Rezultatele 1 - 15 din 292 (0.102 secunde)

Articole despre "dan vilceanu"

Primul impact dintre Ciucă și baronii PNL. Premierul ar vrea schimbări mai ample în conducerea partidului - SURSE

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 13:18
Comenteaza acest articol | 46 comentarii
Primul impact dintre Ciucă și baronii PNL. Premierul ar vrea schimbări mai ample în conducerea partidului - SURSE
Conducerea extinsă a PNL (Consiliul Național) se va reuni la finalul lunii mai pentru a completa cele trei posturi vacante din Biroul Executiv (conducerea permanentă a partidului): o funcție de prim-vicepreședinte, cea de secretar general și un post de vicepreședinte. Noul lider al PNL, Nicolae Ciucă, își dorește schimbări mai ample în Biroul Executiv, însă baronii liberali preferă “doctrina Caragiale”: să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic, susțin surse politice pentru ziare.com. E prima ciocnire între generalul Ciucă și armata de partid.


Premierul Nicolae Ciucă ar prefera să schimbe din temelii echipa de conducere a PNL, însă actualii titulari se opun, susțin sursele citate. Practic, conducerea PNL înseamnă astăzi “echipa câștigătoare”, mai puțin Florin Cîțu, înlocuit cu Nicolae Ciucă în fruntea partidului.

“Ciucă ar fi primul președinte al PNL care ar moșteni un Birou Executiv de la predecesorul său. Nu e în regulă. Fiecare președinte vine cu echipa sa de conducere. Și Ciucă își dorește schimbări mai ample în conducere, dar se opun actualii prim-vicepreședinți și vicepreședinți, de frică să nu-și piardă funcțiile”, susțin surse din conducerea PNL pentru Ziare.com.

Liderii PNL care l-au susținut în toamnă pe Florin Cîțu s-au înrolat acum în armata lui Ciucă și n-are vrea să treacă printr-o nouă rundă de alegeri, care i-ar putea lăsa fără funcții. Prin...

Noua doctrină liberală: mai întâi păpica, apoi trădarea. Cine e femeia care-și vinde șeful după chermeze

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 18:22
Noua doctrină liberală: mai întâi păpica, apoi trădarea. Cine e femeia care-și vinde șeful după chermeze
Președinta PNL Sector 2, Monica Anisie, e recunoscută în partid pentru lejeritatea cu care sare dintr-o tabără în alta. Și nu e singura. Însă ce are special Monica Anisie: participă la petrecerile date chiar de liderii pe care imediat îi trădează.

Sfârșit de mai 2021. Liberala Monica Anisie participă la petrecerea organizată de Ludovic Orban cu ocazia zilei sale de naștere. La acea vreme, Ludovic Orban era încă președintele PNL.

De altfel, Orban a numit-o pe Monica Anisie ministru al Educației în guvernul său, apoi i-a oferit un loc eligibil pe listele PNL la alegerile parlamentare din 2020. La câteva zile după ce s-a distrat la petrecerea lui Orban, Monica Anisie apărea în poza de grup a “echipei câștigătoare”, pe scările sediului PNL din Modrogan. Anisie a fost printre primii lideri liberali care l-au abandonat pe Orban în favoarea lui Cîțu.

Început de aprilie 2022. Florin Cîțu, încă președinte al PNL, organizează o petrecere cu ocazia împlinirii unei vârste rotunde: 50 de ani. Majoritatea baronilor PNL refuză să participe la chermeză, pentru că, în culise, orchestrează mazilirea lui Cîțu din fruntea partidului chiar de ziua sa.

Prin urmare, la petrecere iau parte doar prietenii lui Cîțu: Alina Gorghiu și Dan Vîlceanu, neutrul Teodor Stolojan, angajații de la biroul de presă al partidului și încă un oaspete: Monica Anisie. După ce se desfată cu câteva pișcoturi, Monica Anisie trădează:...

Dan Vîlceanu: "Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 10:47
Dan Vîlceanu: "Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”
Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat, vineri, 1 aprilie, că dacă în urma discuţiilor din partid privind convocarea unui congres, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, şi-o va da.


”Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi, eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială”, a spus el.

”Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”, a spus Dan Vîlceanu, la sediul PNL, precizând că în calitate de secretar general al PNL va pune în aplicare toate solicitările statutare.

”Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”, a afirmat Vîlceanu, despre anunţul făcut de unele filiale privind un Congres pentru schimbarea actualului preşedinte.

”Eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială. (..) Eu sunt secretar general al PNL, nu discut pe comunicate de presă, pe ştiri pe surse, eu discut pe documente oficiale”, a arătat Vâlceanu.

Dan Vîlceanu a spus că în momentul în care va primi ceva oficial, va spune. ”Este o situaţie specială”, a mai arătat el. ”Anul trecut noi am avut o procedură statutară, am avut un Congres, cu 5.000 de membri, alegeri în filiale Acum e o situaţie specială (..) Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv,...

Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de ministru al Proiectelor Europene

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 15:16
Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de ministru al Proiectelor Europene
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia miercuri, 6 aprilie, precizând că a înaintat ocumentul premierului Nicolae Ciucă.


”În urmă cu aproximativ o oră, după şedinţa de Guvern, mi-am înaintat demisia”, a anunţat Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

Dan Vîlceanu a anunţat sâmbătă, 2 aprilie, că va discuta cu premierul Nicolae Ciucă pentru a-și înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

El a demisionat şi din funcţia de secretar general al PNL după ce Florin Cîţu a renunţat la funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Dan Vîlceanu a anunțat că își va da demisia din funcţia de secretar general al PNL: "Nu vreau să particip la un asemenea bâlci"

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 15:48
Dan Vîlceanu a anunțat că își va da demisia din funcţia de secretar general al PNL: "Nu vreau să particip la un asemenea bâlci"
Secretarul general al PNL a anunţat, vineri, 1 aprilie, că sâmbătă, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, îşi va anunţa demisia din funcţia de secretar general al partidului, el precizând că nu vrea să participe la un asemenea bâlci.


El a mai spus, întrebat dacă mai are şanse să rămână ministru în Guvernul Ciucă, că nu este scopul lui în viaţă să fie ministru toată viaţa.

”Având în vedere că colegi din BEx au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj, de la Secretariatul general, că e mâine şedinţă de BEx, vreau să vă spun că în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine, eu voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea”, a spus el.

Întrebat dacă şi Florin Cîţu îşi va anunţa mâine demisia, Dan Vîlceanu a spus: ”Nu ştiu, e decizia domnului preşedinte Cîţu, eu vreau să vă spun că, în situaţia asta, în care circulă mesaje de şedinţă la modul ăsta (..) eu mă pretind a fi un om serios şi nu consideră că asta este modalitatea prin care aplici statutul şi regulile în partid”.

El a mai spus că îşi va da demisia din funcţie chiar dacă mâine nu va fi cvorum la şedinţa conducerii PNL.

”În ceea ce mă priveşte pe mine, cel puţin eu, din funcţia de...

Marcel Boloș i-ar putea lua locul lui Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 20:37
Marcel Boloș i-ar putea lua locul lui Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene
Premierul Nicolae Ciucă îl va propune ministru interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe Marcel Boloş, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

Boloș este și ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Luni, europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a anunțat că PNL ia în calcul două variante pentru funcția de minstru al Fondurilor Europene: Marcel Boloș și Cristian Bușoi.

Postul a rămas vacant după demisia lui Dan Vîlceanu, un apropiat al fostului lider PNL Florin Cîțu. Cei doi au demisionat din funcțiile deținute în partid.

Dan Vîlceanu, certat de PSD: „Să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde din PNRR”

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 14:44
Dan Vîlceanu, certat de PSD: „Să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde din PNRR”
Purtărtorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, luni, 31 ianuarie, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că partidul îi cere ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîceanu, să explice declaraţia prin care anunţa că România va pierde 2 miliarde de euro din finanţarea pe PNRR. Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare, a arătat senatorul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că PSD i-a cerut lui Vîlceanu să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde, din finanţarea prin PNRR.

”I-am cerut domnului ministru Vîlceanu să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde, din finanţarea prin PNRR. SĂ ne spună cum se va face acest lucru, dacă e vorba de optimizare, de o renegociere, sau poate pur şi simplu şi-a imaginat că din pixul domniei sale poate să taie de undeva. Am vrea să ştim de unde taie”, a spus Oprea.

Întrebat dacă vor creşte pensiile, Radu Oprea a arătat că programul de guvernare, aprobat de Parlament, vorbeşte ”clar şi explicit despre aplicarea legii 127 / 2009 şi despre eliminarea inechităţilor din sistem”.

”PSD rămâne consecvent şi hotărât ca aceste lucruri să se întâmple în România”, a arătat senatorul, precizând că legea prevede un termen de 120 de zile pentru a veni cu un calendar şi acest lucru se va întâmpla.

Potrivit lui Radu Oprea, PSd a...

Dan Vîlceanu, despre lipsa forței de muncă: ”100.000 de oameni din UE lucrează în țara noastră”. Externalizarea activităților, o soluție

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 22:27
Dan Vîlceanu, despre lipsa forței de muncă: ”100.000 de oameni din UE lucrează în țara noastră”. Externalizarea activităților, o soluție
Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că lipsa forței de muncă a devenit o problemă în țara noastră, în contextul în care mulți români aleg să plece în state mai dezvoltate.

”Forţa de muncă este o problemă în România. Gândiţi-vă că am ajuns la un contingent de 100.000 de oameni care vin să lucreze în România din afara Uniunii Europene din toate ţările pe care le putem găsi cu forţă de muncă mai ieftină decât cea din România şi care vor să vină în România, pentru că nu vin tocmai în cea mai dezvoltată ţară din Uniunea Europeană”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu.

Potrivit ministrului, sunt foarte mulţi români care pleacă în alte ţări mai dezvoltate.

”Din punctul ăsta de vedere, avem o problemă. Să ştiţi că în şantierele româneşti lucrează indieni, nepalezi şi aşa mai departe, pentru că nu mai găseşti practic forţă de muncă cu care să lucrezi sau să faci anumite investiţii care erau absolut normale altădată”, a mai afirmat ministrul.

Întrebat dacă există suficienţi specialişti cu care să se lucreze, dacă muncitori necalificaţi vin din alte ţări, Dan Vîlceanu a anunţat că, ”uşor, uşor nu se va mai apela la a angaja oameni în zona de expertiză a fondurilor europene, ci mai degrabă să externalizezi anumite activităţi”.

”În loc să angajez un om şi să cheltui bani cu mai mulţi oameni care să...

Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 23:39
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii. Liberalul a făcut precizări și despre reforma pensiilor.

”E foarte complicat să vorbeşti despre reforma pensiilor în România, câtă vreme pentru foarte mulţi dintre români reforma înseamnă să le creşti pensia cu 10%”, a declarat ministrul.
”Cred că este o reformă pe care toţi românii o aşteaptă. E foarte complicat să vorbeşti despre reforma pensiilor în România, câtă vreme pentru foarte mulţi dintre români reforma înseamnă să le creşti pensia cu 10% (...) Când vorbim de pensie în România vorbim de un sistem pe inechităţi, nu de un sistem echitabil şi asta se schimbă acum”, a declarat Dan Vîlceanu vineri seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte pensiile din Pilonul II, ministrul spune că fiecare persoană ar trebui lăsată să decidă dacă doreşte să ia toată sumă odată sau eşalonat în fiecare lună.

”Cred că ar fi şi neconstituţional să faci o lege în care să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate. Acolo sunt banii tăi, acel sistem de la Pilonul II nu funcţionează ca Pilonul I de pensii, cu acea solidaritate între generaţii. Acolo banii sunt în cont şi sunt ai tăi. E ca şi când îi duci la bancă, ai avea un cont la bancă, te duci să îţi ridici banii şi ti-ar spune de...

Dan Vîlceanu, despre compensarea facturilor la energie: ”Trebuie să te opreşti undeva, nu poţi plăti la nesfârşit şi pentru toată lumea”.

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 18:05
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Dan Vîlceanu, despre compensarea facturilor la energie: ”Trebuie să te opreşti undeva, nu poţi plăti la nesfârşit şi pentru toată lumea”.
Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că guvernul pregătește măsuri suplimentare pentru a ajuta populația după scumpirea energiei și a gazelor.

Ministrul a subliniat însă că acestea trebuie stabilite clar, pentru că ”intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată.”

”Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie şi gaze. A existat o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlament. Acum înţeleg că nu mai e de ajuns acea lege şi că trebuie venit cu alte măsuri. Vom gândi şi vom vedea în Guvern şi alte măsuri, dar trebuie să ne punem şi o întrebare, o întrebare serioasă: Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea şim dacă începem să discutăm pe fiecare domeniu în parte ... De exemplu l-am văzut pe ministrul Agriculturii care, pe bună dreptate, este îngrijorat cu privire la producătorii din agricultură, sunt convins că ministrul IMM-urilor va veni şi va spune 'Dar şi IMM-urile au probleme în legătură cu situaţia asta', va veni un alt ministru, cel de la Cultură, care va spune 'Ştiţi, teatrele, celelalte instituţii de cultură şi ele plătesc energie şi gaze, trebuie ajutate şi acelea'. Tocmai de aceea vă spun: cred că ar trebui prima dată să se discute - dar bine e o discuţie pe care o vom face în Guvern - ce vrei, care sunt categoriile care au nevoie de un ajutor,...

Dan Vîlceanu, despre renegocierea PNRR anunțată de PSD: "Nu văd cum ar putea să fie modificat, cel puţin până în 2023"

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 18:49
Dan Vîlceanu, despre renegocierea PNRR anunțată de PSD: "Nu văd cum ar putea să fie modificat, cel puţin până în 2023"
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a anunţat că vineri, 10 decembrie, a fost semnat acordul de împrumut pentru România în cadrul PNRR.

Teoretic, conform procedurii, în câteva zile vor veni şi restul de 1,95 miliarde de euro din partea de împrumut pe acest plan de redresare.

Întrebat dacă PNRR mai poate fi renegociat, aşa cum spun cei de la PSD, Vîlceanu a spus că nu vede cum ar putea să fie modificat cel puţin până în 2023.

”PNRR este adoptat, este convenit cu Comisia Europeană, toate documentele sunt semnate şi din punctul acesta de vedere nu văd cum ar putea să fie modificat cel puţin până în 2023, când sunt permise anumite ajustări pe partea de investiţii”, a spus Vîlceanu, după şedinţa de Guvern în care s-a adoptat Ordonanţa care prevede fluxurile financiare pentru cheltuirea fondurilor din cadrul PNRR.

Ministrul Investiţiilor şi a Fondurilor Europene a anunţat că astăzi a fost semnat şi acordul de împrumut pentru România.

”Ne mai vin restul de 1,95 de miliarde de euro, din partea de împrumut, PNRR. Deci, aşa cum ştiţi, partea de granturi este deja în contul din Banca Naţională, în curând ne vin cele 1,95 miliarde de euro din împrumut, care reprezintă 13% din cele 14,9 miliarde de euro pe care le avem în componenta de împrumut”, a mai spus el, precizând că astăzi a fost semnat acordul, în câteva zile.

Dan Vîlceanu a mai spus despre Ordonanţa adoptată...

Dan Vîlceanu, laude pentru ministrul Ghinea: „Dacă aş spune acum că a fost un ministru slab nu aş face decât să fiu ipocrit”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 20:18
Dan Vîlceanu, laude pentru ministrul Ghinea: „Dacă aş spune acum că a fost un ministru slab nu aş face decât să fiu ipocrit”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 9 decembrie, că ar fi "ipocrit" dacă ar spune că predecesorul său, Cristian Ghinea (USR), a fost un ministru slab, noul deţinător al portofoliului arătând că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României este unul dintre cele mai bune. Vîlceanu susţine însă că, în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene prin alte programe, "lucrurile sunt de nota 7".

"Nu aş putea spune că am găsit un minister neorganizat sau un minister mult mai organizat decât trebuia. Să ştiţi că nu am cuvinte critice la adresa domnului Ghinea, e un om căruia îi apreciez munca, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR, pentru că este ministrul care a negociat cu Comisia acest PNRR care a fost un PNRR apreciat, să ştiţi, la nivel european şi ăsta este un lucru cunoscut public, faptul că PNRR-ul românesc este unul dintre cele mai bune, cel puţin dacă luăm în considerare calificativele pe care le-am primit de la responsabilii europeni. Aşa că dacă aş spune acum că domnul Ghinea a fost un ministru slab nu aş face decât să fiu ipocrit şi să spun un lucru care poate fi uşor demontat, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR”, a afirmat Dan Vîlceanu, joi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

El a susţinut că, în condiţiile în care Cristian Ghinea s-a concentrat pe PNRR, la unele dintre celelalte programe operaţionale pe fonduri...

Dan Vîlceanu, despre birocrația în cazul celor care vor să facă proiecte europene: „E făcută de sistemul românesc, nu de Comisia Europeană”

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 23:25
Dan Vîlceanu, despre birocrația în cazul celor care vor să facă proiecte europene: „E făcută de sistemul românesc, nu de Comisia Europeană”
Ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu a declarat duminică, 12 decembrie, că birocraţia cu care se confruntă cei care fac proiecte pe fonduri europene în România este o chestiune impusă de autorităţile române şi nu de oficialii Comisiei Europene.

„E adevărat, dar birocraţia e a noastră nu a Comisiei (Europene – n.r.). Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisie. (...) Nu trebuie să aducem firme din Polonia, nici politicieni, trebuie pur şi simplu să mergi pe un model verificat care ai văzut că dă rezultate. Noi ne-am făcut lucrurile astea”, a afirmat noul ministru al Fondurilor Europene.

Dan Vîlceanu afirmă că birocraţia „nu e ceva nou, numai legat de fonduri europene” ci este specifică şi altor domenii în România, „pentru că aşa a decis legiuitorul în România”.
„Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român. A funcţionat, cel puţin”, adaugă ministrul.

Referitor la decalajele în ceea ce priveşte dezvoltarea între unele zone ale României şi altele, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene arată că nimeni nu a „pompat” fonduri în unele zone în detrimentul altora.

„Dacă vă uitaţi la ADR-uri (Agenţiile pentru Dezvoltare Regională – n.r.), ADR Nord-Vest este campion. Nu e vorba de pompat (bani – n.r.), ei au venit cu proiecte, au avut o preocupare să aducă bani europeni faţă de alte zone. Nu e...

Dan Vîlceanu, despre creșterea pensiilor și alocațiilor: ”Și un ministru al Finanțelor de la PSD se va lovi de aceeași cruntă realitate”

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 08:03
Dan Vîlceanu, despre creșterea pensiilor și alocațiilor: ”Și un ministru al Finanțelor de la PSD se va lovi de aceeași cruntă realitate”
Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a afirmat, marţi seară, că şi un ministru al Finanţelor de la Partidul Social Democrat se va lovi de aceeaşi realitate, de faptul că există o ţintă de deficit şi nu poţi creşte cu cât ţi-ai dori veniturile populaţiei.Dan Vîlceanu a declarat, marţi, la Digi 24, că PNL prevăzuse în bugetul pentru anul viitor creşteri de pensii şi alocaţii.


“În calculul bugetului pe anul viitor noi luasem în considerare ceea ce prevede legea deja. Adică la alocaţii acea creştere la 243 şi 486 şi în cazul pensiilor creşterea dată de inflaţie şi jumătate din creşterea salariului mediu brut. Creşterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea şi vom găsi o variantă astfel încât el, dacă ajungem la o înţelegere să crească şi mai mult, vor creşte, dar trebuie să crească într-o marjă în care să putem plăti şi într-o marjă în care totuşi să ne ţinem şi de angajamentele legate de reducerea deficitului”, a afirmat Vîlceanu.

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care PSD va numi ministrul Finanţelor în viitorul Guvernul, Vîlceanu a răspuns: “Atunci când eşti în opoziţie sau atunci când nu ai un titular al Ministerului Finanţelor la tine în partid, toate lucrurile par posibile. În momentul în care ajungi acolo şi trebuie să lucrezi cu cifre şi trebuie să fii lucid şi să lucrezi chirurgical, să tai foarte exact, lucrurile...

Dan Vîlceanu susține că se poate strânge o majoritate cu USR: „Matematica este matematică, sunt minimum 240 de voturi pe această varianta”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 10:44
Dan Vîlceanu susține că se poate strânge o majoritate cu USR: „Matematica este matematică, sunt minimum 240 de voturi pe această varianta”
Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat miercuri, 3 noiembrie, la sediul partidului, că se poate strânge o majoritate cu cei de la USR, în ciuda plecării celor 15 parlamentari apropiaţi de Ludovic Orban, el arătând că sunt minimum 240 de voturi într-o configuraţie PNL cu USR. Vîlceanu a afirmat, încă de marţi, că el personal doreşte refacerea coaliţiei cu USR.

„Ne interesează ca PNL să fie bine reprezentat şi corect reprezentat în structura guvernului şi ne înteresează în primul şi în primul rând să închidem această criză şi să avem un Guvern cu puteri depline”, a spus Vîlceanu, la sediul PNL.

Întrebat despre voturile pierdute în urma demisiilor parlamentarilor apropiaţi de Ludovic Orban şi despre faptul că, alături de USR, nu se mai poate strânge o majoritate confortabilă, Vîlceanu a arătat că, dacă se face un calcul sumar, lucrurile nu stau aşa.

”Matematica este matematică, sunt minimum 240 de voturi pe varianta cu USR, deci haideţi să nu forţăm matematica”, a spus secretarul general al PNL, arătând că discuţiile se fac între partide şi nu la televizor.


Florin Cîțu începe negocierile pentru găsirea unei noi majorități


Echipa de negociere a Partidului Naţional Liberal, în frunte cu preşedintele partidului, Florin Cîţu, va demara, miercuri 3 noiembrie, discuţiile cu partidele parlamentare, pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Prima întâlnire va fi cu...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  3. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Rusia a numit țările pe care le consideră cele mai ostile. „Aceștia sunt principalii vinovați ai problemelor actuale și ai crizelor viitoare”
  10. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare