Aviz de arestare pentru judecatorul Florin Costiniu in dosarul Catalin Voicu

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 19:35
8015 citiri
Aviz de arestare pentru judecatorul Florin Costiniu in dosarul Catalin Voicu

CSM a dat aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul PSD Catalin Voicu.

Florica Bejinaru, presedintele CSM, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia, declarand ca aceste date au caracter confidential, procesul fiind "nepublic".

Este pentru prima data cand DNA a obtinut un aviz de arestare pentru retinerea unui judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Sunt nevinovat... Am incredere in justitie"

Judecatorul Florin Costiniu a declarat miercuri ca este nevinovat si nu a savarsit nicio infractiune, in contextul in care anterior CSM a emis un aviz pentru retinerea si arestarea sa.

Florin Costiniu: Sunt nevinovat, nu am savarsit nicio infractiune

"Cine ma stie de 32 de ani are o parere formata. [...] Sunt absolut nevinovat, nu am savarsit nicio infractiune penala, si mai putin una de coruptie. Ceea ce mi se intampla este nedrept, am incredere in justitie", a afirmat seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Stenograme Voicu: "Idiotu' asta de Basescu incearca sa insceneze ceva"

Efectul Voicu in Justitie

De ce este cercetat Florin Costiniu?

Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta in dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele senatorul PSD Catalin Voicu.

Judecator de la Inalta Curte, urmarit penal in cazul Catalin Voicu

Astfel, Florin Costiniu este suspectat ca ar fi intervenit pe langa colegi judecatori de la Sectia de Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionarea unui dosar in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de invinuitul Florin Costiniu, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Infractiunea de trafic de influenta este retinuta in sarcina inculpatului Catalin Voicu, senator PSD, cercetat in acelasi dosar penal. Alte detalii privind acest dosar nu pot fi comunicate in acest moment, informatii suplimentare urmand a fi oferite de indata ce desfasurarea investigatiilor va permite acest lucru", se arata intr-un comunicat al DNA.

Florin Costiniu si-a luat concediu de odihna incepand de joi

Jdecatorul Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si-a luat concediu de odihna incepand de joi.

Conducerea Instantei Supreme i-a aprobat lui Costiniu cererea pe o perioada de 15 zile, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax.

Judecatorul Costiniu si-a luat concediu de odihna

Potrivit acestora, judecatorul Florin Costiniu - care nu mai efectua lucrari ca presedinte al Sectiei Civile a instantei supreme de la debutul scandalului - a facut o cerere de concediu de odihna incepand cu 1 aprilie, pentru 15 zile, astfel ca magistratul nu va mai intra in sedintele de judecata.

In scandalul Voicu a fost implicat si judecatorul Cristian Jipa de la Sectia penala.

Costiniu este sotul judecatoarei Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania. Magistratul ocupa functia de presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a instantei supreme. Florin Costiniu a lucrat, in perioada 1990 -1994, in Ministerul de Justitie. Pana in 1998 a fost avocat, ulterior secretar general al Camerei Deputatilor, functie pe care a ocupat-o pana in 2001.

Costiniu, Casuneanu si Locic, chemati joi la DNA in dosarul Catalin Voicu

Citeste si:
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului...
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...