Mona Pivniceru nu vrea sa judece recursul in cazul senatorului Voicu

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 10:23
2275 citiri
Mona Pivniceru nu vrea sa judece recursul in cazul senatorului Voicu

Mona Pivniceru urma sa faca parte din completul care va judeca, vineri, recursul in cazul senatorului Catalin Voicu, insa aceasta a declarat ca a facut deja cerere de abtinere in acest dosar, intrucat a facut declaratii publice pe marginea subiectului.

"Am facut deja cerere de abtinere si deja am trimis-o", a precizat presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania.

Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca vineri, intr-o sedinta programata sa inceapa la ora 10.00, recursul formulat de senatorul Catalin Voicu impotriva deciziei de arestare. Presedintele completului care va judeca recursul lui Voicu va fi Anton Pandrea, in prezent seful Sectiei Penale din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Din complet mai fac parte judecatorii: Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Camenita Pasca, Niculina Alexandru, Nela Petrisor, Adriana Chioseaua si Ionel Barba, potrivit unor surse judiciare.

Presedintele AMR a declarat, intr-un interviu publicat joi in Romania Libera, ca scandalul iscat in jurul dosarului Voicu o afecteaza direct.

"Deja de la scandalul acesta si pozitia mea e pusa in pericol. Nu mai am eu nici o credibilitate. Publicul ma identifica pe mine cu judecatorul Florin Costiniu, parca as fi fost eu implicata in relatiile astea. Deci tot creditul moral adunat in cariera mea, stand in scaun si scriind, se pierde acum in acest scandal", a spus Mona Pivniceru.Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si risca intre 2 si 10 ani de inchisoare.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

Anchetatorii spun ca senatorul s-ar fi folosit de statutul sau, in schimbul banilor, pentru a ajuta oameni politici si afaceristi, in mai multe dosare in care acestia erau acuzati.

Voicu despre stenograme: S-au produs decupaje si adaugiri

Potrivit stenogramelor unor discutii interceptate de procurori, Voicu ar fi fost prieten cu magistrati importanti, precum judecatorii Florin Costiniu sau Cristian Jipa, de la Curtea Suprema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mona Pivniceru, #Pivniceru recurs Voicu, #Pivniceru retras Voicu, #Catalin Voicu , #stiri Catalin Voicu