Trei judecatoare de la ICCJ, audiate in dosarul lui Voicu

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 21:10
2295 citiri
Trei judecatoare de la ICCJ, audiate in dosarul lui Voicu

Trei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au facut parte din completul care a solutionat dosarul in care firma lui Costel Casuneanu contesta pierderea unei licitatii, au fost audiate luni, in calitate de martori, acestea declarand ca nimeni nu a facut vreo interventie cu privire la aceasta cauza.

ICCJ le-a audiat luni, in calitate de martori in dosarul senatorului Catalin Voicu, pe judecatoarele de Sectia Contencios Administrativ si Fiscal a instantei supreme Dana Valdirez, Simona Marcu si Magdalena Frumuselu. Cele trei judecatoare au facut parte din completul care a solutionat dosarul in care firma lui Costel Casuneanu contesta pierderea unei licitatii.

Cele trei judecatoare au afirmat ca nimeni nu a intervenit pentru o anumita solutie in respectivul dosar, ele nefiind influentate in luarea deciziei pronuntate.

Tot la termenul de vineri a fost audiata si fosta grefiera sefa a Sectiei Civile a instantei supreme, Elena Vochita, care a afirmat ca fostul presedinte al Sectiei, Florin Costiniu, nu i-a cerut vreodata sa ia legatura cu vreun judecator de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal si nici nu l-a auzit vorbind vreodata pe acesta despre vreun dosar aflat pe rolul acestei sectii.

Intanta suprema i-a audiat luni si pe avocatii Cezar Bivolaru si Horia Bora. Bivolaru a povestit ca a fost rugat de Costel Casuneanu sa il ajute in litigiul aflat pe rolul ICCJ, sa colaboreze cu avocatul Bora. De asemenea, Bivolaru a precizat ca este posibil ca senatorul Catalin Voicu sa il fi rugat sa se intereze de termenele din respectivul dosar. La randul sau, Bora a povestit ca omul de afaceri Costel Casuneanu a fost foarte dezamagit cand a aflat ca a pierdut procedul la ICCJ si chiar ar fi afirmat ca judecatoarele ar fi fost corupte.

Judecatorii ICCJ i-au audiat, in calitate de martori, si pe patronul restaurantului Select, unde se intalneau Voicu, Casuneanu si Locic, Liviu Capota, precum si pe fostul general SIE, Adrian Isac. Cei doi au fost de fata la discutia dintre Marius Locic si Catalin Voicu, legata de organizarea unei intrevederi intre Locic, pe numele caruia exista o plangere la politie, si seful Politiei Capitalei.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 21 mai 2010, pe senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru fapte de coruptie.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...