Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.135 secunde)

Articole despre "crime"

Suspiciune de crimă la o stână din Sibiu. Bărbat de 65 de ani, găsit decedat cu urme de violenţă pe corp

Sambata, 21 Mai 2022, ora 18:09
Suspiciune de crimă la o stână din Sibiu. Bărbat de 65 de ani, găsit decedat cu urme de violenţă pe corp
Autorităţile din Sibiu investighează decesul unui bărbat de 65 de ani, găsit mort la o stână din comuna Brateiu, cu urme de violenţă pe corp. Un tânăr de 26 de ani este suspectat, fiind audiat.

”La data de 21 mai a.c., în jurul orei 13:13, prin apel 112, un bărbat a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în extravilanul localităţii Buzd, comuna Brateiu, la o stână pe care o administrează, l-a găsit decedat pe un angajat, un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în localitatea Şaroş pe Târnave”, a transmis, sâmbătă, IPJ Sibiu.

Sursa citată a precizat că echipajul SMURD Sibiu, care a intervenit în urma sesizării, a constatat decesul bărbatului.

”La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, precum şi medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Sibiu, iar în urma examinării sumare a cadavrului bărbatului s-a conturat suspiciunea rezonabilă că decesul ar fi survenit ca urmare a comiterii unei fapte cu violenţă”, au mai precizat poliţiştii.

Astfel, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, iar din primele investigaţii efectuate de către poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, a fost identificat şi prins un bărbat în vârstă de 26 de ani, din localitatea Blăjel, bănuit că ar fi comis fapta.

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea...

Cum pledează avocatul soldatului rus acuzat de crime de război. „Vadim Şişimarin nu este vinovat”

Vineri, 20 Mai 2022, ora 14:23
Cum pledează avocatul soldatului rus acuzat de crime de război. „Vadim Şişimarin nu este vinovat”
Soldatul rus judecat la Kiev pentru crime de război în Ucraina "nu este vinovat", a declarat avocatul său în cea de-a treia zi a acestui prim proces de acest gen de la începutul invaziei ruse, al cărei verdict va fi anunţat luni.

"Ţinând cont de toate probele şi mărturiile, cred că Vadim Şişimarin nu este vinovat de crima de care este acuzat", a afirmat avocatul Viktor Ovsiannikov în cursul pledoariei, cerând judecătorior "achitarea clientului său".

"Îmi pare sincer rău", a declarat câteva minute mai târziu sergentul Vadim Şişimarin, 21 de ani, care a recunoscut miercuri că l-a împuşcat pe Oleksandr Şelipov, un civil de 62 de ani, la 28 februarie, în nord-estul Ucrainei.


Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina
"Regret ceea ce am făcut", a adăugat tânărul, ras în cap, prezent la proces într-o cuşcă de sticlă. După care a adăugat:"Eram nervos în această situaţie. Nu voiam să ucid'.Vreau să-mi cer scuze pentru ceea ce am făcut!".

Avocatul a asigurat că clientul său nu a dorit să execute ordinul de a trage, argumentând că nu i s-a conformat prima oară. Apărarea a mai subliniat că el s-a predat de bunăvoie forţelor ucrainene şi nu a negat faptele.

Avocatul a mai dat asigurări că soldatul nu încerca decât să-şi salveze viaţa, atribuind responsabilitatea comandanţilor săi.

Argumentele sale au fost respinse de acuzare, care a cerut condamnare la închisoare pe...

Dubla crimă de la Iași. Anchetatorii au găsit scrisoarea lăsată de studentă chiar înainte de a fi ucisă

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 10:15
Dubla crimă de la Iași. Anchetatorii au găsit scrisoarea lăsată de studentă chiar înainte de a fi ucisă
Anchetatorii din Iași au descoperit în vila din Moara de Vânt o scrisoare, pe care una dintre victime, Ioana Vanesa Burlacu, a lăsat-o pentru mama ei, redactată chiar înaintea dublului asasinat.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre un mesaj scris de mână de tânăra ucisă.

Oamenii legii ar fi descoperit hârtia pe o masă de la parterul vilei.

Tânăra ar fi urmat ședințe de terapie și ar fi fost îndrumată să îi scrie mamei ei. Ședința la care a participat tânăra ieșeană a avut loc pe 8 decembrie 2021, iar scrisoarea ar fi fost redactată pe 9 decembrie 2021.

În mesaj, Vanesa Burlacu și-a exprimat sentimentele pe care le avea față de mama ei.

„Mamă, acum, că am rămas singură, zilele par a fi din nou mai lungi și am timp să mă gândesc la noi în tihnă. Deși, nu știu dacă „tihnă” este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi.

E mai degrabă o tristețe confortabilă, cu care sunt așa de obișnuită, încât simt că face parte din felul meu de a fi!”, ar fi scris tânăra.

Aceasta a adăugat că distanța dintre ea și mama ei, care ar fi fost plecată la muncă, în Danemarca, i-a generat atât un sentiment de libertate, cât și unul de vinovăție.

Într-un caiet, oamenii legii au descoperit și alte mesaje, redactate cu câteva săptămâni înainte, prin care tânăra își exprima dragostea pentru studentul marocan Youssef Jnyiah:...

UPDATE Primul proces privind crimele de război din Ucraina a început miercuri. Cum a pledat soldatul rus VIDEO LIVE

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 15:31
UPDATE Primul proces privind crimele de război din Ucraina a început miercuri. Cum a pledat soldatul rus VIDEO LIVE
Primul proces privind crimele de război în Ucraina trebuia să înceapă miercuri, 18 mai, fiind vorba despre un soldat rus acuzat că a ucis un civil neînarmat.


UPDATE 17:35

Procesul privind crimele de război a fost amânat pentru joi, deoarece prea mulţi jurnalişti s-au înghesuit în sala de judecată din Kiev.

Inculpatul a fost îmbrăcat cu un hanorac cu dungi albastre şi gri, cu capul ras. El l-a ascultat pe interpretul său în timp ce citea acuzaţiile. Avocatul său era aşezat pe aceeaşi bancă cu interpretul.

Şişimarin a refuzat să vorbească când a fost întrebat de instanţă.

Familia victimei se afla şi ea în sala de judecată şi urma să depună mărturie.

Știrea inițială

Vadim Şişimarin, un tânăr în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat la ora locală 14.00 în faţa instanţei Judecătoriei Solomiansk, din Kiev, unde va trebui să ofere explicaţii cu privire la uciderea prin împuşcare a unui bărbat de 62 de ani, pe 28 februarie, în regiunea Sumî.

”Mi s-a ordonat să trag, l-am împuşcat o dată. A căzut şi ne-am continuat drumul”, afirmă inculpatul, relatează AFP. Şişimarin a pledat vinovat, potrivit CNN.

Acuzat de crime de război şi omor premeditat, soldatul, originar din Irkuţk, Siberia, riscă închisoarea pe viaţă.

Inculpatul a pledat vinovat, relatează CNN.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Înţelege acuzaţiile care i-au...

Care sunt cele cinci țări ce susțin Ucraina în judecarea crimelor de război comise de ruși

Vineri, 20 Mai 2022, ora 07:46
Care sunt cele cinci țări ce susțin Ucraina în judecarea crimelor de război comise de ruși
"Five Eyes" ("Cinci ochi") se numește alianța care susţine Ucraina în demersul ei de a judeca crimele de război care au legătură cu invazia rusă, transmite AFP.

Miniştri de justiţie sau procurori generali din SUA, Regatul Unit, Australia, Canada şi Noua Zeelandă au făcut cunoscut, într-un comunicat, faptul că susţin acţiunea procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, de a-i trage la răspundere pe cei responsabili pentru "crimele de război comise în timpul invaziei ruse".

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Ucraina a deschis mii de dosare pentru presupuse crime de război săvârşite de soldaţii ruşi începând din 24 februarie, iar un prim proces a fost deschis în această săptămână.

"Susţinem căutarea dreptăţii de către Ucraina şi prin alte anchete internaţionale, inclusiv Curtea Penală Internaţională" şi alte organisme, au spus cele cinci state în declaraţia comună.

"Împreună condamnăm acţiunile guvernului rus şi îi cerem să înceteze toate încălcările dreptului internaţional, să oprească invazia ilegală şi să coopereze" pentru a fi traşi la răspundere.

Această luare de poziţie survine a doua zi după începerea procesului unui soldat rus, primul judecat în Ucraina, de la începutul conflictului, pentru o crimă de război.

Vadim Şişimarin este acuzat că l-a ucis pe Oleksandr Şelipov, un bărbat de 62 de ani, pe 28 februarie, în...

Primul proces pentru crime de război după invazia Ucrainei începe la Kiev. Cine este soldatul rus acuzat

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 07:34
Primul proces pentru crime de război după invazia Ucrainei începe la Kiev. Cine este soldatul rus acuzat
Justiţia din Ucraina începe miercuri, 18 mai, primul său proces pentru crime de război de la pătrunderea trupelor Moscovei pe teritoriul său.

Procesul este al unui soldat rus acuzat că a împuşcat un civil neînarmat.

Procesul, care ar trebui să fie urmat rapid de alte câteva, va fi un test pentru sistemul judiciar ucrainean, într-un moment în care instituţiile internaţionale îşi desfăşoară şi ele propriile anchete cu privire la abuzurile comise de trupele ruse în această ţară.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Vadim Şişimarin, 21 de ani, va compărea de la orele 14.00 (11.00 GMT) în faţa tribunalului districtului Solomiansky din Kiev, unde va trebui să dea explicaţii cu privire la moartea unui bărbat de 62 de ani, la 28 februarie, în nord-estul Ucrainei.

Acuzat de crime de război şi omor premeditat, militarul, originar din Irkutsk, în Siberia, riscă închisoarea pe viaţă.

"Înţelege acuzaţiile împotriva lui", a declarat pentru AFP avocatul său, Viktor Ovsiannikov, fără a-şi dezvălui strategia de apărare. Potrivit autorităţilor ucrainene, el cooperează cu anchetatorii şi recunoaşte faptele.

Acestea au avut loc la numai patru zile de la începutul invaziei ruse.

У Києві починається суд над російським військом Вадимом Шишимаріним.
Командира відділення танкової...

Curtea Penală Internațională a trimis în Ucraina cea mai mare delegație de experți din istorie. Anchetă amplă privind crimele de război comise de Rusia

Marti, 17 Mai 2022, ora 20:28
Curtea Penală Internațională a trimis în Ucraina cea mai mare delegație de experți din istorie. Anchetă amplă privind crimele de război comise de Rusia
Curtea Penală Internaţională (CPI) a trimis în Ucraina ”cea mai mare desfăşurare pe teren din istorie”. Echipa este formată din 42 de criminalişti şi anchetatori, a declarat procurorul CPI, Karim Khan, potrivit CNN.

”Pot confirma că astăzi (n.r. marţi), biroul meu a desfăşurat o echipă de 42 de anchetatori, experţi criminalişti şi personal de sprijin în Ucraina cu scopul de a avansa investigaţiile noastre cu privire la crimele care intră în jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale”, a declarat Karim Hhan. El a adăugat că echipa are şi rolul de a oferi sprijin autorităţilor naţionale ucrainene, reprezentând ”cea mai mare desfăşurare de forţe pe teren de la înfiinţarea CPI”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Un ”număr semnificativ” de experţi naţionali olandezi va sprijini această misiune, a mai menţionat el.

Khan a spus că echipa va putea ”să adune mai multe mărturii, să sprijine identificarea probelor criminalistice şi digitale relevante şi să se asigure că informaţiile şi probele sunt colectate într-un mod care să le întărească admisibilitatea în procedurile viitoare în faţa CPI”.

De asemenea, la faţa locului va fi desfăşurată şi o echipă de experţi criminalistii francezi în vederea ”identificării rămăşiţelor, analizei balstice, depozitării şi conservării probelor criminalistice”.

Khan a mai subliniat că CPI va...

Imaginile, insuficiente în judecarea crimelor de război din Ucraina: ”Sunt rareori considerate dovezi concludente”

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 13:51
Imaginile, insuficiente în judecarea crimelor de război din Ucraina: ”Sunt rareori considerate dovezi concludente”
Imaginile şocante cu cadavre împrăştiate pe o stradă din orăşelul ucrainean Bucea, de lângă Kiev, evocă crime de război, dar a aduce probe juridice şi, mai mult, a-i judeca pe cei vinovaţi reprezintă un exerciţiu extrem de anevoios, a avertizat miercuri un expert internaţional, citat de France Presse.


Philip Grant, directorul organizaţiei neguvernamentale Trial, specializată în combaterea impunităţii în materie de crime împotriva umanităţii, avertizează din start în interviul acordat agenţiei franceze de presă: "Imaginile în sine sunt rareori considerate drept dovezi concludente".

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

"Ele pot arăta elemente importante, dar nu vor dezvălui întreaga istorie", adaugă el, recomandând "prudenţă" şi amintind de manipulări din trecut şi interpretări eronate.

În acest sens, el a evocat falsul masacru de la Timişoara, din România anului 1989, precum şi masacrul, de data aceasta chiar real, de la Katyn din 1940, comis de Uniunea Sovietică, ce l-a atribuit naziştilor.

Difuzarea în media internaţionale a unor fotografii şi înregistrări video făcute la Bucea, arătând cadavre zăcând în stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial carbonizate, precum şi gropi comune, au stârnit un val de indignare internaţională.

Autorităţile ucrainene susţin că soldaţii ruşi au masacrat civili, ceea ce Moscova neagă, acuzând...

Procesul crimelor înfiorătoare de la Caracal se apropie de sentință. Ce spune principalul suspect în sala de judecată

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 10:54
Procesul crimelor înfiorătoare de la Caracal se apropie de sentință. Ce spune principalul suspect în sala de judecată
Un nou termen în procesul crimelor de la Caracal are loc miercuri, 11 mai 2022, la Tribunalul Olt. Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor îngrozitoare, urmează să continue mărturia începută la termenul trecut, când a povestit ce s-ar fi întâmplat cu prima victimă, Luiza Melencu.

Dincă va spune în fața judecătorilor ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceșanu, a doua victimă, care a reușit să sune la 112 din captivitate.

Inculpatul își va susține versiunea înainte de verdictul judecătorilor, potrivit Adevărul.

Bărbatul este acuzat că a răpit, sechestrat, violat și ucis cele două fete. Deși a recunoscut faptele în mai multe declarații anterioare, Dincă şi-a schimbat mărturia după trimiterea dosarului în judecată.

Mai exact, la termenul anterior, bărbatul a spus că cele două fete au fost răpite din casa lui de o femeie misterioasă care avea un complice. În plus, a susținut că Luiza Melencu i-ar fi spus femeii că nu mai dorește să se întoarcă acasă fiindcă era abuzată de bunicul ei.

Bunicul Luizei, Stelian Iordache, a ieşit din sala de judecată în lacrimi înainte ca Dincă să-şi termine declaraţia cu pricina, mai arată sursa citată.

Luiza Melencu (18 ani la data dispariţiei), din Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut la mijlocul lunii aprilie 2019, din Caracal. Fata venise în oraş pentru a retrage o sumă de bani pe care mama ei, care atunci lucra în Anglia, i-a trimis-o pentru a-şi...

Pușcașii acuzați de crime de război la Bucea, felicitați de Putin pentru “marele eroism”

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 10:52
Pușcașii acuzați de crime de război la Bucea, felicitați de Putin pentru “marele eroism”
O brigadă acuzată că a comis crime de război în orașul ucrainean Bucea a primit un titlu onorific din partea președintelui rus Vladimir Putin.


Într-o scrisoare semnată luni, 18 aprilie, Putin a felicitat Brigada 64 de pușcași din Rusia pentru „mare eroism și curaj” și a acordat unității titlul de „Gărzi” pentru „protejarea suveranității Rusiei”, conform CNN.

„Această distincție înaltă vă recunoaște meritele speciale, marele eroism și curaj în apărarea patriei voastre și în protejarea suveranității și intereselor naționale ale Rusiei”, a spus Putin în scrisoare.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Prin acțiuni îndrăznețe din timpul operațiunii militare speciale din Ucraina, personalul unității a devenit un model de urmat în îndeplinirea îndatoririi sale militare, vitejie, dăruire și profesionalism”, se mai arată în scrisoare.

La începutul acestei luni, gropi comune pline cu sute de civili uciși au fost descoperite în orașele Bucha și Borodianka în urma retragerii forțelor ruse din regiunea Kiev.

Într-o declarație emisă pe 4 aprilie, Ministerul Apărării al Ucrainei i-a numit pe militarii Brigăzii 64 drept criminali de război direct implicați în atrocitățile comise împotriva civililor din Bucha.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia pentru crime și a cerut Moscovei să înceteze să comită „crime de...

Premieră: Procurorul Curţii Penale Internaţionale va participa la ancheta europeană asupra crimelor comise în Ucraina

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 20:25
Premieră: Procurorul Curţii Penale Internaţionale va participa la ancheta europeană asupra crimelor comise în Ucraina
Biroul Procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) va participa la ancheta europeană asupra principalelor crime comise în Ucraina, o premieră, a anunţat luni, 25 aprilie, agenţia de cooperare judiciară Eurojust, informează AFP.

Echipa Comună de Anchetă (JIT), pusă în funcţiune în martie de Lituania, Polonia şi Ucraina, cu susţinerea Eurojust, vizează să faciliteze anchetele şi urmăririle în statele vizate, precum şi cele care ar putea fi aduse în faţa CPI, a precizat agenţia într-un comunicat.

"Procurorul CPI, Karim Khan, şi procurorii generali ai celor trei ţări vizate au semnat astăzi (luni) un acord asupra primei participări a Biroului Procurorului la o Echipă Comună de Anchetă", a anunţat Eurojust.

Acest acord "va permite o coordonare şi o cooperare rapide şi în timp real cu ţările partenere (ale echipei comune de anchetă), în cadrul anchetelor desfăşurate de Biroul Procurorului şi autorităţile naţionale competente", a precizat agenţia.

Acest acord le permite părţilor să trimită "un mesaj clar că vor fi întreprinse toate eforturile pentru a aduna eficient probe asupra principalelor crime internaţionale comise în Ucraina şi a-i aduce pe responsabili în faţa justiţiei", a afirmat Eurojust.

Biroul Procurorului CPI, înfiinţat în 2002 pentru a judeca cele mai grave crime comise în lume, a declanşat pe 3 martie o anchetă asupra situaţiei in Ucraina, după ce a primit undă verde de la...

Crimele de război din Ucraina. Cristian Diaconescu: ”Se sugerează că forma de descurajare de o cruzime violentă împotriva cetățenilor ucraineni a avut o rațiune tactică”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 03:27
Crimele de război din Ucraina. Cristian Diaconescu: ”Se sugerează că forma de descurajare de o cruzime violentă împotriva cetățenilor ucraineni a avut o rațiune tactică”
Mii de crime, violuri, atacuri asupra civililor, au fost descoperite până acum ca urmare a invaziei ruse în Ucraina. Ororile sunt condamnate de comunitatea interanțională, iar sancțiunile pregătite de europeni împotriva Rusiei sunt și mai drastice, iar Occidentul induce ideea că ororile descoperite fac parte din din planurile tactice ale rușilor.

Atrocitățile încep să iasă la iveală și pe zi ce trece se descoperă noi nenorociri produse de invazia rusă pe teritoriul Ucrainei. Crimele comise în regiunea Kievului au atras atenția întregii lumi mai ales că războiul are totuși niște reguli în ceea ce privește comportamentul cu civilii care nu au nicio implicare în conflictul militar.

Cristian Diaconescu, profesor de drept internațional și fost ministru de externe a explicat într-un interviu acordat Ziare.com de ce au ucis rușii cu atâta cruzime mii de civili.

Expertul în politică externă spune că sunt o serie de reguli într-o acțiune militară.

”Există o întreagă legislație adoptată la nivel internațional după cel de-Al Doilea Război Mondial. Convențiile de la Geneva și protocoalele adiționale au creat Dreptul umanitar. În ceea ce privește normele de Drept umanitar, acestea prevăd reguli foarte clare privind purtarea războiului și modul în care cei care se angajează într-o confruntare militară să se comporte față de populația civilă.

Nu există doar reguli principiale ci anumite norme a căror...

Fost avocat al României la CEDO: În Ucraina, putem identifica elemente ale crimelor de război. Războiul trebuie desfășurat după o serie de reguli

Joi, 24 Martie 2022, ora 10:36
Fost avocat al României la CEDO: În Ucraina, putem identifica elemente ale crimelor de război. Războiul trebuie desfășurat după o serie de reguli
Procurorul Răzvan Horațiu Radu, fost avocat al României la CEDO, a explicat, într-un interviu pentru Prima TV că atacul Rusiei asupra civililor din Ucraina intră în zona crimelor internaționale: genocid, crime împotriva umanității, crime de război, crime de agresiune.


În condițiile în care armata rusă bombardează maternități, teatre, grădinițe și ucide civili, poate fi acuzat Vladimir Putin de crime de război?

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Din perspectiva în care sunt definite crimele internaționale - și mă refer aici la crime de război, la crime împotriva umanității, chiar la genocid - putem identifica elemente ale unor asemenea crime. Războiul trebuie desfășurat după o serie de reguli. Or, în momentul în care ataci obiective civile, în momentul în care nu respecți drepturile prizonierilor de război sau drepturile militarilor care nu mai sunt combatanți, intri în zona crimelor internaționale în sens larg, care sunt de competența Curții penale Internaționale”, a explicat procurorul Răzvan Horațiu Radu, fost avocat al României la CEDO și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității din Iași.

”În război nu prea mai este totul posibil, cel puțin de la sfârșitul secolului al XIX-lea, avem două Convenții de Haga - 1899 și 1907 – care stabilesc o serie de reguli. Avem Convenția de la Geneva (1949), după cel de Al Doilea Război...

Polițiști din mai multe țări anchetează peste 10.000 de dosare privind crime de război pe teritoriul Ucrainei. Anunțul şefului Poliţiei Naţionale

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 12:08
Polițiști din mai multe țări anchetează peste 10.000 de dosare privind crime de război pe teritoriul Ucrainei. Anunțul şefului Poliţiei Naţionale
Numărul dosarelor privind săvârşirea de crime de război pe teritoriul Ucrainei a depăşit 10.000, a declarat şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, generalul Ihor Klymenko.

Potrivit acestuia, anchetatorilor ucraineni care investighează crime de război li s-au alăturat poliţişti din mai multe ţări europene.

"Până în acest moment, Poliţia Naţională a Ucrainei a înregistrat 10.800 de anchete. Ce ţine de regiunea Kiev, într-adevăr a fost fixat un număr mare de crime de război şi, împreună cu procuratura, criminaliştii noştri fac cercetări.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina


I-am implicat în acesta muncă şi pe colegii noştri din ţări străine, precum Polonia, Lituania şi Franţa. Împreună trebuie să detaliem şi trebuie să cercetăm orice crimă de război, pentru a nu apărea dubii când anchetele vor fi trimise în instanţe", a afirmat Klymenko.

Acesta a precizat că Poliţia Naţională a Ucrainei şi-a retras efectivele de poliţişti din zonele aflate sub ocupaţia armatei ruse.

"Pe teritoriile ocupate, Poliţia, unde a fost posibil, şi-a retras personalul, din cauză că existau încercări de a-i angaja pe poliţiştii noştri în nou-creata poliţie a ocupanţilor.


Vă pot comunica că poliţiştii noştri au renunţat să facă acest lucru, pentru a nu se pune în pericol. Unde nu am reuşit să îi evacuăm la timp, datorită factorilor obiectivi, ei s-au...

Zelenski: "Rușii nu cred că pot fi consideraţi responsabili pentru crime de război pentru că au puterea statului nuclear"

Vineri, 06 Mai 2022, ora 16:39
Zelenski: "Rușii nu cred că pot fi consideraţi responsabili pentru crime de război pentru că au puterea statului nuclear"
Rusia crede că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război ameninţând cu un atac nuclear, a susţinut vineri, 6 mai, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

"Ei (ruşii - n.r.) nu cred că pot fi consideraţi responsabili pentru crime de război pentru că au puterea statului nuclear", a declarat Zelenski pentru think-tankul britanic Chatham House.

"Aceasta este a 72-a zi a războiului complet şi deocamdată nu putem vedea niciun final şi nicio disponibilitate a părţii ruse de a-i pune capăt", a adăugat şeful statului ucrainean.

La începutul lunii aprilie, grupul de reflecţie Chatham House a fost declarat "indezirabil" în Rusia.

Rusia respinge acuzaţiile de crime de război comise de forţele sale în Ucraina şi a învinovăţit naţionaliştii şi "neonaziştii" ucraineni pentru decesele din rândul civililor.

Recent, preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut Occidentului, într-o convorbire telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron, să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a opri ceea ce liderul de la Kremlin a numit "atrocităţi".

Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul ar putea contribui la încetarea "crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas".

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept "operaţiune specială pentru denazificarea" ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga
  5. O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  8. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  9. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  10. „Autopsia” afacerii cu date despre morți patronată de Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT