Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.065 secunde)

Articole despre "facturi"

”Mi-au recomandat să pun bani în cont fără factură”. Sfaturi pentru românii care n-au primit facturi de la Electrica. Ce faci când habar n-ai cât ai de plătit

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 03:25
”Mi-au recomandat să pun bani în cont fără factură”. Sfaturi pentru românii care n-au primit facturi de la Electrica. Ce faci când habar n-ai cât ai de plătit
Mii de români care acuză că nu au mai primit facturi de la furnizorii de electricitate încearcă să găsească o soluție la problema lor stringentă, formând grupuri pe rețelele de socializare în speranța că vor găsi împreună răspunsuri eficiente.

Sunt din ce în ce mai mulți români care acuză că nu au mai primit facturi la electricitate de luni de zile și se tem că, în prag de sărbători, se vor trezi datori vânduți la Electrica.
Pe rețelele de socializare s-au înființat grupuri de suport în care oameni își expun problema lor, iar alții mai experimentați sau care au rezolvat deja o situație similară, îi sfătuiesc ce ar putea face.

Oamenii explică faptul că au fost nevoiți să recurgă la această soluție pentru că nu reușesc să ia legătura cu un angajat al societății nici telefonic și nici fizic, la ghișeu, iar răspunsurile primite la petițiile trimise pe adresa de mail a furnizorului nu sunt personalizate, ci doar un răspuns standard care nu rezolvă deloc problema.

Valentin S., din Dâmbovița, reclamă pe unul dintre grupurile de Facebook dedicate clienților Electrica, faptul că a primit o estimare din partea furnizorului mai mare cu aproximativ 300 de KW. Acesta susține că a făcut o sesizare la societate, dar reclamația i-a fost respinsă, iar în aceste condiții cetățeanul cere un sfat celor care au trecut prin așa ceva.

”Bună ziua! Am primit factura pe luna septembrie, cu un index estimat...

Amenzi pe bandă rulantă pentru furnizorii de energie electrică. Facturile au fost emise cu întârziere

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 14:28
Amenzi pe bandă rulantă pentru furnizorii de energie electrică. Facturile au fost emise cu întârziere
ANRE anunţă miercuri, 9 noiembrie, că în urma controalelor făcute la furnizorii de energie electrică au fost aplicate amenzi în valoare de 380.000 de lei pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică.


”Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienţii finali”, a transmis, miercuri, ANRE.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

ELECTRICA FURNIZARE 120.000 leiHIDROELECTRICA 70.000 leiCEZ VÂNZARE 60.000 leiE.ON ENERGIE ROMÂNIA 50.000 leiENEL ENERGIE 50.000 leiENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 lei

ANRE anunţă că va continua monitorizarea situaţiei privind emiterea facturilor.

Mii de persoane au reclamat, în ultimele luni, faptul că nu au primit deloc sau au primit cu întârziere facturile la energie electrică....

Soluție pentru românii care primesc facturile la energie cu întârziere: ”E anormal să plătească suma întreagă”

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 16:59
Soluție pentru românii care primesc facturile la energie cu întârziere: ”E anormal să plătească suma întreagă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, despre cei care primesc facturile de curent cu întârziere, că a solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura.


Premierul a fost întrebat despre reglementarea preţului la energie pentru doi ani, aşa cum apare în forma ordonanţei adoptate de Executiv, deşi în declaraţiile sale afirmase că măsurile vor fi pe un an de zile. Şeful Executivului a arătat că ”este o decizie pe care au convenit-o cu toţii, să avem asigurată această predicţie pentru doi ani de zile”.

”Iniţial am afirmat că ne dorim pentru un an, pentru că aşa a fost stabilit în ordonanţele pe care le produsese săptămânile trecute”, a mai spus el.

Nicolae Ciucă s-a referit şi la situaţiile în care facturile vin cu întârziere de câteva luni.

”Pentru furnizorii care nu au fost în măsură să trimită, să transmită facturile la timp, este absolut anormal ca orice consumator final să primească factura după cinci luni sau şase luni şi să plătească întreaga sumă. Ca atare, am solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura”, a spus el.

Întrebat dacă o factură întârzie 5 lui ea poate să fie eşalonată pe 5 luni, premierul a răspuns:”Total de acord, de altfel mi se pare normal”.

Electrica Furnizare, amendată de Protecția Consumatorului pentru că nu a emis la timp facturile

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 16:55
Electrica Furnizare, amendată de Protecția Consumatorului pentru că nu a emis la timp facturile
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a aplicat două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei companiei Electrica Furnizare pentru neemiterea facturilor către clienţi.

Amenzile au fost aplicate după ce comisarii de la protecţia consumatorilor au înştiinţat furnizorul de electricitate despre faptul că au primit numeroase sesizări de la consumatori care se tem că vor primi facturi mari şi au cerut firmei să emită facturile.

Anunţul privind amenzile aplicate companiei Electrica Furnizare a fost făcut printr-o postare pe Facebook de către comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

„Operatorul economic a fost sancţionat de comisarii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi in valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum şi pentru nerespectarea condiţiilor contractuale de a emite facturile la timp. În acelaşi timp s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, scrie şeful CRPC Sud-Muntenia.

Acesta publică răspunsul primit de la Electrica Furnizare de către instituţia care apără interesele consumatorilor. Oficialii companiei reafirmă că procesul de facturare a fost întârziat de schimbările legislative şi anunţă...

3 din 10 facturi nu mai sunt plătite la timp. Motivul pentru care românii au ajuns în această situație

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 11:25
3 din 10 facturi nu mai sunt plătite la timp. Motivul pentru care românii au ajuns în această situație
Termenul mediu de plată a facturilor, practicat de companiile din România, a crescut, în ultimii 3 ani, de la 90 de zile, spre aproape 150 de zile, arată compania de tehnologie DigiSinergy, potrivit căreia aproximativ 30% dintre facturi nu sunt plătite la timp din cauza neatenţiei.

”Termenul mediu de plată a facturilor, practicat de companiile din România, a crescut, în ultimii 3 ani, de la 90 de zile, spre aproape 150 de zile”, potrivit DigiSinergy, companie tech care dezvoltă soluţia CashOn, aplicaţie de management al plăţilor şi al cashflow-ului.

Mai mult, aproximativ 30% dintre facturi nu sunt plătite la timp din cauza neatenţiei, cele două aspecte contribuind major la funcţionarea greoaie a business-urilor, la acumularea de penalităţi şi la un risc tot mai mare de incapacitate de plată.

"Ca în orice perioadă de criză, atenţia managerilor creşte pentru a putea naviga în ape mai tulburi. Criza sanitară, urmată de criza energetică, suprapusă războiului din Ucraina, aduc provocări majore în business: criza de personal, motivarea şi retenţia angajaţilor, schimbările legislative, dinamica ecosistemului de business, astfel încât, deşi managerii sunt conştienţi că trebuie să gestioneze corect cashflow-ul, nu mai au energia să o facă”, spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy.

Cashflow-ul sau sumele de bani nete de care dispun companiile, rezultate din diferenţa dintre încasările şi plăţile...

Cât de mult a redus Guvernul consumul de energie electrică în primele 8 luni ale anului. Ultima factură de la Palatul Victoria a depășit 154.000 de lei

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 18:57
Cât de mult a redus Guvernul consumul de energie electrică în primele 8 luni ale anului. Ultima factură de la Palatul Victoria a depășit 154.000 de lei
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, 2 noiembrie, că Guvernul a economisit, în primele opt luni ale anului 2022, la nivelul clădirii Palatului Victoria, aproximativ 200.000 kwh energie electrică, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

”Premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către angajaţii care îşi derulează activitatea la Palatul Victoria, dar şi către ministerele din cadrul Guvernului să facă economie. (...) În privinţa Palatului Victoria, locul unde ne desfăşurăm activitatea, pot să vă spun că au fost reduceri semnificative, cel puţin potrivit facturilor care au venit până acum aici. Şi mă refer la cele care acoperă inclusiv luna august. Există economii pentru aceste opt luni ale anului, pentru care există facturi emise, care au ajuns la sediul Guvernului, de aproximativ 200.000 de kwh. Asta înseamnă că, în medie, au existat între 7.000 şi chiar aproape 50.000 de kwh mai puţini faţă de lunile corespondente ale anului trecut, dar, per total, sunt aproximativ 200.000 kwh pe care i-am economist în acest an la nivelul Palatului Victoria”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Executivului, întrebat ce măsuri a luat Guvernul pentru a reduce consumul de energie electrică la Palatul Victoria.

Cărbunaru a făcut precizări şi în privinţa sumelor de plată cuprinse în facturile la energia electrică emise către Guvern....

Factură de 22.000 de euro la electricitate primită de un român: ”Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere” FOTO

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 14:02
Factură de 22.000 de euro la electricitate primită de un român: ”Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere” FOTO
Un român a primit o factură la energie electrică în valoare de 22.000 de euro, fiind vorba despre o regularizare din anul 2019, despre care avocatul său spune că este ilegală.

”Dacă până acum vorbeam că cea mai mare factură la energie electrică era de 10.000 de euro și că acei consumatori aveau de făcut credit pentru plata ei, furnizorul de electricitate, în mod ilegal face o regularizare din 2019 și emite o factură de 22.000 de euro.

Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere însă așa ceva este garanția faptului că se urmărește falimentarea românilor. O fi sau nu vârful/ platoul sau vom vedea facturi și mai mari, asta rămâne de văzut. Cert este că litigiile în instanță se înmulțesc și magistrații se împuținează”, a transmis avocatul Cuculis.

Frica de facturi, "boala" de care suferă tot mai mulți români: ”O pacientă intra în panică doar când trecea pe lângă cutia poștală și vedea un plic în ea”

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 10:05
Frica de facturi, "boala" de care suferă tot mai mulți români: ”O pacientă intra în panică doar când trecea pe lângă cutia poștală și vedea un plic în ea”
Pe măsură ce prețurile alimentelor și utilităților cresc de la o zi la alta, iar previziunile economiștilor privind iarna care vine sunt sumbre, oamenii simt tot mai multă frică. Problema este una reală și a fost observată de psihologi.


Aceștia au lansat conceptul de "facturofobie", care este teama că nu îți vei putea plăti facturile deoarece valoarea acestora ar putea depăși veniturile.

Psihologul Stelian Chivu a explicat pentru Adevărul cum se manifestă mai exact această afecțiune și care sunt elementele ce pot declanșa o criză.

”Frica de facturi generează o serie întreagă de stări negative, frustări, certuri interioare, nemulțumiri, limitări și condiționări atât în ceea ce privește persoana în cauză, cât și familia sa.

Am avut o pacientă, care intra în panică doar când trecea pe lângă cutia poștală și vedea în ea un plic. Începea să tremure, îi creștea tensiunea, transpira, devenea confuză și nu mai putea să mănânce sau să doarmă. Se gândea doar la faptul că va veni o factură și nu va avea cu ce să o plătească”, explică pshologul pentru sursa citată.

Pe de altă parte, Stelian Chivu susține că frica nu face decât să paralizeze creierul, astfel că oamenii nu mai pot să găsească soluții.

”Creează premisa unui potențial pericol, fără ca acesta să fie, de fapt, real. Dacă continuăm să ne temem de ceva anume, în cele din urmă acesta se va întâmpla. Tocmai...

Trucuri prețioase pentru a menține casele mai calde și facturile la energie mai mici: "Chiar găurile de cheie și prizele pot fi vinovate"

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 04:00
Trucuri prețioase pentru a menține casele mai calde și facturile la energie mai mici: "Chiar găurile de cheie și prizele pot fi vinovate"
Având în vedere criza costului vieții care afectează gospodăriile, mulți s-ar putea să fie îngrijorați pentru cheltuielile pe care le vor avea cu încălzirea în această iarnă. Un expert a împărtășit „micile trucuri inteligente” de folosit pentru a menține căldura și facturile mai mici.

Facturile la energie au crescut și, deși unii s-ar putea gândi să reducă sau să renunțe la încălzire, o casă rece poate aduce unele probleme, cum ar fi umezeala, mucegaiul și bolile.

„Există mai multe mici trucuri inteligente pe care le poți folosi pentru a avea căldură în casă și facturile mai mici. Le-am adunat pe unele dintre cele mai bune pe care să le ai în vedere”, a declarat pentru express.co.uk David Miloshev, electrician certificat

Fii inteligent cu jaluzelele și draperiile

„Nu țineți perdelele, draperiile sau jaluzelele trase în orele din zi când soarele strălucește spre ferestre.

Lăsând razele soarelui să strălucească în casa ta, profiti de căldura solară gratuită. Tragerea jaluzelelor/ draperiilor după aceea ajută la crearea unui strat izolator bun și vă permite să păstrați acea căldură pe care ați acumulat-o pe parcursul zilei.”

Acoperiți locurile pe unde intră curent de aer

Curenții de aer care intră de la ferestre sau pe sub reprezintă una dintre cauzele pentru care într-o casă poate fi frig. Expertul a spus că curenții reci pot fura căldură „neprețuită” înainte...

Facturile la gaze și curent pe septembrie vor fi emise cu întârziere: ”Când vor veni trei facturi, furnizorii vor oferi şi eşalonare”

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 14:44
Facturile la gaze și curent pe septembrie vor fi emise cu întârziere: ”Când vor veni trei facturi, furnizorii vor oferi şi eşalonare”
Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor.

"Cred că toţi furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecţie a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situaţii, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările", a spus Dărăban.

Furnizorii nu vor întrerupe activitatea de furnizare, a arătat ea.

"Va depinde de la caz la caz. Fiecare furnizor va încerca să fie cât mai puţin afectat, pentru că emiterea cu întârziere a facturii înseamnă o întârziere şi pentru ei în încasări, ceea ce se adaugă la riscurile şi la problemele de acces la lichiditate ale furnizorilor", a precizat reprezentanta ACUE.

Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu...
  1. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  2. Experiența unui român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: "Vă poate fi de real folos"
  3. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  4. Are 24 de copii și trei neveste, dintre care două îi sunt verișoare! Cine e omul care a vrut Mondialul de fotbal în Qatar
  5. De ce nu ar trebui să vă spălați niciodată blugii: "Puneți-i într-o pungă etanșă înainte de a-i pune în congelator peste noapte"
  6. Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia
  7. Tudor Chirilă, despre bijuteria arhitectonică lăsată în paragină la București: "Ar putea fi unul din punctele turistice de forță". Andreea Esca: "Mergeam aici cu ai mei"
  8. S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară
  9. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  10. Cât consumă o mașină electrică înainte de venirea iernii: “Ce ne facem, fraților?”. Simulări privind autonomia "la rece"