Presa de azi: Vinerea neagra pentru inculpatul Catalin Voicu

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 08:39
2525 citiri
Presa de azi: Vinerea neagra pentru inculpatul Catalin Voicu
Foto: Arhiva

Completul de noua judecatori al instantei supreme a decis ca senatorul Catalin Voicu sa ramana in arest, scrie Gandul.

Completul de noua judecatori al Inaltei Curti a respins recursul facut de senatorul PSD Catalin Voicu impotriva masurii de arestare preventiva luata marti. Recursul a fost judecat in sedinta secreta, in urma solicitarii avocatului parlamentarului, care a invocat presiunea mediatica "uriasa si devastatoare", dar si calitatea profesionala a unor persoane din cauza.

Avocatul Mihai Dinu a mai precizat presei ca senatorului "i s-a facut putin rau in sala de judecata", insa si-a revenit pentru ca si-a luat medicamentele. Senatorul Catalin Voicu a fost adus la instanta suprema cu o ambulanta a Spitalului Penitenciar Jilava.

Presedintele completului de judecata a fost judecatorul Anton Pandrea, seful Sectiei Penale din cadrul Inaltei Curti. Din complet au mai facut parte magistratii: Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Camenita Pasca, Niculina Alexandru, Nela Petrisor, Adriana Chioseaua, Ionel Barba, Ionut Matei (acesta din urma a fost numit in complet dupa ce a fost admisa cererea de abtinere facuta de judecatoarea Mona Pivinceru).

Evenimentul Zilei: Vinerea neagra pentru inculpatul Catalin Voicu

Ca si acum patru zile, Voicu a intrat in institutie prin loc ferit, pe usa arestatilor. Sala e linistita. Degetele inculpatului incep sa bata un ritm neauzit. Nu s-a barbierit, iar pe sub sacou poarta o camasa albastra, fara cravata. Cand intra magistratii, se ridica greoi.

Se incrunta la vederea zambetelor celor noua magistrati din complet. Unul dintre ei este judecatorul Ionut Matei, care a inlocuit-o pe Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, ce s-a recuzat de la acest proces. Despre Matei, presa a scris ca a fost cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca i-ar fi redus pedeapsa lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, de la noua ani de inchisoare la doar doi ani, prin anularea unor probe considerate legale.

Un ziarist cere permisiunea sa-si foloseasca laptopul in timpul sedintei, pentru a putea transmite in timp real. Presedintele completului, Anton Pandrea (fost sef al CSM), le ofera jurnalistilor mult mai mult: cateva cadre din sala. In cateva secunde, sala se umple de obiective si de lumini.

Chinul mediatic se sfarseste insa repede. De indata ce presedintele completului ii rosteste numele, avocatul apararii, Mihai Dinu, se apropie de bara si cere ca sedinta sa fie secreta. Dinu invoca presiunea mediatica "uriasa si devastatoare" asupra lui Catalin Voicu si a familiei sale, precum si "calitatea profesionala exceptionala" a unor persoane din cauza. Magistratii accepta.

Cotidianul: Senatorul Voicu primeste lumina Invierii in parnaie

Voicu a fost adus in fata magistratilor fara catuse, imbracat la patru ace, dar deloc zambitor. A privit tot timpul in jos si s-a aratat discret deranjat de prezenta jurnalistilor in sala de judecata.

De altfel, senatorul i-a si cerut avocatului sau sa le solicite judecatorilor sa declare sedinta secreta, lucru pe care presedintele completului, magistratul Anton Pandrea, l-a executat fara prea mare ezitare. Asta numai dupa ce le-a permis jurnalistilor sa il filmeze pe Voicu in boxa arestatilor.

In timpul sedintei de judecata, aparatorul senatorului, avocatul Mihai Dinu, le-a cerut magistratilor sa ii elibereze clientul, deoarece nu exista motive care sa sustina mentinerea sa in arest, in sensul in care Voicu nu este un pericol social concret si nici nu a incercat sa influenteze ancheta.

Adevarul: Voicu isi duce secretele in celula

Dupa incheierea pledoariilor, Mihai Dinu a declarat ca senatorului sau i s-a facut "putin rau" in sala, iar clientul sau a fost dus de urgenta la ambulanta cu care a venit de la Spitalul Penitenciar Jilava.

Senatorul va fi tinut in continuare sub observatie de medicii penitenciarului si este diagnosticat cu anxietate depresiva, hipertensiune arteriala si alte afectiuni cardiace.

Doua oua rosii, o jumatate de cozonac si doua mere reprezinta suplimentul de mancare pe care-l va primi in Spitalul Penitenciarului Jilava Catalin Voicu, in prima zi de Paste.

Meniul este unul special pentru Paste, micul dejun - ceai, biscuiti si margarina, la pranz va avea ciorba de zarzavat cu ou si iahnie de fasole cu pulpa de pui, iar seara, pate de pui.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Catalin Voicu arest, #Paste arest Catalin Voicu, #Recurs Voicu , #stiri Catalin Voicu
Comentarii
I
ioanaiiiiii
rank 5
iahnie de fasole cu pulpa de pui?
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5