Rezultatele 1 - 15 din 1001 (0.884 secunde)

Articole despre "catalin predoiu"

Catalin Predoiu

Catalin Predoiu

Data nasterii: 27 august 1968Cariera: avocat, ministru al Justitiei

Catalin Marian Predoiu este avocat de meserie si  a fost desemnat ministru al Justitiei in cinci guverne.  Ocupa aceasta functie incepand din februarie 2008. Pentru trei zile, in februarie 2012, a fost premier interimar, dupa demisia Guvernului Boc.  A fost ministru al Justitiei in perioada februarie-aprilie 2012, in timpul guvernarii Mihai Razvan...

Personalitati: Catalin Predoiu

Sorin Oprescu, „refugiat” în una din țările care ignoră cererile de extrădare ale României. Cum răspund judecătorii români solicitărilor statelor partenere

Joi, 21 Iulie 2022, ora 21:50
Sorin Oprescu, „refugiat” în una din țările care ignoră cererile de extrădare ale României. Cum răspund judecătorii români solicitărilor statelor partenere
Sorin Oprescu rămâne în Grecia după ce Curtea de Apel din Atena a respins solicitarea de extrădare formulată de statul român pentru fostul edil general al Capitalei, condamnat la 10 ani și 8 luni pentru luare de mită.

Nu este pentru prima oară când instanțele străine resping cererile de extrădare formulate de România, în timp ce pentru judecătorii români procesul de predare a fugarilor e mai degrabă o formalitate. Unul dintre acești fugari făcuți pachet și predați de România a fost apărat chiar de Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției.

Puiu Popoviciu stă bine-mersi în Marea Britanie, după ce magistrații de la Londra au considerat că afaceristul a avut parte de „un proces politic” în urma căruia a primit 7 ani de pușcărie pentru frauda cu terenurile din Băneasa.

Alexander Adamescu, fiul fostului magnat Dan Adamescu, a reușit să-și blocheze extrădarea din Marea Britanie de doi ani, deși două instanţe – West Magistrates Court şi Curtea Supremă a Regatului Unit – ai dat undă verde predării pentru a fi judecat în România pentru dare de mită. Este vorba despre procesul în care el este acuzat că, la inițiativa tatălui său, a mituit judecători de la Tribunalul București pentru a-i scăpa firmele lui Dan Adamescu de faliment.

În Italia, Alina Bica a reușit să-i convingă pe magistrații Curții de Apel din Bari că merită să execute acolo pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru...

Cătălin Predoiu, supărat pe judecătorii din Grecia care nu vor să-l extrădeze pe Sorin Oprescu. Cum explică neîncrederea în deciziile instanţelor române

Joi, 21 Iulie 2022, ora 17:59
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cătălin Predoiu, supărat pe judecătorii din Grecia care nu vor să-l extrădeze pe Sorin Oprescu. Cum explică neîncrederea în deciziile instanţelor române
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a reclamat joi, 21 iulie, lipsa unor standarde unitare privind cooperarea judiciară în statele membre ale UE, după ce magistraţii greci au respins extrădarea fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu.

”Ministerul Justiţiei respectă independenţa judecătorilor din toate statele membre UE. Pe de altă parte, pot să informez că am ridicat, din nou, în cadrul Consiliului JAI, recent desfăşurat la Praga, problema cooperării judiciare în materie penală între statele membre UE, mai concret împrejurarea că unii condamnaţi penal definitiv pentru fapte de corupţie în România găsesc „portiţe legale” în legislaţia străină, pentru a se sustrage executării pedepsei în unele State Membre ale UE”, a transmis Predoiu într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiţiei reaminteşte că intituția pe care o conduce a pus recent în dezbatere publică un proiect de ”lege pentru fugari”, prin care s-ar descuraja acest fenomen, în vederea adoptării sale ca lege cât mai urgent.

”Instanţele române cooperează exemplar în procedurile de extrădare şi de predare în temeiul instrumentelor juridice europene, la fel autorităţile române de aplicare a legii. E greu de explicat simultan, pe de o parte, recunoaşterea binemeritată a progreselor reale ale României în combaterea corupţiei, în aplicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei şi, pe de altă parte, faptul...

Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 11:36
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”
Stelian Ion a afirmat că ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, „a ratat deja un jalon” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fostul ministru al Justiției îl critică pe succesorul său pentru că ar fi trimis târziu în Parlament Legea privind protecţia avertizorilor de integritate.

„Cătălin Predoiu a ratat deja un jalon din PNRR. Un motiv în plus să fie demis. Relei-credinţe dovedite odată cu proiectul de transformare a SIIJ i se adaugă şi incompetenţa crasă. Anunţul triumfalist al Guvernului potrivit căruia ar fi fost îndeplinite toate jaloanele din PNRR este eronat. Până la 31 martie, trebuia să fie adoptată şi să intre în vigoare legea privind protecţia avertizorilor de integritate, care trebuie să transpună o directivă europeană”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

Fostul ministru e de părere că ar fi trebuit ca proiectul de lege să fi fost depus în timp util în Parlament.

„Jalonul viza intrarea în vigoare a legii, nicidecum trimiterea proiectului de lege în parlament. Aşa au fost stabilite multe alte jaloane, pentru că documentul PNRR este unul pragmatic şi are în vedere elemente concrete, reforme concrete, nu doar proiecte sau declaraţii de intenţii. Legea nu este încă adoptată pentru că ministrul Cătălin Predoiu şi coaliţia PSD-PNL-UDMR nu au fost în stare să se ţină de respectarea termenelor din PNRR şi au trimis legea în Parlament abia pe 25 martie, cu doar 6 zile...

Cătălin Predoiu, despre conceperea proiectului de desființare al SIIJ: "Nu începem automat cu o coală pe care obligatoriu opţiunea DNA trebuie să fie acolo"

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 18:13
Cătălin Predoiu, despre conceperea proiectului de desființare al SIIJ: "Nu începem automat cu o coală pe care obligatoriu opţiunea DNA trebuie să fie acolo"
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat miercuri, 23 februarie, la dezbaterile din Comisia Juridică a Senatului României pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) că proiectul propus de guvern este ”o soluţie de compromis rezonabil” pentru a atinge obiectivul propus.

În plus, Predoiu afirmă că acelaşi proiect de lege pune în locul Secţiei speciale un sistem funcţional. Predoiu a precizat că alte variante ale acestei legi nu au întrunit majoritatea necesară pentru a trece.

”În momentul în care începem un proiect de lege, îl începem de la o pagină goală, având în faţă mai multe opţiuni. Nu începem automat cu o coală pe care obligatoriu opţiunea DNA trebuie să fie acolo”, a afirmat, miercuri, Cătălin Predoiu, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului României pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Ministrul a invocat inclusiv avizele Comisiei de la Veneţia.

”În primele două se spune expres că arhitectura şi modul de funcţionare a Ministerului Public reprezintă o opţiune a legiuitorului. Aceasta este opţiunea noastră astăzi. Aşa trebuie pusă problemă. Opţiunea legiuitorului, dacă va fi adoptat proiectul iniţiatorului, Guvernului, este într-un anumit fel. Opţiune este în acest fel tocmai pentru că am plecat de la ideea de a găsi o soluţie de compromis rezonabil care să desfiinţeze SIIJ, obiectivul...

USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Justiției Cătălin Predoiu

Marti, 08 Martie 2022, ora 10:58
USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Justiției Cătălin Predoiu
USR a depus marţi, 8 martie, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Anunţul a fost făcut de deputatul USR, Stelian Ion.

"Vă rog să permiteţi să anunţ, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple 'Din nou cu tancul peste Justiţie - ministrul Cătălin Predoiu'", a spus Stelian Ion.

Cătălin Predoiu explică greșelile lui Stelian Ion la Ministerul Justiției: ”Nu e un joc de copii. Ai tot dreptul să resetezi, dacă nu ești de capul tău”

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 23:26
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cătălin Predoiu explică greșelile lui Stelian Ion la Ministerul Justiției: ”Nu e un joc de copii. Ai tot dreptul să resetezi, dacă nu ești de capul tău”
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a vorbit duminică, 13 februarie, despre greșelile făcute de predecesorul său de la USR, Stelian Ion, demis anul trecut de fostul premier Florin Cîțu.

Liberalul a precizat că, din punctul său de vedere, anul 2021 a fost unul pierdut pentru justiție și pentru fostul ministru, subliniind că Stelian Ion a greșit când a resetat jocul ”destul de radical” în ceea ce privește proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, fără să discute suficient în prealabil cu Consiliul Superior al Magistraturii.

”E o întrebare surprinzătoare și sper să confirmați că e surprinzătoare. În general, evit să mă pronunț pe mandatele predecesorilor și pentru faptul că știu cât e de dificilă poziția în Ministerul Justiției, e un post complex. Toate ministerele au complexitatea lor. Aici particularitatea e că trebuie să joci simultan în mai multe sfere ale statului, ale puterii de stat: executiv; legislativ, ești în Parlament, să susții proiecte, propui proiecte; puterea judecătorească, ești membru CSM; pe linia de siguranță națională, membru CSAT; agenda externă e complicată. Trebuie cumva să știi să îmbraci multe costume și să le schimbi rapid ca să intri în jocul fiecărei table de șah”, a spus Predoiu după ce a fost întrebat, la B1 TV, cum a văzut mandatul predecesorului său.
”E și simplu, și complicat ce s-a întâmplat anul trecut....

Stelian Ion dezvăluie de ce Cătălin Predoiu vrea un nou proiect pentru desființarea SIIJ. „Să renunţe la această fantasmagorie”

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 13:16
Stelian Ion dezvăluie de ce Cătălin Predoiu vrea un nou proiect pentru desființarea SIIJ. „Să renunţe la această fantasmagorie”
Vicepreşedintele USR Stelian Ion i-a solicitat marti, 18 ianuarie, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să nu mai tergiverseze desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie prin propunerea unui nou proiect în acest sens, ci să îl reia pe cel existent la Senat, care este în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările GRECO.

În acest sens, Stelian Ion face apel către Cătălin Predoiu să continue reformele din justiţie pentru a nu afecta interesele ţării, în contextul în care 2022 reprezintă o oportunitate pentru România de a adera la Spaţiul Schengen.

`Anul acesta, 2022, e un an foarte important pentru România, avem o fereastră de oportunitate extraordinară pentru a se ridica MCV şi pentru a intra în Schengen, dar pentru asta trebuie continuate reformele din justiţie. Din păcate, ministrul Cătălin Predoiu în loc să tureze motoarele nu face altceva decât, la îndemnul preşedintelui Iohannis, să tragă frâna de mână şi e foarte posibil că va rata acest obiectiv.

Avem la Senat, acum, un proiect de lege în Cameră Decizională de desfiinţare a SIIJ, care a trecut prin toate filtrele procedurale, a trecut prin dezbateri publice, a trecut prin acea procedură de transparenţă decizională, care a durat destul de mult. A obţinut, în urma demersurilor pe care le-am făcut ca ministru, şi avizul favorabil al Comisiei de la Veneţia....

Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 16:58
Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, spune că succesorul său în fotoliul de la MJ, Cătălin Predoiu, ar trebui să se concentreze pe probleme mai importante decât „îndrumările” transmise Parchetului General, respectiv acelea de a se implica în anchetarea facturilor „umflate” la energie. Stelian Ion enumeră într-un mesaj acid postat pe Facebook care ar trebui să fie prioritățile lui Cătălin Predoiu.

„S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracțional din domeniul energiei. Evident, exercițiu ieftin de imagine. Oare vor ieși acum la iveală, că a dat Predoiu `îndrumare`, toate ițele băieților deștepți din zona energiei? Ca și cum procurorul general nu știe ce se întâmplă în țara asta, ca si cum parchetele nu primesc sesizări, era nevoie de `îndrumări` din partea ministrului Predoiu. Pasul următor, extrem de periculos, ar fi ca ministrul justiției să dea ordin procurorilor!”, scrie predecesorul lui Predoiu, Stelian Ion.

Deputatul USR-PLUS spune că ministrul Predoiu ar trebui să reia procedura de selecție procurorilor de rang înalt.

Care ar trebui să fie prioritățile lui Predoiu în viziunea lui Stelian Ion

„Domnule Predoiu, în loc de exerciții facile de imagine și îndrumări ceaușiste date procurorilor, de la partid, mai bine faceți ce e important să faceți: reluați procedura...

Cătălin Predoiu: Secţia specială va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lui martie. "Nu va fi înlocuită de SIIJ 2.0"

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 17:17
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cătălin Predoiu: Secţia specială va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lui martie. "Nu va fi înlocuită de SIIJ 2.0"
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a afirmat vineri, 7 ianuarie, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie va fi desfiinţată cel târziu la sfârşitul lunii martie.

„Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern. Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM”, a adăugat ministrul Justiţiei.


„SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta. Se lucreaza tehnic la o formulă care să fie agreată politic în coaliţie, de către CSM şi la nivel european.

Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM. Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern.

Voi urgenta Codurile penale şi legile Justiţiei pentru a le trimite până la sfârşitul primăverii, astfel încât la sfârşitul anului, marile şantiere să fie închise: este vorba de SIIJ, legile Justiţiei şi codurile penale plus legea grefierilor şi legea salarizării puterii judecătoreşti”, a afirmat, vineri, Cătălin Predoiu.

El a vorbit şi despre legea salarizării unitare în sistemul de justiţie.

„Legea salarizării unitare în sistemul de justiţie este pentru a elimina dezechiliberele şi inechităţile...

Ministerul Justiţiei pune în dezbatere proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale. Anunțul lui Cătălin Predoiu

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 13:42
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Ministerul Justiţiei pune în dezbatere proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale. Anunțul lui Cătălin Predoiu
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat vineri, 21 ianuarie, că pune în dezbatere publică proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Vicepreşedintele USR Stelian Ion i-a solicitat marti, 18 ianuarie, ministrului Justiţiei să nu mai tergiverseze desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie prin propunerea unui nou proiect în acest sens, ci să îl reia pe cel existent la Senat, care este în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările GRECO.

Pe 7 ianuarie, Predoiu a declarat că Secția specială va fi desființată până în luna martie.

Cătălin Predoiu, despre excluderea judecătorului Danileț din magistratură: ”CSM a riscat foarte mult cu această decizie”

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 15:26
Cătălin Predoiu, despre excluderea judecătorului Danileț din magistratură: ”CSM a riscat foarte mult cu această decizie”
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi, 14 decembrie, că CSM ”a riscat foarte mult”, prin decizia de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileţ.


”Cazul domnului judecător Danileţ este unul care a născut deja controverse şi dezbateri aprinse într-un context şi aşa inflamat de întârzierile şi blocajele agendei Justiţiei în 2021. Sunt conştient că aceste dezbateri vor fi exacerbate prin politizare, ceea ce va adânci şi mai mult ”faliile” de opinii din sistemul judiciar, fenomen care, la rândul său, va face şi mai dificilă sarcina Ministerului Justiţiei de a lucra şi coopera cu acest sistem pe teme sensibile.

CSM a riscat foarte mult cu această decizie, iar dacă acesta este noul nivel de exigenţă pe care doreşte să îl impună în sistemul judiciar la nivel de politică disciplinară, atunci el trebuie impus la modul general şi fără excepţii, pentru a nu crea favoritisme”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.Pe fondul cauzei, el spune că atât timp cât ministrul nu are drept de vot în CSM în materie disciplinară şi, pe de altă parte, având în vedere că judecătorul a declarat că va ataca decizia CSM în instanţă, până la pronunţarea unei decizii definitive, ministrul Justiţiei este obligat prin natura postului să se abţină de la orice comentarii care ar putea fi interpretate ca presiuni într-un sens sau altul asupra instanţei de judecată....

Stelian Ion, după audierea lui Cătălin Predoiu: „Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 18:08
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Stelian Ion, după audierea lui Cătălin Predoiu: „Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”
Fostul ministru USR al Justiţiei, a cărui demitere a generat criza politică ce se va încheia cu învestirea Guvernului Ciucă, afirmă, miercuri, după după audierea lui Cătălin Predoiu, că acesta este dispus să facă orice compromis pentru a obţine funcţia ”Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”, declară Stelian Ion, afirmând că ”aruncăm carcasa, mimăm desfiinţarea, dar păstram conţinutul”.

Stelian Ion a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook intitulat ”Marea păcăleală”, referindu-se la audierea lui Cătălin Predoiu pentru Ministerul Justiţiei.

”Cătălin Predoiu, fost şi viitor ministru, a venit azi la audierile din Parlament cu aura celui care, doar pentru a obţine funcţia mult râvnită, este dispus să facă orice gen de compromis. Numeşte acest compromis sulfuros drept deschidere pentru dialog instituţional. Sună bine, doar ca în spatele acestei sintagme se ascund de fapt interesele celor care îşi doresc să menţină starea de fapt din justiţie şi să împiedice orice încercare reală de reformare a CSM, a Inspecţiei Judiciare şi a altor instituţii din justiţie”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură asemănătoare este realmente o bătaie de joc”

”Cu alte cuvinte, aruncăm...

Cătălin Predoiu, despre faptul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu, "premierul OUG 13": "Toţi învăţăm din greşeli, nu?"

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 17:03
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cătălin Predoiu, despre faptul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu, "premierul OUG 13": "Toţi învăţăm din greşeli, nu?"
Cătălin Predoiu, propunerea PNL pentru portofoliul Justiţiei a declarat miercuri, 24 noiembrie, că "toţi învăţăm din greşeli", atunci când a fost întrebat de reporterul Epoch Times România cum se simte când se gândește că urmează să fie coleg că va fi coleg cu cel care a scos sute de mii de oameni în stradă prin Ordonanţa 13, Sorin Grindeanu.

"Toţi învăţăm din greşeli, nu? Vorbesc pentru mine acum. Chestiunea este în felul următor: există enorm de multe provocări şi-n ţară şi-n regiune. Eu cred că faptul că România are un guvern care se sprijină pe o majoritate solidă constituie nu numai un avantaj dar reprezintă şi o condiţie de a trece prin toate aceste greutăţi cu bine", a explicat Cătălin Predoiu.


Cum va reface legile Justiției, la 3 ani de când liberalii se luptau în parlament cu PSD pentru ca anumite modificări să nu treacă


"La modul foarte concret, eu am fost aici în sală atunci când au fost acele discuţii în anii trecuţi şi ştiu exact cine a propus şi ce soluţii a propus în acele legi care nu au fost, hai să spunem, în acord cu independenţa jusitiţiei. Acele persoane nu mai sunt astăzi în parlament".

Și-a schimbat linia?


"Eu nu sunt analist politic să evaluez linia sau cercul PSD-ului, nu este problema mea, nu este atribuţiunea mea. M-aţi întrebat cum o să încerc să amendez aceste legi astfel încât să se garanteze independenţa magistratului, să fie eficientă...

Cele mai importante asociații ale magistraților resping invitația la dialog a ministrului Cătălin Predoiu. „O astfel de întâlnire este cu totul inutilă. Actualul ministru nu împărtășește valori comune cu noi”

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 16:45
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
Cele mai importante asociații ale magistraților resping invitația la dialog a ministrului Cătălin Predoiu. „O astfel de întâlnire este cu totul inutilă. Actualul ministru nu împărtășește valori comune cu noi”
Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție au declinat duminică, 12 decembrie, invitația ministrului Justiției, Cătălin Predoiu de a participa la o ședință cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale magistraților, pentru a discuta ”aspecte privind îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul justiției”.

Întâlnirea trebuia să aibă loc în 16 decembrie 2021, însă reprezentanții celor trei asociații susțin că aceasta ”este cu totul inutilă”, pentru că România trebuie să urmeze clar anumiți pași pentru independența justiției și, în plus, nu consideră că împărtășesc cu ministerul aceleași valori.

„Dat fiind faptul că actualul ministru al justiției nu împărtășește valori comune cu Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție, considerăm că orice dialog inițiat de acesta în atare circumstanțe a devenit imposibil, deoarece deosebirile dintre cei care l-ar putea purta sunt ireductibile”, se arată în comunicatul semnat de către cele trei asociații profesionale.


Comunicatul integral al asociațiilor de magistrați


Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție au luat...
  1. EXTRAORDINAR: CASA POPORULUI, construită conform unor ecuații matematico geometrice necunoscute. Un Proiect Misterios ascuns în cel mai mare Edificiu Administrativ al lumii
  2. Mesajul trimis de Simona Halep familiei că se retrage din tenis. "Nu mai pot să joc"
  3. Panourile solare, eficiente economic dar foarte toxice. De ce pot deveni o povară în viitor
  4. Superbolid de 370.000 de euro adus la RAR: "Întrebați-l pe dom' șofer dacă este mulțumit de ea, că nu prea văd să își cumpere lumea"
  5. Avertisment de la angajata unui hotel pentru cei care merg în vacanță: "Acele lucruri sunt curățate poate o dată pe an" VIDEO
  6. Vacanța unor români într-un hotel de 5 stele din Bulgaria: "Sora mea s-a trezit cu tocul de la ușă în cap". Reacția managerului
  7. Mărturie rară a unui agent dublu CIA-Stasi, activ în timpul Războiului Rece. "Îți fură identitatea și îți iau orice fărâmă de umanitate"
  8. Cătălin Botezatu, ținta ironiilor după ce a purtat o ținută extravagantă la Untold: ”Unchiu’ Nicu de la Găiești când se pregătește de sudură”
  9. Proprietarul unui local din Grecia, acuzat că a încasat 560 de euro pentru o gustare rapidă. Rating devastator pe Tripadvisor
  10. Patrick Mouratoglou a părăsit-o pe Simona Halep în America pentru femeia vieții lui. Antrenorul se distrează cu o focoasă brunetă pe insula bogaților FOTO