Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.126 secunde)

Articole despre "citu"

Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”

Luni, 15 August 2022, ora 12:09
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că ”PSD = inflaţie = dobânzi mari” şi că în mare parte din perioada 2017-2019 România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE.

”Despre încredere şi profesionalism. În 2020 România se împrumuta la dobânzi mai mici decât în 2019. La 6 luni 1.22% în 2020 < 3.02% în 2019. Iar la 15 ani, 4.47% în 2020 < 5.07% în 2019. În 2021 România se împrumuta la dobânzi mai mici decât în 2020 şi 2019”, scrie Florin Cîţu într-un mesaj pe Facebook.
El continuă: ”În 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021. Mult mai mari. La 6 luni, 3.97% în 2022 > 2.32% în 2021. Iar la 15 ani, 8.47% în 2022 > 4.14% în 2021”.

”Corelaţie şi cauzalitate: PSD = inflaţie = dobânzi mari (În mare parte din perioada 2017-2019 România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE)”, mai spune fostul preşedinte al Senatului, citând Raportul privind datoria publică 31 mai 2020, Raportul privind datoria publică 31 mai 2021 şi Raportul privind datoria publică 31 mai 2022.Însă această postare a stârnit un val de reacții. Oamenii i-au atras atenția că PSD este la guvernare împreună cu PNL.

”Florine dragă, dar cine mama naibii i-a adus la guvernare, oare nu tu și echipa câștigătoare?!”, a...

Cum a ajuns Florin Cîțu de la un „Superman” în situația jalnică de a-și pierde toate funcțiile din PNL, în doar câteva luni

Joi, 30 Iunie 2022, ora 21:50
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Cum a ajuns Florin Cîțu de la un „Superman” în situația jalnică de a-și pierde toate funcțiile din PNL, în doar câteva luni
Catalogat în urmă cu doar câteva luni drept „viitorul PNL”, fostul președinte al partidului Florin Cîțu a fost înlăturat pas cu pas din fiecare funcție importantă din formațiune. De la finalul anului trecut și până acum, Cîțu a pierdut șefia Guvernului, a partidului, a Senatului și a filialei Sectorului 3 din București.

Florin Cîțu este un membru relativ nou în PNL, acesta înscriindu-se în partid în 2016. Tot atunci ajunge și senator pe listele din București ale partidului, fiind promovat de fostul președinte al formațiunii, Ludovic Orban, mai întâi ca ministru de Finanțe în 2019, iar apoi premier în 2020. În această perioadă Cîțu iese în evidență și prin atacurile vitriolice la adresa PSD, fiind printre cei mai vocali liberali. Pe 25 septembrie 2021 Cîțu reușește să preia și șefia partidului, iar numeroși liberali cu vechime spuneau despre acesta că reprezintă viitorul partidului.Decăderea lui „Superman”
La doar câteva zile după ce a fost ales președinte al PNL, Florin Cîțu a suferit prima lovitură de imagine după ce, pe 5 octombrie 2021, guvernul condus de acesta a picat în Parlament ca urmare a unei moțiuni de cenzură depusă de PSD și votată de USR.

FOTO Facebook / Iulian Bulai

Din acest punct cariera politică a lui Florin Cîțu urmează un declin rapid. După mai multe negocieri eșuate cu USR PLUS pentru refacerea coaliției de guvernare cu acesta în poziția de premier,...

Ludovic Orban prezice că Ciucă va avea soarta lui Cîțu în PNL: ”O unealtă folosită şi aruncată la lada de gunoi”

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 18:42
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Ludovic Orban prezice că Ciucă va avea soarta lui Cîțu în PNL: ”O unealtă folosită şi aruncată la lada de gunoi”
Fostul lider al PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, 29 iunie, după demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, că acesta a fost folosit ca o ”unealtă” de ”trădătorii” din partid. În opinia sa, și actualul premier, Nicolae Ciucă, va avea aceeași soartă.

„Cîţu a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi. Ştiţi ce mi s-a părut urât? Că l-au schimbat înainte de vacanţa parlamentară. Ce putea să facă Cîţu în vacanţa parlamentară ca preşedinte al Senatului? Dar asta e mintea celor care conduc astăzi partidul. După "nimiCîţu" urmează "nimiNicu", pentru că aşa cum l-au aruncat la lada de gunoi Iohannis şi echipa demolatoare pe Cîţu, după ce l-au folosit la cele mai dolosive şi antidemocratice manopere politice, la fel se va întâmpla şi cu "nimiNicu"”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă şi Nicolae Ciucă va avea aceeaşi soartă ca Florin Cîţu, Ludovic Orban a răspuns: „Nimeni nu-l respectă pe Ciucă. Ciucă n-are nicio legătură cu PNL”.

„Dacă ascultaţi ce vorbesc oamenii din PNL despre Ciucă, o să vă lămuriţi că Ciucă va fi aruncat la lada de gunoi imediat ce nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL. Nimeni nu dădea doi bani pe Cîţu, chiar şi atunci când vorbeau în toată campania că este cel mai bun, cel mai deştept, că va ţine partidul la guvernare 8 ani de...

Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 10:47
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice.

UPDATE 11.00 La finalul ședinței, Florin Cîțu a confirmat că a demisionat de la fruntea Senatului. Întrebat pe cine „a supărat”, acesta a spus că pe PSD. Mai mult, Cîțu a lansat noi critici la adresa social-democraților, afirmând că „această guvernare, dacă nu era cu PSD, era mult mai bună”.

„Ca președinte al Senatului sunt mândru de vizita din SUA. Nu a mai făcut-o nimeni în ultimii 11 ani” a mai afirmat Cîțu.

Înainte de întâlnirea senatorilor, Cîțu afirma în fața jurnaliștilor că nu are nimic ce să își reproșeze și că nu l-a sunat nimeni cu privire la acest subiect.

„Sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut de când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Despre ce vorbim? nu m-a sunat nimeni şi nimic(...) Despre ce vorbim? Eu nu am aceste informaţii, nu m-a sunat nimeni(...) Nu, uitaţi-vă la activitatea Senatului, o vizită în SUA după 11 ani”, a declarat Cîțu.

Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu.

Mazilirea lui Cîțu vine în contextul în care acesta a criticat în repetate rânduri în ultimele săptămâni actuala conducere a Guvernului, precum și numeroși membri din PSD, pe subiectul măsurilor...

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia SURSE

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 09:06
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia SURSE
Florin Cîţu a decis, miercuri, să îşi depună mandatul de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie, au precizat surse liberale pentru News.ro. În urma demisiei acestuia, funcţia de preşedinte interimar al Senatului va fi preluată de Alina Gorghiu.


- Știrea inițială -

Șeful Senatului, Florin Cîțu, ar urma să fie schimbat din funcție, susțin surse politice, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor.

UPDATE: Florin Cîțu a declarat miercuri, înainte de începerea ședinței PNL că nu știe despre o eventuală schimbare din funcție.

”Eu nu am aceste informații”, a declarat Florin Cîțu jurnaliștilor.

Senatorii PNL se reunesc de la 09.30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot, scrie Digi 24.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 11:29
Comenteaza acest articol | 24 comentarii
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîţu a declarat miercuri, 29 iunie, după ce a demisionat de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general al PNL i-au cerut să facă un pas un spate, spunându-i-se că i s-a retras sprijinul politic.

Cîțu a spus într-o conferință de presă organizată după demisie că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului.

”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, bineînţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Cîţu, după şedinţă.

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a completat el.

Florin Cîţu a arătat că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, ”împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

”Bineînţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am...

Cîțu continuă atacurile dezlățuite la adresa PSD: ”Nu contează că e condus de Ponta, Dragnea sau Ciolacu. Au acelaşi obiectiv”

Marti, 14 Iunie 2022, ora 22:51
Cîțu continuă atacurile dezlățuite la adresa PSD: ”Nu contează că e condus de Ponta, Dragnea sau Ciolacu. Au acelaşi obiectiv”
Șeful Senatului, Florin Cîţu, continuă seria ”șarjelor”critice la adresa partenerilor de guvernare ai PNL, criticând în termeni duri politica promovată de PSD privind introducerea unei taxe pentru educaţie şi sănătate.

E susține că, înaintea lui Marcel Ciolacu, alţi foşti lideri social-democraţi, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, susţineau taxe suplimentare promiţând dezvoltarea ţării. "Eu asta spun mereu: PSD-ul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Nu contează că PSD e condus de Ponta, Dragnea sau Ciolacu. Au acelaşi obiectiv, acela de a suprataxa sectorul privat, de a ţine sectorul privat sub control, de a supracontrola sectorul privat pentru a lua banii către propriul electorat, către baronii locali”, declară Florin Cîţu.


Prezent, marţi seară, într-o emisiune televizată, fostul premier Florin Cîţu a reacţionat râzând atunci când a fost întrebat despre creşterea impozitării marilor firme, propusă de PSD.

"Ştiţi de ce râd? Pentru că-mi aduc aminte... sunt doi foşti preşedinţi ai Partidului Social Democrat care ne-au tot dus, ne-au vorbit de taxe. Este Victor Ponta, care ne spunea că acciza la carburant trebuie să o crească pentru că va face din acei bani autostrăzi. Niciun leu nu s-a dus spre autostrăzi, am scos acea acciză la carburanţi şi am redus preţul la pompă. Şi o propunere la Liviu Dragnea, deci taxa de solidaritate este şi în programul de guvernare din 2017 al PSD. Şi eu asta...

Florin Cîțu critică ”țopăielile fiscale” promovate de partenerii din coaliție: ”Așa au făcut Dragnea şi Ponta şi au distrus economia”

Marti, 14 Iunie 2022, ora 16:36
Florin Cîțu critică ”țopăielile fiscale” promovate de partenerii din coaliție: ”Așa au făcut Dragnea şi Ponta şi au distrus economia”
Președintele Senatului, Florin Cîțu, a criticat marți, 14 iunie, lipsa unei strategii a guvernului pentru combaterea crizei care va urma. Fostul lider al PNL a transmis că politica fiscală ”nu se face ca la piață”.

”Am auzit iarăşi o chestie foarte interesantă, că se impozitează tot ce este peste salariul preşedintelui României. Foarte interesant că domnul preşedinte Marcel Ciolacu are salariul sub preşedintele României, deci nu vrea să-şi impoziteze propriul salariu, aşa mă uit la aceste discuţii. Nu aşa se face politica fiscală, nu aruncăm câteva chestii în spaţiul public - sunteţi de acord cu 6.000, cu 3.000, nu suntem la piaţă, astea sunt ţopăieli fiscale, nu aşa se face, a făcut şi Dragnea aşa, a făcut şi Ponta şi au distrus economia. Au venit liberalii în 2019, am eliminat toate acele tâmpenii şi am pus economia pe făgaş normal, cu venituri de la buget mai mari, ca procent din PIB, nu doar venituri de la buget mai mari”, a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă ar fi de acord cu o deducere sub pragul de 6.000 de lei.

El a reiterat că este îngrijorat de faptul că nu există o strategie prin care să fie redusă inflaţia sub 10% anul acesta.

”V-am spus acum o săptămână că asta mă îngrijorează, nu văd încă o strategie care să atace frontal criza care ne paşte. Nu o spun eu, o spun experţii, cei din afară, şi americanii şi europenii, că urmează o criză. Care este...

De ce a ajuns Florin Cîțu să atace coaliția cu PSD și care sunt șansele ca acesta să fie dat jos de la Senat

Joi, 05 Mai 2022, ora 12:06
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
De ce a ajuns Florin Cîțu să atace coaliția cu PSD și care sunt șansele ca acesta să fie dat jos de la Senat
La aproximativ o lună după ce a fost dat jos de la șefia PNL, Florin Cîțu iese la atac împotriva alianței cu PSD și recunoaște că a greșit la momentul destrămării coaliției cu USR. De cealaltă parte, echipa câștigătoare care în urmă cu un an îl propulsa la șefia partidului, a lansat pe surse ideea înlocuirii lui Cîțu de la Senat.

Florin Cîțu a subliniat într-un interviu pentru DigiFM că s-ar fi luptat pentru refacerea alianței cu USR și a reamintit că varianta cu PSD este un compromis

Nu era ceva ce era natural și poate că de aceea lucrurile nu au funcționat până la urmă. De aceea, eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine, această coaliție nu e naturală. Nu cred că după ce am venit la guvernare, în 2019, și am corectat 3 ani de măsuri total anti-economice și anti-români, putem să stăm acum la masă cu aceeași oameni și să credem că nu vor fi la fel. Și deja am câteva exemple că mergem în aceeași direcție, dar este o decizie a conducerii Partidului Național Liberal”, a afirmat Cîțu.

Fostul lider al liberalilor și-a îndreptat apoi atacul și asupra actualei conduceri a PNL, despre care spune că trebuie să-și asume rezultatele finale. „Eu am considerat că nu pot fi în această coaliție cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură a PNL nu era susținută. Atunci, conducerea PNL, care susține această coaliție și aceste măsuri ale PSD-ului, și-a asumat rezultatele unei...

Cîțu aruncă săgeți către ministrul Finanțelor: ”Nici nu știe ce documente are”

Luni, 30 Mai 2022, ora 14:48
Cîțu aruncă săgeți către ministrul Finanțelor: ”Nici nu știe ce documente are”
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a criticat luni PSD şi Ministerul Finanţelor, reproşându-le "haosul total", dobânzile mari şi inflaţia în creştere şi a afirmat că ministrul Finanţelor "nu ştie nici ce documente are" şi "înţelege greşit cifrele".


"Am văzut câteva declaraţii şi asta explică de ce astăzi ne împrumutăm la astfel de dobânzi şi avem inflaţie mare. Ministrul de Finanţe nu ştie nici ce documente are pe acolo. În primul rând, în 2020 - 2021, împrumuturile pe care le-am luat atunci, niciunul dintre ele nu este scadent în 2022. Trebuie să fie foarte clar, nimic din ce se împrumută anul acesta Ministerul Finanţelor nu are legătură cu ce obligaţiuni au fost emise în 2020-2021. Are legătură cu ce s-a împrumutat domnul Sorin Grindeanu sau domnul Ciolacu, când erau ei în Guvern. De acolo, da, sunt bani şi pe care îi plăteşte astăzi, refinanţare. Mai mult, a înţeles greşit cifrele (...). Deci este un haos total şi asta explică clar de ce în România astăzi avem aceste dobânzi şi de ce avem inflaţie şi vom avea şi inflaţie mai mare şi dobânzi mai mari, cu PSD la Ministerul Finanţelor", a susţinut Cîţu, întrebat pe această temă.

El a lansat o provocare PSD, să lase Ministerul Finanţelor la PNL, iar "inflaţia şi dobânzile vor scădea".

"Există o provocare pe care o arunc celor de la PSD, dacă vor şi dacă le pasă de români, ar trebui să dea Ministerul Finanţelor celor de...

Florin Cîțu s-a supărat “big time” pe partid. A ieșit de pe toate grupurile PNL și se pregătește să fie schimbat de la șefia SenatuluI

Vineri, 20 Mai 2022, ora 14:51
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Florin Cîțu s-a supărat “big time” pe partid. A ieșit de pe toate grupurile PNL și se pregătește să fie schimbat de la șefia SenatuluI
Fostul lider liberal Florin Cîțu a părăsit zilele trecute toate grupurile de comunicare internă ale PNL, susțin surse politice pentru ziare.com.


Cîțu se așteaptă ca în toamnă să fie schimbat și de la șefia Senatului.

În continuare, Florin Cîțu va face opoziție la PSD, în special pe măsurile economice, susțin surse din anturajul său.

Florin Cîțu a demisionat, la începutul lunii aprilie, din funcția de președinte PNL, locul său fiind luat la scurt timp de Nicolae Ciucă, în urma congresului extraordinar al partidului, care a avut loc pe 10 aprilie.

Cîțu nu și-a dat demisia și din funcția de președinte al Senatului. "Acolo sunt alte discuții. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție", declara la vremea respectivă Florin Cîțu.

USR exclude o altă colaborare cu Florin Cîțu: ”A avut o oportunitate istorică și a ales să facă totul praf”. Ce șanse mai are o coaliție cu PNL

Marti, 03 Mai 2022, ora 21:33
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
USR exclude o altă colaborare cu Florin Cîțu: ”A avut o oportunitate istorică și a ales să facă totul praf”. Ce șanse mai are o coaliție cu PNL
Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marți, 3 mai, că respinge o potențială revenire la guvernare alături de fostul lider al PNL Florin Cîțu.

”Florin Cîţu a avut o oportunitate istorică, să întruchipeze speranţa în România şi să conducă un guvern reformator, care chiar să reformeze statul român. Părea că este ceea ce trebuie, era o aripă reformatoare a PNL-ului, era mai degrabă liberal în gândire, contrar unor colegi de-ai lui şi a ales să facă totul praf, cu un comportament care este nedemn. Eu resping ferm orice apropiere de Florin Cîţu, adică orice revenire potenţială a USR-ului la guvernare nu se va face în niciun caz cu Florin Cîţu”, a spus Năsui marți seară, la Profit TV.

Întrebat dacă USR ar colabora cu PNL, fostul ministru a precizat că acest lucru ar putea fi decis doar în urma unei discuții serioase. ”Depinde ce ne angajăm să facem. Ultima oară, am avut mai multe angajamente, precum zero taxe pe salariul minim, şi, odată agreate, au fost abandonate. În funcţie de programul de guvernare, în niciun caz nu vom mai fi de acord să facem lucrurile în viitor, de la anul. Când vrei să faci o reformă o faci din prima, cu un guvern care să vrea să facă reforme”, a precizat el.

Despre o posibilă colaborare cu actualul preşedinte PNL, premierul Nicolae Ciucă, Năsui a răspuns: ”Personal, am colaborat foarte bine cu domnul Ciucă, singura condiţie pe care am pus-o PNL a fost să nu fie...

Florin Cîţu afirmă că plafonarea preţului la combustibil ar duce la penurie: ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 22:34
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Florin Cîţu afirmă că plafonarea preţului la combustibil ar duce la penurie: ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România”
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că plafonarea preţului la combustibil la 6 lei pe litru, cum ”a auzit” că doresc social-democraţii, ar duce la penurie. ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România să vândă la un preţ mult mai mic decât cel determinat de piaţă”, se întreabă fostul ministru al Finanţelor.

”PSD doreşte plafonarea preţului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Aşa am auzit. Eu nu particip la discuţiile din coaliţie din data de 3 aprilie 2022. În acest moment România are cam cel mai mic preţ la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până şi în Ungaria, unde preţul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta are o întrebare pentru PSD: ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România să vândă la un preţ MULT mai mic decât cel determinat de piaţă dacă poată să vândă mult mai scump în alte ţări din UE?”.

Potrivit acestuia, întrebarea ”este valabilă şi pentru "geniala" soluţie a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii”.

”Capitalul circulă liber în UE şi va merge acolo unde are cel mai mare randament. Astfel de "soluţii" GARANTEZA subdezvoltarea României. O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină şi motorină pentru ca o sa fie penurie?”, a mai scris Cîţu.

Condiția anunțată de ministrul Finanțelor pentru amânarea ratelor la bănci. Florin Cîțu: ”E o decizie sinucigașă”

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 16:18
Condiția anunțată de ministrul Finanțelor pentru amânarea ratelor la bănci. Florin Cîțu: ”E o decizie sinucigașă”
Criteriul principal de care se va ţine cont în aplicarea măsurii privind amânarea ratelor la creditele bancare va fi creşterea cheltuielilor pe familie sau a costurilor pe companie, a anunțat miercuri, 25 mai, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă măsura privind amânarea ratelor bancare cu 9 luni va fi pentru toată lumea.

”În ultima şedinţă de coaliţie s-a luat această decizie să intrăm cu măsura în implementare cu o ordonanţă de urgenţă, un moratoriu, pentru amânarea ratelor la credite, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. Evident, nu este o măsură pentru toată lumea. Este o măsură pentru cei care au dificultăţi în plata ratelor, este o măsură care implică o analiză pe care fiecare dintre companii şi-o va face, fiecare dintre cetăţeni, pentru că aşa cum a fost şi măsura din pandemie, la finalul amânării acestor rate se va prelungi, într-adevăr, scadenţa la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar vei avea de plătit. Nu este o scutire de plată, este o amânare de plată”, a explicat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a precizat că va fi aplicat un criteriu principal, acela al creşterii cheltuielilor, faţă de moratoriul aplicat în pandemie, când s-a ţinut cont de scăderea veniturilor.

”Criteriul principal sau schimbarea de paradigmă faţă de moratoriul din 2020 va fi acela al...

Cîțu îl contrazice pe Ciolacu cu privire la vizita din Ucraina: Nu am știut ce se întâmplă. Nici premierul nu m-a informat

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 13:55
Cîțu îl contrazice pe Ciolacu cu privire la vizita din Ucraina: Nu am știut ce se întâmplă. Nici premierul nu m-a informat
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu l-a contrazis joi, 28 aprilie, pe liderul PSD Marcel Ciolacu cu privire la vizita din Ucraina. Acesta din urmă afirmase că l-a sunat pe Cîțu cu câteva ore înainte de plecare.

”În ceea ce mă priveşte, în ceea ce priveşte Senatul României, noi am respectat toate regulile. Am agreat o dată cu cei din Ucraina și ne-am ţinut de acea dată. Din momentul în care a fost agreată acea dată, totul a fost în mâinile celor de la securitate, SPP, de a aranja protecţie, nu am mai avut nicio intervenţie, doar mesaje personale, pentru a vedea despre mesajele de acolo”, a spus Cîţu.

Preşedintele Senatului a precizat că a aflat luni despre faptul că preşedintele Camerei nu mai vine pe 27 în Ucraina, de la partea ucraineană.

”Am aflat luni, de la partea ucraineană, care m-a întrebat ce se întâmplă, am aflat despre faptul că domnul preşedinte Ciolacu nu mai vine pe 27. Nu am întrebat când vine, nu am ştiut exact ce se întâmplă, nici nu era treaba mea”, a spus el, adăugând că era o invitaţie adresată Senatului şi nu să meargă împreună cu preşedintele Camerei.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu l-a informat despre faptul că nu va mai merge în aceeaşi zi cu el în Ucraina, Florin Cîţu a spus: ”Tocmai v-am spus că am aflat de la partea ucraineană, care m-a sunat. Pe mine, partea ucraineană m-a contactat pentru că voiau neapărat să fiu la acel congres”.

Despre afirmaţiile...
  1. Cum decurge viața bărbatului care s-a însurat cu 9 femei în același timp: ”Cel mai rău lucru sunt cheltuielile”
  2. Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"
  3. Cele mai bune locuri în care să ascunzi banii în casă
  4. Amenda încasată de un mare magazin pentru că a refuzat să înlocuiască o mașină de spălat, stricată după doar patru luni de utilizare
  5. Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina
  6. Simona Halep a egalat-o pe Serena Williams: încă un record fantastic stabilit de româncă
  7. Oana Lis, după ce a făcut apel la donații pentru soțul Viorel, fostul primar al Capitalei: "Mi-am luat ceva hate pe internet"
  8. Bulgaria supraviețuiește turistic la Marea Neagră datorită românilor. „Sună din Germania să întrebe dacă auzim bombele în Odesa”
  9. Un român se laudă cu captura de pești din vacanța sa în Grecia. "Ce hobby cretin, chiar îți face plăcere să omori frumusețile alea?"
  10. Turistă pe litoralul românesc: "Un exemplu de prețuri rezonabile și mâncare bună". Ce a mâncat de 100 de lei