Rezultatele 1 - 15 din 20 (0.081 secunde)

Articole despre "arbidol"

Rusul care a făcut celebru antiviralul Arbidol deține în coproprietate Castelul Cantacuzino din Bușteni. Cine este Vitali Martianov

Vineri, 11 Martie 2022, ora 03:03
Rusul care a făcut celebru antiviralul Arbidol deține în coproprietate Castelul Cantacuzino din Bușteni. Cine este Vitali Martianov
Retrocedat moștenitorilor după revoluție, Castelul Cantacuzino a fost vândut unei firme private. Acționarii firmei, trei ruși și doi germani, au reușit să pună în circuitul turistic fostul domeniu princiar. Unul dintre ruși, coproprietar al castelului, a făcut renumit antiviralul rusesc Arbidol.

Arbidol pentru toată lumea

În anii ’90, Vitali Martianov, împreună cu asociatul său Alexander Shuster, au fondat compania farmaceutică Masterlek, considerată succesoarea companiei de stat LENS-Pharm.

Apoi, prin 2000, Martianov și asociatul său cumpără drepturile de producția pentru mai multe medicamente dezvoltate de sovietici, inclusiv vestitul Arbidol. Astfel, compania producea și medicamente antivirale pentru prevenirea și tratamentul gripei și SARS.

Legat de Arbidol, Mastelek pornește o campanie de publicitate foarte agresivă și, în scurt timp, medicamentul devine cel mai bine vândut din Rusia.
Practic, Martyanov este cel care a făcut celebru medicamentul antiviral rusesc.Pentru că Institutul rus de cercetare chimică și farmaceutică testase Arbidol încă de la sfârșitul anilor 1980, dar până la Martianov medicamentul a rămas necunoscut.

Publicitatea punctuală în timpul epidemiilor de gripă, campaniile de marketing precum distribuirea gratuită de Arbidol angajaților farmaciilor și activitățile masive de lobby au determinat Ministerul Sănătății din Federația Rusă ca, din 2005, să includă Arbidol...

România TV, amendată după ce a pus la îndoială faptul că filosoful Mihai Șora trăiește. Derapajele grave sancționate de CNA

Joi, 03 Martie 2022, ora 19:35
România TV, amendată după ce a pus la îndoială faptul că filosoful Mihai Șora trăiește. Derapajele grave sancționate de CNA
Postul România TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) joi, 3 martie, cu 55.000 de lei pentru încălcări ale prevederilor legislaţiei audiovizualului privind informarea corectă a publicului şi pentru o ştire în care se punea la îndoială faptul că filosoful Mihai Şora ar mai trăi.

Potrivit unui comunicat al CNA, întrunit în şedinţă publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice următoarele sancţiuni:

* amendă de 50.000 de lei postului România TV pentru încălcări ale prevederilor legislaţiei audiovizualului referitoare la informarea corectă a publicului, respectiv art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Consiliul a avut în vedere emisiuni în cadrul cărora au fost aduse acuzaţii de spionaj la adresa jurnalistei Emilia Şercan şi a publicaţiei PressOne. Dintre titlurile afişate pe ecran menţionăm: ”Contraspionajul românesc, în alertă maximă”, ”Informaţii din anchetă: miliardar din România, agent rus”; ”Campanie sălbatică împotriva ţării şi a premierului” (”România de poveste” din 22.01.2022), ”Anchetă-bombă despre destabilizarea României”; ”Contraspionajul românesc i-a prins pe rezişti” (”România te vede” din 30.01.2022). În emisiunea din 30.01.2022 s-a...

Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:28
Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează, miercuri, că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră şi nici nu a fost depusă vreo cerere de autorizare. Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că sunt medici care recomandă acest medicament.

”Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Menţionăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului, într-un comnicat de presă.

Sursa citată precizează că în Republica Moldova, pot fi găsite însă produse cu aceeaşi substanţă activă – umifenovir - fiind vorba de: Arbivir -Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B) sau Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA).

”În prospectul preparatelor cu conţinut de Umifenovir nu există informaţii privind administrarea lui împotriva infecţiei provocată de COVID-19”, anunţă agenţia.

Agenţia Naţională a Medicamentului precizează că “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o...

Basarabean anchetat penal pentru vânzarea medicamentului Arbidol, folosit de ruși în tratarea COVID-19

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 08:25
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Basarabean anchetat penal pentru vânzarea medicamentului Arbidol, folosit de ruși în tratarea COVID-19
Un cetățean din Republica Moldova este cercetat penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii, după ce a fost prins vânzând Arbidol pe internet.

Acesta oferea spre vânzare 11 cutii cu Arbidol, deşi medicamentul nu este autorizat, el fiind de origine rusească, folosit la tratarea Covid-19 acolo.

”Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Menţionăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova”, a precizat Agenţia Naţională a Medicamentului.

„La data de 11 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site de internet a fost postat un anunţ prin care se oferea spre vânzare un medicament care poate fi comercializat doar prin intermediul farmaciilor autorizate. În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care ar fi oferit spre vânzare medicamentele, deşi nu ar fi autorizat în acest sens. Asupra bărbatului au fost găsite 11 cutii cu medicamente, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii...

Noile medicamente care vor schimba cursul pandemiei. Unul dintre ele ar putea fi autorizat în Europa la jumătatea lunii decembrie

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 03:25
Noile medicamente care vor schimba cursul pandemiei. Unul dintre ele ar putea fi autorizat în Europa la jumătatea lunii decembrie
Statele Unite ale Americii se pregătesc să le autorizeze pe teritoriul lor, iar Europa ar urma să le aprobe în scurt timp. Testele arată că două antivirale dezvoltate de companiile farmaceutice Merck și Pfizer reduc mortalitatea și spitalizările.


Molnupiravir și Paxlovid ar putea face parte în curând și din schemele de tratament ale românilor care se îmbolnăvesc de COVID-19. Însă specialiștii spun că vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de protecție față de virusul SARS-CoV-2.


Doctorul Marius Geantă: ”Trebuie administrate în primele cinci zile de la apariția simptomelor”

Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, doctorul Marius Geantă a explicat pentru Ziare.com că foarte probabil, la jumătatea lunii decembrie, Comisia Europeană va autoriza cel puțin unul dintre cele două antivirale.

”În principiu vorbim despre două categorii de medicamente unele cu administrare orală (antivirale) și cele cu administrare injectabilă (anticorpii monoclonali).

Comisia Europeană, foarte probabil până la jumătatea lunii decembrie, va autoriza cel puțin unul dintre medicamentele antivirale cu administrare orală. Ceea ce reprezintă un progres incredibil, un record, practic, în materie de dezvoltare și autorizare. Vorbim despre Molnupiravir, de la Merck.

Aceste medicamente, Molnupiravir și Paxlovid (de la Pfizer) plus Ritonavir (o combinație de două antivirale) sunt foarte importante în primele...

Medic român din SUA, despre medicamentul anti-COVID cumpărat de Marcel Ciolacu de pe piața neagră: „Mai eficient e să încercați cu apa sfințită”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 17:16
Comenteaza acest articol | 22 comentarii
Medic român din SUA, despre medicamentul anti-COVID cumpărat de Marcel Ciolacu de pe piața neagră: „Mai eficient e să încercați cu apa sfințită”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, 9 noiembrie, că mai mulți membri ai familiei sale au avut COVID și că el a cumpărat de la o persoană care "le aducea din Moldova” antiviralul Arbidol. Dr. Cristian Apetrei, medic virusolog şi profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, susţine însă că medicamentul Arbidol nu ajută în tratarea bolnavilor COVID. „Mai ieftin şi, probabil, mai eficient e să încercaţi cu apă sfinţită”, a subliniat acesta.

Medicul Cristian Apetrei citează pe pagina sa de Facebook un studiu care compară eficienţa Arbidol, Kaletra şi placebo la pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. S-a ajuns, astfel, la concluzia că Arbidolul „nu are niciun efect în îmbunăţirea simptomelor COVID sau în prevenirea deteriorării pacienţilor”.

„Studiul de azi este un trial clinic (ClinicalTrials.gov: NCT04252885) pe nume ELACOI, care compară eficienţa Arbidol cu Kaletra şi cu placebo la pacienţi cu COVID. Studiul a inclus 86 de pacienti cu COVID-19 uşor/moderat (34 pe kaletra; 35 pe arbidol, şi 17 fara medicaţie-control). Endpointul primar-conversia de la realtime PCR pozitiv la negativ a fost similar între cele trei grupuri (toate p-urile > 0.05). Nu a fost observată nici o diferenţa între grupuri în ce priveşte endpointurile secundare: rezoluţia febrilităţii; atenuarea tusei; sau îmbunatăţirea computer-tomografiei (p > 0.05). La ziua 7, 8 (23.5%) pacienţi pe...

Rafila: ”Vaccinarea nu va fi obligatorie în România. Nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră”

Duminica, 09 Ianuarie 2022, ora 22:09
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Rafila: ”Vaccinarea nu va fi obligatorie în România. Nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că vaccinarea nu va fi obligatorie în România şi crede că nu este potrivit acest lucru, mai ales în ţara noastră, precizând că trebuie lucrat mai mult pe partea de informare.

Rafila a declarat, duminică, la Antena 3, că vaccinarea arată că are efect favorabil asupra persoanelor infectate cu noul coronavirus şi o recomandă mai ales persoanelor aflate în categorii de risc.

“Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu noul coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate.

E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Ăsta e lucru demonstrabil. Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică ce categorii? Cele care ar putea să facă datorită vârstei, datorită altor boli pe care le au”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă vaccinarea va fi obligatorie în România, Alexandru Rafila a răspuns: “Din punctul meu de vedere nu va fi obligatorie”.

„Nu cred că va...

Medicamentele considerate "de internet" anti-COVID care te pot băga în spital. ”Nu înțeleg cum un om poate înghiți așa ceva”

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 03:05
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Medicamentele considerate "de internet" anti-COVID care te pot băga în spital. ”Nu înțeleg cum un om poate înghiți așa ceva”
Frica de a ajunge la spital îi face pe mulți români care se îmbolnăvesc de COVID-19 să ia tratamente fără prescripție medicală, de pe internet sau chiar de la ”tarabă”.

La acest fenomen contribuie și mesajele antivacciniste dar și slaba informare a populației de către autorități cu privire la riscurile care se expun atunci când își administrează tratamente fără să întrebe medicul.

Astfel, oamenii ajung să se ”trateze” acasă cu Umifenovirul (Arbidol), Ivermectină, Azitromicină, Algovir sau diverse uleiuri esențiale, despre care nu știu nimic dar în care au încredere oarbă, refuzând în același timp să se vaccineze.

Epidemiologul șef al României, Doctor Doina Azoicăi, Președintele Colegiului Medicilor, Doctor Daniel Coriu și Doctor Adrian Marinescu, medic infecționist și director medical al Institutului Matei Balș din București au explicat pentru Ziare.com de ce aceste medicamente nu trebuie achiziționate de oriunde și de ce sunt periculoase.

Doctor Adrian Marinescu: ”Oricum, orice ar circula pe internet, atâta timp cât nu este o prescripție a unui medic, nu trebuie luat în seamă”

”Cred că orice cumpărăm de la persoane neautorizate este periculos. Este clar că, dacă nu ai o sursă pe care să o verifici, nu ar trebui să intre în discuție, mai ales dacă este vorba despre medicamente. Nu știm de fapt ce cumpărăm. În rest putem să discutăm despre faptul că un anumit medicament este...

Mii de comprimate de antiviral Arbivir ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina VIDEO

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 11:09
Mii de comprimate de antiviral Arbivir ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina VIDEO
7.000 de comprimate de antiviral Arbivir au fost găsite ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina. Medicamentul era destinat cel mai probabil vânzării la negru celor care cred că se pot trata de COVID-19 acasă.


Polițiștii de frontieră și vameșii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în plafonul unui microbuz condus de un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, 7.000 de capsule antivirale de proveniență ucraineană.

”În data de 22 noiembrie, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în plafonul mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de proveniență ucraineană, medicamente pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale pentru transport sau import.

Medicamentele în valoare totală de 17.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către reprezentanții Biroului...

Ciolacu afirmă că mai mulţi membri ai familiei sale au avut COVID: „Am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 23:09
Ciolacu afirmă că mai mulţi membri ai familiei sale au avut COVID: „Am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 noiembrie, că familia sa a cumpărat medicamente antivirale pentru tratarea COVID de la o persoană care "le aducea din Moldova”.

Liderul PSD a transmis, în acelaşi timp, că un asemenea gest este "inacceptabil".

"Eu... am avut toţi nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata... Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

Preşedintele PSD a precizat că este vorba despre medicamentul Arbidol.

Întrebat dacă au fost eficiente antiviralele cumpărate din Moldova, el a răspuns: "Bineîneles, le-au luat din prima zi".

El a precizat că statul român ar trebui să lase producătorii să facă astfel de medicamente.

"Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe... lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care ştiu că i-a adus cineva din Moldova. Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?”, a adăugat Ciolacu, în acest context.

Medicamentul Umifenovir (Arbidol) nu este comercializat în România, pentru că nu este autorizat în Uniunea Europeană, fiind utilizat în special în spațiul...

Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:22
Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat marți, 11 ianuarie, că medicamentele împotriva noului coronavirus nu se vor putea cumpăra din farmacii fără consultarea medicului pentru că pot fi toxice.

Rafila a precizat că în spitale vor fi folosite medicamentele de la Pfizer, iar în farmacii va fi disponibil Favipiravir.

”În ceea ce privește medicamentele care se iau în ambulatoriu, ele sunt demonstrate prin studii clinice ca fiind eficiente, iar în farmacii nu putem să punem la vânzare către public decât medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, antiviral care poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii (…)
Persoanele pot lua acest medicament după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacții adverse (…)
Celălalt, Arbidol, este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează infecția cu coronavirus.
Eu nu pot să fac altceva decât să respect opinia medicală a colegilor infecționiști”, a declarat Rafila, potrivit B1TV.

Medicamentul care i-ar putea salva de forme grave și spitalizare pe infectații cu SARS-CoV-2 este de negăsit în farmacii

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 07:27
Medicamentul care i-ar putea salva de forme grave și spitalizare pe infectații cu SARS-CoV-2 este de negăsit în farmacii
Un medicament prescris de medicii de familie, conform protocolului oficial adoptat în România pentru tratarea COVID, este imposibil de cumpărat din farmacii.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sanda Alexiu, a explicat că Favipiravir, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de Covid-19, la domiciliu, în faza de debut a bolii, conform protocolului de tratament pentru pacienţi cu SARS-CoV- 2 revizuit încă de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an de Ministerul Sănătăţii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

Medicul spune că Favipiravirul, spre deosebire de Remdesivir, care se administrează intravenous, presupune administrarea de pastile, lucru care este în beneficiul pacienţilor aflaţi în primele zile de boală. Tratată din timp, boala poate fi stăpânită, explică dr. Alexiu, care a luat personal acest antiviral în luna decembrie a anului trecut, când a fost diagnosticată cu boala Covid-19.

Medicamentul, prescris prin medicii de familie, ar putea fi o soluţie excelentă pentru degrevarea spitalelor supraaglomerate, în plin val 4 al pandemiei. Tratamentul se administrează în acest moment numai în spital.

40.000 de cutii de Favipiravir pe stoc, fără să poată ajunge în farmacii, pentru că nu există proceduri de lucru

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că, dacă ar exista acest medicament...

Doctor în imunologie: „Un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie poate salva mii de vieţi“

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 15:38
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Doctor în imunologie: „Un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie poate salva mii de vieţi“
Un imunolog din Suceava, Radu Ciornei, deputat în Parlamentul României, a criticat măsurile adoptate de guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, fiind de părere că raportat la numărul mare de decese provocate de noul virus s-ar impune un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie.

Acesta este de părere că România a pierdut lupta cu pandemia, după cum a precizat, într-o postare pe Facebook:

"Acum un an, în plină campanie electorală, îmi amintesc de înfrigurarea cu care așteptam veștile despre vaccin. Îmi amintesc ușurarea și mândria ce m-au cuprins atunci când m-am convins că lumea științifică înfinge măcar câteva sulițe în acest balaur nevăzut care răpea atâtea vieți, oameni apropiați nouă.


Noi, sucevenii, am plătit primii tributul negru, am fost „Lombardia României”, „ciumații”, cei carantinați cu arma la tâmplă. Atunci am susținut carantinarea Sucevei, dar privind retroactiv recunosc că deciziile pompieristice, ilogice, haotice ale politicienilor de la centru, și nu numai, au avut darul de a enerva un oraș și așa greu încercat de noutatea bolii și de faptul că medicii au fost trimiși în luptă la sacrificiu. La un an de la administrarea primului vaccin, situația epidemiologica este dramatică în toată România.

Succesul savanților în a descoperi un vaccin eficient, modern, într-un timp scurt a fost imediat umbrit de asaltul unor forțe oculte, tenebroase, cu mentalitate...

Scrisoarea războinică a lui Liviu Dragnea către Ciolacu. „Partidul a murit, ajungeți la groapa de gunoi a istoriei”

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 10:47
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
Scrisoarea războinică a lui Liviu Dragnea către Ciolacu. „Partidul a murit, ajungeți la groapa de gunoi a istoriei”
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a transmis vineri, 5 noiembrie, o scrisoare către actuala conducere a partidului, în care critică dur conducerea pe motiv că „s-a predat, cu bagaje și tot, la Cotroceni”.

Dragnea susține că a fost contactat de numeroși membri ai PSD, nemulțumiți de actuala negociere cu PNL și subliniază că formațiunea a murit.

„Dragă Marcel. Îți scriu astăzi, în numele meu și al tuturor celor care, în ultima săptămână, au pus mâna pe telefon și m-au sunat. Sunt mulți, să știi. Sunt foști sau actuali membri ai PSD, colegi de-ai noștri, susținători, votanți, oameni care, de-a lungul timpului, au crezut în Partidul Social Democrat. Sunt oameni care mult timp s-au uitat spre noi cu speranță. Sunt oameni care au muncit pentru acest partid și oameni care ne-au dat încrederea lor la vot.

Și nu o dată, ci ani sau zeci de ani la rând. Sunt oameni care au ținut cu PSD, Marcel.
Acești oameni, Marcel, spun că Partidul Social Democrat a murit. Că pentru ei și mulți alții ca ei, ACEST PARTID NU MAI E PSD. Că nu a mai rămas nimic din imaginea construită în trei decenii, de noi, de predecesorii noștri, de guvernările noastre”, scrie Dragnea pe Facebook.

Acesta îi critică apoi pe Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, spunând despre aceștia că s-au predat „cu arme și bagaje, la Cotroceni”. Totodată, fostul lider social-democrat afirmă că actuala conducere s-a...

Doctorul Vasi Rădulescu are mesageria blocată pe Facebook. A primit peste 18.000 de mesaje cu întrebări despre vaccinare în 14 zile

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 09:25
Doctorul Vasi Rădulescu are mesageria blocată pe Facebook. A primit peste 18.000 de mesaje cu întrebări despre vaccinare în 14 zile
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a publicat un mesaj prin care și-a anunțat cei aproape 88.000 de urmăritori că i s-a blocat mesageria pe Facebook după ce a răspuns multor persoane la nelămuriri legate de vaccinul COVID-19.

"Obosit crunt. Iar messenger nu mai vrea să-mi încarce niciun mesaj. Probabil a obosit și el. Peste 18.000 din 21 octombrie. Mai încerc mâine", a scris medicul pe Facebook.

Vasi Rădulescu a revenit cu o nouă postare, joi dimineață, 4 noiembrie, în care se referă la suspiciunile care apar atunci când ajuți dezinteresat:

"Sigur că pare suspect, în țara asta, să-i ajuți dezinteresat pe ceilalți, din tot timpul tău, până ești în punctul să-ți pleznească ceva în cap.


Sigur că mulți cred imediat că iei un morman de bani de la big pharma, stat, ONG-uri, ocultă.
Sigur că mulți știu ei sigur că ai niște interese, niște combinații.
Într-atât de mult ne-am dezumanizat. Într-atât de mult ne-au acaparat combinațiile altora. Într-atât de mult s-au așezat în noi ura, veninul, prostia, conspirația, orgoliul, invidia."

Medicul a postat pe pagina sa o lungă listă cu informații utile celor care mai au semne de întrebare legate de vaccinarea anti Covid:

"Am pregătit aici informații care sper să te ajute cu toate nelămuririle sau fricile. Ele sunt explicate simplu, pe înțelesul tuturor, iar multe au și link-uri către materiale utile, pe care te rog să le citești.

Prin urmare,...
  1. Sistemul ingenios de încălzire prin pardoseală inventat de romani. Temperatura ajungea până la 30 de grade Celsius
  2. Impactul demografic catastrofal al mobilizării decretate de Putin. Pierderile în rândul noilor recruți vor fi de 60-70%
  3. Sorana Cîrstea, lovitură în amor primită la miezul nopții. Ce-a făcut fosta soție a fiului lui Ion Țiriac FOTO
  4. Doi turiști din Canada au decis care este cel mai frumos loc din România: ”Oprirea următoare, paradisul românesc!” VIDEO
  5. România, poziție tranșantă în fața Comisiei Europene: scrisoarea comună în care reclamă cel mai scump gaz metan din lume
  6. Rusia a încercat să introducă în România 14 cetățeni sub identitate profesională falsă. Reacția Moscovei după ce vizele au fost anulate
  7. Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
  8. Încă o jucătoare de tenis din România a anunțat că s-a despărțit
  9. La mai puțin de o lună de la divorț, Simona Halep a mărturisit: „Sunt îndrăgostită!”
  10. Client E.On trimis să se programeze telefonic deși sala de așteptare era goală. "Am sunat și mi-a răspuns bărbatul cu care am vorbit fizic"