Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.097 secunde)

Articole despre "anaf"

Șeful ANAF anunță când ar putea începe controalele la profesorii care dau meditații: "Este un fenomen care se practică de mulţi ani"

Sambata, 21 Mai 2022, ora 11:36
Șeful ANAF anunță când ar putea începe controalele la profesorii care dau meditații: "Este un fenomen care se practică de mulţi ani"
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a vorbit despre fenomenul meditațiilor nefiscalizate.


Heiuș a declarat că nu vor fi controale în curând la profesorii care dau meditaţii elevilor, dar i-a îndemnat pe aceştia să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate. Heiuş a anunţat şi unele proiecte-pilot pentru persoane fizice care obţin venituri din alte activităţi.

Într-un interviu acordat Antena 3, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

”Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a arătat Heiuş.

Şeful ANAF a vorbit şi de proiecte-pilot pentru persoane care obţin venituri din diferite activităţi.

"Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care...

Care este salariul maxim pe care poate să îi ia un inspector ANAF: "Ar fi normal să aibă o cotă variabilă în funcţie de performanţă"

Vineri, 20 Mai 2022, ora 13:08
Care este salariul maxim pe care poate să îi ia un inspector ANAF: "Ar fi normal să aibă o cotă variabilă în funcţie de performanţă"
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că salariul net maxim pe care îl poate obţine un inspector ANAF este de 6.200 de lei, menţionând că doreşte că existe o bază legală pentru care cei care obţin rezultate extraordinare să fie recompensaţi suplimentar.


“Ştiţi care e salariul maxim pe care poate să îl ia în ANAF un inspector, net, astăzi? 6.200 de lei. Atâta primesc toţi care ajung consilieri superiori la ultima treaptă. Şi aceşti oameni, cu 6.200 de lei, se duc şi stabilesc decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocaţi foarte bine plătiţi.


Contribuabilul trebuie să se apere şi să îşi susţină cu multă tenacitate cauza, noi trebuie să fim foarte profesionişti încât să identificăm ceea nu a făcut corect şi să dovedim, să încadrăm în lege, să punctăm exact ceea ce trebuie să fie scris ca nimeni niciodată să nu poată să spună că nu este corect ceea ce a scris inspectorul”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş, vineri, într-o conferinţă de presă.


Modalitate de recompensare a angajaţilor ANAF care obţin rezultate bune


“Mulţi oameni din ANAF sunt dedicaţi muncii lor. Banul contează pentru fiecare dintre noi, dar de multe ori oamenii îşi fac meseria cu dăruire pentru că le place ceea ce fac. Da, eu îmi doresc, să existe, şi am discutat şi cu domnul ministru şi cu premierul, nu ştiu sub ce formă, un...

Noua strategie ANAF: "Parcă ne-am săturat să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc"

Vineri, 20 Mai 2022, ora 11:09
Noua strategie ANAF: "Parcă ne-am săturat să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc"
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că trebuie direcţionate controalele acolo unde este marea evaziune fiscală, precizând că parcă lumea s-a săturat să vadă "Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii."

De miercuri, 18 mai, au loc controale la comercianţii care importă, fac achiziţii intra-comunitare de legume, fructe şi distribuie en-gros, fiind aplicate amenzi de peste 1,3 milioane de lei.

Vineri, 20 mai, au loc controale la balastiere, pentru a verifica "modul în care se facturează, se încasează şi se declară sumele de bani care se obţin din exploarea unor resurse ale statului"."Ştiu că Fiscul nu poate să fie iubit, dar cred că ANAF-ul poate să devină respectat", afirmă Heiuş.


Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai permite ca în timpul controlului ANAF să se producă abuzuri.


“Recunosc că resursele ANAF-ului sunt limitate şi de aceea trebuie să direcţionăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală. Parcă ne-am săturat toţi să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple.

Nu voi permite ca în timpul actului de control să se producă abuzuri. ANAF-ul este o instituţie integră şi este anormal ca din cauza câtorva inspectori care şi-au...

Cum se fac bani la negru prin metoda „ramburs”. Șeful ANAF le-a declarat război celor care fac evaziune fiscală pe internet

Vineri, 20 Mai 2022, ora 12:27
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cum se fac bani la negru prin metoda „ramburs”. Șeful ANAF le-a declarat război celor care fac evaziune fiscală pe internet
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat vineri, 20 mai, că evazioniştii au găsit o nişă, și anume comerţul electronic.


Heiuş a spus că aceștia aduc produse, le vând, iar ceea ce se plăteşte ramburs este la negru. El a precizat că firmele de curierat vor pune la dispoziţia Fiscului o bază de date cu aceste livrări care se fac cu plata ramburs.

Lucian Ovidiu Heiuş a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, când va fi gata chestionarul pentru curierii care aduc pachetele achitate ramburs.

“Comerţul în România şi-a modificat modul în care se desfăşoară. Tot mai multă lume cumpără în sistemul online. Fiecare dintre noi am cumpărat cel puţin o dată de pe net, să folosim aşa, o expresie clasică. În analizele de risc pe care le fac colegii noştri de la Inspecţia Fiscală, am constatat că, din păcate, de multe ori un expeditor livrează foarte multe produse şi culmea, când căutăm acel expeditor, constatăm că nu există sau există dar nu declară aproape nimic. Şi atunci ne-am dat seama că există o nişă pe care au găsit-o evazioniştii, acest comerţ electronic. Aduc produse, le vând în sistem online, ceea ce se plăteşte cu cardul sau prin bancă şi îl înregistrează, ceea ce plăteşte ramburs, este la negru”, a explicat preşedintele ANAF.

El a precizat că singura modalitate pentru identificarea acestor persoane este ca firmele de...

Cum vrea guvernul să colecteze taxele cu ajutorul firmelor de curierat. Comerțul online, vizat de ANAF

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 15:47
Cum vrea guvernul să colecteze taxele cu ajutorul firmelor de curierat. Comerțul online, vizat de ANAF
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea conform căreia firmele de curierat ar urma să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

Prevederea se află în Ordonanţa de urgenţă aprobată, miercuri, 18 mai, de Guvern cu privire la facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

"Avem în România, după cum aţi văzut, o creştere economică importantă, dar rămâne această provocare a colectării de taxe şi impozite şi aici, din păcate, nu stăm la fel de bine, ca atare eforturile pe care Guvernul trebuie să le facă şi în conformitate cu obligaţiile pe care le are la nivel european şi în conformitate cu potenţialul pe care România îl deţine în acest sens să facă toate demersurile legale astfel încât taxele şi impozitele să fie plătite de toată lumea. Practic, putem să privim acest mod de a gestiona această chestiune într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă cu Radarul Mărfurilor.

Practic, reglementarea în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele şi impozitele de care este nevoie ca bugetul naţional să poată furniza serviciile pe care cetăţenii români le aşteaptă", a explicat Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern.

El s-a declarat...

Angajări masive la ANAF. Promisiunea făcută de noul șef al instituției „contribuabililor onești”

Luni, 16 Mai 2022, ora 09:23
Angajări masive la ANAF. Promisiunea făcută de noul șef al instituției „contribuabililor onești”
ANAF a scos la concurs un număr de 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor. Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat pentru Profit.ro că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi.

La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

"Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi", a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016, cu excepţia unui concurs desfăşurat în 2018 exclusiv pentru Vama Galaţi, conform datelor Profit.ro.

Numărul de angajaţi este în scădere de mai mulţi ani, timp în care Fiscul şi-a acoperit...

Care este data limită până la care persoanele fizice trebuie să depună declaraţia unică. Anunțul ANAF

Marti, 03 Mai 2022, ora 12:10
Care este data limită până la care persoanele fizice trebuie să depună declaraţia unică. Anunțul ANAF
ANAF aminteşte contribuabililor că declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi depusă până la 25 mai inclusiv
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reaminteşte contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de 25 mai 2022, inclusiv.


"Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: - prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV); - pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată", precizează ANAF.


De asemenea, formularul poate fi depus şi în format fizic, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot solicita...

Premierul a numit un nou șef la ANAF. Cine este Lucian Heiuș și ce avere are

Joi, 05 Mai 2022, ora 19:46
Premierul a numit un nou șef la ANAF. Cine este Lucian Heiuș și ce avere are
Premierul Nicolae Ciucă l-a numit joi, 5 mai, pe Lucian Ovidiu Heiuş în funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat.

Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Lucian Heiuș este membru în biroul permanent judeţean PNL Hunedoara (2002-2005) și președinte al organizaţiei din Orăştie (1999-2005; din 2016).

Liberalul a fost numit la conducerea ANAF după ce Mirela Călugăreanu a primit în Parlament, miercuri, un vot pentru a ocupa o funcție vacantă de consilier al Curții de Conturi.

Premierul i-a solicitat noului șef al ANAF să crească nivelul de colectare a taxelor la buget.

”Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor ”Radarul mărfurilor” şi ”E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”, a afirmat premierul Ciucă, potrivit unui comunicat al guvernului.

Experiența profesională a lui Lucian Heiuș

Lucian Heiuş s-a născut la 13 noiembrie 1965 în...

ANAF anunţă că a blocat conturile bancare locale ale ruşilor de la Aeroflot. Cine controlează indirect compania

Vineri, 18 Martie 2022, ora 15:33
ANAF anunţă că a blocat conturile bancare locale ale ruşilor de la Aeroflot. Cine controlează indirect compania
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din România (ANAF) a anunţat că a blocat conturile bancare locale ale Aeroflot.

Compania este controlată indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov.

”Entitatea AEROFLOT – Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei AEROFLOT PJSC RUSIA, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entităţii AEROFLOT PJSC RUSIA se regăsesc 3 persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele consiliului de administraţie VITALY GENNADYEVICH SAVELYEV, preşedintele consiliului de conducere MIKHAIL IGOREVICH POLUBOYARINOV şi membru al consiliului de administraţie SERGEY VIKTOROVICH CHEMEZOV”, arată ANAF.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că AEROFLOT PJSC este controlată indirect de aceste persoane.

”Astfel, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei conform cărora ”se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau...

ANAF încearcă să-i determine pe profesorii care dau meditații să plătească taxe. Ce se va întâmpla în primă fază

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 16:54
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
ANAF încearcă să-i determine pe profesorii care dau meditații să plătească taxe. Ce se va întâmpla în primă fază
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vrea să obțină câți mai mulți bani de la contribuabili. În acest scop a demarat trei proiecte privind stimularea conformării voluntare, dedicate persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea şi informarea contribuabililor despre obligaţiile fiscale.

Categoriile vizate sunt profesorii care dau meditații, cetățenii care își vând case sau mașini dar și persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală.

În acest moment, aceste demersuri sunt în faza de proiecte pilot, conform Agerpres.

Proiectul "Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditaţii, activităţi educaţionale şi alte forme de învăţământ" urmăreşte identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice şi a altor persoane care prestează servicii de meditaţii, care să aducă eficienţă şi rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu şi lung. Într-o primă etapă proiectul se desfăşoară în judeţele Cluj şi Sibiu.

Proiectul "Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din cedarea folosinţei bunurilor" este un proiect pilot desfăşurat la nivelul judeţelor Braşov şi Constanţa. Proiectul îşi propune să prevină şi să reducă fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea...

Școlile de şoferi, luate la bani mărunți de ANAF. Prejudiciul uriaș calculat până acum

Joi, 17 Martie 2022, ora 13:09
Școlile de şoferi, luate la bani mărunți de ANAF. Prejudiciul uriaș calculat până acum
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF verifică modul în care reprezentanţii legali ai şcolilor de şoferi din întreaga ţară au fiscalizat taxele de şcolarizare încasate în perioada 2019-2021.


"Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, verifică modul în care reprezentanţii legali ai şcolilor de şoferi din întreaga ţară au fiscalizat taxele de şcolarizare încasate în perioada 2019-2021.

În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu şi s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor şi a impozitului pe dividende, situaţii în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului", precizează ANAF.

De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare de 231.792 lei şi au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei, reprezentând obligaţii fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

"Şcolile de şoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal şi se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanţilor înscrişi sau sesizările primite.

În urma controalelor,inspectorii antifraudă au constatat...

Proces cu miză uriașă. Cum încearcă ANAF să recupereze peste un miliard de lei de la frații Micula

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 09:28
Proces cu miză uriașă. Cum încearcă ANAF să recupereze peste un miliard de lei de la frații Micula
ANAF a început procedura de executare silită a grupului European Food&Drinks, fondat de frații Micula, pentru recuperarea despăgubirilor în valoare totală de 1,2 miliarde lei, plătite de Statul Român, în baza unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj din Washington.

Potrivit ebihoreanul.ro, procedura declanșată de Fisc a fost suspendată provizoriu de Judecătoria Beiuş, unde milionarii au deschis un proces pentru anularea executării.

Sursa citată arată că ANAF vrea să recupereze de la frații Micula despăgubirile dispuse de Tribunalul de Arbitraj din Washington bazându-se pe o decizie a Curții de Justiţie a UE.

„În vederea punerii în aplicare a Hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene din data de 25 ianuarie 2022, au fost demarate măsuri de executare silită pentru recuperarea sumelor datorate către bugetul de stat în cazul Micula”, se arată într-o informare succintă transmisă ziarului Bihoreanul de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor, la solicitarea ziarului de a explica baza legală a procedurii declanşate.

Documentul confirmă că Ministerul Finanţelor a achitat în total 914.212.282,24 lei către fraţii Micula, sumă care a stins în totalitate „obligaţiile din hotărârea arbitrală din 11 decembrie 2013” (a ICSID).

Conturile a trei companii controlate de un afacerist rus au fost blocate în România de ANAF

Joi, 24 Martie 2022, ora 21:42
Conturile a trei companii controlate de un afacerist rus au fost blocate în România de ANAF
ANAF a blocat conturile a trei companii TMK Artrom, TMK Assets și TMK Europe GMBH, controlate indirect, prin TMK Steel Holding United, de o persoană fizică aflată pe lista de sancțiuni impuse de UE Rusiei.

Persoana fizică la care s-ar face referire este Dmitry Alexandrovich Pumpyansky, un om de afaceri rus implicat în sectoare economice care furnizează venituri substanțiale Rusiei, scrie economie.hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, ANAF a înghețat „toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora”.

TMK-ARTROM S.A. este o societate pe acțiuni din Slatina, controlată de TMK Europe GmbH, fiind înființată din 1982. Firma produce ţevi fără sudură pentru utilizări industriale, inclusiv pentru industria ingineriei mecanice sau de automobile.
TMK Assets este o societate imobiliară, cu răspundere limitată, din București.

Pe 18 martie, ANAF anunța că a anunţat că a blocat conturile bancare locale ale Aeroflot. Compania este controlată indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov.

Cine trebuie să se înscrie în Spațiul Virtual Privat până la 1 martie 2022. Pașii de urmat pentru a crea cont pe site-ul ANAF VIDEO

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 14:38
Cine trebuie să se înscrie în Spațiul Virtual Privat până la 1 martie 2022. Pașii de urmat pentru a crea cont pe site-ul ANAF VIDEO
Înregistrarea în Spatiul Virtual Privat (SPV) devine obligatorie începând cu 1 martie.
Această etapă începe cu transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente, verifică situaţia fiscală proprie etc. Prin transmiterea documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât şi cele ale administraţiei fiscale.

ANAF le recomandă contribuabililor să facă demersurile necesare pentru înregistrarea în
Spaţiul Privat Virtual, până la data de 1 martie 2022, pentru a evita eventualele efecte negative care pot apărea în situaţia în care un document trebuie depus într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic şi nu prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, cum ar fi: pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, aplicarea unor amenzi, etc.

Cine se poate înscrie în SPV

Persoanele fizice sau juridice care deţin certificate digitale calificate pot solicita
înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu deţin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator şi parolă.

Cei care nu se...

Când încep controalele ANAF pe piața muncii. ”Vizăm diminuarea muncii subdeclarate”

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 15:38
Când încep controalele ANAF pe piața muncii. ”Vizăm diminuarea muncii subdeclarate”
Șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat miercuri, 23 februarie, că urmează controale pe piața muncii din România

Mai exact, acestea vor începe de la jumătatea lunii martie, a anunțat Călugăreanu potrivit Europa FM.

”Ne-am propus să operaționalizăm până la finalul lunii martie un plan comun de acțiuni împreună cu colegii noștri de la Ministerul Muncii, mai precis de la Inspecția Muncii, plan comun de acțiuni care vizează revenirea muncii subdeclarate”, a explicat șefa ANAF în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebată dacă are vreo denumire acest program, Mirela Călugăreanu a spus că: „Nu i-am stabilit încă un nume de scenă, ca să zic așa, dar vreau să subliniez că această activitate va avea un rol extrem de important să înregistreze o diminuare semnificativă a fenomenului de nedeclarare și de subdeclarare”.
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  3. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  8. „Autopsia” afacerii cu date despre morți patronată de Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT
  9. Rusia a numit țările pe care le consideră cele mai ostile. „Aceștia sunt principalii vinovați ai problemelor actuale și ai crizelor viitoare”
  10. George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO