Rezultatele 1 - 15 din 379 (0.112 secunde)

Articole despre "booster"

Biden s-a vaccinat cu o nouă doză ”booster” împotriva COVID-19

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 11:49
Biden s-a vaccinat cu o nouă doză ”booster” împotriva COVID-19
Preşedintele american Joe Biden a fost vaccinat cu o nouă doză ”booster” de vaccin împotriva COVID-19 şi a îndemnat compatrioţii să-i urmeze exemplul, odată cu apropierea iernii.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, care a fost bolnav de covid-19 în urmă cu trei luni, a fost vaccinat cu a două ”booster” anticovid la sfârşitul lui martie.

Biden getting his booster shot. pic.twitter.com/zxNhOsTbXS— D. Scott @eclipsethis2003 (@eclipsethis2003) October 25, 2022 El a fost vaccinat la Casa Albă marţi, în prezenţa presei, cu această doză suplimentară care vizează două subvariante ale SARS-CoV-2.

Joe Biden a anunţat iniţiative vizând să-i determine pe americani să se vaccineze cu un ”booster” până la sărbătorile de la sfârşitul anului, când călătoresc şi se întâlnesc cu familia.

”În îndemn pe toţi americanii să se vaccineze cât mai curând posibil”, a declarat el.

”Sute de oameni mor zilnic din cauza covid-19, sute. Este probabil ca acest număr să crească în această iarnă, dar aproape toate morţile pot fi prevenite anul acesta”, a aăugat şeful statului american.

El a anunţat că Guvernul său şi principalele lanţuri farmaceutice, ai căror conducători au fost prezenţi marţi la vaccinarea sa, cooperează pentru a se asigura că acest ”booster” este larg disponibil şi gratuit.

El a evocat o puternică politizare a vaccinării în Statele Unite şi a îndemnat la ”a reporni...

A fost autorizat primul vaccin anti-Covid produs de Sanofi și GSK. Serul, administrat ca booster

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 19:31
A fost autorizat primul vaccin anti-Covid produs de Sanofi și GSK. Serul, administrat ca booster
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi, 10 noiembrie, că a aprobat utilizarea ca doză booster a unui vaccin anti-COVID-19 de nouă generaţie dezvoltat de compania franceză Sanofi şi partenerul său britanic GSK, informează Reuters.

Vaccinul a fost dezvoltat împotriva variantei Beta a noului coronavirus, dar a furnizat rezultate pozitive şi împotriva variantei Omicron în cadrul studiilor clinice.

Acest vaccin, denumit VidPrevtyn Beta, va putea fi administrat ca doză booster acelor persoane de peste 18 ani care au primit deja schema primară de vaccinare, bazată pe alte seruri anti-COVID-19 autorizate pe piaţa europeană, precum vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer şi Moderna şi cele cu vector viral dezvoltate de AstraZeneca şi Johnson&Johnson, au precizat reprezentanţii EMA într-un comunicat.

Potrivit Reuters, vaccinul autorizat joi de EMA are la bază proteine obţinute în laborator de Sanofi şi un ingredient adjuvant furnizat de GSK, care creşte reacţia imunitară.

Vaccinul Sanofi-GSK conţine proteine aflate la suprafaţa variantei Beta a noului coronavirus, ce a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud la jumătatea anului 2020 şi care a fost înlocuită apoi în 2021 de varianta Delta şi, ulterior, de varianta Omicron.

După analizarea rezultatelor furnizate de studiile clinice, EMA a anunţat că o doză booster de VidPrevtyn Beta este cel puţin la fel de eficientă ca o doză a...

Țara din Europa care va administra booster-ul anti-Covid tuturor celor care au trecut de 12 ani

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 20:15
Țara din Europa care va administra booster-ul anti-Covid tuturor celor care au trecut de 12 ani
Guvernul olandez a anunţat vineri, 29 iulie, că toate persoanele de peste 12 ani vor fi eligibile pentru a primi doze booster ale vaccinului împotriva Covid-19, informează AFP.

Campania va începe în septembrie.

Ministerul olandez al Sănătăţii a precizat că o comisie de experţi a recomandat noua rundă de vaccinări pentru ”a se menţine protecţiea împotriva formelor grave ale bolii şi morţii, a se asigura accesul la serviciile medicale şi a se preveni problemele precum lipsa de personal.”

Dozele booster vor fi de vaccinuri updatate în cazul în care se va dovedi că acestea oferă o protecţie mai bună împotriva noilor variante ale Covid-19.

De la începutul pandemiei, în Olanda au murit peste 22.000 de oameni din cauza coronavirusului.

Cât de eficient este noul booster Moderna împotriva Omicron. Rezultatele studiului făcut după actualizarea vaccinului

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 21:34
Cât de eficient este noul booster Moderna împotriva Omicron. Rezultatele studiului făcut după actualizarea vaccinului
Compania farmaceutică Moderna a anunţat miercuri, 8 iunie, că o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, administrată ca doză booster în cadrul unui studiu clinic, a indus o reacţie imunitară mai bună împotriva variantei Omicron decât versiunea originală a acestui ser, informează Reuters.

Rezultatele studiului i-au făcut pe directorii companiei americane să spere că acest vaccin va fi utilizat în cadrul unei campanii de vaccinare anti-COVID-19 în toamna acestui an. Moderna va transmite aceste date agenţiilor de reglementare medicală în următoarele săptămâni şi se aşteaptă ca noul său booster să primească autorizaţia de administrare spre sfârşitul acestei veri.

În contextul în care cererea globală de vaccinuri anti-COVID-19 continuă să scadă, companiile producătoare şi-au schimbat strategiile şi mizează de acum pe piaţa unor doze booster mai competitive.

În acest studiu, care nu a măsurat eficacitatea vaccinului, noul booster produs de Moderna, mRNA-1273.214, a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

Moderna a studiat un vaccin bivalent, care ţinteşte atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a noului coronavirus, pentru a afla dacă acest ser funcţionează mai bine împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Mai multe studii au arătat că imunitatea dobândită prin vaccinare începe să scadă odată cu trecerea timpului şi că varianta Omicron...

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat booster-ul anti-Covid pentru copiii de peste 12 ani. Ce ser li se administrează

Joi, 24 Februarie 2022, ora 19:35
Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat booster-ul anti-Covid pentru copiii de peste 12 ani. Ce ser li se administrează
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat joi, 24 februarie, administrarea dozei booster a vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech pentru copiii de peste 12 ani.

”Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a recomandat ca o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19 Comirnaty să poată fi administrată, acolo unde este cazul, adolescenţilor începând cu vârsta de 12 ani”, a declarat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat de presă.

Totodată, EMA a dat joi undă verde utilizării extinse a vaccinului Moderna la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, informează Reuters.

Vaccinul Moderna, Spikevax, este deja aprobat pentru utilizare la adulţi şi copii de 12 ani şi peste această vârstă. Doza de Spikevax la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani va fi de 50 de micrograme în loc de 100 de micrograme utilizate pentru persoanele de 12 ani şi peste această vârstă, a indicat agenţia.

Recomandările CHMP al EMA vor fi urmate de decizii finale ale Comisiei Europene.

Demersurile vin după ce mai multe ţări UE au început deja să ofere adolescenţilor doze booster cu vaccinul Pfizer.

Comitetul german pentru vaccinuri a recomandat în ianuarie tuturor copiilor cu vârsta între 12 şi 17 să primească o doză booster, după schema iniţială cu două doze. Alte naţiuni din regiune au urmat exemplul.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a declarat într-un...

Cum ne vom vaccina în viitor. Declarația șefului Pfizer privind dozele booster

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 10:55
Cum ne vom vaccina în viitor. Declarația șefului Pfizer privind dozele booster
Directorul executiv al Pfizer Inc, Albert Bourla, a declarat sâmbătă, 22 ianuarie, că un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Vaccinul anti-COVID-19 şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.

Odată cu creşterea numărului de cazuri, unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.

Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă preconizează administrarea unor doze booster la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.

''Nu ar fi un scenariu bun. Eu sper să avem un vaccin care să fie administrat o dată pe an'', a spus Bourla.

''O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să-l facă. Oamenilor le va fi mai uşor să-şi amintească'', a mai spus el.

''Din punctul de vedere al sănătăţii publice, este situaţia ideală. Încercăm să creăm un vaccin care să vizeze Omicron, dar care să nu uite nici celelalte variante şi acesta ar putea fi soluţia'', a spus Bourla.

Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi pregătit să solicite autorizarea...

SUA au autorizat booster-ul pentru copiii de peste 12 ani și au redus termenul la care se poate administra

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 21:03
SUA au autorizat booster-ul pentru copiii de peste 12 ani și au redus termenul la care se poate administra
Copiii din SUA cu vârste între 12 și 15 ani vor putea primi a treia doză de vaccin anti-Covid, a decis luni, 3 ianuarie, Agenţia pentru alimente şi medicamente din țară (FDA). De asemenea, autoritățile sanitare au redus de la șase la cinci luni intervalul la care se poate administra a treia doză.

Tot luni, agenţia americană a autorizat cea de-a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani care au o imunitate compromisă.

Vaccinul folosit în cazul copiilor este cel de la Pfizer-BioNTech.

Doza ”booster” a vaccinului Pfizer-BioNTech autorizată pentru adolescenţii din această grupă de vârstă are aceeaşi concentraţie (30 micrograme) ca dozele folosite în cadrul schemei iniţiale de vaccinare, au precizat cele două companii. În urmă cu câteva luni, FDA a autorizat deja folosirea dozei ”booster” a serului Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea persoanelor de peste 16 ani, potrivit DPA. De asemenea, vaccinul Pfizer-BioNTech este deja autorizat pentru a fi utilizat ca doză ”booster” pentru persoanele de peste 18 ani care s-au vaccinat în schema iniţială cu un ser diferit.

Decizia FDA a fost luată în contextul în care numărul global al cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni din cauza variantei Omicron, iar autorităţile sanitare au avertizat că această variantă extrem de transmisibilă ar putea copleşi sistemele de sănătate din multe ţări.

”În baza analizei...

Raport vaccinare 18 februarie. Numărul românilor care au făcut booster-ul a depășit 2,5 milioane

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 17:43
Raport vaccinare 18 februarie. Numărul românilor care au făcut booster-ul a depășit 2,5 milioane
8.579 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise vineri, 18 februarie 2022, de autoritățile sanitare.


Din total, 1.255 de români au primit prima doză de vaccin sau serul Johnson & Johnson, iar 3.080 a doua doză.
Din cei care s-au vaccinat cu prima doză, 79 au fost copii.

De la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, în țara noastră au fost administrate 16.641.520 de doze de vaccin, cele mai multe, respectiv 12.737.619 de la Pfizer.

Până în prezent, 8.041.209 români s-au vaccinat cu schema completă, iar 2.500.166 au primit și booster-ul.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrată o reacție adversă, la Moderna, fiind de tip general.

În total, au fost raportate 19.965 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Dintre acestea, 2.199 au fost reacţii de tip local, iar 17.766 reacţii generale.

CNCAV a mai transmis că 124 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Termenul minim pentru doza booster a vaccinului anti-COVID a fost redus la patru luni și în România

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 14:59
Termenul minim pentru doza booster a vaccinului anti-COVID a fost redus la patru luni și în România
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat joi, 13 ianuarie, că termenul minim pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID va fi devansat de la 6 la 4 luni în România.

Decizia a fost luată deoarece datele științifice arată că protecția dată de vaccin scade după 4 luni de la schema inițială de vaccinare, a spus medicul militar, potrivit Hotnews.ro.

Modificarea intră în vigoare de luni, 17 ianuarie.

Recomandarea fermă a CNCAV este de a se administra un vaccin pe bază de ARN mesager la doza booster, deoarece efectul vaccinurilor ARN la booster este mai bun, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

În acest moment, în România se pot vaccina cu doza booster toate persoanele cu vârsta peste 12 ani, indiferent de istoricul trecerii prin boală, dacă au minimum 6 luni de la schema primară de vaccinare (dozele 1 și 2).

În România, administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19 (booster) a început pe 28 septembrie anul trecut, la persoanele care au împlinit minimum 6 luni de la a doua doză de vaccin.

Conform ultimelor date furnizate de CNCV, până miercuri în România făcuseră doza a treia de vaccin 2.179.080 de persoane.

Reguli noi de călătorie în UE pentru români. Valabilitatea certificatului verde, limitată în cazul celor care nu au booster-ul

Joi, 03 Februarie 2022, ora 19:12
Reguli noi de călătorie în UE pentru români. Valabilitatea certificatului verde, limitată în cazul celor care nu au booster-ul
România a transpus în legislaţie joi, 3 februarie, decizia UE care prevede limitarea valabilității certificatului verde fără doza booster. Astfel, documentul va fi recunoscut doar 270 de zile după administrarea celei de-a doua doze.

Anunțul a fost făcut de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care a precizat și că a fost prelungită pe plan național perioada de valabilitate a certificatului, de la 30 iunie la 31 decembrie 2022.

”Actul normativ adoptat astăzi se referă la punerea în aplicare a deciziei Uniunii Europene 1073/2021, care vizează specificaţiile tehnice de implementare a regulamentului european 963/2021. Practic, acest act transpune şi în România aplicarea acestei reglementări care va fi valabilă şi pentru celelalte state membre pentru călătorii. Vorbim aici şi de Spaţiul Economic European şi de Confederaţia Elveţiană, unde certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei de booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 de zile”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Andrei Baciu.

El a precizat că ”acest lucru vizează numai partea de călătorii în interiorul Comunităţii Europene, nu se adresează regulilor existente şi felului în care funcţionează societatea în interiorul statelor membre, incluzând aici şi România”.

”Tot în acest act normativ mai există o prevedere care, de fapt, se adresează...

Raport de vaccinare 14 februarie. Aproape 6.700 de doze administrate în ultimele 24 de ore. Cele mai multe au fost pentru booster

Luni, 14 Februarie 2022, ora 17:47
Raport de vaccinare 14 februarie. Aproape 6.700 de doze administrate în ultimele 24 de ore. Cele mai multe au fost pentru booster
Autoritățile au transmis un nou raport privind vaccinarea în România pentru data de 14 februarie.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost administrate 6.691 de doze, cu aproape 2.000 mai multe față de ziua anterioară.
De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost raportată o singură reacție adversă, în urma administrării vaccinului Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare în România au fost administrate 16.610.279 de doze. 8.028.849 de persoane au fost vaccinate cu schema completă, iar 2.483.724 au făcut și doza booster.

De asemenea, de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate 19.953 de reacții adverse.

Raport vaccinare 8 februarie 2022. Numărul românilor care au primit booster-ul în ultimele 24 de ore, mai mare decât al celor care au făcut prima și a doua doză

Marti, 08 Februarie 2022, ora 17:24
Raport vaccinare 8 februarie 2022. Numărul românilor care au primit booster-ul în ultimele 24 de ore, mai mare decât al celor care au făcut prima și a doua doză
11.469 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise marți, 8 februarie 2022, de autoritățile sanitare.

Din total, 2.236 de români au primit prima doză de vaccin sau serul Johnson & Johnson, iar 3.057 a doua doză.
Din cei care s-au vaccinat cu prima doză, 117 au fost copii.

De la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, în țara noastră au fost administrate 16.557.777 de doze de vaccin, cele mai multe, respectiv 12.669.942 de la Pfizer.

Până în prezent, 8.011.553 de români s-au vaccinat cu schema completă, iar 2.453.446 au primit și booster-ul.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate șapte reacții adverse, șase laPfizer și una la Modernatoate la Pfizer. O reacție a fost de tip local, iar șase, de tip general.

În total, au fost raportate 19.940 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Dintre acestea, 2.187 au fost reacţii de tip local, iar 17.753 reacţii generale.

CNCAV a mai transmis că 124 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Raport vaccinare 7 februarie 2022. Numărul celor care au făcut doza booster, dublu față de cei care au primit prima și a doua doză în ultimele 24 de ore

Luni, 07 Februarie 2022, ora 17:42
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Raport vaccinare 7 februarie 2022. Numărul celor care au făcut doza booster, dublu față de cei care au primit prima și a doua doză în ultimele 24 de ore
10.871 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 7 februarie 2022, de autoritățile sanitare.

Din total, 2.040 de români au primit prima doză de vaccin sau serul Johnson & Johnson, iar 2.874 a doua doză.
Din cei care s-au vaccinat cu prima doză, 103 au fost copii.

De la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, în țara noastră au fost administrate 16.546.308 doze de vaccin, cele mai multe, respectiv 12.660.481 de la Pfizer.

Până în prezent, 8.007.623 de români s-au vaccinat cu schema completă, iar 2.447.132 au primit și booster-ul.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate șase reacții adverse, patru la Pfizer, una la Moderna și una la Pfizer Pediatric, toate fiind de tip general.

În total, au fost raportate 19.933 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Dintre acestea, 2.186 au fost reacţii de tip local, iar 17.747 reacţii generale.

CNCAV a mai transmis că 124 de reacții adverse sunt în curs de investigare.
  1. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  2. Fost lider din lumea interlopă a ajuns profesor de matematică la liceu. Colegii de catedră au intrat în grevă
  3. Experiența unui român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: "Vă poate fi de real folos"
  4. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  5. De ce nu ar trebui să vă spălați niciodată blugii: "Puneți-i într-o pungă etanșă înainte de a-i pune în congelator peste noapte"
  6. Țeapa luată de un român după ce a cumpărat o mașină: "Există și riscul să explodeze în trafic cu tot cu copii după noi. Vânzătorul ne-a și blocat între timp"
  7. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  8. S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară
  9. Cât a costat casa ciudată pe care un român și-a construit-o singur: "Există niște avantaje, printre care încălzirea cu vreo 20% mai eficientă"
  10. Casă veche și recondiționată sau de la zero, pe un teren pe care nu există nimic? “Cerințe la care nici nu vă gândiți, studii peste studii și bani aruncați pe fereastră”