Rezultatele 1 - 15 din 827 (0.110 secunde)

Articole despre "adrian cioroianu"

Manuscrisul celebru scris cu litere de aur, propus pentru lista UNESCO. Ar fi fost folosit de Ceaușescu pentru a garanta un uriaș împrumut extern VIDEO

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 21:50
Manuscrisul celebru scris cu litere de aur, propus pentru lista UNESCO. Ar fi fost folosit de Ceaușescu pentru a garanta un uriaș împrumut extern VIDEO
Cel mai valoros manuscris medieval din România se află în colecția Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Codex Aureus este propus în prezent pentru a fi inclus pe lista UNESCO.

Cunoscut și sub denumirea de ”Evangheliarul” de la Lorsch, manuscrisul a fost scris în jurul anului 810 din porunca împăratului Carol cel Mare. Textul manuscrisului are 238 foi și Tetraevanghelul (adică evangheliile lui Matei, Marcu, Luca și Ioan din Noul Testament).

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naţionale, deţine prima parte a Tetraevanghelului (respectiv evangheliile lui Matei şi Marcu), respectiv un număr de 111 de foi. Cealaltă parte cu evangheliile lui Luca şi Ioan (124 de foi) se află în proprietatea Bibliotecii Apostolice Vaticane din Roma. Coperţile 1 şi 4, lucrate în plăcuţe de fildeş, se află la Londra şi Roma.

Specialiştii consideră că manuscrisul a fost executat la curtea împăratului Carol cel Mare la Aachen şi apoi a fost donat apoi mănăstirii din Lorsch, pe la 820. Valoarea lui adevărată constă nu atât în textele biblice, care se mai găsesc şi în alte manuscrise, ci în bogata decorare a manuscrisului cu miniaturi, iniţiale şi chenare de o execuţie remarcabilă.

Cu toate că manuscrisul are în ansamblu o unitate, totuşi prima parte, care se află la Alba Iulia, este mai bogat ornamentată, are compoziţii originale de o mare prospeţime. Aceasta a determinat pe unii cercetători să...

Viziunea asupra viitorului domeniului vânzărilor în România

Joi, 12 August 2021, ora 18:57
Viziunea asupra viitorului domeniului vânzărilor în România
Trebui să recunoaștem că pandemia de corona virus a modificat modul în care se face business în toată lumea. Nici România nu a fost ferită de transformările ce s-au manifestat în ultimul an.
Distanțarea socială a avut efecte nefaste asupra comportamentului cumparatorilor, deci asupra domeniului vânzărilor.

BiziLive TV este alături de antreprenorii, managerii și oamenii de vânzări care doresc să evolueze, să lase în urmă cutumele tradiționale și să abordeze noile tendințe în vânzări.
Pentru a-i ajuta pe cei ce doresc să progreseze în timp de pandemie, BiziLIVE TV lansează o miniserie educativă denumită Doza de Vânzări Summer Edition 2021 care aduce în prim plan experiențele personale și de bussines ale celor mai buni experți, manageri și antreprenori din România.

Digitalizarea, orientarea resurselor către tool-uri cât mai eficiente, managementul echipelor de vânzări, realizarea așa-ziselor plase de siguranță, și aplicarea “bunelor practici” sunt câteva dintre temele abordate în cele 8 de episoade ale miniseriei lansate de BiziLive TV. Această ediție specială aduce la aceași masă specialiști, experți și antreprenori care vor aduce: EXPERTIZĂ, PROCEDURI PRACTICE, TEHNICI CLARE și soluții la problemele tale, pe care să le aplici imediat mai spun producătorii emisiunii.
Cand se lansează miniseria Doza de Vânzari Summer Edition?
Miniseria se lansează Luni 16.08.2021 și va fi filmată și difuzată...

Adrian Cioroianu, despre Roșia Montană: „Sunt peste 90% șanse să intre în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Luni, 26 Iulie 2021, ora 08:09
Adrian Cioroianu, despre Roșia Montană: „Sunt peste 90% șanse să intre în Patrimoniul Mondial UNESCO”
Roșia Montană are peste 90 la sută șanse să fie inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, susține fostul ambasador al României la UNESCO, istoricul Adrian Cioroianu.

Potrivit lui Cioroianu, dosarul Roșia Montană era ultimul pe lista discuțiilor Comitetului Patrimoniului Mondial din 25 iulie, dar cum dezbaterile s-au prelungit, dosarul Roșia Montană va fi pus în dezbatere în ședința de luni 26 iulie.

„Dacă ceva neprevăzut nu se întâmplă până mâine (sau dacă nu există detalii de ultima oră pe care eu să nu le cunosc), sunt peste 90% ȘANSE CA ROȘIA MONTANĂ SĂ INTRE IN PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO”, a scris Adrian Cioroianu în cursul zilei de duminică, 25 iulie, pe Facebook.

Potrivit fostului ambasador al României la UNESCO, dosarul RM urma să intre pe lista UNESCO la ședința de anul trecut, din iulie 2020, „dar în condiții de pandemie, acea ședință, (care urma să aibă loc în China) nu s-a mai întrunit - și s-a amânat până în aceste zile, adică final de iulie 2021”.

„În Patrimoniul UNESCO nu intră întreaga localitate Roșia Montană, ci o arie delimitată, cea care apare în dosarul depus de guvernul României (prin delegația pe care am condus-o) în ianuarie 2017 și, apoi, în ianuarie 2020. În dosar este vorba, în principal, despre fosta exploatare/mină romană (adică de pe vremea Imperiului roman, ca să fie clar) și NU de întreaga zonă RM.

Practic, înscrierea pe lista Patrimoniul...

Adrian Cioroianu, aproape sigur noul manager al Bibliotecii Nationale a Romaniei. Cine a facut anuntul

Luni, 12 Iulie 2021, ora 22:32
Adrian Cioroianu, aproape sigur noul manager al Bibliotecii Nationale a Romaniei. Cine a facut anuntul
Istoricul Adrian Cioroianu va prelua, cel mai probabil, functia de manager al Bibliotecii Nationale a Romaniei, a anuntat, luni, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

"Am avut discutii cu mai multe personalitati din zona culturala, dar discutiile care au inaintat si cu care am facut pasi concreti si sunt in masura sa il anunt aproape sigur ca viitor manager al Bibliotecii Nationale este domnul Adrian Cioroianu. Eu zic ca este un om care va implementa un nou parcurs in ceea ce inseamna raportul dintre societate si Biblioteca Nationala, care cred ca trebuie sa isi puna o amprenta mai puternica in viata noastra social-culturala", a declarat, la TVR 1, ministrul Bogdan Gheorghiu.

In momentul de fata, manageriatul Bibliotecii Nationale a Romaniei este asigurat in regim de interimat de un angajat al institutiei.

Adrian Cioroianu: Tortionarii trebuie pedepsiti, vor iesi la iveala alte lucruri urate Interviu

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 23:50
Comenteaza acest articol | 26 comentarii
Adrian Cioroianu: Tortionarii trebuie pedepsiti, vor iesi la iveala alte lucruri urate Interviu
Decanul Facultatii de Istorie, Adrian Cioroianu, profesor de istoria comunismului, crede ca nu e niciodata prea tarziu pentru a-i pedepsi pe tortionarii din regimul comunist si spune ca se asteapta sa apara tot mai multe informatii despre crimele comise in acea perioada.

Cioroianu a declarat pentru Ziare.com ca aceste crime nu au iesit la iveala, desi se stia despre ele, dintr-o serie de motive, printre care teama si neglijenta.

In opinia sa, pedepsirea tortionarilor va avea un impact de insanatosire asupra societatii romanesti.

Citeste interviul acordat Ziare.com de Adrian Cioroianu:

Apar tot mai multi tortionari din perioada comunista care intra in atentia legii - e prea tarziu?

Nu e niciodata prea tarziu, faptul ca au iesit acum la iveala arata ca nimeni nu s-a ocupat de lucrul asta pana acum. Cred ca ceea ce se intampla e foarte bine, sunt crime care trebuie pedepsite, chiar daca e tarziu, chiar daca sunt simbolice. Se creeaza un precedent foarte bun pentru societatea romaneasca, faptul ca niste crime nu raman nepedepsite.

E taierea pensiilor fostilor tortionari o masura suficienta?

Dat fiind ca fostii tortionari au pensii mai mari decat fostii detinuti politici, si asta e o masura, bineinteles. E totusi o diferenta strigatoare la cer intre pensiile fostilor ofiteri si ce au primiti fostii detinuti politici.

Cum va explicati faptul ca aceste crime nu au fost scoase la iveala pana acum?

Probabil se stia, dar nu a existat vointa de a se discuta...

Adrian Cioroianu implineste 44 de ani

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 11:24
Adrian Cioroianu implineste 44 de ani
Adrian Cioroianu, istoric, jurnalist, eseist si om politic roman, s-a nascut in urma cu 44 de ani, pe 5 ianuarie 1967, la Craiova.

Personaj charismatic de prim plan al vietii publice din deceniul 2000/2010, a avut atat momente stralucite in activitate dar si unele destul de controversate.

Studii:
Absolvent al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti - 1993
Master in istorie la Universitatea Laval din Quebec, Canada (Diplome d'Etudes et des Recherches Approfondies - 1996/1997)
Doctorat in istorie la Universitatea Laval Quebec cu teza 'Mitul, Imaginea si Cultul liderului in Romania comunista'

Cadru didactic:
Profesor universitar dr. la Facultatea de istorie a Universitatii din Bucuresti
Profesor la Colegiul PRO din Bucuresti (1998/2007)

Omul de presa:
Redactor la Dilema veche (1998/2007)
A publicat articole in: Lettre International, Dosarele istoriei, Suplimentul de Cultura, Sfera Politicii, Ziua, Cotidianul, 22, Gazeta de Sud, Evenimentul Zilei, Gazeta Sporturilor s.a.
Emisiuni tv: Ora de istorie - Realitatea Tv, Chiasma. Dialoguri - PAX Tv, Totul la vedere - TVR 1

Omul politic:
Membru PNL din 2002
Consilier politic al lui Theodor Stolojan (in perioada cand fostul premier s-a aflat in fruntea PNL)
Senator liberal de Timis (vicepresedinte al Comisiei de arta si mijloace de informare in masa) - 2004
Observator la Parlamentul Europei de la Bruxelles - 2005
Europarlamentar, membru in Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE)...

Adrian Cioroianu a demisionat din PNL

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 13:39
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Adrian Cioroianu a demisionat din PNL
Adrian Cioroianu a demisionat din Partidul National Liberal, in conditiile in care nu a fost inclus pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare.

Crin Antonescu a anuntat saptamana trecuta ca fostului ministru de Externe i s-a oferit locul 8 pe lista, insa acesta l-a refuzat si a preferat sa se retraga, potrivit Antena 3.

Cioroianu a declarat insa ulterior ca nu s-a retras, ci ca i-a spus loderului PNL ca este nemultumit de locul sau pe lista.

"Duminica seara mi-a spus ca sunt pe locul opt. Eu nu i-am spus ca ma retrag, i-am spus doar ca e o decizie care ma surprinde si ca nu vad prin ce analiza a dansului as fi putut fi pe locul opt", a spus Cioroianu.

Fostul ministru de Externe a declarat recent ca "Antonescu a facut lista pentru alegerile europarlamentare cu prietenii lui".

"Ma tem ca lista este a dansului (n. red. Crin Antonescu), nu a Partidului National Liberal", a declarat Cioroianu.

Adrian Cioroianu se vrea senator la Timis

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 19:36
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Adrian Cioroianu se vrea senator la Timis
Printre cei 18 liberali din Timis care si-au exprimat intentia de a candida la alegerile parlamentare este posibil sa se numere si fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.

Totusi, Cioroianu a refuzat, vineri, sa faca public numele celor care s-au inscris pe listele pentru senatori si deputati, relateaza NewsIn.

Potrivit acestuia, atat identitatea lor, cat si colegiul in care va candida fiecare va fi anuntat in cadrul Delegatiei Permanente a PNL Timis din 26 iulie.

"Avem candidati sa acoperim toate colegiile, chiar si in plus. Lista este formata exclusiv din membri ai nostri, nu e exclusa plasarea pe lista de candidati a unor persoane care nu au fost vizibile pana acum in filiala. S-au inscris cam 17-18 persoane. Cel mai probabil voi candida la alegerile generale", a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele interimar al PNL Timis, Adrian Cioroianu.

Potrivit acestuia, viitorii parlamentari vor fi distribuiti pe colegii "tinand cont de optiunea fiecaruia, de sustinerea organizatiei si de decizia Delegatiei Permanente a PNL".

Vicepresedintele PNL Timis Cristian Busoi a precizat ca scopul filialei este sa obtina cel putin un senator si doi deputati la alegerile din toamna.

Cioroianu a povestit dupa doi ani cum s-a sfatuit cu Ciolos despre dosarul Rosia Montana: In toate guvernele au fost oameni care s-au opus

Vineri, 27 Iulie 2018, ora 10:41
Cioroianu a povestit dupa doi ani cum s-a sfatuit cu Ciolos despre dosarul Rosia Montana: In toate guvernele au fost oameni care s-au opus
Adrian Cioroianu, ambasadorul Romaniei la UNESCO, a vorbit joi seara la Festivalul de Film si Istorii Rasnov, in cadrul unei dezbateri despre patrimoniu, despre situatia dosarului Rosia Montana.

El a subliniat ca in zona minelor romane "nu cred ca se va mai putea face vreodata exploatare miniera", dar si ca "acest dosar oricand are sanse, dupa evaluarea care a fost facuta".

Istoricul a spus ca ultimele patru guverne cu care a lucrat au aratat o "lipsa de vointa", ministerele si nu ministrii fiind cele care s-au opus depunerii dosarului de includere a sitului in lista Patrimoniului Mondial.

"As inaspri pedepsele", a spus Cioroianu, dupa ce a fost intrebat ce ar schimba pe partea de patrimoniu in tara noastra. "Eu nu cred ca Germania s-a nascut educata. Legea merge mana in mana cu pedeapsa. La noi se taie paduri si se polueaza ape, pentru ca nu exista amenda".

El a punctat ca electoratul este de vina pentru realegerea primarilor in ale caror localitati se prabusesc cladiri si nu fac nimic in acest sens. "Daca un primar e realeas dupa ce pe teritoriul lui se intampla astfel de lucruri, inseamna ca nu ne pasa. Eu tot astept intrebarea despre Rosia Montana", a completat ambasadorul.

Despre cazul acestui dosar, el a declarat: "Neputinta e una, lipsa de vointa e altceva. Eu observ lipsa de vointa la ultimele patru guverne cu care am avut de-a face".

Mereu a existat cineva care s-a opus

El a povestit cum, in noiembrie 2016, a primit de la Bucuresti sugestia ca...

Cioroianu, pe lista neagra a Rusiei: Regimurile trec, tarile raman

Duminica, 31 Mai 2015, ora 12:45
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Cioroianu, pe lista neagra a Rusiei: Regimurile trec, tarile raman
Adrian Cioroianu sustine, referitor la interdictia de intrare in Rusia, ca nimeni nu-l poate impiedica sa aprecieze pe mai departe poporul rus si sa admire marea cultura, intrucat regimurile trec, tarile raman, notand ca a stiut inca din copilarie sa faca diferenta intre Leonid Brejnev si Alla Pugaciova.

"Prezenta mea pe o lista a persoanelor considerate a fi indezirabile la Moscova imi intareste convingerea ca singura solutie pentru depasirea tuturor crizelor ramane dialogul & libertatile responsabile - inclusiv libertatea de a spune oricarei instante si oricarei puteri ca uneori poate gresi", a scris, duminica, pe Facebook, fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, aflat pe lista persoanelor cu interdictie de a intra in Rusia.

Politician roman, pe lista neagra a lui Putin: Sunt onorat sa apar romanii de amenintarea venita de la "imperiul raului"

"Chiar si de la distanta, nimeni nu ma poate impiedica sa apreciez pe mai departe un popor care a luptat eroic chiar si atunci cand a fost modest condus si sa admir in continuare marea cultura ce a dat lumii pe Ceaikovski sau Cehov, Puskin, Lermontov, Dostoievski sau marii lor scriitori de azi. In rest, inca din copilarie am stiut sa fac diferenta dintre Leonid Brejnev si Alla Pugaciova. Cu atat mai mult astazi, ca profesor de Istorie, stiu ca regimurile trec si tarile raman", a mai scris Cioroianu.

Lista neagra a Rusiei: Tarile cu cei mai multi oficiali indezirabili

Adrian Cioroianu, avizat recent pentru postul...

Istoricul Cioroianu a scris un roman de dragoste

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 12:42
Istoricul Cioroianu a scris un roman de dragoste
Istoricul Adrian Cioroianu si-a lansat, sambata, la Targul de Carte "Gaudeamus" un nou volum. De data aceasta, Cioroianu nu mai abordeaza teme istorice sau politice, ci iubirea.

Cartea se numeste "Adulter cu smochine si pescarusi".

"Este un roman despre iubire si pacat, dorinta si iluzie, despre vanitati, gelozii si despre frica de singuratate. O carte despre un barbat si o femeie prinsi intr-o capcana a infidelitatii pe care si-o construiesc singuri. O poveste a latinitatii si a marilor calde, terminata cu singura concluzie ca iubirea ramane, dincolo de toate, cea mai frumoasa dintre tainele umanitatii", se anunta intr-un comunicat al Editurii Curtea Veche.

Targul de carte Gaudeamus isi deschide portile

Personajele romanului sunt un scriitor si o regizoare de succes care se intalnesc intr-un hotel aflat la tarmul Mediteranei. "Intre ei ia nastere o idila cu gust de smochine, care devin un laitmotiv al intregului roman", se mai arata in comunicatul editurii.

Fost ministru de Externe in Cabinetul Tariceanu, Adrian Cioroianu este acum profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti si realizator de emisiuni TV. A mai scris "Pe umerii lui Marx. O introducere in istoria comunismului romanesc" si "Geopolitica Matrioskai. Rusia postsovietica in noua ordine mondiala".

O.A.

Cioroianu, in Playboy: Crin Antonescu e PNL-ist, nu e liberal

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:24
Comenteaza acest articol | 22 comentarii
Cioroianu, in Playboy: Crin Antonescu e PNL-ist, nu e liberal
Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu vorbeste, intr-un interviu acordat revistei Playboy de vineri, despre plecarea din PNL, spunand ca in acest partid exista oameni care nu "au dovedit onoare" in relatia cu el.

Cioroianu spune ca a fost supus unor atacuri din partea unor membri PNL care credeau ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu l-ar pregati pentru Prezidentiale. Despre presedintele PNL spune ca "e PNL-ist, nu e liberal".

"Nicio clipa Calin Popescu Tariceanu nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus la el, pentru ca simteam ca e un joc pe care nu-l mai controlam. E bine sa ramai la carma cat controlezi carma. Deja atacurile nu mai veneau dinspre presedinte. Aparusera semnale destul de nelinistitoare si din propriul meu partid, din partea unor oameni care aveau impresia ca premierul Tariceanu ma pregatea pentru Prezidentiale", a spus Cioroianu.

Cat despre retatia tensionata dintre el si presedintele PNL Crin Antonescu, Cioroianu spune ca neintelegerile au inceput in momentul in liderul PNL i-a reprosat ca a fost de partea lui Tariceanu in Congres.

"Inteleg dispute in interiorul partidului, inteleg confruntari, dar nu-nteleg sa pozezi in mare liberal, cand amani nunta numai ca sa dai un loc pe lista viitoarei sotii. Si altuia nu-i dai, reprosandu-i c-a fost in cealalta tabara. Asta nu e liberalism in opinia mea. Ii doresc succes in continuare, dar el e PNL-ist, nu e liberal", a conchis fostul ministru de Externe.

Citeste mai mult despre Cioroianu: Crin...

Cioroianu explica de ce 1 Decembrie nu e potrivita pentru Ziua Nationala

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 10:04
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Cioroianu explica de ce 1 Decembrie nu e potrivita pentru Ziua Nationala
Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu considera ca data de 1 Decembrie nu este potrivita pentru Ziua Nationala a Romaniei.

"Ma refer la faptul ca popoarele latine au Ziua Nationala in cursul verii. Or, decembrie este o luna in care stai in casa la o tuica fiarta, nu prea iti vine sa iesi cu tricolor", declarat istoricul pentru Jurnalul National.

Fostul ministru subliniaza ca nu se refera la data istorica, pentru ca, istoriceste, aceasta data are o mare insemnatate si evoca factorii meteorologici.

"Sigur ca, gandindu-ma la un anotimp mai cald si la evenimentele importante care s-au intamplat pe parcursul sau, ma opresc la Ziua Independentei, care e mult prea aproape de 10 Mai, ziua monarhiei. O data care oricum genereaza probleme printre republicani.

Asa ca nu o sugerez nici pe aceasta. Ar trebui aleasa o zi din mai-iunie, din punct de vedere meteo", a subliniat Adrian Cioroianu.

Cat despre mandria de a fi roman, crede el, aceasta ar trebui, in mod normal, sa fie resimtita zi de zi, nu numai de 1 Decembrie.

"Sigur ca la aceasta data te gandesti mai mult la stat si la romanitate. Dar, inca o data, nu cred ca aceasta zi accentueaza mai puternic mandria de a fi roman", conchide istoricul.

Cioroianu: Antonescu este cel mai slab presedinte pe care l-a avut PNL

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 22:19
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Cioroianu: Antonescu este cel mai slab presedinte pe care l-a avut PNL
Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu crede ca Partidul National Liberal nu a avut niciodata un presedinte mai slab decat Crin Antonescu, acesta fiind motivul pentru care a demisionat din partid.

"I-am spus lui Crin Antonescu ca este un om lipsit de onoare in fata mea. Nu stiu daca vreodata PNL a avut un presedinte mai slab. In timpul lui Tariceanu, el nu a avut un comportament de liberal", a spus Adrian Cioroianu, in cadrul emisiunii "100%", la B1 TV.

Potrivit spuselor sale, nu a vrut sa "gireze" o echipa in care nu are incredere. De asemenea, Cioroianu crede ca PNL are cea mai slaba echipa din Parlamentul European, considerand ca PSD are cea mai buna echipa.

Totusi, fostul ministru de Externe nu este multumit nici de actualul partid de guvernamant, despre care spune ca este "depasit total" si ca reprezinta o "piedica pentru Romania".

Cioroianu: Sunt oameni care au ajuns parlamentari PD-L platiti din banii lui Vintu

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 22:56
Cioroianu: Sunt oameni care au ajuns parlamentari PD-L platiti din banii lui Vintu
Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, este de parere ca dosarul Sorin Ovidiu Vintu va scoate la iveala si alte aspecte, unul dintre acestea fiind democrat-liberali care au fost platiti de mogul.

Fostul ministrul de Externe este de parere ca, intr-o democratie adevarata, un presedinte si un mogul media nu ar trebui sa intre in conflict.

"Statele in care elitele politice intra in conflict cu elitele media nu stralucesc prin democratie", a declarat Cioroianu.

Cioroianu adauga ca nici presedintele Traian Basescu si nici Sorin Ovidiu Vintu nu vor avea nimic de castigat din aceasta poveste.

"In societate, increderea in Justitie scade tot mai mult. Nici Sorin Ovidiu Vintu si nici presedintele Basescu nu vor avea nimic de castigat din aceasta chestiunie, si nici presa nu va avea de castigat. Vor iesi la iveala lucruri care mai bine ramaneau ascunse sub pres", a declarat Adrian Cioroiau, invitat duminica la Realitatea TV.

Fostul ministru de Externe a adaugat ca exista, asa cum spunea presedintele, si jurnalisti cumparati de puterea politica, insa a precizat ca exista posibilitatea ca unii parlamentari PD-L sa fi fost platiti de Vintu.

"Sunt oameni care au ajuns parlamentari PD-L si o buna vreme au fost platiti din banii trustului lui Vintu", a declarat Adrian Cioroianu.

Acesta adauga ca, in opinia sa, arestarea lui Vintu nu a fost decat "un spin" menit sa atraga atentia de la problemele sociale.

"In Romania lumea nu ii iubeste foarte mult pe oamenii...
  1. Descoperire neobișnuită din interiorul Pământului despre un fenomen invizibil: Cataclismele de la suprafață provocate din cer VIDEO
  2. Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor VIDEO
  3. Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO
  4. Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotație? Fenomenele dramatice ar distruge lumea VIDEO
  5. Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO
  6. Oamenii de știință au dezvăluit ora ceasului sfârșitului lumii: Mai sunt doar 100 de secunde până la miezul nopții VIDEO
  7. Descoperire revoluționară la CERN: Particula misterioasă X găsită în premieră mondială, încă o creație a lui Dumnezeu? VIDEO
  8. Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
  9. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  10. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO