Rezultatele 1 - 15 din 42 (0.111 secunde)

Articole despre "favipiravir"

Varianta Omicron a început ”să atace” medicii. Managerul Spitalului Sfânta Parascheva din Iași: ”Din punctul meu de vedere este un motiv de îngrijorare”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 16:07
Varianta Omicron a început ”să atace” medicii. Managerul Spitalului Sfânta Parascheva din Iași: ”Din punctul meu de vedere este un motiv de îngrijorare”
Numărul mare de infectări din ultima perioadă nu-i ocolește nici pe angajații din spitale. Numai în ultima zi au fost înregistrate peste 60 de cazuri în rândul personalului medical.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, de la începutul pandemiei au fost confirmate 15.102 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical. Iar în ultimele 14 zile au fost raportate 405 de astfel de cazuri. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost confirmați pozitivi, 61 de angajați din sistemul medical.

Medici și asistenți, suspiciune înaltă de infecție cu Omicron

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva de la Iași a explicat pentru Ziare.com cum ajung medicii să devină pacienți din cauza Omicron.

”Este una dintre probleme. Din punctul meu de vedere este un motiv de îngrijorare. Eu mă așteptam să ajungem și în această fază, urmărim evoluția din Africa de Sud, unde constant, peste 20% din cadrele medicale erau infectate.

Și la noi, în acest moment începe să se contureze acest aspect ceea ce, din punctul meu de vedere este un lucru îngrijorător.

Vaccinul ajută foarte mult astfel încât persoanele vaccinate fac forme ușoare, dacă au două doze, iar dacă au și doza booster de multe ori sunt asimptomatice și sunt confirmate la un moment dat ca fiind pozitive în cadrul unor anchete epidemiologice.

Iar în acest caz nu se pot prezenta la...

Protocolul de tratament al virusului SARS-CoV-2 a fost modificat oficial în România. Decizia luată în legătură cu Favipiravir

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 12:11
Protocolul de tratament al virusului SARS-CoV-2 a fost modificat oficial în România. Decizia luată în legătură cu Favipiravir
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri, 14 ianuarie, că a fost modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Protocolul a fost modificat astfel încât antiviralele orale să poată fi prescrise de medicii de orice specialitate din centrele de evaluare. Minsterul anunţă, de asemenea, că Favipiravir va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripţie.

”Ministerul Sănătăţii a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, potrivit modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-Cov-2.

Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 este publicat în MO nr. 40 din 13.01.2022.

Situația stocului de Favipiravir în România. Acoperă necesarul de tratament pe zece zile pentru 7.426 de bolnavi de COVID

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 13:04
Situația stocului de Favipiravir în România. Acoperă necesarul de tratament pe zece zile pentru 7.426 de bolnavi de COVID
Ministerul Sănătății a anunțat marți, 2 octombrie, ce stocuri de Favipiravir, antiviralul pentru COVID-19, deține România în acest moment.

”La data de 1 noiembrie 2021, un număr de 519.839 de tablete reprezentând 10.396 de cutii de Favipiravir se aflau în stocul unităților sanitare de pe întregul teritoriu al României.

Menționăm că, începând cu data de 12 octombrie 2021 a fost aprobată actualizarea protocolului de tratament al pacienților cu COVID 19 prin care a fost facilitată asigurarea medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase pentru pacienții aflați la debutul bolii.

Stocurile existente astăzi la nivel național acoperă necesarul de tratament pentru aproximativ 7.426 de pacienți pentru cel puțin 10 zile, conform necesarului și estimărilor comisiei de specialitate. La nivel local pot fi realizate relocări de stocuri între unitățile medicale, în funcție de necesități”, a transmis Ministerul Sănătății.

La sfârșitul lunii octombrie 2021, Societatea Terapia SA a demarat procesul de donație către Ministerul Sănătății a unui număr de 48 500 de cutii de Favipiravir care vor fi distribuite în spitale în luna noiembrie 2021. Conform Terapia SA, 5814 de cutii vor fi disponibile pentru distribuire până la 5 noiembrie 2021, restul de 42 686 cutii fiind disponibile până la 15 noiembrie 2021....

Donație de Favipiravir pentru spitalele din România. Medicamentul va fi administrat pacienților COVID cu forme ușoare și medii de boală

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 23:09
Donație de Favipiravir pentru spitalele din România. Medicamentul va fi administrat pacienților COVID cu forme ușoare și medii de boală
Guvernul a aprobat joi, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donații de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19.

Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donația constând în 48.500 de cutii de Favipiravir, din partea societății Terapia S.A.

Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Reamintim că luna aceasta Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.

Terapia anunta livrarea a aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, medicament folosit la pacientii care au COVID-19

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 18:37
Terapia anunta livrarea a aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, medicament folosit la pacientii care au COVID-19
Compania Terapia anunta ca, miercuri, vor ajunge in tara aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, un medicament folosit in tratamentul pacientilor cu COVID-19. Reprezentantii companiei arata ca sunt discutii cu autoritatile pentru ca de acest tratament sa beneficieze si pacientii cu forme usoare sau moderate care nu sunt spitalizati.


"Terapia - o companie Sun Pharma anunta ca la data de 20 ianuarie 2021 vor intra in tara aproximativ 1.125.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), aceasta noua transa de medicament anti COVID-19 fiind cea mai mare cantitate pe care compania a livrat-o pana in acest moment. Furnizarea acestei cantitati importante de FluGuard care va intra in depozitele Alliance Healthcare, vine in completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus in tara, in mai multe transe, incepand cu luna octombrie 2020. Dozele anterioare au fost distribuite unitatilor spitalicesi pentru tratarea a peste 10.000 de pacienti cu forme usoare si medii de COVID-19", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de companie.

Conform sursei citate, in prezent Terapia poarta discutii cu autoritatile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacientii diagnosticati cu forme usoare sau moderate de COVID-19 care sunt tratati in centrele ambulatorii, precum si in cabinetele medicilor de familie.

"Suntem bucurosi ca am reusit sa contribuim in continuare la facilitarea accesului pacientilor spitalizati cu COVID-19 la un tratament...

Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:22
Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat marți, 11 ianuarie, că medicamentele împotriva noului coronavirus nu se vor putea cumpăra din farmacii fără consultarea medicului pentru că pot fi toxice.

Rafila a precizat că în spitale vor fi folosite medicamentele de la Pfizer, iar în farmacii va fi disponibil Favipiravir.

”În ceea ce privește medicamentele care se iau în ambulatoriu, ele sunt demonstrate prin studii clinice ca fiind eficiente, iar în farmacii nu putem să punem la vânzare către public decât medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, antiviral care poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii (…)
Persoanele pot lua acest medicament după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacții adverse (…)
Celălalt, Arbidol, este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează infecția cu coronavirus.
Eu nu pot să fac altceva decât să respect opinia medicală a colegilor infecționiști”, a declarat Rafila, potrivit B1TV.

De ce lipsește din farmacii un medicament pentru tratarea COVID-19, despre care medicii spun că „ar scădea presiunea pe spitale”

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 08:12
De ce lipsește din farmacii un medicament pentru tratarea COVID-19, despre care medicii spun că „ar scădea presiunea pe spitale”
Medicamentul Favipiravir nu a ajuns nici acum în farmaciile cu circuit deschis, deşi conform protocolului oficial avizat de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie au dreptul încă din luna aprilie să prescrie acest antiviral pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID-19 monitorizaţi acasă, iar preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti -Ilfov Sanda Alexiu spune că acesta ar fi scăzut presiunea pe spitale existentă în acest moment.

Şi asta pentru că, luat încă din primele zile de boală, antiviralul ajută pacienţii să nu mai facă forme severe şi să aglomereze apoi camerele de gardă şi ATI-urile unităţilor sanitare, spune dr. Alexiu. Medicamentul Favipiravir se administrează pacienţilor, deocamdată, doar în spitale.

La solicitarea News.ro reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamenului au explicat de ce medicamentul nu este disponibil deocamdată în farmaciile cu circuit deschis. Specialiştii ANM spun că au cerut comisiei de specialitate pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătăţii un punct de vedere actualizat, astfel încât să se poată decide apoi dacă Favipiravir poate fi prescris în farmaciile cu circuit deschis sau nu.

Reprezentanţii ANM susţin că riscurile date de efectele adverse ale acestui medicament (printre care riscul de malformaţie a fătului, riscul de afectare hepatică, leziuni hepatice) nu sunt incluse pe larg în protocolul de...

Medicamentul care i-ar putea salva de forme grave și spitalizare pe infectații cu SARS-CoV-2 este de negăsit în farmacii

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 07:27
Medicamentul care i-ar putea salva de forme grave și spitalizare pe infectații cu SARS-CoV-2 este de negăsit în farmacii
Un medicament prescris de medicii de familie, conform protocolului oficial adoptat în România pentru tratarea COVID, este imposibil de cumpărat din farmacii.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sanda Alexiu, a explicat că Favipiravir, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de Covid-19, la domiciliu, în faza de debut a bolii, conform protocolului de tratament pentru pacienţi cu SARS-CoV- 2 revizuit încă de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an de Ministerul Sănătăţii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

Medicul spune că Favipiravirul, spre deosebire de Remdesivir, care se administrează intravenous, presupune administrarea de pastile, lucru care este în beneficiul pacienţilor aflaţi în primele zile de boală. Tratată din timp, boala poate fi stăpânită, explică dr. Alexiu, care a luat personal acest antiviral în luna decembrie a anului trecut, când a fost diagnosticată cu boala Covid-19.

Medicamentul, prescris prin medicii de familie, ar putea fi o soluţie excelentă pentru degrevarea spitalelor supraaglomerate, în plin val 4 al pandemiei. Tratamentul se administrează în acest moment numai în spital.

40.000 de cutii de Favipiravir pe stoc, fără să poată ajunge în farmacii, pentru că nu există proceduri de lucru

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că, dacă ar exista acest medicament...

Cum s-ar putea trata românii anti-COVID la domiciliu: ”Orice terapie trebuie făcută sub supravegherea medicului cu aplicarea corectă a protocolului”

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 22:30
Cum s-ar putea trata românii anti-COVID la domiciliu: ”Orice terapie trebuie făcută sub supravegherea medicului cu aplicarea corectă a protocolului”
Un medicament anti-COVID care i-ar putea salva pe cei infectați cu SARS-Cov-2 să scape de formele grave de boală ar putea fi administrat la domiciliu, chiar în primele ore de când s-a stabilit că este vorba despre această infecție. Însă medicamentul nu poate fi utilizat deoarece nu există în farmacii.

Este vorba despre Favipiravir, un antiviral care, conform studiilor, ar da rezultate bune în cazul pacienților COVID-19 și care este inclus în protocolul național de tratament.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, doctor Sanda Alexiu, a explicat pentru News.ro că Favipiravirul, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de Covid 19, la domiciliu, în faza de debut a bolii, conform protocolului de tratament pentru pacienţi cu SARS-CoV- 2 revizuit încă de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an de Ministerul Sănătăţii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

Medicul spune că Favipiravirul, spre deosebire de Remdesivir, care se administrează intravenos, presupune administrarea de pastile, lucru care este în beneficiul pacienţilor aflaţi în primele zile de boală. Luată din timp, boala poate fi stăpânită, explică docotrul Alexiu, care a luat personal acest antiviral în luna decembrie a anului trecut, când a fost diagnosticată cu boala Covid-19. Medicamentul, prescris prin medicii de familie, ar putea fi o soluţie...

Incertitudine cu privire la termenul de expirare a unui medicament anti-COVID importat din Ungaria. DSP a cerut lămuriri

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 16:47
Incertitudine cu privire la termenul de expirare a unui medicament anti-COVID importat din Ungaria. DSP a cerut lămuriri
Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a cerut, miercuri, 10 noiembrie, clarificări de la Agenţia Naţională a Medicamentului privind termenul de valabilitate al Favipiravirului importat din Ungaria pentru pacienţii cu COVID-19.

Pe blister scrie că a expirat în octombrie 2021, iar pe cutie că va expira în iulie 2022, a precizat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, medicul Adela Morar.

"Am aflat şi noi de la spitalele noastre, pe comenzile pe care şi le-au făcut ele, (...) că pe cutie scrie luna a şaptea 2022 şi pe blistere apare termenul iniţial, înainte de studiile de prelungire. Facem verificări la Agenţia Naţională Medicamentului şi cerem clarificări pentru siguranţa tuturor", a explicat directorul adjunct al DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată pacienţii cu COVID-19 din spitalele din judeţ au încă Favipiravir din stocurile precedente şi un alt transport cu acest medicament este aşteptat în cursul zilei de joi, la Sibiu, de la fabrica Terapia din Cluj-Napoca.

Medicamentul pentru COVID-19 care va fi eliberat cu rețetă. Cine ar putea să aibă acces la tratament

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 13:59
Medicamentul pentru COVID-19 care va fi eliberat cu rețetă. Cine ar putea să aibă acces la tratament
Ministerul Sănătăţii a transmis miercuri, 29 septembrie, că analizează posibilitatea eliberării în ambulatoriu a medicamentului Favipiravir, folosit pentru bolnavii de COVID.

Tratamentul ar trebui eliberat prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din comisia de specialitate de boli infecţioase.

"După discuţiile avute cu specialiştii din Comisia de boli infecţioase şi conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu, prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripţie medicală şi cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie", a declarat dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, potrivit unui comunicat remis miercuri presei.

Conform sursei citate, în prezent, pentru acest medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în ţara noastră şi în baza căreia se permite administrarea în unităţile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare "restrictivă".

"În India, ţara de provenienţă, Favipiravir are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obţinut în urma unui proces de evaluare accelerată şi condiţionată de multiple...

Nou ajutor din partea Ungariei pentru România, în lupta cu boala COVID. ”Epidemia nu ține cont de frontiere”

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 11:17
Nou ajutor din partea Ungariei pentru România, în lupta cu boala COVID. ”Epidemia nu ține cont de frontiere”
Statul ungar trimite 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir către 20 de spitale din România pentru a ajuta această ţară să gestioneze epidemia de COVID-19, a anunţat joi, 28 octombrie, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI.

Majoritatea spitalelor de destinaţie sunt situate în Transilvania.

”Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria”, a spus Szijjarto. El a menţionat că al patrulea val al pandemiei face ravagii în Europa şi ţările cu rate mici de vaccinare, precum România, pot da uşor de necaz.

Numeroşi pacienţi în România au nevoie de tratament invaziv şi multe spitale fac faţă cu greu situaţiei, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

Acesta a adăugat că pentru găsirea celor mai bune modalităţi de asistenţă sunt în desfăşurare consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti, printre reprezentanţii executivului român fiind şi vicepremierul interimar Kelemen Hunor şi ministrul interimar al sănătăţii Cseke Attila.

Protocol nou pentru pacientii cu Sars-Cov-2: Medicii de familie vor putea prescrie Favipiravir. Ivermectina - total nerecomandata

Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 08:46
Protocol nou pentru pacientii cu Sars-Cov-2: Medicii de familie vor putea prescrie Favipiravir. Ivermectina - total nerecomandata
Protocolul de tratament pentru pacientii cu Sars-Cov-2 a fost actualizat si contine un capitol nou cu recomandari pentru medicii de familie care trateaza la domiciliu pacienti.

In premiera, medicii de familie vor putea prescrie favipiravir pacientilor cu forme usoare si medii de Covid, un antiviral prescris pana acum doar de catre medicii specialisti din spitale. Medicamentul creat initial pentru afectiunile reumatice si dermatologice, Plaquenil, este scos din noul protocol de tratament al pacientilor cu Covid, actualizat de Ministerul Sanatatii. Ivermectina este total nerecomandata, cu argumentul ca "date publicate pana in prezent nu sustin recomandarea utilizarii sale".

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, membru in Comisia Nationala de Management Clinic si Epidemiologic al Covid 19, a explicat pentru News.ro ce anume se schimba in noul protocol de tratament.

"In mare, el mentine terapia si structura protocolului initial. Are in schimb un capitol nou, important, recomandari pentru medicii de familie, pentru ca in vechiul prorocol nu existau astfel de recomandari.
Un element nou, important, este ca li se permite medicilor de familie sa administreze tratament anti-viral oral, deoarece noile date arata ca acest tratament oral este eficient in prima saptamana de boala. Cu cat este administrat mai devreme, cu atat eficienta acestuia creste.

Din pacate, la nivelul spitalului, acesti pacientii ajung cu forme severe, in etapele...

O companie anunta ca va aduce in Romania 550.000 de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit impotriva COVID-19

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 21:31
O companie anunta ca va aduce in Romania 550.000 de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit impotriva COVID-19
Terapia, o companie Sun Pharma, anunta ca incepand de sambata, 28 noiembrie 2020, va aduce in Romania cel de-al doilea lot de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit in tratarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19.


Este vorba despre cel de-al doilea lot de 440.000 de tablete de Fluguard (favipiravir) si alte 110.000 de tablete care urmeaza sa ajunga in Romana pana in data de 15 decembrie 2020, scrie Economica.net.

Totodata, incepand cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, in functie de necesarul cerut de Ministerul Sanatatii.

Compania analizeaza si varianta fabricarii acestui medicament in tara noastra, in colaborare cu o alta companie romaneasca, pentru a asigura aprovizionarea stabila si acces rapid al pacientilor la tratament.

"Ne bucuram ca am reusit intr-un timp record sa aducem cantitati suficiente de FluGuard, un medicament esential in spitalele de boli infectioase si in alte unitati medicale care trateaza pacientii Covid-19. Medicamentul produs de grupul Sun Pharma, din care Terapia face parte, are dubla indicatie: in gripa sezoniera si in infectia cu SARS-CoV-2 si poate fi administrat atat in spital, cat si in ambulatoriu datorita formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicina de familie.

FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe baza de prescriptie medicala, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta si ajunge la...

Stocurile de medicamente anti-COVID ale României. Cseke Attila: ”Au fost distribuite către aproximativ 150 de spitale 11.803 doze de anticorpi monoclonali”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 10:33
Stocurile de medicamente anti-COVID ale României. Cseke Attila: ”Au fost distribuite către aproximativ 150 de spitale 11.803 doze de anticorpi monoclonali”
Cseke Attila a preluat portofoliul Ministerului Sănătății în data de 8 septembrie 2021 după ce Ioana Mihăilă și-a dat demisia. Mandatul său s-a desfășurat în valul 4 al pandemiei, cel mai intens de până acum.

Conform raportului său de activitate, în acest mandat, Attila a aprobat ca părinții infectați cu SARS-CoV-2 să se trateze în secțiile de pediatrie alături de copiii lor.
De asemenea, a identificat fonduri și a achitat salariile restante din lunile mai-august 2021 pentru personalul din centrele de vaccinare în cuantum de peste 115 milioane de lei.

Cu ce medicamente au fost aprovizionate spitalele


Ministerul Sănătății a asigurat zilnic aprovizionarea cu medicamentele necesare pacienților COVID-19.

REMDESIVIR

- În perioada 1 ianuarie - 1 septembrie au fost distribuite către spitale 170.000 de flacoane REMDESIVIR.

- Pentru perioada septembrie – noiembrie au fost achiziționate 172 000 de flacoane de REMDESIVIR

- În perioada 01 septembrie – 20 noiembrie 2021 au fost distribuite 167.250 de flacoane de REMDESIVIR către toate spitalele din România care îngrijesc pacienți COVID-19.

În data de 24.11.2021 s-a semnat contractul pentru achiziția unui număr de
70.000 flacoane de Remdesivir care vor fi livrate până la data de 15
decembrie 2021.

ANTICORPI MONOCLONALI CASIVIRIMAB / IMDEVIMAB

1. Prin contractul subsecvent nr. 123/20.10.2021 între MS și Roche Romania, pentru punerea în practică a...
  1. Site celebru de anunțuri, folosit pentru a înșela sute de români. Banii furați au ajuns în Rusia
  2. Ce înseamnă ”să ne așteptăm la ce e mai rău la iarnă”. Experți: ”Îi forțează pe români să trăiască ca pe vremea lui Ceaușescu”
  3. Filmul necenzurat cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf VIDEO
  4. Impactul demografic catastrofal al mobilizării decretate de Putin. Pierderile în rândul noilor recruți vor fi de 60-70%
  5. Sistemul ingenios de încălzire prin pardoseală inventat de romani. Temperatura ajungea până la 30 de grade Celsius
  6. Sorana Cîrstea, lovitură în amor primită la miezul nopții. Ce-a făcut fosta soție a fiului lui Ion Țiriac FOTO
  7. Doi turiști din Canada au decis care este cel mai frumos loc din România: ”Oprirea următoare, paradisul românesc!” VIDEO
  8. Destinații din România unde toamna este superbă. Imaginile pe care nu le vei uita niciodată
  9. România, poziție tranșantă în fața Comisiei Europene: scrisoarea comună în care reclamă cel mai scump gaz metan din lume
  10. Rusia a încercat să introducă în România 14 cetățeni sub identitate profesională falsă. Reacția Moscovei după ce vizele au fost anulate