Iulian Urban: Cheia blocajului din Senat ar putea fi in dosarul lui Catalin Voicu

Marti, 16 Martie 2010, ora 21:40
911 citiri
Iulian Urban: Cheia blocajului din Senat ar putea fi in dosarul lui Catalin Voicu
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Iulian Urban a sustinut marti ca este posibil sa existe o anumita "cheie" pentru dezlegarea situatiei de la Senat legata de revocarea lui Mircea Geoana in paginile documentelor trimise de DNA in cazul Catalin Voicu.

"Mai mult ca sigur ca exista undeva o replica care se va da la toata aceasta situatie si incep sa cred ca plenul Senatului va trebui, inainte sa dea votul in dosarul senatorului Voicu sa citeasca - si ma refer la fiecare senator - sa citeasca in detaliu fiecare pagina a documentelor trimise de DNA, pentru ca acolo cred ca se afla o dezlegare a acestei situatii care este acum la Senat", a afirmat Urban.

"Eu cred ca este posibil sa existe o anumita cheie, dar urmeaza sa citim acest lucru legat de dosarul senatorului Voicu pentru ca probabil ca acolo este... Ganditi-va ca e nefiresc ce face (Mircea Geoana - n.r.), prea se agata extraordinar de aceasta situatie de a nu supune ordinea de zi la vot", a continuat el.

Intrebat daca are cunostinta de vreo legatura intre dosarul lui Catalin Voicu si Mircea Geoana, Urban a raspuns ca nu. "Abia asteptam ca la el (la dosar - n.r.) sa aiba acces toti senatorii, pentru ca este o chestie grava, se cere arestarea unui senator si vrem ca toti senatorii sa voteze in cunostinta de cauza. Abia asteptam sa vedem lucrurile astea", a comentat senatorul PDL.

Democrat-liberalul nu a dorit sa explice la ce anume se refera si nici daca sugereaza o legatura intre Mircea Geoana si Catalin Voicu. "Spun ca toti senatorii vor trebui sa citeasca cu atentie, fila cu fila tot ce este scris in acest dosar pentru ca nu putem da curs unei cereri de arestare a DNA fara sa stim in ce conditii votam. Maine la Comisia juridica o sa incepem sa citim dosarul, desi am inteles ca domnul Grebla a zis ca-i trebuie vreo doua zile sa ajunga sus, la Comisie. Sunt convins ca acest circ pe care Mircea Geoana il face in Parlament incepe sa devina extrem de jenant chiar si pentru cei care-l sustin", a comentat Urban.

Senatorul PDL s-a intrebat daca presedintelui PSD Victor Ponta i s-ar parea normal comportamentul lui Mircea Geoana. Intrebat daca in cadrul sedintei de plen de miercuri se va relua cererea de revocare, Urban a mentionat ca nu pare sa existe vreo "alta sansa".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#blocaj Senat Geoana, #Iulian Urban blocaj Senat , #senator