Rezultatele 1 - 15 din 565 (0.097 secunde)

Articole despre "claudiu nasui"

Klaus Iohannis, luat la rost în scandalul cu Nicolae Ciucă. „Tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele. Este principalul protector al domnului Ciucă”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 10:50
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Klaus Iohannis, luat la rost în scandalul cu Nicolae Ciucă. „Tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele. Este principalul protector al domnului Ciucă”
În contextul suspiciunilor de plagiat în teza de doctorat din 2003 a prim-ministrului Nicolae Ciucă, vicepreşedintele USR Claudiu Năsui consideră că premierul ar trebui să-şi dea demisia.


El afirmă că preşedintele Klaus Iohannis este acum "principalul protector al domnului Ciucă". "Ne vorbeşte de România educată, dar în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele", susţine Năsui, despre şeful statului.

"Se impune demisia premierului Ciucă. În orice ţară civilizată, când se descoperă că ai plagiat o treime dintr-o lucrare, singurul mod onorabil, mă rog, cât de cât onorabil, având în vedere furtul acesta, pentru că plagiatul este furt, în care să ieşi din situaţia aceasta este demisia. Deci domnul Ciucă ar trebui să-şi dea demisia", a declarat Năsui, la RFI.

El a criticat şi poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a transmis că el consideră corectă şi necesară decizia premierului de a cere verificarea tezei sale de doctorat.

"Preşedintele acum este principalul protector al domnului Ciucă, e reprezentantul acestui sistem care domină România de 32 de ani de zile, nu e singurul, e şi el, şi domnul Ciolacu, şi ia apărarea unui pion din sistem. Asta arată cam care va fi moştenirea pe care o va lăsa domnul Klaus Iohannis. Ne vorbeşte de România educată, dar în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele", a afirmat Năsui.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia...

Claudiu Năsui, după noul dosar al lui Marian Vanghelie: ”Ce vedem la Economat se întâmplă şi la Tarom, CFR sau Poşta Română”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 17:05
Claudiu Năsui, după noul dosar al lui Marian Vanghelie: ”Ce vedem la Economat se întâmplă şi la Tarom, CFR sau Poşta Română”
Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a reclamat vineri, 14 ianuarie, corupție din România și faptul că, în continuare, mari companii de stat sunt căpușate.

”Căpuşarea companiilor de stat continuă în fiecare zi. Aceste companii sunt ale tuturor şi deci ale nimănui. Aşa că politicienii şi acoliţii lor fură nestingherit din ele. Tot ce se schimbă este periodic politicianul care fură. Dar de 32 de ani, fix aşa au funcţionat.
Ieri DNA a depistat un jaf de 256 milioane de lei la compania de stat Economat. O companie a primăriei sectorului 5”, a scris Năsui.

Fostul ministru al USR afirmă că, pentru a avea un ordin de mărime, tot bugetul DNA pe anul 2022 este de 205 milioane, ”adică cu 50 de milioane mai mic decât acest tun”, pentru că ”a fost tăiat faţă de anul trecut, anti-corupţia nu e o prioritate PSD-PNL”.

”Cum se dau astfel de tunuri? Simplu: firme controlate de clanul lor achiziţionau diverse produse la preţul normal după care le vindeau la preţuri de zeci de ori mai mari către Economat. Apoi Economat le revindea la preţ umflat către toate instituţiile din sectorul 5. Profit garantat, totul pe banii contribuabililor. Capsatoare de 2.59 lei revândute la 81.6 de lei, de peste 30 ori mai mult. Agende, bomboane, chiar şi măşti sau dezinfectante destinate copiilor din şcolile publice. Toate la supra preţ. Nu conta că erau neconforme, contau doar sutele de milioane de lei pe care le furau din banii...

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: ”Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece. Nu e vina actualului primar”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 10:49
Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: ”Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece. Nu e vina actualului primar”
Fostul ministru al Economiei de la USR Claudiu Năsui a afirmat, marţi, 23 noiembrie, că sistemul de încălzire de stat e mort, iar politicienii ar trebui să recunoască acest lucru, evident de mai mulţi ani, şi să găsească soluţii reale, nu să împiedice oamenii să aleagă cu ce se încălzesc. ”Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece”, a transmis Năsui, precizând că soluţii există, doar Guvernul nu le vede.


”Bucureştenii vor ajunge să plătească bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece. Statul dă apă caldă fix la fel cum dă educaţie şi sănătate. Adică cu costuri imense şi cu calitate joasă. În teorie totul e „eficient”, în practică, e dezastru. Suntem ţinuţi captivi unui sistem de stat care ne descurajează şi chiar ilegalizează alternativele”, a scris, marţi, pe Facebook, fostul ministru al economiei de la USR Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, falimentul sistemului de încălzire de stat era clar de mulţi ani.

”Nu e vina actualului primar. Vina lui e că susţine în continuare să fim prizonieri în acest sistem de stat. De acolo pleacă toată problema. Marea majoritate a bucureştenilor este branşată la sistemul de încălzire de stat, din care de multe ori primesc căldură doar în teorie. În practică primesc apă rece sau călâie. Există variante moderne de încălzire a locuinţei. Dar aici vine statul şi descurajează şi,...

Claudiu Năsui acuză coaliția că vrea să distrugă IMM-urile: ”Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală”

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 17:48
Claudiu Năsui acuză coaliția că vrea să distrugă IMM-urile: ”Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală”
Deputatul USR Claudiu Năsui acuză coaliția PSD-PNL că vrea să ”stoarcă ultimul ban din economie” pentru firmele de partid prin schimbarea regimului fiscal al IMM-urilor, firmele care au dus-o cel mai greu în pandemie. Măsurile vor duce la servicii mai scumpe și mai proaste pentru cetățeni, subliniază acesta.

”Distrugerea microîntreprinderilor este o imensă greșeală.
Regimul fiscal al microîntreprinderilor făcea un munte de bine economiei României. Era un mod ușor și nebirocratic de plată a impozitelor. Fără să mai stăm cu facturi, bonuri, chitanțe și discuții interminabile cu contabili. Simplu și clar. Odată cu dispariția sa, revenim la „punerea facturii pe firmă”, la toată birocrația de dinainte și la toate negocierile cu inspectorii ANAF pentru retratarea cheltuielilor, pentru că dă prost să nu găsești nimic la un control.
Devine foarte clar că guvernul socialist PSD - PNL încearcă să stoarcă și ultimul bănuț din economie. Și de unde? De la cele mai mici firme, care au fost lovite crunt tot de măsurile statului în pandemie, închideri forțate și reduceri forțate ale programului de funcționare. Pentru ce? Pentru firmele de partid. Acum sunt două găști mari de firme de partid care trebuie îndestulate prin programe de furt tip PNDL. Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală. Cea privată”, a scris Năsui pe Facebook.

Deputatul...

USR ar putea ataca la CCR bugetul pe 2022. Claudiu Năsui: ”Vedem creşteri pentru cei care sunt apropiaţi de putere”

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 21:16
USR ar putea ataca la CCR bugetul pe 2022. Claudiu Năsui: ”Vedem creşteri pentru cei care sunt apropiaţi de putere”
Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat luni, 20 decembrie, unele majorări din proiectul de buget pe 2022 și a precizat că partidul îl va ataca la Curtea Constituțională dacă va constata încălcări flagrante ale procedurii.

”Vedem creşteri pentru ăia care au deja şi cei care sunt apropiaţi de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor”, a spus deputatul USR despre proiecţia bugetară a guvernului PNL-PSD, la Profit TV.

”O armă pe care o are USR-ul şi pe care nu o avea în legislatura anterioră este atacul la Curtea Constituţională. Dacă se fac încălcări flagrante ale procedurii, atunci putem să avem o bază pentru a face acest lucru”, a spus Năsui luni seară.

Parlamentarul USR a arătat că scopul nu e să vii cu mii de amendamente în dezbatere, pentru a încerca să tergiversezi. ”Nu aceasta este democraţia, este un exerciţiu ridicol. Democraţie înseamnă să dezbaţi, măcar să ştii ce este acolo. Să fie transparenţă, să ştim ce este acolo, să poţi să spui că nu eşti de acord cu majorarea pensiilor speciale, cu PNDL”, a comentat Năsui.

Acesta a subliniat că o poziţie liberală a PNL pe buget ar fi fost ţinerea cheltuielilor în frâu, pe când acum cu o mână se dă şi cu alta se ia, el precizând că pachetul social, o parte din el, este justificat, dar nu scoate foarte mulţi români din sărăcie. ”Noi avem un buget în care sunt bani pentru unele instituţii...

Claudiu Năsui, despre contractele din PNDL 3: Cel mai mare program de furt din istoria României. Jumătate din toată suma s-a luat pentru „consultanță”

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 12:09
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Claudiu Năsui, despre contractele din PNDL 3: Cel mai mare program de furt din istoria României. Jumătate din toată suma s-a luat pentru „consultanță”
Fostul ministru al Finanțelor, Claudiu Năsui, atrage atenția, pe contul său de Facebook, că PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici.

"Contractele cu statul din PNDL 3 au început în forță. Am avut curiozitatea să mă uit la firmele care au început să primească contracte pentru faimosul PNDL 3. PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici. Este programul care va continua să sărăcească România și motivul pentru care am plecat din guvern", a a scris Năsui pe Facebook.

"Ce credeți că e acolo? Datorită colegului de la Banii Noștri, am depistat deja nu mai puțin de 267 de contracte pentru „consultanță” pentru PNDL 3", a mai scris Năsui.

"Vechile rețele de partid nu stau degeaba.
Toate contractele sunt fără licitație prin atribuire directă. Toate de la vechi firme de partid abonate la contracte cu statul. Vedeți aici câte contracte au aceste firme din totalul de până acum din PNDL 3 și câte au în total cu statul. Atenție, toate fără licitație.
Jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanță” pe PNDL 3 este luată de 10 firme", spune acesta.

"Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obținut peste 1.000 de contracte cu statul. Ați citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puțini sau chiar zero angajați. Zero angajați,...

Claudiu Năsui acuză PNL că a uitat de eliminarea pensiilor speciale: „Au defilat în campania electorală și apoi au blocat-o alături de PSD în comisii”

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 14:19
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Claudiu Năsui acuză PNL că a uitat de eliminarea pensiilor speciale: „Au defilat în campania electorală și apoi au blocat-o alături de PSD în comisii”
Deputatul USR Claudiu Năsui acuză PNL că în programul de guvernare propus de Nicolae Ciucă se arată că liberalii nu își mai asumă eliminarea pensiilor speciale, deși, în timpul campaniei electorale, au „defilat” cu această promisiune.


„De ce pentru unii se găsesc mereu bani? Pensiile speciale aproape că s-au dublat în câţiva ani de zile. De la nişte sume mari au ajuns la sume astronomice. Iar asta luând în calcul doar lunile ianuarie-septembrie ale fiecărui an. Şi urmează să explodeze şi mai rău, fiindcă în curând vor intra şi primarii pe lista pensionarilor speciali pe care îi susţinem din banii contribuabililor. În campania electorală toate partidele clamau că vor elimina pensiile speciale unul mai repede decât altul. S-a dus campania, s-a dus şi promisiunea. În programul de guvernare care va fi supus la vot săptămâna asta nici măcar nu se mai vorbeşte despre pensiile speciale. A dispărut total curajul din campania electorală. A rămas doar USR care să vrea să le elimine”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, conform unui comunicat de presă al partidului.În 2021, doar pentru perioada ianuarie-septembrie, s-au cheltuit de la bugetul de stat pentru pensiile speciale 8,123 miliarde lei, mai spune sursa citată. Spre comparaţie, tot pe primele nouă luni din anul 2020, pensiile speciale au mâncat din bugetul de stat 7,502 miliarde lei.

În perioada ianuarie-septembrie 2016 pensiile speciale...

Claudiu Năsui, despre plafonarea contribuțiilor pentru salariile mari, propusă de Vîlceanu: ”O abordare greșită. Românii nu sunt săraci, sunt sărăciți”

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 10:47
Claudiu Năsui, despre plafonarea contribuțiilor pentru salariile mari, propusă de Vîlceanu: ”O abordare greșită. Românii nu sunt săraci, sunt sărăciți”
Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui susţine, luni, că plafonarea contribuţiilor pentru salariile mari, propusă de ministrul de Finanţe, ”ar fi o abordare greşită”, întrucât un român care munceşte pe salariul minim nu ar beneficia cu absolut nimic.

”Plafonarea contribuţiilor pentru salariile mari înseamnă reducerea taxelor doar pentru câţiva. Este interesantă oferta ministrului de finanţe, dar ar fi o abordare greşită. Soluţia corectă este una care s-ar aplica întregii populaţii.

Mai precis să reducem taxele pe echivalentul unui salariu minim. Înţeleg că nu e avansată de formula actuală a guvernului pentru simplul fapt că n-a fost ideea PNL. Nu e un motiv suficient de solid ca să nu faci bine României”, a scris, luni, pe Facebook, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, ”un român care munceşte pe salariul minim nu ar beneficia cu absolut nimic de o plafonare a poverii fiscale pentru cele mai mari salarii”.

”Lui, statul i-ar lua în continuare aproape jumătate din muncă. El va fi în continuare cel mai taxat cetăţean european. Şi, din cauza asta, cel mai gonit cetăţean de pe piaţa muncii din propria lui ţară. Un rău imens şi constant pe care ni-l face statul. Soluţia corectă (şi simultan liberală) este să reducem taxele pentru toţi românii şi nu doar pentru câţiva cu salarii mari”, a mai scris Năsui.

Acesta afirmă că ”românii nu sunt săraci, sunt...

Claudiu Năsui: „Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia. După ce trece moţiunea, el tot nu pleacă”

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 19:07
Claudiu Năsui: „Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia. După ce trece moţiunea, el tot nu pleacă”
Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia post-moţiune, iar după ce va fi adoptată marţi moţiunea de cenzură, acesta tot nu va pleca de la Palatul Victoria, „ci se va agăţa de scaunul de premier şi «vom fi într-un interimat foarte lung»”. „Guvernul Cîţu va pica, dar Klaus Iohannis nu va face nicio altă propunere de premier mult timp. Aşa că rămâne tot domnul Cîţu mult timp. Ce înseamnă mult timp? Poate să însemne şi 3 ani până în 2024”, a adăugat deputatul USR PLUS.

„Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia post-moţiune. După ce trece moţiunea, el tot nu pleacă, ci se va agăţa de scaunul de premier şi «vom fi într-un interimat foarte lung». Nu de alta dar încă sunt bani publici de luat prin noul PNDL. Aviditatea de putere e atât de mare încât nu mai contează nicio constituţie sau nicio regulă. Guvernul Cîţu va pica, dar Klaus Iohannis nu va face nicio altă propunere de premier mult timp. Aşa că rămâne tot domnul Cîţu mult timp. Ce înseamnă mult timp? Poate să însemne şi 3 ani până în 2024. Singurul lucru care se schimbă este faptul că guvernul interimar nu mai poate da OUG-uri. Lucru care, de fapt, este foarte bun. Dacă apare vreo urgenţă reală există întotdeauna procedura de urgenţă în parlament”, a scris Claudiu Năsui, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că nu îi vine să creadă cum unii oameni dau foc la ţară în...

Claudiu Năsui, după demisia în bloc a miniștrilor USR-PLUS: ”Este o zi în care arătăm că politica se poate face şi altfel”

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 14:16
Claudiu Năsui, după demisia în bloc a miniștrilor USR-PLUS: ”Este o zi în care arătăm că politica se poate face şi altfel”
Timp de 31 de ani, în România clasa politică a fost compusă aproximativ din aceiaşi oameni, aceleaşi partide, sau aceiaşi oameni care se duceau de la un partid la altul şi care se duc în continuare, a declarat marţi ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui, la conferinţa de bilanţ.


"Este astăzi o zi bună pentru România, o zi în care putem să fim optimişti, este o zi în care pentru prima dată, cred că în 31 de ani de istorie a României, un partid politic spune clar, ferm şi răspicat NU hoţiei, NU corupţiei, NU unui tun potenţial de 50 de miliarde de lei şi spune lucrurile acestea nu doar retoric, nu doar pe Facebook sau în presă, o spune şi la nivelul acţiunii, prin a retrage sprijinul Guvernului care face lucrul acesta.

Este o zi în care arătăm că politica se poate face şi altfel, o zi în care speranţa pe care a adus-o USR PLUS în politică supravieţuieşte. Deşi orice guvernare presupune şi compromisuri, unele linii roşii sunt de netrecut şi nu le-am trecut.

Timp de 31 de ani, în România clasa politică a fost compusă aproximativ din aceiaşi oameni, aceleaşi partide, sau aceiaşi oameni care se duceau de la un partid la altul şi care se duc în continuare. Aceeaşi clasă politică care s-a autoreînnoit, ba veneau unii şi plecau alţii, apoi iarăşi veneau ceilalţi şi tot aşa.

USR PLUS a refuzat să facă parte din această horă, această horă care de fapt îi lăsa doar pe o mână de...

Claudiu Năsui: România nu e săracă, e sărăcită. Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu

Marti, 24 August 2021, ora 20:27
Claudiu Năsui: România nu e săracă, e sărăcită. Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu
Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu, ci doar să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic, susţine ministrul Economiei, Claudiu Năsui.


"Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali şi firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit? România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide şi atunci când înfiinţăm noi agenţii de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole şi, evident, noi pensionari speciali? Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic", spune Năsui într-o declaraţie trasnmisă AGERPRES.

El a făcut aceste precizări după ce ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment, pentru că odată ce va exista o categorie de contribuabili care nu plăteşte taxe şi alţii vor dori să beneficieze de acelaşi regim.

"E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea...

Claudiu Năsui: „În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creştem salariile românilor cu 900 de lei”

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 17:30
Claudiu Năsui: „În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creştem salariile românilor cu 900 de lei”
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă, miercuri, că, dacă există bani pentru încă un PNDL, deşi ”primele două au fost dezastre din care politicienii şi acoliţii lor au furat pe nestingherite”, înseamnă că există bani şi pentru a mări salariile românilor, prin implementarea conceptului zero taxe pe salariul minim.

”În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creştem salariile românilor cu 900 de lei. Cum se face că avem bani pentru firme de partid, dar nu avem bani pentru a lăsa românilor mai mulţi bani din munca lor? Dacă avem bani pentru încă un PNDL, după ce primele două au fost dezastre din care politicienii şi acoliţii lor au furat pe nestingherite, avem şi pentru a mări salariile românilor prin Zero Taxe pe Salariul Minim”, a scris, miercuri, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Acesta cere aplicarea de urgenţă a Programului de Guvernare.

”În condiţiile în care preţurile la facturi explodează şi românii sunt în pragul disperării din cauza lor, cerem aplicarea programului de guvernare de urgenţă şi începerea măsurii Zero Taxe pe Salariul Minim. Care înseamnă concret 900 de lei în plus pentru toţi românii care muncesc. Banii aceştia nu sunt asistenţă socială. Nu sunt un privilegiu. Sunt munca noastră”, a mai transmis ministrul.


Asociația Importatorilor și Exportatorilor i-a făcut plângere penală ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Ce acuzații îi aduc

Joi, 19 August 2021, ora 17:09
Asociația Importatorilor și Exportatorilor i-a făcut plângere penală ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Ce acuzații îi aduc
Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) a anunţat joi că a făcut plângere penală împotriva ministrului Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui, pe care îl acuză de abuz în serviciu, atentat la interesele economiei naţionale şi ale exportatorilor şi că a blocat Programul de Promovare a Exporturilor.

”După 8 luni de insistente demersuri la toate autorităţile publice pentru intrarea în legalitate a conducerii MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, n.r.), care a blocat – fără un temei legal - PPE 2021 (Programul de promovare a exporturilor), după eşuarea proiectului de OUG neprofesionist iniţiat de MEAT privind liberalizarea promovării exporturilor şi după ce la actuala rectificare bugetară MEAT nu a prevăzut nicio sumă pentru organizarea Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, ieri am înaintat la Parchetul General - în numele organizaţiilor patronale şi profesionale din Consiliul de Export al României - Plângerea penală de mai jos”, anunţă ANEIR.

Plângerea penală este împotriva Ministrului Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui.

”În numele membrilor sectorului privat al CEXP îl acuz pe Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului de următoarele fapte penale: 1) Abuz în serviciu, prin blocarea - odată cu instalarea sa în funcţie - a PPE (Programul de promovare a...

Claudiu Năsui, despre lipsa consensului în coaliţie pentru desfiinţarea pensiilor speciale: USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%

Marti, 03 August 2021, ora 23:07
Claudiu Năsui, despre lipsa consensului în coaliţie pentru desfiinţarea pensiilor speciale: USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, marţi, că nu există consens în coaliţie pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Năsui afirmă că USR PLUS îşi dorete eliminarea acestora, dar, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze o majoritate de 51%.

”E o coaliţie la guvernare şi e o coaliţie care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reuşit să desfiinţăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar, ca să elimini pensiile speciale, ai nevoie de majoritate 50% +1. Nu există 50% +1 acum în Parlament care să vrea (...) E o chesiune şi de justeţe, etică, morală, că toţi cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult”, a declarat Claudiu Năsui, marţi seară, la B1 TV.

Acesta a apreciat că trebuie să fie ”presiune mare” pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

”Noi, ca USR-PLUS, ceea ce putem face e să începem această curăţenie, să oprim aceste sinecuri, unde se poate, prin Ordin de ministru. Ca să schimbi o lege sau să dai OUG e nevoie de coaliţie majoritară. Uitaţi-vă şi la votul pe pensiile parlamentarilor, cine cum a votat, să vedeţi cât de greu se găseşte consensul. (…) Trebuie cu cei 15% pe care-i avem să mobilizăm 51% din voturi”, a adăugat ministrul.

Și Dacian Cioloș s-a plâns marți seară de ritmul încet al reformelor, menționând chiar subiectul pensiilor speciale.

Claudiu Nasui: A fost o greseala a statului roman sa initieze masuri fara sa aiba bani sa le finanteze

Luni, 24 Mai 2021, ora 22:40
Claudiu Nasui: A fost o greseala a statului roman sa initieze masuri fara sa aiba bani sa le finanteze
Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a declarat, luni 24 mai, ca relaxarea masurilor va continua, la fel si masurile de sprijin anuntate de Guvern, chiar daca nu exista intreaga finantare asigurata pentru acestea. "A fost o greseala, trebuie sa recunoastem, a statului roman sa initieze masuri fara sa aiba bani sa le finanteze", a declarat ministrul. Acesta a precizat ca intr-o luna au putea demara apelul pentru masura de sprijinire a activitatilor HoReCa.


"Trendul va fi spre redeschidere, spre relaxare, asa cum a anuntat si premierul. Populatia vaccinata este in crestere, vaccinarea continua si este un succes, ceea ce este un lucru foarte bun. Avem deja peste 4 milioane de romani care au primit cel putin o doza de vaccin, ceea ce este un lcuru foarte num. De asemenea, numarul de cazuri scade, toti indicatorii ne arata ca este in regula aceasta relaxare, aceasta deschidere si ca ea va continua", a declarat Claudiu Nasui, la TVR, luni seara.

Intrebat daca va continua sprijinul companiilor, Nasui a declarat ca urmeaza sa fie sprijinte companiile.

"Este un sprijin care continua, este un lucru care a fost facut pe niste baze pe care a trebuit sa le reparam din mers, dar facem lucrul acesta in continuare, astfel incat toate intreprinderile care au fost fortate sa fie inchise (...) toata lumea sa fie remunerata", a declarat Nasui.

Ministrul Economiei a adaugat ca Masura 1 este finalizata, toate platile fiind facute.

"Va anunt si va spun ca intetionam sa o...
  1. Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO
  2. Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotație? Fenomenele dramatice ar distruge lumea VIDEO
  3. Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO
  4. Oamenii de știință au dezvăluit ora ceasului sfârșitului lumii: Mai sunt doar 100 de secunde până la miezul nopții VIDEO
  5. Descoperire revoluționară la CERN: Particula misterioasă X găsită în premieră mondială, încă o creație a lui Dumnezeu? VIDEO
  6. Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
  7. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  8. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  9. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
  10. Descoperire uluitoare a astronomilor: Planeta cu o formă ciudată, non-sferică VIDEO