Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.090 secunde)

Articole despre "covid"

Dezastru în China. Cea mai mare creștere a cazurilor de Covid-19 din ultimele șase luni

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 12:32
Dezastru în China. Cea mai mare creștere a cazurilor de Covid-19 din ultimele șase luni
China a raportat luni, 11 noiembrie, cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din ultimele şase luni, în pofida numeroaselor lockdown-uri care au perturbat economia şi viaţa cotidiană, relatează AFP.

China a anunţat în week-end că va continua "neclintit" politica sa "zero COVID", risipind speranţele pieţelor financiare în privinţa unei relaxări permise de Beijing, ultima mare economie care aplică protocoale sanitare radicale.

Politica "zero COVID" din China, în vigoare de aproape trei ani, include lockdown-uri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate, măsuri care vor continua să fie aplicate.

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni aproape 5.500 de noi cazuri de coronavirus, multe dintre ele în provincia de coastă Guangdong (sud), un important centru de producţie.

În Zhengzhou (centru), cea mai mare fabrică de iPhone din lume este în continuare închisă.

Sit-ul "funcţionează în prezent cu o capacitate semnificativ redusă", iar această întrerupere va conduce la întârzieri de livrare, a anunţat duminică compania americană Apple.

Drame legate de restricţiile anti-COVID apar cu regularitate în China.

Sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani din oraşul aflat în carantină Hohhot, în Mongolia Interioară (nord), a stârnit un val de proteste la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece restricţiile anti-COVID au împiedicat intervenţia...

Trei ani de la „pacientul zero” infectat cu Covid-19, care a dat startul unei pandemii globale. Peste 6 milioane de oameni răpuși de virus

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 11:33
Trei ani de la „pacientul zero” infectat cu Covid-19, care a dat startul unei pandemii globale. Peste 6 milioane de oameni răpuși de virus
Pe 17 noiembrie 2019 s-ar fi infectat prima persoană cu noul tip de coronavirus, care a condus apoi la o pandemie globală ce a schimbat viața a milioane de oameni.

La trei ani de la apariția primului caz de Covid-19 efectele schimbării au lăsat urme adânci asupra lumii, dar și a României, care a suferit multe schimbări în acest timp. Conform datelor furnizate de guvernul chinez, pe 17 noiembrie 2019 a fost înregistrată prima persoană care suferea de o afecțiune ce avea ulterior să fie legată de epidemia globală de Covid-19.

Câteva luni mai târziu virusul a ajuns și în România, iar până în prezent aproximativ 67.000 de persoane au murit din cauza acestuia, iar 2.9 milioane de români au fost infectați. La nivel global, decesele asociate acestui virus se ridică la 6.6 milioane, iar peste 641 de milioane de persoane au trecut prin boală.

În începutul lui 2022 a fost vârful global al pandemiei, când pe 21 ianuarie erau raportate 3.8 milioane de cazuri zilnice. În România, vârful pandemiei a avut loc pe 1 februarie 2022, când au fost raportate 40.000 de cazuri. În prezent, la nivel global sunt infectate 13.8 milioane de persoane.

Conform celui mai recent raport al autorităților de la București, miercuri, 16 noiembrie, au fost raportate 429 de cazuri noi de coronavirus, 3 persoane au fost raportate decedate de COVID-19, iar la Terapie Intensivă sunt internate 87 de persoane. 108 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor...

Cât de mult a scăzut numărul deceselor cauzate de Covid-19 față de iarna trecută. OMS: ”Este încă o pandemie”

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 21:09
Cât de mult a scăzut numărul deceselor cauzate de Covid-19 față de iarna trecută. OMS: ”Este încă o pandemie”
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunțat miercuri, 9 noiembrie, că numărul deceselor asociate maladiei COVID-19 a scăzut considerabil în raport cu iarna trecută, relatează DPA.

Săptămâna trecută, aproximativ 9.400 de decese asociate COVID-19 au fost raportate la nivel mondial, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la Geneva.

Acest număr este cu aproape 90% mai mic decât cel raportat în prima săptămână din luna februarie, când a fost atins vârful de decese săptămânale din acest an - 75.000.

Deşi această evoluţie este pozitivă, prea mulţi oameni continuă totuşi să moară din cauza COVID-19, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă.

”Aproape 10.000 de decese într-o săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, pentru o boală care poate fi prevenită şi tratată”, a mai spus directorul general al OMS.

”COVID-19 este încă o pandemie”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19

În săptămâna precedentă, aproximativ 2,1 milioane de infectări noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial.

A fost autorizat primul vaccin anti-Covid produs de Sanofi și GSK. Serul, administrat ca booster

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 19:31
A fost autorizat primul vaccin anti-Covid produs de Sanofi și GSK. Serul, administrat ca booster
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi, 10 noiembrie, că a aprobat utilizarea ca doză booster a unui vaccin anti-COVID-19 de nouă generaţie dezvoltat de compania franceză Sanofi şi partenerul său britanic GSK, informează Reuters.

Vaccinul a fost dezvoltat împotriva variantei Beta a noului coronavirus, dar a furnizat rezultate pozitive şi împotriva variantei Omicron în cadrul studiilor clinice.

Acest vaccin, denumit VidPrevtyn Beta, va putea fi administrat ca doză booster acelor persoane de peste 18 ani care au primit deja schema primară de vaccinare, bazată pe alte seruri anti-COVID-19 autorizate pe piaţa europeană, precum vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer şi Moderna şi cele cu vector viral dezvoltate de AstraZeneca şi Johnson&Johnson, au precizat reprezentanţii EMA într-un comunicat.

Potrivit Reuters, vaccinul autorizat joi de EMA are la bază proteine obţinute în laborator de Sanofi şi un ingredient adjuvant furnizat de GSK, care creşte reacţia imunitară.

Vaccinul Sanofi-GSK conţine proteine aflate la suprafaţa variantei Beta a noului coronavirus, ce a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud la jumătatea anului 2020 şi care a fost înlocuită apoi în 2021 de varianta Delta şi, ulterior, de varianta Omicron.

După analizarea rezultatelor furnizate de studiile clinice, EMA a anunţat că o doză booster de VidPrevtyn Beta este cel puţin la fel de eficientă ca o doză a...

COVID și-a schimbat simptomele. Cum recunoști acum că te-ai infectat

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 09:04
COVID și-a schimbat simptomele. Cum recunoști acum că te-ai infectat
Sub 500 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 au fost raportate joi, 27 octombrie. Puține, raportat la vârfurile primelor valuri de COVID. Numărul cazurilor ar putea fi cu mult mai mare, însă, întrucât simptomele au devenit asemănătoare cu ale unei răceli, multe persoane nu mai raportează infectarea sau cel mai probabil nici nu știu că au făcut boala.


Virusologul român Cristian Apetrei a publicat, într-o postare pe Facebook, care sunt noile simptome ale COVID-19.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh (SUA) menționează faptul că evoluția simptomelor la noile variante ale virusului a fost raportată de administratorii unei aplicații din Marea Britanie (COVID Symptoms Tracker) care le permite utilizatorilor autoraportarea simptomelor COVID.


Patru sunt simptomele identificate la toți pacienții, spune virusologul. Acestea sunt:
• Cefalee
• Tuse persistentă
• Dureri în gât
• Rinoree

Există însă mici diferențe observate la pacienți în funcție de statusul vaccinal:
La două doze de vaccin: nas înfundat (lipsa la celelalte grupe), iar ordinea frecvenței simptomelor este:
1. Dureri în gât
2. Rinoree
3. Nas înfundat
4. Tuse persistentă
5. Cefalee

Asta spre deosebire de variantele anterioare Omicron care, la pacienții vaccinați cu două doze și suprainfectați, cele mai frecvente simptome erau pierderea mirosului, dificultăți de respirație și...

Protest violent în China din cauza restricțiilor dure anti-Covid. Oamenii disperați au distrus un centru de testare și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine VIDEO

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 15:20
Protest violent în China din cauza restricțiilor dure anti-Covid. Oamenii disperați au distrus un centru de testare și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine VIDEO
Autoritățile chineze continuă să impună măsuri stricte de carantinarea din cauza pandemiei de Covid, în timp ce în lume restricțiile au fost eliminate aproape complet.

Măsurile stricte i-au adus pe chinezi la disperare, aceștia exprimându-și furia prin acțiuni violente.

În Guangzhou, oraș cu peste 18 milioane de locuitori, oamenii au ieșit pe stradă în ciuda interdicțiilor, punând la pământ panourile instalate de autorități pentru a-i ține în case.

NEW - People in China's Guangzhou city tear down COVID barricades.pic.twitter.com/M28Rw63APC— Disclose.tv (@disclosetv) November 14, 2022

Mai mult, locuitorii orașului au distrus un centru de testare și s-au luat la bătaie cu poliția trimisă să calmeze spiritele. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în agenți cu tot ce-au avut la îndemână, potrivit Digi24.

De mai multe luni, ordinul de a combate orice focar de COVID îi lasă pe chinezi fără mâncare și alte lucruri esențiale. Oamenii sunt obligați să rămână în locuințe chiar și în cazul unor focare relativ mici, în contextul în care în țară a fost adoptată politica ”zero Covid”.

Bolile care pot să apară după infectarea cu COVID-19. Medic: ”Cele mai frecvente sunt pneumoniile date de ciuperci”

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 08:34
Bolile care pot să apară după infectarea cu COVID-19. Medic: ”Cele mai frecvente sunt pneumoniile date de ciuperci”
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a declarat pentru News.ro că medicii Institutului primesc în îngrijire frecvent cazuri de pacienţi cu long COVID, boală care cuprinde mai multe tipuri de manifestări ce pot apărea la o anumită distanţă faţă de momentul infectării cu covid 19.Boala nu presupune o codificare nouă, care să cuprindă toate simptomele sub aceeaşi umbrelă, tocmai de aceea, în acest moment, statistic nu se ştie exact câţi pacienţi au avut sau au long covid. Termenul de long COVID presupune o multitudine de simptome, explică medicul, printre care şi un tip de fibroză pulmonară aparte, diferită faţă de tipul de fibroză cu care doctorii s-au confruntat până acum în cazul pacienţilor pe care i-au avut în îngrijire.

„Dacă vorbim de long COVID, lucrurile sunt destul de variate şi nu pot să spun că avem un cod de diagnostic valabil pentru toate tipurile de manifestări pe care le întâlnim în long COVID. Practic, vorbim despre pacienţi care se prezintă cu simptomatologie variată şi sunt încadraţi într-una dintre afecţiunile care sugerează cel mai mult o boală pe care o cunoaştem deja, dar care a fost declanşată de COVID.

Atunci când vorbim despre long COVID, nu putem vorbi despre o singură afecţiune, termenul acesta cuprinde, cel puţin la nivelul aparatului respirator, o multitudine de simptome, simptome pe care le grupăm în afecţiuni...

Prețul unui vaccin anti-COVID Pfizer ar putea crește de patru ori, ajungând la 130 de dolari pe doză

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 07:21
Prețul unui vaccin anti-COVID Pfizer ar putea crește de patru ori, ajungând la 130 de dolari pe doză
Pfizer se aşteaptă să crească de aproximativ patru ori preţul vaccinului său pentru Covid-19, la aproximativ 110 până la 130 de dolari pe doză, după expirarea programului actual de achiziţii al guvernului Statelor Unite, potrivit directorului general al Pfizer, Angela Lukin, transmite Reuters.

Lukin a spus săptămâna trecută că se aşteaptă ca vaccinul, oferit în prezent gratuit tuturor americanilor, de către guvern, va fi pus la dispoziţie fără costuri pentru persoanele care au asigurare privată sau asigurare plătită de guvern.

Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la astfel de creşteri de preţ din cauza cererii slabe de vaccinuri pentru Covid, ceea ce înseamnă că producătorii de vaccinuri ar trebui să majoreze preţurile pentru a îndeplini previziunile privind veniturile pentru 2023 şi anii ulteriori.

Guvernul SUA plăteşte în prezent aproximativ 30 de dolari per doză către Pfizer şi partenerul german al acestuia, BioNTech.

În 2023, este aşteptat ca piaţa să treacă la asigurări private, după expirarea urgenţei de sănătate publică din SUA.

”Suntem încrezători că preţul din SUA al vaccinului pentru Covid-19 reflectă eficienţa globală a costurilor şi asigură că preţul nu va fi o barieră pentru accesul pacienţilor”, a spus Lukin.

Nu este încă clar ce fel de acces vor avea persoanele fără asigurări de sănătate la vaccin.

Pfizer a spus că se aşteaptă ca piaţa pentru Covid-19...

Vaccin comun împotriva Covid și a gripei. Proiectul anunțat de gigantul farmaceutic american Pfizer

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 17:28
Vaccin comun împotriva Covid și a gripei. Proiectul anunțat de gigantul farmaceutic american Pfizer
Gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au anunţat joi, 3 noiembrie, lansarea primei faze a unui studiu asupra unui vaccin candidat pe bază de ARN mesager (ARNm) care combină protecţia contra gripei şi a COVID-19, transmite AFP.

Cele două laboratoare au dezvoltat deja unul dintre cele mai bine vândute vaccinuri anti-COVID-19 din lume.

Un vaccin combinat care utilizează tehnologia ARNm ”ar putea simplifica practicile de vaccinare împotriva acestor doi agenţi patogeni respiratori, ceea ce ar putea duce la o mai bună acoperire vaccinală pentru ambele boli”, a declarat Annaliesa Anderson, director ştiinţific la Pfizer, citată într-un comunicat.

Pfizer şi BioNTech se alătură altor laboratoare care încearcă, de asemenea, să dezvolte un vaccin combinat: Moderna a dat startul primei faze a unui studiu asupra unui vaccin împotriva gripei şi COVID-19, a confirmat compania americană, joi, în marja anunţării rezultatelor sale trimestriale.

La jumătatea lunii octombrie, laboratorul american de biotehnologie Novavax a anunţat ”rezultatele pozitive ale studiului clinic de faza 1 şi 2” a unui vaccin candidat de acest tip.

Până în 2020, BioNTech şi Pfizer au reuşit să creeze rapid şi cu succes primul vaccin din lume aprobat împotriva COVID-19, care a generat venituri de miliarde de dolari pentru ambele companii.

BioNTech, cu sediul în Mainz (vestul Germaniei), va fi responsabilă de testarea...

„Epidemie de cancer” în Europa. 1 milion de cazuri nu au fost diagnosticate pe timpul pandemiei Covid

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 08:57
„Epidemie de cancer” în Europa. 1 milion de cazuri nu au fost diagnosticate pe timpul pandemiei Covid
Experții au avertizat că Europa se confruntă cu o „epidemie de cancer” dacă nu se iau măsuri urgente pentru a stimula tratamentul și cercetarea. Se estimează că 1 milion de diagnostice au fost “ratate” în timpul pandemiei.


Impactul Covid-19 și concentrarea atenție în această direcție au creat o slăbire a sistemului medical oncologic și o încetinire a cercetării cancerului pe întregul continent. Dacă nu sunt abordate în mod urgent, vor întârzia rezultatele asupra tratării cancerului cu aproape un deceniu, spun experții de top în domeniul sănătății, potrivit unui articol publicat de The Guardian.

O cercetare a The Lancet Oncology Commission, care a reunit o gamă largă de experți, pacienți și oameni de știință din domeniul sănătății arată că o consecință neintenționată a pandemiei au fost efectele adverse pe care reorientarea rapidă a serviciilor de sănătate și lockdown-urile le-au avut asupra medicinei oncologice, mai exact asupra cercetării cancerului și tratării pacienților cu cancer.

„Pentru a sublinia amploarea acestei probleme, estimăm că aproximativ 1 milion de diagnostice de cancer ar fi fost ratate în Europa pe durata pandemiei de Covid-19”, se arată în raportul The Lancet Oncology. „Există dovezi în curs de dezvoltare că o proporție mai mare de pacienți sunt diagnosticați cu stadii ulterioare de cancer în comparație cu ratele pre-pandemie, ca urmare a întârzierilor...
  1. Fotografia din vremea comunismului care a stârnit nostalgii și revoltă: "Ce ne mai distram! Doamne, ce tinerețe frumoasă și vie am avut!"
  2. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  3. Zi crucială pentru aderarea României la Schengen. Olanda și Austria au votat împotriva României și Bulgariei LIVE TEXT
  4. Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”
  5. Băncile austriece din România reacționează după votul pentru Schengen și au șters toate comentariile românilor furioși. „Mâine la prima oră îmi închid conturile”
  6. Șoferii români compară autonomia în regim de iarnă a mașinilor electrice pe care le conduc: "Se mai termină cu prosteala din partea producătorilor"
  7. Ieftinire masivă a carburanților în România, după intrarea în vigoare a embargoului asupra petrolului rusesc
  8. Un val de aer tropical ajunge în România. Zonele în care temperaturile vor depăși 15 grade Celsius
  9. Acuzații extrem de dure la adresa autorităților de la București: De ce nu am intrat de fapt în Schengen
  10. Vestea finalului de an pentru Simona Halep. ”Clasamentul adevărului” din tenis spune totul despre româncă