Catalin Voicu a mintit: Radu Dan Florea spune ca nu e finul lui si ca nu are datorii

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 19:54
5043 citiri
Catalin Voicu a mintit: Radu Dan Florea spune ca nu e finul lui si ca nu are datorii

Radu Florea, despre care Catalin Voicu a spus ca ii este fin si ca a vrut sa-l ajute cu banii de la Casuneanu, spune, intr-o discutie interceptata, ca nu este finul senatorului, ca i-a dat demult banii inapoi, iar Voicu ar fi incercat sa "ii inoculeze" anumite lucruri, intr-o discutie telefonica.

Procurorii au adaugat, in ordonanta de retinere pentru Florin Costiniu, transcriptul unei noi interceptari telefonice, facute dupa ce NewsIn a publicat un material in care arata ca, potrivit anchetatorilor, Voicu a incercat sa isi preconstituie probe.

Astfel, in ordonanata de retinere a judecatorului Costiniu, procurorii anticoruptie mentioneaza ca, "prin actiunile intreprinse, inculpatul Catalin Voicu a incercat sa zadarniceasca in mod direct aflarea adevarului, dovada in sens fiind si continutul convorbirii telefonice purtata de Radu Dan Florea cu Dragotescu Laura Antonela, in 29 martie 2010".

Voicu si Costiniu se contrazic in declaratii

Vezi mai jos convorbirea telefonica, care apare in ordonanta de retinere:

Laura Dragotescu: Alo!

Radu Dan Florea: Da, Laura

Laura Dragotescu: aa, ce faceti?

Radu Dan Florea: Zi, ca stau de vorba cu cineva

Laura Dragotescu: aa, dadu la Realitatea o convorbire dintre dumneavoastra si ala.

Radu Dan Florea: Cum?

Laura Dragotescu: Ca...bine, ideea era urmatoarea: ca Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru a induce in eroare justitia, ca dupa ce a vazut in dosar la...acolo ca e interceptat telefonul, v-ar fi sunat pe dumneavoastra, chipurile sa ii restituiti sumele de bani imprumutate, ca sa-si justifice declaratia pe care a dat-o el la instanta. La instanta....la parchet.

Radu Dan Florea: Cum, ma?

Laura Dragotescu: Deci, pe Realitatea TV.

Radu Dan Florea: Da

Laura Dragotescu: Spusera asa: ca asta, senatorul Catalin Voicu...

Radu Dan Florea: Asa.

Laura Dragotescu: Pe telefonul lui

Radu Dan Florea: Da...

Laura Dragotescu: El a dat declaratia ca ar fi luat banii pentru un fin de-al lui

Radu Dan Florea: Asa...

Laura Dragotescu: intelegeti? si dupa ce a vazut ca ii sunt interceptate telefoanele, ca sa isi constituie probe in favoarea a ce a declarat el...

Radu Dan Florea: Da

Laura Dragotescu: V-a sunat pe dumneavoastra

Radu Dan Florea: Da

Laura Dragotescu: Ca sa ...si... da o parte din convorbire, in care va intreaba, domne, imi...pastram termenul, ceva de genul asta, ne incadram in terrmen ca tre sa dam banii omului si ca...

Radu Dan Florea: Eu ce am avut de dat i-am dat bani inapoi, bai, frate, ce ma baga pe mine?

Laura Dragotescu: Pai...eu va spusei ce dadura pe Realitatea. Nu va acuza pe dvs pe Realitatea, dar aparu numele

Radu Dan Florea: Doamne, ia-ma! Eu ce am avut datorie eu i-am dat-o

Laura Dragotescu: Da, ei interpreteaza ca v-ar fi sunat pe dvs ca sa justifice declaratia pe care a dat-o el ca au fost banii luati imprumut pentru dvs, pentru...

Radu Dan Florea: Mai, eu ce am avut datorie am dat. Si cu aia gata. Po'' sa ma cheme oricine oriunde, eu recunosc intr-adevar cand mi-a dat bani, dar eu i-am dat bani inapoi si cu aia gata. Eu nu intru in c... de genul asta, in care vad ca e bagat. Pe ce dete, pe banda sau pe ce?

Laura Dragotescu: Pe realitatea, pe ... scrie si pe net, de pe net va pot citi articolul.

Radu Dan Florea: Da, ia zi-mi si mie.

Laura Dragotescu: Stati asa, stati otara cu mine. Si pe banda dadu din stenograme doar atata: Domne'' tre'' sa dam ca v-ar fi sunat pe dvs si i-ati fi spus ca domne'' tre'' sa dam banii inapoi, tre'' sa dau, sa dea banii inapoi.

Radu Dan Florea: Eu, am spus eu asa ceva?

Laura Dragotescu: Nu, el v-ar fi spus dvs.

Radu Dan Florea: A!

Laura Dragotescu: Domne'', tre'' sa dam banii inapoi, ne incadram in termen si...

Radu Dan Florea: In care termen, eu nu stiu ce termen, ca eu ce termene am avut le-am respectat. Ce am avut le-am dat si eu nu stiu de unde a luat acei bani. Mie cat mi-a dat, mi-a dat el, nu ma intereseaza.

Laura Dragotescu: Pai asta, asta spune si in articol.

Radu Dan Florea: Pai eu, ce, ma bag in arhitecturi, la tampenii, la...

Laura Dragotescu: Deci, asta se spune si in articol, ca asta a incercat sa faca cumva, sa preconstituie probe in favoarea a ceea ce...sustin ca sena..Uitati! Stati ca va citesc. Ca nu e lung.

Radu Dan Florea: Te rog.

Laura Dragotescu: Catalin Voicu...procurorii DNA sustin ca senatorul Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa...

Radu Dan Florea: Asa..

Laura Dragotescu: Conform documentului mentionat in referatul trimis la Parlament. Conform documentul mentionat...

Radu Dan Florea: Asa...

Laura Dragotescu: In 11 decembrie, Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Casuneanu, si anume 200.000 de euro

Radu Dan Florea: Asa...

Laura Dragotescu: Bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Florea Radu Hm..(isi drege vocea). Senatorul....de cand sunteti dvs. finul astuia?

Radu Dan Florea: Eu nu sunt finul lui in primul rand.

Laura Dragotescu: Pai stiu. A! Uitati, stati ca a aparut si stenograma.V-o citesc toata...ca a aparut pana si stenograma.

Radu Dan Florea: Ia zi.

In continuare, Laura Dragotescu ii citeste lui Radu Dan Florea continutul stenogramei, in care Catalin Voicu ii spunea sa inapoieze de urgenta banii imprumutati de la Casuneanu.

Radu Dan Florea: Asta e o discutie pe care voia sa mi-o inoculeze. Datoria mea-eu nu stiu de unde a luat-o si eu i-am dat-o inapoi. Si am destui martori ca i-am dat-o inapoi.

Laura Dragotescu continua sa ii citeasca din stenograma.

Radu Dan Florea: Deci asta e faptul ca m-a chemat la el, ca mi-a dat, mi-a zis ca ar fi luat banii de acolo. Eu nu stiu de unde i-a luat si cand am auzit ca pur si simplu imi cere chestia asta cu avocatul, cu tine, sa te duci tu acolo, am plecat si dus am fost. Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!

Laura Dragotescu: Dar ai? Ce vrusei sa te intreb..asta e discutie la telefon,nu?

Radu Dan Florea: Da, telefonica, imi aduc aminte de ea.

(...)

Radu Dan Florea: Da, imi aduc aminte de ea, de incerca si eu ma blocam ca el are darul de a pune opreliste pe om. Eu stiam de datorie certa, care am datoria. Si eu m-am achitat de datorie. Si nici nu am..niciodata nu am primit asemenea suma. Hai, ma! Sa fim seriosi, ce dracu incearca sa imi puna mie in carca? Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!

Laura Dragotescu: Deci si interpretare astora de la Realitatea tot asta e. Adica cel putin asa sustin procurorii. Ca asta a fost un telefon dat asa, ca sa justifice.

Radu Dan Florea: Du-te, ma, de aici! La DNA eu spun adevarul, am si martori, am martori clar, am dat banii inapoi. Pai ce, eu sunt tampit la cap? Ce treaba am avut eu cu Casuneanu? Ce bani am luat eu de la Casuneanu? Nu am luat niciun ban. El m-a ajutat o data cu nouazeci, o data cu doua cu douazeci, o data cu nu stiu treizeci sau patruzeci, eu i''am dat banii inapoi. Cand am avut probleme atunci i-am depus garantia. Da? Dar ca nu... am luat eu bani de la Casuneanu si de la dracu. Du-te bah de acia.

Laura Dragotescu: Da, o sa va sune sigur!

Radu Dan Florea: Pai ma cheama, si? Sa spun adevarul. Ce pot sa spun altceva?

Laura Dragotescu: Pai bineinteles... mai intra in discutie chestia asta?

(discutia se intrerupe brusc)

Probe preconstituite?

Catalin Voicu ramane in arest

Catalin Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa, purtand o discutie dinainte stabilita cu finul sau, ca sa arate ca banii de la Casuneanu erau imprumut pentru acesta, sustin procurorii DNA in referatul trimis la Parlament, privind avizul de arestare preventiva a senatorului.

Conform documentului mentionat, in 11 decembrie Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Casuneanu, si anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Dan Florea Radu.

Senatorul Voicu a mai spus ca finul sau executase reparatii la un campus universitar din Targu-Jiu, iar beneficiarul, Ministerul invatamantului, nu-i achitase contravaloarea lucrarilor. in consecinta, avea nevoie de bani pana ii primea de la minister.

In acelasi document se arata ca, in ziua urmatoare audierii lui Voicu la DNA, senatorul i-a cerut finului sau, prin intermediul altei persoane, sa vina urgent la Bucuresti.

Ulterior, sustin procurorii, in 21 decembrie, cand Catalin Voicu a vazut in instanta ca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi incercat sa preconstituie probe, printr-o discutie la telefon cu finul sau, care sa confirme declaratia data de senator la DNA in 11 decembrie.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...
Comentarii
Iogica
rank 5
dragilor, se pare ca cei trei crai de la rasarit vor fi lasati in libertate, si, uite asa, se mai scrie o pagina a istoriei.