Presa de azi: Cazul "Voicu" imparte in doua breasla magistratilor

Sambata, 27 Martie 2010, ora 08:33
2905 citiri
Presa de azi: Cazul "Voicu" imparte in doua breasla magistratilor
Foto: Arhiva

Catalin Voicu: Nu fug din Romania, iar cine isi face astfel de calcule se insala, scrie sambata Adevarul.

Senatorul Catalin Voicu a declarat vineri seara ca nu are de gand sa plece niciodata din Romania, chiar daca din 9 ianuarie nu mai are niciun fel de restrictie .

"Nu fug din Romania, iar cine isi face astfel de calcule se insala", a declarat Catalin Voicu.

Referindu-se la problemele sale de sanatate care au aparut in ultima vreme si care lasa loc interpretarilor, Voicu a precizat ca niciodata nu s-a temut de nimic, iar in Comisia Juridica a fost de-acord ca presa sa fie prezenta la audieri, tocmai pentru ca nu avea nimic de ascuns.

El a acuzat presa de linsaj mediatic si s-a plans ca in aceste conditii magistratii se afla in situatia de de a nu mai putea fi obiectivi. "Eu n-am nicio situatie, s-a creat o situatie", a tinut sa sublinieze Catalin Voicu.

Raspunzand unei intrebari legate de acuzatia Olgutei Vasilescu ce a declarat ca exista oameni politici care vin la apelul lui, fara sa comenteze "chiar si-n papuci", Catalin Voicu a explicat ca nu are ce adauga la acest subiect pana nu va discuta marti cu magistratii cazul sau.

"Toata viata am fost un om de onoare si orice discutie confidentiala o duc cu mine in mormant, nu o transfer in spatiul public", a marturisit acesta.

Evenimentul Zilei: Cazul "Voicu" imparte in doua breasla magistratilor

Protestul judecatorilor care cer o pozitie ferma a CSM cu privire la magistratii anchetati ce inca mai judeca a scos la iveala un conflict mai vechi: reforma contra conservatorism.

In urma unor scandaluri de genul "Voicu", "robele" ies sifonate din salile de judecata.

Scrisoarea deschisa trimisa catre Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si semnata de 250 de magistrati din toata tara, arata, dincolo de actul de protest in sine, o "schisma" in sistemul judiciar.

De-o parte se plaseaza magistratii care s-au aratat indignati de lipsa de reactie a forului in privinta cazului judecatorilor Florin Costiniu si Cristian Jipa (anchetati pentru ca l-ar fi ajutat pe Catalin Voicu sa "salveze" in instanta interesele unor oameni de afaceri).

De cealalta parte se afla judecatori care sustin ca eventuala suspendare a unor magistrati, inaintea unei sentinte definitive si irevocabile, reprezinta o piedica in calea respectarii libertatilor si drepturilor castigate de "robe" prin statut.

Jurnalul National: Olguta Vasilescu: Un politician din arcul guvernamental venea in papuci cand era chemat noaptea de Voicu

senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat vineri ca nu isi explica de ce un politician al puterii, parlamentar de 20 de ani, "cu o avere destul de mare ca Boc s-o poata numi << nesimtit de mare >>" si "care venea in papuci cand era chemat noaptea" de Catalin Voicu, nu apare in stenograme.

"M-as referi la cazul Voicu, care este pe agenda tuturor televiziunilor saptamana aceasta. Avem de-a face cu o telejustitie, care incearca sa acopere mai multe lucruri.

Din pacate se centreaza doar pe un anumit partid politic, altfel nu-mi explic de ce un anumit politician, care joaca in Liga Campionilor, de 20 ani parlamentar, cu o avere destul de mare ca domnul Emil Boc s-o poata numi << nesimtit de mare >> si care venea in papuci atunci cand era chemat de domnul Voicu noaptea, nu apare in stenograme.

Face parte din arcul guvernamental si ma gandesc ca poate acesta este motivul. Daca ne gandim si o luam altfel, discutiile au fost cel putin la fel cu cele pe care le-a avut Alexandru Mazare, de exemplu, un alt senator. Deci din punctul asta de vedere pentru mine este destul de logic ce se intampla acum", a spus Vasilescu, la Craiova, intr-o dezbatere a Asociatiei Pro Democratia.

Cotidianul: DNA a inaintat cererea de arestare a lui Catalin Voicu

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a depus vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului PSD, Catalin Voicu.

Conform procedurii, instanta suprema urmeaza sa stabileasca termenul de judecata pentru solutionarea cererii procurorilor anticoruptie in maximum trei zile.

Senatorul Catalin Voicu a fost externat vineri, comisia medicala stabilind ca acesta are o boala cardiovasculara cronica si este stabil. Voicu nu s-a dus acasa, ci s-a cazat la un hotel din Bucuresti.

Plenul Senatului a aprobat miercuri solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu, hotararea fiind publicata in aceeasi seara in Monitorul Oficial.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#caz Voicu, #senator Voicu, #dosar Catalin Voicu , #senator