Rezultatele 1 - 15 din 241 (0.077 secunde)

Articole despre "jeff bezos"

Unde începe spațiul și se termină atmosfera: Întrebare încuietoare pentru miliardari, astronauți și neștiutori VIDEO

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 01:00
Unde începe spațiul și se termină atmosfera: Întrebare încuietoare pentru miliardari, astronauți și neștiutori VIDEO
V-ați uitat vreodată pe cerul nopții și v-ați întrebat: cât de departe este spațiul? La ce distanță putem urca în atmosfera Pământului, înainte de a ajunge la marginea acesteia? Oamenii de știință au răspuns la această chestiune, în contextul în care miliardarii lumii se întrec în cursa lor de a construi nave cosmice.

Întrebarea privind limita atmosferei planetei noastre poate părea simplă pentru cei neavizați, dar ea este mult mai complicată decât credeți. O definiție a spațiului este cunoscută sub numele de Linia Karman, o limită imaginară situată la o altitudine de 100 de kilometri deasupra suprafeței terestre, dar marginea se află mult mai sus, potrivit Cosmos Magazine.

Pentru a vă face o părere, să menționăm faptul că zborul Virgin Galactic al lui Richard Branson din 12 iulie 2021 a explorat până la 86 de kilometri distanță de sol, în timp ce călătoria navei Blue Origin a lui Jeff Bezos din 20 iulie 2021 a atins altitudinea de 107 kilometri. Dar a părăsit vreunul dintre ei Pământul, cu adevărat?

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

”Unde începe spațiul și se termină atmosfera este puțin diferit, în sensul că atmosfera nu se oprește brusc. Cu cât urci mai sus, cu atât atmosfera devine mai rarefiată și continuă să fie din ce în ce mai ”subțire”, până când în cele din urmă, nu poți să-ți...

Final dramatic pentru Stația Spațială: Va cădea pe Pământ și va arde în atmosferă VIDEO

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 05:00
Final dramatic pentru Stația Spațială: Va cădea pe Pământ și va arde în atmosferă VIDEO
Stația Spațială Internațională reunește în prezent astronauți din întreaga lume, care colaborează la cercetări de ultimă oră, proiectul fiind unul dintre cele mari realizări din istoria umanității. Dar, ISS va avea un final dramatic, ea va arde în atmosfera Pământului în câțiva ani, deoarece misiunea se va încheia.

Cum Rusia are de gând să renunțe la colaborarea cu Stația Spațială Internațională în 2025, iar NASA și-a certificat hardware-ul de pe laborator orbital până în 2028, după această dată proiectul se va termina, potrivit Vox.

Agenția Spațială din Statele Unite își reduce prezența pe orbita Pământului, deoarece guvernul de la Washington se concentrează pe trimiterea astronauților din nou pe Lună, iar în cele din urmă pe planeta Marte.

NASA vrea să închirieze facilități pentru astronauții săi pe noile stații spațiale conduse de companii private. Când acestea vor fi gata, atunci ISS va fi ghidată în atmosferă, unde va arde și se va dezintegra.

”Firmele comerciale au acum capacitatea de a construi noi stații spațiale și, prin urmare, nu vrem să concurăm cu asta. Vrem să facem tranziția spre orbita inferioară a Pământului, astfel încât guvernul și NASA să poată folosi resurse pentru a face lucruri mai grele, în spațiul profund”, a spus Robyn Gatens, directorul ISS.

Companiile private susținute de NASA, precum Lockheed Martin și Blue Origin a lui Jeff Bezos, ar putea...

Leonardo DiCaprio i-a ”furat” iubita lui Jeff Bezos! Reacția miliardarului: ”E pericol!” VIDEO

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 20:58
Leonardo DiCaprio i-a ”furat” iubita lui Jeff Bezos! Reacția miliardarului: ”E pericol!” VIDEO
Celebrul actor Leonardo DiCaprio (46 de ani) e în centrul atenției după un episod neașteptat petrecut pe covorul roșu, în timpul unei gale desfășurate la Los Angeles.

Fără voia sa, DiCaprio a intrat într-un ”triunghi amoros” destul de periculos. Totul a pornit de la o reacție ciudată provocată de DiCaprio iubitei miliardarului Jeff Bezos, în momentul în care cei trei s-au întâlnit la evenimentul respectiv.

După cum se poate vedea în imaginile care s-au viralizat în spațiul virtual, jurnalista Lauren Sanchez (51 de ani), partenera fondatorului Amazon, îl soarbe din priviri pe Di Caprio, chiar în apropierea lui Jeff Bezos.

Din câte se pare, a fost un flirt care nu i-a plăcut foarte mult afaceristului american, acesta postând ulterior pe Twitter un mesaj elocvent. ”Leo, vino să-ți arăt ceva...Pericol, cădere fatală”, a transmis Bezos, mai în glumă, mai în serios.

Leo is Mr. Steal Yo Girl pic.twitter.com/PkwcRcoFvS— Barstool Sports (@barstoolsports) November 7, 2021

Leo, come over here, I want to show you something… @LeoDiCaprio https://t.co/Gt2v9JZTNz pic.twitter.com/KqGLB839NI— Jeff Bezos (@JeffBezos) November 8, 2021

Miliardarul Jeff Bezos, predicții pentru viitor: ”Oamenii vor vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Naţional Yellowstone”

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 12:06
Miliardarul Jeff Bezos, predicții pentru viitor: ”Oamenii vor vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Naţional Yellowstone”
Jeff Bezos, fost CEO al Amazon şi fondatorul companiei de turism spaţial Blue Origin, a declarat că se gândeşte că pe viitor oamenii vor "vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Naţional Yellowstone", informează DPA.


Bezos crede că el şi miliardarii lumii vor găsi în curând o modalitate de a face din oameni o specie interplanetară care va coloniza diferite planete.

Miliardarul american, a doua persoană cea mai bogată din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, prezice că, pe viitor, mulţi copii vor putea considera spaţiul cosmic ca fiind "acasă".

"În timp, milioane de oameni se vor muta de pe Pământ în spaţiu. Aceasta este viziunea Blue Origin - cu milioane de oameni lucrând în spaţiu", a declarat Bezos în timpul unei discuţii despre politica spaţială americană care a avut loc la Catedrala Naţională din Washington, DC.

"De-a lungul secolelor, majoritatea sau mulţi oameni se vor naşte în spaţiu. Aceasta va fi prima lor casă. Se vor naşte pe aceste colonii şi vor trăi în aceste colonii. Ei putea vizita Pământul, aşa cum vizitaţi dumneavoastră Parcul Naţional Yellowstone", a precizat Bezos.

"Terra poate suporta, să spunem, până la un anumit punct 10 miliarde de oameni. Trebuie să muncim din greu pentru a realiza cum să facem asta fără a degrada planeta. Sistemul solar poate suporta un trilion de oameni", a adăugat miliardarul american, pentru care soluţia la creşterea populaţiei este...

Donația generoasă făcuta de Jeff Bezos către fundația fostului președinte Obama, în memoria unui luptător pentru drepturile civile

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 08:24
Donația generoasă făcuta de Jeff Bezos către fundația fostului președinte Obama, în memoria unui luptător pentru drepturile civile
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, donează 100 de milioane de dolari către Obama Foundation, în onoarea congresmanului John Lewis, un erou al mişcării drepturilor civile din anii 1960, care a murit anul trecut, în 2020, transmite Reuters.

În cadrul acestui cadou, Bezos a cerut ca plaza din cadrul Obama Presidential Center să fie numită John Lewis Plaza.

”Luptătorii pentru libertate merită un loc special în panteonul eroilor şi nu mă pot gândi la o persoană mai potrivită care să fie onorată cu acest dar decât John Lewis”, a spus Bezos într-un comunicat de presă.

Un protejat al lui Martin Luther King Jr., Lewis a condus demonstraţii pentru integrarea locurilor de luat masa exclusive pentru albi, a fost unul dintre iniţiatorii "Freedom Riders" care au integrat autobuzele, şi a suportat bătăi din partea poliţiştilor albi şi a bandelor.

Compania miliardarului Jeff Bezos a pierdut procesul cu NASA privind un contract generos atribuit SpaceX pentru transportarea de astronauţi pe Lună

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 08:03
Compania miliardarului Jeff Bezos a pierdut procesul cu NASA privind un contract generos atribuit SpaceX pentru transportarea de astronauţi pe Lună
Un tribunal federal comercial din Statele Unite a decis împotriva companiei Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, într-un proces în care contesta atribuirea de către NASA a unui contract profitabil companiei SpaceX a lui Elon Musk pentru transportarea de astronauţi pe Lună, transmite CNBC.

Judecătorul federal Richard Hertling a dat câştig de cauză pârâtei în procesul intentat NASA de Blue Origin în luna august.

NASA a anunţat într-un comunicat că activităţile cu SpaceX se vor relua ”cât mai curând posibil”, acum că hotărârea a fost emisă.

”Vor exista oportunităţi viitoare pentru companii de a colabora cu NASA pentru a stabili o prezenţă umană pe termen lung pe Lună în cadrul programului Artemis al agenţiei”, a adăugat agenţia.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a afirmat într-un comunicat pentru CNBC că procesul companiei ”a evidenţiat problemele importante de siguranţă ale procesului de achiziţie a sistemului de aterizare umană care trebuie încă rezolvate”.

”Readucerea astronauţilor în siguranţă pe Lună prin modelul de parteneriat public-privat al NASA necesită un proces de achiziţii fără prejudecăţi, alături de o politică solidă şi promovarea concurenţei.

Blue Origin rămâne profund dedicată succesului programului Artemis”, a spus compania.

SpaceX nu a răspuns unei solicitări de comentarii asupra deciziei. Musk, într-un tweet care a răspuns articolului CNBC...

Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui „abundă de sexism” şi nu e preocupată de siguranţă

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 11:53
Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui „abundă de sexism” şi nu e preocupată de siguranţă
Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, citează The Guardian.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

Scrisoarea, apărută pe forumului Lioness, susţine: „Diferenţele de gen în forţa de muncă sunt obişnuite în industria spaţială, dar la Blue Origin ele se manifestă şi într-un model anume de sexism. Este cunoscut că mai mulţi lideri s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile”.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament...

Vedeta de 90 de ani a serialului StarTrek, William Shatner, va participa la următoarea călătorie spațială organizată de compania miliardarului Jeff Bezos VIDEO

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 17:52
Vedeta de 90 de ani a serialului StarTrek, William Shatner, va participa la următoarea călătorie spațială organizată de compania miliardarului Jeff Bezos VIDEO
Compania Blue Origin, ce aparține miliardarului Jeff Bezos, a anunțat luni, 4 octombrie, că actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, va participa la următorul zbor Blue Origin, alături de Audrey Powers, vicepreședintele operațiunilor de zbor ale Blue Origin, Chris Boshuizen și Glen de Vries.

"Am auzit despre spațiu de mult timp", a spus Shatner într-un comunicat de presă. "Profit de ocazie pentru a-l vedea. Ce miracol".

Shatner ”trăiește” în spațiu încă din anii 1960, când a jucat căpitanul James T. Kirk în serialul de televiziune „Star Trek”. A continuat să joace în șapte serii ale serialului.

El este, de asemenea, gazda și producătorul executiv al filmului „The UnXplained” de pe The History Channel, care explorează inexplicabilul, inclusiv extratereștrii.

Anunțul vine la mai puțin de o săptămână după ce angajații actuali și foști de la Blue Origin au semnat un eseu care se pronunță împotriva a ceea ce ei descriu ca fiind un loc de muncă toxic, pe care Blue Origin îl neagă.

Noul zbor Shepard NS-18 va pleca pe 12 octombrie 2021.

Călătoria va dura 11 minute și va depăși Linia Kármán, granița recunoscută la nivel internațional a spațiului, relatează CNN.

Jeff Bezos vrea să ofere NASA 2 miliarde de dolari, în schimbul unei misiuni pe lună. Cel mai bogat om din lume doar ce s-a întors dintr-o călătorie în spațiu

Marti, 27 Iulie 2021, ora 12:19
Jeff Bezos vrea să ofere NASA 2 miliarde de dolari, în schimbul unei misiuni pe lună. Cel mai bogat om din lume doar ce s-a întors dintr-o călătorie în spațiu
Miliardarul american Jeff Bezos, care s-a întors recent dintr-un zbor în spaţiu, s-a oferit luni, 26 iulie, să achite până la 2 miliarde de dolari din costurile NASA, cu condiția ca agenţia spaţială americană să îi atribuie companiei sale, Blue Origin, un contract ce prevede dezvoltarea unui vehicul spaţial conceput pentru asolizarea unui echipaj de astronauţi pe Lună.


În aprilie, NASA a atribuit companiei SpaceX, deţinută de rivalul lui Jeff Bezos, magnatul Elon Musk, un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi un vehicul care să transporte astronauţi pe suprafaţa Lunii cel mai devreme în 2024, respingând ofertele făcute de Blue Origin şi de un contractor din domeniul apărării, Dynetics. Pentru acea ofertă, Blue Origin a încheiat un parteneriat cu Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp şi Draper.

NASA a invocat lipsa de fonduri, succesul dovedit al misiunilor orbitale lansate de SpaceX şi alţi factori pentru a-şi argumenta decizia, despre care o directoare a agenţiei americane, Kathy Lueders, a spus că este "cea mai rentabilă pentru guvern".

Într-o scrisoare către Bill Nelson, administratorul NASA, Jeff Bezos a spus că Blue Origin va acoperi plăţile agenţiei spaţiale americane din actualul şi următorii ani fiscali printr-o donaţie de până la 2 miliarde de dolari şi că va achita costurile unei misiuni orbitale dedicate testării tehnologiei sale. În schimb, Blue Origin va accepta un contract...

165.000 de persoane vor ca miliardarul Jeff Bezos să rămână în spaţiu. ”Nu-i permiteți să se întoarcă pe Pământ”

Marti, 20 Iulie 2021, ora 22:07
165.000 de persoane vor ca miliardarul Jeff Bezos să rămână în spaţiu. ”Nu-i permiteți să se întoarcă pe Pământ”
Aproximativ 165.000 de persoane vor ca miliardarul Jeff Bezos să rămână în spaţiu după ce s-a lansat marţi pe orbită, scrie The New York Post.

Marţi, la ora 9 dimineaţa, când fondatorul Amazon a zburat în spaţiu, mai mult de 164.000 de persoane au semnat pe Change.org petiţia cu titlul "Nu-i permiteţi lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ".

"Miliardarii nu ar trebui să existe... pe pământ, sau în spaţiu, dar dacă se hotărăsc pentru cea din urmă, ar trebui să rămână acolo", se arată în textul petiţiei.

Cel mai bogat om de pe planetă, americanul Jeff Bezos, şi-a realizat marţi visul când a zburat pentru prima dată în spaţiu la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin.

Pledoaria glumeaţă pentru a-l împiedica pe Bezos să se întoarcă pe Pământ vine după ce o altă petiţie cu acelaşi obiectiv declarat a strâns sute de mii de semnături.

Pe 21 iunie, mai mult de 20.000 de persoane au semnat o altă petiţie, cu titlu similar "Petiţie pentru a nu-i permite lui Jeff Bezos revenirea pe Pământ".

Cine a zburat cu Jeff Bezos în spațiu

Un student la fizică în vârstă de 18 ani, al cărui tată conduce o firmă de administrare a investiţiilor, a luat locul unei persoane care a oferit 28 de milioane de dolari la licitaţia organizată pentru participarea, alături de Jeff Bezos, la zborul inaugural de turism spaţial al unei nave a companiei Blue Origin, transmite Reuters.

Blue Origin a...

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, pleacă astăzi în spațiu. Călătoria va fi transmisă live VIDEO

Marti, 20 Iulie 2021, ora 07:35
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, pleacă astăzi în spațiu. Călătoria va fi transmisă live VIDEO
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, pornește marţi, 20 iulie, într-o călătorie supersonică la marginea spaţiului. Totul va fi transmis în direct online.

El va zbura la bordul New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă construit de compania sa Blue Origin.

Alături de el se vor afla doar trei oameni - fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care va fi primul client plătitor la bordul navei.

Acesta va fi primul zbor zpaţial cu echipaj civil care nu va fi pilotat. Niciunul dintre astronauţii Blue Origin sau personal instruit nu se va afla la bord.

View this post on Instagram A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

New Shepard va porni spre orbita terestră la 9 zile după zborul Virgin Galactic, cu fondatorul acestei companii, Richard Branson, la bord, care a fost lansat din New Mexico şi a fost unul de succes.

Excursia lui Bezos, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare la aterizare, va începe de la unitatea Blue Origin din apropriere de Van Horn (Texas), la ora României 16:00, dacă vremea va fi favorabilă.

Întreaga misiune va putea fi urmărită live pe site-ul Blue Origin (https://www.blueorigin.com/), care va începe transmisiunea la ora României 14:30.

Cei care o vor urmări vor putea vedea cum racheta şi capsula se îndreaptă spre marginea spaţiului. Imagini din interior vor fi difuzate abia...

Compania spaţială a lui Jeff Bezos a dat în judecată guvernul SUA şi NASA. Care sunt motivele din spatele conflictului

Marti, 17 August 2021, ora 09:44
Compania spaţială a lui Jeff Bezos a dat în judecată guvernul SUA şi NASA. Care sunt motivele din spatele conflictului
Compania spaţială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a dat în judecată guvernul SUA şi NASA din cauza deciziei de a atribui SpaceX, fondată de Elon Musk, un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru construcţia unui modul lunar, transmite Reuters.

Potrivit Blue Origin, procesul înregistrat, vineri, 13 august, într-o instanţă federală este ”o încercare de a remedia neregulile din procesul de achiziţie legat de Human Landing System al NASA”.

Compania consideră că ”problemele identificare în procedura de achiziţie şi rezultatul acesteia trebuie rezolvate pentru a reinstaura corectitudinea, a crea concurenţă şi a asigura revenirea în siguranţă pe Lună a Americii”.

În iulie, Biroul pentru Responsabilitate al Guvernului (GAO) a dat câştig de cauză Administraţiei Naţionale a Spaţiului şi Aeronauticii, în legătură cu decizia acesteia de a selecta un singur furnizor de modul lunar, respingând contestaţia Blue Origin.

Procesul Blue Origin rămâne confidenţial, iar NASA trebuie să răspundă contestaţiei până pe 12 octombrie 2021.

NASA, care nu a comentat imediat procesul intentat de Blue Origin, a afirmat în iulie că ”decizia GAO va permite NASA şi SpaceX sp stabilească un termen pentru primul zbor cu echipaj uman pe Lună din ultimii 50 de ani”. SpaceX nu a comentat, luni, 16 august, informaţia despre plângerea făcută de Blue Origin.

În luna aprilie, NASA a atribuit SpaceX un contract pentru a construi...

Ce l-a impresionat pe Jeff Bezos în spațiu: "Vom face o rută astfel încât copiii şi nepoţii noştri să poată construi viitorul"

Marti, 20 Iulie 2021, ora 23:47
Ce l-a impresionat pe Jeff Bezos în spațiu: "Vom face o rută astfel încât copiii şi nepoţii noştri să poată construi viitorul"
Cel mai bogat om de pe planetă, americanul Jeff Bezos, şi-a realizat marţi visul când a zburat pentru prima dată în spaţiu la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin, spunând că a fost "uimit" şi "înmărmurit" de frumuseţea Pământului după această călătorie care marchează o nouă etapă pentru industria de turism spaţial, informează AFP.

Alături de Jeff Bezos la bord s-au aflat fratele său Mark, pioniera aviaţiei Wally Funk, 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care au devenit cel mai în vârstă astronaut, respectiv cel mai tânăr din istorie.

Capsula care i-a trasnportat pe cei patru pasageri, propulsată de lansatorul New Shepard, a decolat dintr-un loc izolat din deşertul Texasului.

După separarea de capsulă, neo-astronauţii au atins 107 km altitudine, deasupra liniei Karman (100 km), limita internaţională recunoscută între atmosfera terestră şi spaţiu.

Ei au putut, timp de patru minute, să admire curba Planetei Albastre şi întunericul profund al restului universului.

"Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că acest lucru i-a schimbat şi că au fost "înmărmuriţi, uimiţi de Pământ şi de frumuseţea sa, dar şi de fragilitatea sa, şi sunt total de acord", a spus fondatorul Amazon într-o conferinţă de presă după zbor.

Pământul ”este un mic lucru fragil şi când locuim pe această planetă, facem pagube”, a...

Jeff Bezos s-a retras oficial din functia de director general al Amazon. Ce loc ocupa acum in companie

Luni, 05 Iulie 2021, ora 21:33
Jeff Bezos s-a retras oficial din functia de director general al Amazon. Ce loc ocupa acum in companie
Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, s-a retras luni, 5 iulie, din functia de director general al companiei de comert electronic.

Bezos urmeaza sa ramana presedinte executiv si cel mai mare actionar al acesteia, dar contul sau de Instagram arata ca are multe alte interese care ii vor ocupa timpul, relateaza Reuters.

Pasionatul de science fiction intentioneaza sa zboare in aceasta luna in spatiul suborbital, alaturi de cel mai bun prieten si frate al sau, Mark, potrivit unei postari recente.

Intr-o alta postare, Bezos se afla la volanul unei camionete pickup electrice construita de Rivian, startupul finantat de Amazon, traversand desertul purtand o palarie de cowboy pentru a vedea aterizarea unei capsule de racheta.

Bezos este atras de mult timp de ultima frontiera, iar acesta a investit miliarde de dolari in compania spatiala Blue Origin pentru a promova turismul si infrastructura in spatiu.

Primul zbor cu echipaj uman va avea loc pe 20 iulie, la mai putin de doua saptamini dupa ce compania Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson va incepe o noua epoca a calatoriilor dincolo de Pamant.

Bezos il va lasa pe fostul director pentru cloud computing al Amazon, Andy Jassy, sa conduca o companie care este mai mare si mai valoroasa caa oricind. Nu este clar cum va conduce Bezos de pe margine.

Jeff Bezos, un director de fond de hedging transformat in antreprenor de garaj, a definit cultura Amazon o lunga perioada de timp, prin concepte precum "obsesia...

Cine va zbura în spațiu cu Jeff Bezos. Va lua locul unei persoane care a oferit 28 de milioane de dolari la licitaţie

Vineri, 16 Iulie 2021, ora 08:11
Cine va zbura în spațiu cu Jeff Bezos. Va lua locul unei persoane care a oferit 28 de milioane de dolari la licitaţie
Un student la fizică în vârstă de 18 ani, al cărui tată conduce o firmă de administrare a investiţiilor, va lua locul unei persoane care a oferit 28 de milioane de dolari la licitaţia organizată pentru participarea, alături de Jeff Bezos, la zborul inaugural de turism spaţial al unei nave a companiei Blue Origin, transmite Reuters.

Blue Origin a anunţat joi că Oliver Daemen se va alătura celor patru membri ai echipajului civil, în zborul programat să aibă loc marţea viitoare, după ce câştigătorul licitaţiei, al cărui nume nu a fost făcut public, a renunţat din cauza ”un conflict de program”. Daemen va deveni astfel primul client plătitor al companiei.

Astfel, zborul va include cea mai vârstnică persoană care va merge în spaţiu, avioatoarea Wally Funk, de 82 de ani, şi cea mai tânără, Daemen, potrivit Blue Origin. Alături de ei se vor afla Jeff Bezos şi fratele acestuia, Mark.

Daemen face demersurile necesare pentru a obţine o licenţă de pilot şi va urma din septembrie cursurile Universităţii din Utrecht, din Olanda, pentru a studia fizică şi managementul inovaţiilor, a arătat Blue Origin. Tatăl tânărului este fondatorul şi directorul general al firmei Somerset Capital Partners.

Tatăl Daemen ”a plătit locul şi a ales ca Oliver să participe la zbor”, a mai spus Blue Origin. Compania a refuzat să spună care este suma plătită.

”Zborul pe New Shepard va îndeplini un vis al vieţii pentru...
  1. Oamenii de știință au dezvăluit ora ceasului sfârșitului lumii: Mai sunt doar 100 de secunde până la miezul nopții VIDEO
  2. Descoperire revoluționară la CERN: Particula misterioasă X găsită în premieră mondială, încă o creație a lui Dumnezeu? VIDEO
  3. Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
  4. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  5. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  6. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
  7. Descoperire uluitoare a astronomilor: Planeta cu o formă ciudată, non-sferică VIDEO
  8. Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO
  9. Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO
  10. Fenomen neobișnuit în Extremul Orient: Nave fantomă apărute pe coasta Rusiei FOTO VIDEO