Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.173 secunde)

Articole despre "ancheta"

Anchetă în Republica Moldova după dispariția unor echipamente militare donate de SUA. Anunțul Ministerului Apărării de la Chișinău

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:07
Anchetă în Republica Moldova după dispariția unor echipamente militare donate de SUA. Anunțul Ministerului Apărării de la Chișinău
Ministerul Apărării din Republica Moldova a confirmat vineri, 20 mai, că este în desfășurare o anchetă privind dispariția unor echipamente dintr-o unitate militară din Chișinău.

Potrivit publika.md, este vorba despre echipament în valoare de 2 milioane de lei, care ar fi fost sustras dintr-o unitate militară din sectorul Buiucani al Capitalei, din noiembrie 2021 până în prezent.
O mare parte din echipamentul dispărut face parte din lotul donat de către SUA: saci de spate, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară, bocani etc.

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise Inspectoratuluide Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Instituția a mai precizat că „neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.”

Cazul a fost preluat de Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani

În comunicat, Ministerul Apărării a condamnat „orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei”.

Dubla crimă de la Iași. Anchetatorii au găsit scrisoarea lăsată de studentă chiar înainte de a fi ucisă

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 10:15
Dubla crimă de la Iași. Anchetatorii au găsit scrisoarea lăsată de studentă chiar înainte de a fi ucisă
Anchetatorii din Iași au descoperit în vila din Moara de Vânt o scrisoare, pe care una dintre victime, Ioana Vanesa Burlacu, a lăsat-o pentru mama ei, redactată chiar înaintea dublului asasinat.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre un mesaj scris de mână de tânăra ucisă.

Oamenii legii ar fi descoperit hârtia pe o masă de la parterul vilei.

Tânăra ar fi urmat ședințe de terapie și ar fi fost îndrumată să îi scrie mamei ei. Ședința la care a participat tânăra ieșeană a avut loc pe 8 decembrie 2021, iar scrisoarea ar fi fost redactată pe 9 decembrie 2021.

În mesaj, Vanesa Burlacu și-a exprimat sentimentele pe care le avea față de mama ei.

„Mamă, acum, că am rămas singură, zilele par a fi din nou mai lungi și am timp să mă gândesc la noi în tihnă. Deși, nu știu dacă „tihnă” este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi.

E mai degrabă o tristețe confortabilă, cu care sunt așa de obișnuită, încât simt că face parte din felul meu de a fi!”, ar fi scris tânăra.

Aceasta a adăugat că distanța dintre ea și mama ei, care ar fi fost plecată la muncă, în Danemarca, i-a generat atât un sentiment de libertate, cât și unul de vinovăție.

Într-un caiet, oamenii legii au descoperit și alte mesaje, redactate cu câteva săptămâni înainte, prin care tânăra își exprima dragostea pentru studentul marocan Youssef Jnyiah:...

O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO

Marti, 17 Mai 2022, ora 08:04
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
Recorder publică o nouă anchetă de răsunet. De această dată, jurnaliștii Recorder dezvăluie modul în care Ionel Cruț, un român infiltrat, sub supravegherea polițiștilor, într-o rețea de contrabandă cu țigări a ajuns să fie pus sub acuzare de DIICOT pentru trafic de țigări. Problemele lui Cruț au început în momentul în care a ajuns să arate legăturile contrabandiștilor de țigări cu polițiștii de frontieră.

Potrivit Recorder, Cruț a fost însărcinat de statul român să se infiltreze printre traficanții de țigări, în calitate de colaborator sub acoperire. S-a infiltrat atât de bine încât nu doar că a adunat informații care au destructurat rețele de contrabandă, dar a început să adune dovezi care duceau către oameni din instituțiile statului. Așa că statul s-a întors împotriva lui și l-a inculpat chiar pentru acțiunile de contrabandă pentru care îl autorizase. A fost deconspirat și s-a văzut nevoit să fugă din țară de teama unor posibile răzbunări.

„E greu de înțeles unde se termină structurile mafiote și unde încep instituțiile statului, pentru că se întrepătrund”, este concluzia amară a lui Cruț, plecat din țară după ce a fost pus sub acuzare pentru fapte comise în timp ce era colaborator al procurorilor în dosare de contrabandă.

Cum s-a finalizat ancheta din cazul unui miliardar ceh care s-a filmat conducând cu 417 km/h pe o autostradă din Germania VIDEO

Marti, 17 Mai 2022, ora 08:27
Cum s-a finalizat ancheta din cazul unui miliardar ceh care s-a filmat conducând cu 417 km/h pe o autostradă din Germania VIDEO
Procurorii germani au închis, fără niciun vinovat, ancheta din dosarul unui miliardar ceh cercetat după ce s-a filmat conducând cu 417 km/h pe o autostradă din Germania.

Potrivit adevarul.ro, miliardarul ceh Radim Passer (58 de ani) s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 kilometri la oră pe o autostradă în Germania.

Ulterior, Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis o anchetă. La volanul unui Bugatti Chiron, Passer a condus autostrada germană A2 cu 417 kilometri la oră, iar poliţiştii l-au suspectat că a participat la o cursă rutieră ilegală. Passer a fost ameninţat cu închisoarea, dar la începutul lunii mai, procurorul a încheiat ancheta miliardarului din lipsă de probe, scriu cehii de la Blesk.cz.

Potrivit sursei citate, Poliţia nu a reuşit să demonstreze că Passer a comis o infracţiune, aşa că nu a fost acuzat. Anchetatorii nu au putut să demonstreze că miliardarul a avut un comportament iresponsabil în traficul rutier şi că a încercat să atingă „cea mai mare viteză posibilă”. Parchetul a mai remarcat că autostrada era aproape goală şi vizibilitatea era bună, adăugând că nimeni nu a fost pus în pericol.

Curtea Penală Internațională a trimis în Ucraina cea mai mare delegație de experți din istorie. Anchetă amplă privind crimele de război comise de Rusia

Marti, 17 Mai 2022, ora 20:28
Curtea Penală Internațională a trimis în Ucraina cea mai mare delegație de experți din istorie. Anchetă amplă privind crimele de război comise de Rusia
Curtea Penală Internaţională (CPI) a trimis în Ucraina ”cea mai mare desfăşurare pe teren din istorie”. Echipa este formată din 42 de criminalişti şi anchetatori, a declarat procurorul CPI, Karim Khan, potrivit CNN.

”Pot confirma că astăzi (n.r. marţi), biroul meu a desfăşurat o echipă de 42 de anchetatori, experţi criminalişti şi personal de sprijin în Ucraina cu scopul de a avansa investigaţiile noastre cu privire la crimele care intră în jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale”, a declarat Karim Hhan. El a adăugat că echipa are şi rolul de a oferi sprijin autorităţilor naţionale ucrainene, reprezentând ”cea mai mare desfăşurare de forţe pe teren de la înfiinţarea CPI”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Un ”număr semnificativ” de experţi naţionali olandezi va sprijini această misiune, a mai menţionat el.

Khan a spus că echipa va putea ”să adune mai multe mărturii, să sprijine identificarea probelor criminalistice şi digitale relevante şi să se asigure că informaţiile şi probele sunt colectate într-un mod care să le întărească admisibilitatea în procedurile viitoare în faţa CPI”.

De asemenea, la faţa locului va fi desfăşurată şi o echipă de experţi criminalistii francezi în vederea ”identificării rămăşiţelor, analizei balstice, depozitării şi conservării probelor criminalistice”.

Khan a mai subliniat că CPI va...

Șeful Interpol, anchetat de francezi pentru ”complicitate la tortură”. Cine sunt britanicii care-l reclamă pentru ”detenții arbitrare”

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 14:59
Șeful Interpol, anchetat de francezi pentru ”complicitate la tortură”. Cine sunt britanicii care-l reclamă pentru ”detenții arbitrare”
Justiţia franceză a deschis la sfârşitul lui martie o anchetă asupra preşedintelui Interpolului, Ahmed Nasser al-Raisi, pentru "complicitate la tortură", după o plângere formulată de doi britanici, informează miercuri AFP, citând surse apropiate dosarului.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a confirmat pentru agenţia de presă franceză că i-a încredinţat unui judecător parizian o anchetă după o plângere, cu constituirea unei părţi civile ce evocă "torturi" şi "detenţii arbitrare" în 2018 şi 2019.

Ahmed Nasser al-Raisi, care are de asemenea o funcţie importantă în cadrul poliţiei din Emiratele Arabe Unite (EAU), face deja obiectul unei anchete preliminare a PNAT pentru alte acuzaţii de tortură.

Într-un comunicat, cei doi britanici declară că "vor prezenta miercuri dovezile de tortură" de care ei îl acuză pe Al-Raisi, în cadrul unei audieri "la cererea judecătorului de instrucţie" specializat în crime împotriva umanităţii al tribunalului de la Paris.

Primul reclamant, Matthew Hedges, este doctorand al Universităţii din Durham, în Anglia. În timpul unei conferinţe de presă din Lyon, în octombrie, el a relatat despre acuzaţiile de spionaj care i-au fost aduse în timpul unei călătorii de studii în EAU, în urma cărora el a fost plasat în detenţie şi torturat în perioada mai-noiembrie 2018 şi "forţat să facă mărturisiri false", potrivit lui.

Condamnat la închisoare pe viaţă în noiembrie...

Ordin european de anchetă emis pe numele Elenei Udrea. Informații incerte despre locul din Bulgaria în care este încarcerată

Luni, 09 Mai 2022, ora 13:21
Ordin european de anchetă emis pe numele Elenei Udrea. Informații incerte despre locul din Bulgaria în care este încarcerată
Curtea de Apel București a emis luni, 9 mai, un ordin european de ancheta pe numele Elenei Udrea, pentru ca fosta șefă a Ministerului Turismului să poată fi audiată prin videoconferință indiferent de locul de detenție în care se află în Bulgaria.

Judecătorul fondului din Dosarul Hidroelectrica a emis, luni, 9 mai, un ordin european de anchetă, deoarece Elena Udrea a fugit înainte de a fi audiată în calitate de inculpat în legătură cu banii pe care Bogdan Buzăianu susține că i-ar fi dat prin intermediul lui Radu Budeanu.

Instanța nu a obținut informații oficiale cu privire la locul de detenție al Elenei Udrea în Bulgaria, fapt care duce la o lipsă de procedură în procesul pe fond, deoarece judecătorul nu știe unde să o citeze. Din acest motiv, ordinul european de anchetă emis acoperă posibilitatea de a fi audiată legal indiferent de locul în care se va dovedi că se află.

Elena Udrea este reprezentată, de pe altă parte, de avocatul Veronel Rădulescu în acest dosar judecat de Curtea de Apel București, iar prezența ei nu este una obligatorie.

Avocatul Elenei Udrea a cerut instanței de judecată un termen mai lung în dosarul Hidroelectrica până se va lămuri dacă Elena Udrea rămâne o perioadă mai lungă de timp în Bulgaria sau va fi repatriată.

Instanța a emis ordinul european de anchetă tocmai pentru a grăbi audierea Elenei Udrea în acest dosar, singurul pe care fosta ministră îl mai are în etapa...

Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi, atât timp cât nu cooperează într-o anchetă fiscală împotriva Trump Organization

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 21:36
Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi, atât timp cât nu cooperează într-o anchetă fiscală împotriva Trump Organization
Fostul preşedinte american Donald Trump a fost condamnat luni, 25 aprilie, de către un judecător din New York, la plata a 10.000 de dolari zilnic, atât timp cât refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete în civil împotriva Trump Organization, relatează AFP.

”Aceasta este o victorie majoră. Un tribunal s-a pronunţat în favoarea noastră şi l-a condamnat pe Donald Trump cu privire la obstrucţionare”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter procurorul general al statului New York, aleasa democrată Letitia James.

”Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, în fiecare zi în care continuă să sfideze ordinul curţii de a preda documente biroului meu”, îşi exprimă satisfacţia procurorul general, care continuă de ani de zile o anchetă cu privire la eventuale fraude în practicile fiscale ale Trump Organization.

La 17 februarie, Letitia James a obţinut de la un judecător newyorkez un ordin prin care miliardarul republican, fiul său Donald Jr. şi fiica sa Ivanka să fie audiaţi sub jurământ în cadrul acestei anchete.

Familia Trump a făcut apel împotriva acestei hotărâri.

Însă tribunalul a cerut, înainte de 31 martie, o serie de documente contabile şi fiscale privind Trump Organization.

În urma lipsei oricărui răspuns, Letitia James a atacat la Curtea Supremăa statului New York şi a cerut ca Trump să fie găsit vinovat de ”obstrucţionare prin refuzul său...

Cum au fost furați sistematic de peste 2 milioane de euro românii duși să muncească în Franța. Autoritățile din Angers au cerut ordin european de anchetă

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 22:01
Cum au fost furați sistematic de peste 2 milioane de euro românii duși să muncească în Franța. Autoritățile din Angers au cerut ordin european de anchetă
Tribunalul Mehedinți a admis luni, 4 aprilie, cererea procurorilor DIICOT privind recunoașterea ordinului european de anchetă emis de Tribunalul Judiciar din Angers, într-un dosar care vizează o rețea de trafic de persoane coordonată de o femeie din Drobeta Turnu Severin.

”Admite, ca întemeiată, cererea nr. 220D/II-5/2022 din data de 04.04.2022, formulată de DIICOT – BIROUL TERITORIAL MEHEDINŢI. Dispune recunoaşterea ordinului european de anchetă emis de Tribunalul Judiciar din Angers, Republica Franţa, în dosarul nr. 21.097.000080, înregistrat la DIICOT – BIROUL TERITORIAL MEHEDINŢI sub nr. 220D/II-5/2022. (...). Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din data de 04.04.2022, orele 15,30, la sediul Tribunalului Mehedinţi. 04.04.2022”, potrivit portalului instanțelor de judecată

Anchetatorii francezi suspectează că rețeaua de traficanți a reușit să câștige de pe urma exploatării unor cetățeni nevinovați peste 2.100.000 euro, bani care au fost transferați în țară în perioada 2015-2019.

Potrivit actului de acuzare, începând cu anul 2015, românca a exploatat, prin muncă, cetăţeni români pe care i-a dus în Franţa, în sectorul Pouance, în departamentul Maine-et-Loire.

Cetăţenii români lucrau în agricultură sau grădinărit. Femeia a profitat de muncitorii români şi le cerea 150 de euro pe lună, scop în care a solicitat acestora împuterniciri bancare pentru a putea încasa banii...

Rusia începe o anchetă ce vizează România: ”Aceste persoane să fie aduse în fața justiției”

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 10:12
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Rusia începe o anchetă ce vizează România: ”Aceste persoane să fie aduse în fața justiției”
Şeful Comitetului de anchetă rus, Aleksandr Bastrîkin, a dispus marţi seara începerea unei investigaţii cu privire la profanarea unor morminte ale soldaţilor sovietici din cimitirul comunei Moţca, din judeţul Iaşi, a informat agenţia de presă oficială rusă TASS, care a citat un comunicat al serviciului de presă al Comitetului de anchetă.


'A.I. (Aleksandr Ivanovici) Bastrîkin a dispus Comitetului de anchetă al Rusiei să ia măsuri pentru stabilirea identităţii celor implicaţi cu scopul ca aceste persoane să fie aduse ulterior în faţa justiţiei conform legii prevăzute în acest sens', conform textului.

În cadrul acestei investigaţii, 'preşedintele Comitetului de anchetă (rus) a dispus obţinerea informaţiilor necesare pe linia Ministerului de Externe rus', notează TASS.

Comitetul de anchetă rus - instanţa însărcinată cu principalele investigaţii penale în Rusia - a indicat că, potrivit informaţiilor de care dispune, au fost vandalizate pietrele funerare de la mormintele soldaţilor sovietici din cimitirul comunei Moţca din România, după ce persoane rămase încă necunoscute au scris cu vopsea litera "Z" - precum cea care apare pe vehiculele militare ale armatei ruse în Ucraina - pe plăcile mormintelor soldaţilor ruşi căzuţi în luptă în timpul celor două războaie mondiale, iar pe placa funerară au fost scrise literele "V" şi "Z".

Agenţia de presă RIA Novosti transmite acelaşi comunicat, dar citează o...

Cum au stors doi români, soț și soție, zeci de mii de euro de la statul francez. Un tribunal a cerut ordin european de anchetă

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 03:18
Cum au stors doi români, soț și soție, zeci de mii de euro de la statul francez. Un tribunal a cerut ordin european de anchetă
Doi români din municipiul Calafat, județul Dolj, sunt căutați de autoritățile franceze fiind acuzați că au obținut ajutoare sociale în mod ilegal folosindu-se de documente false.

Tribunalul judiciar din Vannes, Franța, a transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți ordinul european de anchetă prin care s-au solicitat informații referitoare la conturi bancare, tranzacțiile efectuate cât și date despre societatea administrată de români.

Aceștia sunt urmăriți penal de autoritățile din Franța pentru înșelăciune/fraudă cu daune unui organism de protecție socială pentru obținerea unei alocații sau beneficiu pe nedrept, potrivit legislației penale franceze.

Anchetatorii francezi acuză că în perioada mai 2018 – noiembrie 2020, românii au primit venitul de solidaritate activă, denumit RSA, un ajutor social francez care acordă lunar un venit minim unei persoane cu resurse puține sau deloc, potrivit actului de acuzare publicat de rejust.ro.

Cei doi soți se pare că au primit acest ajutor în mod continuu, din 2018 până la finalul anului 2020, deși aceștia au stat în mare parte în România, ”situație în care nu ar fi trebuit să beneficieze de RSA, în aceste perioade”, arată sursa citată. Cuantumul total al prejudiciului fiind în sumă de 11.132, 97 euro.

Cu privire la infracțiunea de înșelătorie, autoritățile franceze susțin că bărbatul care se dădea antreprenor a depus în perioada iunie...

UPDATE Bărbatul ucis și ars pe un câmp din Măgurele ar fi fost un cetățean italian. Noi date din anchetă

Luni, 09 Mai 2022, ora 18:57
UPDATE Bărbatul ucis și ars pe un câmp din Măgurele ar fi fost un cetățean italian. Noi date din anchetă
Procurorii din Ilfov încearcă să rezolve cazul misterios al bărbatului găsit carbonizat în portbagajul unei mașini sâmbătă, 7 mai, la marginea orașului Măgurele.

UPDATE 18:56 Bărbatul era un om de afaceri italian, au declarat surse din Parchetul General pentru ziare.com.

Victima avea afaceri în județul Giurgiu.

Cea care a sunat la 112 a fost menajera bărbatului, după ce acesta a lipsit mai multe zile.

Știrea inițială:

Autoturismul ar fi fost închiriat din Italia cel mai probabil de victimă, cetățean italian. Totodată, a apărut și ipoteza unei crime pasionale, potrivit surselor Pro TV.

Criminalul a scos plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, o Dacia Logan MCV, însă criminaliștii au căutat seria șasiului și au descoperit că este vorba despre un autoturism închiriat de la o companie din Italia.

Cu ajutorul polițiștilor din Italia, anchetatorii încearcă să identifice persoana care a închiriat mașina. Este posibil să fie vorba chiar de victima găsită carbonizată.

Anchetatorii ar avea motive să suspecteze că italianul ar fi avut în România o iubită și ar fi cazul unei crime pasionale.

Expertiza medicilor legiști va indica cum a fost ucis cetățeanul italian și care ar putea fi arma crimei.

Locul unde a fost incendiată mașina, un câmp din Măgurele, este păzit în continuare de polițiști.

UE deschide o anchetă pentru investigarea crimelor împotriva umanităţii comise de armata rusă în Ucraina. Anunțul Ursulei von der Leyen după o discuție cu Volodimir Zelenski

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 18:13
UE deschide o anchetă pentru investigarea crimelor împotriva umanităţii comise de armata rusă în Ucraina. Anunțul Ursulei von der Leyen după o discuție cu Volodimir Zelenski
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni, 4 aprilie, că a înfiinţat o echipă comună de anchetă cu Ucraina pentru investigarea crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii.

Anunțul a fost făcut în urma unei discuții telefonice cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după apariţia imaginilor şocante cu cadavre ale civililor în oraşul Bucea, în urma retragerii forţelor ruse din zonă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Am vorbit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre crimele îngrozitoare care au fost descoperite în Bucea şi în alte zone din care trupele ruse au plecat recent”, a scris von der Leyen pe Twitter.

I spoke with President @ZelenskyyUa about the atrocious murder of civilians in Bucha and elsewhere in Ukraine.

The EU is ready to send Joint Investigation Teams to document war crimes in coordination with the Ukrainian Prosecutor General.@Europol and @Eurojust will support.— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 4, 2022

”I-am transmis condoleanţe şi l-am asigurat de sprijinul deplin al Comisiei Europene în aceste vremuri groaznice. Imaginile îngrozitoare nu pot şi nu vor rămâne fără răspuns.
Făptuitorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiţi (...) Am convenit să asigurăm o coordonare strânsă între noi”, a mai transmis șefa C.E.

Ursula von der Leyen a precizat că UE a...

Judecătorii români iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, în caz că procedurile de extrădare din Bulgaria se prelungesc

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 03:05
Judecătorii români iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, în caz că procedurile de extrădare din Bulgaria se prelungesc
Judecătorii de la Înalta Curte iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, fostul ministru fugar al Turismului, pentru a putea audia prin videoconferință în dosarele pe care aceasta le mai are în România, în eventualitatea în care procedurile de extrădare se prelungesc în Bulgaria.

Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 – în care Elena Udrea a primit pe fond o pedeapsă de 8 ani de închisoare – a fost amânat, joi, 14 aprilie, din cauza lipsei de procedură privind citarea acesteia.

La termenul de joi s-au prezentat spre a fi audiați în fața instanței martorii Angelica Rădulescu, Vasile Ivan și Octavian Artene, însă instanța a dispus amânarea pentru termenul din 26 mai.

„Emitem adresă către autoritățile bulgare pentru a comunica informații cu privire la situația juridică a inculpatei Udrea Elena după termenul de azi, pentru a vedea dacă emitem ordin european de anchetă sau nu”, a declarat judecătorul de la ICCJ.

În acest dosar este vizată și Ioana Băsescu (foto), care nu a scos o vorbă la termenul de joi. Ea a primit pe fond o pedeapsă de 5 ani cu executare.Tot în acest dosar este implicat și jurnalistul Dan Andronic, care a fost achitat pe fond.

Udrea rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădare

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădarea sa, a decis joi Curtea de Apel din Sofia. Judecătorii au...

Trei persoane şi o fundaţie, anchetate în cazul copilului care a murit la un turneu de fotbal în Galați. O placă de beton a căzut peste el

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 11:14
Trei persoane şi o fundaţie, anchetate în cazul copilului care a murit la un turneu de fotbal în Galați. O placă de beton a căzut peste el
Trei persoane şi o fundaţie sunt anchetate de procurorii gălăţeni deoarece un copil care participa anul trecut la un turneu de fotbal a murit, după ce o placă de beton din gardul care împrejmuia stadionul a căzut peste el.


Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a anunţat, vineri, 1 aprilie, printr-un comunicat de presă, că a început acţiunea penală faţă de o persoană juridică şi faţă de trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Anchetatorii au precizat că atât fundaţia respectivă, cât şi preşedintele acesteia sunt cercetaţi deoarece nu au respectat măsurile pentru organizarea turnelului de fotbal “Cupa Iepuraşului”.

Astfel, fundaţia a pus la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi, în baza unui protocol încheiat anterior, stadionul Dunărea 2 din municipiul Galaţi, pe care îl administra, care era împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă.

“Din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24 aprilie 2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul”, se arată în comunicat....
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  5. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  8. „Autopsia” afacerii cu date despre morți patronată de Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT
  9. Rusia a numit țările pe care le consideră cele mai ostile. „Aceștia sunt principalii vinovați ai problemelor actuale și ai crizelor viitoare”
  10. George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO