Presa de azi: Senatorul Voicu - in arest, "locotenentii" - in libertate

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 07:26
2114 citiri
Presa de azi: Senatorul Voicu - in arest, "locotenentii" - in libertate
Foto: Adevarul

Voicu i l-a servit lui Casuneanu pe omul lui Hrebenciuc, scrie, marti, Romania Libera.

Avocatul Cezar Bivolaru, recomandat de senatorul PSD omului de afaceri bacauan, i-a asistat anul trecut pe Viorel Hrebenciuc si pe Gigi Becali. Senatorul Catalin Voicu ramane in arest, a decis luni Curtea Suprema, care a respins cererea acestuia de eliberare sub control judiciar.

Pledoaria profesorului Gheorghita Mateut, avocatul omului de afaceri bacauan Costel Casuneanu, a scos insa la iveala un detaliu cel putin interesant. In fata magistratilor Inaltei Curti, Mateut a afirmat luni ca senatorul PSD Catalin Voicu "i l-a recomandat lui Costel Casuneanu pe avocatul Cezar Bivolaru".

La prima vedere, numele Bivolaru nu spune foarte multe. Cezar Bivolaru este insa un avocat apropiat deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, cu care Voicu a avut interdictie de a lua legatura la inceputul anchetei DNA. Mateut a confirmat pentru Romania Libera faptul ca avocatul recomandat de Voicu l-a sunat pe Costel Casuneanu si "chiar cred ca au avut si o intalnire".

Acelasi Cezar Bivolaru l-a asistat pe Hrebenciuc anul trecut, cand liderul PSD a fost audiat de procurorii DIICOT in ancheta privind traficul de armament, disjunsa din dosarul "Hayssam". Sursele Romaniei Libere spun ca, la recomandarea lui Viorel Hrebenciuc, Bivolaru a ajuns sa-l reprezinte pe patronul echipei Steaua, Gigi Becali, in dosarul sechestrarii de persoane, in care Becali a fost si arestat in primavara anului trecut. Finantatorul este el insusi un apropiat al politicianului social-democrat.

Adevarul: Senatorul Voicu - in arest, "locotenentii" - in libertate

Un complet de noua judecatori si unul compus dintr-un singur magistrat au decis, luni, cercetarea in stare de arest a parlamentarului PSD Catalin Voicu si eliberarea presupusilor sai complici. Zece judecatori au dezbatut, luni, recursul la mandatele de arestare pe numele lui Costiniu, Casuneanu si Locic, precum si cererea de eliberare sub control judiciar a lui Voicu.

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost adus, luni, la Curtea Suprema, unde s-a analizat cererea sa de a fi eliberat sub control judiciar.

Acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri private, Voicu a dorit ca solicitarea sa de eliberare sa fie judecata in sedinta secreta, insa cererea i-a fost respinsa. Drept urmare, Catalin Voicu si-a inceput sirul de acuzatii din boxa inculpatilor. Dupa parerea sa, tot ce se intampla este "o manevra politica".

Nu a dat nume, dar a vorbit despre adjunctul de la SRI (Florian Coldea - n.r.) caruia i-a si urat sa ajunga langa el, dupa gratii.

Catalin Voicu a sustinut si varianta unui furt al alegerilor prezidentiale, dar si disparitia catorva milioane de euro in urma operatiunii de eliberare a jurnalistilor romani rapiti in 2005 in Irak. Mai mult, Voicu a sustinut ca judecatorii Curtii Constitutionale ar fi fost santajati si acestia au fost nevoiti sa valideze alegerile prezidentiale din decembrie 2009.

Cotidianul: Ce nu apare in stenogramele "Voicu" oferite cu generozitate presei

Asa cum era de asteptat, stenogramele din dosarul Voicu livrate catre presa nu au continut toate inregistrarile efectuate asupra convorbirilor senatorului PSD-ist. Daca ar fi fost publicate integral, ar fi aruncat in aer o parte a clasei politice.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Constanta, senatorul PSD Alexandru Mazare, personaj politic care apare in stenogramele "Voicu", a facut unele dezvaluiri referitoare la discutii care au fost inregistrate, dar nu au fost date publicitatii.

"In acele stenograme, care nu au fost date publicitatii, erau niste lucruri extrem de interesante pe care le povesteam dlui senator Voicu, despre modul in care se fac achizitiile acestea de parlamentari. Eram in perioada in care urma sa se dezbata motiunea de cenzura", a spus Mazare.

Senatorul Alexandru Mazare a relatat ca in discutiile inregistrate avute cu Catalin Voicu i-a spus acestuia ca pretul unui parlamentar care parasea PSD sau PNL in timpul motiunii de cenzura era de 100.000 de euro.

Jurnalul National: Catalin Voicu, respins la eliberare

Parlamentarul Catalin Voicu a pierdut luni prima sansa de eliberare din arestul preventiv ca urmare a cererii de eliberare sub control judiciar. Verdictul poate fi atacat cu recurs.

In declaratia data luni instantei supreme, cu speranta ca va convinge completul sa dispuna eliberarea lui din arestul preventiv, parlamentarul PSD Catalin Voicu a folosit tot ceea ce avea la indemana pentru a se apara.

Fie a contestat valabilitatea si corectitudinea interceptarilor convorbirilor incriminatorii, fie a vorbit despre imprecizii ce ar fi fost savarsite de anchetatori (exemplificand cu faptul ca cei 60.000 de euro nu i-ar fi imprumutat de la Casuneanu, ci de la un alt om de afaceri, caruia i-a si returnat intre timp, ca si ceilalti 200.000 de euro pe care spune ca i-a returnat cu martori).

Ba a tunat si fulgerat ca este nevinovat si ca ar sta la puscarie pentru ca nu trebuie sa se vada dezastrul din tara propagat de conducere, ba a rugat instanta sa inteleaga cat de greu ii este familiei sale (sotie, copii, parinti) dupa linsajul public la care a fost supus. Fie a atacat actuala conducere a tarii ca a furat alegerile, fie a readus in atentie cazul rapirii celor trei jurnalisti romani la Bagdad, acuzand ilegalitati in plata recompensei.

Ba a dat vina pe DNA si pe SRI pentru scurgerile de informatii catre presa, fie s-a dezvinovatit ca nu a incercat niciodata sa zadarniceasca aflarea adevarului. "Un singur om ma vrea arestat si nu inteleg de ce procurorii nu ancheteaza cum in cazul rapirii din Irak (...), unde zeci de milioane de euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile Politiei irakiene si doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor", a spus Voicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#eliberare Voicu, #arest Casuneanu, #eliberare Casuneanu , #senator