Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.070 secunde)

Articole despre "diicot"

Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, condamnat la închisoare cu executare. Afacerea murdară care l-a adus în fața judecătorilor

Marti, 17 Mai 2022, ora 23:41
Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, condamnat la închisoare cu executare. Afacerea murdară care l-a adus în fața judecătorilor
Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, Șerban Dumitru, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare, în regim de detenţie, fiind găsit vinovat în dosarul pașapoartelor false pentru migranții africani.

În același dosar a fost condamnat de aceeași instanță Dănuţ Nicolae Moldovan, agent de poliţie în cadrul DEPABD – Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date prin Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa. Polițistul a primit o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia judecătorilor ploieșteni nu este definitivă. Dosarul, trimis în judecată de DIICOT în anul 2016 s-a judecat pe fond la Curtea de Apel Ploiești, dat fiind calitate de avocat a fostului șef al Direcției de Pașapoarte, Șerban Dumitru.

Ancheta în acest dosar a început în toamna anului 2015, când procurorii DIICOT au făcut percheziții la domiciliile suspecților, inclusiv la sediul Direcției de pașapoarte din Târgoviște. În podul clădirii unde funcționează instituția au fost găsite materiale specifice, inclusiv elemente de siguranță care se aplică cărților de identitate sau pașapoartelor, rezervate pentru falsificarea unor astfel de acte ce urmau să ajungă la migranții din țările africane.

Șerban Dumitru și complicele său, Dănuț Moldovan, au lucrat împreună cu un cetățean congolez, OKOMBI REMY FERNAND OSCAR (decedat în timpul cercetării judecătorești),...

Heroina și cocaina devin drogurile desfrâului extrem în România. Laboratoarele clandestine transferate peste graniță din cauza războiului

Marti, 17 Mai 2022, ora 03:02
Heroina și cocaina devin drogurile desfrâului extrem în România. Laboratoarele clandestine transferate peste graniță din cauza războiului
Traficul și consumul de droguri la nivelul României a înregistrat o creștere accelerată în ultimii 10 ani, arată un raport al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), iar informațiile acestei structuri de parchet indică în continuare o cerere tot mai mare de substanțe psihoactive, pe de o parte, dar și modificări esențiale ale pieței de consum.

Pe de o parte, arată DIICOT, se simte tot mai mult o apetență chiar o întoarcere a consumatorilor ”la origini”, către drogurile clasice, heroină și cocaină, în detrimentul drogurilor sintetice, care rămân cu precădere în portofoliul adolescenților cu venituri sub medie, rezervate așadar consumului ocazional.

S-a triplat numărul de dosare privind traficul de narcotice

Conform documentului citat, în anul 2010, DIICOT avea de soluționat puțin peste 6.000 de dosare având ca obiect traficul și consumul de droguri, în timp ce, 11 ani mai târziu, numărul acestora s-a triplat, procurorii antimafia având în urmărire penală, la finalul anului 2021, 17.783 de cauze pe trafic de droguri.

Faptul că piața consumatorilor de droguri este în schimbare o indică și cantitățile și tipurile de droguri capturate de autoritățile române în ultimii doi ani, România fiind după cum se știe o țară de tranzit pe ruta America de Sud - Europa de Vest - țările arabe. Dacă în 2020, a fost dată o lovitură traficanților de droguri...

Motorină în valoare de 7,5 milioane de lei, furată de la Regionala CFR Timișoara. 93 de persoane, trimise în judecată de DIICOT

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 10:32
Motorină în valoare de 7,5 milioane de lei, furată de la Regionala CFR Timișoara. 93 de persoane, trimise în judecată de DIICOT
Un număr de 93 de persoane au fost trimise în judecată de DIICOT Timişoara în dosarul furtului de motorină de la Regionala CFR Timişoara, în care au avut loc percheziţii în 2016.


Anchetatorii afirmă că activitatea infracţională era generalizată la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara, având sprijinul conducerii unităţii de transport feroviar, reprezentată de şeful de depou, adjunctul acestuia, contabilul şef, şefii de compartimente, de preşedintele sindicatului mecanicilor de locomotive, dar şi al unui poliţist. Prejudiciul depăşeşte 7,5 milioane de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara anunţă, vineri, că au dispus trimiterea în judecată a 93 de inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2013 - 2016, la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara, un număr de 93 de inculpaţi, angajaţi cu atribuţii de gestiune şi angajaţi din sectorul exploatare, au constituit şi au acţionat în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, care prin punerea la punct a unor proceduri tehnice şi scriptice care să creeze aparenţa de legalitate a activităţii de stabilire a...

Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, judecat într-un dosar DIICOT pentru evaziune din afaceri cu aur. Liderul grupării: un afacerist din Alba cu soția judecătoare

Luni, 21 Martie 2022, ora 03:02
Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, judecat într-un dosar DIICOT pentru evaziune din afaceri cu aur. Liderul grupării: un afacerist din Alba cu soția judecătoare
Curtea de Apel Iași a finalizat după aproape trei ani faza de cameră preliminară a unui dosar instrumentat de DIICOT cu 25 de inculpați trimiși în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani din afaceri cu aur, cu prejudiciu de circa 15 milioane de lei.


Inițial, Tribunalul Iași a decis retrimiterea rechizitoriului la DIICOT, dar Curtea de Apel a constatat că actele de urmărire penală au fost corect întocmite. În dosar sunt inculpați, printre alții, un om de afaceri din Alba Iulia, a cărui soție este judecătoare la Curtea de Apel Cluj, precum și Claudiu Moroșan, fratele luptătorului Cătălin Moroşan (zis Moroşanu).

”Înlătură din încheierea atacată dispoziția de restituire a cauzei la DIICOT – ST Iași ca urmare a imposibilității stabilirii obiectului și limitelor judecății. Dispune începerea judecății în cauză. Menține celelalte dispoziții ale încheierilor din 02.06.2021 și din 18.11.2020 pronunțate de Tribunalul Iași, inclusiv dispoziția privind eliminarea din conținutul rechizitoriului a referirilor la mijloacele de probă care au fost excluse”, se precizează în minuta încheierii de la Curtea de Apel Iași, din 15 martie 2022.

Prin decizia din 18 noiembrie 2020 au fost excluse din dosar o serie de procese verbale privind supravegherea tehnică a unor inculpați realizate cu sprijinul SRI realizate în 2013 și 2014.

În cauză au calitatea de inculpat şi cinci societăţi comerciale, din...

Procurorii DIICOT au reținut 14 persoane din Constanța pentru trafic de droguri. Captura ridicată de autorități

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 08:19
Procurorii DIICOT au reținut 14 persoane din Constanța pentru trafic de droguri. Captura ridicată de autorități
Procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT au reţinut 14 persoane, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.


Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Constanţa, în comunităţile în care locuiesc.

"Măsura a fost dispusă după ce, la data de 27.04.2022, au fost efectuate un număr de 42 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantităţile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis şi 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro şi 2.000 de lire sterline, precum şi bunuri cu valoare probatorie", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, cele 14 persoane reţinute vor fi prezentate în cursul zilei de vineri la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în cazul unui alt inculpat se va propune arestarea preventivă în lipsă.

Acţiunea DIICOT a...

Cum funcționa o mega-rețea de traficanți de cannabis. Interceptări: ”Dacă nu-mi dă material până diseară, mă duc la DIICOT cu tot”

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 04:25
Cum funcționa o mega-rețea de traficanți de cannabis. Interceptări: ”Dacă nu-mi dă material până diseară, mă duc la DIICOT cu tot”
O grupare formată din șapte persoane din Alba, Cluj și Bistrița-Năsăud, care a organizat o veritabilă filieră de transport droguri de risc din Spania, a fost destructurată de BCCO și DIICOT Alba Iulia.

Șase persoane (Gabriel M., Gheorghe F., Lucian V., Emanuel M., Ovidiu H. și Pavel C.) au fost trimise în judecată într-un dosar, iar cea de-a șaptea (Dan O.) a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT. În document este descris în amănunt modul în care a funcționat gruparea infracțională.

Totul a început în 25 mai 2021, când au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, printre acestea fiind vizate și trei imobile folosite de unul dintre inculpați la adrese din județul Cluj.

Cu prilejul perchezițiilor domiciliare, printre alte probe, a fost ridicat un telefon mobil. Din analiza percheziției informatice efectuată asupra telefonului a rezultat că, în perioada 2019 – 25.05.2021, acesta, împreună cu alte persoane au constituit un grup infracțional organizat având ca obiectiv introducerea de droguri de risc în țară, din Spania, prin disimularea acestora în colete, în vederea comercializării.

Grupul era coordonat și controlat de Ovidiu H. din Spania, care se ocupa totodată de distribuția drogurilor din Spania în România, prin intermediul unor societăți de coletărie, de unde erau preluate și vândute consumatorilor de ceilalți membri ai grupării.

Bani...

PSD Iași: ”Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat”

Miercuri, 09 Martie 2022, ora 15:13
PSD Iași: ”Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat”
PSD Iaşi a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că primarul Mihai Chirică a fost convocat astăzi la DIICOT şi că a ieşit de la audieri cu o nouă calitate, cea de inculpat, pentru infracţiunea de a abuz în serviciu.


Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate, spun social-democraţii.

”Primarul Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat. Procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea calităţii, din suspect în inculpat, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Astfel, Mihai Chirica s-a ales cu două capete de acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT: una pentru omisiunea sesizării organelor judiciare şi una de abuz în serviciu”, spune PSD Iaşi, care aminteşte că Mihai Chirica mai are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA dar şi în Dosarul Skoda care se judecă la Judecătoria Iaşi.

PSD Iaşi arată că Mihai Chirica a fost convocat astăzi la DIICOT. Primarul Iaşului are din nou probleme cu legea şi implică iar administraţia locală în scandaluri care vizează activitatea de urbanism. Sunt lucruri de neconceput care se întâmplă în Primăria Iaşi.
”Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreţinut cu bună ştiinţă. Ieşenii au avut...

Asasinate la comandă ”administrate” online de români. Solicitarea autorităților din SUA către DIICOT VIDEO

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 14:54
Asasinate la comandă ”administrate” online de români. Solicitarea autorităților din SUA către DIICOT VIDEO
Procurorii DIICOT şi ofiţeri de la DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au efectuat, miercuri, 6 aprilie, şapte percheziţii domiciliare în judeţele Gorj şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări de români care administra pagini de internet criptate, unde se lansau comenzi pentru asasinate la comandă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, percheziţiile au loc în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autorităţile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care priveşte cercetarea mai multor cetăţeni români sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de omor şi spălare de bani.

La activităţi au asistat şi reprezentanţi ai Homeland Security Investigations - United States of America şi ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la Bucureşti - Diplomatic Security Service."În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracţional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă.

Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei reţele care foloseşte programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea şi direcţionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă...

Un băiat de 15 ani a fost pus să se prostitueze cu mai mulţi bărbaţi. Zece persoane, ridicate de procurorii DIICOT în dosarul de pornografie infantilă

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 13:55
Un băiat de 15 ani a fost pus să se prostitueze cu mai mulţi bărbaţi. Zece persoane, ridicate de procurorii DIICOT în dosarul de pornografie infantilă
Zece persoane au fost ridicate de procurorii DIICOT într-un dosar în care sunt suspectate că au recrutat un băiat de 15 ani pe care l-au pus să se prostitueze cu mai mulţi bărbaţi, profitând de starea acestuia de vulnerabilitate - provine dintr-o familie dezorganizată de cerşetori.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au efectuat, miercuri, 6 aprilie, nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa şi Prahova, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă, act sexual cu un minor şi trafic de minori.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2022, adolescentul de 15 ani a fost recrutat de către suspecţi, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate datorată vârstei, lipsei de experienţă, mediului familial şi social din care face parte (neşcolarizat şi provenind dintr-o familie dezorganizată, care practică cerşetoria).

Băiatul a fost adăpostit într-un imobil din Bucureşti, unde a fost exploatat. De asemenea, el a fost transportat la mai multe adrese în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra cost cu diferite persoane.

În scopul exploatării sexuale, băiatul a fost fotografiat, fiind produse materiale pornografice cu el, distribuite prin intermediul unei aplicaţii de comunicare la distanţă şi prin postarea acestora pe o aplicaţie de...

Primarul din Ilfov reținut pentru violarea unei adolescente de 13 ani, "preluat" de DIICOT. Cum au încercat suspecții să compromită ancheta

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 16:34
Primarul din Ilfov reținut pentru violarea unei adolescente de 13 ani, "preluat" de DIICOT. Cum au încercat suspecții să compromită ancheta
Cinci persoane, bănuite de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor, sunt cercetate de către procurorii DIICOT.

Ancheta Poliției a început în vara anului 2021, dar a fost preluată acum oficial de DIICOT.

Faptele s-ar fi produs în perioada 2017 – 2018, victimă fiind o fată care la momentul respectiv avea 13 ani. Între suspecţi este primarul din Ştefăneştii de Jos, județul Ilfov care a fost deja audiat la sediul DIICOT.

”La data de 11.02.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală desfăşoară activităţi într-o cauză vizând un număr de 5 suspecţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor”, a transmis, vineri, DIICOT.

Procurorii au precizat că, în perioada 2017-2018, suspecţii au traficat şi exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.

”În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere penală a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor persoanei vătămate în faţa organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei minorei. De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra martorului...

DIICOT, acuzată din nou că fabrică dosare de trafic de droguri pentru activiștii incomozi. Detalii revoltătoare VIDEO

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 21:26
DIICOT, acuzată din nou că fabrică dosare de trafic de droguri pentru activiștii incomozi. Detalii revoltătoare VIDEO
Daniel Bodnar, cunoscutul activist de mediu din Suceava, a postat un film în care dezvăluie piedicile care i-au fost puse de instituțiile statului.

Tânărul a înregistrat mesajul pentru publicația Știrisuceava.net, cu ocazia împlinirii unui an de la accident de circulație care i-a afectat grav mobilitatea.

Cu această ocazie, a transmis că va continua lupta cu hoții de arbori, dar s-a arătat iritat de atitudinea autorităților statului român care l-au hărțuit mai mult decât mafia lemnului, potrivit acestuia.

Bodnar face referire mai ales la atitudinea abuzivă a procurorilor DIICOT Suceava care îl șicanează cu dosare penale și i-au trimis citații pentru acuzații inventate de trafic de droguri.„Îmi pare foarte rău că în acest timp am fost mai mult hărțuit de autorități decât de cei din Mafia Lemnului. Am fost foarte dezmăgit, dar pe de o parte m-a ambiționat și felul josnic în care au ales cei de la DIICOT Suceava să mă hărțuiască ca pe ultimul om. Voi face chiar o sesizare către DIICOT central ca să se înțeleagă ce se întâmplă la Suceava.

Dosarele la comandă, hărțuirile nu trebuie să existe într-o țară democratică. Ceea ce am făcut am făcut cu demnitate. Nu poate nimeni să vină să mă acuze de ceva. De aceea pot să stau cu capul sus, cu demnitate, și să le răspund inclusiv autorităților. Asta este realitatea în Suceava: hoții și golanii fac legea, susținuți și protejați de...

USR Tineret, mesaj de susținere pentru Cristian Dide. „DIICOT Iași irosește banii publici pentru cercetarea activiștilor civici”

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 22:10
USR Tineret, mesaj de susținere pentru Cristian Dide. „DIICOT Iași irosește banii publici pentru cercetarea activiștilor civici”
Organizația de tineret a Uniunii Salvați România a transmis pe Facebook că instituțiile din România ar trebui să fie centrate pe destructurarea rețelelor organizate care operează pe piața neagră, după ce activistul Cristian Dide a fost arestat pentru că a trimis droguri la DIICOT.

„Lupta cu traficul de droguri trebuie să fie centrată pe destructurarea rețelelor organizate care operează pe piața neagră. În schimb, DIICOT Iași doar lasă aparența că ar lupta cu adevărat.

Zilele acestea a avut loc un eveniment aberant: arestarea preventivă a lui Cristian Dide, sub pretextul traficului de "droguri de risc".
Fondatorul Evoluție În Instituție și Legalizăm.ro a cumpărat de pe internet plante legale de cânepă industrială (sub 0.2% THC) și a trimis, timp de 2 ani, colete către DIICOT pentru a semnala cât de ușor se poate procura planta de canabis în România.

Plantele trimise către DIICOT au aceeași șansă de a avea un efect psihoactiv pe care o are o ciocolată ROM de a te ameți.
Printr-un exces de zel nejustificat, DIICOT Iași a inițiat arestarea preventivă timp de 30 de zile, în pofida chitanțelor, materialelor audio & video și dovezilor trimise dinadins de către Dide spre diferite filiere DIICOT.

Decizia procurorilor constituie încă un refuz sistematic de recunoaștere a naturii și amploarei reale a traficului de droguri, în timp ce DIICOT Iași irosește banii publici pentru cercetarea activiștilor civici...

Acuzații privind schimbarea unor șefi de instituții publice în Caraș-Severin prin șantaj. Banii din programul ”Anghel Saligny”, sub lupa DIICOT

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 16:40
Acuzații privind schimbarea unor șefi de instituții publice în Caraș-Severin prin șantaj. Banii din programul ”Anghel Saligny”, sub lupa DIICOT
Procurorii DIICOT au făcut miercuri, 8 decembrie, noi percheziții în dosarul de corupție care vizează numirea unor şefi de instituţii publice din Caraş-Severin. Procurorii au suspiciuni legate și de modul în care au fost cheltuiți banii din programul ”Anghel Saligny”. Printre suspecți se află mai mulți angajați ai Consiliului Județean.

Potrivit anchetatorilor, activitatea grupării a continuat chiar şi după trimiterea în judecată în alt dosar a unor inculpaţi. După alegerile locale din 2020, gruparea a continuat să acţioneze prin intermediul unor consilieri onorifici ai preşedintelui CJ Caraş-Severin, a precizat sursa citată.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - SJA Caraş-Severin şi SCCO Caraş-Severin au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, trafic de influenţă, abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi luare...

Revoltă după arestarea protestatarului Cristian Dide: ”Circulă tone de droguri tari prin țară și DIICOT doarme în papuci”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 14:44
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Revoltă după arestarea protestatarului Cristian Dide: ”Circulă tone de droguri tari prin țară și DIICOT doarme în papuci”
Activistul Cristian Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-o speță dubioasă mediatizată unilateral până acum de DIICOT.

Dide a trimis la sediile direcției de investigare a criminalității organizate mai multe plicuri cu produse conținând doze foarte mici de THC (substanța activă din cannabis care produce efectul halucinogen). Dide a cumpărat produsele comercializate legal din România sau din străinătate și le-a expediat mai departe către DIICOT fără a le desface.

Potrivit protestatarului și apropiaților acestuia, a fost o acțiune de frondă prin care Dide a încercat să arate că instituțiile statului român sunt incapabile să lupte eficient împotriva traficului de droguri de mare risc.

Mai multe persoane din spațiul public scriu că arestarea lui Dide în această speță este disproporționată față de infracțiunea în sine și constituie un abuz periculos.

”Un abuz care ne va costa cândva pe fiecare dacă nu facem nimic.
Domnul ăla, Cristian Dide a fost până la urmă arestat pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT, mai exact a procurorului Vasile Airinei.

Ce a făcut de fapt Dide: a cumpărat timp de doi ani produse legal comercializate de firme din România si din alte țări, produse cu un conținut foarte redus (sub 0,2%), deci total inofensiv, de THC (substanța activă din planta de cannabis care dă starea de high), și le-a trimis direct la DIICOT, fără ca măcar să le desfacă. Atât. Un gest...

Protestatarul Cristian Dide rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile după gestul de protest în care a trimis două colete cu droguri la DIICOT

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 17:28
Protestatarul Cristian Dide rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile după gestul de protest în care a trimis două colete cu droguri la DIICOT
Curtea de Apel Iași a decis vineri, 26 noiembrie, printr-o sentință definitivă, ca protestatarul Cristian Dide să rămână în arest preventiv în dosarul instrumentat de DIICOT Iași, potrivit portalului instanțelor.

Dide fusese reținut pe 23 noiembrie pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, care l-au propus instanței pentru arestare preventivă.

Asociația fondată de către Dide, Evoluție în Instituție, a caracterizat arestarea acestuia ca fiind „nefondată, absurdă”.

„Cererea de eliberare a lui Cristian-Mihai Dide a fost respinsă de Curtea de Apel Iași.
Dide rămâne în arest pentru 30 de zile, care se pot prelungi până la 180 de zile.
Reamintim că arestarea lui Dide este nefondată, absurdă. Ca sa demonstreze ca legislația antidrog este aplicată discreționar, Dide a achiziționat produse legal comercializate cu concentrație infimă de THC, care nu pot fi considerate sub nici o formă ”droguri de risc”. Dide le-a trimis ulterior către DIICOT, care a reacționat arestându-l”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.


Revoltă după arestarea protestatarului Cristian Dide


Activistul Cristian Dide a fost arestat preventiv zilele trecute pentru 30 de zile într-o speță dubioasă mediatizată unilateral până acum de DIICOT.

Dide a trimis la sediile direcției de investigare a criminalității organizate mai multe plicuri cu produse conținând doze foarte mici de THC (substanța activă din cannabis...
  1. Rușii au trimis mașinile Terminator în Ucraina. "Este, practic, imposibil să supraviețuiești" VIDEO
  2. Spionul Putin a pierdut din vedere un lucru crucial în Ucraina: Un analist japonez a descifrat războiul Rusiei
  3. Noi amenințări din Rusia. Marea Britanie, distrusă în trei minute și Finlanda în 10 secunde cu rachetele hipersonice Satan 2
  4. Ce este stagflaţia şi cum ne-ar putea afecta nivelul de trai. Învaţă să te protejezi, din timp, de efectele nocive ale fenomenului economic
  5. Verdict tragic pentru armata lui Putin, anunțat de un expert militar: Câte zile va mai putea rezista în Ucraina
  6. De ce s-a prăbușit piața criptomonedelor și ce ar putea însemna pentru viitor
  7. Un analist face previziuni sumbre pentru Putin: Rusia va dispărea datorită unei decizii idioate
  8. Putin ar negocia un acord cu Occidentul pentru încetarea razboiului din Ucraina, susține consilierul lui Zelenski
  9. Mai multe surse anunță o lovitură de stat în China. Președintele Xi Jinping ar urma să fie înlocuit. Cine ar putea fi noul lider
  10. Cristian Tudor Popescu, despre Eurovision 2022: "Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta"