Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.064 secunde)

Articole despre "apa calda"

Rămâi des fără apă caldă? De Black Friday cumpără un robinet electric pentru a trece cu bine peste această iarnă

Duminica, 13 Noiembrie 2022, ora 08:00
Rămâi des fără apă caldă? De Black Friday cumpără un robinet electric pentru a trece cu bine peste această iarnă
Știm cu toții cât de des se întrerupe apa caldă în București, din cauza problemelor de la rețea. De câte ori nu ți s-a întâmplat să rămâi fără apă caldă când aveai mai multă nevoie de aceasta?

Lipsa apei calde este cu atât mai enervantă în timpul iernii, când temperaturile reci fac imposibilă utilizarea apei reci chiar și pentru un simplu spălat pe mâini.

Pentru a scăpa de aceste probleme, îți vine în ajutor robinetul electric care produce instant apă caldă. Profită, așadar, de reducerile de Black Friday pentru a achiziționa un robinet electric.

Când ai nevoie de un robinet electric

După cum spuneam, au nevoie de un robinet electric toate persoanele care stau în București și rămân des fără apă caldă.

În plus, un robinet electric este cu atât mai util în orașele mici sau la sate, acolo unde nu există un punct de termoficare și alimentare cu apă caldă. Desigur, cea mai bună soluție, în cazul în care stai într-o zonă fără termoficare, este instalarea unei centrale, însă când acest lucru nu este posibil din cauza costurilor prea mari, soluția este achiziționarea unui robinet electric.

Ce avantaje îți oferă un robinet electric

Avantajele unui robinet electric sunt numeroase. Printre principalele avantaje se numără încălzirea instant a apei, dar și economisirea de costuri și timp. Iată cât de util este un robinet electric.

Produce instant apă caldă. Un robinet electric...

O avarie uriașă lasă sute de blocuri din București fără apă caldă și încălzire pentru următoarele zile

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 10:46
O avarie uriașă lasă sute de blocuri din București fără apă caldă și încălzire pentru următoarele zile
Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură va fi sistată la 580 de blocuri, pe parcursul următoarelor zile, ca urmare a unor avarii apărute pe conductele de termoficare în Sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6.

Conform unui comunicat Termoenergetica, vor fi efectuate următoarele lucrări:

* conducta DN 700/800 din zona Bulevardul Brâncoveanu din Sectorul 4 - furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură pentru patru puncte termice, care alimentează un număr de aproximativ 149 de blocuri va fi sistată până vineri, ora 23,00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona adiacentă Bulevardului Brâncoveanu, Strada Secuilor, Calea Şerban Vodă, Şoseaua Olteniţei. Oprirea este impusă de finalizarea lucrărilor executate de firma Erbaşu în aceasta zonă, prin care au fost înlocuiţi 1647 de ml de conductă DN 700, preizolată. Se vor executa lucrările de întregire a Magistralei Berceni (zona Brâncoveanu) aferentă CET Progresu, pentru alimentarea din acest CET, atunci când temperaturile exterioare vor impune pornirea unităţii de producere a energiei termice;

* conducta DN 600 în zona Bulevardului Unirii, la intersecţia cu Bulevardul Coposu din Sectorul 4 - pentru un număr de 24 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă şi căldură, până miercuri, ora 23,00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Bulevardelor Coposu, Mircea Vodă, Strada Mântuleasa şi Calea...

Spitale de pe platforma medicală Fundeni și sute de blocuri din București, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 15:39
Spitale de pe platforma medicală Fundeni și sute de blocuri din București, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii
Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Fundeni și peste o sută de blocuri din București, fără apă caldă din cauza unei avarii la conducta magistrală din Sectorul 2 al Capitalei, anunță Termoenergetica București.

Reparațiile vor dura până în data de 16 noiembrie, potrivit sursei citate.

Vor fi efectuate lucrări pe conducta magistrală DN 600 din zona Fundeni din Sectorul 2 al Capitalei are o vechime de peste 35 de ani.

”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire pentru 7 puncte termice, care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri, Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic Fundeni, va fi sistată până în data de 16 noiembrie 2022, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire și punctele termice din zona Șoselei Colentina și a străzilor Răscoala 1907, Pescarilor și Pâncota”, se arată în comunicatul Termoenergetica.

De asemenea vor fi lucrări pe:

Conducta DN 800 în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu, după ce, în urma lucrărilor desfășurate în cursul săptămânii trecute, la operațiunea de umplere a conductei a apărut o nouă spărtură, ce a necesitat golirea, izolarea tronsonului și lucrările de remediere în regim de urgență. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură din punctele termice care alimentează un număr de aproximativ 260 de blocuri va fi sistată până marți, 15 noiembrie 2022, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire și punctele...

1.000 de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 16:14
1.000 de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân fără apă caldă. Care sunt zonele afectate
Termoenergetica a anunțat că furnizarea apei va fi sistată la aproximativ 1.000 de blocuri, în diferite intervale din această săptămână, începând de luni, 17 octombrie, până pe 21 octombrie.

Compania a anunțat că au loc lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare şi lucrări de finalizare a unor reparaţii pentru închiderea şantierelor în mai multe zone din Sectoarele 1, 2, 3, 5 şi 6, în vederea pregătirii noului sezon de încălzire.

”Lucrările se desfăşoară pe parcursul următoarelor zile, având în vedere condiţiile meteorologice, care permit încă intervenţia asupra reţetelor de termoficare”, precizează Termoenergetica.

Vor fi efectuate următoarele lucrări:

- conducta DN 500 din zona Matei Basarab din Sectorul 3. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru patru puncte termice, care alimentează aproximativ 65 de blocuri, va fi sistată în intervalul 17 octombrie, ora 09,00, şi 21 octombrie, ora 23,00. Vor fi afectate de lucrare şi punctele termice din zonele Matei Basarab, Labirint şi Călăraşi;

- conducta DN 700 în zona Sebastian din Sectorul 5. Pentru aproximativ 650 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în intervalul 17 octombrie, ora 09,00 - 21 octombrie, ora 23,00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Sebastian, Calea Rahovei, Salaj, Petre Ispirescu, şi Şoseaua Alexandriei;

- conducta DN 800 în zona...

Peste 640 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 17:04
Peste 640 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Care sunt zonele afectate
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat că de luni, 26 septembrie, 643 de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 ale Capitalei vor rămâne fără apă caldă din cauza unor lucrări de reparații la conductele vechi de 54 de ani.

Lucrările vor dura până cel târziu la 1 octombrie.

Potrivit anunțului companiei, lucrările vor fi efectuate în următoarele zone:

1. Conducta Magistralei DN 800 în zona Mall Promenada – Șoseaua Pipera din Sectorul 1. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00. Vor fi afectate de oprire și punctele termice din zona Dorobanți și Calea Floreasca.

2. Conducta Magistralei II Sud DN 700 în zona Mihai Bravu din Sectorul 2. Pentru aproximativ 56 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00. Reamintim că, în cursul săptămânii trecute au fost efectuate alte lucrări, pe aceeași porțiune de rețea, pentru remedierea mai multor avarii, fiind deja înlocuită o porțiune de conductă de doi metri. La punerea în funcțiune a sistemului, după încărcarea instalațiilor cu apă, au apărut alte spărturi în proximitatea zonei în care s-au efectuat reparațiile, care necesită intervenție de urgență. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune al conductei din această zonă este 1968, această porțiune de rețea având peste...

Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 12:34
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat despre cum economisește municipalitatea energie.


”Ne-am uitat la iluminat pe parcursul nopții, după orele de program, în acest moment aveam oprită centrala care furniza apa caldă pentru angajați și am transmis lucrurile acestea de bun-simț, oprirea calculatorului după program, tot ce înseamnă economie de energie electrică. Aceleași instrucțiuni au fost transmise și instituțiilor din subordine”, a explicat primarul Nicușor Dan.

În vreme ce primăria oprește intenționat apa caldă pentru a face economie, bucureștenii nu au apă caldă la robinete din cauza avariilor survenite în rețeaua de termoficare. Astfel, peste 640 de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală au rămas fără apă caldă din cauza unor noi avarii în rețeaua de termoficare, conform Termoenergetica. Începând de luni, se desfășoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din rețeaua primară în sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală.

Astfel, au rămas fără apă caldă locuitorii din 643 de blocuri din zonele Dorobanți, Calea Floreasca, Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, bulevardul Basarabia, Văcărești, bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Spitalul Fundeni și sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 13:29
Spitalul Fundeni și sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii
Spitalul Fundeni din București, dar și sute de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 nu vor avea apă caldă până vineri din cauza unei avarii care s-a produs la sistemul de termoficare.


Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că la acest moment se desfășoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din rețeaua primară, în sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală.

Astfel, vor fi efectuate lucrări pe:
1. Conducta Magistralei DN 500, din zona Calea Griviței din Sectorul 1. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, care alimentează aproximativ 110 blocuri va fi sistată până în data de 05.10.2022, ora 24.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Pajura şi din cartierul Bucureştii Noi.

2. Conducta Magistralei I SUD, DN 800, în zona D-na Ghica din Sectorul 2. Pentru aproximativ 100 de blocuri din această unitate teritorial administrativă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022, ora 24.00.

3. Conducta Magistralei II SUD, DN 700, în zona străzii Ion Berindei din Sectorul 2. Pentru aproximativ 179 de blocuri și Spitalul Fundeni va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022 ora 24.00.

4. Conducta DN 600 în zona Calea Văcărești din Sectorul 4. Pentru aproximativ 38 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până miercuri,...

Peste 400 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Care sunt sectoarele afectate

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 15:49
Peste 400 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Care sunt sectoarele afectate
Peste 400 de blocuri din Sectoarele 1, 2 și 4 din București rămân fără apă caldă până la sfârșitul săptămânii în curs după ce au apărut avarii pe conductele din rețeaua primară ce trebuie să fie remediate, anunță Termoenergetica.


Astfel, potrivit Companiei Municipale Termoenergetica București S.A., vor fi făcute lucrări de reparații „esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare” pe:

1. Conducta Magistralei DN 500, din zona Calea Griviței din Sectorul 1. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, care alimentează aproximativ 110 blocuri va fi sistată până în data de 05.10.2022, ora 24.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Pajura şi din cartierul Bucureştii Noi.

2. Conducta Magistralei I SUD, DN 800, în zona D-na Ghica din Sectorul 2. Pentru 100 de blocuri din această unitate teritorial administrativă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022, ora 24.00.

3. Conducta Magistralei II SUD, DN 700, în zona străzii Ion Berindei din Sectorul 2. Pentru 179 de blocuri și Spitalul Fundeni va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022 ora 24.00.

4. Conducta DN 600 în zona Calea Văcărești din Sectorul 4. Pentru 38 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până miercuri, 05.10.2022, ora 24.00.

Orașul din România rămas fără apă caldă și căldură în pragul iernii. Oficialii au anunțat întreruperea "pe perioadă nedeterminată"

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 11:21
Orașul din România rămas fără apă caldă și căldură în pragul iernii. Oficialii au anunțat întreruperea "pe perioadă nedeterminată"
Constanța rămâne fără apă caldă și căldură pe perioadă nedeterminată, deși iarna este după colț, după ce compania de furnizare a agentului termic, care se află în insolvență, n-a mai putut plăti factura la gaze.

Concret, societatea Electrocentrale Constanța, aflată în insolvență, nu a putut achita gazul folosit pentru termoficare și a fost nevoită să oprească activitatea centralei CET Palas, conform Antena 3.

Astfel, toți cetățenii racordați la sistemul centralizat rămân fără apă caldă și căldură, începând din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Termoficare Constanța, societatea care distribuie agentul termic.

Aceștia spun că s-a ajuns în această situație pentru că Electrocentrale Constanța nu a putut să plătească gazele naturale folosite în prepararea agentului termic și practic s-a oprit producerea acestuia.

Ploieștiul va rămâne fără apă caldă și după 1 septembrie. Cum explică situația firma de termoficare și autoritățile

Miercuri, 31 August 2022, ora 21:33
Ploieștiul va rămâne fără apă caldă și după 1 septembrie. Cum explică situația firma de termoficare și autoritățile
Ploieştenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Ploieşti şi care de la 1 august nu au apă caldă nu vor beneficia de această facilitate nici de la 1 septembrie, deşi anunţul iniţial arăta că sistarea este pentru o perioadă de o lună.

Directorul firmei Termoficare Prahova, care asigură serviciul în sistem centralizat pentru Ploieşti, a explicat pentru News.ro că motivul acestei situaţii îl reprezintă decizia de sistare a lucrărilor de reparaţii dispusă de autorităţile publice din Prahova, care sunt proprietare asupra echipamentelor de producţie a agentului termic.

”Nu vor avea apă caldă, pentru că singurul echipament care poate fi utilizat este cazanul pentru apă fierbinte 2. Imediat după ce noi am anunţat reparaţia, a început acest - nu ştiu cum să-i spun- acest bambilici între instituţii şi el cumva a condus la ordinul primit de la proprietarul acestor echipamente, noi suntem doar cei care le avem în concesiune, să oprim lucrările de reparaţii. Ne-au blocat reparaţia. Şi atunci, pentru că acest cazan are două elemente de risc - risc legat de exploatarea în condiţii de siguranţă pentru salariaţi şi riscul legat de imposibilitatea de a-l folosi în condiţiile acestea pentru sezonul rece – există nişte documente date de responsabilii pe partea de ISCIR, în septembrie expiră perioada de valabilitate a verificării pentru nişte supape de siguranţă, iar în decembrie...

Conturile Termoenergetica ar putea fi blocate. Bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 13:12
Conturile Termoenergetica ar putea fi blocate. Bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură
Conturile Termoenergetica ar putea fi blocate de ELCEN, care a obținut executarea silită pentru o datorie de 535 de milioane de lei de la compania municipală. Poprirea conturilor ar putea însemna intrarea în insolvență și ar putea duce la probleme cu furnizarea energiei termice în București.


„Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură, sunt convins de acest lucru. Sunt aceste probleme cu datoriile și este nevoie de finanțare. Încercăm în această săptămână să ajungem la o soluție, la eșalonări, la o soluție pe termen scurt astfel încât să nu avem parte de poprirea conturilor, dar soluția stă în un împrumut al Primăriei Capitalei, deci e nevoie de bani pe circuitul financiar.

Avem această susținere a Primăriei Capitalei. Sperăm în perioada următoare să se rezolve această situație. Riscul există, de poprire a conturilor, dar în cursul acestei săptămâni sperăm să rezolvăm problema”, a declarat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, pentru b1tv.ro.

Lukașenko le cere locuitorilor din Belarus să i se supună ”dacă vor să aibă ce mânca și dacă vor să le facă baie copiilor lor cu apă caldă”

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 09:52
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Lukașenko le cere locuitorilor din Belarus să i se supună ”dacă vor să aibă ce mânca și dacă vor să le facă baie copiilor lor cu apă caldă”
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, le-a cerut joi belaruşilor să i se supună ”dacă vor să trăiască liniştiţi”, în contextul în care ţara s-ar putea vedea implicată în aşa-numita ”operaţiune militară specială” a Rusiei în Ucraina, transmite EFE.

”Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu”, a declarat Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, potrivit agenţiei de stat BELTA.

Lukaşenko, care la 10 octombrie a anunţat că a ajuns la un acord cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a desfăşura un grup regional comun de trupe pe teritoriul belarus, a susţinut că le-a cerut militarilor să informeze poporul în legătură cu tot ceea ce se întâmplă.

”Ştiţi, i-am însărcinat pe militari să menţină poporul informat în legătură cu tot ceea ce se întâmplă”, a afirmat el.

Lukaşenko s-a plâns că opozanţii săi îl acuză că încearcă să intimideze poporul belarus pentru a păstra controlul.

”Dimpotrivă! Nu vreau să vă sperii. Pur şi simplu vreau să informez poporul de tot ceea ce se întâmplă, în proporţie de 100%. Şi ca poporul să ia apoi o decizie. Dacă vor să se bage în probleme, aşa să facă. Să pună mâna pe drapel şi tot...

Rămași fără apă caldă până la toamnă, locuitorii din Ploiești pun bidoane cu apă la încălzit pe acoperișul blocului: "E de râs, dacă nu ar fi de plâns"

Luni, 08 August 2022, ora 10:22
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Rămași fără apă caldă până la toamnă, locuitorii din Ploiești pun bidoane cu apă la încălzit pe acoperișul blocului: "E de râs, dacă nu ar fi de plâns"
După o ședință cu reprezentanții Primăriei Ploiești de vineri dimineață, 29 iulie, directorul Termoficare Prahova, operatorul de termic, a anunțat că de la 1 august orașul va rămâne fără apă caldă timp de o lună.

Un ploieștean a găsit o metodă inedită pentru a-și încălzi bidoanele cu apă. Bărbatul a trimis pe adresa redacției observatorulph.ro mai multe fotografii cu sticlele cu apă puse la încălzit pe acoperișul blocului.

Ploieștenii încălzesc apa la aragaz pentru propria igienă, iar alții, mai inventivi, au scos bidoanele cu apă rece pe acoperișul blocului pentru a se putea spăla.

„E de râs, dacă nu ar fi de plâns. Ziua, când e căldură mare, punem apa la încălzit pe acoperiș. Facem și plajă pe bloc, dacă vrem”, a spus, evident ironic, ploieșteanul.

Anunțurile primite de locuitorii din Ploiești

Compania SC Termoficare Prahova SA a anunțat că va fi sistată furnizarea apei calde menajeră pe raza municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de 30 de zile.

Motivul invocat de societate este că, de la această dată, vor fi demarate reparații pentru asigurarea funcționării, în condiții de maximă siguranță, a Cazanului cu Apă Fierbinte Nr. 2 din cadrul CET Brazi.

Mai mulți cetățeni din Ploiești au semnalat că au găsit la scara blocurilor afișe cu anunțul legat de sistarea apei calde începând cu 1 august.

SC TERMOFICARE PRAHOVA SA susține...
  1. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  2. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  3. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  4. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  5. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  6. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  7. Nouriel Roubini, supranumit ”profetul crizei”, avertizează: „Mama tuturor crizelor economice se profilează”
  8. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Un val de aer tropical ajunge în România. Zonele în care temperaturile vor depăși 15 grade Celsius