Instanta suprema a respins cererea senatorului Voicu de ridicare a interdictiei DNA (Video)

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 18:20
1330 citiri
Instanta suprema a respins cererea senatorului Voicu de ridicare a interdictiei DNA (Video)
Foto: Ziarul de Bacau

Judecatorii instantei supreme au respins luni cererea lui Catalin Voicu de ridicare a interdictiei DNA de a se intalni cu mai multe persoane, printre care colegi din PSD, decizia fiind definitiva.

Senatorul a declarat, dupa proces, ca ii cunoaste pe judecatorul Florin Costiniu si pe Costel Casuneanu, cercetati in acelasi dosar.

La iesirea de la procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Catalin Voicu a afirmat ca pe Casuneanu il stie de cand era parlamentar de Bacau, iar pe judecatorul Costiniu de cand aceasta i-a fost profesor in facultate, dar si coleg in Parlament.

"Stiu ca sunt interceptat, stiam dintotdeauna, asa cum si voi sunteti interceptati", le-a spus Voicu ziaristilor prezenti la ICCJ.

Interceptari ale convorbirilor judecatorului Florin Costiniu, de la instanta suprema, ale omului de afaceri Costel Casuneanu si ale lui Catalin Voicu se afla la dosarul in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta, sustin surse judiciare.

Procesul in care senatorul PSD cere ridicarea interdictiei de a se intalni cu mai multe persoane, printre care si colegi de partid, si de a parasi localitatea a durat aproximativ o ora la instanta suprema. Procesul s-a judecat in sedinta secreta, la primul termen fiind amanat, din cauza ca dosarul DNA nu ajunsese la ICCJ.

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a declarat, pe 11 decembrie, pentru NewsIn, ca a primit o ordonanta din partea DNA, prin care nu are voie sa se intalneasca si sa discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie sau Dan Ioan Popescu, insa a precizat ca lista contine mai multe nume din PSD.

"Cum sa nu ma vad cu Vanghelie sau Hrebenciuc la partid? Sau cu Dan Ioan Popescu? Cum sa nu ma vad cu avocatul Cezar Bivolaru, care are biroul de avocatura in aceeasi cladire cu al meu? Cum sa nu ma vad cu membrul PSD Ion Nastase, care este consilierul meu personal? Sunt multe persoane din cadrul PSD care sunt pe aceasta lista. Sunt oameni care nu au nicio legatura cu acuzatiile care mi se aduc. Fara sa vreau trebuie sa dau ochii cu ei la Parlament si asta ma pune intr-o situatie jenanta", a declarat Voicu pentru NewsIn.

Costel Casuneanu este urmarit penal pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu, au declarat surse judiciare, care au precizat ca omului de afaceri i s-au adus, luni, la cunostinta invinuirile. Lui Casuneanu i s-a impus interdictia de a parasi Bacaul timp de 30 de zile.

Costel Casuneanu a declarat, luni, la iesirea de la DNA, unde a stat aproximativ jumatate de ora, ca este prieten cu senatorul Catalin Voicu. Intrebat daca s-a lamurit de ce a fost citat, Casuneanu a raspuns ca "da, am luat la cunostinta". Omul de afaceri a precizat ca este prieten cu senatorul Catalin Voicu. Surse judiciare au declarat ca acesta este al doilea om de afaceri din dosarul senatorului Catalin Voicu, instrumentat de procurorii anticoruptie.

Judecator de la Curtea Suprema, cercetat pentru complicitate la trafic de influenta

DNA a precizat, pe 17 decembrie, printr-un comunicat, ca judecatorul Florin Costiniu, seful Sectiei Civile a instantei supreme, este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenta, infractiune ce ar fi fost savarsita de Catalin Voicu, senatorul PSD pus sub urmarire penala saptamana trecuta.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de invinuitul Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta. Infractiunea de trafic de influenta este retinuta in sarcina inculpatului Catalin Voicu, cercetat in acelasi dosar penal", se arata in comunicatul DNA.

La data de 10 decembrie 2009, a fost inceputa urmarirea penala fata de Florin Costiniu, iar, la data de 17 decembrie 2009, invinuitului i s-a adus la cunostinta acuzatia, se mai arata in comunicat.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul judecatorului Florin Costiniu, spun surse judiciare, care precizeaza ca magistratul este vizat pentru ca ar fi intervenit in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu.

Marius Locic este cel de-al doilea om de afaceri din dosarul Voicu. Locic a fost deja la DNA chemat saptamana trecuta, pe 14 decembrie.

Costiniu este sotul judecatoarei Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania. Magistratul ocupa functia de presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a instantei supreme. Florin Costiniu a lucrat, in perioada 1990 -1994, in Ministerul de Justitie. Pana in 1998 a fost avocat, ulterior secretar general al Camerei Deputatilor, functie pe care a ocupat-o pana in 2001.

Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat pe 11 decembrie DNA, precizand ca Voicu nu poate parasi localitatea.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Catalin Voicu, senator, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta. Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in cursul anului 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare", a informat DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#cerere eliberare Voicu, #senator Voicu eliberare, #ICCJ Catalin Voicu , #senator