Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.137 secunde)

Articole despre "joe biden"

Biden, nou mesaj de avertizare pentru Putin: ”Orice mişcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 20:32
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Biden, nou mesaj de avertizare pentru Putin: ”Orice mişcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”
Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi, 20 ianuarie, că în discuțiile cu omologul său, Vladimir Putin, i-a transmis că orice mișcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie.

”Am fost absolut clar cu preşedintele Putin, nu are nicio înţelegere greşită. Dacă orice unitate rusă trece peste graniţa cu Ucraina, este o invazie”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

Liderul american a subliniat că o astfel de invazie va fi întâmpinată printr-un ”răspuns sever şi coordonat, răspuns economic, aşa cum s-a discutat în detaliu cu aliaţii noştri, aşa cum a fost stabilit foarte clar cu preşedintele Putin”.

El a adăugat: ”Dar nu există nicio îndoială, să nu existe nicio îndoială, că, dacă Putin va face această alegere, Rusia va plăti un preţ mare”.

Biden a mai spus că Washingtonul este în căutarea altor scenarii.

”Rusia are o istorie lungă de a folosi alte măsuri decât acţiunile militare deschise pentru a provoca agresiune. Tactici paramilitare, aşa-numitele atacuri în zona gri şi acţiuni ale soldaţilor ruşi care nu poartă uniforme ruseşti”, a adăugat liderul american.

Președintele SUA a mai afirmat că alte potenţiale acţiuni ascunse ale Moscovei includ atacuri cibernetice, precum şi ceea ce el a numit desfăşurarea ”omuleţilor verzi în uniformă”.

”Trebuie să fim pregătiţi să răspundem şi la acestea într-un mod decisiv şi unit cu gama de...

Președinele SUA „bănuiește” că Putin va ataca Ucraina: „Trebuie să facă ceva”. Biden amenință Rusia cu „costuri severe”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 07:18
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Președinele SUA „bănuiește” că Putin va ataca Ucraina: „Trebuie să facă ceva”. Biden amenință Rusia cu „costuri severe”
Președintele Joe Biden a prezis miercuri un atac rusesc în Ucraina, spunând că Vladimir Putin „trebuie să facă ceva”, în contextul comasării a peste 127.000 de soldați la granița ucraineană. „Încearcă să își găsească locul în lume, între Occident și China”, a mai spus președintele SUA, despre omologul său, potrivit Digi 24, care citează presa internațională.

Declarațiile lui Biden au fost făcute în cadrul conferinței de presă de la Casa Albă, care marchează un an de mandat. Întrebat despre intențiile lui Vladimir Putin, Biden a declarat:

„Nu sunt atât de convins că știe ce vrea să facă, bănuiesc că va ataca, trebuie să facă ceva”. Joe Biden a sugerat că o „incursiune minoră” ar provoca un răspuns mai mic decât o invazie la scară largă a țării, transmite CNN.

„Încearcă să-și găsească locul în lume între China și Occident”, a spus Biden.

Predicția lui Biden privind o invazie este cea mai fermă recunoaștere de până acum că Statele Unite au convingerea că Putin va ataca Ucraina.

După ce a vorbit cu Putin de două ori luna trecută, Biden a spus că este de părere că omologul său a înțeles bine sancțiunile economice pe care Occidentul se pregătește să le impună.

„Nu a văzut niciodată sancțiuni precum cele pe care am promis că le vom impune dacă atacă”, a declarat președintele american, adăugând că nivelul sancțiunilor va depinde de cum arată...

Joe Biden, un an la cârma Americii. Ce s-a schimbat de atunci în lume și care este angajamentul cel mai greu de respectat

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 23:54
Joe Biden, un an la cârma Americii. Ce s-a schimbat de atunci în lume și care este angajamentul cel mai greu de respectat
Când a preluat funcția de cel de-al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden a declarat că ascensiunea sa a fost „triumful nu al unui candidat, ci al unei cauze – cauza democrației”.

Vorbind unei țări divizate, în mijlocul unei pandemii, la doar câteva săptămâni după revolta din Capitoliu, el a promis că va readuce unitatea și va face „lucruri grozave”.

„Putem îndrepta greșelile. Putem să dăm oamenilor locuri de muncă bune. Ne putem trimite copiii în școli sigure. Putem depăși acest virus mortal”, spunea Biden în urmă cu un an, la preluarea mandatului, scrie BBC.

În ciuda unei curse acerbe la președinție, Biden și-a început mandatul cu 56% din țară aprobând performanța sa, potrivit RealClearPolitics și cu peste 80 de milioane de voturi - mai mult decât orice alt președinte. Dar, în primul său an, a avut o scădere uimitoare în popularitate.

Steaua lui a început să cadă din momentul retragerii larg criticate a trupelor americane din Afganistan și pe măsură ce varianta Delta a avansat.

De atunci, ratingul său de aprobare a scăzut și mai mult, deoarece s-a străduit să își îndeplinească cele mai mari promisiuni de campanie aceea de a îmblânzi pandemia și de a restabili prosperitatea familiilor care lucrează.

Pandemia încă nu e sub control

Timp de câteva luni, promisiunea de eficacitate a noii administraţii Biden a părut să fie respectată, cu o creştere rapidă a ratei de...

SUA, la un an după asaltul asupra Capitoliului. Joe Biden: ”6 ianuarie este încoronarea tragică a ceea ce i-au făcut acestei ţări patru ani de preşedinţie Trump”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 07:20
SUA, la un an după asaltul asupra Capitoliului. Joe Biden: ”6 ianuarie este încoronarea tragică a ceea ce i-au făcut acestei ţări patru ani de preşedinţie Trump”
Liderul de la Casa Albă Joe Biden va descrie un tablou sumbru al SUA, după un an de la evenimentele violente petrecute la Capitoliul din Washington: democraţia americană este ameninţată în continuare, în special de atacurile predecesorului său, Donald Trump.

Democratul de 79 de ani, care a promis în cursul campaniei sale să lupte pentru "sufletul Americii", va lua cuvântul la orele 14.00 GMT în impunătoarea Sală a Statuilor din clădirea Capitoliului, sediul Congresului SUA, în compania vicepreşedintei Kamala Harris.

În acelaşi cadru solemn, în urmă cu un an, Statele Unite şi lumea întreagă, uluite, i-au văzut defilând pe partizanii lui Donald Trump. Cu miile, ei au luat cu asalt venerabila clădire în încercarea de a-i împiedica pe parlamentari să certifice victoria lui Joe Biden în alegeri.

Actualul preşedinte va vorbi fără menajamente: în discursul său, va dori să sublinieze "responsabilitatea deosebită a preşedintelui Trump în haos", a făcut cunoscut miercuri purtătoarea sa de cuvânt, Jen Psaki.

Joe Biden "vede 6 ianuarie ca pe o încoronare tragică a ceea ce i-au făcut acestei ţări patru ani de preşedinţie Trump", a afirmat ea, rupând cu linia mai prudentă de până acum a Casei Albe, care a evitat chiar să menţioneze numele fostului preşedinte.

De partea republicană, strategia pare să fie de a păstra un profil discret.

Şeful conservatorilor din Senat, Mitch McConnell, va merge la funeralii...

Obligativitatea vaccinării în întreprinderi, blocată în SUA. Joe Biden: ”Sper să reuşim, dar nu sunt sigur de asta”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 07:21
Obligativitatea vaccinării în întreprinderi, blocată în SUA. Joe Biden: ”Sper să reuşim, dar nu sunt sigur de asta”
Joe Biden s-a luptat joi să-şi salveze de la naufragiu parlamentar vasta reformă electorală, după ce a văzut Curtea Supremă blocându-i obligaţia de vaccinare în întreprinderi, o Joie Neagră care a dezvăluit în mod crud fragilitatea preşedintelui american, comentează AFP.


"Sper să reuşim, dar nu sunt sigur de asta", a recunoscut el, vizibil încordat, în legătură cu legea sa care urmăreşte să protejeze dreptul de vot al minorităţilor.

Pentru asta, s-a deplasat, ceea ce este rar, la Capitoliu pentru o reuniune cu senatorii democraţi, consacrată proiectului.

"Dacă eşuăm prima dată, putem încerca a doua oară", a adăugat, totuşi, preşedintele în vârstă de 79 de ani, care continuă să lupte.

El i-a primit în cursul serii pe senatorul Joe Manchin şi pe senatoarea Kyrsten Sinema, doi democraţi de orientare moderată care blochează în prezent proiectul. Întâlnirea, care a durat aproximativ o oră, s-a încheiat cu puţin înainte de orele 19.00 (vineri, 00.00 GMT), potrivit unui responsabil de la Casa Albă.

Joe Biden, în schimb, nu mai poate face nimic după decizia Curţii Supreme care i-a blocat decizia de a impune fie vaccinul anti-COVID-19, fie teste regulate în companiile cu peste 100 de angajaţi. El a spus că este "dezamăgit".

Măsura, susţinută ferm de Joe Biden, a fost denunţată ca un abuz de putere de către congresmenii republicani. Într-o ţară în care doar 62% din populaţie este complet...

Președintele Joe Biden a reacționat după moartea actriței Betty White, la 99 de ani: ”E o legendă a culturii noastre”

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 20:05
Președintele Joe Biden a reacționat după moartea actriței Betty White, la 99 de ani: ”E o legendă a culturii noastre”
Preşedintele american Joe Biden s-a alăturat numeroaselor personalităţi care i-au adus un ultim omagiu actriţei Betty White, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, informează site-ul revistei People.

Vestea despre decesul celebrei actriţe americane a ajuns la Casa Albă vineri seară, iar preşedintele Statelor Unite a decis să onoreze memoria artistei printr-un mesaj publicat pe contul său de Twitter: "Betty White a adus un zâmbet pe buzele multor generaţii de americani. Ea este o legendă a culturii noastre, de care ne va fi foarte dor. Eu şi Jill (soţia preşedintelui Joe Biden - n.r.) ne îndreptăm gândurile în această seară de Revelion către familia ei şi către toţi aceia care au îndrăgit-o".

Potrivit publicaţiei Newsweek, preşedintele Joe Biden a fost înştiinţat despre decesul actriţei Betty White de jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă. "A fost o doamnă foarte drăguţă", a adăugat Joe Biden.

"Avea vârsta de nouăzeci şi nouă de ani. Aşa cum ar spune mama mea, Dumnezeu a iubit-o. Incredibil", a mai spus preşedintele american.

La rândul ei, actuala primă doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a făcut următoarea declaraţie: "Cine n-a iubit-o pe Betty White? Suntem foarte întristaţi din cauza morţii sale".

Betty White "a murit liniştită în somn, în casa ei, în această dimineaţă", a anunţat agentul de presă al actriţei americane, Jeff Witjas, pentru revista People, vineri după-amiază....

Joe Biden a ajuns la un minim de popularitate. Politicile economice și gestionarea pandemiei COVID-19 i-au afectat imaginea

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 07:55
Joe Biden a ajuns la un minim de popularitate. Politicile economice și gestionarea pandemiei COVID-19 i-au afectat imaginea
Preşedintele Statelor Unite Joe Biden a atins un nou maxim al ratei de dezaprobare în luna decembrie 2021, deoarece gestionarea economiei şi a pandemiei de Covid-19 a nemulțumit tot mai mulți americani.

O proporţie de 56% dintre americani declară acum că dezaprobă munca pe care o face Biden,aceasta fiind cea mai proastă apreciere a preşedinţiei sale, pe măsură ce se apropie de sfârşitul primului său an de mandat, potrivit noilor sondaje realizate de CNBC/Change Research.

Sondajele anterioare au arătat cota de dezaprobare a lui Biden la 54% la începutul lunii septembrie şi la 49% în aprilie.

Rata de aprobare a lui Biden este acum la 44%, în scădere de la 46% în septembrie şi 51% în aprilie.

Sondajul vine în momentul în care administraţia sa încearcă să abordeze o gamă largă de probleme economice şi politice înainte de alegerile intermediare din 2022, care vor decide echilibrul de putere în Congres.

Casa Albă se străduieşte să potolească temerile legate de accelerarea preţurilor şi inflaţie, să relanseze poiectul preşedintelui ”Build Back Better” (Să reconstruim mai bine), referitor la climă şi familie, şi să îmbunătăţească răspunsul sectorului de sănătate publică la varianta Omicron.

Frustrarile legate de economie sunt principala cauză a popularităţii scăzute a lui Biden, deoarece aproape fiecare grup demografic a declarat-o problema numărul 1.

Economia este prioritatea principală...

Joe Biden face presiuni pentru reformarea legilor electorale din SUA

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 13:24
Joe Biden face presiuni pentru reformarea legilor electorale din SUA
Președintele american Joe Biden a cerut o schimbare istorică a regulilor Senatului, în contextul în care încearcă să revizuiască legile electorale ale țării.

Într-un discurs înflăcărat, Biden a spus că sprijină schimbările care ar permite ca reformele sale electorale să fie adoptate, fără sprijinul republicanilor din opoziție.

Îndoielile a doi senatori din partidul său îi împiedică însă planurile și niciun republican nu le-a susținut.

În prezent, este necesară o majoritate de 60% pentru a adopta majoritatea legislației în Senat.

Având în vedere că, camera superioară a Congresului este împărțită 50-50 între cele două partide, este aproape sigur că proiectele de lege ample ale lui Biden nu vor fi aprobate decât dacă există o schimbare a acestei reguli.

O astfel de schimbare este puțin probabilă, spun analiștii, pentru că ar necesita sprijinul fiecărui democrat din Senat, precum și votul de departajare al vicepreședintelui, potrivit BBC.

Proiectele de lege - Legea privind libertatea de a vota și Legea pentru promovarea drepturilor de vot John Lewis - au fost adoptate de Camera inferioară, Camera Reprezentanților, anul trecut.

Primul ar introduce reguli de vot standardizate, la nivel național, spre deosebire de actualul mozaic de reguli de la stat la stat. Între timp, Legea John Lewis ar cere anumitor state să obțină permisiunea guvernului pentru orice modificare a regulamentelor electorale....

Joe Biden, jignit în timpul unui apel telefonic de Crăciun. Cum a reacționat președintele american VIDEO

Sambata, 25 Decembrie 2021, ora 07:15
Joe Biden, jignit în timpul unui apel telefonic de Crăciun. Cum a reacționat președintele american VIDEO
Preşedintele american, Joe Biden, a fost insultat în cursul unei apel telefonic în cadrul sărbătorilor de Crăciun, când un tată a folosit o expresie codată populară printre partizanii fostului preşedinte Donald Trump, notează AFP.


Preşedintele şi soţia sa Jill au respectat tradiţia de a discuta cu câteva persoane care apelează la o linie telefonică pentru a urma traseul lui Moş Crăciun, gestionat din 1955 de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (North American Aerospace Defense Command, NORAD).

În videoconferinţă de la Casa Albă, ei au fost puşi în legătură cu un bărbat care a spus că se numeşte Jared, tată a patru copii.

După ce a discutat scurt cu copiii despre cadourile comandate şi i-a îndemnat să se culce înainte de miezul nopţii, Joe Biden a vorbit cu tatăl, subliniind că amândoi au un fiu pe nume Hunter.

Punând capăt discuţiei, preşedintele american i-a urat interlocutorului său "un Crăciun minunat", care i-a răspuns "Vă doresc şi eu un Crăciun minunat, Crăciun fericit", înainte de a încheia cu cuvintele "Let's Go Brandon".

"+Let's Go Brandon+, sunt de acord", a răspuns Joe Biden, fără altă reacţie la acea insultă codată care înseamnă de fapt de fapt "F**k Joe Biden".Pe loc, nu a fost posibil să se stabilească dacă preşedintele a sesizat referinţa, dar Jill Biden, pe de altă parte, a râs jenat şi a dat de înţeles că da.

Fragmentul video al acestui...

Joe Biden, primul mesaj de Crăciun de la Casa Albă. „Voi sunteţi coloana vertebrală de oţel a acestei naţiuni” VIDEO

Sambata, 25 Decembrie 2021, ora 22:27
Joe Biden, primul mesaj de Crăciun de la Casa Albă. „Voi sunteţi coloana vertebrală de oţel a acestei naţiuni” VIDEO
De primul său Crăciun la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a lăudat sâmbătă, 25 decembrie, "imensul curaj" al americanilor în special în faţa pandemiei şi i-a îndemnat să caute "lumina" şi "unitatea" în toate încercările.

"Anul acesta, noi am văzut imensul curaj, forţa, rezilienţa şi determinarea tuturor acelora dintre voi care îngrijesc, mângâie, educă, protejează şi servesc ţara", a scris preşedintele american într-un mesaj semnat şi de soţia sa Jill Biden, cu ocazia sărbătorii creştine.

"Voi demonstraţi, iar şi iar, că diferenţele noastre sunt preţioase şi similitudinile noastre - infinite", a mai declarat democratul, care conduce o ţară profund divizată asupra unei multitudini de subiecte.

"Ne rugăm pentru promisiunea Evangheliei, cea de a găsi lumină în tenebre, ceea ce este probabil demersul cel mai american posibil", mai spune mesajul lui Joe Biden, catolic fervent.

Joe Biden şi Jill Biden, însoţiţi de noul lor prieten patruped, un ciobănesc german cu numele "Commander", au participat de asemenea la o întâlnire virtuală cu militari.
"În calitate de comandant-şef, aş vrea să profit de ocazie pentru a vă spune mulţumesc, mulţumesc. Aceasta este doar o slabă compensaţie pentru ceea ce vă lipseşte", de a petrece sărbătorile în familie, a declarat Joe Biden, în faţa unor ecrane pe care apăreau soldaţi ce se aflau în Qatar, Bahrain, România şi Colorado, precizează AFP....

Joe Biden va avea joi consultări cu Klaus Iohannis și ceilalți lideri ai ”București 9” ca urmare a discuției cu Putin

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 09:25
Joe Biden va avea joi consultări cu Klaus Iohannis și ceilalți lideri ai ”București 9” ca urmare a discuției cu Putin
Președintele SUA Joe Biden va avea joi, 9 decembrie, o serie consultări ținute prin videoconferință, cu președintele Klaus Iohannis și liderii celorlalte state aliate est-europene din cadrul formatului București 9.


Tema discuțiilor este convorbirea pe care a avut-o cu președintele rus Vladimir Putin și despre temerile legate de o invazie în Ucraina, a anunțat Casa Albă.

Joe Biden va avea o discuție telefonică cu “liderii Grupului celor nouă de la București, format din aliații din flancul estic al NATO, pentru a rezuma întâlnirea sa cu președintele Putin, a le asculta opiniile privind situația actuală de securitate și a sublinia angajamentul Statelor Unite față de securitatea transatlantică”, a anunțat Casa Albă citată de caleaeuropeană.ro.

Din grupul celor nouă de la București fac parte Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia. Grupul a fost creat de președinții Klaus Iohannis și președintele polonez Andrzej Duda.

Înaintea acestor discuții, Joe Biden va avea o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

Majoritatea analiștilor converg către concluzia că discuția prin videoconferință între președinții Joe Biden și Vladimir Putin n-a ajutat la mare lucru.

„După conversația dintre președintele rus și Joe Biden, a devenit și mai clar că acesta este gata să atace Ucraina și să slăbească NATO“, scrie Jerzy...

Cine sunt cei 11 democrați ce îl pot înlocui pe Joe Biden în 2024: Șase doamne în cursă pentru a deveni prima femeie președinte a SUA

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 00:07
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cine sunt cei 11 democrați ce îl pot înlocui pe Joe Biden în 2024: Șase doamne în cursă pentru a deveni prima femeie președinte a SUA
Unii analiști americani sunt îngrijorați că Joe Biden va împlini 82 de ani la scurt timp după alegerile prezidențiale din 2024 și ar putea fi posibil să nu mai candideze pentru un nou mandat. Astfel, 11 democrați l-ar putea înlocui pe Biden, în cursa pentru Casa Albă.

New York Times a creionat o listă cu personalități din Partidul Democrat din Statele Unite, ce s-ar putea bate pentru funcția de șef al statului peste aproape 3 ani, pe 5 noiembrie 2024, potrivit CNN.

Casa Albă, conștientă de analizele din presa americană, a precizat că Joe Biden este pregătit să intre în cursă pentru al doilea mandat. ”Președintele are intenția să candideze pentru a fi reales”, a declarat Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe.

Dar ce se poate întâmpla, dacă planurile lui Joe Biden se vor schimba, din anumite motive? Atunci, lupta internă din Partidul Democrat ar fi una deschisă, pentru alt candidat. O listă a numelor posibile s-a conturat deja, deși mai este mult timp până în noiembrie 2024.

Kamala Harris (57 de ani), actualul vicepreședinte al SUA, este în pole-position pentru a deveni candidatul democrat în 2024, având cele mai mari șanse în momentul de față.

Pete Buttigieg (39 de ani), absolvent al Harvard College și al Universității Oxford, este cel mai talentat din ”noul val” de democrați, fiind secretar al Transporturilor, în actualul guvern american.

Elizabeth Warren (72 de ani), este senator de...

Vaccinarea anti-covid, „unul dintre rarele lucruri” asupra cărora Joe Biden și Donald Trump sunt de acord

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 09:36
Vaccinarea anti-covid, „unul dintre rarele lucruri” asupra cărora Joe Biden și Donald Trump sunt de acord
Preşedintele american Joe Biden a făcut o glumă marţi în legătură cu rapelul anti-COVID care i-a fost administrat predecesorului său Donald Trump, afirmând că acesta este "unul dintre rarele lucruri" asupra cărora ei doi sunt de acord, informează AFP.

"Zilele trecute, fostul preşedinte (Donald) Trump a anunţat că a primit doza de rapel. Acesta este unul dintre rarele lucruri asupra căruia noi doi suntem de acord", a spus preşedintele american marţi, într-un discurs asupra strategiei sale în faţa variantei Omicron.

Formularea sa este un eufemism, deoarece antagonismul între Biden şi Trump este unul puternic, chiar şi numai pentru faptul că Donald Trump continuă, împotriva oricărei evidenţe, să se declare câştigătorul celor mai recente alegeri, notează AFP.

Remarca de marţi a lui Joe Biden face referire la un fragment video al unei intervenţii publice a lui Donald Trump, animată de un fost prezentator al postului conservator Fox News, care a distribuit-o pe reţelele sociale. "Aţi primit doza de rapel?", îl întreabă acest animator, Bill O'Reilly, pe fostul preşedinte, care răspunde "Da".

Donald Trump gesticulează apoi pentru a face să înceteze protestele din rândul publicului prezent la eveniment. "Nu faceţi asta!", repetă el.

Fostul preşedinte american şi soţia sa s-au vaccinat cu puţin timp înainte de a pleca de la Casa Albă, însă fără a face aceasta public, în timp ce Joe Biden a primit cele două...

Donald Trump, noi ironii la adresa lui Joe Biden: ”Joe Somnorosul a plecat în Europa spunând că încălzirea globală este cea mai înaltă prioritate a sa, şi apoi a adormit”

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 20:59
Donald Trump, noi ironii la adresa lui Joe Biden: ”Joe Somnorosul a plecat în Europa spunând că încălzirea globală este cea mai înaltă prioritate a sa, şi apoi a adormit”
Donald Trump l-a ironizat marţi, 2 noiembrie, pe actualul președinte american, Joe Biden, după ce acesta din urmă a adormit în timpul summitului de mediu de la Glasgow, scrie New York Post.

În interpretarea lui Trump, secvenţa cu Biden aţipind la summit arată că de fapt acesta nu crede cu adevărat că schimbările climatice chiar reprezintă o ameninţare.

''Nici măcar Biden nu a putut rezista să asculte atâtea despre Farsa Încălzirii Globale, a şaptea cea mai mare Farsă în America, urmată îndeaproape de Farsa Alegerilor Prezidenţiale 2020, Rusia, Rusia, Rusia, Ucraina, Ucraina, Ucraina, Farsa Impeachment #1, Farsa Impeachment #2 şi, desigur, concluzia de 'ne-coluziune' din Raportul Mueller'', scrie Trump într-un mail.

Fostul preşedinte republican a amintit astfel subiectele care îl macină în continuare, respectiv pretinsa fraudare a alegerilor pe care le-a pierdut în 2020, acuzaţiile democraţilor că ar fi fost ajutat de Rusia să le câştige pe cele din 2016, acuzaţii neconfirmate de raportul procurorului Mueller, precum şi încercarea democraţilor de a-l demite, prima dată după ce Trump intervenise pe lângă omologul său ucrainean pentru redeschiderea unui dosar de corupţie în care era vizat şi fiul lui Biden şi care fusese închis după ce Joe Biden, atunci vicepreşedinte al lui Obama, a cerut Kievului demiterea procurorului general ucrainean care-l instrumenta.

''Biden a plecat în Europa spunând că...

Donald Trump îl acuză de trădare pe fostul aliat Benjamin Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Joe Biden: ”Fuck him”

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 23:58
Donald Trump îl acuză de trădare pe fostul aliat Benjamin Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Joe Biden: ”Fuck him”
Donald Trump a declarat că s-a simțit trădat de fostul său aliat, premierul de atunci al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce l-a felicitat mult prea devreme pe Joe Biden pentru câștigarea președinției SUA. ”Fuck him”, a comentat despre acel moment fostul lider de la Casa Albă, în cadrul unui interviu.

”Era prea devreme. Bine? Să o spunem așa: l-a felicitat foarte devreme. Mai devreme decât majoritatea liderilor mondiali. Nu am mai vorbit cu el de atunci. Fuck him”, a răspuns Trump în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul israelian Barak Ravid în aprilie, dar care a fost publicat vineri de Axios.

Trump a fost cel care a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, în ciuda unui consens internațional, stabilit de zeci de ani. În plus, a recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, capturate din Siria în timpul unui război din 1967.

”Nu a fost nimeni care să fi făcut mai mult pentru Netanyahu cât am făcut eu. Nu a fost nimeni care a făcut pentru Israel mai mult decât mine. Și prima persoană care a alergat să-l felicite pe Joe Biden a fost Netanyahu. Și nu numai că l-a felicitat, a făcut acest lucru într-un videoclip. Dacă te uiți la liderii altor țări, cum ar fi Brazilia, au așteptat luni de zile. Putin. Mulți alți lideri. Mexic. Toți au simțit că alegerile s-au terminat. Dar au așteptat. Le-am dat mulți bani și le-am dat soldați. Am făcut totul”, a explicat fostul lider...
  1. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  2. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  3. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
  4. Descoperire uluitoare a astronomilor: Planeta cu o formă ciudată, non-sferică VIDEO
  5. Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO
  6. Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO
  7. Fenomen neobișnuit în Extremul Orient: Nave fantomă apărute pe coasta Rusiei FOTO VIDEO
  8. Erupțiile solare pot afecta grav viața pe Pământ: Catastrofă la nivel mondial VIDEO
  9. Un satelit rusesc de 20 de tone urmează să lovească Pământul. Unde se va prăbuși LIVE VIDEO
  10. Fenomenul neobișnuit despre care lumea nu știe: Pământul își pierde din atmosferă VIDEO