Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.099 secunde)

Articole despre "constanta"

Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mdiu pentru depozitarea ilegală de deșeuri

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 21:18
Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mdiu pentru depozitarea ilegală de deșeuri
Depozitarea deşeurilor la Poarta 9 a Portului Constanţa a fost sistată, marţi, de Garda de Mediu, iar Primăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei, zona urmând să fie curăţată de depozitările ilegale.

Garda de Mediu Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost descoperite grave nereguli în depozitarea deşeurilor la Poarta 9 a Portului Constanţa.

“Depozitarea deşeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanţa a fost sistată începând cu data de astăzi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa. Acţiunea de inspecţie şi control s-a desfăşurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor.

Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deşeurilor inerte din construcţii şi demolări din Municipiul Constanţa, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deşeuri inerte, în amestec cu deşeuri menajere şi reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate şi acoperite cu pământ”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa.

Sursa citată a precizat că pentru nerespectarea condiţiilor din actul de reglementare emis de APM Constanţa pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanta, UAT Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei. De asemenea, operaţiunile de depozitare a deşeurilor pe amplasament...

Universitatea Maritimă Constanța nu se va desființa. Proiectul a fost respins de studenți

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 16:38
Universitatea Maritimă Constanța nu se va desființa. Proiectul a fost respins de studenți
Proiectul privind includerea Universității Maritime Constanța în cadrul unei universități tehnice care ar urma să fie înființată la nivel național a fost respinsă de studenți miercuri, 16 noiembrie.

Potrivit proiectului, Universitatea Maritimă Civilă din Constanța urma să se desființeze și să devină o secție sau o facultate afiliată Politehnicii din București.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a mers miercuri la Constanța pentru a discuta despre proiect cu studenții.

”Discuțiile au fost foarte clare, studenții nu vor așa ceva, astfel că fiecare ne vom vedea de drumul nostru. Nu se pune problema acestui proiect la Constanța”, a declarat Mihnea Costoiu, potrivit Ziua de Constanța.

”Întâlnirea a fost destul de scurtă, iar atmosfera foarte tensionată. Studenții au fost împotriva oricărei discuții pe această temă și de prezentare a proiectului. Au spus nu. În această situație, s-a decis oprirea proiectului”, a anunțat și prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, preşedintele Senatului Universităţii Maritime din Constanţa.

Proiectul controversat a fost criticat și de Autoritatea Navală Română, care a transmis că schimbarea ar duce la pierderea unor acreditări, iar absolvenții nu ar mai fi ofițeri, ci doar ingineri.

Chirnogeni, jud. Constanța, noua bază de depozitare achiziționată de RWA România

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 18:15
Chirnogeni, jud. Constanța, noua bază de depozitare achiziționată de RWA România
Chirnogeni, Constanța, o bază de depozitare cereale, cu tradiție în economia locală, a fost achiziționată de RWA România, distribuitor de inputuri și achizitor de cereale. Chirnogeni va acționa ca punct de colectare rapidă de cereale pentru export. Prin această extindere, RWA își propune să stabilească o bază fixă, permanentă, în sud-estul țării pentru a deservi, în primul rând, fermierii locali. Achiziția face parte din planul strategic de dezvoltare RWA România: dezvoltarea unei serii de puncte fixe în țară pentru colectarea cerealelor. Dar și pentru consolidarea unor hub-uri utilizate la distribuția rapidă de inputuri agricole în campaniile agricole tot mai dificile.

Timpul de așteptare pentru descărcare fiind de maxim o oră, mult sub cel din Portul Constanța unde se poate sta la coada și până la 3 zile. „Există un ecart între timpul de preluare al mărfurilor din câmp și transportul lor în port. Preluarea o poți face în câteva ore, dar descărcarea poate dura și trei zile – atât se așteaptă în Portul Constanța. Prin deschiderea punctului de la Chirnogeni vrem să reducem pierderile transportatorilor, personalului din port și mai ales al fermierilor. Baza își propune să fie un buffer în drumul fermierilor către export” – a declarat Andreea Hanță, Chief Financial Officer RWA.

Astfel, RWA își atinge obiectivul strategic prin deschiderea unui nou punct de depozitare a cerealelor, dar și prin...

Constanța a urcat 5 poziții în topul celor mai importante porturi din Uniunea Europeană, în 2021

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 13:59
Constanța a urcat 5 poziții în topul celor mai importante porturi din Uniunea Europeană, în 2021
Portul Constanţa a avut anul trecut cea mai puternică creştere în clasamentul principalelor 20 de porturi europene, urcând de pe locul 16 pe locul 11, în condiţiile în care cantitatea de marfă manipulată s-a majorat cu 26%, arată datele publicate miercuri de Eurostat.


O creştere mai mare a fost înregistrată doar de portul Zeebrugge din Belgia, cu un avans de 27%.

Conform Eurostat, Constanţa a devansat portul Pireu din Grecia, care a căzut de pe locul nouă până pe locul 13, ca urmare a unei scăderi de 10,4% a cantităţii de marfă manipulată.

În total, o cantitate de 3,5 miliarde de tone de marfă a fost manipulată anul trecut în porturile din UE, în creştere cu 4% comparativ cu 2020, după o scădere de 7% în 2020, comparativ cu 2019, din cauza pandemiei de Covid-19 şi a restricţiilor introduse ulterior.

Ţările de Jos au rămas cel mai mare transportator maritim de marfă din UE şi în anul 2021. Porturile din Ţările de Jos au manipulat 590 de milioane de tone de marfă, cu 32 de milioane de tone mai mult decât în 2020, adică 17% din volumul total al mărfurilor manipulate anul trecut în UE. Pe locurile următoare se situează Italia şi Spania, fiecare cu o pondere de 14%.

În topul celor mai mari porturi, Rotterdam (435 milioane de tone), Antwerpen (216 milioane de tone) şi Hamburg (111 milioane de tone), toate amplasate pe coasta Mării Nordului, şi-au menţinut poziţiile de cele mai importante porturi din UE,...

Adolescentul de 15 ani acuzat că a incendiat un bloc din Constanţa a fost condamnat. Cât va sta în centrul de detenție

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 17:47
Adolescentul de 15 ani acuzat că a incendiat un bloc din Constanţa a fost condamnat. Cât va sta în centrul de detenție
Minorul acuzat de producerea incendiului care a distrus 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc de locuințe situat în Constanța a fost condamnat, scrie ziuaconstanta.ro.

Joi, 3 noiembrie, Judecătoria Constanța a luat față de inculpatul minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

Magistrații au menținut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca aceasta să fie verificată cel mai târziu până la data de 01.01.2023.

"Dispune restituirea către inculpat a perechii de pantaloni tip jeans, de culoare neagră, ridicate în data de 16.12.2021 și depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J. Constanța. În baza art. 274 alin. (1), obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către Stat, în cuantum total de 16.000 lei, din care: 15.000 lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 1.000 lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare“, se mai arată în decizia magistraților.

Reamintim cum în decembrie 2021, pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană...

Pompierii au pierdut timp prețios în stingerea incendiului de la Constanța. Viceprimar: ”Nu au știut să scoată stâlpii că ei sunt din ăia care se scot”

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 12:42
Pompierii au pierdut timp prețios în stingerea incendiului de la Constanța. Viceprimar: ”Nu au știut să scoată stâlpii că ei sunt din ăia care se scot”
Pompierii au anunţat că incendiul care a izbucnit sâmbătă seara, 15 octombrie, la Palatul Arhiepiscopal din Constanţa a fost provocat, cel mai probabil, de o lumânare lăsată nesupravegheată.
Poliţiştii constănţeni au început cercetările în acest caz şi au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Stâlpișorii montați în zonă de autoritățile locale pentru a interzice accesul auto în zona peninsulară a Constanței au pus piedici salvatorilor care încercau să ajungă la incendiu cu autospecialele, scrie ziuadeconstanta.ro.

Pentru a putea ajunge la timp cu autospecialele de stingere, pompierii au pierdut câteva minute pentru a scoate stâlpișorii fixați în asfalt, montați pentru a nu permite accesul în zona Peninsulară.

Viceprimarul Ionuț Rusu a declarat că pompierii nu au știu să scoată stâlpii: "Pompierii nu au știut să scoată stâlpii că ei sunt din aia care se scot".

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis duminică, 16 octombrie, faptul că poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă seara, prin 112, că la clădirea Arhiepiscopiei Constanţa are loc un incendiu.

“La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Constanţa, pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă în vederea unei...

Universitatea Maritimă Civilă din Constanța, unde învață și sute de studenți străini, s-ar putea desființa. Ce prevede proiectul controversat

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 14:22
Universitatea Maritimă Civilă din Constanța, unde învață și sute de studenți străini, s-ar putea desființa. Ce prevede proiectul controversat
Universitatea Maritimă Civilă din Constanța ar putea să se desființeze și să devină o secție sau o facultate afiliată Politehnicii din București, relatează stirileprotv.ro

Proiectul prevede înființarea unei universități tehnice în Sud-Estul țării.

În prezent, Constanța asigură 3% din totalul ofițerilor maritimi din lume.

Proiectul este criticat de Autoritatea Navală Română, care susține că schimbarea ar duce la pierderea unor acreditări, iar absolvenții nu ar mai fi ofițeri, ci doar ingineri.
”Inițiatorul proiectului este Universitatea Politehnică din București. Se vor desființa universitățile ca atare, UMC-ul va deveni o facultate sau două facultăți în cadrul acestei construcții”, a explicat Cornel Panait, președintele senatului UMC.

Aproximativ 4.000 de ofițeri dă universitatea acum, an de an. Câteva sute dintre ei sunt străini care investesc câteva mii de euro anual, ca să devină ofițeri.

”Este foarte probabil ca profilele navigabile să se transforme pe parcurs. Să vedem și dacă ANR ne vor mai oferi o certitudine că ne vor primi la ei că vom putea să plecăm în continuare dacă ne vom schimba denumirea”, a declarat și Andrei Catar, președintele Ligii Studenților.

Proiectul nu este susținut nici de decanul Facultății de Navigație, Costel Stanca.
”Opinia mea este că nu trebuie să se desființeze. Există riscul ca UMC să își piardă specificul având în vedere că aderă...

Mii de jucării din China contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanța. Produsele urmau să fie vândute la prețuri de lux

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 10:57
Mii de jucării din China contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanța. Produsele urmau să fie vândute la prețuri de lux
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container, peste 21.000 de produse contrafăcute.

În data de 08.11.2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau, 4.460 accesorii telefoane mobile (huse, căști și încărcătoare), 6.650 jucării și 9.980 articole de vestimentație care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Bătaie între două eleve, în incinta unui colegiu naţional din Constanța. Una dintre ele a ajuns la spital cu dureri de cap

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 17:47
Bătaie între două eleve, în incinta unui colegiu naţional din Constanța. Una dintre ele a ajuns la spital cu dureri de cap
Două eleve de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa s-au luat la bătaie, marţi, în incinta unităţii de învăţământ, iar una dintre ele a ajuns la spital, acuzând dureri de cap. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat că poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Secţia 3 au fost sesizaţi, marţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, fiica sa a fost agresată fizic de o altă fată.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani. Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap”, a transmis IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că în acest caz a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Produse alimentare cu data de expirare modificată din pix, vândute într-un magazin din Constanța. Măsurile luate de autorități

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 17:28
Produse alimentare cu data de expirare modificată din pix, vândute într-un magazin din Constanța. Măsurile luate de autorități
Un magazin din Constanța a fost închis de comisarii de la Protecția Consumatorului după ce au constatat că vindea mai multe produse alimentare expirate, potrivit Ziua de Constanța.

Controlul a fost făcut la SC Varelybog Aliment în urma unor plângeri depuse de clienți. În urma verificărilor, s-a constatat, printre altele, că data limită de consum a unor produse vândute fusese modificată cu pixul.

Magazinul a primit două amenzi, în valoare totală de 12.000 lei, și două avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme și a fost dispusă închidere temporară a unității pe o durată de 5 luni.

Neregulile constatate:
- existența la comercializare a unui număr de 15 bucăți produse alimentare, de tip iaurt și salam, care aveau modificată cu pixul data limită de consum/data durabilității minimale
- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită
- comercializarea unor legume și fructe fără informații privind țara de origine
- depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare
- comercializarea în vrac a produselor alimentare ambalate în magazin și fără elemente de identificare și caracterizare.

Firma are un punct de lucru pe bulevardul Ferdinand, din centrul municipiului Constanța, conform datelor de la Registrul Comerțului.

ANAF Constanța scoate la licitație zece terenuri ale milionarului Sorin Strutinsky. Omul de afaceri este la închisoare în Italia

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 21:43
ANAF Constanța scoate la licitație zece terenuri ale milionarului Sorin Strutinsky. Omul de afaceri este la închisoare în Italia
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța scoate la licitație zece terenuri agricole, extravilane, situate în localitatea Poiana, orașul Ovidiu. Acestea aparțin omului de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, potrivit ziarulamprenta.ro.

Sorin Strutinsky a fost poreclit „eminența cenușie” a grupului infracțional de la Constanța, acesta ținând contabilitatea tuturor afacerilor deținute de acesta.

Terenurile menționate anterior au o suprafață totală de 112.200 metri pătrați, iar prețul de evaluare însumat al acestora ajunge la 482.760 de lei.

Sorin Strutinsky a fost condamnat, în două dosare distincte, la zece ani și patru luni de închisoare, respectiv la cinci ani. În urma contopirii celor două pedepse, omul de afaceri avea de executat zece ani, patru luni și 20 de zile.

Acesta s-a predat autorităților din Bologna la data de 16 februarie 2021. În vara anului trecut, autoritățile din Italia au refuzat extrădarea acestuia și au dispus executarea pedepsei de zece ani și opt luni de detenție pentru corupție. Partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre a trebuit să rămână într-un penitenciar din Italia.

Incendiu în toiul nopții într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane, printre care și copii, evacuate

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 09:04
Incendiu în toiul nopții într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane, printre care și copii, evacuate
Un incendiu s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Constanţa, 36 de persoane fiind evacuate, printre care se aflau și copii. Alţi 17 locatari s-au evacuat singuri.

Potrivit unor martori, în ce mai mai mare, persoane evacuate erau cetățeni străini.

Pompierii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea unui incendiu care s-a produs într-un apartament aflat la parterul unui bloc din Constanţa.

”În urma incendiului au fost evacuate de către echipajele de intervenţie 36 de persoane (10 copii şi 26 adulţi), alte 17 persoane s-au autoevacuat”, au transmis pompierii.

Focul s-a manifestat într-un apartament de aproximativ 50mp, suprafaţa totală afectata fiind de aproximativ 170mp (apartament, casa scării, faţadă bloc).

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al unui aparat electric.
  1. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  2. Experiența unui român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: "Vă poate fi de real folos"
  3. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  4. Are 24 de copii și trei neveste, dintre care două îi sunt verișoare! Cine e omul care a vrut Mondialul de fotbal în Qatar
  5. Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia
  6. De ce nu ar trebui să vă spălați niciodată blugii: "Puneți-i într-o pungă etanșă înainte de a-i pune în congelator peste noapte"
  7. Tudor Chirilă, despre bijuteria arhitectonică lăsată în paragină la București: "Ar putea fi unul din punctele turistice de forță". Andreea Esca: "Mergeam aici cu ai mei"
  8. S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară
  9. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  10. Cât consumă o mașină electrică înainte de venirea iernii: “Ce ne facem, fraților?”. Simulări privind autonomia "la rece"