Rezultatele 1 - 15 din 998 (0.127 secunde)

Articole despre "anpc"

O agenție de turism importantă, amendată drastic de Protecția Consumatorilor

Joi, 19 Mai 2022, ora 11:55
O agenție de turism importantă, amendată drastic de Protecția Consumatorilor
În urma controalelor realizate, comisarii CPCMB au aplicat amenzi agenţiei de turism CHRISTIAN’76 TOUR în valoare de 90.000 lei, 3 avertismente, precum și 7 propuneri de încetare a practicilor incorecte.

Neregulile constatate de echipele de control au fost: indicarea unor reduceri de prețuri, la cele practicate fără a se putea demonstra această diminuare în istoricul prețului, cât menționarea prețurilor folosind sintagma „de la...” fără a preciza un preț maxim.

Indicarea taxei incluse, nefiind specificat clar la ce tip de taxe se referă mențiunea, în condiția în care în contract apăreau și taxe neincluse - se numără printre nereguli.

Și afișarea prețului în euro la pachete de servicii turistice din România, cât și
existența a 2 puncte de lucru cu sediu expirat, au fost considerate nereguli.

Consumatorii trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată.

Agenția de turism are obligația să furnizeze turiștilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informații referitoare la: localitatea de destinație; ruta de parcurs, mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile și categoria acestuia/acestora; serviciile de masă oferite și categoria de clasificare a unităților de alimentație, cuantumul avansului, dacă este cazul, precum și termenul pentru achitarea restului de plată.

Nereguli majore în cea mai mare piață privată din Ploiești. Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă

Marti, 17 Mai 2022, ora 13:41
Nereguli majore în cea mai mare piață privată din Ploiești. Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă
Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de 60.000 de lei şi au dispus retragerea definitivă ori oprirea temporară de la comercializare a unor produse în urma unor controale făcute în Piaţa Cocoş din Ploieşti, cea mai mare piaţă privată din oraş.

Comisarii au găsit, la comercianţii din această piaţă, brânză expirată, legume şi fructe mucegăite ori într-o stare avansată de degradare, dar şi produse de patiserie ambalate şi fără etichetă.

„Au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei si 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse în valoare totală de 178 lei”; informează într-un comunicat dat publicităţii marţi Comisariatul pentyru Protecţia Consumatorilor Prahova.

Comisarii precizează că au găsit, la comercianţii din această piaţă, spaţii si agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare.
Conform sursei citate, în piaţa privată comisarii ANPC au descoperit brânză de vaci cu termen de valabilitate expirat, legume şi fructe...

Cine este șeful ANPC, pesedistul de care Nicușor Dan se plânge că a fost trimis să-i pună bețe-n roate

Vineri, 13 Mai 2022, ora 03:03
Cine este șeful ANPC, pesedistul de care Nicușor Dan se plânge că a fost trimis să-i pună bețe-n roate
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este condusă din luna ianuarie a acestui an de către Horia Constantinescu, fost membru PSD, pe care primarul Capitalei Nicușor Dan și edilul de la Sectorul 1 Clotilde Armand îl acuză că acționează politic.

Constantinescu a fost numit președinte ANPC de către premierul Nicolae Ciucă la finalul lunii ianuarie a acestui an, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Anterior, Horia Constantinescu a vizitat mai multe partide. Mai întâi a fost membru PSD, apoi a trecut la PPUSL, după care a intrat în echipa liberalului Vergil Chițac, actual primar al Constanței, iar în final s-a întors la prima dragoste, PSD.

În 2020, Constantinescu a candidat la Primăria Constanței din partea PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, însă a pierdut cursa.

Acesta este cunoscut pentru relații strânse de prietenie cu numeroși grei din PSD, precum cea cu Nicușor Constantinescu (fost baron de Constanța, condamnat în numeroase dosare de corupție), Liviu Dragnea (cel care l-a și pus în 2019 șef la ANPC sub semnătura Vioricăi Dăncilă), dar și familia Năstase. Horia Constantinescu este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, și deține alături de acesta terasa Bonton din Herăstrău.

Horia Constantinescu are relații strânse cu liderii PSD, el fiind de altfel naș de cununie al lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase.

Conform Info Sud-Est,...

Noi amenzi pentru magazinele Lidl și Mega Image din București. Premiera anunțată de ANPC VIDEO / FOTO

Marti, 03 Mai 2022, ora 22:23
Noi amenzi pentru magazinele Lidl și Mega Image din București. Premiera anunțată de ANPC VIDEO / FOTO
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat un magazin Lidl și unul Mega Image din București și au propus închiderea lor temporară după ce au găsit produse expirate și mizerie.

ANPC a transmis că, luni şi marţi, au fost făcute controale la două magazine aparţinând lanţurilor Lidl şi Mega Image, situate în Sectorul 1 al Capitalei, iar pentru prima dată comisarii ANPC au stabilit ca deciziile luate să aibă impact la nivelul magazinelor din acelaşi lanţ, la nivel naţional.

”Nu de puţine ori am constatat, în cadrul activităţii de comisar, faptul că sancţiunile aplicate într-un judeţ nu sunt respectate în toate celelalte. Din acest motiv, am stabilit o nouă abordare, în premieră, în activitatea de control a instituţiei. După ce se fac constatări la unul dintre magazinele parte dintr-o reţea mai mare, se întocmeşte un act la nivelul proprietarului întregii reţele, în aşa fel încât cele constatate devin obligatorii pentru întreaga reţea. Vrem ca, în felul acesta, abordarea să fie unitară la nivel naţional şi punctul nostru de vedere să fie automat, nu permanent evitat. Suntem în slujba consumatorilor, nu a operatorilor economici! Legea este aceeaşi la nivelul întregii ţări!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Echipele de control au constatat mai multe nereguli, printre care: comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale...

ANPC, despre starea vehiculelor STB: „Nu ne dorim o tragedie precum cea de la Colectiv”

Marti, 10 Mai 2022, ora 14:44
ANPC, despre starea vehiculelor STB: „Nu ne dorim o tragedie precum cea de la Colectiv”
Starea mijloacelor de transport din parcul STB este absolut dramatică, fiind probleme la sistemele de frânare şi alerte de incendiu, iar călătorii sunt în pericol şi există riscul să se repete tragedia de la Colectiv, a declarat marţi, 10 mai, Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, într-o conferinţă de presă.

"În urmă cu 40 de zile am desfăşurat un control la autobazele şi depourile STB şi la acel moment am stabilit cu conducerea societăţii anumite măsuri care trebuie luate pe termen scurt, cum ar fi starea de curăţenie şi igienă a vehiculelor, aflate în stare avansată de murdărie, urmând să înceapă şi acţiuni pentru măsurile pe termen mediu şi lung. Din păcate, între timp nu s-a făcut nimic, cu excepţia faptului că am găsit câteva capete de mop şi câteva mături noi", a spus Constantinescu.

El a arătat că personalul STB de la întreţinere este mult subdimensionat şi, în medie, o persoană trebuie să cureţe şi să igienizeze 40 de vehicule, ceea ce este inuman şi imposibil de realizat, iar detergenţii şi dezinfectaţii folosiţi sunt de o calitate slabă.

"De asemenea, marea majoritate a pieselor de schimb folosite pentru vehicule sunt "after market", foarte puţine sunt originale. Ceea ce am găsit erau recondiţionate, cu o uzură mult peste ce ne imaginăm noi în raport cu siguranţa cetăţenilor. Mecanicii se plâng de lipsa pieselor şi că sunt...

Nicușor Dan acuză ANPC că este ”noua bâtă” a PSD după ce autoritatea a scos din circulație peste 80 de mijloace de transport în comun în urma controalelor

Luni, 09 Mai 2022, ora 16:32
Nicușor Dan acuză ANPC că este ”noua bâtă” a PSD după ce autoritatea a scos din circulație peste 80 de mijloace de transport în comun în urma controalelor
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat, luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că încearcă să blocheze transportul în comun, susţinând că această instituţie a devenit "noua bâtă a PSD în Bucureşti".


"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni - să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulaţie a mai multor troleibuze şi tramvaie (anunţ făcut chiar azi)", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a admis că nu este "totul perfect" în Bucureşti, deoarece sunt probleme nerezolvate de 30 de ani, dintre care unele "adâncite" de fosta administraţie Firea, însă a menţionat că serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite "la standarde de excelenţă".

"Nu punem lacătul pe Bucureşti, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aş dori să existe suficienţi bani la Primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată. Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe reţea? Asta vor...

Două cunoscute magazine de jucării din București, amendate de ANPC. Ce nereguli au fost găsite FOTO

Joi, 05 Mai 2022, ora 23:24
Două cunoscute magazine de jucării din București, amendate de ANPC. Ce nereguli au fost găsite FOTO
Inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste 100.000 de lei două magazine Jumbo din Bucureşti, iar aproximativ 10.000 de produse neconforme au fost retrase de la comercializare.

ANPC a anunţat joi,5 mai, că au fost făcute controale în magazinele Jumbo Pallady şi Berceni din Bucureşti.

”Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!”, a transmis preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: comercializarea unor produse fără marcaje CE şi lipsa unor informaţii de pe etichete, practici comerciale înşelătoare, comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare, comercializare unor produse periculoase.

De asemenea, comisarii ANPC au stabilit că erau vândute produse cosmetice fără informaţii în limba română privind...

De unde să cumperi alimente pentru masa de Paște în siguranță. Sfaturile ANPC

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 10:44
De unde să cumperi alimente pentru masa de Paște în siguranță. Sfaturile ANPC
Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis, vineri, mai multe sfaturi celor care îşi fac cumpărăturile de Paşte, printre care şi evitarea cumpărării de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, din „portbagajele maşinilor” chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. De asemenea, este recomandat să nu se cumpere ouăle de pe marginea drumului.


Perioada premergătoare sărbătorii pascale reprezintă un moment de vârf pentru activităţile comerciale, astfel că echipele de comisari ai ANPC desfăşoară acţiuni de control, în toată ţara, privind modul de comercializare a produselor specifice acestei perioade. Sunt verificate produsele alimentare de post, peşte şi preparate din peşte, carne, în special carne de miel, preparate din carne, cozonac, produse de patiserie, ciocolată, produse din ciocolată, produse pe bază de cacao şi grăsimi vegetale (tablete, figurine), vopsea de ouă, vin şi băuturi alcoolice~, spune directorul ANPC.

Reprezentantul ANPC oferă şi câtyeva sfaturi în privinţa produselor comercializate în această perioadă a sărbătorilor de Paşte

Comercializarea cărnii şi a produselor din carne

- Achiziţionarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe) şi trebuie să...

Sute de kilograme de carne confiscate și magazine închise în Hala Obor. Neregulile grave descoperite de ANPC FOTO

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 19:43
Sute de kilograme de carne confiscate și magazine închise în Hala Obor. Neregulile grave descoperite de ANPC FOTO
Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 400.000 de lei în urma unor controale făcute miercuri, 20 aprilie, în Hala Obor.

Potrivit ANPC, a fost intensificată, în ultima perioadă, supravegherea pieţei în ceea ce priveşte comercializarea produselor de Sărbătorile de Paşti, iar miercuri au fost făcute verificări în Hala Obor din Capitală.

Astfel, echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecţie a Consumatorilor din Regiunile Bucureşti-Ilfov şi Prahova au făcut 24 acţiuni de control, la toţi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în Hala Obor, precum şi la cei care administrează locaţia, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenţionale în valoare totală de 387.000 de lei.
Acestor măsuri li s-au adăugat până acum şi oprirea definitivă de la comercializare şi distrugere a peste 800 de kilograme de carne, în valoare aproximativă de 30.000 de lei, precum şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, a 4 magazine şi 2 raioane de magazin şi remedierea deficienţelor întregului complex, în maximum 15 zile.


Dintre operatorii economici verificaţi, 9 comercializează produse nealimentare şi se află încă în curs de verificare.

Cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC sunt: utilizarea unor spaţii de depozitare improprii, respectiv tăvi neigienizate, expuse la...

Prețurile la carburanți nu vor suferi modificări importante, transmite ANPC după întâlnirea cu reprezentanții benzinăriilor

Joi, 24 Martie 2022, ora 15:40
Prețurile la carburanți nu vor suferi modificări importante, transmite ANPC după întâlnirea cu reprezentanții benzinăriilor
Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a întâlnit joi, 24 martie, cu reprezentanţii principalelor benzinării din România, reuniune în cadrul căreia aceştia au transmis că nu există nicio posibilitate de diminuare a stocurilor de carburanţi sau de modificare importantă a preţului combustibililor.


De asemenea, reprezentanţii benzinăriilor au mai anunţat că lucrează la remedierea deficienţelor constatate de comisarii ANPC în urma controalelor de săptămânile trecute.

ANPC a transmis printr-un comunicat de presă că joi, preşedintele Horia Constantinescu şi directorul general Paul Anghel au avut o întâlnire cu reprezentanţii lanţurilor de furnizori de carburanţi care au răspuns invitaţiei Autorităţii: Rompetrol, OMV - Petrom, MOL, GAZPROM.
“În cadrul discuţiei, au fost analizate rezultatele controalelor întreprinse, în ultima perioadă, de comisarii ANPC, în lanţurile de benzinării din toată ţara, şi s-a convenit că vor avea loc periodic astfel de întâlniri pentru a se putea preîntâmpina orice posibilă situaţie neobişnuită pe piaţă.

În acest context, operatorii economici prezenţi au dat încă o data asigurări că nu există nicio posibilitate, cel puţin într-o perioadă predictibilă, de diminuare a stocurilor de carburanţi sau de modificare importantă a preţului, ceea ce nu justifică niciun fel de îngrijorare din partea consumatorilor”, se arată în...

Cantinele unor spitale din București, închise din cauza mizeriei și a produselor expirate. ANPC: ”Moare şi boala în ele” FOTO

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 19:28
Cantinele unor spitale din București, închise din cauza mizeriei și a produselor expirate. ANPC: ”Moare şi boala în ele” FOTO
Cantinele a două spitale bucureştene au fost amendate și închise până la remedierea deficienţelor, a anunţat marţi, 5 aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit ANPC, echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat, marţi, modul în care sunt respectate prevederile legale în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei. Verificările au avut loc la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice ”Sf. Luca”, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf. Ştefan”.

”Păi, moare şi boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria şi orice virus în paturile desfundate şi învelite în păturica stră-stră bunicii! Dacă scapă din pat în viaţă, moare boala mancând din cantinele, ”cateringul” din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinaţia, culmea, bolnavi! (...)”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.
Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf Ştefan”, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, unul dintre blocurile alimentare -...

Managerul unui spital din București, demis după neregulile descoperite de ANPC: ”Arată o lipsă totală de preocupare pentru binele oamenilor”

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 15:43
Managerul unui spital din București, demis după neregulile descoperite de ANPC: ”Arată o lipsă totală de preocupare pentru binele oamenilor”
Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a anunţat că l-a demis miercuri pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, după neregulile sanitare descoperite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).


„L-am demis azi pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ştefan. Controlul de specialitate de ieri al inspectorilor ANPC a arătat că există probleme mari de igienă, mentenanţă şi funcţionare la bucătăria spitalului. Consider că neregulile identificate sunt de netolerat şi incompatibile cu standardele de îngrijire la care au dreptul bucureştenii. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arată o lipsă totală de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi în timpul care a trecut din 2018 şi până acum, de când ocupă această poziţie la Spitalul Sf. Ştefan de pe vremea administraţiei Firea”, a scris Horia Tomescu, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „pe lângă demiterea managerului, am dispus ca ASSMB să verifice respectarea tuturor normelor de igienă alimentară de către spitalele din subordine şi să colaboreze cu inspectorii ANPC pentru îndeplinirea standardelor cerute de lege”.

„Tot personalul din spitale trebuie să înţeleagă că siguranţa şi sănătatea pacienţilor trebuie să fie pe primul loc”, a completat Tomescu.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat blocurile alimentare de...

Amenzi de aproape 4 milioane de lei date de ANPC marilor magazine din România care comercializează produse alimentare. Zeci de unități au fost închise temporar

Luni, 07 Martie 2022, ora 21:57
Amenzi de aproape 4 milioane de lei date de ANPC marilor magazine din România care comercializează produse alimentare. Zeci de unități au fost închise temporar
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat luni, 7 martie, că valoarea amenzilor date în urma controalelor făcute în ultimele zece zile la peste 330 de mari magazine se ridică la 3,9 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 23 februarie - 4 martie s-au desfăşurat 334 de acţiuni de control, la magazine aparţinând Mega Image, Carrefour, Lidl, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros şi Cora.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: produse expirate, în 30 de unităţi, comercializarea de produse congelate neconforme, vânzarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice şi urme de mucegai, în 78 de magazine, utilizarea unor vitrine frigorifice sau congelatoare cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu praf în strat grosier, rugină, vopsea exfoliate, cu insecte moarte, resturi şi reziduuri alimentare, în 58 de unităţi.


Totodată, în 26 de magazine comisarii ANPC au descoperit că nu era respectat regimul de temperatură pentru păstrarea preparatelor, în 37 de magazine erau utilizate spaţii de depozitare neigienizate sau neconforme din punctul de vedere al regimului de temperatură sau al gradului de uzură al aparaturii, în 24 de unităţi au fost găsite cuptoare neigienizate, prezentând un strat gros de arsură şi grăsimi, precum şi tăvi neigienizate sau deteriorate.

De asemenea, reprezentanţii...

Hotel de 5 stele din Capitală, amendat a doua oară din cauza mizeriei și a mobilierului uzat. ANPC va cere reevaluarea clasificării unităţii de cazare FOTO

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 18:17
Hotel de 5 stele din Capitală, amendat a doua oară din cauza mizeriei și a mobilierului uzat. ANPC va cere reevaluarea clasificării unităţii de cazare FOTO
Societatea care operează hotelul de cinci stele Radisson Blu din București a fost din nou amendată vineri de reprezentanții Autorităţății Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu 10.000 de lei, zeci de camere fiind închise.

Hotelul este administrat de S.C. Nemo Investement Vehicle S.A.

Controlul a fost făcut după ce o verificare iniţială a scos la iveală numeroase nereguli, hotelul primind, joi, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 33.000 lei.

Astfel, vineri au fost controlate alte 94 de camere, la 46 dintre acestea înregistrându-se „nereguli importante”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de ANPC.

În urma verificărilor, comisarii ANPC au aplicat încă o amendă contravenţională, în valoare de 10.000 lei, şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cele 46 de camere cu deficienţe, până la remedierea acestora.


În acest context, preşedintele instituţiei, Horia Constantinescu, anunţă că va cere instituţiilor competente să ia în discuţie clasificarea unităţii de cazare de cinci stele.

”Altă zi, altă stea care cade! Dacă o ţinem tot aşa, ajungem să aducem stele de pom de iarnă, de acasă. Este de toată jena! Vom face adresă către autorităţile competente, pentru a fi reevaluată clasificarea acestui hotel, poate va rămâne cu o stea şi jumătate. Restul le va găsi pe cer, în prima noapte senină!” declară Horia...

UPDATE Benzinăriile Lukoil şi Gazprom și magazinele Berezka, amendate de ANPC: ”Punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii”

Luni, 28 Februarie 2022, ora 20:30
UPDATE Benzinăriile Lukoil şi Gazprom și magazinele Berezka, amendate de ANPC: ”Punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii”
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat luni, 28 februarie, că în urma neregulilor constatate la operatorii economici care deţin benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka, au fost date amenzi de 1,4 milioane de lei.

Controalele au fost făcute luni.

”Situaţia cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toţi să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puţinele zile trecute de la declanşarea conflictului din ţara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfăşurării unor acţiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil şi a magazinelor ce comercializează produse importate din Rusia. Vom încheia acţiunea când fiecare punct de lucru va fi aşezat în ordine şi va fi sancţionat acolo unde situaţia o cere. Deja am constatat că avem de dus şi noi un război cu abaterile de la normele legale şi de bun simţ”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Comisarii ANPC au constatat nereguli şi, în toate cele 8 regiuni ale ţării, au fost aplicate, până la acest moment, 104 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1,4 milioane lei, cărora li s-au adăugat următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare totală de 58.000 lei, oprirea temporară de la...
  1. Rușii au trimis mașinile Terminator în Ucraina. "Este, practic, imposibil să supraviețuiești" VIDEO
  2. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  3. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  4. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  5. De ce s-a prăbușit piața criptomonedelor și ce ar putea însemna pentru viitor
  6. O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
  7. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga
  8. Cristian Tudor Popescu, despre Eurovision 2022: "Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta"
  9. Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
  10. Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Pe ce loc s-a clasat România