Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.094 secunde)

Articole despre "carburanti"

Lansarea mega-rachetei pe care NASA o va trimite spre Lună, ameninţată de o furtună.

Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 16:18
Lansarea mega-rachetei pe care NASA o va trimite spre Lună, ameninţată de o furtună.
Prima lansare a noii mega-rachete pe care NASA intenţionează să o trimită spre Lună, stabilită pentru marţi, ar putea fi reprogramată din cauza unei furtuni, informează AFP.

După două tentative eşuate în urmă cu câteva săptămâni din cauza unor probleme tehnice, noua tentativă de marţi privind lansarea rachetei SLS (Space Launch System) în cadrul misiunii Artemis 1 este de acum ameninţată de o furtună pe cale să se formeze în Marea Caraibilor.

"Depresiunea tropicală Nr. 9" nu are încă un nume oficial şi se află pentru moment la sud de Republica Dominicană. Însă ea ar urma să se transforme în zilele următoare în uragan şi să urce prin Golful Mexic până în Florida, unde se află Centrul Spaţial Kennedy, de la care va fi lansată această rachetă.

"Planul A este să rămânem concentraţi şi să realizăm lansarea pe 27 septembrie", a declarat vineri Mike Bolger, un oficial de la Centrul Spaţial Kennedy. "Dar dacă trebuie să trecem la Planul B, avem nevoie de câteva zile pentru a pivota configuraţia noastră actuală (...) şi să ducem racheta sub protecţia hangarului său de asamblare", a adăugat el.

Specialiştii de la NASA urmăresc cu atenţie în aceste zile toate buletinele meteo. "Vom lua probabil o decizie cel mai târziu sâmbătă dimineaţă sau la începutul după-amiezii", a adăugat Mike Bolger.

Racheta SLS, vopsită în alb şi portocaliu, poate să reziste pe rampa ei de lansare la vânturi ce...

O bursă "respectabilă", cea a energiei electrice. Căderea prețului pe Mwh, din 30 august până acum, de 5,4 ori … Și nimeni nu se gândește s-o închidă. Curat economie de piaţă

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 09:43
O bursă "respectabilă", cea a energiei electrice. Căderea prețului pe Mwh, din 30 august până acum, de 5,4 ori … Și nimeni nu se gândește s-o închidă. Curat economie de piaţă
“De la recordul absolut de 3.598 lei/MWh (734 de euro/MWh) atins pe data de 30 august, preţul energiei din România a coborât semnificativ, zilele acestea, până la un nivel de 662 lei/MWh (135 de euro/MWh) la finalul săptămânii trecute”, scrie ZF.

Până la această dată, furnizorii puteau cumpăra cu orice preţ energie, o vindeau către consumatori la preţul plafonat de 800 de lei/MWh, pentru casnici, sau de 1.000 de lei/MWh pentru industrial, iar diferenţa ar fi trebuit să fie recuperată de la stat, lucru care nu s-a întâmplat. Acum însă, statul nu mai decontează decât diferenţa dintre preţul plafonat către consumatori și prețul maxim agreat de guvern, care a rămas acelaşi, de 1.300 lei/ MWh. Practic, obiectivul furnizorilor devine încadrarea în pragul de 1.300 lei/ MWh, iar mai departe mingea este la producătorii de energie. Pe de altă parte, pentru producătorii de energie, există un plafon de 450 lei/ MWh, veniturile obţinute peste acest nivel mergând către bugetul de stat pentru susţinerea schemei. Dar mai sunt câţiva factori care au dus la scăderea preţului energiei. Consumul este pe scădere, mai ales pe zona industrială, unde mai multe companii au anunţat că nu-şi mai pot susţine activitatea din cauza facturilor. "În ultimele zile am avut şi o producţie eoliană foarte bună, lucru care la fel a contribuit mult la scăderea prețului. Dar poate fi această scădere a preţului o tendinţă pe termen lung? "Da,...

Benzina și motorina, o nouă ieftinire. Cu cât se vând, joi, carburanții la stațiile Peco din România

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 09:27
Benzina și motorina, o nouă ieftinire. Cu cât se vând, joi, carburanții la stațiile Peco din România
Carburanţii standard se comercializează, joi 22 septembrie, în România cu preţuri cuprinse între 6.63 lei/l și 8.23 lei/l.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 22 septembrie 2022, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Prețurile carburanților în București, 22 septembrie 2022

Preţurile carburanţilor afişate includ reducerea de 50 de bani/litru, reducere evidenţiată pe bonul fiscal aferent tranzacţiei.

PETROM: benzină standard - 6.63-6.7 lei/l, benzină premium - 7.09-7.16 lei/l, motorină standard - 7.99-8.02 lei/l, motorină premium - 8.35-8.38 lei/l
OMV: benzină standard - 6.75-6.78 lei/l, benzină premium - 7.39-7.44lei/l, motorină standard - 8.07-8.10 lei/l, motorină premium - 8.58-8.61 lei/l

ROMPETROL: benzină standard - 6.84-6.88 lei/l, benzină premium - 7.48-7.53 lei/l, motorină standard - 8.16-8.20 lei/l, motorină premium - 8.49-8.70 lei/l

MOL: benzină standard - 6.84-6.88 lei/l, benzină premium - 7.49-7.54 lei/l, motorină standard - 8.16-8.20 lei/l, motorină premium - 8.67-8.71 lei/l

LUKOIL: benzină standard - 6.74-6.79 lei/l, benzină premium - 6.91-7.49 lei/l, motorină standard - 8.10-8.13 lei/l, motorină premium - 8.46-8.49 lei/l

SOCAR: benzină standard - 6.79-6.84 lei/l, benzină standard - 7.39-7.44 lei/l, motorină standard - 8.14-8.16 lei/l, motorină premium - 8.54-8.56 lei/l.
Vezi aici cât costă carburanții la Cluj

Compensarea prețului carburanților va fi menținută încă trei luni. Va fi aplicată atât pentru motorină, cât și pentru benzină

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 22:01
Compensarea prețului carburanților va fi menținută încă trei luni. Va fi aplicată atât pentru motorină, cât și pentru benzină
Coaliţia de guvernare a decis, în şedinţa de luni seară, ca măsura compensării preţului carburanţilor cu 50 de bani să mai rămână în vigoare încă trei luni, afirmă surse politice.


Sursele citate au precizat că măsura va fi aplicată atât pentru benzină, cât şi pentru motorină.

Liderii politici au decis ca preţurile la carburanţi - benzină şi motorină - să fie in continuare compensate cu 50 de bani pe litru încă trei luni, au relatat aceleaşi surse, impactul prelungirii măsurii fiind estimat la 175 de milioane de lei pe lună.

În cursul zilei de luni, a fost vehiculată informaţia conform căreia coaliţia de guvernare ia în calcul să prelungească subvenţionarea preţului doar pentru motorină, nu şi pentru benzină, la acel moment, nefiind cert dacă va fi menţinut cuantumul de 50 de bani al subvenţiei, afirmă surse politice. Argumentul invocat pentru a nu mai subvenţiona preţul benzinei este acela că în acest caz preţul oricum a scăzut.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu cea din urmă cu 10 zile. Referitor la măsura luată de Guvern şi anume reducerea de 50 de bani a preţului de la pompă, care expiră la finalul lunii septembrie, liberalul a precizat că se va discuta în coaliţie şi în Guvern ce se va întâmpla de la 1 octombrie, iar...

Anunțul făcut de Guvern privind carburanții. Ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensație la prețul benzinei și motorinei

Sambata, 06 August 2022, ora 17:14
Anunțul făcut de Guvern privind carburanții. Ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensație la prețul benzinei și motorinei
Compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a precizat sâmbătă, 6 august, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

"Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii", a declarat Dan Cărbunaru.

Măsura privind compensarea preţului carburanţilor la pompă, aprobată în luna iunie, a început să fie aplicată din luna iulie pentru o perioadă de trei luni de zile.

În ultima lună, prețul carburanților a constinuat să scadă.

”Față de luna trecută, prețul unui plin de carburant a scăzut cu 20 de lei la benzină și cu 18 lei la motorină. Acest lucru arată datele statistice adunate de la majoritatea benzinăriilor din România”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu, într-un interviu pentru Ziare.com.

Guvernul ar putea prelungi măsura compensării la carburanți. ”Ştiu că aşteptările sunt mari, dar nimeni nu ar fi avut în acest moment o soluție care să depășească acest 50 de bani”

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 23:20
Guvernul ar putea prelungi măsura compensării la carburanți. ”Ştiu că aşteptările sunt mari, dar nimeni nu ar fi avut în acest moment o soluție care să depășească acest 50 de bani”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat duminică, 3 iulie, că guvernanţii se gândesc să prelungească măsura compensării preţurilor carburanţilor, dacă ea va funcţiona bine în cele trei luni. Stroe a subliniat că România are carburanţi ieftini, comparativ cu alte ţări europene.

Ionuţ Stroe a declarat, duminică seară, la Digi24, că este nevoie de măsuri de scurtă durată în contextul crizelor din această perioadă.

”Dacă cineva în lumea acesta ar fi putut să evalueze evoluţia preţurilor în contextul inflaţiei galopante, în contextul unui război care se derulează, în contextul embargoului de importuri asupra ţiţeiului şi multe alte crize suprapuse, lucrurile ar fi fost foarte simple.

Din păcate, în momentul de faţă vorbim de scenarii de scurtă durată, de asta şi termenul de 3 luni de evaluare a acestei măsuri (compensarea carburanţilor - n.r.) şi în contextul în care ea recurge bine şi apreciem şi salutăm efortul pe care îl fac producătorii şi distribuitorii de carburanţi, pentru că este un efort comun, atât Guvernul, cât şi ei fac un efort, în condiţiile în care trei luni va funcţiona, ne gândim, de ce nu, să prelungim această măsură”, a declarat Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că în România se comercializează carburanţi la preţuri scăzute, comparativ cu alte state europene.

”Dacă nu, nimeni nu este rigid, nu este inflexibil, putem să...

”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 22:44
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru.

Potrivit fostului premier, ordonanţa are ”o fractură de logică” întrucât, prin aplicarea ei, distribuitorul ar pierde 25 de bani pe litru şi ar mai trebui ”să şi aştepte cu lunile până îi dă guvernul restul de 25 de bani”.

”Guvern de 0 bani. După ce, în primă fază, ne-a lăsat să credem că se vor ieftini carburanţii cu un leu, din care Guvernul dă 50 de bani, am aflat că, de fapt, carburanţii se ieftinesc cu doar 50 de bani, din care Guvernul dă 25 de bani pe litru. Astăzi am aflat că nu se ieftinesc carburanţi nici cu 50 de bani, decât dacă vor firmele de distribuţie. Adică este posibil ca să nu se ieftinească deloc. Ordonanţa adoptată astăzi de Guvern prevede că Guvernul este dispus să dea 25 de bani pe litru distribuitorilor doar dacă distribuitorii reduc preţul la litrul de combustibil la pompă cu 50 de bani. Adică, dacă pun şi ei 25 de bani, mai bine zis dacă renunţă la un venit de 25 de bani pe fiecare litru de carburant vândut. O asemenea fractură de logică guvernamentală nu mi-a fost dat să văd în niciun colţ din lumea asta mare. Cum să reducă preţul un vânzător cu 50 de bani, când el pierde 25 de bani din venitul său pe litrul vândut şi după aceea mai trebuie să şi aştepte cu lunile până îi dă Guvernul restul...

USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 17:23
USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”
USR a anunțat marți, 21 iunie, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Anunțul vine în contextul actualelor tensiuni din coaliție privind prețurile ridicate la carburanți.

”PSD, aveţi şansa şi să scăpaţi de Virgil Popescu, şi să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi. USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acest om nu mai trebuie să ocupe o funcţie publică nu de azi, ci din decembrie, când, în plină iarnă, milioane de români au fost obligaţi să plătească facturi uriaşe la energie, fără ca statul să ia vreo măsură”, a scris purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, pe Facebook.

El i-a invitat pe social-democrați să adopte proiectul USR.

”Dacă vor să reducă preţul la carburanţi, soluţia e simplă. Nu vă mai opuneţi proiectului USR de reducere a TVA-ului la carburanţi de la 19% la 5%! E un proiect depusă încă din urmă cu 5 luni. Am făcut repetate solicitări în Comitetul Liderilor de a introduce proiectul la vot, PSD, PNL şi UDMR s-au opus mereu. Fără TVA şi accize, un litru de benzină ar scădea de la 8.62 lei/litru la 5.35 lei/litru. Un litru de motorină ar scădea de la 9.18 lei/litru la 5.98 lei/litru. Adoptaţi proiectul USR. Votaţi moţiunea simplă USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu”, a mai scris Moșteanu.

Textul moțiunii intitulate ”Virgil Popescu...

Protestele șoferilor în benzinării continuă „în ciuda reducerii cu 50 de bani” a preturilor la carburanți

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 19:01
Protestele șoferilor în benzinării continuă „în ciuda reducerii cu 50 de bani” a preturilor la carburanți
Protestele şoferilor continuă în benzinăriile din toată ţara, chiar dacă Guvernul a compensat prețurile carburanților cu 50 de bani.

În Sibiu, oamenii au blocat pompele pentru zeci de minute şi au alimentat maşinile cu sume foarte mici pentru a împiedica benzinarii să facă profituri, potrivit bzi.ro.

Şoferii spun că măsura compensării de 50 de bani este o bătaie de joc.

„Este foarte mare. Prețul la energie, la gaze a crescut și la alimente la fel. Este foarte greu să trăieşti în România cu un asemenea salariu. 50 de bani nu este un preț, având în vedere că toate sunt scumpe. 50 de bani nu este un preț ca să scazi”, spune un şofer revoltat, potrivit sursei citate.

Oamenii spun că vor continua protestele până când prețul carburanților va scădea semnificativ. Pe 30 iunie este anunţat un protest de amploare în toată ţara.

La protest vor participa inclusiv transportatorii autorizați, scrie sursa citată.

Preț compensat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 23 iunie, după ședința de Guvern, că s-a luat decizia de compensare a prețurilor la carburanți.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat...

Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"

Joi, 23 Iunie 2022, ora 14:54
Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 23 iunie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă.

PSD a transmis la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili că respectă decizia şefului Executivului, însă consideră că alternativa lor ar fi fost mai bună. Social-democraţii susțin că, dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

”PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani”, scrie PSD.

”Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni...

Incredibila subvenţionare a carburanţilor

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 10:47
Incredibila subvenţionare a carburanţilor
Începând de miercuri, germanii pot face economii: la benzinărie printr-o reducere de preţ, în transportul în comun printr-un nou abonament lunar. Intenţiile sunt bune dar este greşit.

Săptămâna trecută, miercuri, cu o zi înainte de Înălţarea Domnului, când pentru mulţi s-a dat startul unui sfârşit de săptămână prelungit, postul radiotrafic din Renania de Nord-Vestfalia anunţa după-amiază ambuteiaje cu o lungime de aproape 400 de kilometri. Probabil că a fost un record. În calitate de observator care merge mai mult cu bicicleta mi-am spus: carburantul costă mai mult de doi euro la pompă, dar asta nu pare să afecteze pe nimeni.

Cu toate acestea, preţul benzinei este ceva sacrosanct pentru germani. Dacă trece de un prag critic (de exemplu doi euro), presa urlă şi nemulţumirile sunt mari. Dar vine un sfârşit de săptămână prelungit, precum cel descris mai sus, şi toată supărarea este dată uitării. Cumva, familia trebuie să ajungă să o vadă pe bunica.

Teoretic familia şi-ar putea cumpăra abonamentul de nouă euro (dacă vrea data viitoare s-o viziteze pe bunica şi ea locuieşte undeva unde se poate ajunge cu trenuri regionale). Fiindcă şi acest abonament face parte din pachetul de economisire a energiei şi de despăgubire a populaţiei, decis de guvernul federal. Exact ca şi compensarea preţului carburanţilor, iar abonamentul este valabil trei luni. Dar ideea, bună de fapt, de a-i încuraja pe oameni să...

Ungaria renunță la plafonarea prețului carburanților pentru firme. Premierul Orban o promisese în campania electorală

Duminica, 31 Iulie 2022, ora 12:52
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Ungaria renunță la plafonarea prețului carburanților pentru firme. Premierul Orban o promisese în campania electorală
Presa din Budapesta a anunțat o măsură de ultimă oră luată de guvernul Viktor Orban.

Premierul a decis să renunțe la plafonarea prețului carburanților pentru firme, o măsură pe care o anunțase în campania electorală din primăvara anului 2022.

Pe de altă parte, cetățenii unguri care dețin un autoturism beneficiază în continuare de reducere, scrie presa din Ungaria.

Măsura pentru populație a fost decisă de guvernul Orban în noiembrie 2021. Prețul plafonat este de 480 de forinți per litru de motorină, adică aproximativ 6,3 lei. Prețul normal este de 738 forinți per litrul de motorină, adică 9 lei.

Acum pentru a face față penuriei de combustibil, guvernul maghiar a fost nevoit să emită un decret pentru eliberarea unei cantități de benzină și motorină din rezerva strategică.

"Ungaria învață pe propria piele cum funcționează cererea și oferta.

Prețul este un mesager.

Dacă societatea are mare nevoie de un bun, prețul lui va crește. Plafonarea prețului nu va face cererea să scadă sau oferta să crească. Dimpotrivă. Plafonarea prețului va agrava lipsurile. Pentru că va încuraja și mai tare cererea bunului și va descuraja oferirea acestuia.

Fix asta i s-a întâmplat Ungariei. Din păcate, Victor Orban și-a chinuit poporul cu încă un experiment socialist de intervenție în prețuri. Încă un experiment cu sfârșit predictibil.
Minciuna că statul poate controla prețurile i-a mers lui...

Cât costă un plin de benzină după ieftinirea carburanților

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 09:44
Cât costă un plin de benzină după ieftinirea carburanților
OMV Petrom a redus cu 50 de bani preţurile tuturor sortimentelor de benzină şi motorină din staţiile de alimentare Petrom şi OMV din Romania, potrivit unui comunicat al companiei.


Beneficiari sunt clienţii finali, persoane fizice şi juridice, care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu. Reducerea a fost introdusă începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioada de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, şoferii vor plăti mai puţin cu 25 de lei.

Astfel, compania se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea preţurilor carburanţilor.

Reducerea va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectată pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.

Guvernul adoptă oficial compensarea cu 50 de bani la carburanți care intră în vigoare de la 1 iulie. Prețurile de la care se fac reducerile în București

Joi, 30 Iunie 2022, ora 12:17
Guvernul adoptă oficial compensarea cu 50 de bani la carburanți care intră în vigoare de la 1 iulie. Prețurile de la care se fac reducerile în București
Guvernul adoptă joi, 30 iunie, Ordonanța de urgență care prevede că operatorii de benzinării ce vor acorda de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei/litru de carburant vor beneficia de o compensare de 0,25 de lei/litru de la bugetul de stat.


”Pe perioada 01.07.2022 – 30.09.2022, operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice care achiziționează carburanții pentru consumul propriu, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 Lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor acorda proporțional.

Pe perioada de aplicare a prezentei scheme de compensare, operatorii economici prevăzuți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială.

În cazul acordării reducerii de preț, aceasta se va evidenția distinct pe documentele fiscale aferente vânzărilor, bonuri fiscale și/sau facturi”, prevede actul normativ.


Prețurile carburanților în 30 iunie, în București

Benzină standard

Petrom: între 8,56 lei (str. Doctor Herescu) și maxim 8,63 leiMol: între 8,68 lei (str. Barbu Văcărescu) și maxim 8,71 leiLukoil: între 8,59 lei (str. Orhideelor)...

Economia Marii Britanii simte presiunea inflaţiei. Cea mai mare scădere înregistrată la vânzarea de carburanți

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 08:35
Economia Marii Britanii simte presiunea inflaţiei. Cea mai mare scădere înregistrată la vânzarea de carburanți
Volumul vânzărilor cu amănuntul din Marea Britanie a scăzut cu 0,1% comparativ cu cel din luna mai, a anunţat vineri Oficiul Naţional de Statistică.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o scădere lunară de 0,3%.

”După luarea în considerare a creşterii preţurilor, vânzările cu amănuntul au scăzut uşor în iunie şi, deşi rămân peste nivelul lor de dinainte de pandemie, tendinţa mai largă este de scădere”, a spus Heather Bovill, statistician al ONS.

În perioada aprilie-iunie, volumul vânzărilor a scăzut cu 1,2%.

Excluzând carburanţii pentru automobile, volumul vânzărilor în iunie a crescut cu 0,4% faţă de luna mai, comparativ cu o scădere prognozată de 0,4%.

Volumul vânzărilor de carburanţi pentru automobile a scăzut cu 4,3%, consemnând cea mai mare scădere după octombrie anul trecut, când lipsa şoferilor de camion a declanşat un val de panică pentru cumpărarea de benzină şi motorină.

O scădere lunară din mai a fost estimată a fi mai severă decât se credea iniţial, arătând o scădere de 0,8% faţă de aprilie, comparativ cu un declin raportat iniţial de 0,5%.

Economia Marii Britanii simte presiunea inflaţiei, care este pe cale să atingă două cifre, determinată în mare parte de creşterea vertiginoasă a preţurilor combustibililor.

Banca Angliei ar urma să majoreze ratele dobânzilor pentru a şasea oară din decembrie, pe 4 august, ceea ce ar putea contribui la...
  1. Cei trei membri ai familiei regale britanice aflați pe lista neagră a regelui Charles al III-lea
  2. Cât ne costă dacă lăsăm non-stop electrocasnicele în priză. Experimentul unui român: "Ne rupe la următoarea factură"
  3. Rebela familiei regale britanice. Ce ținută provocatoare a ales pentru înmormântarea reginei Elisabeta a II-a
  4. România pare să fie prima țară europeană care cumpără Domul de Fier al Israelului. Ce spune ministrul Apărării despre această achiziție
  5. Patrick Mouratoglou, dezvăluiri fără precedent despre relația cu Simona Halep
  6. Cât de des trebuie înlocuite pernele, lenjeria de pat și prosoapele din baie
  7. Magazinele Lidl din România își reduc programul din cauza facturilor. Care va fi noua oră de închidere
  8. Cine este "regina" platformei OnlyFans: câștigă la fel de bine ca marii actori de la Hollywood și a fost invitată la Oxford
  9. Ce au descoperit angajații RAR sub capota unei mașini: "Acel moment când investești toți banii"
  10. Răzbunarea stupidă a unei doctorițe după ce soțul ei, și el medic, a fost săltat în cătușe de polițiștii DGA într-un dosar de corupție