Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.084 secunde)

Articole despre "alexandru rafila"

Fiecare stat UE primește doze de vaccin împotriva variola maimuței. România a cerut 1.000 de seruri VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 14:23
Fiecare stat UE primește doze de vaccin împotriva variola maimuței. România a cerut 1.000 de seruri VIDEO
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 27 mai, că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000 de doze din acest vaccin.

"Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.

El a adăugat sunt puţine ţări care au acest vaccin şi va trebui să existe un mecanism de distribuţie al acestuia prin intermediul HERA.

"A fost doar o discuţie informală (despre achiziţionarea de vaccin - n.r.), dumneavoastră vreţi nişte răspunsuri pe care nu le are nimeni, nici la Comisia Europeană. Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor...

Distribuția pastilelor de iod către populație, anulată: ”Cât sens a avut toată operaţiunea şi cine suportă costurile?”

Luni, 16 Mai 2022, ora 14:35
Distribuția pastilelor de iod către populație, anulată: ”Cât sens a avut toată operaţiunea şi cine suportă costurile?”
Vlad Voiculescu l-a întrebat pe Alexandru Rafila, în contextul în care se apropie 6 luni de când a preluat mandatul Ministerului Sănătăţii, în legătură cu decizia instituţiei de a nu mai distribui pastilele cu iod către populaţie.


„Cât sens a avut toată operaţiunea şi cine suportă costurile?” l-a întrebat fostul ministru pe social-democratul Rafila.

„În câteva zile se fac 6 luni de când domnul Rafila a preluat Ministerul Sănătăţii. Tot de cam 6 luni, în sistemul de sănătate nu mai sunt probleme. Ca prin farmec. Spitalele sunt aceleaşi, apucăturile baronilor şi a hoţilor din sistem sunt aceleaşi, oamenii în continuare rămân fără medicamente şi sunt trimişi să le cumpere din farmacie sau de unde le găsesc din Europa, doar că nimic din toate astea nu se mai vede la televizor de dimineaţă până seara. Lumea a obosit, presa de asemenea.

În redacţii nu mai vine nimeni să pună problema constructiv “ce avem astăzi despre Voiculescu / Ministerul Sănătăţii” dimineaţă, la prânz şi seara. Statul a fost capturat şi suntem in plină epocă ante-Colectiv. “Avem tot ce ne trebuie”, cu menţiunea că domnul Rafila nu e prost să o spună chiar aşa, o lasă să se înţeleagă, cu complicitatea sistemului, a presei şi a noastră, a tuturor celor care nu îşi mai fac iluzii că mafia care controlează resursele din sănătate poate fi înlăturată în perioada imediat următoare”, a scris Vlad...

Cât de periculos ar mai putea fi un nou val Covid. Alexandru Rafila: ”Infecţia se transformă încet într-o viroză sezonieră”

Sambata, 14 Mai 2022, ora 17:53
Cât de periculos ar mai putea fi un nou val Covid. Alexandru Rafila: ”Infecţia se transformă încet într-o viroză sezonieră”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă, 14 mai, la Oradea, că infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră şi, dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

”Eu am evitat să fiu tranşant, pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

Soluţia, a continuat ministrul, nu este să se transporte toţi pacienţii la UPU, ci să se găsească resurse, să se investigheze şi să se trateze în ambulatoriu, pentru că altfel se ”colmatează” asistenţa medicală spitalicească pentru alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijiri.

”Şi lucrul acesta, din păcate, s-a întâmplat. Am avut anul...

Alexandru Rafila vrea să liniștească populația: ”Avem în fiecare an zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii”

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 21:45
Alexandru Rafila vrea să liniștească populația: ”Avem în fiecare an zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 29 aprilie, că în țara noastră se înregistrează în fiecare an zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, astfel că ”nu este o chestiune nouă”.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri seară, la Antena 3, despre cazurile de hepatită de cauză necunoscută la copii şi s-a referit la cazul fetiţei de cinci ani, prima suspiciune de acest fel din România.

”S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică - Boala Wilson - care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a afirmat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a găsit ”nişte oameni extraordinari” la Spitalul Grigore Alexandrescu şi la Institutul Fundeni, iar fetiţa de cinci ani va fi operată în cursul zilei de sâmbătă.

”Deja copilul a fost transferat şi mâine o echipă mixtă (...) va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele”, a mai afirmat Rafila.

Întrebat dacă este de părere că cele aproape 170 de cazuri raportate în 12 ţări de către OMS au legătură cu Covid 19, ministrul a afirmat: ”Deocamdată nu avem decât supoziţii, nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide. Există cazuri de hepatită la...

Când va exista în România cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor. Promisiunea lui Alexandru Rafila

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 17:28
Când va exista în România cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor. Promisiunea lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat joi, 28 aprilie, că, în cursul anului viitor, România ar putea avea un cadru legislativ privind compensarea vaccinurilor şi un buget care să permită acest lucru.

El a participat la dezbaterea online "Accesibilitate vs. informare în vaccinarea pe durata întregii vieţi", organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Întrebat când va avea România un cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor, Alexandru Rafila a răspuns: "Perspectiva rezonabilă este a unui an de zile, cel puţin la începutul anului viitor să avem deja un cadru legislativ care să permită acest lucru şi un buget care să permită acest lucru. Ca orice cadru legislativ, când este vorba despre compensarea vaccinurilor, trebuie să fie însoţit şi de un buget".

Potrivit acestuia, persoanele cu boli cronice ar putea să beneficieze de vaccinuri gratuite, în timp ce în cazul adulţilor sănătoşi vaccinurile ar putea să fie compensate cu anumite procente, astfel încât imunizarea să fie "atractivă".

"Trebuie să găsim mecanismul prin care să putem să compensăm vaccinurile mai ales pentru persoanele cu boli cronice şi aş zice şi nu numai, pentru că discutăm despre vaccinarea adultului. O componentă importantă este educaţia şi informarea persoanelor adulte. (...) Pentru un pacient cu o boală cronică - compensare care să fie echivalentă cu gratuitatea. Adulţii...

Intenția lui Alexandru Rafila de reorganizare a SMURD a stârnit revoltă printre medicii de urgențe. Nici Raed Arafat nu e de acord

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 07:09
Intenția lui Alexandru Rafila de reorganizare a SMURD a stârnit revoltă printre medicii de urgențe. Nici Raed Arafat nu e de acord
Intenţia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, de a trece SMURD la Ministerul Sănătăţii a generat un val de reacţii dure din partea specialiştilor din sistem, oameni care lucrează de peste 20 de ani doar în medicina de urgenţă.

”Sistemul de urgenţă este unul complex, integrează mai multe structuri, medicale şi nemedicale. SMURD este doar o parte din acest sistem şi nu are cum să funcţioneze separat de restul structurilor. Puterea sistemului nostru este în modul în care este organizat şi in modul în care integrează personalul şi resursele din cadrul UPU-SMURD, IGSU, IGAv, Ambulanţă şi SALVAMONT”, a scris, vineri, pe Facebook, Raed Arafat.

Acesta anunţă că a cerut colegilor din cadrul DSU să înceapă o campanie de informare pentru a elimina ”concepţiile eronate şi informaţiile greşite despre cum funcţtionează sistemul al cărui rol principal este salvarea de vieţi”.

După apelul şefului DSU, mulţi dintre specialiştii din medicina de urgenţă au reacţionat, explicând că UPU-SMURD trebuie să rămână împreună, având şi argumente solide în acest sens.

”Contrar a ceea ce afirmă domnul ministru al Sănătăţii, în cadrul SMURD activează şi asistenţi medicali şi medici - medici foarte bine pregătiţi, cu specialitate de 5 ani de zile în Medicina de Urgenţă (România fiind una dintre ţările avansate in Europa in acest domeniu, cu specialitate de sine stătătoare) sau Anestezie-Terapie...

Ce termen de valabilitate au pastilele cu iod care vor fi distribuite în curând populației. Avertismentul lui Alexandru Rafila pentru cei care le iau preventiv

Joi, 31 Martie 2022, ora 22:01
Ce termen de valabilitate au pastilele cu iod care vor fi distribuite în curând populației. Avertismentul lui Alexandru Rafila pentru cei care le iau preventiv
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut joi, 31 martie, un nou apel către populație să nu ia preventiv pastilele de iod pe care le va primi începând de săptămâna viitoare.

”Pastilele de iod nu se iau preventiv. Nu se iau decât în primele ore de la un posibil incident, nu accident nuclear. Dacă într-o ţară vecină României apare o astfel de situaţie, în funcţie de observaţiile pe care autorităţile le fac în ceea ce priveşte un eventual nor radioactiv, trebuie administrate într-un interval cât mai scurt de timp. Se iau în cantităţi de la un sfert sau jumătate de pastilă la copii, până la o pastilă sau două la adulţi. E un produs care blochează practic încorporarea potenţialului iod radioactiv din atmosferă, în sensul că este mai rapid. Îl administrezi mai rapid ca să blochezi tiroida, care nu mai încorporează iod radioactiv. Se indică persoanelor de până în 40 de ani, care au o activitate metabolică mai intensă. Peste această vârstă, doar în cazul unei expuneri foarte mari la o cantitate de iod radioactiv, ceea ce nu este cazul pentru ţara noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la Prima TV.

Întrebat care e cel mai mare pericol la care se supune o persoană ce consumă preventiv pastile de iod, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Poate să producă tulburări în funcţionarea glandei tiroide, în primul rând. Administrarea intempestivă de iod poate duce la hipo sau...

Alexandru Rafila spune că tichetele pentru vaccinare "nu mai au un viitor”. Ce a anunțat ministrul despre relaxarea restricțiilor

Luni, 14 Februarie 2022, ora 15:26
Alexandru Rafila spune că tichetele pentru vaccinare "nu mai au un viitor”. Ce a anunțat ministrul despre relaxarea restricțiilor
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, 14 februarie, că tichetele pentru vaccinare "nu mai au un viitor", precizând că acest mecanism a fost pus în aplicare pentru stimularea campaniei de vaccinare, dar, din păcate, acest lucru nu a funcţionat "în mod deosebit".

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă tichetele pentru cei care se vaccinează cu schema completă vor mai fi acordate.

"Problema nu este a bugetului, există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare, acum vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă au într-adevăr un efect stimulativ. Nu sunt un ajutor, ci era vorba de un element care să stimuleze vaccinarea. Vaccinarea s-a prăbuşit. O mie de oameni se mai vaccinează cu prima doză în România. Nu cred că în momentul de faţă aceste tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit”, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă se poate renunţa la aceste tichete, ministrul Sănătăţii a răspuns: "În perioada următoare vom discuta despre această posbilitate. Cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete".


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că nu pot fi luate măsuri de relaxare în acest moment, ci trebuie aşteptat până când numărul de pacienţi internaţi la Terapie...

Alexandru Rafila vrea să renegocieze contractele de achiziţie a vaccinurilor anti-Covid: ”Este o risipă a banilor publici”

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 17:06
Alexandru Rafila vrea să renegocieze contractele de achiziţie a vaccinurilor anti-Covid: ”Este o risipă a banilor publici”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat vineri, 15 aprilie, că încearcă să renegocieze contractele privind achiziția vaccinurilor împotriva Covid-19, care sunt valabile până în 2023, pentru a preveni ”risipa banilor publici”.

”A fost un mecanism complex de gestionare a vaccinurilor pentru că a fost acel Comitet Naţional CNCAV, a fost implicat Ministerul Apărării, care asigura sprijinul logistic şi inclusiv depozitarea acestor vaccinuri. Expirarea vaccinurilor nu este un proces nemaiîntâlnit, dar expirarea vaccinurilor în cantitate mare, şi lucrul ăsta e posibil să se întâmple şi în perioada următoare, dacă interesul pentru vaccinare este redus şi dacă şi interesul pentru a-l cumpăra din partea altor ţări sau chiar pentru a-l primi gratuit este, de asemenea, scăzut. Eu am avut această preocupare din primul moment şi am reuşit să vând practic tot vaccinul primit de la compania Pfizer în luna ianuarie şi în luna februarie. Deci am vândut 6,5 milioane de doze către Germania şi către Ungaria”, a afirmat Alexandru Rafila la Craiova, într-o conferință de presă.

El a precizat că doreşte renegocierea acestor contracte de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID, care sunt valabile până în 2023.

”Avem nişte obligaţii contractuale. Aceste obligaţii contractuale au avut două elemente, dacă vreţi, unul legat de poziţia şi negocierea realizată la nivelul Comisiei Europene cu principalii...

Alexandru Rafila a anunţat că pandemia se află pe un trend descrescător

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 16:38
Alexandru Rafila a anunţat că pandemia se află pe un trend descrescător
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat marți, 5 aprilie, că pandemia se află pe un trend descrescător, înregistrându-se scăderi atât în secţiile care internează pacienţi COVID, dar şi în secţiile ATI.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi, 27 de decese, fără decese anterioare. Un trend descrescător în secţiile care internează pacienţi COVID – 2.377 la nivel naţional şi, de asemenea, un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. Rata de pozivitate, în jur de 9%, 33.000 de teste realizate pentru cele trei mii de cazuri diagnosticate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că rata bazală de reproducere este una subunitară, această situaţie înregistrându-se în cele mai multe ţări europene.

“De asemenea, rata bazală de reproducere 0,92. Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1 ceea ce se corelează cu o dinamică descendentă a pandemiei în regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre psihoza privind medicamentele pe bază de iod: ”Ar trebui să fim naivi să credem că doar afectarea tiroidei poate apărea în cazul unui incident nuclear”

Luni, 07 Martie 2022, ora 23:42
Alexandru Rafila, despre psihoza privind medicamentele pe bază de iod: ”Ar trebui să fim naivi să credem că doar afectarea tiroidei poate apărea în cazul unui incident nuclear”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit luni, 7 martie, despre teama privind un posibil atac nuclear și a subliniat că nu este cazul să se creeze o psihoză legată de consumul de medicamente pe bază de iod.

”Am văzut că există în opinia publică un interes foarte ridicat şi chiar un fel de teamă care se asociază utilizării iodurii de potasiu. Iodura de potasiu este o substanţă chimică care se poate administra în situaţia unui incident nuclear, o scurgere radioactivă, de exemplu de la un reactor. Eu ţin minte că ultima dată când s-a folosit în România a fost în 1986, când a fost acel incident de la Cernobîl. Dar toată lumea trebuie să înţeleagă două lucruri: iodura de potasiu nu este un panaceu universal, se administrează unor categorii de persoane, în principal copii, tineri, femei gravide şi nu după vârsta de 40 de ani şi ea nu face altceva decât să prevină acumularea de iod radioactiv, dacă cumva iodul radioactiv ajunge în atmosferă, pentru că aceste incidente se pot solda cu alte tipuri de radiaţii, nu neapărat cu existenţa iodului radioactiv. Timpul este limitat de administrare şi în niciun caz nu trebuie luat preventiv, cum foarte multă lume crede. Unii cred că au şi început să ia. Nu are niciun fel de rost. Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanţe fără recomandare medicală şi la persoane care chiar nu au nevoie pentru că ea determină dezechilibre serioase la nivelul glandei...

Alexandru Rafila, despre ridicarea restricțiilor anti-pandemie din România: „Suntem oameni responsabili”

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 12:59
Alexandru Rafila, despre ridicarea restricțiilor anti-pandemie din România: „Suntem oameni responsabili”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că numărul de peste 18.000 de noi îmbolnăviri raportat sâmbătă pentru ultimele 24 de ore este unul mare, chiar dacă datele arată o „scădere rapidă” a îmbolnăvirilor.

Rafila pledează din nou pentru vaccinare, în special în cazul categoriilor vulnerabile.

„Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine (cazurile – n.r.) şi aşteptăm un moment optim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid din momentul în care situaţia o va permite.

Ridicarea restricţiilor este necesară pentru reluarea cât mai rapidă a activităţii economice şi activităţii sociale obişnuite, dar trebuie totdeauna să avem în vedere că nu putem face acest lucru în detrimentul sănătăţii oamenilor. Suntem oameni responsabili. Ele vor fi ridicate cât mai rapid, restricţiile, în momentul în care situaţia epidemiologic o va permite. Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate, este de fapt, raportarea de ieri, chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, în timpul unei vizite la Bistriţa.

El a precizat că starea de alertă va fi ridicată „în momentul în care indicatorii epidemiologici demonstrează că transmiterea...

Cristian Ghinea, extrem de iritat de atacul sub centură al lui Alexandru Rafila: ”Te știam puturos, dar măcar părea că ai o privire inteligentă”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 21:17
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Cristian Ghinea, extrem de iritat de atacul sub centură al lui Alexandru Rafila: ”Te știam puturos, dar măcar părea că ai o privire inteligentă”
Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene care a lucrat la realizarea PNRR, a lansat miercuri, 16 februarie, noi atacuri împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Scandalul între USR și social-democratul Alexandru Rafila continuă. După ce acesta i-a acuzat pe foștii miniștri de la USR de un ”tun” de 25 de milioane de euro dat prin PNRR, Cristian Ghinea a răspuns că cei din PSD găsesc pretexte pentru a nu face spitalele promise prin PNRR.

Miercuri seară, fostul ministru al Fondurilor Europene a prezentat noi dovezi prin care vrea să arate că Rafila nu este un ”expert onest” și manipulează opinia publică.

Ghinea a postat pe Facebook poze date de ministrul Sănătății presei, despre care spune că ”le-a căutat probabil prin coșul de gunoi”. Acestea reprezintă, de fapt, costinguri de asistență tehnică din PNRR, însă nu cele finale, trimise Comisiei Europene.


”Costurile au fost publicate de noi atunci când le-am trimis la Comisie. Adică sunt deja publice. Am fost singurul guvern care am publicat anexele.
Înțeleg că Rafila a ajuns cu cititul la ciorne, sper să citească rapid că are de livrat în martie criteriile de alegere a spitalelor și operaționalizarea ANDIS.
ALTFEL SE BLOCHEAZĂ PNRR.
Ce ne spun pozele mega-secrete de la coșul de gunoi?
Că pentru a face 25 de spitale cu 1,7 MILIARDE EURO avem cheltuieli de 30 de milioane pentru ca Agenția specializată să fie operațională,...

Ioana Mihăilă explică clar cum refuză Alexandru Rafila să construiască spitale cu banii PNRR

Marti, 22 Februarie 2022, ora 17:30
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Ioana Mihăilă explică clar cum refuză Alexandru Rafila să construiască spitale cu banii PNRR
Fostul ministru al Sănătății din partea USR a răspuns la acuzațiile actualului ministru, Alexandru Rafila, care în urmă cu câteva zile afirma că programul de finanțare aprobat de Comisia Europeană la capitolul Sănătate nu a fost discutat.

Concret, Rafila a acuzat că programul nu a fost discutat cu responsabili din ministerul Sănătății și că în prezent nu există criterii de selecție a spitalelor care se califică pentru a primi bani europeni.

Marți, 22 februarie, Ioana Mihăilă a răspuns la acuzațiile lui Rafila, spunând despre acesta că „nu vrea să depășească stadiul de a da vina pe cei care chiar au obținut banii pentru țara noastră”.

Aceasta a mai spus despre Rafila că nu înțelege textul și a făcut mai multe clarificări:

„1. ”Termenul pentru investițiile în aparatură este 2024, pe când termenul pentru finalizarea construcțiilor este 2026”.

Dacă ar fi citit atent domnul ministru, ar fi văzut că investiția 2, cea în infrastructură spitalicească este de fapt constituită din 3 linii distincte de investiții:

În construcții noi de spitale sau corpuri de spitale, inclusiv dotările aferente - cu o alocare totală de 1.7 mld euro; termen de finalizare: august 2026

În dotări menite să reducă riscul de infecții nosocomiale (exemplu: aparatură de sterilizat, de curățenie, sisteme de ventilație pentru blocuri operatorii, etc) cu o alocare de 150 milioane de euro - termen semestrul 1,...

Alexandru Rafila, despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19: ”Este o opţiune care ţine de independenţa de decizie a fiecărei ţări”

Duminica, 06 Februarie 2022, ora 23:22
Alexandru Rafila, despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19: ”Este o opţiune care ţine de independenţa de decizie a fiecărei ţări”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 6 februarie, că nu a existat vreo discuţie în cadrul Guvernului României despre o eventuală obligativitate a vaccinării împotriva COVID-19. Rafila este de părere că o astfel de decizie nu este justificată.

Alexandru Rafila a declarat, la Antena 3, duminică seara, că niciodată nu s-a dezbătut la nivel guvernamental introducerea obligativităţii vaccnării împotriva COVID-19.

”Nu am avut această discuţie niciodată, nu s-a dezbătut la nivelul Guvernului acest lucru şi după părerea mea, mai ales în actualul context epidemiologic, nu este justificată o astfel de măsură”, a afirmat Rafila.

Întrebat de ce alte ţări au introdus obligativitatea vaccinării, Rafila a explicat că s-a dorit, cel mai probabil, evitarea unui număr mare de decese.

”Este o opţiune care ţine de independenţa de decizie a fiecărei ţări şi probabil că unele ţări, văzând situaţia din alte ţări la care acoperirea vaccinală era foarte mică şi erau foarte multe decese, au luat măsuri de obligativitate ca să evite un număr mare de decese. Sănătatea publică este o competenţă naţională, chiar dacă problemele de sănătate publică sunt transfrontaliere şi această pandemie a demonstrat acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.
  1. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  2. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  3. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  4. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare
  8. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  9. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”
  10. Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”