Catalin Voicu si Gyorgy Frunda, printre ultimii politicieni verificati de ANI?

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 09:02
1654 citiri
Catalin Voicu si Gyorgy Frunda, printre ultimii politicieni verificati de ANI?

Catalin Voicu si Gyorgy Frunda ar putea fi printre ultimii politicieni verificati de ANI, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale mai multe articole din Legea de functionare a agentiei.

Momentan, Gyorgy Frunda (UDMR), Lia Olguta Vasilescu (PSD), Peter Lakatos (UDMR), Codrin Stefanescu (PRM) si Marcel Hoara (PDL) sunt cercetati de Agentia Nationala de Integritate (ANI), potrivit Evenimentul Zilei.

Senatorul Catalin Voicu, implicat intr-un amplu scandal si cercetat de DNA pentru trafic de influenta, este cercetat pentru ca nu a trecut in declaratia de avere un imprumut dat finului sau, de o jumatate de milion de euro.

Senatorul Gyorgy Frunda, adversar inversunat al institutiei, are mai multe conturi in banca cu sume de bani care nu pot fi justificate, iar senatoarea PSD Lia Olguta Vasilescu are terenuri in zona Bran-Moeciu, insa suprafetele nu corespund cu cele din declaratia de avere.

Agentia Nationala de Integritate nu va mai putea face controale si sesizari, rolul sau limitandu-se doar la a stoca declaratiile de avere ale functionarilor si demnitarilor si a-i amenda pe cei care nu si le depun la timp, in urma unei hotarari a Curtii Constitutionale Romane.

CCR a declarat neconstitutionale mai multe articole din Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, in procesul cu medicul Serban Bradisteanu, fost parlamentar PSD.

ANI nu mai poate verifica averile demnitarilor

Judecatorii Curtii Constitutionale s-au mai pronuntat, anterior datei de 15 aprilie, cand au declarat neconstitutionale mai multe prevederi importante ale Legii 144/2007, care reglementeaza functionarea ANI, pe articole din lege, insa exceptiile invocate au fost respinse de fiecare data.

ANI: Decizia CCR pune in pericol raportul pe Justitie

Astfel, potrivit portatului CCR, unde sunt afisate toate deciziile luate de judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, pana in prezent, Curtea s-a pronuntat de noua ori asupra unor exceptii de neconstitutionalitate ridicate cu privire la diferite articole din Legea 144/2007, care reglementeaza functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit rezultatelor afisate pe portalul citat, cea mai veche decizie de respingere a unei exceptii ridicate pe Legea ANI a fost luata pe 11 decembrie 2008, iar cea mai recenta exceptie a fost respinsa pe 15 septembrie 2009.

Citeste si:
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Primarul General al Capitalei a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia judecătorilor privind deblocarea conturilor instituției pe care o conduce. ”Judecătoria Sector 5 a...
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, moştenitorul Coroanei Britanice s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă....