Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.093 secunde)

Articole despre "compensare"

Elicopter de fabricație rusească, prăbușit pe un teren agricol din Arad. Concluziile din raportul specialiștilor în aviație

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 22:25
Elicopter de fabricație rusească, prăbușit pe un teren agricol din Arad. Concluziile din raportul specialiștilor în aviație
Un elicopter de fabricație rusească s-a prăbușit în 13 aprilie 2018, pe un teren agricol din județul Arad. Pilotul a scăpat cu viață, dar aeronava a fost distrusă în totalitate.

După mai bine de patru ani, cei de la Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) au făcut public raportul final al accidentului.

Potrivit documentului, în 13 aprilie 2018 pilotul avea planificat un zbor de repoziționare a aeronavei de la punctul de lucru amenajat la ferma localității Grăniceri, la punctul de lucru din zona fermei localității Șiclău, județul Arad, care se afla la o distanță de aproximativ 4 km.

În jurul orei 19:30, acesta a pregătit aeronava pentru zbor și a decolat singur la bord, ocupând postul de pilotaj din stânga. Conform declarației sale, după câteva minute de zbor a simțit o vibrație puternică însoțită de aprinderea indicației „șpan în ulei”, la motorul nr. 1. După aproximativ două secunde motorul nr. 1 a început să funcționeze cu intermitență, iar după alte 2-3 secunde s-a oprit.

În condițiile zborului cu un singur motor, elicopterul a avut o traiectorie în coborâre. În momentul în care contactul cu solul a devenit iminent, pilotul a încercat, prin comanda de pas, să amortizeze contactul. În acel moment, elicopterul survola un teren agricol înmuiat de ploile recente. Elicopterul a luat contact cu solul cu jamba spate dreapta.

Din cauza momentului de...

Iohannis, despre compensarea prețului carburanților: „Și 50 de bani sunt 50 de bani. Se simte la sfârșitul lunii”

Joi, 23 Iunie 2022, ora 15:28
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Iohannis, despre compensarea prețului carburanților: „Și 50 de bani sunt 50 de bani. Se simte la sfârșitul lunii”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 iunie, că premierul Nicolae Ciucă i-a dat asigurări că reducerea cu 50 de bani a litrului de motorină sau benzină poate fi suportată de bugetul de stat.

Întrebat cum comentează soluție anunțată de premierul Nicolae Ciucă pentru prețul carburantului, șeful Statului a subliniat că „până la urmă 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi mai dai când alimentezi la pompă” și că impactul s-ar resimți în buzunarele românilor la final de lună.

„Reducerea accizelor e doar aparent la îndemâna guvernelor, de fapt nu este posibil din cauza normelor europene. E uşor să le creşti dacă vrei. Celelalte instrumente sunt să umble la TVA, la sprijin bugetar, alte mecanisme. În situaţia în care şi la noi preţurile la pompă au crescut destul de mult, Guvernul a analizat şi a ajuns la concluzia să facă ceva atât cât se poate. Nu e posibil să plafonezi preţul. Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă, de exemplu la cei cu transport de mărfuri se simte la sfârşitul lunii. Premierul m-a asigurat că această sumă poate fi suportată de bugetul naţional, din resurse pe care le va identifica Guvernul, mai exact Ministerul Finanţelor”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre măsura luată joi de Guvern de a compensa preţul carburanţilor cu 0,5 lei per...

Prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru. Reducerea se aplică direct la pompă

Joi, 23 Iunie 2022, ora 13:46
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru. Reducerea se aplică direct la pompă
​​Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 23 iunie, după ședința de Guvern, că s-a luat decizia de compensare a prețurilor la carburanți.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei.

”Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”, a spus premierul.

Ciucă a arătat: ”În sprijinul parteneriatului între societatea civilă şi Guvern, între guvern şi populaţie precum şi mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost de asemenea adoptată şi de alte ţări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră, Am spus că e o măsură care se aplică şi în alte ţări, vorbim de Spania şi Franţa”.

Premierul a mai spus că jumătate din această reducere va fi decontată de stat, printr-un mecanism care va fi stabilit între distribuitori şi ministerele de resort....

Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"

Joi, 23 Iunie 2022, ora 14:54
Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 23 iunie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă.

PSD a transmis la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili că respectă decizia şefului Executivului, însă consideră că alternativa lor ar fi fost mai bună. Social-democraţii susțin că, dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

”PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani”, scrie PSD.

”Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni...

Acord în coaliție pentru compensarea parțială a prețului la pompă al carburanților. Cât timp va fi valabilă măsura

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 18:46
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Acord în coaliție pentru compensarea parțială a prețului la pompă al carburanților. Cât timp va fi valabilă măsura
Coaliţia de guvernare a decis în urma ședinței de miercuri, 22 iunie, un mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, pentru o perioadă de trei luni, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Joi, executivul se va reuni în ședință, de la ora 11.00, pentru a pune la punct ultimele detalii privind această măsură, au adăugat sursele citate.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, la şedinţa coaliţiei, o întâlnire informală cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. În cursul dimineţii a avut loc o altă întâlnire, la sediul guvernului, cu miniştrii Energiei şi Finanţelor, pentru găsirea soluţiilor privind preţurile majorate la carburanţi.

La întâlnirea de miercuri dimineață au mai participat conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al guvernului.

În cursul zilei, PSD a făcut publice soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial. Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

În schimb, liberalii au susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi,...

Când va exista în România cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor. Promisiunea lui Alexandru Rafila

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 17:28
Când va exista în România cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor. Promisiunea lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat joi, 28 aprilie, că, în cursul anului viitor, România ar putea avea un cadru legislativ privind compensarea vaccinurilor şi un buget care să permită acest lucru.

El a participat la dezbaterea online "Accesibilitate vs. informare în vaccinarea pe durata întregii vieţi", organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Întrebat când va avea România un cadru legislativ pentru compensarea vaccinurilor, Alexandru Rafila a răspuns: "Perspectiva rezonabilă este a unui an de zile, cel puţin la începutul anului viitor să avem deja un cadru legislativ care să permită acest lucru şi un buget care să permită acest lucru. Ca orice cadru legislativ, când este vorba despre compensarea vaccinurilor, trebuie să fie însoţit şi de un buget".

Potrivit acestuia, persoanele cu boli cronice ar putea să beneficieze de vaccinuri gratuite, în timp ce în cazul adulţilor sănătoşi vaccinurile ar putea să fie compensate cu anumite procente, astfel încât imunizarea să fie "atractivă".

"Trebuie să găsim mecanismul prin care să putem să compensăm vaccinurile mai ales pentru persoanele cu boli cronice şi aş zice şi nu numai, pentru că discutăm despre vaccinarea adultului. O componentă importantă este educaţia şi informarea persoanelor adulte. (...) Pentru un pacient cu o boală cronică - compensare care să fie echivalentă cu gratuitatea. Adulţii...

Prosumatorii cu instalaţii de până la 200 kW vor fi compensaţi cantitativ. Anunțul ANRE

Joi, 24 Februarie 2022, ora 15:55
Prosumatorii cu instalaţii de până la 200 kW vor fi compensaţi cantitativ. Anunțul ANRE
Prosumatorii cu instalaţii de până la 200 kW vor fi compensaţi cantitativ până la 31 decembrie 2030, iar cei cu instalaţii între 200 şi 500 de kW vor vinde energia la preţul mediu din PZU, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).


Reprezentanţii ANRE spun că încurajează creşterea numărului de prosumatori prin noile reguli aprobate pentru comercializarea energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW.

"În vederea asigurării cadrului de reglementare necesar implementării efective a mecanismelor de compensare cantitativă şi de regularizare financiară nou instituite pentru prosumatori, în şedinţa Comitetului de Reglementare ce a avut loc în data de 23.02.2022, a fost aprobată Metodologia de stabilire a regulilor de comercializare a energiei electrice produsă în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum aparţinând prosumatorilor prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 15/2022", se arată în comunicat.

Astfel, prosumatorii care deţin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie cu puteri electrice instalate de cel mult 400 kW pe loc de consum şi care nu beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi pot vinde prin mecanismele de...

Guvernul a început plățile de compensare pentru furnizorii de gaze şi energie electrică. Beneficiarii vor primi 8,5 milioane de lei VIDEO

Luni, 21 Februarie 2022, ora 21:59
Guvernul a început plățile de compensare pentru furnizorii de gaze şi energie electrică. Beneficiarii vor primi 8,5 milioane de lei VIDEO
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat luni, 21 februarie, că Ministerul Energiei şi cel al Muncii au început să facă plăţile către companiile furnizoare de gaz natural şi electricitate, în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit.

Anunțul a fost făcut luni seară, la finalul întâlnirii pe care premierul Nicolae Ciucă a avut-o cu miniştrii Energiei, Finanţelor, Muncii, Economiei, Antreprenoriatului, Mediului şi cu alţi reprezentanţi ai guvernului.
”Deja Guvernul României a demarat plăţile către furnizorii de gaze şi energie electrică în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal. Aceste plăţi vor continua pe toată durata de implementare a măsurilor de protejare a populaţiei şi a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale”, a declarat Cărbunaru.Guvernul anunţă consumatorii de energie şi gaze naturale că, pentru măsurile deja active, beneficiarii mecanismului de plafonare şi compensare a facturilor din categoriile menţionate de Lege 259/2021, art 1, alin. C), d), e) şi f) pot solicita în continuare recalcularea facturilor emise pentru energie electrică şi gaze naturale începând cu luna noiembrie a anului trecut.

Categoriile care pot face aceste demersuri sunt microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, spitale publice sau private, unităţi didactice publice sau private,...

Noua schemă de compensare şi plafonare a facturilor la electricitate şi gaz a intrat în vigoare. Valoarea maximă a unui kWh

Marti, 01 Februarie 2022, ora 11:58
Noua schemă de compensare şi plafonare a facturilor la electricitate şi gaz a intrat în vigoare. Valoarea maximă a unui kWh
Noua schemă gândită de guvern pentru compensarea şi plafonarea facturilor la electricitate şi gaze până la 31 martie, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei noncasnici, a intrat în vigoare marţi, 1 februarie.

Executivul a aprobat OUG care conţine această schemă de sprijin pe 25 ianuarie 2022.

Principalele modificări faţă de schema care era în vigoare de la 1 noiembrie prevăd scăderea plafonului de la 1 leu pe kWh la 0,80 de lei pe kWh pentru energie electrică şi de la 0,37 lei pe kWh la 0,31 de lei pe kWh pentru gaze.

Totodată, dacă se încadrează în consumul de 500 de kWh la electricitate şi 300 de metri cubi la gaze lunar, consumatorul beneficiază de o compensare suplimentară până la 0,68 de lei pentru energia electrică şi circa 0,22 de lei pentru gazele naturale, cu toate taxele incluse.

Deşi PSD a solicitat aplicarea schemei retroactiv, de la 1 ianuarie sau chiar de la 1 noiembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că acest lucru nu ar fi fost constituţional.

"Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii", a afirmat Popescu, în urmă cu o săptămână.

El a arătat că impactul bugetar al acestei scheme este de 3 miliarde de lei, bani care...

Cazurile certe în care se aplică plafonarea şi compensarea facturilor de energie a consumatorilor casnici. Cum arată statistica beneficiarilor în luna ianuarie

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 22:37
Cazurile certe în care se aplică plafonarea şi compensarea facturilor de energie a consumatorilor casnici. Cum arată statistica beneficiarilor în luna ianuarie
Chiar dacă facturile la gaz și electricitate pentru luna ianuarie 2022 nu au fost emise, Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) a identificat, procentual, câţi consumatori casnici vor beneficia de plafonare și de compensare, luând în considerare scumpirile de la debutul acestei luni.

Potrivit analizei, plafonarea se aplică doar în cazurile:

prețurilor la energiei electrică care depășesc valoarea de 1 leu/kWh, cu tot cu taxe (mai puțin abonamentul). În situația creșterii de la 1 ianuarie 2022 a prețurilor, în medie cu circa 75% față de luna decembrie 2021, pentru consumatorii casnici care au rămas în serviciul universal, dar si pentru cei care au încheiat contracte la energie electrică în piața concurențială în lunile decembrie – ianuarie 2022, cca. 60% dintre consumatorii casnici de energie electrică vor beneficia de plafonare. Acestora li se va plafona prețul la 1 leu/kWh.

“Astfel, apreciem că acești consumatori vor achita, în luna ianuarie 2022, în medie cu cca 0,41 lei/kWh mai puțin pentru energia electrică consumată decât prețul din contract în perioada ianuarie-martie 2022, urmând ca după data de 1 aprilie 2022 să achite prețurile la nivelul valorii din contract, adică în medie prețuri cu cca. 85% mai mari decât în anul 2021”, a declarat preşedintele asociaţiei AEI, Dumitru Chisăliţă.

prețurilor la gaze naturale care depășesc valoarea de 0,37 lei/kWh cu tot cu taxe (mai puțin abonamentul)....

Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 19:10
Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare
Guvernul a adoptat marți, 25 ianuarie, Ordonanța de Urgență care prevede noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze.

Noile măsuri vor fi în vigoare în perioada 1 februarie - 31 martie.

Consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kWh energie electrică și 0,31 lei/kWh la gazele naturale, indiferent de consum.
În cazul în care consumul este de până la 500 de kWh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale, se va plăti cel mult 0,68 lei/kWh pentru energie electrică și 0,22 lei/kWh pentru gaze naturale cu toate taxele incluse.

Pentru consumatorii non-casnici și industria alimentară, preșurile au fost plafonate la 1 leu/kWh pentru energia electrică și 0,37 lei/kWh la gaze naturale.

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor la energie nu se aplică retroactiv, așa cum ceruseră PSD în coaliție.

”Față de categoriile care erau înainte în lege – spitale, școli, grădinițe, universități, ONG-uri, am lărgit această schemă pentru aproape toți consumatorii non-casnici, cu excepția celor care au beneficiat, marilor consumatori de energie electrică care au beneficiat de ordonanța 81 de o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană, în care numai anul trecut am plătit 130 de milioane de euro și pentru ei suntem în discuții cu Comisia Europeană să reînnoim această schemă....

CNAS: Ajutorul financiar acordat în ianuarie nu influențează plafonul veniturilor pensionarilor care beneficiază de compensare de 90%

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 13:11
CNAS: Ajutorul financiar acordat în ianuarie nu influențează plafonul veniturilor pensionarilor care beneficiază de compensare de 90%
Plafonul veniturilor pensionarilor care beneficiază de compensare 90% nu este influențat de ajutorul financiar acordat în ianuarie.

Potrivit unei informări a Casei Naționale de Sănătate, începând cu data de 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuite aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 720/2008, a căror valoare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună.

Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii. Această decizie face obiectul Hotărârii de Guvern nr.1289/2021, care a fost aprobată de executiv în cadrul ședinței din data de 28 decembrie 2021, în scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici.

Creșterea plafonului de la 1.299 lei la 1.429 lei/lună inclusiv ține cont de majorarea cu 10% a valorii punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie 2022, precum și de prevederile art. 85 alin. (2) din Legea nr. 127/2019, cu modificările ulterioare, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente...

Câți români au beneficiat de compensarea și plafonarea facturilor la energie în decembrie. Furnizorii care nu au respectat legea riscă ridicarea licenței

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 18:18
Câți români au beneficiat de compensarea și plafonarea facturilor la energie în decembrie. Furnizorii care nu au respectat legea riscă ridicarea licenței
80% din consumatorii casnici au beneficiat de compensare şi plafonare la facturile de energie electrică şi în jur de 60% la cele la gaze naturale în decembrie 2021, a declarat marți, 11 ianuarie, ministrul Energiei. Virgil Popescu a anunțat că se pregătesc scheme de ajutor și după 1 aprilie.

Acesta a precizat că așteaptă raportul ANPC pentru a afla ce furnizori nu au emis facturile cu compensare şi plafonare, precizând că riscă inclusiv ridicarea licenței. Potrivit ministrului, de luni au început să trimită facturile conform noii legi toți marii furnizori.

”Probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC şi a controlului care este încă în desfăşurare. Din datele pe care le am până acum, un singur mare furnizor a fost pregătit şi a emis facturile aşa cum trebuie, cum scrie în lege”, a mai afirmat Popescu.

Ministrul Energiei a anunţat că se pregătesc şi după data de 1 aprilie scheme de ajutor pentru consumatorii casnici, pentru a reduce TVA de la 19% la 5%, în paralel cu scoaterea din preţul energiei electrice a bonusului de cogenerare şi a tarifului de certificate verde, proiectul de OUG urmând să intre în şedinţa de Guvern cât mai curând.

Virgil Popescu a mai arătat că premierul a propus şi toţi au fost de acord să se facă o modificare pe această lege, astfel încât furnizorii să fie obligaţi să refacă facturile pe care nu le-au emis.

”Vina de a nu face facturile...

Reacția lui Virgil Popescu după ce a primit factura la energie fără compensare și plafonare: ”Cum să plătim la un hoţ?”

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 23:22
Reacția lui Virgil Popescu după ce a primit factura la energie fără compensare și plafonare: ”Cum să plătim la un hoţ?”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a acuzat luni, 10 ianuarie, pe mai mulți furnizori de energie că au ignorat legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări.

Popescu a declarat că inclusiv el a primit o factură cu tarif necompensat şi neplafonat. Ministrul le recomandă celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.
”Da, furnizorii au greşit şi au greşit că au emis facturi către oameni, unii dintre ei, să zicem, fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia astăzi şi probabil în urma controlului declanşat de către Autoritatea de Protecţia Consumatorului, solicitat de mine săptămâna trecută, pentru a verifica la absolut toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale dacă aplică legea (...) - şi eu am primit factură de la acel furnizor necompensată şi neplafonată - abia în urma acestui control care a pornit şi avansează au început să emită facturi. Toţi au dat, să zicem aşa, în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-şi adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ţi adaptezi un program informatic pentru a face nişte scăderi, înmulţiri, împărţiri? Până la urmă, lucrurile sunt simple”, a spus Virgil Popescu luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul a...

Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 20:03
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de 1.700 de lei.

Întrebat dacă a primit factura la energie, ministrul a răspuns: ”Mi-a venit factura la energie. Eu stau în chirie aici, m-am uitat şi eu pe luna septembrie, aveam undeva energie electrică - gaze naturale trei sute şi ceva de lei. Cu îngrijorare m-am uitat la factura de pe luna decembrie, undeva la 1.700 de lei, energie electrică şi gaze naturale”.

Lucian Bode a precizat că factura vine proprietarului, persoană juridică.

”Menţionez faptul că contractul este pe proprietar, iar proprietarul este persoană juridică, aşadar speranţele mele de a beneficia proprietarul de o compensare sunt zero”, a mai declarat Bode.

Milioane de consumatori din întreaga ţară au primit facturi uriaşe la energie şi gaze naturale pentru luna decembrie, autorităţile adoptând un sistem de plafonare, însă acesta nu se aplică retroactiv.
  1. Nepăsarea cruntă cu care sunt tratați curierii de mâncare în București: "Știți la câte restaurante am fost întrebat dacă am nevoie de un pahar cu apă rece?"
  2. O româncă a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de 700
  3. Coșmarul românilor care și-au cumpărat bilete la companii aeriene low-cost
  4. Proprietarii de Dacia Spring reclamă probleme diverse cu aerul condiționat. "Dacă mergi 2 kilometri, nu-ți mai simți piciorul"
  5. Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă
  6. Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei
  7. Cât costă să mănânci un prânz și o cină pe o insulă din Grecia: „Poate par penibil. Aud zvonuri că prețurile au explodat”
  8. Metoda neinspirată prin care niște fermieri au vrut să fenteze statul. Au legat roșiile cu ață ca să-i păcălească pe inspectori
  9. Tsunami-ul va lovi Europa 100% anunță UNESCO: Ce orașe ar putea fi distruse VIDEO
  10. Încă 4 zile până la catastrofa financiară pe care Rusia nu a mai cunoscut-o din 1917. ”Biden chiar vrea să-l pedepsească pe Putin”