Catastrofă la stația de metrou Eroilor, simulată de pompierii din București. A fost ”activat” planul roșu de intervenție FOTO/VIDEO

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 10:55
3284 citiri
Catastrofă la stația de metrou Eroilor, simulată de pompierii din București. A fost ”activat” planul roșu de intervenție FOTO/VIDEO
Pompierii au făcut un exercițiu la metrou FOTOI: ISU Bucuresti

Pompierii au fost chemaţi, în dimineața zilei de miercuri, 29 iunie, să stingă un incendiu la un metrou care a deraiat cu 200 de metri înainte să ajungă în stație. În vagoane se află 300 de persoane, dintre care patru au rămas blocate.

Acesta este de fapt scenariul unui exerciţiu amplu, care a simulat un cod roşu de intervenţie la metrou.

Scenariul a fost gândit și în contextul în care luna trecută, un incendiu a izbucnit într-un metrou aflat în mers, între stațiile Piața Victoriei și Romană.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat miercuri dimineață un exercițiu la stația de metrou Eroilor, pe Magistrala 5, după încheierea programului de circulație a metroului și scoaterea de sub tensiune a rețelei electrice.

Pe durata exercițiilor pe care le desfășurăm la stațiile de metrou verificăm particularitățile constructive și funcționale ale echipamentelor care fac parte din componența stațiilor, nivelul de pregătire pentru personalul propriu, cooperarea cu personalul de specialitate din cadrul Metrorex SA, precum și cu forțele alături de care acționăm în regim integrat: Departamentul UPU-SMURD București, SABIF, DGPMB, DGJMB și alte agenții cu atribuții în domeniu.

Un rol important în desfășurarea misiunilor de salvare a persoanelor rănite l-au avut voluntarii ISUBIF, care au acționat alături de echipele de salvatori profesioniști.

ISUBIF va continua să desfășoare activități operativ – preventive, prin executarea periodică de recunoașteri și exerciții la nivelul tuturor magistralelor de metrou”, a transmis ISU București-Ilfov.

În cazul planului roșu de intervenții se instalează un spital mobil unde se face triajul persoanelor rănite. În astfel de corturi pot încăpea cel puțin 20 de victime care primesc pe loc ajutorul paramedicilor, iar mai apoi sunt transportate la spital. În timpul exercițiului, la locul incendiului pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, cinci mașini SMURD, o descărcare grea și un echipaj special de salvatori de la Detașamentul Grozăvești, cea mai apropiată subunitate.

"Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor. Important că desfășurăm periodic aceste exerciții pe lângă recunoașterile pe care le desfășoară fiecare unitate de pompieri în raionul propriu acolo unde sunt și stații de metrou", a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU pentru Digi 24.

La exercițiul de la Eroilor au particiopat pompieri, poliţişti, jandarmi şi personalul Serviciului de Ambulanţă al Primăriei Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#catastrofa metrou bucuresti, #incendiu metrou, #exercitiu metrou, #ISU Bucucresti , #metrou