Rezultatele 1 - 15 din 1001 (0.250 secunde)

Articole despre "angela merkel"

Angela Merkel

Angela Merkel

Data nasterii: 17 iulie 1954Cariera: cancelarul Germaniei

Angela Dorothea Merkel, nascuta Kasner la 17 iulie 1954 la Hamburg, Germania, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania.

 

A castigat trei ani la rand (2006-2008) titlul de “cea mai puternica femeie din lume”, conferit anual de revista “Forbes”, imediat dupa ce devenise prima femeie cancelar din istoria Germaniei, ...

Personalitati: Angela Merkel

Ce funcție importantă a refuzat Angela Merkel după ieșirea din viața politică germană. Putea colabora, din nou, cu alți șefi de stat

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 13:26
Ce funcție importantă a refuzat Angela Merkel după ieșirea din viața politică germană. Putea colabora, din nou, cu alți șefi de stat
Fostul cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, a respins miercuri, 19 ianuarie, oferta secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Oferta era pentru un post de consilier în cadrul organizaţiei.

Guterres i-a propus Angelei Merkel să prezideze un consiliu consultativ care să fie format din foşti şefi de stat şi de guvern, potrivit surselor de la ONU. Rolul acestui consiliu este de "a identifica bunurile globale publice şi alte zone de interes comun unde este cel mai mult nevoie de îmbunătăţiri de guvernare şi să propună modalităţi în care acest lucru ar putea fi realizat".

Angela Merkel "a discutat cu secretarul general al ONU săptămâna trecută, i-a mulţumit, şi l-a informat că nu va accepta oferta", a anunţat biroul de presă al fostului cancelar federal al Germaniei.

Politiciana conservatoare de 67 de ani nu a mai candidat la alegerile federale din septembrie şi s-a retras din politica naţională germană anul trecut, după 16 ani în care a fost cancelar federal.

Consiliul consultativ propus de Guterres este unul dintre principalele proiecte de reformă gândite de secretarul general al ONU în cel de-al doilea mandat al său, care a început în ianuarie.

Cine stabileşte politica externă a Germaniei?

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 11:04
Cine stabileşte politica externă a Germaniei?
Annalena Baerbock şi-a început cu mult elan mandatul de ministru de Externe. Dar ar putea intra curând în conflict cu şeful ei, cancelarul Olaf Scholz, din mai multe motive.

Noua şefă a diplomaţiei germane, ecologista Annalena Baerbock, nu poate fi acuzată de lipsa elanului necesar. Abia instalată în funcţie, programul ei a şi fost extrem de încărcat. S-a dus în vizită să se prezinte la Bruxelles, Paris şi Varşovia, a participat la reuniunea miniştrilor de Externe ai G7 de la Liverpool şi la o conferinţă pe teme de dezarmare din Suedia.

Ea a demonstrat de asemenea că poate să pună umărul. După sentinţa pronunţată în cazul crimei din grădina zoologică din Berlin, în care se spune explicit că făptaşul a acţionat la comanda unor instituţii de stat ruse, Baerbock a declarat persona non grata doi diplomaţi ai ambasadei ruse din Germania şi l-a citat pe ambasador la Ministerul de Externe. Prin aceste acţiuni, politiciana ecologistă în vârstă de 40 de ani a făcut ca lumea să vorbească despre ea.

Schimbare versus continuitate
Cu toate acestea este foarte posibil ca politica externă să devină un permanent măr al discordiei în interiorul noii coaliţii la putere, alcătuite din social-democraţi, ecologişti şi liberali. În linii mari conflictul va fi următorul: Baerbock vrea să schimbe multe, să pună accent pe politica pentru drepturile omului şi protecţia climei. Cancelarul Olaf Scholz este mai degrabă...

Alegerea „punk“ a cancelarului Angela Merkel pentru ceremonia de plecare din funcție i-a surprins pe nemți

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 12:11
Alegerea „punk“ a cancelarului Angela Merkel pentru ceremonia de plecare din funcție i-a surprins pe nemți
Angela Merkel i-a făcut pe germani să se întrebe cât de bine îl cunosc pe cancelarul care i-a guvernat timp de 16 ani, după ce a ales o melodie a artistei punk Nina Hagen pentru ceremonia ei de adio, scrie The Guardian.


Merkel, al cărei succesor, social-democratul Olaf Scholz, este de așteptat să depună jurământul săptămâna viitoare, va avea o ceremonie de rămas-bun joi seară, în curtea Ministerului Apărării, unde va cânta fanfara militară.

La fel ca predecesorilor săi, Angelei Merkel i s-a permis să solicite trei melodii pentru a fi interpretate de fanfară în timpul ceremoniei. Dar, în timp ce Gerhard Schröder și Helmut Kohl au ales o muzică convențională pentru această ceremonie - My Way de Frank Sinatra sau Oda bucuriei a lui Ludwig van Beethoven - unele dintre alegerile lui Merkel arată o față necunoscută a cancelarului german.

Merkel a cerut o piesă punk, cântată de una din cele mai non-conformiste artiste din Germania, în contrast cu imaginea conservatoare pe care şi-a creat-o de-a lungul timpului, relatează The Guardian.

Dar iată care sunt cele trei melodii alese de Merkel pentru ceremonia sa de adio:

Großer Gott, wir loben Dich (Sfinte Doamne, lăudăm numele Tău) este un imn popular creștin din secolul al XVIII-lea. Este o legătură cu rădăcinile sale, ca fiică a unui pastor protestant, și cu identitatea partidului său - Uniunea Creștin Democrată (CDU).

A doua alegere a lui Meklel este Für...

Angela Merkel pleacă, dar stilul ei politic rămâne

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 11:54
Angela Merkel pleacă, dar stilul ei politic rămâne
Odată cu retragerea Angelei Merkel de pe scena politică de la Berlin, mulți se întreabă, în afară, dacă politica germană rămâne previzibilă. Astfel de îngrijorări sunt nejustificate.

La început a fost subestimată, dar a condus patru guverne timp de 16 ani, menținând controlul în confruntarea cu numeroase crize. În mandatele ei a colaborat cu patru președinți americani, cinci premieri britanici și patru președinți francezi. Ca să nu mai vorbim de câți cancelari austrieci și câți premieri italieni s-au perindat la putere în tot acest timp. În multe capitale europene s-au petrecut numeroase schimbări la vârful politicii, Angela Merkel însă a rămas.

Este deci de înțeles că mulţi, în special în străinătate, nu-și pot imagina Germania și Europa fără Angela Merkel. Și se întreabă dacă puternica economie din inima continentului va rămâne stabilă și previzibilă și fără cancelara Merkel.

Coloană vertebrală, în loc de mușchi

Cu modestie, calm şi pragmatism: așa i-a întâmpinat ea pe diverșii parteneri străini incomozi. A părut mereu relaxată în fața unora ca Donald Trump sau Vladimir Putin, în ciuda tuturor provocărilor acestora. Și-a demonstrat de numeroase ori forța morală - lucru recunoscut adesea mai bine în afara țării decât în Germania.

Cancelara germană s-a impus într-o lume dominată de bărbați. Nu s-a bazat pe forța mușchilor, ci pe coloana ei vertebrală. "Mai întâi...

Ce le-a cerut Angela Merkel nemților în ultimul mesaj video în calitate de cancelar

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 15:16
Ce le-a cerut Angela Merkel nemților în ultimul mesaj video în calitate de cancelar
În ultimul mesaj video în calitate de cancelar, Angela Merkel le cere germanilor să se Angela Merkel le-a adresat sâmbătă germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar, cerându-le solidaritate în lupta împotriva coronavirusului şi făcând un nou apel la vaccinare, transmite dpa.

"Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei întro situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică", a spus ea, adăugând un avertisment: "Luaţi foarte în serios acest virus perfid".

Merkel s-a referit la "unităţi de terapie intensivă supraaglomerate", la pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul "groaznic de mare" de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului. "Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi", ceea ce este "cu atât mai amar cu cât s-ar putea evita - cu vaccinuri eficiente şi sigure, avem cheia".

Ajunsă aproape de sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care "sunt rezonabili şi înţelegători în aceste vremuri grele" şi respectă regulile atât pentru propria protecţie, cât din grijă pentru ceilalţi. "Aceştia formează uriaşa majoritate în ţara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic care este atât de minunat în ţara noastră şi fără de care niciun cancelar sau guvern nu...

Reclama inspirată prin care gigantul Ikea și-a luat rămas bun de la Angela Merkel

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 16:52
Reclama inspirată prin care gigantul Ikea și-a luat rămas bun de la Angela Merkel
Gigantul suedez al mobilei Ikea şi-a luat rămas bun, printr-un afiş publicitar, de la Angela Merkel.

Merkel a plecat de la putere și a fost succedată miercuri, 8 decembrie, de social-democratul Olaf Scholz.

Marca suedeză a publicat în presa germană un afiş publicitar în care cea care a fost cancelarul Germaniei timp de 16 ani apare aşezată pe un fotoliu, odihnindu-se.

Instalată confortabil, Angela Merkel priveşte în depărtare, pe o fereastră.

Finally At Home - an attractive offer from IKEA on the day Angela Merkel leaves office after 16 years at the helm of 🇩🇪.
. pic.twitter.com/pK39DVCWwe— Carl Bildt (@carlbildt) December 8, 2021

Celulă de criză condusă de Angela Merkel privind înăsprirea restricțiilor, după ce Germania a înregistrat o incidență COVID copleșitoare

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 18:49
Celulă de criză condusă de Angela Merkel privind înăsprirea restricțiilor, după ce Germania a înregistrat o incidență COVID copleșitoare
Angela Merkel și viitorul cancelar german Olaf Scholz, împreună cu liderii landurilor germane vor discuta marţi, 29 noiembrie, despre noi restricţii menite să stăvilească resurgenţa virulentă a COVID-19, informează luni AFP, citând o sursă guvernamentală.

Aceste consultări prin video-conferinţă, care vor avea loc după apeluri presante ale unor responsabili politici, intervin în condiţiile în care prima economie europeană înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări.

Incidenţa pe şapte zile a urcat luni în Germania la 452,4 la 100.000 de locuitori, cel mai mare nivel de la începutul pandemiei.

Angela Merkel şi aliaţii săi conservatori, dar şi numeroşi virusologi au apreciat în mod public drept "insuficiente" măsurile în vigoare pentru contracararea celui de-al patrulea val al epidemiei.

"Fiecare zi contează", a declarat joi Angela Merkel, atenţionându-l pe succesorul său Scholz, care va prelua în decembrie conducerea unei inedite coaliţii tripartite, că sunt necesare restricţii suplimentare.

Criza sanitară pune în dificultate viitorul guvern german, format din social-democraţi, verzi şi liberali, guvern acuzat de inacţiune înainte chiar să intre în funcţiune.

În acest stadiu, landurile germane au putere de decizie şi multe dintre ele au restabilit restricţii severe după o reuniune de criză în urmă cu două săptămâni.

În cea mai mare parte a Germaniei, persoanele nevaccinate nu...

Angela Merkel, aplaudată îndelung de deputați la ultima prezență în Parlamentul Germaniei. 16 ani "de domnie" s-au încheiat VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 12:08
Angela Merkel, aplaudată îndelung de deputați la ultima prezență în Parlamentul Germaniei. 16 ani "de domnie" s-au încheiat VIDEO
Social-democratul Olaf Scholz a fost ales cancelar miercuri, 8 decembrie, la două luni şi jumătate după alegerile legislatve din Germania, de către deputaţi, readucând astfel forţele de centru-stânga la putere şi punând capăt celor 16 ani ai erei Merkel, relatează AFP.

În total 395 dintre cei 736 de membri ai noului Bundestag ales la 26 septembrie au votat ”pentru” Olaf Scholz, 303 au votat ”împotrivă”, iar şase s-au abţinut.

Olaf Scholz devine astfel cel de-al nouălea cancelar al Germaniei după al Doilea Răboi Mondial.

”Da”, i-a răspuns apoi Olaf Scholz preşedintei Bundestagului, Bärbel Bas, care l-a întrebat dacă acceptă rezultatul votului.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier urma să-i înmâneze ”actul de nominalizare” - marcând astfel începutul oficial al mandatului.

Scholz urmează să revină în Parlament şi să depună jurământul, împreună cu Guvernul.

Alegerea lui Scholz cancelar nu a ridicat vreun dubiu.

Partidul Social Democrat (SPD) al lui Scholz, cea mai importantă forţă politică germană în urma alegerilor legislative, deţine o majoritate confortabilă de 206 mandate împreună cu cei doi parteneri de coaliţie, Verzii (118 mandate) şi Partidul Liberal Democrat (FDP, 92 de mandate).

Acest vot marchează retragerea Angelei Merkel după patru mandate de cancelar care, dacă ar ma fi rămas în fotoliu încă nouă zile ar fi bătut recordul de longevitate al lui Helmut...

Germania, lockdown pentru cei nevaccinați. Cancelarul Angela Merkel cere ca vaccinarea să devină obligatorie din 2022

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 17:14
Germania, lockdown pentru cei nevaccinați. Cancelarul Angela Merkel cere ca vaccinarea să devină obligatorie din 2022
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut joi, 2 decembrie, după o întâlnire cu liderii regionali, ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie din 2022. Până atunci, noi restricții severe vor fi în vigoare pentru cei care refuză să se vaccineze, relatează CNN.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată în Parlament. În acest caz, vaccinarea ar putea deveni obligatorie în februarie.

Accesul în magazinele care nu sunt considerate esențiale, în restaurante, la evenimentele sau activitățile culturale, în cinematografe sau teatre va fi permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. De asemenea, discotecile și cluburile se vor închide dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag de infectare.

Merkel a avertizat că situația este ”foarte gravă” și le-a cerut germanilor să fie solidari pentru a depăși valul patru al pandemiei, în condițiile în care presiunea pe spitale este foarte mare.
”Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus ea.

Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, s-au întâlnit joi cu liderii regionali germani pentru a discuta despre măsurile care ar trebui luate pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În aceeași zi, autoritățile sanitare au anunțat...

Ce pensie va primi Angela Merkel după predarea funcției de cancelar. Lista uriașă a beneficiilor de care se va bucura la bătrânețe

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 14:10
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Ce pensie va primi Angela Merkel după predarea funcției de cancelar. Lista uriașă a beneficiilor de care se va bucura la bătrânețe
Totul indică faptul că fostul cancelarul german, Angela Merkel, nu va sta cu mâinile în sân, după ce a cerut să aibă o echipă formată din nouă persoane, cu doi angajați mai mult decât are predecesorul său, social-democratul Gerhard Schröder.

Echipa va fi formată din: director de birou, director adjunct, doi ofițeri de masă, trei funcționari și doi șoferi. O echipă prea mare pentru a găti prăjituri cu prune și supa de cartofi, așa cum a comentat odată. Deși a fost reticentă în a spune ce va face acum, Merkel a sugerat că nu ar exclude să se dedice promovării unor probleme ”de suflet”.

„Viitorul cancelar pensionar va îndeplini sarcini de interes federal care derivă din continuarea funcțiilor sale oficiale”, se arată în raportul solicitării unei echipe. În plus, va avea dreptul la protecție personală, la o mașină de serviciu și la un birou în sediul Bundestagului din Berlin pentru tot restul vieții. Ea va continua să fie numită cancelar, deși denumirea este „fost cancelar”, sau „cancelar pensionar”.

Din punct de vedere financiar, nu va trebui să vă faceți griji. În prezent, în calitate de Cancelar, câștiga 25.000 de euro pe lună. În plus, are dreptul la puțin peste 10.000 de euro în calitate de membru al Bundestagului, al cărui membru este de mai bine de 30 de ani. La plecarea din Cancelarie va continua să primescă salariul timp de trei luni, iar apoi jumatate maximă timp de 21 de luni....

Angela Merkel și-a luat rămas bun de la liderul turc Recep Tayyip Erdogan. ”Am avut uneori critici la adresa evoluţiilor în domeniul drepturilor omului”

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 18:15
Angela Merkel și-a luat rămas bun de la liderul turc Recep Tayyip Erdogan. ”Am avut uneori critici la adresa evoluţiilor în domeniul drepturilor omului”
Angela Merkel, aflată în vizită de rămas bun în Turcia, a salutat sâmbătă, 16 octombrie, la Istanbul "foarte buna colaborare" cu această ţară, fără a-şi ascunde însă criticile în ce priveşte drepturile omului şi libertăţile individuale, relatează AFP şi dpa.

Angela Merkel, care a fost primită de preşedintele Recep Tayyip Erdogan în turneul ei de adio după 16 ani în fruntea primei puteri europene, a asigurat că relaţiile vor fi aceleaşi şi între acest "important partener" şi viitoarea echipă aflată la putere în Germania.

" şi libertăţilor individuale. Singurul lucru pe care îl pot spune este că va fi la fel şi cu viitorul guvern german: relaţia dintre Turcia şi Germania va continua, cu bune şi cu rele", a spus Merkel.

În ce-l priveşte, Erdogan şi-a exprimat preocuparea cu privire la succesorii "dragii prietene" Angela Merkel, remarcând că "niciodată nu este uşor de lucrat cu o coaliţie" cum este cea care se profilează în Germania după alegerile de la sfârşitul lui septembrie.

Relaţiile dintre Turcia şi Germania a cunoscut puternice tensiuni după tentativa de puci din iulie 2016 şi represaliile ce au urmat asupra societăţii civile, notează AFP.

În problema crucială a migranţilor, unul din principalele dosare de dezbatere între Uniunea Europeană şi Ankara, preşedintele turc a afirmat că ţara sa a devenit o "casă de oaspeţi" pentru refugiaţi. Turcia găzduieşte în prezent peste 3,5...

Angela Merkel merge în Israel pentru turneul său de rămas-bun, după 16 ani la putere

Duminica, 10 Octombrie 2021, ora 08:00
Angela Merkel merge în Israel pentru turneul său de rămas-bun, după 16 ani la putere
Cancelarul german, Angela Merkel, începe duminică, 10 octombrie, o ultimă vizită oficială în Israel ca parte a unui turneu de rămas-bun după 16 ani de putere marcaţi printre altele de aprofundarea legăturilor cu statul evreu, comentează AFP.

Această vizită a fost iniţial prevăzută în august, dar a fost amânată din cauza retragerii forţelor americane şi aliaţilor lor, mai ales germani, din Afganistan, pregătind calea revenirii talibanilor la putere.

Pentru a opta şi ultima vizită oficială în Israel în calitate de cancelar, Angela Merkel, care a sosit sâmbătă seara, urmează să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem şi să se întâlnească cu noul premier israelian, Naftali Bennett.

Cei doi lideri vor discuta despre "ameninţările şi provocările din regiune şi, în special, despre dosarul nuclear iranian, importanţa menţinerii statului Israel (...) şi problemele bilaterale", a făcut cunoscut Naftali Bennett.

Programul nuclear iranian "a depăşit toate liniile roşii", a declarat recent la ONU şeful guvernului israelian, adăugând că statul evreu "nu va permite" Teheranului să se doteze cu arma atomică.

În acest sens, Israel încearcă să convingă troika europeană (Franţa, Marea Britanie şi Germania) să evite să se angajeze într-un nou acord cu Iranul care i-ar putea permite în cele din urmă să se doteze cu bomba nucleară.

În cei 16 ani la putere, Angela Merkel a făcut din...

Liderii G20 au ovaţionat-o pe Angela Merkel la ultima sa participare la un summit în calitate de cancelar VIDEO

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 23:09
Liderii G20 au ovaţionat-o pe Angela Merkel la ultima sa participare la un summit în calitate de cancelar VIDEO
Liderii din G20 reuniţi la Roma au ovaţionat-o duminică, 31 octombrie, pe şefa executivului german Angela Merkel, cu prilejul ultimei ei participări la summit în calitate de cancelar, relatează dpa.

Premierul italian Mario Draghi, gazda summitului, i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern participanţi s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.
"Doresc să-i adresez mulţumiri speciale Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei, după 16 ani în funcţie", a spus Draghi.

"Cancelarul Merkel a fost un adevărat campion al multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli. Leadershipul şi determinarea sa de a construi consens au fost de nepreţuit pentru acest grup. Vom preţui această moştenire pentru foarte multă vreme. Mulţumim, dragă doamnă cancelar, dragă Angela", a adăugat premierul italian.

Angela Merkel, mesaj către persoanele nevaccinate: ”Vă rog, mai gândiţi-vă”

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 14:07
Angela Merkel, mesaj către persoanele nevaccinate: ”Vă rog, mai gândiţi-vă”
Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat persoanele nevaccinate să-şi reconsidere decizia într-un mesaj video difuzat sâmbătă, în contextul în care rata de incidenţă a infectărilor cu coronavirus aferentă ultimelor şapte zile a crescut la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, transmit Reuters şi AFP.

"Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată", a declarat Merkel, în intervenţia sa săptămânală. "Îi rog urgent pe toţi cei care încă nu s-au vaccinat: vă rog, mai gândiţi-vă".

"Avem nevoie de un efort naţional pentru a trece pentru valul pandemic dificil din toamnă şi iarnă. Dacă suntem solidari, dacă ne gândim la propria protecţie şi avem grijă de ceilalţi, putem cruţa mult ţara noastră în această iarnă", a continuat cancelarul german în podcastul ei săptămânal.

Guvernul federal şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei urmează să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta măsuri de înăsprire a restricţiilor antiepidemice, cu toate că cele trei partide care negociază pentru formarea unui nou guvern au fost de acord să permită ca starea de urgenţă în vigoare de la începutul pandemiei să se încheie la 25 noiembrie, aşa cum era planificat.

"Ne-a ajutat întotdeauna când landurile şi guvernul federal au colaborat şi s-au angajat să respecte reguli uniforme", a spus Merkel.
  1. Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor VIDEO
  2. Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO
  3. Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotație? Fenomenele dramatice ar distruge lumea VIDEO
  4. Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO
  5. Oamenii de știință au dezvăluit ora ceasului sfârșitului lumii: Mai sunt doar 100 de secunde până la miezul nopții VIDEO
  6. Descoperire revoluționară la CERN: Particula misterioasă X găsită în premieră mondială, încă o creație a lui Dumnezeu? VIDEO
  7. Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
  8. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  9. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  10. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO