Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.270 secunde)

Articole despre "biserica"

Părintele Calistrat, taxat dur de reprezentantul Bisericii Ortodoxe: ”Vedetism, grobianism, fachirism verbal cu aer sapienţial”

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 18:52
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Părintele Calistrat, taxat dur de reprezentantul Bisericii Ortodoxe: ”Vedetism, grobianism, fachirism verbal cu aer sapienţial”
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a calificat, vineri, drept "violent şi scandalos" gestul unui preot din Iaşi care a lovit o enoriaşă, afirmând că acesta este subiectul unei anchete pe care "doar eparhia de care aparţine o poate desfăşura şi doar ea poate comunica rezultatele ei".

"Întrucât mi se solicită insistent şi justificat un punct de vedere în legătură cu gestul violent şi scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar şi pentru că, în acelaşi timp, acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparţine o poate desfăşura şi doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el: Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapienţial, violenţa de orice fel, incultura laică şi teologică instalate în mediul clerical/monahal sub masca "conservatorismului" de mahala xenofobă şi filetistă reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocaţia pastorală, dar mai ales cu creştinismul însuşi", a afirmat Vasile Bănescu.

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din judeţul Iaşi, apare într-o înregistrare apărută în spaţiul public în timp ce loveşte o femeie, în curtea unei biserici, la incident asistând mai mulţi enoriaşi.

IPJ Iaşi confirmă că a fost primită o sesizare de la femeia agresată, fiind deschisă o anchetă în...

Ucraina se rupe de Biserica Ortodoxă de la Moscova și schimbă data la care va sărbători Crăciunul

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 13:00
Ucraina se rupe de Biserica Ortodoxă de la Moscova și schimbă data la care va sărbători Crăciunul
Timp de secole, ucrainenii au sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie, data la care s-a născut Iisus conform calendarului iulian.


Dar, după invazia lui Vladimir Putin din februarie, biserica ortodoxă din Ucraina permite pentru prima dată congregațiilor sale să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, într-o îndepărtare de Rusia și apropiere de Vest. Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul în data de 7 ianuarie, întrucât calendarul iulian (pe stil vechi) este decalat cu 13 zile faţă de calendarul gregorian. După Revoluția Rusă, bolșevicii au trecut la calendarul gregorian din motive pragmatice, dar Patriarhia Moscovei a revenit la Crăciunul pe rit vechi.

Problema sărbătoririi Crăciunului a fost o chestiune de dezbatere de lungă durată în Ucraina.

În mod tradițional, Biserica Ortodoxă Ucraineană sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie, în același timp cu patriarhia Moscovei, care a binecuvântat războiul lui Putin. Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, este un susținător proeminent al lui Putin și a spus că soldații ruși care vor fi uciși vor fi iertați de toate păcatele lor.

Procesul de schimbare a datei Crăciunului în Ucraina a început cu pași mici în 2017, când guvernul a decis ca 25 decembrie să fie zi nelucrătoare, iar Biserica Ortodoxă a permis ținerea unor slujbe la această dată.

La o ședință a sinodului său din octombrie și în urma solicitărilor,...

Biserică din Cernăuți, luată cu asalt de enoriași pentru că este controlată de Moscova

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 14:44
Biserică din Cernăuți, luată cu asalt de enoriași pentru că este controlată de Moscova
Un grup de enoriaşi a încercat să ia cu asalt o biserică din Cernăuți, satul Rângaci, pe motiv că lăcașul de cult este controlat de Moscova.


Adepții Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care a obținut în urmă cu trei ani recunoașterea autocefaliei de la Patriarhul din Constantinopol, au încercat să ocupe biserica din sat, care este controlată de cealaltă Biserică Ortodoxă Ucraineană, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, potrivit Antena 3.

Un grup de credincioşi a protestat, la finalul săptămânii trecute, in faţa bisericii "Înălțarea Domnului" din satul Rângaci pe motiv că lăcașul de cult este controlat de oamenii Moscovei.

Oamenii au încercat să ocupe biserica subordonată încă Patriarhiei din Moscova. Pe biserica a fost pus steagul Ucrainei, dar si cel al unei mişcări naţionaliste locale.

A fost nevoie intervenţia forţelor de ordine pentru a linişti spiritele.

Gigi Becali a mai construit o biserică în Africa! În ce țară este aceasta

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 09:54
Gigi Becali a mai construit o biserică în Africa! În ce țară este aceasta
Gigi Becali a ascultat îndemnul unui preot și a mai ridicat o biserică în Africa, aceasta fiind inaugurată ieri, în absența patronului de la FCSB.

Omul de afaceri a investit 800.000 de euro în a doua biserică ortodoxă pe care a ridicat-o în Rwanda, țară puternic afectată de un război civil în 1994.

„Am venit aici în Rwanda şi am văzut suferinţa şi nevoile oamenilor.În mai 2021 am fost în audienţă la domnul Gigi Becali la palat şi i-am povestit că vreau să ridic o mare biserică şi să construim case pentru ajutorarea săracilor, să plătim operații pentru bolnavi. Mi-a promis tot sprijinul şi cu banii lui am ridicat întâi biserica din Rwamagana. Practic suntem pionieri aici, lumânările, vinul de împărtășanie, icoanele, totul aducem din România de două ori pe an. Pentru biserică am adus un pictor, tot din țară”, a povestit preotul, conform wowbiz.ro.

Becali este recunoscut pentru ajutorul pe care îl acordă bisericilor, ajutând cu bani atât în țară, cât și în străinătate.

Robii lui Dumnezeu KGB-iști. Biserica Ortodoxă de la Moscova a propus crearea „poliției informațiilor” în Rusia

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 02:14
Robii lui Dumnezeu KGB-iști. Biserica Ortodoxă de la Moscova a propus crearea „poliției informațiilor” în Rusia
Statul ar trebui să controleze mult mai riguros difuzarea ”informațiilor distructive, care afectează psihicul copiilor și adolescenților” pe internet, de exemplu, să creeze ”poliția informațiilor”, a spus președintele Comisiei pentru problemele familiei, protecția maternității și a copilăriei din cadrul Patriarhiei Moscovei şi a Întregii Rusii, preotul Fiodor Lukianov.

Potrivit Agenţiei de presă RBC, Lukianov a făcut această declarație în discursul său susţinut la cel de-al 24-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus, intitulat ”Ortodoxia și pacea în secolul al XXI-lea”. Potrivit acestuia, internetul ”atacă psihicul și sufletele” copiilor, crescând exponențial şi proporţional propaganda agresiunii, violenței, extremismului, sinuciderii, urii față de familie”, precum și ”conținutului antireligios”.

Potrivit lui Lukianov, situația trebuie ”reglementată extrem de sever”, introducând, în special, ”sancțiuni dure care să vizeze şi să afecteze cifra de afaceri, astfel încât companiile să elimine conținutul negativ. Amintim că la 20 octombrie, proiectele de lege privind interzicerea completă a ”propagandei relațiilor sexuale netradiționale” au fost înaintate spre aprobarea Dumei de Stat. Consiliul pentru Drepturile Omului din Rusia a precizat că amendamentele propuse nu restrâng libertatea de exprimare.

Robii lui Dumnezeu KGB-iști

Turnarea la Serviciile de Securitate, a unui activist...

Șapte ani de la Colectiv. Slujbe la Biserica Sfântul Nicolae-Broșteni și în fața fostului club

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 07:55
Șapte ani de la Colectiv. Slujbe la Biserica Sfântul Nicolae-Broșteni și în fața fostului club
Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza, duminică, la Biserica Sfântul Nicolae - Broşteni, o slujbă de pomenire în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, petrecut în urmă cu şapte ani.

Conform unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, de la ora 8,30 se va oficia Sfânta Liturghie în Biserica parohiei Sfântul Nicolae - Broşteni, situată în apropierea fostului club.

La 12,00 este programată slujba parastasului, care se va săvârşi în curtea bisericii, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Patriarhului Daniel.

O altă slujbă va fi oficiată de un sobor format din 10 preoţi, la ora 13.00, în faţa fostului club Colectiv.

Cu acest prilej, va fi depusă o coroană de flori din partea Părintelui Patriarh Daniel în memoria celor pomeniţi.

O biserică celebră din Bucovina a fost dărâmată. Lăcașul de cult era frecventat de credincioși din toată țara VIDEO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 11:57
O biserică celebră din Bucovina a fost dărâmată. Lăcașul de cult era frecventat de credincioși din toată țara VIDEO
Unul dintre cele mai cunoscute schituri din zona montană a României a fost pusă la pământ.

Este vorba despre biserica albastră din lemn aferentă Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Corlățeni” din localitatea Pojorâta, județul Suceava.

Potrivit informațiilor furnizate de stirisuceava.net, lemnul, material majoritar în structura construcției, a fost atacat de o ciupercă, iar tratamentele aplicate nu au dat randament. Din acest motiv, clădirea devenise periculoasă, iar conducerea mănăstirii a luat decizia de-a o dărâma. În același timp, are loc o strângere de fonduri pentru ridicarea unui alt lăcaș de cult, din cărămidă, în același loc.

Biserica albastră din Pojorâta devenise cunoscută în ultimele decenii, printre altele datorită priveliștii încântătoare asupra zonei montane din această parte a Bucovinei.

Sute de oameni ajungeau săptămânal acolo, urcând un ultim sector de drum deosebit de abrupt.

Construcția avea aproape 100 de ani vechime. O legendă răspândită de localnici spune că tatăl unui tânăr plecat pe front în Primul Război Mondial ar fi văzut un înger care l-a asigurat că băiatul lui este în viață. Drept mulțumire, tatăl a început, în 1925, construcția bisericii în locul în care ar fi avut viziunea.

Țara în care Biserica Ortodoxă Rusă a cumpărat proprietăți imobiliare chiar lângă instalațiile militare

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 13:38
Țara în care Biserica Ortodoxă Rusă a cumpărat proprietăți imobiliare chiar lângă instalațiile militare
În ultimii ani, Biserica Ortodoxă Rusă a cumpărat, prin diverse congregaţii, mai multe proprietăţi în Norvegia în apropierea unor importante instalaţii militare ale ţării nordice, informează într-o ediţie recentă publicaţia norvegiană Dagbladet.


Bunăoară, o congregaţie din Bergen asociată cu Patriarhia Rusă din Moscova s-a stabilit aproape de una dintre cele mai importante instalaţii ale forţelor armate norvegiene.

La Haakonsvern, lângă Bergen, se află cel mai important port şi bază a marinei norvegiene. Armamentul fregatei, submarine şi şalupe sunt amplasate aici. Academia navală, care pregăteşte ofiţeri, se află în apropierea bazei.

Informaţii din Cartea funciară arată că, în 2017, Congregaţia Epifaniei a cumpărat casa de rugăciune din Soreide. Clădirea se află la 3 kilometri de Haakonsvern, iar din împrejurimile sale se vede perfect cea mai mare parte a bazei navale norvegiene.

În Rogaland, o serie de congregaţii ruseşti deţin mai multe proprietăţi în Karmoy, Kleppe şi în Bryne. Proprietatea de la Kleppe a fost cumpărată de un lider al unei congregaţii în 2017, potrivit informaţiilor pe care Dagbladet le-a obţinut din Cartea funciară. În 2021, o altă congregaţie rusă a cumpărat casa parohială Nordbo din Karmoy.

În Stavanger, un fost lider al congregaţiei ortodoxe ruse locale deţine o proprietate lângă Centrul de coordonare comun al NATO din Jatta (Joint War Center). Imobilul se...

Incendiul de la biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric. Lăcaşul de cult nu avea autorizaţie de la ISU

Duminica, 28 August 2022, ora 19:35
Incendiul de la biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric. Lăcaşul de cult nu avea autorizaţie de la ISU
Incendiul de la biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au precizat că pentru lăcaşul de cult nu fusese solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu era finalizată.

ISU Dobrogea a anunţat că incendiul izubucnit, duminică, la biserica din cartierul Tomis Plus a fost cauzat de un scurt circuit electric. De asemenea, biserica respectivă nu avea autorizaţie de securitate deoarece construcţia nu fusese finalizată.

„Pentru lăcaşul de cult nu a fost solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu a fost finalizată, autorizaţia de securitate la incendiu solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Ce a ars, erau anexe care nu se supun autorizării”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină după izbucnirea unui incendiu la o biserică din cartierul Tomis Plus din municipiul Constanţa. La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru transport victime multiple şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, în sprijin a ajuns şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean. Focul s-a extins şi la faţada unui bloc din apropiere.

Patruzeci de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul aflat în apropiere au ieşit singure din...

Papa Francisc extinde cu un an procesul de reformare a bisericii catolice

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 16:41
Papa Francisc extinde cu un an procesul de reformare a bisericii catolice
Un sinod al episcopilor dedicat reformării Bisericii Catolice va fi extins cu un an şi va dura până la sfârşitul anului 2024, a anunţat duminică, 16 octombrie, papa Francisc.

"Este necesar să nu ne grăbim", a declarat suveranul pontif în faţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma, după rugăciunea sa duminicală "Angelus".

Papa Francisc a anunţat că va împărţi Adunarea plenară a episcopilor, care era programată să se încheie anul viitor, în două sesiuni. Prima dintre ele va avea loc în perioada 4-29 octombrie 2023, iar cea de-a doua un an mai târziu, în octombrie 2024.

În urmă cu aproximativ un an, liderul de la Vatican a inaugurat acest sinod, care, conform planurilor iniţiale, ar fi trebuit să dureze doi ani. Sinodul este o adunare a episcopilor, însă papa Francisc a dorit ca toţi catolicii să poată să participe la acest eveniment.

Credincioşii catolici sunt invitaţi să dezbată în ce măsură Biserica Catolică are nevoie de o schimbare. Rezultatele consultării vor fi trimise la Roma în mod regulat.

În etapa finală, episcopii, alături de papa Francisc, vor discuta despre modificările propuse, care vor incluse ulterior în Exortaţia Apostolică. Acest document va fi un ghid de reforme propuse Bisericii Catolice, pe care toate congregaţiile din lumea întreagă vor putea să le urmeze.

Președintele Germaniei critică de Biserica Ortodoxă Rusă: ”Își conduce credincioșii pe o cale teribilă”

Miercuri, 31 August 2022, ora 20:41
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Președintele Germaniei critică de Biserica Ortodoxă Rusă: ”Își conduce credincioșii pe o cale teribilă”
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a invitat miercuri pe credincioşii creştini să se delimiteze de Biserica Ortodoxă rusă, care s-a poziţionat de partea războiului declanşat de Kremlin în Ucraina, relatează dpa.

'Liderii Bisericii Ortodoxe ruse îşi conduc în prezent credincioşii şi întreaga lor biserică pe o cale teribilă, blasfematorie, care e de-a dreptul ostilă credinţei', a declarat Steinmeier miercuri în debutul lucrărilor Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC) de la Karlsruhe, în sudul Germaniei.

'Ei justifică un război de agresiune împotriva Ucrainei - împotriva propriilor credincioşi, împotriva fraţilor şi surorilor noastre în credinţă', a spus el.

Patriarhul ortodox rus Kirill a apărat în mod repetat acţiunile preşedintelui Vladimir Putin.

'Această propagandă împotriva drepturilor libere ale cetăţenilor unei alte ţări, acest naţionalism care revendică în mod arbitrar voinţa lui Dumnezeu pentru visele imperiale de dominaţie a unei dictaturi, această atitudine trebuie să întâmpine opoziţia noastră', a declarat Steinmeier. 'Aici în această sală, aici în această adunare', a îndemnat el.

'Noi trebuie, ca comunitate creştină, să ne declarăm sprijinul pentru demnitatea, libertatea şi securitatea ucrainenilor', a subliniat Frank-Walter Steinmeier.

Reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe ruse participă de asemenea la acest congres. Steinmeier a spus că se aşteaptă ca...

Marile scandaluri sexuale din Biserica Ortodoxă. Lista preoților care s-au ”spurcat” la păcate FOTO

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 21:30
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Marile scandaluri sexuale din Biserica Ortodoxă. Lista preoților care s-au ”spurcat” la păcate FOTO
Preotul este cel mai respectat om dintr-o comunitate. La el merg oamenii și la bucurii, și la necazuri. Despre unii dintre ei se spune că ”au har”, că ajută la vindecare, că dau sfaturi bune pentru cei care apucă pe căi greșite, că îi ajută pe cei nevoiași. Sunt, însă, și preoți care cad pradă ”ispitelor”.

Și vorbim despre fapte grave, penale, care pun o pată neagră pe obrazul Bisericii și mai știrbesc din credința enoriașilor care și așa, încercați de greutățile vieții, trec tot mai rar prin fața icoanelor și lasă tot mai puțini bani la cutia milei.

Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat sexual o femeie

Părintele Visarion Alexa (46 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, apărând deseori în reportaje și interviuri mass-media. De mai mulți ani este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari.

De câteva zile, preotul Visarion Alexa este în mijlocul unui uriaș scandal de agresiune sexuală. De fapt, o femeie l-a acuzat că a agresat-o în timp ce o spovedea. Instanța a decis ulterior ca preotul să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Femeia în vârstă de 37 de ani le-a spus polițiștilor că în timpul unei spovedanii preotul ar fi încercat să o agreseze sexual. În fața anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzația. Avocatul lui a declarat că între cei doi a existat o relație de prietenie.Între...

Un mitropolit fidel Moscovei a fost prins la graniță cu mai multe icoane ce aparțin bisericii ucrainene FOTO

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 10:55
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Un mitropolit fidel Moscovei a fost prins la graniță cu mai multe icoane ce aparțin bisericii ucrainene FOTO
Mitropolitul Pavel Lebed, care deține funcția de episcop al Lavrei Kiev-Pecersk ce aparține Patriarhiei Moscovei, a fost prins în timp ce voia să scoată din țară relicve ale bisericii din Ucraina, scrie publicația IDenteficator.

„Vlădica Pavel a fost prins la graniță în timp ce încerca să scoată ilegal obiecte de valoare ale bisericii. El a scris documente însoțitoare privind obiectele din proprietatea bisericii ca aparținându-i”, a spus sursa.

Mitropolitul ar fi fost însoțit de oameni din anturajul său, Stepan Kazmiruk și Kirill Borisevici, cu care a încercat să scoată icoane și aur.

Totodată, documentele raportau că „nu reprezintă valoare culturală, artistică, istorică, etnografică sau științifică”.

De menționat că mitropolitul Pavel este o figură scandaloasă în mediul religios al Ucrainei, cunoscut ca un mare iubitor al Moscovei și nu și-a schimbat poziția nici după declanșarea agresiunii ruse.

Lebed a făcut o serie de declarații extrem de controversate în timpul carierei sale. De exemplu, el a spus că Statele Unite au eliberat țânțari otrăvitori crescuți în laboratoare secrete asupra ucrainenilor.

Planul roșu activat la Timișoara după ce la o biserică s-a simțit miros puternic de fum. Peste 80 de persoane s-au autoevacuat UPDATE

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 19:08
Planul roșu activat la Timișoara după ce la o biserică s-a simțit miros puternic de fum. Peste 80 de persoane s-au autoevacuat UPDATE
ISU Timiş a activat duminică după-amiază Planul roşu de intervenţie, după ce la o Biserica Baptistă din Timișoara mai multe persoane au acuzat un miros foarte puternic, care cauzează tuse.

UPDATE În urma măsurătorilor CBRN nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor normale. A fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.

Textul inițial La faţa locului au ajuns urgent mai multe echipaje ISU Timiş şi un laborator. Din biserică au fost evacuate peste 80 de persoane.

“În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 23.10.2022, ora 18:00 am fost solicitați să intervenim în Timișoara, pe str. Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

La fața locului au fost alertate următoarele forțe și mijloace:

– 31 subofițeri și 3 ofițeri;

– echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara;

– 2 ambulanțe SMURD tip C;

– 3 ambulanțe SMURD tip B;

– 3 autospeciale transport personal și victime multiple;

– 1 motocicleta SMURD;

– 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă;

– 1 autospecială de primă intervenție și comandă și

– 1 microbuz transport persoane.

La nivelul ISU Timis s-a activat Planul ROȘU DE INTERVENTIE și Grupa operativă, începând cu ora 18:08. Aproximativ 82 de persoane s-au autoevacuat. Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, a transmis ISU Timiş.
  1. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  2. Fotografia din vremea comunismului care a stârnit nostalgii și revoltă: "Ce ne mai distram! Doamne, ce tinerețe frumoasă și vie am avut!"
  3. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  4. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  5. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  6. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  7. Un val de aer tropical ajunge în România. Zonele în care temperaturile vor depăși 15 grade Celsius
  8. Nouriel Roubini, supranumit ”profetul crizei”, avertizează: „Mama tuturor crizelor economice se profilează”
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Vestea finalului de an pentru Simona Halep. ”Clasamentul adevărului” din tenis spune totul despre româncă