Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Decizia nu e definitiva

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 16:17
5408 citiri
Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Decizia nu e definitiva
Foto: captura Digi24

Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de interventii la conducerea Electrica si Electrica Serv pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte. Pedeapsa este contopita cu o alta, rezultand 7 ani. Decizia nu este definitiva.

In plus, acesta trebuie sa plateasca, impreuna cu alti patru inculptati, despagubiri de 5.284.893 lei, echivalentul a 1.391.339 euro, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Catalin Voicu in noiembrie 2014 - la acea vreme consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale - Departamentul Securitatii Nationale si ulterior parlamentar - pentru complicitate la abuz in serviciu.

Voicu este acuzat ca, in perioada 2004-2005, folosindu-se de calitatea de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, ar fi intervenit pe langa functionari din Electrica SA si Electrica Serv SA, pentru ca firma Tech Safety SA sa fie favorizata in relatia cu cele doua societati energetice, precum si cu SISE Moldova - SC Servicii Energetice Moldova SA.

"In interventiile sale directe la directorul general al Electrica SA - Coroiu Nicolae si la directorul economic al Electrica Serv SA, inculpatul Voicu Catalin le-a solicitat acestora sa acorde contracte firmei SC Tech Safety SA pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare (Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate, de la acelasi furnizor", au precizat procurorii.

Anchetatorii sustin ca Voicu a intervenit atat pentru incheierea contractelor, cat si pentru efectuarea cu prioritate a platilor catre firma Tech Safety.

"Prin aceste interventii, Voicu Catalin a inlesnit infractiunea de abuz in serviciu savarsita de functionarii din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova, facilitand producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro", au mai scris procurorii in rechizitoriu.

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2013, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie. El a fost gasit vinovat pentru ca a primit mita de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecator de la instanta suprema Florin Costiniu, la magistrati si politisti, pentru a obtine decizii favorabile in dosarele in care cei doi erau implicati.

Catalin Voicu a fost, in perioada 2001-2004, consilier pentru Ordine Publica si Siguranta Nationala la Administratia Prezidentiala, Departamentul Securitatii Nationale, in mandatul 2004-2008 a fost deputat, iar in 2008 a fost ales senator, functie pe care a ocupat-o pana la judecarea sa in primul dosar de coruptie. Voicu a fost eliberat conditionat in februarie 2016.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Catalin Voicu cinci ani inchisoare, #Catalin Voicu inchisoare, #Catalin Voicu despagubiri , #stiri Catalin Voicu
Comentarii
Poza gipsykings
gipsykings
rank 1
Dupa Nastase,Grebla,si alti "romani" din shatra lui Ilici kgb