Rezultatele 1 - 15 din 264 (0.949 secunde)

Articole despre "bogdan gheorghiu"

PNL, PSD şi UDMR se întorc la negocieri, după cearta pe Ministerul Dezvoltării. Liberalii cer un portofoliu important şi discută de pe poziţii de forţă

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 10:27
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
PNL, PSD şi UDMR se întorc la negocieri, după cearta pe Ministerul Dezvoltării. Liberalii cer un portofoliu important şi discută de pe poziţii de forţă
Negocierile pentru formarea noului guvern se reiau sâmbătă, de la ora 14.00, după ce vineri discuţiile au fost întrerupte de cearta pe Ministerul Dezvoltării, aflat în prezent la UDMR şi cerut de cei de la PNL.

Se aşteaptă finalizarea acordului politic dintre cele trei partide, care va cuprinde împărţirea portofoliilor, rotaţia premierilor şi regulile din interiorul coaliţiei.

Negocierile de vineri s-au oprit brusc după ce liberalii au cerut Ministerul Dezvoltării, deţinut în prezent de UDMR. Liderul Kelemen Hunor a anunţat că, în cazul în care partidul său nu va avea aceleaşi ministere în viitorul guvern, atunci se va retrage din coaliţie. Discuţiile au fost amânate şi partidele s-au retras la sediile lor pentru a analiza situaţia creată de acest nou blocaj.

PSD a transmis clar că partidul care are premierul nu va avea Ministerul Finanţelor Publice, iar preşedintele PNL FLorin Cîţu a insistat în discuţii ca liberalii să preia acest minister. În caz contrar, PNL a cerut MInisterul Dezvoltării, unde sunt toate proiectele de dezvoltare. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan le-a transmis colegilor că nu se poate negocia cu PSD şi că ar trebui să se revină la o discuţie cu cei de la USR.

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă BEx informală, convocată de urgenţă la sediul partidului. După discuţia din interiorul partidului, liberalii au decis să continue negocierile, având obiectivul de a obţine...

Înscrierea Roșiei Montane în UNESCO, admisă ca probă în procesul de 4,5 miliarde de dolari dintre Gabriel Resources și România. Au început deliberările

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 03:41
Înscrierea Roșiei Montane în UNESCO, admisă ca probă în procesul de 4,5 miliarde de dolari dintre Gabriel Resources și România. Au început deliberările
Gabriel Resources, compania canadiană care dorea să exploateze zăcământul de aur de la Roșia Montană în cadrul a ceea ce se dorea a fi cel mai mare proiect minier din Europa, a cerut Tribunalului de arbitraj al Băncii Mondiale de la Washinghton acceptarea de noi probe în cadrul disputei cu Statul Român. Instanța a acceptat, în final, probele companiei și a anunțat că a început deja deliberările.

Compania minieră solicită Statului Român despăgubiri de 4,5 miliarde de dolari americani (5,7 miliarde de dolari canadieni), acuzând încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investiţiilor semnate de autorităţile de la Bucureşti cu Canada şi Marea Britanie. O decizie a instanței cu sediul în capitala SUA este așteptată pentru anul 2022.

Printr-un document oficial înaintat tribunalului, reprezentanții Gabriel Resources cer să depună drept probe decizia UNESCO prin care perimetrul minier istoric de la Roșia Montană a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum și o hotărâre a Tribunalului Buzău, din decembrie 2020, prin care s-a respins o cerere de anulare a certificatului de descărcare arheologică emis de autorități pentru masivul Cârnic din Roșia.

Afirmațiile liderilor țării, depuse la dosar
Alte probe care s-au dorit a fi depuse au fost declarațiile făcute de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, după...

PNL il propune, din nou, pe Bogdan Gheorghiu ca ministru al Culturii. El a fost reales deputat in alegerile parlamentare din decembrie 2020

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 10:01
PNL il propune, din nou, pe Bogdan Gheorghiu ca ministru al Culturii. El a fost reales deputat in alegerile parlamentare din decembrie 2020
Lista Cabinetului Florin Citu si programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Bogdan Gheorghiu a fost propus pentru functia de ministru al Culturii in viitorul guvern.

Bogdan Gheorghiu s-a nascut la 1 iulie 1975.

Studiile lui Bogdan Gheorghiu

A absolvit Facultatea de compozitie, muzicologie, pedagogie muzicala si teatru, specializarea universitara Actorie, din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi, precum si Facultatea de Arte, specializarea universitara Actorie, din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti, conform www.cdep.ro.

In 1999 a pus bazele Teatrului Dramatic "Bucovina", proiect propriu, initiat dupa absolvirea Facultatii de Arte din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti. A fost realizator de emisiuni la postul tv Tele7ABC (iun.-sept. 2000) si realizator de emisiuni in cadrul postului Radio AS Suceava (2000-2007).

A fost manager al postului Radio Gold Radauti (2004-2006), manager al postului TV Radauti (2005-2006), realizator, director de programe, manager si proprietar al Bucovina TV (2007-2014). A fost inspector de specialitate in cadrul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Suceava (2001-2003). Intre 2002-2003 a infiintat o firma de productie pentru realizarea unor programe de televiziune, obiectivul principal fiind realizarea de programe TV axate pe zona Moldovei pentru televiziuni regionale si nationale. In 2014 se retrage din televiziune. In perioada 2012-2016 a fost...

Cum îi va afecta taxa pe filme pe abonații Netflix și HBO GO. Explicațiile ministrului Culturii

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 16:21
Cum îi va afecta taxa pe filme pe abonații Netflix și HBO GO. Explicațiile ministrului Culturii
Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dat explicații joi, 11 noiembrie, în legătură cu taxa pe filme.

Oficialul dă asigurări că acea contribuţie la Fondul cinematografic, în cuantum de 2%, nu se va reflecta în abonamentele clienţilor.

"Nu e vorba de o taxă, e vorba de o contribuţie pentru Fondul cinematografic, o contribuţie care, până la urmă, a fost agreată de toată lumea să fie într-un cuantum de 2%, iar legat informaţiile vehiculate în spaţiul public că acest lucru s-ar reflecta în preţul abonamentelor pentru clienţi este complet fals, pentru că aceste preţuri sunt stabilite de aceste companii multinaţionale la nivel global şi vă dau un exemplu în Europa - Franţa - care a impus un procent de 5%, mai mult decât dublu faţă de cel aplicat la noi, nu a mărit cu niciun cent preţul abonamentelor, deci nu există o astfel de posibilitate", a spus Gheorghiu, la Palatul Parlamentului.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, deputat USR, a susţinut, miercuri, că Guvernul Cîţu se pregăteşte să introducă o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme şi seriale şi încă o altă taxă de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

În acest context, Gheorghiu a afirmat, miercuri, că taxa pe filmele online nu va influenţa preţul pe care îl plătesc cetăţenii, pentru că platformele online îşi stabilesc la nivel global această politică.

Soarta clădirilor patrimoniu, în pericol. Cum vrea ministrul Culturii să schimbe legea în favoarea rechinilor imobiliari. "Lovitura finală dată acestui oraș"

Joi, 26 August 2021, ora 14:47
Soarta clădirilor patrimoniu, în pericol. Cum vrea ministrul Culturii să schimbe legea în favoarea rechinilor imobiliari. "Lovitura finală dată acestui oraș"
Ministerul Culturii are în dezbatere publică, până la data de 30 august, un proiect de modificare a Legii 422/2001 in regim de urgenţă, privind protejarea monumentelor istorice.

Comisia Națională a Monumentelor Istorice, respectiv comisiile zonale ale monumentelor istorice, sunt scoase din acest circuit. În nota de fundamentare a proiectului se arată că principalul argument pentru luarea deciziei privește „degrevarea activității în comisiile de specialitate”.

Proiectul arată că funcționarii publici pot emite avizele singuri dacă sunt respectate următoarele condiții:

- documentația este elaborată de un arhitect atestat de Ministerul Culturii în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil
- aceasta respectă procedura privind avizarea intervențiilor în zonele de protecție a monumentelor istorice și zonele protejate aprobată prin ordin al ministrului culturii.

„Se elimină un filtru important”

Expertii din domeniu sunt de părere că prin acest proiect de ordonanță este eliminat un important filtru de oprire a abuzurilor cu privire la soarta clădirilor de patrimoniu. Iar noile prevederi sunt abuzive și pot lăsa loc la aranjamente.

"Eliminarea filtrului Comisiilor Zonale și Naționale pentru Monumentele Istorice din procesul de avizare a lucrărilor de edificare sau demolare în zonele protejate înseamnă mână liberă pentru rechinii imobiliari, o calamitate pentru țesutul construit istoric. Vor putea să...

Topul celor mai bogați miniștri din Guvernul Cîțu. Raluca Turcan are bijuterii în valoare de 12.000 de euro

Marti, 31 August 2021, ora 22:15
Topul celor mai bogați miniștri din Guvernul Cîțu. Raluca Turcan are bijuterii în valoare de 12.000 de euro
Miniștrii care fac parte din Guvernul Cîțu se bat în bunuri de preț: tablouri, bijuterii de zeci de mii de euro, proprietăți peste proprietăți, terenuri și mașini de ultimă generație. Câteva nume ies în evidență prin bunurile deținute, potrivit declarațiilor de avere pe care trebuie să le completeze anual.

Topul celor mai bogați miniștri din Guvernul Cîțu

Virgil Popescu – ministrul Energiei

Virgil Popescu are nu mai puțin de 16 terenuri agricole, forestiere, și intravilane, toate în Mehedinți. Toate terenurile sale însumează aproape 13 hectare.

Mai deține, împreună cu soția, o casă în Drobeta Turnu Severin, de 61,5 metri pătrați, o casă de vacanță în Mehedinți, de 200 de metri pătrați, un apartament în Mehedinți, de circa 74 de metri pătrați și unul în București, de aproape 73 de metri pătrați.

Are și numeroase conturi în bancă, conturi curente, depozite sau fonduri de investiții, dar și multe acțiuni.

Veniturile sale anuale au fost de 70.889 de lei de la Universitatea Craiova, adică aproximativ 5.907 de lei pe lună, la care se adaugă 149.662 de lei pe an ca ministru, adică aproximativ 12.471 de lei pe lună.

Raluca Turcan – ministrul Muncii și Protecției Sociale

Raluca Turcan declară un teren agricol în Constanța, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați, dar și unul extravilan în Ilfov, de 1.000 de metri pătrați.

Are, împreună cu soțul ei, un apartament...

Vesti proaste de la ministrul Culturii pentru organizatorii de festivaluri si pentru piata cartii. Anuntul care nu mai lasa loc de nicio speranta

Marti, 16 Februarie 2021, ora 15:51
Vesti proaste de la ministrul Culturii pentru organizatorii de festivaluri si pentru piata cartii. Anuntul care nu mai lasa loc de nicio speranta
Bogdan Gheorghiu a declarat, marti, ca banii din bugetul pe 2021 al Ministerului Culturii, cu 12% mai mare decat cel prevazut pentru anul trecut, vor merge catre finantarea institutiilor din subordine si catre proiecte "ambitioase" care au obiectivul de a sprijini sectorul cultural independent.

Intrebat daca ministerul pe care il conduce va sprijini financiar festivalurile si piata cartii, Gheorghiu a spus: "De la bugetul MC, cu siguranta, nu. Pentru ca desi e un buget mai mare decat anul trecut, exista si nevoi mai mari. Am conceput o schema de ajutor de stat in valoare de aproximativ 75 de milioane de euro pe care intentionam sa o includem in planul national de redresare si rezilienta. Din acestia, 60% din bani sa mearga catre micii actanti ai sectorului cultural prin acordarea de microgranturi de 8.000 de euro".

CITESTE SI: Loredana, Horia Brenciu si Holograf cer Guvernului sa fie inclusi in schema de ajutor de stat. Cine sunt ceilalti artisti care vor finantare de la stat


El a completat ca aceste microgranturi nu vor necesita co-finantare si ca 20% din bani vor merge catre organizatorii de evenimente si 20%, catre edituri si librarii.

"Trebuie precizat ca organizatorii nu pot primi bani fara co-finantare. Noi dam bani evenimentelor, nu organizatorilor. Ei pot lua bani doar daca vin si ei cu 20%. Banii sunt dati in urma unor deconturi in care arata clar ca au platit artistii, furnizorii de servicii specifice zonei de eveniment. Noi, practic, injectam banii...

Mesajul ministrului Culturii de Ziua Nationala Constantin Brancusi: "A fost un influencer in vremea lui. Sa fim recunoscatori pentru ce a lasat omenirii"

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 13:53
Mesajul ministrului Culturii de Ziua Nationala Constantin Brancusi: "A fost un influencer in vremea lui. Sa fim recunoscatori pentru ce a lasat omenirii"
Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu afirma, intr-un mesaj de "Ziua Brancusi", ca "universalitatea operelor sale, viziunea sa artistica, noul limbaj adus in arta plastica au inspirat multe generatii", subliniind ca putem spune ca Brancusi a fost un influencer in vremea lui, dar si pentru generatiile viitoare si ca trebuie "sa fim recunoscatori pentru ce a lasat omenirii" marele sculptor roman Constantin Brancusi.

"Astazi, 19 februarie, aniversam 145 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brancusi. Este un moment bun sa ne oprim macar o clipa si sa ii admiram creatiile si sa fim recunoscatori pentru ce a lasat omenirii.

"Constantin Brancusi este mult mai aproape de noi decat ne-am astepta. Gasim o parte din operele sale la Muzeul National de Arta al Romaniei, la Targu Jiu, pe social media unde sunt postate fotografii si filme al lucrarilor sale, iar cartile despre viata sa si alte filme documentare sunt la indemana oricui. Orice persoana care doreste sa-si prioritizeze importanta cunoasterii, va gasi in spatele fiecarei lucrari a lui Constantin Brancusi o poveste frumoasa.

Universalitatea operelor sale, viziunea sa artistica, noul limbaj adus in arta plastica au inspirat multe generatii. Ca sa folosim un limbaj uzual al tinerilor de azi, putem spune ca Brancusi a fost un influencer in vremea lui, dar si pentru generatiile viitoare.

Recunoasterea lui Brancusi din partea statului roman a venit tarziu, iar consecinta se poate vedea in numarul restrans de...

Averile celor mai instariti ministri ai Cabinetului Orban. Cum au facut banii si in ce i-au investit

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 00:05
Averile celor mai instariti ministri ai Cabinetului Orban. Cum au facut banii si in ce i-au investit
Romania are nu mai putin de 16 ministere, iar oamenii din fruntea lor s-au tot schimbat de-a lungul timpului, fiind o functie ravnita de politicieni datorita beneficiilor materiale si nu numai. Astfel, cativa dintre ministrii tarii noastre au reusit sa stranga averi impresionante, iar lista terenurilor, a caselor si a conturilor bancare parca nu se mai termina.

Ziare.com va propune o trecere in revista a celor mai consistente averi ale ministrilor Romaniei, potrivit declaratiilor de avere pe care acestia le-au completat.

Virgil Daniel Popescu (52 de ani) este ministrul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri din 2019 si membru al Camerei Deputatilor din 2016, fiind din PNL.

Potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2019, la numirea in functie, detine nu mai putin de 16 terenuri, dintre care 6 intravilane, 7 agricole si 3 forestiere. Toate au fost dobandite in intervalul 2010-2015 prin donatie de la parinti, partaj, mostenire si partaj voluntar succesoral, avand o cota parte de 100% pentru toate. In total, Virgil Popescu detine peste 11 hectare de pamant.

Mai declara o casa in Drobeta Turnu Severin, dobandita prin mostenire, in 2015, de 61.5 de metri patrati, o casa de vacanta in Mehedinti, fiind o donatie de la parinti din 2010, de 200 de metri patrati, dar si doua apartamente, cumparate in 2007, unul in Drobeta Turnu Severin, de circa 74 de metri patrati, iar altul in Bucuresti, de 72 de metri patrati.

Virgil Popescu are 24 de active...

INTERVIU Ministrul Culturii: Daca imbolnavirile nu vor inregistra o scadere, salile de spectacol si cinematografele vor ramane inchise

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 12:31
INTERVIU Ministrul Culturii: Daca imbolnavirile nu vor inregistra o scadere, salile de spectacol si cinematografele vor ramane inchise
Daca cifrele zilnice privind imbolnavirile cu noul coronavirus nu vor inregistra o scadere, salile de spectacol si cinematografele vor ramane inchise chiar si in luna septembrie, afirma ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Ministrul vorbeste in interviu si despre campania "Citeste romaneste", despre SAMER 2020 - Stagiunea Artistica Muzicala Estivala a Romaniei, precum si despre stadiul in care se afla infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului. Bogdan Gheorghiu precizeaza ca, in acest moment, se afla pe circuitul intern proiectul de lege pentru Codul Patrimoniului Cultural, care urmeaza sa fie pus in consultare publica in luna august.

Ne aflam intr-o perioada in care spectacolele se pot tine in aer liber. Cum credeti ca se va rezolva problema salilor de spectacole incepand din toamna?

Bogdan Gheorghiu: Ati atins un subiect sensibil. Ne este dor tuturor sa intram intr-o sala de spectacol, sa nu avem grija conditiilor meteorologice sau sa ne bucuram de un film la cinematograf. Industria distribuitorilor de filme, cinematografele si intreaga breasla profesionala simte efectele abrupte ale acestor restrictii, sunt mii de oameni a caror slujba depinde de acest sector. Dar, daca cifrele zilnice privind imbolnavirile nu vor inregistra o scadere, salile de spectacol si cinematografele vor ramane inchise, chiar si in luna septembrie.

In urma cu aproximativ doua luni ati dat startul campaniei "Citeste romaneste", un proiect dedicat promovarii cartilor autorilor...

VIDEO UPDATE Cum arata prima librarie din Alexandria, inaugurata cu mare fast. Ministrul Culturii a tinut sa se deplaseze in Teleorman

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 15:23
VIDEO UPDATE Cum arata prima librarie din Alexandria, inaugurata cu mare fast. Ministrul Culturii a tinut sa se deplaseze in Teleorman
Singura librarie din orasul teleormanean Alexandria unde sunt vandute exclusiv carti si care va aloca spatiu evenimentelor culturale a fost inaugurata miercuri, in prezenta ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Libraria reprezinta o initiativa a Asociatiei "Mihai Murar", care dezvolta si proiectul "Biblioteca Mobila", prin care doreste amplasarea, in parcuri, langa scoli si in alte zone populare, inclusiv in mediul rural, a unor biblioteci mici, mobile, unde oamenii pot dona si imprumuta carti.

"Sunt convins ca aceasta va deveni un punct de atractie si de sprijin pentru toti tinerii din Alexandria. Desi ma onoreaza implicarea in calitate de ministru al Culturii in acest proiect, ma intristeaza faptul ca abia in 2020 se intampla acest gest de normalitate in judetul Teleorman. As fi vrut sa fac o trecere in revista a cifrelor cu privire la abandonul scolar, la analfabetismul functional si chiar la procentul de promovabilitate la evaluarea nationala sau la bacalaureat, insa, acestea sunt prea bine stiute de teleormaneni si de intreaga Romanie", a declarat ministrul, potrivit unui comunicat.El a continuat: "Intrebarea este ce putem face pentru a creste sansele copiilor si tinerilor spre un viitor in care sa nu mai fie marginalizati. Raspunsul, in teorie este simplu: infrastructura culturala trebuie sa fie asigurata intr-un mod atractiv atat de institutiile publice, cat si printr-un parteneriat onest cu mediul privat si cu societatea civila".

O fotografie din...

Ministrul Culturii: Sunt un avocat al trecerii fostelor cinematografe de stat la autoritatile locale, doar asa pot fi reabilitate pe fonduri locale sau europene

Sambata, 08 August 2020, ora 13:07
Ministrul Culturii: Sunt un avocat al trecerii fostelor cinematografe de stat la autoritatile locale, doar asa pot fi reabilitate pe fonduri locale sau europene
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca este un "avocat" al trecerii fostelor cinematografe de stat aflate in paragina, cum ar fi cele de la Alba Iulia, Botosani si Tulcea, la autoritatile locale.

"E o situatie complexa din punct de vedere judiciar, pentru ca RADEF-ul, cei de la Romania Film care detin mare parte din aceste cinematografe, au o situatie judiciara complicata. Au un administrator judiciar care, pana acum, era numit de ANAF, acum ANAF-ul si-a pierdut calitatea de actionar majoritar acolo si exista un Consiliu de Administratie care numeste acel administrator judiciar.

Exista si un administrator special care are avizul Ministerului Culturii pentru a ocupa acea functie", a explicat, intr-o conferinta de presa, ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a adaugat ca sunt demersuri de la Primariile Alba Iulia, Botosani si Tulcea pentru ca aceste cinematografe sa treaca in subordinea lor cu destinatia "clara" de a-si pastra specificul.

"Sunt un avocat al trecerii acestor obiective la autoritatile locale, pentru ca numai asa ele pot fi reabilitate, pe fonduri locale sau pe fonduri europene, si astfel se va rezolva problema. Din pacate, nu tine doar de Ministerul Culturii, din cauza acestei situatii complicate judiciare de la RADEF, dar asta nu inseamna ca noi nu facem demersuri insistente", a mai spus Gheorghiu.

Ministrul Culturii a vizitat sambata mai multe obiective din Cetatea Alba Carolina.

Injuraturi si manele la comisiile de cultura din Parlament. Ministrul a primit aviz negativ si acuza blat USR-PSD

Marti, 18 Februarie 2020, ora 20:01
Injuraturi si manele la comisiile de cultura din Parlament. Ministrul a primit aviz negativ si acuza blat USR-PSD
Bogdan Gheorghiu, propus pentru portofoliul Cultura, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Camera si Senat. Rezultatul a fost 9 voturi "pentru", 13 "impotriva" si 2 abtineri, iar audierea a abundat in momente departe de orice cultura.

Primul Guvern Orban a activat trei luni. Ludovic Orban a nominalizat, pentru al doilea Cabinet, aceiasi ministri, iar planule ca, la votul din plen, Executivul sa fie respins astfel incat sa se ajunga la alegeri anticipate.

La audierea care a avut loc marti, Gheorghiu a fost insotit de consilierii Alexandra Bogdan si Valentin Savu.

Ministrul demis a facut o prezentare a celor trei luni de mandat, a detaliat situatia imobilului Vila "Florica", achizitionat de stat in urma cu doi ani, care va gazdui Muzeul "Bratianu", despre viitorul Muzeu al Revolutiei, care va fi deschis la Timisoara, despre "Flacara Culturii", aprinsa pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Nationale, despre reluarea inscrierii Rosia Montana in lista patrimoniului mondial UNESCO.

El a spus ca a lucrat pentru o mai buna relationare cu intreaga societate si impotriva practicilor incremenite in timp.

Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor este condusa de Gigel Stirbu (PNL), ministru al Culturii in 2014, iar cea din Senat, de Lucian Romascanu (PSD), ministru al Culturii in 2018. Vlad Alexandrescu, Ionut Vulpescu si Valer-Daniel Breaz, dintre fostii detinatori ai portofoliului, au fost prezenti la audiere.Cand a venit randul...

Ministrul Culturii: Exista o entitate privata dispusa sa cumpere "Cumintenia Pamantului" in conditiile impuse de noi

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 11:12
Ministrul Culturii: Exista o entitate privata dispusa sa cumpere "Cumintenia Pamantului" in conditiile impuse de noi
Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, propus acum pentru a treia oara pentru aceasta functie, a oferit detalii noi despre "Cumintenia Pamantului" si solutionarea problemei pe care o presupune achizitia sculpturii create de Constantin Brancusi.

"Exista doua variante: ori sa o cumpere statul, prin Ministerul Culturii, ori, in baza unui acord intre stat si o entitate privata, Ministerul Culturii sa cedeze dreptul de preemptiune si sa permita acelui privat sa o achizitioneze.

Entitate privata inseamna cineva dispus sa cumpere acesta lucrare in conditiile cerute de Ministerul Culturii, intre care sa ramana pe teritoriul tarii si sa fie expusa intr-un muzeu, nu in alt cadru, si accesul publicului sa fie 7 zile din 7. Exista o astfel de entitate privata dispusa sa accepte astfel de conditii. In acest moment, nu pot face publice detalii", a declarat Gheorghiu, intr-un interviu acordat News.ro.

Ministrul a subliniat ca nu a avut nicio discutie cu proprietarii sculpturii sau cu reprezentantul lor.

"Sunt intr-o discutie cu o entitate privata care ar fi dispusa sa respecte aceste cerinte de la care noi nu facem rabat", a explicat el.

"Statul nu prefera nimic"

Intrebat daca ar prefera statul sa renunte la dreptul de preemptiune, Gheorghiu a spus ca "statul nu prefera nimic. Alege varianta cea mai avantajoasa pentru binele patrimoniului. Daca lucrarea este expusa intr-un muzeu care sa corespunda tuturor cerintelor oamenilor de specialitate - se va face o...

Un deputat USR explica de ce nu va vota "un incompetent la Ministerul Culturii"

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 14:29
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Un deputat USR explica de ce nu va vota "un incompetent la Ministerul Culturii"
Deputatul USR Iulian Bulai a anuntat, vineri, ca nu il va vota pe deputatul Bogdan Gheorghiu, propus de premierul desemnat Ludovic Orban la Ministerul Culturii.

Bulai a explicat, pe contul sau de Facebook, ca Bogdan Gheorghiu ii este coleg in Comisia de Cultura de trei ani, timp in care i-a urmarit "activitatea foarte modesta".

"De trei ani de zile, urmaresc activitatea foarte modesta a dl Gheorghiu in comisia noastra. Si, cu tot respectul colegial, ma vad in imposibilitatea morala de a-l vota ca ministru la audierile ce urmeaza.

Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii", a notat deputatul USR pe reteaua sociala.

Bulai argumenteaza ca liberalul nu este calificat pentru aceasta functie doar pentru ca a fondat un "teatru dramatic despre a carui existenta nu stie nimeni".

"Sa fii prezent aproape saptamanal, in calitate de deputat, in emisiunile televiziunii locale al carei asociat unic inca esti nu te califica pentru aceasta pozitie. Nici sa invoci in CV fondarea unui 'teatru dramatic' despre a carui existenta nu stie nimeni si nu se gasesc urme. Nici sa-ti incluzi la realizari profesionale deschiderea OTV-ului de Suceava.

PNL zice ca vrea sa revolutioneze Institutul Cultural Roman si diplomatia culturala - si propune sa faca asta cu un ministru care-n propriul CV declara ca intelege si vorbeste doar engleza, la nivel de punctele generale dintr-o conversatie cotidiana (B1)", a...
  1. Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO
  2. Misterul orașului subacvatic din Japonia, nedescifrat: O civilizație avansată pierdută în istorie VIDEO
  3. Unde sunt extratereștrii: Astronomii au identificat locul unde s-ar putea ascunde VIDEO
  4. Spre noi țărmuri, Germania!
  5. Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO
  6. Cartea pe care nimeni nu a putut-o citi de 400 de ani : Secretul alchimiștilor dezlegat prin spargerea unui cifru
  7. ”Este extraterestru”. Creatură rară descoperită pe fundul oceanului, în imagini nemaivăzute VIDEO
  8. Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO
  9. Unii internauți cred că au văzut extratereștri pe Marte: Ultimele poze primite de NASA de la rover FOTO VIDEO
  10. Vietăți ce pot ucide oamenii cu o singură înțepătură: Descoperire incredibilă pe plajele din Marea Britanie VIDEO