Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.079 secunde)

Articole despre "certificatul verde"

Comisia de mediu a Parlamentului European va vota jumătate din pachetul emblematic al blocului comunitar

Duminica, 15 Mai 2022, ora 19:22
Comisia de mediu a Parlamentului European va vota jumătate din pachetul emblematic al blocului comunitar
Comisia de mediu a Parlamentului European va vota luni și marți (16-17 mai) jumătate din textele din pachetul emblematic Fit for 55 al Comisiei Europene, care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, informează euractiv.fr.


Așteptată cu nerăbdare este propunerea de reformare a pieței UE de carbon, deoarece este „faza emblematică a reglementării climatice europene”, a subliniat președintele Comisiei ENVI, Pascal Canfin, membru al grupului centrist Renew Europe,

Schema UE de comercializare a certificatelor de emisii, în vigoare din 2005, permite unui număr de companii industriale să achiziționeze certificate de CO2 de pe piață în cazul în care depășesc cotele de emisii permise. După ce prețurile pentru aceste certificate au rămas scăzute timp de mulți ani, acestea au atins un vârf istoric de 100 EUR pe tonă în februarie.

În ceea ce privește includerea de noi sectoare pe piața carbonului, se așteaptă ca marea majoritate a deputaților europeni din Comisia ENVI să susțină inclusiv sectorul maritim, dar probabil că vor vota în favoarea interzicerii cotelor gratuite acordate în prezent sectorului aviației începând cu 2025. Acest lucru ar trebui să se aplice zborurilor interne ale UE și celor din UE către restul lumii.

Deputații europeni vor vota, de asemenea, o propunere de implementare treptată a mecanismului de ajustare a frontierei de carbon (CBAM) între 2025 și 2030 și,...

AUR se dizolvă pe zi ce trece după numeroase demisii în lanț. Unde a eșuat partidul

Joi, 05 Mai 2022, ora 03:25
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
AUR se dizolvă pe zi ce trece după numeroase demisii în lanț. Unde a eșuat partidul
AUR se dizolvă pe zi ce trece după mai multe demisii în lanț din partea parlamentarilor. Unde a eșuat partidul.

Tot mai mulți membri, dar si apropiați ai partidului AUR s-au distanțat în ultimele săptămâni de formațiune. Aproape toți arată cu degetul către liderul formațiunii, George Simion.

Noul val al demisiilor din AUR a început de la finalul lunii martie, atunci când deputatul Dănuț Aelenei a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al partidului. Fost contracandidat al lui George Simion pentru șefia AUR, Aelenei s-a plâns că a fost amenințat și a sugerat că alegerile ar fi fost fraudate.

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (...) În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi”, afirma Aelenei.

Două săptămâni mai târziu, George Simion era abandonat și de către unul dintre consultanții săi politici. Specializat pe probleme de relații internaționale, Anton Pisaroglu anunța că rupe colaborarea cu AUR și cu Simion, spunând, în contextul războiului din Ucraina, că politica sa...

Utilizarea certificatului verde ar putea fi prelungită până în 2023. Noi propuneri analizate la nivel european

Joi, 03 Februarie 2022, ora 19:37
Utilizarea certificatului verde ar putea fi prelungită până în 2023. Noi propuneri analizate la nivel european
Comisia Europeană a propus joi, 3 februarie, prelungirea cu un an a termenului până la care trebuie folosit certificatul verde în vederea călătoriilor în interiorul blocului comunitar.

În prezent, documentul este valabil până la 30 iunie 2022.

”Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Certificatul verde atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent.

De marţi a intrat în vigoare noua regulă stabilită de Comisia Europeană care limitează la 270 de zile (nouă luni) valabilitatea certificatului de vaccinare fără doza booster pentru călătoriile intra-europene.

În propunerea anunţată joi, Comisia Europeană a mai cerut şi includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care să poată fi emis certificatul verde.

O altă propunere are în vedere garantarea că certificatele de vaccinare menţionează numărul total corect al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în ţara care emite certificatul, întrucât uneori apar astfel de neconcordanţe pe certificatele persoanelor care nu fac toată schema de vaccinare în aceeaşi ţară.

Comisia Europeană propune de asemenea ca certificatele de vaccinare...

Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă: ”Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 11:36
Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă: ”Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 31 ianuarie, că nu este de acord cu introducerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă şi că ar fi "un pic cam tardive" alte măsuri pe care să le ia autorităţile din România în privinţa acestui document, care deja există la noi şi funcţionează în baza unei ordonanţe de urgenţă.

"Nu sunt specialist în domeniu şi am făcut un apel clar la oamenii politici, inclusiv la mine, să nu ne dăm noi mai mult cu părerea într-un domeniu pe care nu îl stăpânim. (...) Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigoare. Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (...) A detaliat OCDE despre acest cerificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri", a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliţie se va discuta despre recomandarea reprezentantului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică despre extinderea implementării certificatului verde în România în mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii.

Ciolacu a fost întrebat şi dacă ar trebui regândită campania de vaccinare anti-COVID-19.

"E adevărat că avem o rată redusă a vaccinării. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea...

Florin Cîțu neagă că ar fi existat discuții la Cotroceni pe tema certificatului verde. Ce alternative la document acceptă PNL

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 16:36
Florin Cîțu neagă că ar fi existat discuții la Cotroceni pe tema certificatului verde. Ce alternative la document acceptă PNL
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri, 7 ianuarie, că va accepta și alte soluții în afară de certificatul verde dacă liderul PSD, Marcel Ciolacu, le va propune. Condiția este însă ca economia să nu fie blocată, a punctat acesta.

”Dacă altcineva depune un alt proiect în Parlamentul României, dacă Guvernul acceptă un alt proiect, dacă îşi asumă un alt proiect, bineînţeles că atunci noi ne uităm la acela şi eu presupun că sunt mai bine făcute şi vor trece mai uşor, dar până atunci avem un singur proiect. Şi eu înţeleg de la specialişti că această măsură a certificatului verde ajută atât la creşterea numărului de persoane vaccinate, cât şi la stagnarea sau reducerea efectelor pandemiei, mergem cu el mai departe. Dacă sunt şi alte soluţii, dacă preşedintele PSD, domnul Ciolacu, are şi altă soluţie, sunt foarte deschis să vedem şi altă soluţie. Dacă nu certificatul verde, altceva. Dar vă spun foarte clar: nu voi accepta nicio soluţie care închide economia. Nicio soluţie care vine şi închide economia nu va fi susţinută de PNL. (...) În momentul acesta, noi susţinem ceea ce avem în Parlamentul României. Dacă specialiştii vin cu altceva, vom accepta orice soluţie care să reducă numărul de persoane infectate zilnic, numărul de persoane care ajung la ATI şi să crească gradul de vaccinare”, a spus Cîţu într-o conferinţă susţinută la sediul central al PNL.

El a arătat că va...

Florin Cîțu susține în continuare introducerea certificatului verde: ”Toată lumea încearcă să ignore această problemă”

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 14:06
Florin Cîțu susține în continuare introducerea certificatului verde: ”Toată lumea încearcă să ignore această problemă”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu a afirmat, luni, la Parlament, că susţine în continuare introducerea certificatului verde, el arătând că, în lipsa acestuia, ”nu vom putea susţine de la buget costurile suplimentare şi pentru concedii medicale şi pentru şomaj tehnic, dar şi pentru factura la energie”.


Dacă nu există în coaliţie susţinere pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că sunt alte costuri pentru economie, a mai spus Cîţu, adăugând că, în opinia sa, ”acest val trebuia gestionat altfel”.

Florin Cîţu a afirmat că din punctul lui de vedere, era nevoie de adoptarea certificatului verde.

”Înţeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni şi înţeleg că faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic şi aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă şi vă spun şi de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă persoane care au intrat în contact, şi care stau şi ele acasă, alte concedii medicale. Înseamnă costuri pentru companii şi pentru stat.

Nu mai spun că, dacă aceste costuri vor creşte, e posibil să avem companii care îşi vor opri activitatea pentru că nu vor putea să funcţioneze. Oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Deci reprezintă un cost pentru economie şi pentru societate care nu este luat în calcul, pe lângă costul pe care îl avem cu energia”, a spus Cîţu.

El a continuat: Eu sunt foarte curios să văd dacă...

Cum "s-a liniștit" coaliția cu lașitate după sondajele de opinie. Procentul românilor care ar respinge impunerea certificatului verde

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 03:01
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Cum "s-a liniștit" coaliția cu lașitate după sondajele de opinie. Procentul românilor care ar respinge impunerea certificatului verde
Cu toate că numărul de infectări și de decese din cauza COVID-19 se dublează de la o zi la alta, coaliția de guvernare evită să ia o decizie concretă cu privire la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Deși puterea a promis că acest subiect va fi tranșat până la finalul anului 2021 iar în Parlament se află deja două proiecte de lege, ultimele sondaje i-a determinat pe liderii politici de la putere să se răzgândească asupra formei certificatului COVID.

Mai mult, cum parlamentarii se află în vacanță, legea ar putea fi adoptată, în cel mai bun caz, abia de la începutul lunii februarie.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit luni, 3 ianuarie, despre necesitatea Certificatului Covid, însă a dat de înțeles că acesta nu va fi implementat în viitorul apropiat, vorbind despre un blocaj la nivel legislativ.

"Probabil există un blocaj la nivel legislativ şi sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţi, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrăţişată, încât să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important. Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, Certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a relatat ministrul.

Nici premierul Nicolae Ciucă nu a avut un răspuns concret cu privire la implementarea certificatului...

Alexandru Rafila dă vina pe fostul guvern pentru eșecul certificatului verde: ”În acest moment, nu mai văd urgenţa”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 23:44
Alexandru Rafila dă vina pe fostul guvern pentru eșecul certificatului verde: ”În acest moment, nu mai văd urgenţa”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 14 ianuarie, că certificatul verde ar fi fost necesar înaintea valului patru al pandemiei, dar că atunci nu a fost asumat politic.

Social-democratul estimează că valul cinci al pandemiei se va încheia în câteva săptămâni și, în acest context, certificatul nu mai este o urgență acum.

”În acest moment, nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (...) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie...”, a afirmat Alexandru Rafila, la Digi24.

El a spus că ”protecţia împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică în acest moment faţă de această variantă, faţă de variantele anterioare”, dar că recomandă ”cu tărie în continuare vaccinarea”, deoarece proporţia de cazuri grave şi de decese este mult mai mare la nevaccinaţi decât în rândul celor imunizaţi.

În opinia ministrului Sănătăţii, certificatul verde ar fi fost necesar înainte de valul 4, dar pentru asta era nevoie şi de o decizie asumată politic, care n-a fost luată.

”Certificatul verde nu este victima politicului, este până la urmă o...

Marcel Ciolacu, despre certificatul verde cu trei doze: ”Am vorbit cu domnul Cercel şi dânsul mi-a spus că nu crede că este necesară o astfel de măsură”

Marti, 01 Februarie 2022, ora 17:03
Marcel Ciolacu, despre certificatul verde cu trei doze: ”Am vorbit cu domnul Cercel şi dânsul mi-a spus că nu crede că este necesară o astfel de măsură”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, 1 februarie, despre introducerea obligativităţii celei de-a treia doze de vaccin pe certificatul verde, la nivel naţional, aşa cum se întâmplă şi în cazul certificatului european, că a vorbit cu doctorul Streinu Cercel, care i-a spus că nu crede că este necesară o astfel de măsură.

”Am vorbit cu domnul Cercel şi dânsul mi-a spus că nu crede că este necesară o astfel de măsură”, a spus Ciolacu, la Parlament.

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că, în acest moment, nu a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional.

După ce România va adopta Decizia 2021/1073, va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare complete au trecut mai mult de 270 de zile.

Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 20:34
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a criticat lipsa de acțiune a PSD, în special a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește introducerea certificatului verde. Liberalul a abordat și modul în care a fost gestionată criza energiei.

Susținând că documentul era necesar pentru protejarea sănătății populației, prim-vicepreședintele PNL l-a acuzat pe ministrul Sănătății că a ținut mai mult cont de sondaje.

”Electoratul PNL în octombrie-noiembrie era de acord 80% cu certificatul verde, dar nu şi la locul de muncă în privat. În cadrul electoratului USR- 88%, în cadrul electoratului PSD era de 50-52% pentru, restul împotriva. Iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor, din păcate”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Europarlamentarul a precizat că partidul său ar fi trebui să ceară înlocuirea lui Rafila după atacurile pe care le-a făcut la adresa lui Florin Cîţu privind certificatul verde şi campania de vaccinare.
”După această declaraţie, dacă ar fi existat o şedinţă de coaliţie, dar din păcate 30 de zile nu au fost şedinţe de coaliţie, ar fi trebuit, ca în spatele uşilor închise, să solicităm înlocuirea domnului Rafila. Pentru că atunci când porneşti la un drum, nu poţi ca unul să îţi pună piedică, pentru că vom cădea cu toţii”, a explicat liberalul.

Întrebat dacă s-ar impune o remaniere dacă astfel de declaraţii ar...

Un senator UDMR critică implicarea lui Iohannis în blocarea certificatului verde: ”Nu e treaba domnului preşedinte, cu pregătirea pe care o are”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 23:05
Un senator UDMR critică implicarea lui Iohannis în blocarea certificatului verde: ”Nu e treaba domnului preşedinte, cu pregătirea pe care o are”
Senatorul UDMR Laszlo Attila a criticat joi, 6 ianuarie, decizia liderilor coaliției de a renunța la certificatul verde în urma discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis. Acesta a menționat că este vorba despre o problemă de sănătate publică, în care șeful statului nu ar trebui să se implice pentru că nu are pregătirea necesară.

Senatorul, care este și medic, a subliniat că trebuie să faci tot posibilul să nu pierzi vieţi omeneşti, mai ales când îţi stau la dispoziţie măsuri de prevenţie.

”Să ştiţi, voi fi foarte tranşant: nu cred că este treaba domnului preşedinte, cu pregătirea domniei sale, să ia astfel de decizii. Este o problemă de sănătate publică şi trebuie lăsat personalul de specialitate să ia astfel de decizii”, a declarat senatorul UDMR joi seară, la Profit TV, întrebat despre renunţarea la adoptarea proiectului certificatului verde, în luna decembrie, după o întâlnire cu preşedintele țării.

El a precizat că a văzut ”tot felul de argumente şi discuţii paralele, de multe ori”, pe această temă, legat de ”ce ne putem asuma sau nu cu introducerea acestui document”.

”Părarea mea este că, dacă stăm mult şi ne gândim mult, o să se întâmple acel lucru care ne-a spus domnul Ciolacu, că va fi tardiv”, a arătat senatorul.

Laszlo Attila a mai spus că nu ştie, pe de altă parte, cum vor putea adopta un document în condiţiile anunţate de Florin Cîţu, ”cu aceste...

Rafila, despre vina cu privire la neimplementarea legii certificatului verde: „Noi am făcut tot ce a ținut de noi; Nu a existat această decizie politică”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 15:05
Rafila, despre vina cu privire la neimplementarea legii certificatului verde: „Noi am făcut tot ce a ținut de noi; Nu a existat această decizie politică”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat vineri, 14 ianuarie, că se încearcă o pasare a responsabilității cu privire la certificatul verde și că vina o poartă politicul pentru că nu și-a asumat o astfel de decizie.

”Suntem promotorii vaccinării pe orice cale, dar discuţia despre certificatul verde nu aş vrea să o mai reluăm încă o dată. Ministerul Sănătăţii a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuit să fie, într-un fel sau altul, aprobată de Parlament, acel proiect de lege s-a blocat, ştiţi bine că şi colegii de la PNL au promovat un astfel de proiect în luna octombrie, cred, care din păcate era unilateral, se referea doar la personalul sanitar, nu se referea la sănătatea publică, aveam foarte multe amendamente şi a fost respins în Senat.

Alexandru Rafila a precizat că ”noi am făcut tot ce a ţinut de noi ca să aducem partea de legislaţie care ar fi trebuit să fie adopatată ăn Parlament,

”Nu a existat această decizie politică, mie îmi pare rău că lucrul ăsta nu este discutat şi chiar asumat, pentru că se încearcă o pasare a responsabilităţii, care nu este corectă şi care până la urmă trebuie să ne-o asumă cu toţii, dacă vreţi. Eu mi-o asum în sensul că sunt parlamentar şi eu, sunt unul din cele câteva sute de parlamentari, dar trecerea acestei legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuţie limitarea unor drepturi şi lucrul acesta trebuie...

Coaliția de guvernare, prima întâlnire din 2022. Certificatul verde, printre temele de discuție

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 08:07
Comenteaza acest articol | 24 comentarii
Coaliția de guvernare, prima întâlnire din 2022. Certificatul verde, printre temele de discuție
PSD, PNL și UDMR se întâlnesc luni, 10 ianuarie, în prima ședință a coaliției de guvernare din 2022. Printre principalele subiecte de discuție se vor regăsi legea certificatului verde la locul de muncă, precum și criza din energie.


Unul dintre subiectele principale ale discuției va fi certificatul verde la locul de muncă. Președintele PSD Marcel Ciolacu a dat deja semne săptămâna trecută că formațiunea sa a renunțat la această idee.

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”, a relatat Ciolacu la Antena 3.

De cealaltă parte, liberalii s-au arătat în favoarea introducerii acestei legi. Mai mujlt, liderul PNL Florin Cîțuj a lansat un atac subtil la adresa lui Ciolacu.

„Dacă sunt şi alte soluţii, dacă preşedinte PSD, Marcel Ciolacu, are şi altă soluţie, sunt foarte deschis să vedem şi altă soluţie. Dacă nu certificatul verde, altceva. Dar vă spun foarte clar nu voi accepta nicio soluţie care închide economia. Nicio soluţie care vine şi închide economia nu va fi...

Alexandru Rafila anunță o dublare a cazurilor Covid în valul Omicron. Ce șanse mai are certificatul verde

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 21:14
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Alexandru Rafila anunță o dublare a cazurilor Covid în valul Omicron. Ce șanse mai are certificatul verde
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 3 decembrie, că numărul cazurilor Covid-19 s-ar putea dubla în valul Omicron față de cel precedent.

În acest context, social-democratul a subliniat necesitatea Certificatului Covid, document care ar limita explozia infectărilor.

”În legătură cu Certificatul verde, ştiţi bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de faţă se găseşte în Camera Deputaţilor. Probabil există un blocaj la nivel legislativ şi sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţi, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrăţişată, încât să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important. Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, Certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că autorităţile monitorizează situaţia.

”Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea şi, atunci, sigur, că trebuie să găsim şi soluţii la situaţia de fapt”, a mai spus social-democratul.

Întrebat despre renunţarea la Certificatul verde profesional în România, ministrul a...

Un student nevaccinat din Suceava a primit în instanță dreptul de a se caza la cămin fără certificatul verde. Ce motive a invocat VIDEO

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 23:21
Un student nevaccinat din Suceava a primit în instanță dreptul de a se caza la cămin fără certificatul verde. Ce motive a invocat VIDEO
Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a pierdut procesul cu un student care a atacat decizia Senatului instituției privind condiționarea acordării unui loc în cămin de prezentarea dovezii vaccinării anti-Covid, a unui test PCR negativ sau a adeverinței de vindecare în ultimele șase luni.

Conducerea Universității a decis în aprilie 2021 să nu le mai ofere teste gratuite studenților și să condiționeze cazarea în cămin de certificatul verde.
Hotărârea Senatului USV a fost atacată în instanță de studentul Florin Căluș, care nu s-a vaccinat.

În 8 septembrie 2021, tânărul a avut câștig de cauză pe fond, la Tribunalul Suceava. Judecătoarea a dispus anularea art. 2 lit. a și b din Hotărârea nr. 29/2021 a Senatului Universității, potrivit stirisuceava.net

Conducerea Universității a atacat decizia, dosarul ajungând la Curtea de Apel Suceava. Joi, 13 ianuarie, doi judecători din complet au respins apelul instituției, iar cel de-al treilea a făcut opinie separată, propunând admiterea recursului și casarea în parte a sentinței atacate.

Universitatea a adoptat și a doua oară decizia anulată în instanță

La două săptămâni după decizia prin care instanța de fond din septembrie 2021 a dispus anularea Hotărârii Senatului nr. 29/2021, prevederile documentului au fost adoptate și prin Hotărâre 104/23.09.2021 a Consiliului de Administrație.

Și această decizie a fost atacată în instanță, mai...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga
  5. O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  8. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  9. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  10. „Autopsia” afacerii cu date despre morți patronată de Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT