Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.116 secunde)

Articole despre "dna"

Fostul deputat PSD „Mitralieră” denunță presiuni marca „Portocală” în dosarul în care DNA îl acuză că e un fals revoluționar

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 03:05
Fostul deputat PSD „Mitralieră” denunță presiuni marca „Portocală” în dosarul în care DNA îl acuză că e un fals revoluționar
Fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu zis „Mitralieră” poate fi judecat pentru infracțiunile prin care a obținut ilegal titlul de luptător cu rol determinant la Revoluție. „Mitralieră” s-a plâns că procurorul care l-a anchetat e rudă cu fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, și că acesta a folosit împotriva lui „tratamente” din arsenalul de lucru al lui Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

Înalta Curte a confirmat decizia judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel București și a respins contestațiile declarate de incupați – inclusiv pe cea a fostului deputat – împotriva închieierii prin care s-a dispus începerea judecății.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de inculpaţii Sanda Adrian, Cechi Cristina Valentina, Tănase Denisa Corina şi Rădulescu Cătălin Marian împotriva încheierii penale F/CP din data de 18 aprilie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr.8133/2/2021/a1. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29 iunie 2022”, se arată în minuta ICCJ.

Pe data de 18 aprilie 2022, Curtea de Apel București a validat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea judecății celor patru.

În motivarea Curții de Apel București – consultată de Ziare.com pe portalul ReJust –...

DNA cere suspendarea procesului Elenei Udrea și sesizarea CJUE: „Ar trebui să facem abstracție de decizia CCR”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 21:30
DNA cere suspendarea procesului Elenei Udrea și sesizarea CJUE: „Ar trebui să facem abstracție de decizia CCR”
Procurorii cer suspendarea Dosarului Hidroelectrica în care Elena Udrea este judecată pe fond pentru că i-ar fi cerut 5 milioane de dolari de la afaceristul Bogdan Buzăianu. DNA cere sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru a răspunde cum poate fi aplicată decizia CCR pe tema prescripției în raport cu obligațiile României asumate prin tratatul de aderare.

În acest dosar, cunoscut ca „Hidroelectrica”, Elena Udrea este acuzată de DNA că a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

Udrea mai are un dosar pe rolul instanțelor, cel al finanțării ilegale a campaniei di 2009, unde ea a primit 8 ani de închisoare în primă instanță, iar Ioana Băsescu 5 ani de închisoare, acest proces fiind în stadiul de apel la Înalta Curte.

Întrebările DNA pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Cum CJUE a mai dezlegat o chestiune de drept care privea decizia CCR pe tema completurilor nelegal constituite la nivelul Înaltei Curți, DNA a solicitat suspendarea Dosarului Hidroelectrica până când judecătorii europeni vor răspunde la următoarele două...

Ce spune șeful DNA după ce Udrea și Oprescu au fugit din țară. Crin Bologa: „Nu putem lua măsuri în dosare aflate pe rolul instanţei”

Duminica, 22 Mai 2022, ora 11:52
Ce spune șeful DNA după ce Udrea și Oprescu au fugit din țară. Crin Bologa: „Nu putem lua măsuri în dosare aflate pe rolul instanţei”
Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că procurorii DNA nu au atribuţii după ce judecătorii s-au pronunţat definitiv într-un dosar, el făcând referire la fuga din ţară a unor inculpaţi cum sunt Sorin Oprescu şi Elena Udrea. Despre Sorin Oprescu, Bologa a precizat că nu are date despre momentul plecării acestuia. În ceea ce-l priveşte pe Cristian Popescu Piedone, Bologa a precizat că a fost ridicat din aeroport pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar, altul decât cel la care se aştepta pronunţarea instanţei.

Întrebat dacă procurorii pot interveni înainte de fuga din ţară a unor persoane care aşteaptă decizia judecătorilor în anumite dosare, cum ar fi cazurile Elena Udrea şi Sorin Oprescu, procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a explicat că procurorii nu au astfel de atribuţii.

„Procurorii au anumite atribuţii şi competenţe prevăzute în mod expres prin lege. Principala atribuţie a procurorilor şi a procurorilor DNA este efectuarea urmăririi penale în cauzele de mare corupţie şi medie corupţie şi susţinerea dosarelor noastre în instanţa de judecată. Procurorii, şi nici procurorii DNA, nu au nicio atribuţie după rămânerea definitivă a hotărârilor judecătoreşti de condamnare, nu au nicio atribuţie pentru a stopa sau a urmări persoanele condamnate definitiv, inclusiv persoanele condamnate pentru dosare de mare corupţie”, a declarat Bologa, duminică, la emisiunea...

Cum s-a angajat la DNA soția chestorului Bogdan Despescu: "Niciodată nu a fost detașat un agent de poliție de la resurse umane"

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 22:43
Cum s-a angajat la DNA soția chestorului Bogdan Despescu: "Niciodată nu a fost detașat un agent de poliție de la resurse umane"
Mai mulți polițiști au fost detașați la DNA în ultima perioadă. Sursele Ziare.com spun că pleacă pe bandă rulantă cei mai buni oameni din sistem. Iar printre cei care sprijină activitatea procurorilor se află și soția lui Bogdan Despescu, secretarul de stat din MAI.

Faptul că sunt detașați oameni din structurile poliției la DNA nu este o noutate. De ani buni se fac astfel de mutări. Diferența este că, în prezent, numărul mutărilor a crescut accelerat, ”de șapte ori mai mulți față de anii precedenți”.

Cei care pleacă din Poliție sunt ofițeri cu experiență de ani de zile în filaj, investigatori sub acoperire, monitorizare tehnică.

Soția lui Bogdan Despescu, detașată la DNA

Printre polițiștii detașați la DNA pe un post de ofițer de poliție judiciară se numără și soția chestorului Bogdan Despescu, Mihaela Cristina Despescu, fost agent de poliție la IPJ Buzău, conform declarației de avere din 2021 postată pe site-ul ANI.Ea apare pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție ca ofițer de poliție judiciară, fără a se preciza ce anume face în această structură.


SURSA: captură DNA - au fost îndepărtate celelalte nume ale ofițerilor de poliție judiciară pentru că nu prezentau relevanță pentru acest material

Surse consultate de Ziare.com arată că Mihaela Despescu lucrează la departamentul de resurse umane al DNA.

Care ar putea fi miza transferului? Aceleași surse arată că...

Cristian Poteraș, în prag de prescripție a faptelor în Dosarul parcărilor inteligente. DNA îl acuză pe fostul edil de o mită de 1 milion de euro

Vineri, 13 Mai 2022, ora 21:50
Cristian Poteraș, în prag de prescripție a faptelor în Dosarul parcărilor inteligente. DNA îl acuză pe fostul edil de o mită de 1 milion de euro
Cristian Poteraș, fost edil al Sectorului 6, are toate șansele să scape basma curate de dosarul în care e acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită 1 milion de euro pentru atribuirea unui contract. Termenul de prescripție se va împlini pe data de 30 iulie.

Obiectul dosarului în care este judecat în prezent Cristian Poteraș este legat de modalitatea în care a fost atribuit, în perioada 2006-2007, contractul pentru „parcările inteligente” din Sectorul 6 al Capitalei. Este vorba despre un sistem supraetajat de parcare în care mașinile sunt ridicate, pe rând, cu ajutorul unor platforme acționate electric.

Un milion de euro spun procurorii DNA că ar fi cerut Cristian Poteraș pe vremea când era edil de la firma Tettas SRL, cea care livra dispozitivele de „smart parking”, pentru a implementa această soluție în Sectorul 6.

Procurorii DNA speră că îi vor convinge pe magistrații Curții de Apel București să desființeze decizia de achitare obținută de fostul edil Cristian Poteraș anul trecut, la Tribunalul București.

Toate faptele din dosar se prescriu până la finalul anului

Numai că la termenul de judecată din data de 12 mai, un procuror de ședință de la DNA a anunțat că una dintre infracțiunile pentru care este judecat Cristian Poteraș se va prescrie pe 30 iulie 2022. Toate infracțiunile reținute de procurori în rechizitoriu, pentru toți inculpații, se prescriu în decembrie 2022, deoarece datează din...

Adrian Chesnoiu a demisionat din Guvern și se autosuspendă din PSD după ce DNA l-a acuzat de abuz în serviciu

Joi, 23 Iunie 2022, ora 17:09
Adrian Chesnoiu a demisionat din Guvern și se autosuspendă din PSD după ce DNA l-a acuzat de abuz în serviciu
Adrian Chesnoiu, actual ministru al Agriculturii, demisionează din Guvern și se autosuspendă din PSD, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut joi, 23 iunie, ridicarea imunităţii.

El este acuzat de abuz în serviciu.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!
Doamne ajută”, a transmis Adrian Chesnoiu.

Demisia

Demisia a ajuns deja la premierul Nicolae Ciucă.

„Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism...

Un fost primar penal, pe cale să scape de 8 ani de pușcărie. DNA: „Termenul de prescripție se apropie vertiginos”

Joi, 26 Mai 2022, ora 03:40
Un fost primar penal, pe cale să scape de 8 ani de pușcărie. DNA: „Termenul de prescripție se apropie vertiginos”
Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc (PSD), și fiica lui, Emanuela Pendiuc, sunt în prag de prescripție a faptelor în Dosarul Publitrans, adică foarte aproape de a scăpa de pedepsele de 8 ani cu executare, respectiv 5 ani cu executare. DNA îi acuză, iar prima instanță i-a găsit vinovați pentru luare de mită și spălare de bani.

„Se apropie vertiginos termenul de prescripție, motiv pentru care vă solicităm să acordați termene scurte, de maxim 2 săptămâni”, a cerut procurorul de ședință al DNA la termenul de miercuri, 25 mai. N-a obținut exact ce a vrut, deoarece instanța se va pronunța pe 8 iunie asupra unor probe, iar abia pe 22 iunie vor avea loc noi dezbateri.

Tudor Pendiuc și fiica lui au reușit să tragă de timp suficient de mult în apel – ajutați și de pandemie – încât este greu de crezut că instanța de apel va soluționa cauza înainte de prescripție.

Asta deoarece în toamnă se împlinesc 3 ani de când procesul se judecă în apel, iar cam tot atunci inculpații vor scăpa de răspunderea penală. Până la toamnă va fi și vacanță judecătorească și – vorba unui avocat care a luat cuvântul la termenul de miercuri – „vine vara, avem și noi o viață”.

De ce s-a plimbat dosarul lui Pendiuc pe la 3 completuri în apel

În ultimele șase luni dosarul lui Pendiuc a fost „plimbat” pe la trei completuri de judecată – fie la cererea DNA, fie la solicitarea inculpaților – iar...

Costel Alexe, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și instigare la delapidare

Luni, 20 Iunie 2022, ora 16:22
Costel Alexe, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și instigare la delapidare
Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. Alte şase persoane, între care fostul director general al unei firme cu activitatea în siderurgie, au fost deferite justiţiei în acest dosar.


Procurorii irecţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Costel Alexe, la data faptelor ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru luare de mită, instigare la delapidare, a unei persoane fizice - la data faptelor director general în cadrul unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, pentru dare de mită, delapidare, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi a cinci persoane fizice, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată comise sub forma autoratului şi a participaţiei improprii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de DNA, în 6 aprilie 2020, Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de...

DNA a deschis dosar penal în cazul podului prăbușit din Neamț

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 15:41
DNA a deschis dosar penal în cazul podului prăbușit din Neamț
Procurorii DNA Bacău au deschis un dosar penal care vizează împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca. Podul s-a prăbuşit joi. IPJ Neamţ a precizat că a declinat la DNA Bacău dosarul de abuz în serviciu deschis în urma incidentului, iar cel de vătămare corporală din culpă rămâne la Parchetul Judecătoriei Roman.


Potrivit DNA, la Serviciul teritorial Bacău - Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat, în 9 iunie, un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret.

"În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie", a precizat DNA, vineri, într-un comunicat de presă.

Pompierii au fost anunţaţi, joi după-amiază, despre faptul că o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt.

“Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul...

Polițiști din IPJ Alba, suspectați a fi „pe-o mână” cu Mafia Lemnului. Procurorii DNA efectuează percheziții de amploare

Joi, 09 Iunie 2022, ora 13:36
Polițiști din IPJ Alba, suspectați a fi „pe-o mână” cu Mafia Lemnului. Procurorii DNA efectuează percheziții de amploare
Polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Alba sunt vizați de procurorii DNA într-un mega-dosar în care sunt suspectați că au oferit protecție pentru „mafia lemnului”.

Zece din cele 50 de percheziții care sunt în desfășurare, joi, în județ Alba au loc la IPJ Alba, potrivit Alba24.ro.

Mega-ancheta vizează polițiști, funcționari publici și oameni de afaceri din domeniul exploatărilor forestiere.

Procurorii suspectează că o parte dintre polițiști sau funcționari ai statului ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu pentru a nu își îndeplini sarcinile de verificare prevenire și control a traficului de masă lemnoasă.

Polițiștii sunt suspectați că ar fi oferit o presupusă protecție unor firme care tăiau ilegal lemn, iar aceste firme accesau fonduri europene.

DNA: Infracțiunile, comise în perioada 2021-2022

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au anunțat că efectuează, joi, 9 iunie, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 și 2022.

„În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 50 de locații situate pe raza județului Alba, din care 10 sunt sediile unor...

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. DNA cere ridicarea imunității

Joi, 23 Iunie 2022, ora 15:51
Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. DNA cere ridicarea imunității
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut joi, 23 iunie, ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, actual ministru al Agriculturii.

El este acuzat de abuz în serviciu.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
- instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni)”, a transmis DNA.

Direcția Națională Anticorupție spune că actualul ministru al Arigulturii ar fi încercat să obțină subiecte pentru examenele de consilieri și directori.

„În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru...

Final de proces pentru specialistul DNA prins cu mita în rucsac. Foștii colegi vor o pedeapsă exemplară pentru Răzvan Despa

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 21:50
Final de proces pentru specialistul DNA prins cu mita în rucsac. Foștii colegi vor o pedeapsă exemplară pentru Răzvan Despa
Specialistul DNA prins în flagrant imediat după ce a luat mită 30.000 de lei de la un om de afaceri așteaptă decizia finală din partea magistraților, după ultimele dezbateri din proces, care au avut loc miercuri, 13 aprilie, la Curtea de Apel București. Avocatul a solicitat menținerea condamnării de 3 ani cu suspendare, în timp ce procurorii vor pentru Răzvan Nicolae Despa (foto) o pedeapsă cu executare.

Nicolae Răzvan Despa este un inginer în geodezie care lucra la DNA ca specialist și care, în 2021, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a truca o licitație în favoarea acestuia din urmă.

DNA organiza o licitație pentru achiziția unei drone și, pentru a ieși câștigătoare firma omului de afaceri, Despa urma să modifice caietul de sarcini în sensul eliminării unor senzori scumpi de pe aparatul ce urma a fi achiziționat, fără ca prețul să de modifice.

După mai multe „negocieri” cu denunțătorul, Despa a acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. În data de 16 noiembrie 2021, Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

O pedeapsă de numai 3 ani cu suspendare a primit specialistul DNA la Tribunalul București, pe data de 26 ianuarie 2022, motiv pentru care...

Dorin Rotaru, șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, reținut de procurorii DNA. "A anunțat un om de afaceri că o să fie săltat de mascați"

Joi, 19 Mai 2022, ora 16:02
Dorin Rotaru, șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, reținut de procurorii DNA. "A anunțat un om de afaceri că o să fie săltat de mascați"
Ofițerul de poliție Dorin Rotaru, de la Operațiuni Speciale Brașov, a fost reținut joi, 19 mai, de procurorii DNA.

Dorin Rotaru a fost acuzat de instigare la fals, folosire în orice mod direct sau indirect a unor informații ce nu sunt destinate publicității. Totodată, acesta ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la informațiile care nu sunt destinate publicității.

"În perioada aprilie – mai 2020, Dorin Rotaru, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară, susțin procurorii", se arată în comunicatul DNA.

Totodată, DNA l-a mai acuzat pe Rotaru că, în perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.

"Inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte...

DNA a dispus urmărirea penală a lui Piedone, după ce a fost audiat ore în șir. Ce acuzații i se aduc

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 16:57
DNA a dispus urmărirea penală a lui Piedone, după ce a fost audiat ore în șir. Ce acuzații i se aduc
Direcția Națională Anticorupție a transmis vineri, 29 aprilie, că procurorii au dispus începerea urmăririi penale a primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

Edilul este acuzat de abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, a transmis DNA.

Procurorii susțin că primarul Sectorului 5 susțin că acuzațiile au legătură cu un contract de salubrizare.

„După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate...

UPDATE Piedone, ridicat de DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar. Și fostul primar al Sectorului 5 dă declarații în fața procurorilor în același caz

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 13:16
UPDATE Piedone, ridicat de DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar. Și fostul primar al Sectorului 5 dă declarații în fața procurorilor în același caz
Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri, 29 aprilie, de procurorii DNA de pe aeroportul Otopeni, pentru a fi audiat într-un nou dosar în care e vizat, potrivit surselor ziare.com.


UPDATE 13.05 Și fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, este audiat la DNA, în acelaşi dosar în care este vizat şi Cristian Popescu Piedone

Potrivit unor surse citate de Antena 3, procurorii DNA fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu un contract pentru salubrizare.

"Vă dau toate detaliile când ies, vă rog să mă lăsaţi să îmi fac datoria de cetăţean. Trebuie să dau declaraţii înainte, după acea vorbim. Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu ştiu să vă spun. Vă dau declaraţii după ce ies", a declarat Daniel Florea, la intrarea în sediul DNA.


Ce a declarat avocatul lui Piedone


"Singurul lucru pe care pot să îl spun este că a fost ridicat și adus cu mandat de aducere, în condițiile în care nu mai fusese citat până acum!

Deci nu este vorba în niciun fel despre o rea credință din partea domniei sale. Este singurul lucru pe care pot să vi-l spun până în acest moment!”, a declarat Vlad Hosu, avocatul lui Cristian Popescu Piedone.


Știrea inițială


Din primele informații, ar fi vorba despre o punere în executare a unui mandat de aducere emis de procuror.

Cel...
  1. Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
  2. Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
  3. Un miner care căuta aur în Canada a dat peste o comoară și mai prețioasă. "Este perfectă și frumoasă" FOTO
  4. Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
  5. De ce este inadecvat răspunsul "Cu drag!" când ni se spune "Mulțumesc!". Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
  6. Primele surprize la Wimbledon! O jucătoare din Top 10 WTA eliminată în runda inaugurală
  7. Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă cu elevii care obțin media generală 5.99
  8. Proaspăt proprietar de Dacia Spring: "Am fost surprins de lipsa etanșeității, gradul redus de antifonare sau vâjâitul pe la uși"
  9. Cum a fost poreclită Carmen Iohannis după gafa vestimentară de la Madrid
  10. O familie de români a rămas fără bani în Grecia: "Cum să lași 3.000 de euro în mașină?"