Rezultatele 1 - 15 din 856 (0.101 secunde)

Articole despre "drul"

Cătălin Drulă: „Poate că şi preşedintele înţelege că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi”

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 22:04
Cătălin Drulă: „Poate că şi preşedintele înţelege că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi”
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat duminică, 17 octombrie, că speră că preşedintele Klaus Iohannis va înţelege că ţara este mai importantă decât un om “oricât de Superman ar fi” şi că nu se poate ţara într-un singur om, referindu-se la susţinerea pe care Partidul Naţional Liberal i-o acordă lui Florin Cîţu pentru a continua să fie premier şi într-un alt guvern.

Drulă a declarat, duminică, la Digi 24, că încă sunt resurse în actuala configuraţie a Parlamentului să funcţioneze coaliţia.

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu, poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Întrebat dacă are semnale că PNL ar renunţa la Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Cătălin Drulă a răspuns: „Discuţiile care sunt private rămân private, dar am semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, oameni pe care îi respect, pe care îi respectăm ca parteneri care nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. (...) Sunt mulţi care nici nu...

OFICIAL Cine sunt miniștrii pe care și-i dorește Cioloș în guvernul său. Mihai Goţiu şi Corina Atanasiu, propunerile-supriză. Drulă și Stelian Ion, revin la ministere

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 18:54
OFICIAL Cine sunt miniștrii pe care și-i dorește Cioloș în guvernul său. Mihai Goţiu şi Corina Atanasiu, propunerile-supriză. Drulă și Stelian Ion, revin la ministere
USR subliniază, în prezentarea propunerilor de miniştri pentru guvernul condus de Dacian Cioloş, că ministrul propus pentru Afaceri Interne, Alin Stoica, numit prefect în luna mai şi revocat în septembrie, „a gestionat unele dintre cele mai dificile luni ale pandemiei în Capitală”.

Ionuţ Moşteanu, propus la Dezvoltare, „a reuşit să demită câţiva directori incompetenţi”, iar fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă nominalizată pentru aceeaşi funcţie „a organizat zeci de concursuri pe bune pentru ocuparea funcţiilor de manageri în spitale”, conform prezentării făcute de partid.

Barna, la Afaceri Externe


Dan Barna, propus pentru portofoliul de Afaceri Externe, este prezentat drept omul care „a asigurat coordonarea coaliţiei de guvernare, care a reuşit să treacă prin Parlament bugetul pe 2021 cu o sumă record alocată investiţiilor”.

Propunerea pentru Agricultură

Ministrul propus pentru Agricultură, George Căţean, a coordonat un proiect în care doi ciobani români, alături de ciobani din alte state, au plecat în transhumanţă cu sute de oi, în alte ţări. Susţinut pentru un nou mandat la Justiţie, Stelian Ion este prezentat drept ministrul care, în această funcţie „a avut ca principală misiune să repare după Dragnea şi Iordache tot ce au stricat în sistemul de justiţie”.

Un pilot la MApN

Nicu Fălcoi, propus pentru MApN, este prezentat drept un pilot cu 20 de ani de...

Cătălin Drulă susține că Cioloș ar renunța la mandatul de premier dacă PNL vine cu o propunere: „Scopul nostru este să facem un guvern” VIDEO

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 23:28
Cătălin Drulă susține că Cioloș ar renunța la mandatul de premier dacă PNL vine cu o propunere: „Scopul nostru este să facem un guvern” VIDEO
Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a declarat miercuri, 13 octombrie, la TVR 1, că Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat, dacă PNL vine cu o propunere de premier care să nu fie Florin Cîțu, pentru că scopul USR este să facă un guvern „și asta ar fi o variantă de deblocare”.

„Eu cred că da, pentru că scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuții nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem niște pași în logica instituțională. Președintele a propus un premier, acesta își alcătuiește lista miniștrilor, un program și îl supune votului Parlamentului”, a declarat fostul ministru al Transporturilor întrebat fiind dacă Cioloș ar renunța la poziția de conducere a guvernului în fața unui liberal.


Cum a rămas Rareș Bogdan „dator” cu o sticlă de vin către Cătălin Drulă. Pariul din seara în care s-a rupt coaliția de guvernare

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 19:07
Cum a rămas Rareș Bogdan „dator” cu o sticlă de vin către Cătălin Drulă. Pariul din seara în care s-a rupt coaliția de guvernare
Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis marți, 5 octombrie, printr-o moțiune de cenzură depusă de către PSD și sprijinită de USR și AUR.

Pe 3 septembrie, în seara în care coaliția de guvernare s-a rupt definitiv, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă au pus un pariu inedit pe o sticlă de vin.

Pe 3 septembrie, la o zi după ce premierul Florin Cîțu anunța că îl demite din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion, coaliția de guvernare s-a întâlnit într-o ultimă ședință care s-a lăsat cu amenințări dar și cu pariuri.

Conform unor surse participante la discuție, la un moment dat, Cătălin Drulă a intervenit într-un schimb de replici între Florin Cîțu și Dacian Cioloș și i-a reproșat premierului liberal că ”nu ştie să acţioneze decât prin agresivitate şi ameninţări”.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a încercat să calmeze situația și le-a reproșat atât liberalilor cât și celor din USR că au acționat astfel încât nu și-au mai lăsat niciun spațiu de manevră. Ulterior, a intervenit și Rareș Bogdan, care a subliniat că „pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu. Îţi spun, Cătălin (Drulă – n. red.), tonul tău este foarte nepotrivit, dacă o făceai cu mine, nu mai erai în guvern. Negocierea cu AUR e toxică, asocierea cu ei este extrem de regretabilă”, a mai spus Rareș Bogdan.

De cealaltă parte,...

Dialog spumos între Cătălin Drulă și Dacian Cioloș la Congresul USR PLUS. „Poţi să aplauzi, Dacian, e ok". Ce a răspuns Cioloș VIDEO

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 12:50
Dialog spumos între Cătălin Drulă și Dacian Cioloș la Congresul USR PLUS. „Poţi să aplauzi, Dacian, e ok". Ce a răspuns Cioloș VIDEO
Deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a declarat sâmbătă, 2 octombrie, la Congresul USR PLUS, că în lupta cu "un sistem anchilozat" este nevoie "de un anumit fel de atitudine" şi de capacitatea de a-l înfrunta.

El a pledat în favoarea listei "USR PLUS la Guvernare 2024", candidată la alegerile pentru Biroul Naţional al partidului, listă pe care figurează şi Dan Barna.

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele din aceste zile, de încurajare, de apreciere pentru munca pe care am făcut-o la Ministerul Transporturilor şi pentru rezultatele pe care le-am avut acolo. Politica e câteodată nedreaptă şi asta pentru că se văd doar oamenii din faţă. Acele rezultate au fost obţinute împreună cu o mare echipă în spatele meu, care în sensul cel mai larg sunteţi voi, toţi membrii USR PLUS. În alte sensuri este echipa mea de la minister şi în altă privinţă sunt oamenii pe care îi vedeţi aici. Ei sunt echipa mea şi vă îndemn să îi votaţi", a spus el.

Discursul a fost urmat de aplauze, iar deputatul l-a îndemnat pe Dacian Cioloş, proaspăt ales preşedinte al partidului, să aplaude la rândul său: "Poţi să aplauzi, Dacian, e ok".

Drulă a evidenţiat susţinerea pe care a primit-o din partea fostului vicepremier în lunile în care partidul s-a aflat la guvernare.

"Un om-cheie din această echipă - şi am spus povestea asta în alegerile care s-au încheiat aseară - a fost Dan Barna, care mi-a...

Cătălin Drulă: USR PLUS nu s-a compromis când a depus moțiunea de cenzură împreună cu AUR. În parlamentarism , nu poți forma majorități numai cu oameni simpatici

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 15:06
Cătălin Drulă: USR PLUS nu s-a compromis când a depus moțiunea de cenzură împreună cu AUR. În parlamentarism , nu poți forma majorități numai cu oameni simpatici
Ministerele nu ar trebui renegociate, în cazul în care USR PLUS s-ar întoarce în coaliția cu PNL și UDMR, a declarat, la RFI, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. El spune, pe de altă parte, despre depunerea moțiunii de cenzură împreună cu AUR că ”nu poți forma cvorumuri sau majorități numai cu oameni simpatici” și că USR PLUS nu are o asociere cu formațiunea extremistă.

Cătălin Drulă așteaptă ca premierul Florin Cîțu să-și dea demisia: ”Așteptăm ca inevitabilul să se întâmple, adică premierul Cîțu să plece acasă. Acest premier și Guvernul în formula actuală are termen de expirare, practic, constituțional, chiar dacă printr-o largă înțelegere PNL-PSD, Cîțu-Ciolacu, procedurile constituționale ale moțiunii de cenzură au fost oprite temporar, abuziv, pentru ca Congresul PNL să aibă loc, un lucru fără precedent, de altfel, dar chiar și așa, prin schimbarea compoziției politice a Guvernului, știm că Guvernul acesta trebuie să vină la votul Parlamentului. Or fără USR PLUS, nu are majoritate, prin urmare, va pica acest Guvern, cu excepția cazului în care se formează și se formalizează o nouă majoritate parlamentară PNL-PSD”.

”Aș vrea să spulber un pic un mit, cel al unei negocieri care ar fi fost extraordinar de favorabile pentru USR”

Fostul ministru al Transporturilor spune că dacă s-ar reface coaliția, nu s-ar impune o renegociere a ministerelor, așa cum și-ar...

Florin Cîțu, atac voalat la ministrul Cătălin Drulă. „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”

Joi, 29 Iulie 2021, ora 15:00
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Florin Cîțu, atac voalat la ministrul Cătălin Drulă. „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”
Premierul Florin Cîțu l-a criticat voalat pe ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR PLUS), pentru că nu l-a demis pe directorul CFR după reacția în legătură cu trenul în care erau și copii blocat toată noaptea în câmp fără nicio intervenție.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.
Declarație șocantă a directorului CFR


Un tren care venea din Constanța a rămas blocat pe un câmp, în apropierea Capitalei, timp de zece ore. Printre pasageri se aflau zeci de adolescenți care se întorceau dintr-o tabără din Costinești, dar și un grup de copii de 6-7 ani.

Întrebat la Antena 3 de ce nu a ajuns o locomotivă timp de 10 ore la trenul blocat, Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a dat un răspuns uluitor:

"Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.

Toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren."

Copiii blocați în tren au rămas fără apă și mâncare.


Remanierea lui Cătălin Drulă, zvon vechi


Deputatul...

Drulă, despre dezastrul de la CFR: „Am făcut tot ce se poate în condiţii financiare absolut dificile şi cu un premier ostil domeniului feroviar”

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 12:13
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Drulă, despre dezastrul de la CFR: „Am făcut tot ce se poate în condiţii financiare absolut dificile şi cu un premier ostil domeniului feroviar”
Ministrul demisionar al Transporturilor Cătălin Drulă a declarat marți, 7 septembrie, că domeniul feroviar a suferit foarte mult din lipsă de investiţii.

Drulă a spus că a făcut tot ce se putea face în condiţii financiare dificile şi cu un premier "ostil" acestui domeniu. El a susţinut că CFR "nu a mai văzut şină nouă de 15 ani".

"Aş vrea să vorbesc şi despre domeniul feroviar, un domeniu care a suferit enorm din lipsă de investiţii, complet decapitalizat, cu şinele lăsate în paragină şi vagoanele şi locomotivele la fel, şi am muncit foarte mult ca să, o dată, să facem ce se poate în condiţii financiare absolut dificile şi cu un premier ostil domeniului feroviar. Repet, un premier complet ostil domeniului feroviar”, a declarat Cătălin Drulă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat de ce nu cumpără locomotive CFR Călători.

"Lumea întreabă de ce nu cumpără CFR Călători locomotive. E simplu, pentru că am preluat această companie cu 600 de milioane datorii la furnizori privaţi şi 600 de milioane la stat şi în propunerile mele de a aloca suficiente sume pentru compensaţie, de a depune, în sfârşit am reuşit cu enorme negocieri în spate şi presiuni să avem acel memorandum ca să depunem ajutorul de stat, nici pe acela nu îl voia, deşi toate ţările din Europa şi-au ajutat industriile feroviare, Germania recent a injectat 12,5 miliarde de euro”, a explicat ministrul demisionar al...

Miza atacurilor din PNL la adresa lui Cătălin Drulă. Analist politic: „Nu cred că Transporturile vor rămâne la USRPLUS. Sunt prea mulți bani acolo”

Miercuri, 11 August 2021, ora 09:30
Comenteaza acest articol | 31 comentarii
Miza atacurilor din PNL la adresa lui Cătălin Drulă. Analist politic: „Nu cred că Transporturile vor rămâne la USRPLUS. Sunt prea mulți bani acolo”
Deși actuala coaliție de guvernare nu are încă un an de când se află la putere, conflictele între PNL și USRPLUS nu mai reprezintă o noutate. După ce au culminat cu remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în ultima perioadă au devenit tot mai vizibile criticile atât la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, dar și la adresa ministrului Transporturilor.

Vizibilitatea electorală, dar și faptul că este un minister cu un buget uriaș, a făcut încă de la început ca acest portofoliu să fie unul râvnit pentru toate partidele din coaliție. Sociologul Sebastian Lăzăroiu este de părere că, dat fiind faptul că multe din nemulțumirile interne din PNL la adresa lui Orban au vizat chiar negocierile și împărțirea ministerelor, dorința liberalilor este de a-și numi ei un ministru la Transporturi.

„Sper să mă înșel (chiar îmi doresc să mă înșel), dar eu nu cred ca Transporturile vor rămâne la USRPLUS până la capăt. Sunt prea mulți bani acolo și ministerul e prea atractiv din punct de vedere electoral (tăiat panglici, lucruri concrete și vizibile care rămân, bani europeni) ca liberalii să nu-l ia cu japca. Bine, ei de asta și folosesc povestea cu negocierea proastă făcută, chipurile, de Orban, imediat după alegeri.

Un motiv pentru elita partidului să forțeze victoria lui Cîțu. Ca să aibă un argument pentru renegocieri, după congres. Pentru ei, partidul nu reprezintă o instituție, ci un șir...

Cătălin Drulă ar putea fi candidatul USR PLUS la prezidențialele din 2024. Cine a avansat propunerea

Duminica, 03 Octombrie 2021, ora 13:36
Cătălin Drulă ar putea fi candidatul USR PLUS la prezidențialele din 2024. Cine a avansat propunerea
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, care a primit cele mai multe voturi pentru a deveni vicepreşedinte al USR PLUS, ar putea fi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2024.

Varianta a fost avansată de deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

”Cătălin Drulă ar putea fi în 2024 propunerea USR PLUS pentru candidatura la preşedinţia României! De urmărit ascensiunea acestui om hotărât şi competent”, a scris, duminică pe Facebook, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

Acesta a mai punctat şi că echipa lui Dan Barna ”va avea votul decisiv în Biroul Naţional pentru marile decizii pe care le va lua USR PLUS următorii ani”.

USR PLUS a anunţat, duminică, rezultatele alegerilor interne pentru componenţa Birou Naţional. Forul de conducere va avea 24 de membri.

Lista ”USR PLUS la guvernare 2024”, propusă de Dan Barna, a obţinut 13.643 de voturi (57,32%), ceea ce înseamnă că va avea 14 mandate.

Lista ”Uniţi, Reuşim!”, propusă de dacian Cioloş, a obţinut 8.001 voturi (33,61%) şi va avea 8 mandate.

Biroul Naţional va avea 24 de membri, dintre care primii şapte, în ordinea numărului de voturi, sunt vicepreşedinţi. Au obţinut cele mai multe voturi Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Anca Dragu, Ionuţ Moşteanu, Allen Coliban şi Claudiu Năsui.

Dacian Cioloş, despre scandalul de la CFR: ”Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”

Marti, 03 August 2021, ora 23:20
Dacian Cioloş, despre scandalul de la CFR: ”Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”
Dacian Cioloş, co-președintele USR PLUS a declarat, marţi seară, că premierul nu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să îl dea afară pe directorul CFR, după incidentele de pe liniile ferate din ultimele zile. Cioloş recunoaşte însă că exprimarea diretorului a fost nefericită.

”Nu l-am auzit pe permier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR - n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă, Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere.

Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24, marţi seara.

”Exprimarea nefericită” a directorului CFR.

”Exprimarea a fost una nefericită, eu ştiu din ce mi-a spus domnul Drulă, că domnul Vizante a fost prezent toată noaptea ca să ţină situaţia sub control, să ia toate deciziile care ţin de dânsul, a fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din Ministerul Transporturilor care aveau ca responsabilităţi să caute soluţii, însă, cu...

Cum i-a predat Cătălin Drulă biroul de ministru lui Dan Vîlceanu. Imaginea definitorie a actualei crize politice

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 13:25
Cum i-a predat Cătălin Drulă biroul de ministru lui Dan Vîlceanu. Imaginea definitorie a actualei crize politice
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a predat biroul celui care îl va înlocui, interimar, Dan Vîlceanu.

Drulă anunță într-o postare pe Facebook ce i-a lăsat acestuia pe birou:

"Am predat mandatul la Transporturi domnului ministru Dan Vîlceanu.
Pe birou i-am lăsat spre consultare unul dintre cele mai importante dosare (PNRR pe Transporturi) și un document mai special (zoom pe poză)", a scris Drulă pe Facebook.
Cătălin Drulă este unul dintre miniștrii USR PLUS care și-au depus demisiile pe 7 septembrie.

"În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe", a anunțat un mesaj transmis de copreședintele USR PLUS Dan Barna, pe Facebook, la începutul săptămânii.

Ce salarii sunt la Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, instituția pe care Cătălin Drulă vrea să o desființeze

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 03:20
Ce salarii sunt la Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, instituția pe care Cătălin Drulă vrea să o desființeze
Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, este în mijlocul unei investigații privind luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu. Cătălin Drulă și-a exprimat de mai multe ori intenția de o desființa, drept urmare au existat proteste din partea angajaților.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul oficial ARSVOM, directorul general încasează un salariu de bază de 7.546 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare, în valoare de 1.131 de lei, fiind vorba despre valoarea brută. Acesta este cel mai mare venit din agenție.

De exemplu, un șef de birou încasează un salariu de 5.670 de lei, la care se adaugă același spor menționat anterior, de această dată în valoare de 842 de lei.

Un economist câștigă 4.378 de lei și un spor de 534 de lei.

Un comandant câștigă un salariu de bază de 6.360 de lei, la care se adaugă trei sporuri:

Sporul pentru condiții vătămătoare – 784 de leiSporul pentru condiții grele – 784 de leiSporul de noapte – 520 de lei

Un motorist are un salariu de 4.027 de lei, la care se adaugă cele trei sporuri, în ordinea menționată anterior, astfel: 508, 508, respectiv 319 lei.

Lista completă a salariilor primite la ARSVOM în 2020, după funcție

DNA și Asociația Română de Salvare a Vieților Omenești pe Mare...

Cătălin Drulă îi dă replica premierului Florin Cîțu: ”Varianta de rectificare vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui?”

Joi, 05 August 2021, ora 17:56
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Cătălin Drulă îi dă replica premierului Florin Cîțu: ”Varianta de rectificare vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui?”
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, joi, o execuţie bugetară de peste 90% şi un record în atragerea de fonduri europene, afirmând că toate sumele care vor fi alocate vor fi cheltuite.

”Varianta de rectificare vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui?”, afirmă Drulă, explicând de ce este necesară suplimentarea fondurilor.

”Execuţia bugetară:
1) Componenta fonduri europene: +21,5% faţă de 2020 la 7 luni. Ne menţinem ţinta de a absorbi toate cele 8 mld. lei alocate.
2) Componenta fonduri naţionale: peste 90% execuţie - faţă de 70% în 2020 (3 mld lei faţă de 2,45 mld lei)”, a scris, joi, pe facebook, Cătălin Drulă.

Acesta afirmă că există ”recorduri istorice la Transporturi şi pe fonduri europene, şi pe naţionale”.

”Până la urmă, varianta de rectificare, sub solicitarea Ministerului Transporturilor, vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui? Eu garantez că vom cheltui banii solicitaţi. Şi asta pentru că vreau să facem Transporturile din România mai moderne, mai eficiente şi să le scoatem din starea de subfinanţare. Pentru asta lupt zi de zi”, a mai scris ministrul.

Ministrul a detaliat alocarea bugetară din bugetul de stat pe 2021: ”Pe fonduri europene: 8 mld lei - creştere de la 6,2 mld lei în 2020; o alocare suficientă şi o vom folosi. Pe fonduri naţionale: 6,3 mld lei - SCĂDERE DE 10% de la 7,1 mld lei...

Drum de mare viteză de la Craiova la Lugoj. Drulă: "Au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea celor 250 de kilometri de autostradă"

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 17:42
Drum de mare viteză de la Craiova la Lugoj. Drulă: "Au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea celor 250 de kilometri de autostradă"
Au fost depuse cinci oferte pentru drumul de mare viteză de la Craiova la Lugoj. E vorba de cinci asocieri și proiectanți, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat”, a anunțat Drulă.

„Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit „preliminary design”)”, a spus Drulă.

„Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a mai declarat ministrul.Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

1. Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS

2. Asocierea SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING - G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL

3. Asocierea – SC...
  1. Demi Lovato afirmă că termenul "aliens" este disprețuitor pentru extratereștri. Răspunsul unui fizician celebru VIDEO
  2. Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO
  3. Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva” VIDEO
  4. Întâmplare șocantă petrecută în plină noapte: Un meteorit s-a prăbușit într-o casă, pe perna unei femei, care dormea VIDEO
  5. Fenomen misterios surprins de un astronaut: Un glob înfricoșător de lumină FOTO VIDEO
  6. Confruntare între o vulpe și-o pisică filmată pe o stradă din Brașov. Cine a cedat lupta și a părăsit scena în ritm alert VIDEO
  7. Descoperire cheie care descifrează misterul Triunghiului Bermudelor: Filmul documentar are premiera în România VIDEO
  8. Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO
  9. Creatură ascunsă de 16 milioane de ani, găsită miraculos: Descoperire de necrezut, în premieră mondială VIDEO
  10. Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO