Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.118 secunde)

Articole despre "centre vaccinare"

Țara din Europa care autorizează un vaccin cubanez împotriva COVID-19. Serul nu a fost încă omologat de OMS

Joi, 28 Iulie 2022, ora 13:22
Țara din Europa care autorizează un vaccin cubanez împotriva COVID-19. Serul nu a fost încă omologat de OMS
Belarus este prima ţară europeană care a autorizat utilizarea Soberana Plus, unul dintre cele trei vaccinuri dezvoltate de Cuba pentru a combate COVID-19, a anunţat miercuri centrul care produce acest ser.

"Veşti bune (...), centrul consultativ şi de studii al Ministerului Sănătăţii din Belarus a aprobat astăzi (miercuri - n.r.) utilizarea Soberana Plus", a anunţat pe Twitter Institutul de vaccinare Finlay din Havana.

Belarus este "prima ţară europeană care înregistrează vaccinul cubanez împotriva COVID-19", a precizat Institutul Finlay, care produce şi un alt vaccin împotriva SARS-CoV-2, Soberana 02.

Soberana Plus, care necesită o singură doză, este destinat în special adulţilor aflaţi în convalescenţă după o infecţie. De asemenea, acest ser poate fi utilizat ca doză de rapel după două injecţii cu Soberana 02.

Cuba, care îşi produce o parte din vaccinurile proprii încă din anii 1980, a dezvoltat trei vaccinuri împotriva COVID-19 - Abdala şi cele două Soberana -, care au fost folosite nu doar în Cuba, ci şi în ţări precum Venezuela, Nicaragua, Vietnam şi Iran.

Niciunul dintre aceste vaccinuri cubaneze nu a fost încă omologat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Până în prezent, 90% din cei 11,2 milioane de locuitori ai Cubei au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, iar numărul cazurilor şi cel al deceselor au scăzut puternic în ultimele luni. În total, Cuba a înregistrat 1,1 milioane de...

Avertismentul privind efectele secundare după vaccinarea cu Novavax. Serul anti-Covid a fost autorizat în SUA

Joi, 14 Iulie 2022, ora 19:50
Avertismentul privind efectele secundare după vaccinarea cu Novavax. Serul anti-Covid a fost autorizat în SUA
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi, 14 iulie, că a identificat reacţii alergice severe ca potenţiale efecte secundare ale vaccinului anti-Covid de la compania Novavax, informează Reuters.

Vaccinul a fost autorizat miercuri de organismele de reglementare din Statele Unite, iar eticheta produsului din această ţară avertizează împotriva administrării vaccinului persoanelor cu antecedente de reacţii alergice la oricare dintre componentele acestuia.

Acţiunile Novavax au scăzut cu 20,3%, la 55,72 dolari americani la tranzacţiile din cursul dimineţii, ca şi pe piaţa mai largă şi în cazul altor producători de vaccinuri împotriva COVID-19. Acţiunile Novavax sunt de obicei volatile, notează Reuters.

EMA a precizat că va actualiza, de asemenea, informaţiile referitoare la produs pentru vaccinul Novavax, astfel încât acestea să includă printre efectele secundare o senzaţie neobişnuită sau o sensibilitate redusă la nivelul pielii.

Doar 250.000 de doze de vaccin Novavax împotriva COVID-19 - Nuvaxovid - au fost administrate în Europa până în prezent de la lansarea sa în decembrie, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Dominic Fritz se alatura primarilor care cer bani de la Guvern pentru centrele de vaccinare. Dorinta lui Fritz pentru "primarii Romaniei"

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 13:11
Dominic Fritz se alatura primarilor care cer bani de la Guvern pentru centrele de vaccinare. Dorinta lui Fritz pentru "primarii Romaniei"
Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, se alatura primarilor care cer bani de la Guvern pentru gestionarea centrelor de vaccinare.

Potrivit adevarul.ro, Primaria Timisoara lucreaza cu Directia de Sanatate Publica si ISU pentru pregatirea celor 17 centre de vaccinare din oras, dar cu doua zile inainte de termenul la care centrele ar trebui sa fie deschise, functionarea lor este inca incerta. Primarul Dominic Fritz nu a putut spune cate dintre cele 17 centre de vaccinare din Timisoara vor fi deschise pana in data de 15 ianuarie.

"O buna parte dintre ele (n.r. dintre spatii) sunt puse la dispozitie de firme private. Ati vazut ca asa cum am spus de mai mult timp inca avem neclaritati in privinta finantarii. Chiar si operationalizarea s-ar putea sa implice primaria. Aici este o responsabilitate comuna MAI, Ministerul Sanatatii si Ministerul Apararii", a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit https://adevarul.ro/locale/timisoara/dominic-fritz-scandalul-centrelor-vaccinare-daca-ni-dau-atributii-vina-banii-1_5ffd7ec15163ec4271dd67c6/index.html.

Potrivit sursei citate, edilul a mai declarat ca, pe langa problema legislatiei neclare in privinta angajarii personalului, este si o problema de fonduri, pe care primaria ar trebui sa le puna la dispozitie.

"Ideea nu este ca doar sa dotam si sa punem la dispozitie un spatiu. Nu este clar de unde o sa vina banii pentru cei care o sa lucreze. Eu mi-as dori ca primarii Romaniei sa nu mai fie vazuti doar ca niste solutii rapide...

Toate centrele de vaccinare anti-COVID din România vor fi închise. Unde se vor mai putea vaccina românii după data de 30 iunie 2022

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 09:49
Toate centrele de vaccinare anti-COVID din România vor fi închise. Unde se vor mai putea vaccina românii după data de 30 iunie 2022
Secretarul de stat Andrei Baciu anunţă, marţi, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Între timp, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie.

Secretarul de stat anunţă că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

”Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

El precizează că, din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

”Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, mai scrie Baciu.

Aproape 140 de centre de vaccinare din 28 de județe, închise într-o săptămână. Câți români au primit prima doză în ultimele zile

Joi, 17 Februarie 2022, ora 17:14
Aproape 140 de centre de vaccinare din 28 de județe, închise într-o săptămână. Câți români au primit prima doză în ultimele zile
Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, 17 februarie, că în ultima săptămână au fost închise 138 de centre de vaccinare din 28 de județe.


Șapte centre de vaccinare funcţionează în sistem hibrid, adică desfăşoară şi activităţi de testare, a mai precizat medicul.

”În procesul de evaluare a activităţii centrelor de vaccinare, la acest moment pot să vă spun că în ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea, în 28 de judeţe, două centre de vaccinare au fost transformate în centre de testare şi şapte centre de vaccinare în momentul de faţă funcţionează în sistem hibrid, practic desfăşoară atât activităţi de testare, cât şi activităţi de vaccinare. Acest proces de evaluare continuă periodic. La cel puţin două săptămâni se evaluează activitatea centrelor de vaccinare şi acolo unde se consideră oportun, unde se poate asigura accesibilitatea la vaccinare prin alte mijloace, cum ar fi prin medici de familie, ne dorim în continuare să reducem din activitatea centrelor, atâta timp cât acestea nu mai au adresabilitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

În ultima perioadă, interesul românilor pentru vaccinarea anti-Covid a scăzut considerabil.

Potrivit datelor autorităților sanitare, luni au primit prima doză de vaccin 1.193 de persoane, marți - 1.407, iar miercuri - 1.231. O prezență mai crescută este la administrarea dozei booster.

171 de cabinete de vaccinare își suspendă activitatea. Valeriu Gheorghiță: Unele vor deveni de testare, iar altele vor funcţiona în sistem hibrid

Joi, 10 Februarie 2022, ora 16:00
171 de cabinete de vaccinare își suspendă activitatea. Valeriu Gheorghiță: Unele vor deveni de testare, iar altele vor funcţiona în sistem hibrid
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că 171 de cabinete de vaccinare îşi vor încheia activitatea, acestea având mai puţin de zece doze administratie zilnic, precizând că alte centre vor fi transformate în unele de testare, iar altele vor funcţiona în sistem hibrid, atât pentru vaccinare, cât şi pentru testare.


“Aşa cum am anunţat în săptămâna trecută, am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă în ultimele două din perioada evaluată ceea ce înseamnă mai puţin de zece doze administrate zilnic. Ieri am avut o şedinţă împreună cu colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi Direcţiile de Sănătate Publică şi practic analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte 171 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”, a declarat, joi, 10 februarie, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că unele centre de vaccinare vor deveni de testare, iar altele vor funcţiona în sistem hibrid.

“Parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul şi accesibilitatea pentru pacienţi, mai ales în mediul rural şi de asemenea o parte din centre vor funcţiona în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare. Mai mult decât atât din acest punct de vedere de...

Campania de vaccinare anti-Covid a copiilor de peste 5 ani începe miercuri în România. Ce trebuie să știe părinții

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 22:03
Campania de vaccinare anti-Covid a copiilor de peste 5 ani începe miercuri în România. Ce trebuie să știe părinții
Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în România miercuri, 26 ianuarie. Serul folosit va fi cel de la Pfizer.

Programarea copiilor se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea copiilor se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Vaccinul se administrează copiilor în prezenţa părinţilor/reprezentanţilor legali, care îşi vor exprima în scris acordul pentru imunizare. Serul folosit este Pfizer/BioNTech (Comirnaty), schema de vaccinare fiind de 10 micrograme/doză (0,2 ml/doza), la interval de 21 de zile.

Marți, țara noastră a primit 114.000 de doze de vaccin Pfizer destinat copiilor. Din 13 ianuarie până în prezent, aproape 3.400 de părinţi au făcut programare pe platformă.

Pentru a deschide un flacon, este de pereferat ca cel puţin zece copii să se vaccineze la centrul respectiv.

Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Maraton de vaccinare până la sfârșitul anului, în București. În fiecare weekend, persoanele care doresc să se imunizeze, pot merge într-unul din cele opt centre

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 14:05
Maraton de vaccinare până la sfârșitul anului, în București. În fiecare weekend, persoanele care doresc să se imunizeze, pot merge într-unul din cele opt centre
Numărul mare de persoane care au solicitat serurile anti-COVID în weekendul trecut, a încurajat autoritățile să organizeze alte astfel de evenimente de imunizare.


Astfel, pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, opt centre din sectoarele Capitalei vor fi deschise publicului eligibil la vaccinare și vor funcționa cu program prelungit începând din această săptămână, în fiecare weekend până la sfârșitul anului, anunță CNCAV.

Aceste centre sunt:

Sectorul 1: ROMPEXPO, 8 fluxuri (2 Moderna, 4 Pfizer, 2 Johnson&Johnson)

- Centrul de vaccinare nr.1: 2 fluxuri Moderna – program 8.00 – 24.00;
- Centrul de vaccinare nr.2: 4 fluxuri Pfizer – program 8.00 – 24.00;
- Centrul de vaccinare nr.4: 2 fluxuri Johnson&Johnson – program 8.00 – 24.00.

Sectorul 2: 2 centre, 11 fluxuri (5 Pfizer, 6 Johnson&Johnson)

- Centrul de vaccinare CORA Pantelimon (Șoseaua Vergului, nr. 20) – 4 fluxuri (2
Pfizer, 2 Johnson&Johnson) - program 8.00 – 24.00;
- Centrul de vaccinare Circul Metropolitan: 7 fluxuri (3 Pfizer, 4 Johnson&Johnson)
– program 8.00 – 24.00.

Sectorul 3: 2 centre, 5 fluxuri Pfizer

-Centrul de vaccinare din Parc Lake- 3 fluxuri (Pfizer)- program 8.00-20.00 (cu
posibilitate de prelungire, în perioada următoare);
- Centrul de vaccinare din Mall Vitan- 2 fluxuri (Pfizer)- program 8.00-20.00 (cu
posibilitate de prelungire, în perioada...

Programul de funcţionare al centrelor de vaccinare din cele 11 spitale militare şi din alte două locaţii ale MApN, extins începând de miercuri

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 22:04
Programul de funcţionare al centrelor de vaccinare din cele 11 spitale militare şi din alte două locaţii ale MApN, extins începând de miercuri
Programul de funcţionare al centrelor de vaccinare deschise în cele 11 spitale militare din Bucureşti şi din ţară, precum şi la Institutul de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi Centrul Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei din Bucureşti va fi extins, începând de miercuri.

Aceste centre vor funcţiona între orele 8.00 şi 20.00, de luni până duminică. Totodată, se lucrează la reactivarea altor 23 de centre de vaccinare din unităţi militare.

"Începând de miercuri, 27 octombrie, va fi extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ştefan Milcu” din Bucureşti", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Suplimentar, Direcţia medicală a MApN a iniţiat procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcţiona în incinta unor unităţi militare din 17 judeţe şi din Municipiul Bucureşti, de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

În toate centrele organizate de MApN, populaţia generală care doreşte să se...

Program prelungit la STB în acest weekend pentru a facilita accesul oamenilor la centrele de vaccinare din Capitală

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:09
Program prelungit la STB în acest weekend pentru a facilita accesul oamenilor la centrele de vaccinare din Capitală
Programul de circulaţie pentru opt linii STB din Capitală va fi prelungit în acest sfârşit de săptămână (29 octombrie - 1 noiembrie) pentru a asigura accesul populaţiei la cele şase centre de vaccinare care vor funcţiona până la miezul nopţii, informează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).

Astfel, liniile de tramvai 23, 32, 41, linia de troleibuz 76, şi cele de autobuz 104, 105, 137 şi 282 vor funcţiona pe traseele actuale cu program prelungit, având ultima plecare până la ora 00:30, pentru a prelua către cartiere ultimele persoane vaccinate, precum şi personalul care asigură acest serviciu.

Cele şase centre în care populaţia poate merge în vederea vaccinării sunt: Romexpo (B-dul Mărăşeşti nr.65-67), Circul Metropolitan (Aleea Circului nr.15), Cora Pantelimon (Şos. Vergului nr.20), Palatul Copiilor (B-dul Tineretului nr.53), Liberty Mall - Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului nr.151-171) şi Centrul de vaccinare Drumul Taberei (Aleea Lunca Cernei nr.6A).

TPBI precizează că transportul pe timp de noapte este asigurat şi prin serviciile liniilor de noapte, al liniei de tramvai 1, al liniei navetă 610 şi al liniei 783 (Piaţa Unirii - Aeroportul Henri Coandă).

Programul prelungit de vaccinare se desfăşoară în acest week-end doar până la ora 24.00 şi este susţinut de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19...

Maraton de vaccinare în București: Peste 1.000 de persoane imunizate în primele două ore

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 10:59
Maraton de vaccinare în București: Peste 1.000 de persoane imunizate în primele două ore
3.362 de persoane au fost vaccinate în primele două ore, în București, vineri, 22 octombrie, dintre care 1.084 în cadrul Maratonului pentru Sănătate!

Autorităţile din Bucureşti organizează, de vineri până luni, 25 octombrie, evenimentul intitulat "Maraton al vaccinării pentru viaţă", în şase centre din Capitală.

În total, vor fi deschise 49 de fluxuri, care vor funcţiona non-stop, şi vor fi disponibile toate cele patru tipuri de vaccin. Se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.


"În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii organizează o amplă acţiune de vaccinare în 6 centre din Bucureşti", a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Începând de vineri, ora 8.00, până luni, la aceeaşi oră, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, astfel:

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

▪ Sector3: Biblioteca Naţională...

DSP Vrancea: persoanele vaccinate au primit tichete de masă în valoare de 100 de lei. Peste 2.200 de bonuri au fost distribuite

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 17:09
DSP Vrancea: persoanele vaccinate au primit tichete de masă în valoare de 100 de lei. Peste 2.200 de bonuri au fost distribuite
Peste 2.200 de tichete de masă în valoare de 100 de lei au fost distribuite până în prezent persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schemă completă începând cu 31 august, au informat joi, 4 noiembie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"Până în prezent, în judeţul Vrancea au fost distribuite 2.270 de tichete de masă în valoare de 100 de lei persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă începând cu 31 august.

Tichetele primite de către DSP Vrancea de la Ministerul Sănătăţii au fost distribuite către toate centrele de vaccinare din judeţ, inclusiv către medicii de familie", a declarat, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Acesta a precizat că tichetele distribuite sunt departe de a acoperi necesarul, dar pe măsură ce DSP Vrancea va primi alte tichete, acestea vor fi distribuite către persoanele în drept.

În judeţul Vrancea, începând cu 1 septembrie şi până în prezent, au fost administrate peste 40.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, majoritatea cu serul Pfizer sau Johnson&Johnson. De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în Vrancea au fost administrate peste 160.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Maratonul vaccinării în București. Șase centre vor funcționa fără întrerupere de vineri până luni

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 15:49
Maratonul vaccinării în București. Șase centre vor funcționa fără întrerupere de vineri până luni
Un "Maraton al vaccinării pentru viaţă" se va desfăşura, de vineri până luni, în şase centre din Capitală.


În total, vor fi deschise 49 de fluxuri, care vor funcţiona non-stop, şi vor fi disponibile toate cele patru tipuri de vaccin. Se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

"În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii organizează o amplă acţiune de vaccinare în 6 centre din Bucureşti", a anunţat, miercuri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Astfel, începând de vineri, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, astfel:
▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
▪ Sector3: Biblioteca Naţională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada...

Maratorul vaccinării în București 22-25 octombrie: cum găsim centrele de imunzare deschise Non Stop

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 18:28
Maratorul vaccinării în București 22-25 octombrie: cum găsim centrele de imunzare deschise Non Stop
Un nou maraton al vaccinării va avea loc în București, începând de vineri, 22 octombrie, de la ora 08.00 dimineața. Vor fi deschise șase centre și pot veni atât cei care s-au hotărât să primească prima doză sau doza unică de la Johnson&Johnson.

Pentru a ajunge cât mai mulți oameni să se imunizeze, autoritățile au prelungit orarul pe timpul nopții a 14 linii de transport public.


”În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București.

Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV”, transmit autoritățile.

Unde ne putem vaccina în următoarele trei zile și cu ce ajungem la cetrele respective


Sector 1: Romexpo;
Locație: B-dul Mărășești 65-67;...

Instalatorul și brancardierul sunt capii rețelei de "vaccinare la chiuvetă" din Prahova. Doi asistenți medicali responsabili cu "execuția"

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 21:05
Instalatorul și brancardierul sunt capii rețelei de "vaccinare la chiuvetă" din Prahova. Doi asistenți medicali responsabili cu "execuția"
Un instalator, un brancardier și doi asistenți medicali sunt principalii coordonatori ai rețelei paralele de vaccinare din Prahova.

Sebastian Pancu (instalator), Tomis-Florin Matei (brancardier) și asistenții medicali Alina Mititelu și Adrian Manole sunt singurii inculpați din megadosarul vaccinărilor fictive din Prahova.

Procurorii au cerut arestarea preventivă, dar Tribunalul Prahova a respins solicitarea Parchetului și a dispus plasarea celor patru în control judiciar.

Mariana Tomiță, medicul de familie care coordona activitatea la centrul de vaccinare din Valea Călugărească, are doar calitate de martor în dosar.

Cei patru inculpați nu mai au voie să-și exercite meseriile pentru următoarele 60 de zile, perioadă în care se află în control judiciar.

În același timp, instalatorul, brancardierul și asistenții medicali au interdicție să ia legătura cu alte câteva zeci de persoane suspecte în cauză, fiind vorba despre beneficiarii care au dat bani pentru a obține un certificat fictiv de vaccinare anti COVID.

Procurorii vor contesta măsura controlului judiciar și vor cere la Curtea de Apel arestarea celor patru.

Conform unui comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, afacerea a demarat ”Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-coV-2, coroborată cu...
  1. Prima vacanță în Albania a unor turiști români: "Când mergi pe partea din spatele plajei parcă ești în Ucraina după război"
  2. Țara europeană cu 528 de km de litoral, neexplorată de români: "Altceva, dom'le! Sunt sătulă de Turcia, Grecia și Mamaia"
  3. EXTRAORDINAR: CASA POPORULUI, construită conform unor ecuații matematico geometrice necunoscute. Un Proiect Misterios ascuns în cel mai mare Edificiu Administrativ al lumii
  4. Mesajul trimis de Simona Halep familiei că se retrage din tenis. "Nu mai pot să joc"
  5. Un soldat trimis în Ucraina strigă "Glorie Rusiei!" și apoi își conduce camionul într-o mină anti-tanc. "A murit instantaneu" VIDEO
  6. Lună de miere în Mykonos, ratată din cauza unei note de plată: ”Soţul meu s-a dus la toaletă şi când s-a întors părea şocat”
  7. Vacanța de coșmar a unor români la all inclusive, în Bulgaria: "Am plecat după 4 nopți cu toxiinfecție alimentară"
  8. Aventura unor români ajunși cu mașina la service în Grecia: "Am dat de un mecanic plictisit, care nu avea chef să desfacă nimic"
  9. Reacția lui Cristian Tudor Popescu după ce Simonei Halep i s-a făcut rău la Washington
  10. Ce este "Fondul de urgenţă": suma de bani pe care trebuie s-o deţii. Metoda de-a "păstra" cel mai bine acest tip de economii