Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.092 secunde)

Articole despre "criza energetica"

Marcel Boloș, despre renegocierea PNRR: În lunile iulie și august ne pregătim strategia iar în toamnă deschidem negocierea

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 17:40
Marcel Boloș, despre renegocierea PNRR: În lunile iulie și august ne pregătim strategia iar în toamnă deschidem negocierea
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat vineri, 1 iulie, despre renegocierea PNRR pe pensii, că în această vară de foc, în lunile iulie şi august, pregătesc strategia de negociere.

În toamnă ar urma să se deschidă discuția pentru renegociere, depinde de mandatul dat de coaliţie, a mai spus ministrul.

”Noi în această vară de foc, aş putea să spun, în lunile iulie şi august, ne pregătim strategia de negociere. Pachetul de măsuri cu care va fi mandatat Guvernul Românei şi mMnisterul proiectelor europene, îl vom face cunoscut la momentul la care vom fi mandataţi de către Guvern şi de către coaliţie”, a spus Marcel Boloş.

El a precizat că ”la sfârşitul verii trebuie să avem temele făcute pentru ca cei care negociază să fie pe poziţie de forţă, şi să aibă toate argumentele necesare pentru a duce negocierea la bubn sfârşit”.

”Facem demersurile necesare pentru ca regulamentul Comisiei Europene, care este în procedură de aprobare, să poată să fie modificat pentru ca noi să putem prelua ce este prioritar în peroada de criză, la finanţare. Menţionez, discutăm despre independenţa energetică, criza privind securitatea alimentară şi competititiatea economică, susţinerea mediului de afaceri. Sunt priorităţi la care România trebuie să adere. Dacă vom primi acest mandat de la guvern şi coaliţie, ne vom conforma. În toamnă intenţionăm să deschidem...

Jumătate de glob se confruntă cu vreme extremă. Cele mai mari temperaturi din toate timpurile pentru luna iunie

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 15:48
Jumătate de glob se confruntă cu vreme extremă. Cele mai mari temperaturi din toate timpurile pentru luna iunie
Recordurile lunare de temperatură au fost doborâte în cel puțin șase țări, din Europa până în Asia, în ultima săptămână. Niciunul dintre aceste evenimente nu a fost tipic pentru iunie.


Japonia, Italia, Norvegia, Iran și Finlanda sunt câteva dintre ultimele națiuni care au văzut recordurile de căldură căzând ca un domino într-o lună extraordinară din punct de vedere termic. Studiile arată că, pe măsură ce clima se încălzește, frecvența valurilor de căldură crește dramatic, la fel ca severitatea și durata unor astfel de evenimente.

Cercetările asupra factorilor care contribuie la valurile individuale de căldură, cum ar fi evenimentul mortal de anul trecut din iunie din Pacific Northwest (regiune din vestul Americii de Nord), au stabilit că unele fenomene ar fi fost „practic imposibile” fără cantități adăugate de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Căldura extremă este mortală, clasându-se drept cel mai mare ucigaș legat de vremea din SUA într-un an obișnuit. De asemenea, poate afecta rețelele electrice, în special în țările care suferă de secetă și se confruntă cu o criză energetică globală ca urmare a invaziei Ucrainei.

Roma și-a egalat cel mai tare record din toate timpurile de temperatură și a stabilit marți, 28 iunie, un nou punct critic cu o valoare de 40,7 grade Celsius. Florența și Napoli au stabilit, de asemenea, recorduri lunare în această săptămână, potrivit...

Concluziile summitului UE: Liderii europeni nu au găsit soluții la criza energetică și ratele reduse de vaccinare din România și Bulgaria

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 21:05
Concluziile summitului UE: Liderii europeni nu au găsit soluții la criza energetică și ratele reduse de vaccinare din România și Bulgaria
Discuțiile despre criza europeană a energiei și a gazelor a dominat sesiunea de deschidere a summitului de la Burxelles, dar și cina liderilor.

Ţări precum Spania, Grecia, Polonia sau Ungaria au cerut acţiuni precise în concluziile summitului, opţiune respinsă de majoritatea celorlalte state membre, retincente faţă de adoptarea unor măsuri radicale pentru a combate o criză energetică despre care experții prognozează că se va încheia abia în primăvară.

Deşi au cerut Comisiei Europene ”să analizeze cu celeritate măsuri pe termen mediu şi lung”, cum ar fi dezvoltarea unei rezerve strategice de gaze naturale, şefii de stat şi de guvern au recunoscut cu greu că, cel puţin pe termen scurt, guvernelor naţionale le revine să gestioneze pe cont propriu problema creşterii preţurilor, în special prin reducerea taxelor şi prin oferirea de subvenţii cetăţenilor care au nevoie.

Ţări precum Spania, Grecia, Polonia sau Ungaria au cerut acţiuni precise în concluziile summitului, opţiune respinsă de majoritatea celorlalte state membre, retincente faţă de adoptarea unor măsuri radicale pentru a combate o criză despre care unii prognozează că se va încheia în primăvară.

Au fost şi semne că unii lideri europeni erau pregătiţi să folosească criza preţurilor la energie pentru a obţine un avantaj politic. De pildă, într-o declaraţie dată presei înaintea summitului premierul ungar Viktor Orban a cerut Comisiei să...

Echilibrele macroeconomice și criza energetică. Cum am ajuns în această situație?

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 13:33
Echilibrele macroeconomice și criza energetică. Cum am ajuns în această situație?
Războiul cu pandemia, atât cât a fost, a distras atenția opiniei publice de la problemele esențiale ale existenței noastre – venituri, nivel de trăi și resurse. Căci, așa cum am mai spus, preocuparea primordială a oricărui guvern, autorități de reglementare sau de control, este să contribuie prin toate pârghiile conferite de lege, la ridicare nivelului bunăstării populației, creșterea gradului de educație și de asistență sanitară, realizarea de investiții și în aceste domenii, nu numai în sectoare productive, cu respectarea condițiilor și drepturilor conferite de calitatea de membru al UE cu drepturi depline.

Situația în care am ajuns în acest început de an, a fost, pe de o parte, o consecință a măsurilor haotice de dereglementare a pieței gazelor și energiei (când guvernanții și cei care erau din zona lor, ridicau în slăvi liberalizarea pieței, că vor urma scăderi de prețuri importante, dar uitând să pregătească legislația pentru această etapă-legea consumatorului vulnerabil), pe de altă, situația în care a ajuns UE, datorită diferendelor cu Rusia, răspunsul acesteia la sancțiunile date de UE și SUA, fiind măsuri de retorsiune, pe ce controlează majoritar în UE conglomeratul energetic rusesc - gazele. Și aici nu are sens să va plictisesc cu politicile murdare utilizate în manipularea pieței caracteristice. S-a scris destul.

Dacă acum un an, situația economică a Rusiei era problematica, acum...

Agenda liderilor UE, înaintea unei importante reuniuni continentale: de la criza energetică, la respectarea statului de drept

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 22:44
Agenda liderilor UE, înaintea unei importante reuniuni continentale: de la criza energetică, la respectarea statului de drept
Evoluția Covid, în condițiile în care „cifrele pandemiei sunt în creștere în unele state membre", și combaterea dezinformării pe acesta subiect se află pe agenda reuniunii Consiliului European, din 21-22 octombrie, de la Bruxelles. Liderii europeni vor discuta și despre majorarea prețurilor la energie, siguranța cibernetică și transformarea digitală a Europei, migrația și securitatea frontierelor.

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vor discuta setul de măsuri pe care Comisia Europeană l-a publicat săptămâna trecută şi în care se preciza că Bruxellesul va analiza şi opţiunile pe termen lung pentru a răspunde la şocul creşterii preţurilor.

Majoritatea ţărilor UE au elaborat deja planuri de urgenţă pentru a-şi proteja consumatorii de creşterea preţurilor la electricitate şi gaze naturale, inclusiv reduceri de taxe şi subvenţii pentru gospodăriile defavorizate, iar joi liderii europeni vor încuraja şi alte state să facă acelaşi lucru.

O variantă preliminară a concluziilor summitului, consultată de Reuters, invită ţările membre să utilizeze de urgență setul de măsuri prezentate de Comisia Europeană "pentru a oferi un ajutor pe termen scurt celor mai vulnerabili consumatori și a sprijini companiile europene".

Însă când vine vorba de măsuri pe termen lung, există diferenţe mari de opinie cu privire la măsurile care se impun.

"Statele membre sunt foarte divizate. Nu există o...

Economia globală a prins "furtuna perfectă". Cât de rău se combină pentru omenire criza energetică, inflația și multiplele penurii

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 03:02
Economia globală a prins "furtuna perfectă". Cât de rău se combină pentru omenire criza energetică, inflația și multiplele penurii
De la supa de vită din Tokyo până la puiul prăjit din Londra, consumatorii încep să resimtă creșterea bruscă a costurilor care traversează economia globală, scrie Reuters.

Revenirea pe măsură ce restricțiile au fost relaxate a scos la iveală penuria din lanțurile de aprovizionare, firmele fiind în căutare de muncitori, nave și chiar de combustibil pentru alimentarea fabricilor, amenințând redresarea economică.

Cel mai mare producător de pui din Marea Britanie a declarat că perioada de 20 de ani în care țara s-a bucurat de alimente ieftine se încheie, iar inflația prețurilor la alimente ar putea atinge două cifre.

„Zilele în care ai putea hrăni o familie de patru persoane cu un pui de 3 lire (4 dolari) se apropie de sfârșit“, a spus Ranjit Singh Boparan, proprietarul Grupului „2 Surori“.
Lipsa de muncitori, de camionagii și de măcelari, în timp ce a cincea economie a lumii se confruntă cu efectele Brexitului, precum și cu COVID, exacerbează tensiunile resimțite la nivel global de către afacerile internaționale.

Fără curcan pe masa de Crăciun?

Recunoscând tacit că perturbările vor continua, premierul Boris Johnson nu a exclus posibilitatea unor noi blocaje ale lanțului de aprovizionare în lunile următoare. Într-adevăr, se așteaptă ca lipsa de combustibil și de șoferi de transport în general, să afecteze nu doar pompele de benzină, ci să aibă efecte nefaste și pe rafturile magazinelor....

Suntem in prag de criza energetica. Transelectrica a trimis notificare Guvernului Grindeanu

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 09:53
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Suntem in prag de criza energetica. Transelectrica a trimis notificare Guvernului Grindeanu
Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, o Hotarare care permite monopolului de stat Transelectrica sa ia mai multe masuri extreme, precum intreruperea exporturilor de energie, in caz de situatie extrema, actul normativ fiind propus de ministerele Energiei si Economiei, care au fost notificate miercuri de catre Transelectrica cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea Sistemului Energetic National.

"Hotararea este o masura preventiva si temporara care poate fi aplicata doar in conditiile aparitiei unei situatii de criza pe piata de energie in perioada urmatoare (16 ianuarie - 15 februarie 2017) si doar daca este amenintata siguranta populatiei ori a Sistemului Electroenergetic", a precizat Ministerul Energiei, intr-un comunicat.

Miercuri, 11 ianuarie, compania de stat Transelectrica, un monopol al transportului de energie electrica, a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei si Autoritatea Natiionala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) "cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea SEN".

Notificarea a fost argumentata de factori precum prognozele meteorologilor, care indica un nou interval de vreme severa in perioada imediat urmatoare (17 - 20 ianuarie 2017), de deficitul de energie electrica inregistrat din cauza reducerii nivelului Dunarii, debitul acesteia atingand minim fara precedent in ultimii ani (circa 1.800 mc/s), dar si de scaderea rezervelor de apa din marile acumulari...

Inventie - Noua tehnologie suedeza pentru criza energetica

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 19:24
Inventie - Noua tehnologie suedeza pentru criza energetica
O noua tehnologie suedeza ce cuprinde un sistem de ancore submersibile poate fi o solutie viabila pentru viitoarea criza energetica, daca proiectul de 2 milioane de euro, aflat in derulare, va oferi rezultatele scontate.

Potentialul energetic al oceanului, reprezentat de forta mareei, este inimaginabil. Serviciul stiintific al Marinei Britanice a calculat ca numai 0,1% din energia disponibila in ocean poate satisface de cinci ori cerinta globala, informeaza Forum for the future.

Compania suedeza Minesto, care apartine de Saab Group, a initiat un plan foarte promitator - proiectul Green Dep. Acesta implica un sistem prototip de palete subacvatice, de 12 metri lungime, atasate de o turbina si fixate de fundul marii printr-un cablu. Paletele, asemanatoare cu un zmeu care se inalta pe cer, sunt rotite de forta curentului submarin.

"Sunt mai multe avantaje comparativ cu tehnologiile anterioare", sustine un oficial al companiei Minesto. Unul dintre ele este legat de obtinerea energiei si in condiitiile unei viteze reduse a curentilor. Costurile operative sunt scazute : 0,06 - 0,14 euro pe kWh fata de 0,15 - 0,30 euro ale tehnologiilor actuale, in conditiile in care doar ancorarea sistemului de palete are loc in largul marii. Se adauga si faptul ca sistemul hidraulic poate fi adaptat pentru orice adancime si velocitate a apei.

Compania Minesto asteapta rezultatele concrete ale proiectului, amplasat in largul coastelor irlandeze, abia in 2011. In conditiile unor...

Videanu: Criza energetica, prioritatea Ministerul Economiei

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 22:40
Videanu: Criza energetica, prioritatea Ministerul Economiei
Principala problema cu care se va confrunta in viitor Ministerul Economiei este criza energetica, a declarat joi prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, nominalizat pentru a prelua acest portofoliu.

"Prima problema care trebuie rezolvata de Ministerul Economiei este criza energetica, ce a fost uitata din cauza crizei financiare", a afirmat Videanu, potrivit Agerpres.

Potrivit programului de guvernare al viitorului Executiv, pe perioada 2009 - 2012, obiectivul strategic la capitolul energie si resurse minerale este asigurarea securitatii energetice a tarii.

Printre actiunile ce vor fi intreprinse in urmatorii patru ani, in domeniul energiei, se mai numara finalizarea unitatilor nucleare 3 si 4 CNE de la Cernavoda.

Basescu va discuta cu Barroso despre criza energetica si conflictul din Gaza

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 17:43
Basescu va discuta cu Barroso despre criza energetica si conflictul din Gaza
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va participa luni la Bruxelles la un dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la invitatia acestuia.

Cei doi urmeaza sa discute despre subiecte precum criza economica si securitatea energetica.

Presedintele Basescu va discuta cu presedintele Comisiei Europene chestiuni de maxima importanta, cum ar fi masuri de atenuare a crizei economice si implementarea masurilor decise la Consiliul European din decembrie 2008, potrivit unui comunicat remis de administratia prezidentiala.

Va fi abordata si tema securitatii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evolutii in furnizarea si tranzitul de gaze naturale catre Europa.

"Pe fondul evenimentelor recente din Orientul Mijlociu, se asteapta, de asemenea, un schimb de opinii pe marginea situatiei de securitate din regiune si a rolului pe care Uniunea Europeana il poate juca in rezolvarea acestui conflict", potrivit sursei citate.

Gazele din Marea Neagră, soluție pentru rezolvarea crizei energetice

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 18:20
Gazele din Marea Neagră, soluție pentru rezolvarea crizei energetice
Extragerea resurselor de gaze naturale din Marea Neagră reprezintă o soluție care să contribuie la rezolvarea crizei energetice în România, a declarat astăzi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, prezent la Romanian International Gas Conference.

Potrivit acestuia, dincolo de intervențiile pe termen scurt pentru protejarea consumatorilor în această iarnă, nu trebuie să renunţăm să căutăm soluţii pe termen mediu şi lung pentru criza energetică pe care o traversăm, a adăugat reprezentantul reglementatorului.
„Crizele de obicei au o caracteristică minunată: că mobilizează omenirea, ne forţează să căutăm soluţii alternative, să ieşim mai repede din criză. Sunt convins că şi în energie va fi la fel: vor apărea capacităţi noi de producţie de energie curată, în linia UE de decarbonare până în 2050. Aceste preţuri mari vor da un impuls pentru încurajarea şi apariţia unor noi tehnologii şi sper că vor da un impuls pentru o decizie de investiţie în gazul din Marea Neagră. În cazul României, cred că e cea mai la îndemână soluţie de a contribui la rezolvarea crizei energetice. Nu cred că există un moment mai potrivit decât acum pentru a investi în Marea Neagră", a afirmat vicepreședintele ANRE.

Potrivit acestuia, în toată Europa se înregistrează prețuri maxime la energie. „Este clar că suntem în mijlocul unei crize, dar până la urmă nu e...

Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 16:58
Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, spune că succesorul său în fotoliul de la MJ, Cătălin Predoiu, ar trebui să se concentreze pe probleme mai importante decât „îndrumările” transmise Parchetului General, respectiv acelea de a se implica în anchetarea facturilor „umflate” la energie. Stelian Ion enumeră într-un mesaj acid postat pe Facebook care ar trebui să fie prioritățile lui Cătălin Predoiu.

„S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracțional din domeniul energiei. Evident, exercițiu ieftin de imagine. Oare vor ieși acum la iveală, că a dat Predoiu `îndrumare`, toate ițele băieților deștepți din zona energiei? Ca și cum procurorul general nu știe ce se întâmplă în țara asta, ca si cum parchetele nu primesc sesizări, era nevoie de `îndrumări` din partea ministrului Predoiu. Pasul următor, extrem de periculos, ar fi ca ministrul justiției să dea ordin procurorilor!”, scrie predecesorul lui Predoiu, Stelian Ion.

Deputatul USR-PLUS spune că ministrul Predoiu ar trebui să reia procedura de selecție procurorilor de rang înalt.

Care ar trebui să fie prioritățile lui Predoiu în viziunea lui Stelian Ion

„Domnule Predoiu, în loc de exerciții facile de imagine și îndrumări ceaușiste date procurorilor, de la partid, mai bine faceți ce e important să faceți: reluați procedura...

China, probleme la alimentarea cu energie electrică. Noua criză pune stăpânire pe Eurasia

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 23:15
China, probleme la alimentarea cu energie electrică. Noua criză pune stăpânire pe Eurasia
Compania naţională de reţele electrice din China a declarat că va fi „o adevărată luptă” menţinerea alimentărilor cu energie electrică, iar această problemă va continua şi în 2022. În acest an, China s-a confruntat cu mai multe întreruperi ale alimentării cu electricitate, dar situaţia s-a ameliorat după ce guvernul de la Beijing a ordonat creşterea producţiei de cărbune pentru a menţine în funcţiune centralele, informează BBC.

Compania naţională de reţele electrice, care asigură consumul pentru peste un miliard de chinezi, susţine că este în continuare un echilibru fragil între cerere şi ofertă, mai ales că ţara intră în perioada de vârf a consumului de electricitate, pe fondul temperaturilor neobişnuit de scăzute. În plus, în Beijing a nins cu trei săptămâni mai devreme ca de obicei, iar rezidenţii au fost nevoiţi să dea drumul la căldură

Val de frig și primul cod portocaliu de furtună de zăpadă

Agenția de meteorologie din China a emis primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece, al doilea pe scala de intensitate, duminică, în contextul în care valul de frig care a cuprins întreaga țară alimentează îngrijorările privind întreruperi ale traficului și apariția unor focare de gripă pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Centrul Național de Meteorologie prognozează furtuni de zăpadă în nord-estul Chinei, depunerea unui strat...

Preţurile europene la gaze şi electricitate au atins noi recorduri pe fondul crizei energetice

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 12:10
Preţurile europene la gaze şi electricitate au atins noi recorduri pe fondul crizei energetice
Preţurile de referinţă în Europa la gaze naturale şi electricitate au atins marţi noi maxime istorice, pe fondul temerilor persistente cu privire la aprovizionare în contextul celei mai grave crize energetice din ultimele decenii, transmite Bloomberg.

Europa a fost lovită de o creştere explozivă a preţurilor la energie pe măsură ce economiile au ieşit din pandemie, ceea ce a stimulat cererea tocmai când oferta de energie s-a diminuat. Creşterea costurilor la energie începe să se repercuteze asupra producţiei industriale, ceea ce creşte riscul unor noi volatilităţi, pe măsură ce companiile se gândesc să îşi reducă producţia iar consumatorii utilizează combustibili alternativi.

La hub-ul de gaze din Olanda, cotaţiile futures la gaze naturale au crescut marţi dimineaţa cu 7,6%, până la 104 euro pentru un Megawatt oră, în condiţiile în care livrările de gaze din Rusia, principalul furnizor al continentului, au rămas limitate iar livrările din Norvegia au scăzut. În ultima lună preţurile la gaze naturale aproape s-au dublat în condiţiile în care stocurile Europei sunt la cel mai scăzut nivel pentru acest sezon din ultimul deceniu.

În paralel, preţul la energie electrică pentru luna următoare în Germania a urcat la un nivel record de 217 euro pentru un Megawatt oră, iar pentru contractul cu livrare în anul următor preţurile au atins un maxim istoric de 147 de euro pentru un Megawatt oră.

În acest context,...

Criză de combustibil în China. Şoferii de camioane pot alimenta în limita a doar 10% din capacitatea rezervorului

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 15:41
Criză de combustibil în China. Şoferii de camioane pot alimenta în limita a doar 10% din capacitatea rezervorului
Benzinăriile din multe zone ale Chinei au început să raționeze motorina pe fondul creșterii costurilor și al scăderii livrărilor.


Unii șoferi de camion trebuie să aștepte zile întregi pentru a alimenta, potrivit postărilor de pe site-ul de socializare Weibo. În plus, pot să cumpere doar 100 de litri de motorină, adică 10% din capacitatea rezervorului deoarece mai multe staţii de alimentare au început să raţionalizeze carburantul, iar în alte părţi ale ţării, rapoartele sugerează că raţiile sunt chiar mai stricte, şoferii având voie să cumpere până la 25 de litri.

În oraşul Fuyang, la aproximativ şapte ore de mers cu maşina la sud de centrul cheie de transport din Shijiazhuang, benzinăriile limitează achiziţiile sau percep şoferilor suprataxe de până la 300 de yuani (47 de dolari) pentru a-şi umple rezervoarele.

China se află în prezent în mijlocul unei crize masive de energie, deoarece penuria de cărbune și gaz natural a închis fabricile și a lăsat casele fără curent.

Și această ultimă problemă este probabil să contribuie la o criză a lanțului de aprovizionare global în curs, spun analiștii.

„Lipsa actuală de motorină pare să afecteze afacerile de transport pe distanțe lungi, care ar putea include bunuri destinate piețelor din afara Chinei”, a declarat Mattie Bekink, director pentru China la Economist Intelligence Unit.

„În funcție de durata și intensitatea acestei crize, am...
  1. Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
  2. Umbrărescu a depus la CNAIR o cerere de încetare amiabilă a tuturor contractelor de infrastructură pe care le desfășoară în România. Ce motive invocă antreprenorul
  3. Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
  4. Cum a fost poreclită Carmen Iohannis după gafa vestimentară de la Madrid
  5. Kaliningrad, cel mai periculos loc de pe Pământ. Exclava Rusiei ar fi în centrul unui nou război mondial
  6. Nota de plată virală de pe litoral. Cât a ajuns să coste o pizza la Mamaia: "De asta multă lume alege Bulgaria, Grecia și Turcia"
  7. Topul celor mai fiabile mașini la nivel mondial. Automobilul de pe locul întâi
  8. Japonezii au refuzat să participe la stingerea unui incendiu de pe o navă rusească ce transporta mașini second-hand
  9. Predicțiile lui Nostradamus pentru 2022: război, foamete, cutremur și moartea unui dictator. Despre cine ar fi vorba
  10. Carmen Iohannis, criticată aspru pentru felul în care s-a îmbrăcat la întâlnirea cu familia regală a Spaniei FOTO