Catalin Voicu ramane in arest (Video)

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 13:20
4276 citiri
Catalin Voicu ramane in arest (Video)

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul depus de senatorul PSD Catalin Voicu impotriva masurii de arestare preventiva dispusa in urma cu trei zile.

Prin urmare Catalin Voicu va petrece inca 27 de zile in arest, informeaza Realitatea TV.

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost adus vineri dimineata la ICCJ pentru audierile prilejuite de recursul facut de el la decizia de pe 30 martie a instantei, care a acceptat solicitarea procurorilor DNA de arestare a acestuia in dosarul deschis pe numele lui Catalin Voicu pentru trafic de influenta.

Arestat in urma cu 3 zile, senatorul si-a petrecut cea mai mare parte a timpului internat la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza unor probleme de sanatate. Din acelasi motiv Catalin Voicu a fost dus la audierile de la ICCJ cu ambulanta.

Sedinta a fost secreta, audierile au durat mai putin de o ora, iar in timpul lor senatorului i s-a facut rau, lucru confirmat de avocatul acestuia, Mihai Dinu, la finalul sedintei. "Starea sa de sanatate este stabila(...)I s-a facut rau in timpul sedintei, dar si-a revenit. Luase medicamente anterior", a explicat avocatul.

Senatorul Catalin Voicu a fost incarcerat in arestul Politie Capitalei, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitiei a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Catalin Voicu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Instanta Suprema a aprobat, marti, cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu formulata de DNA, dupa aproape patru ore de audieri.

Senatorul Catalin Voicu a plecat singur, in jurul orei 19:45, de la locuinta sa, catre Directia Cercetari Penale, de pe langa Politia Capitalei, pentru a fi arestat.

"Mi-am facut bagajele. Sunt pregatit. Dupa cum vedeti nu ma tem. (...) N-am de ce sa ma tem pentru ca stiu exact ce-am facut", le-a spus Catalin Voicu jurnalistilor adunati in fata casei sale.

"Regina probelor in cadrul Parchetului, in interpretarea domniilor lor, a fost interceptarea. In anii '50 era denuntul. (...) Probele de baza au fost interceptarile. N-a fost audiat niciun martor", a mai spus Voicu.

Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si risca intre 2 si 10 ani de inchisoare.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

Anchetatorii spun ca senatorul s-ar fi folosit de statutul sau, in schimbul banilor, pentru a ajuta oameni politici si afaceristi, in mai multe dosare in care acestia erau acuzati.

Voicu despre stenograme: S-au produs decupaje si adaugiri

Potrivit stenogramelor unor discutii interceptate de procurori, Voicu ar fi fost prieten cu magistrati importanti, precum judecatorii Florin Costiniu sau Cristian Jipa, de la Curtea Suprema.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Catalin Voicu arest, #recurs Catalin Voicu , #stiri Catalin Voicu