Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.124 secunde)

Articole despre "coruptie"

Corupția de la Gazprom. Cine sunt „coloneii de aur“ ce fac bani pentru Putin și camarila lui

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 22:30
Corupția de la Gazprom. Cine sunt „coloneii de aur“ ce fac bani pentru Putin și camarila lui
Un grup de jurnalişti de investigaţie ruşi au publicat, joi, 16 iunie, o serie de articole despre corupţia masivă de la gigantul energetic rus Gazprom, cea mai mare companie din Rusia şi unul dintre liderii pieţei globale de energie. Gazprom este Rusia lui Putin în miniatură. Și este principala armă a lui Putin în războiul împotriva Occidentului – poate mai importantă decât rachetele care lovesc acum Ucraina și cu siguranță mai eficientă, scrie Roman Badanin în The Moscow Times,

Gazprom este o companie de stat care acționează în interesul lui Putin. Sub domnia lui, statul și-a majorat cota din companie la un pachet de control, iar acum peste 50% din acțiunile Gazprom aparțin statului rus. Cel puțin în interiorul Rusiei, acest lucru a fost interpretat ca un mare succes atât pentru președinte, cât și pentru conducerea Gazprom.

Când propagandiștii ruși folosesc expresia „Putin a ridicat Rusia din genunchi”, pentru ei înseamnă parțial transformarea Gazprom într-o corporație internațională care luptă pentru interesele rușilor. Totuși, așa cum se întâmplă întotdeauna cu propaganda, aceasta este o minciună.

Sursă de bogăție pentru Putin și camarilă

Datorită unei investigații a instituției de presă independentă Proekt și a echipei liderului opoziției ruse Aleksei Navalni, a devenit clar că de la începutul guvernării lui Putin, Gazprom a fost o sursă de bogăție personală pentru Putin însuși;...

Corupție generalizată la telescaunul din Poiana Brașov. Cine a divulgat afacerea bănoasă coordonată de șeful stației

Marti, 14 Iunie 2022, ora 21:50
Corupție generalizată la telescaunul din Poiana Brașov. Cine a divulgat afacerea bănoasă coordonată de șeful stației
Administratorul Telescaunului Ruia din Poiana Braşov, Viorel Bratu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință a Tribunalului Brașov care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de individ cu procurorii.

Bratu a fost găsit vinovat de luare de mită, iar pedeapsa primită a fost de 1 an și 6 luni de închisoare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 2 luni. Acesta urmează să se prezinte la Centrul de Agrement din Poiana Brasov, noul său loc de muncă pentru următoarele 60 de zile unde va lucra fără să fie plătit.

Fostul administrator al telescaunului din Poiana Brașov a ajuns în fața instanței după ce a fost reclamat de turiștii deranjați de faptul că bărbatul cerea diverse sume de bani de la schiori pentru a-i lăsa să folosească instalațiile pe cablu fără a mai cumpăra skipass.
Potrivit actului de acuzare, schiorii dar mai ales monitorii de schi achitau între 20 de lei și 50 de lei, iar pentru acești bani se puteau folosi de telescaun în condițiile în care un skipass valabil o zi costa 150 lei pentru adult și 85 de lei pentru copil.

Angajații de la Teleferic care operează telescaunul de pe pârtia Drumul Roșu, cea mai lungă de pe domeniul schiabil din Brașov, au fost reclamați de un turist. Acesta a menționat în denunț că a văzut cum respectivii angajați primesc sume de bani cu titlu de mită de la schiori pentru a le permite acestora să efectueze curse cu...

Corupția endemică din Rusia, răspândită în industria de apărare și armată, costă viețile a mii de soldați ce luptă în Ucraina

Sambata, 14 Mai 2022, ora 03:04
Comenteaza acest articol | 21 comentarii
Corupția endemică din Rusia, răspândită în industria de apărare și armată, costă viețile a mii de soldați ce luptă în Ucraina
Corupția în rândul forțele armate ruse și în societate în general este un truism de mult recunoscut. Sectorul public rus s-a clasat în mod constant aproape de partea de jos a indicelui de percepție a corupției al Transparency.org, locul 136 din 180 de țări în 2021.

Corupția a fost percepută ca o problemă specială în cadrul armatei Rusiei și este văzută, în anumite privințe, ca parte a vieții militare. Tor Bukkvoll a scris într-un studiu din 2005 despre corupția din rândul forțele armate ruse că includea trei elemente. Primul este corupția individuală, văzută ca un mijloc esențial de a asigura un nivel minim de trai. Al doilea este corupția instituțională, înțeleasă ca „rețeaua de reguli informale, constrângeri și obiceiuri” care guvernează viața ofițerilor ruși. Al treilea este corupția la nivel politic, care include relațiile dintre guvernul rus, armată și instituțiile abilitate pentru a combate corupția.

Cazurile notabile de corupție din Rusia au atras atenția publicului de-a lungul anilor 1990: generalului rus din Kosovo demis pentru că a vândut ONU combustibilul, soldații ruși dislocați în Cecenia care și-au vândut armele luptătorilor ceceni. Cazurile de atunci au fost puse pe seama condițiilor precare în care se găseau soldații ruși, prost plătiți și circumstanțelor extreme. Problema pare să fi crescut în amploare, făcându-l pe procurorul șef militar al Rusiei, Serghei Fridinski,...

Oamenii Comitetului. Scandalurile de corupție și escrocheriile din jurul lui Vladimir Putin și al asociaților săi

Duminica, 22 Mai 2022, ora 03:15
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Oamenii Comitetului. Scandalurile de corupție și escrocheriile din jurul lui Vladimir Putin și al asociaților săi
O nouă anchetă dezvăluie detalii incredibile despre scandaluri de corupție și escrocherii care s-au învârtit în jurul lui Vladimir Putin și a asociaților săi, la începutul ascensiunii sale în politică.


Când Uniunea Sovietică s-a prăbușit în urmă cu trei decenii, un ofițer KGB, în vârstă de 39 de ani, până atunci șters, pe nume Vladimir Putin, s-a trezit la cârma unui comitet municipal din Leningrad, cunoscut acum sub numele istoric, Sankt Petersburg.

A fost o rampă de lansare pentru omul care conduce Rusia de mai bine de două decenii și care a conceput un sistem politic care l-ar putea menține la putere pe viață și a ordonat un război neprovocat împotriva Ucrainei și acum escaladează genul de izolaționism și represiuni politice care amintesc de epoca sovietică în care s-a format cât timp a slujit în serviciile secrete sovietice, KGB.

În timpul primei sale campanii pentru alegerile prezidențiale, în 2000, Putin s-a angajat să transforme o țară haotică afectată de corupție într-o „dictatură a legii” justă și ordonată. Însă propria lui regulă a fost încălcată încă de la început - și chiar înainte de a se așeza la Kremlin.

În decurs de un an de la numirea lui Putin în funcția de șef al Comitetului de relații externe al Leningradului de către mentorul său politic, primarul Anatoli Sobciak era acuzat de fapte de corupție. Un deputat liberal al orașului, Marina Salie, a condus o...

Lecția primită de o femeie care a vrut să cumpere un polițist cu 100 de lei: „Corupția reprezintă încă o maladie socială extinsă și alarmantă”

Sambata, 04 Iunie 2022, ora 04:44
Lecția primită de o femeie care a vrut să cumpere un polițist cu 100 de lei: „Corupția reprezintă încă o maladie socială extinsă și alarmantă”
O femeie din județul Neamț a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită după ce a încercat să îi ofere 100 de lei unui polițist care a amendat-o pentru că transporta neregulamentar baloți de paie. La proces, judecătorul i-a ținut femeii o adevărată lecție despre pericolul corupției.

Tribunalul Neamț a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care o femeie dintr-un sat din Neamț a fost trimisă în judecată pentru dare de mită după ce a vrut să îi dea 100 de lei un polițist. Totul s-a întâmplat în martie 2021. Un șofer a sunat la 112 pentru a reclama că pe drum circulă două camionete care transportă paleți în mod periculos.

Polițiștii au constatat că autoutilitarele cu paleți erau conduse de un bărbat și o femeie, fiind constatate mai multe nereguli. La autoutilitara condusă de femeie polițiștii au găsit chiar nereguli grave, pentru care se impunea reținerea certificatului de înmatriculare. De altfel, pentru neregulile depistate, la ambele mașini se impunea reținerea taloanelor.

„În timp ce lucrătorii de poliție luau măsuri de sancționare contravențională a conducătorilor auto, inculpata a înmânat agentului de poliție certificatul de înmatriculare, în care se afla suma de 100 de lei, pentru a nu mai aplica măsurile de sancționare contravențională a sa și a numitului…... Momentul dării sumei de bani de către inculpată a fost înregistrat...

Un fost procuror general, audiat ca martor într-unul dintre cele mai vechi dosare de corupție din Prahova

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 03:40
Un fost procuror general, audiat ca martor într-unul dintre cele mai vechi dosare de corupție din Prahova
Mihai Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, va fi audiat ca martor în dosarul de corupție în care a fost deferit justiției Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale din Ploiești.

Este unul dintre cele mai vechi dosare de corupție instrumentate de procurorii DNA din Prahova, care se judecă de mai bine de 7 ani pe fondul cauzei, la Tribunalul Prahova.

Alături de Tudose, vor depune mărturie în același dosar, Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului și fost parlamentar, Cristian Anastasescu, fostul cumnat al lui Sebastian Ghiță şi Constantin Ispas, fost director al Direcției Generale Anticorupție Prahova. Cei patru, care au fost sau încă sunt la rândul lor inculpați în dosare de corupție, vor depune mărturie în instanță la solicitarea fostului șef al Poliției Locale Ploiești.

Toader a fost deferit justiției de procurorii anticorupție din Ploiești, fiind acuzat că a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituții, în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele pe care le-a furnizat mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 euro.

Pe de altă parte, lui Cristinel Toader i se impută faptul că în perioada 2012 – 2014, deși deținea funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești a coordonat, prin...

Cum explică un deputat PSD majorarea salarillor din administrație: „Un mod de a lupta împotriva corupției”

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 16:14
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Cum explică un deputat PSD majorarea salarillor din administrație: „Un mod de a lupta împotriva corupției”
Deputatul PSD Adrian Solomon a oferit o explicație ciudată privind creșterile salariale din administrația publică, votate recent în Parlament. Acesta susține că majorările reprezintă „un mod de luptă împotriva corupției”.

Conform lui Solomon, majorarea salariilor a fost votată în comisie și în plen de către „toate partidele” și cel mai probabil nu a existat un acord al liderilor de coaliție pe acest subiect.

În prezent, salariile primarilor sunt calculate în funcție de salariul minim pe economie, plafonate însă la salariul din 2019, de 2080 de lei. Conform amendamentului depus de Solomon, salariile urmează să fie plafonate la salariul minim din 2021, de 2.300 de lei. Astfel, salariul unui primar de municipiu de exemplu va crește de la 18.720 de lei la 20.700 de lei.

Adrian Solomon a argumentat că această creștere „este absolut necesară”, unul dintre motive fiind lupta împotriva corupției.

”Dacă e să vedem într-un anumit fel, e şi un mod de a lupta împotriva corupţiei. Noi ne-am învăţat să luptăm împotriva efectelor corupţiei dar nu să tratăm cauza, un om bine plătit va fi atent cu banul public şi avem nevoie în viitorul apropiat de performanţă în accesarea fondurilor din PNRR şi a fondurilor europene”, a menţionat deputatul social-democrat.

El a arătat că, mai ales la la primăriile mici, erau foarte mici acest indemnizaţii şi oricât ar fi încercat primarul să stimuleze pe cel...

Veriga slabă dintr-un dosar de corupție. Polițist acuzat de luare de mită, achitat de judecători

Vineri, 27 Mai 2022, ora 06:11
Veriga slabă dintr-un dosar de corupție. Polițist acuzat de luare de mită, achitat de judecători
Curtea de Apel București s-a pronunțat printr-o decizie definitivă într-un dosar de corupție în care un polițist de la Brigada Rutieră București a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Agentul a fost acuzat că ar fi primit bani de la un șofer pentru a nu-i suspenda permisul de conducere, însă procurorii nu au reușit să convingă instanța, cu probe solide, că polițistul este corupt. A fost nevoie de șase ani de proces pentru ca agentul Marcel Dorin Oarfă să fie achitat.

Presupusa faptă de corupție de care a fost acuzat polițistul s-a petrecut în anul 2012, atunci când agentul care lucra la acea dată în cadrul Serviciului Supraveghere Trafic pentru Sectoarele 2 şi 3 al Brigăzii Rutiere a oprit în trafic un șofer care nu acordase prioritate de trecere.

Deși în astfel de situații șoferul ar fi trebuit să rămână fără permis de conducere, acesta s-a ales doar cu o amendă de 70 de lei. Când a scăpat de polițist, șoferul și-a sunat un prieten să-i relateze la telefon întâmplarea, povestindu-i acestuia că a rezolvat cu polițistul pentru că i-a dat ”cinșpe sutici”. Discuția dintre cei doi a ajuns la urechile DIICOT, întrucât șoferul era interceptat de procurori într-un dosar de trafic de droguri.

”cinşpe sutici, ai auzit? (…) şaptezeci de lei mi-a scris amendă, deja şi trebuia să-mi scrie două sute optzeci de lei numai amendă şi să-mi ieie permisu’ şi i-am dat un milion...

Ministrul Apărării, discurs adresat elevilor: "România are corupţie, uneori, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii"

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 14:39
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Ministrul Apărării, discurs adresat elevilor: "România are corupţie, uneori, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii"
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a spus elevilor, la ceremonia de organizată vineri, 3 iunie, cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, că „România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii”, el transmiţându-le copiilor că ei pot schimba România.

Dîncu le-a spus viitorilor militari că nu trebuie să justifice acţiunile lor prin faptul că se află într-un sistem constrângător. „Marja de libertate ţi-o construieşti singur şi orice sistem, cât vi s-ar părea vouă că este un sistem de constrângător, are o spărtură, iar voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte”, le-a transmis ministrul elevilor militari.

Ministrul Apărării s-a adresat elevilor Colegiului Militar din Breaza în calitate de ministru, dar şi în calitate de profesor şi sociolog.

"România are corupție"

„Cea mai mare valoare pe care voi, copiii, adolescenţii de astăzi o aveţi faţă de noi, ceilalţi, este visul, este visul de a deveni ceva, cineva. Viaţa este complicată şi nu face cadouri. Să nu credeţi că visul se poate îndeplini automat, să nu credeţi că visul de poate îndeplini fără muncă şi fără jertfă, cum spunea poetul nostru naţional. Este nevoie de...

ANPC ia măsuri pentru reducerea corupției în rândul angajaților. Interdicția impusă comisarilor în timpul controalelor de amploare

Joi, 02 Iunie 2022, ora 20:35
ANPC ia măsuri pentru reducerea corupției în rândul angajaților. Interdicția impusă comisarilor în timpul controalelor de amploare
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat joi, 2 iunie, măsuri pentru limitarea corupției în intriorul instituției.

Astfel, la controalele de amploare, comisarii îşi vor lăsa telefoanele mobile la birou şi vor folosi staţii de emisie-recepţie.

”Pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”, a transmis instituția într-un comunicat.

Conform sursei citate, frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

”Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei. Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o...

Polițiști de frontieră acuzați de corupție, declarați nevinovați pentru că au fost provocați să ia mită. Ofițerii sub acoperire au fost prea insistenți

Luni, 30 Mai 2022, ora 06:11
Polițiști de frontieră acuzați de corupție, declarați nevinovați pentru că au fost provocați să ia mită. Ofițerii sub acoperire au fost prea insistenți
Curtea de Apel Timișoara i-a achitat definitiv pe 14 polițiști de frontieră din Arad, trimiși în judecată pentru luare de mită. În primă instanță, polițiștii de frontieră au fost, de asemenea, declarați nevinovați. Judecătorii i-au achitat pe polițiști, considerând că au fost provocați să ia mită.

Lovitură pentru procurorii DNA Timișoara. 14 polițiști de frontieră trimiși în judecată pentru luare de mită au fost declarați definitiv nevinovați. Prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Arad, unde polițiștii de frontieră au fost achitați. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a dispus rejudecarea.

Și în urma rejudecării, Tribunalul Arad i-a achitat pe cei 14 polițiști de frontieră, iar dosarul a ajuns din nou la Curtea de Apel Timișoara pentru apel. În 26 mai 2022, Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală, declarându-i nevinovați pe toți cei 14 polițiștii de frontieră.

Provocați să ia mită

Curtea de Apel a motivat achitarea polițiștilor susținând că investigatorii sub acoperire cu care a lucrat DNA i-au provocat pe polițiștii de frontieră. Fără aceste provocări, susțin judecătorii, polițiștii de frontieră nu ar fi avut de gând să ia mită.

„Din probatoriul administrat rezultă că există o invitaţie directă la comiterea unei infracţiuni din partea unui denunţător sau unui martor; precum şi lipsa oricăror indicii că fapta ar fi fost...

Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei

Joi, 19 Mai 2022, ora 04:25
Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
Fostul primar al comunei mureșene Band, cântărețul Mircea Rusu (autor al hiturilor „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă”), care și-a schimbat numele în Rus, a fost condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința, pentru fapte comise în 2008, nu este definitivă.

Tribunalul Mureș a pronunțat în 12 mai 2022 o primă sentință într-un dosar de corupție în care a fost trimis în judecată cântărețul Mircea Rusu, fost primar, timp de trei mandate, al comunei Band, județul Mureș.

Mircea Rusu a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017, fiind acuzat că în cursul anului 2008 a primit mită peste 400.000 de lei (dintr-o promisiune de 800.000 de lei) pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei.

„În perioada iulie - 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective.

La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie...

Fost șef al Securității Aeroportului din Sibiu, după gratii pentru corupție. În ce a constat șpaga pentru ”aranjarea” unui examen la Academie

Vineri, 06 Mai 2022, ora 04:25
Fost șef al Securității Aeroportului din Sibiu, după gratii pentru corupție. În ce a constat șpaga pentru ”aranjarea” unui examen la Academie
Merișor Ceranu, unul dintre cei mai influenți ofițeri de poliție din Sibiu, care a fost șef de cabinet în cadrul Inspectoratului județean de Poliție Sibiu și al Prefecturii sibiene, dar și fost șef al Securității Aeroportului Sibiu, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare fiind găsit vinovat pentru două fapte de trafic de influență.

În prezent Ceranu este angajat în funcția de consilier I Superior la Structura pentru Probleme Speciale a Judeţului Sibiu, din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Fostului ofițer de poliție i se impută faptul că a cerut și primit mii de euro, dar și alte foloase, promițând unor cetățeni că va interveni pe lângă persoane influente pentru a aranja fie examene de admitere, fie angajări în Jandarmerie, aeroport sau la Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Merișor Ceranu a ajuns în fața instanței, denunțat fiind chiar de către un cunoscut nemulțumit că în schimbul unei importante sume de bani dată cu titlu de ”împrumut”, ofițerul de poliție nu s-a ținut de promisiune și nu a aranjat un examen de admitere la Academiei Forţelor Terestre Sibiu.

Se întâmpla în primăvara anului 2016. Atunci Merișor Ceranu i-a promis unui apropiat că poate interveni pe lângă funcționarii publici din cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu implicați în organizarea examenului de admitere la academie, precum şi asupra cadrelor medicale din...

Andreea Cosma, fiica fostului baron de Prahova, a cerut ”eliminarea fizică” a probelor din dosarul de corupție în care a fost condamnată inițial la închisoare

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 11:50
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Andreea Cosma, fiica fostului baron de Prahova, a cerut ”eliminarea fizică” a probelor din dosarul de corupție în care a fost condamnată inițial la închisoare
Fostul parlamentar PSD, Andreea Cosma, fiica fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, judecată într-un dosar de corupție, a cerut instanței eliminarea fizică de la dosarul cauzei a mijloacelor de probă.

Curtea de Apel Ploiești, instanță unde s-a reluat de la zero judecarea dosarului, a respins ca inadmisibilă solicitarea fostului parlamentar.

”Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de inculpata Cosma Andreea având ca obiect excluderea tuturor mijloacelor de probă administrate în etapa procesuală a fondului din primul ciclu procesual, precum și a tuturor încheierilor pronunțate de ICCJ în această etapă precum și eliminarea fizică de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă”, potrivit protalului instanțelor de judecată.

Procesul este pe rolul instanțelor din decembrie 2015, dosarul fiind înregistrat inițial pe rolul secției penale a Înaltei Curți.

În 2018, Andreea Cosma a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind vânzarea la prețuri subevaluate a terenurilor unei foste cazarme militare din Prahova, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.

Doi ani mai târziu, Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat sentința pe fond și a trimis cauza la rejudecare.

Andreea Cosma, la data faptei notar...

Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Satu Mare într-un dosar de corupţie şi fraude cu fonduri europene

Marti, 22 Martie 2022, ora 16:43
Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Satu Mare într-un dosar de corupţie şi fraude cu fonduri europene
Procurorii DNA efectuează marţi, 22 martie, percheziţii la Primăria Satu Mare într-un dosar de corupţie şi fraudare cu fonduri europene.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene comise în perioada 2020-2021.

În cursul zilei de 22 martie 2022, ca urmare a obţinerii autorizării legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la sediul unei instituţii publice din municipiul Satu Mare. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie", anunţă DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, instituţia publică la care face referire comunicatul este Primăria Satu Mare, dosarul având legătură cu achiziţii din fonduri europene.
  1. Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
  2. Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
  3. Un miner care căuta aur în Canada a dat peste o comoară și mai prețioasă. "Este perfectă și frumoasă" FOTO
  4. Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
  5. De ce este inadecvat răspunsul "Cu drag!" când ni se spune "Mulțumesc!". Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
  6. Primele surprize la Wimbledon! O jucătoare din Top 10 WTA eliminată în runda inaugurală
  7. Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă cu elevii care obțin media generală 5.99
  8. Cum a fost poreclită Carmen Iohannis după gafa vestimentară de la Madrid
  9. Proaspăt proprietar de Dacia Spring: "Am fost surprins de lipsa etanșeității, gradul redus de antifonare sau vâjâitul pe la uși"
  10. O familie de români a rămas fără bani în Grecia: "Cum să lași 3.000 de euro în mașină?"