Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.196 secunde)

Articole despre "kosovo"

Căile ascunse ale Gazprom în România. Concernul sârb care deține benzinăriile, cadoul primit de Moscova pentru Kosovo

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 03:01
Căile ascunse ale Gazprom în România. Concernul sârb care deține benzinăriile, cadoul primit de Moscova pentru Kosovo
Grupul Gazprom, controlat de statul rus, este cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume.

Gigantul rus controlează 17% din rezervele mondiale cunoscute de gaze naturale și deține 20% din producția mondială.

Gazprom deține monopolul extracției și producției rusești de gaze naturale, unde deține 60% din rezerve și 85% din producție.

Gazprom lucrează prin sute de filiale, subsidiare și firme implicate în toate domeniile energetice, deține propria bancă - Gazprombank și echipa de fotbal Zenit Sankt Petersburg.

În prezent, Gazprom se află pe lista companiilor rusești aflate sub sancțiunile totale impuse de SUA. În timp ce UE ezită și s-a limitat deocamdată doar la a impune niște restricții împotriva Gazprom.

Practic, Comisia Europeană a impus câteva sancțiuni care includ interdicții ample împotriva investițiilor noi în sectorul energetic al Rusiei. Măsura va afecta companiile petroliere ruse Rosneft, Transneft și Gazprom Neft, dar membrii UE vor putea în continuare să cumpere petrol și gaze de la aceste companii.

La fel se întâmplă și cu Gazprombank care în SUA și Marea Britaie se află sub interdicție, iar în UE încă nu. Și asta cu toate că unii analiști consideră că Gazprombank preia rolul băncii centrale a Rusiei care a fost sancționată de Occident.Președintele Gazprom este longevivul Alexey Borisovich Miller, un prieten vechi și devotat al președintelui rus Vladimir...

Un subofițer român a murit în Kosovo. Peste o lună urma să se întoarcă acasă

Marti, 15 Martie 2022, ora 08:28
Un subofițer român a murit în Kosovo. Peste o lună urma să se întoarcă acasă
Plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman, în vârstă de 43 de ani, aflat în misiune în Kosovo, a decedat luni, 14 martie, din cauza unor afecțiuni medicale.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, în dimineața de 14 martie, subofițerul a acuzat stări de rău, însoțite de amețeli, fiind internat de urgență într-un spital din Priștina. Cu toate eforturile echipei de medici, subofițerul a decedat în seara aceleiași zile, cauza decesului fiind o embolie pulmonară acută.

Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operații Kosovo, din luna iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie a acestui an.

Militarul, în vârstă de 43 de ani, era angajat în M.Ap.N. din anul 2000, fiind veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan. Era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Rusia încearcă să provoace dezordine și în Balcani. Cum s-au activat brusc cercurile sârbe pornite să preseze Kosovo ANALIZĂ

Vineri, 11 Martie 2022, ora 22:21
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Rusia încearcă să provoace dezordine și în Balcani. Cum s-au activat brusc cercurile sârbe pornite să preseze Kosovo ANALIZĂ
Liderii din Balcanii de Vest au cerut UE și NATO să accelereze analizarea cererilor de aderare ale țărilor lor și să consolideze apărarea împotriva interferenței Rusiei.

Asta pentru că Moscova este posibil să-și extindă confruntarea cu Occidentul făcând presiuni asupra Serbiei să submineze independența Kosovo și a altor state din Balcanii de Vest, au avertizat liderii regionali, scrie The Guardian.

Prim-ministrul kosovar, Albin Kurti, a avertizat că „este în interesul Federației Ruse să aibă noi fronturi de luptă pentru că nu vrea să se întoarcă la pace”.

Președintele Kosovo, Vjosa Osmani, a prezis că „Rusia, prin destabilizarea Balcanilor de Vest, va căuta să destabilizaze întreaga Europă” și a spus că Moscova folosește Serbia pentru a pune în pericol valorile democratice.

Šefik Džaferović, membrul bosniac (musulman bosniac) al președinției tripartite a Bosniei-Herțegovinei, a avertizat că țara sa este deosebit de vulnerabilă la amestecul Rusiei, întrucât Milorad Dodik, membrul sârb al președinției care are legături strânse cu Kremlinul, amenință să se retragă. Retragerea sârbilor bosniaci din armata națională, sistemul judiciar și sistemul fiscal, anulează de fapt, tratatul de pace de la Dayton care a pus capăt războiului în 1995.

„Dodik încearcă să profite de faptul că atenția Occidentului este concentrată asupra Ucrainei”, a spus Džaferović pentru The Guardian. „El...

Premierul Albaniei anunță un posibil referendum pentru unirea cu Kosovo. Serbia reclamă subminarea securității regionale

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 20:11
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Premierul Albaniei anunță un posibil referendum pentru unirea cu Kosovo. Serbia reclamă subminarea securității regionale
Premierul Albaniei, Edi Rama, a anunțat luni, 29 noiembrie, că nu exclude varianta organizării unui referendum privind unirea țării cu Kosovo.

În cadrul unei reuniuni interguvernamentale albanezo-kosovare, desfăşurate la Elbasan, șeful guvernului a precizat că ar vota în acest sens.

Premierul kosovar, Albin Kurti, a subliniat că nu se opune ideii, dar că un astfel de act face parte dintr-un proces care nu se află sub controlul guvernului său.

În cadrul întâlnirii, cei doi lideri au convenit să elimine de facto dintre țările lor. Au fost semnate acorduri care prevăd relaxarea controalelor pentru mărfuri, eliminarea controlului la frontieră pentru vehicule și implementarea permiselor de ședere și muncă de cinci ani pentru cetățenii care doresc să se mute în fiecare țară, potrivit Euractiv.

Declarațiile celor doi oficiali au fost denunțate la scurt timp de premierul sârb, Ana Brnabic. ”Este o altă piatră în subminarea bazelor stabilității și securității regionale”, a declarat oficialul, în contextul în care Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo.

Conform unui sondaj realizat de Euronews Albania, circa 80% dintre albanezi ar vota în favoarea unirii cu Kosovo.

Scandalul dintre Serbia și Kosovo a ajuns și în fotbal. Un fost jucător al lui Liverpool, acuzat dur VIDEO

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 17:17
Scandalul dintre Serbia și Kosovo a ajuns și în fotbal. Un fost jucător al lui Liverpool, acuzat dur VIDEO
Federaţia sârbă de fotbal a anunţat că va face o plângere la FIFA împotriva mijlocaşului elveţian Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, după un incident petrecut la interviurile după meciul Elveţia - Irlanda de Nord, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează lesoir.be.


Sâmbătă, jucătorul echipei Olympique Lyon, fost la Liverpool, a răspuns întrebărilor la tradiţionalele interviuri de după meci, când un suporter, care a profitat de neatenţia agenţilor de securitate, a venit în spatele jucătorului şi i-a pus pe umeri o bluză cu emblema UCK (Armata de Eliberare din Kosovo). Shaqiri a zâmbit, şi-a dat jos bluza şi a pus-o deoparte.

Un imbécile a fait mettre à Shaqiri une veste avec le blason de l'UCK (🤮), qui l'a retiré par réflexe.

Cette organisation a été accusée par divers rapports d'épuration ethnique organisée envers les serbes et divers trafics. pic.twitter.com/T7ajwgU6DE— Боки (@stnj_boki) October 10, 2021


"În prezent, pregătim o scrisoare de protest pe care o vom trimite FIFA în timpul zilei. Vom cere o reacţie urgentă şi cele mai dure sancţiuni împotriva lui Shaqiri, pentru promovarea organizaţiei teroriste criminale UCK, în timpul declaraţiilor acordate pesei", a declarat secretarul general al forului sârb, Jovan Surbatovici, pe site-ul federaţiei de la Belgrad.

Shaqiri a fost apărat de federaţia, considerând că nu este vinovat în niciun fel pentru acest gest.

"Este...

NATO anunţă intensificarea patrulărilor de-a lungul Kosovo

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 21:32
NATO anunţă intensificarea patrulărilor de-a lungul Kosovo
Forţa Alianţei Nord-Atlantice a anunţat luni că şi-a intensificat patrulările în Kosovo, după o escaladare a tensiunilor în nordul teritoriului la frontiera cu Serbia, care a trimis blindate în apropiere de fosta sa provincie, relatează France Presse.

Comunitatea internaţională, cu Uniunea Europeană în frunte, a lansat un apel la o 'dezescaladare' şi la 'dialog' în faţa acestei noi crize între Kosovo şi Serbia, care nu a recunoscut niciodată autoproclamata independenţă în 2008 a acestui teritoriu locuit de o majoritate de etnici albanezi.

Relaţiile deja dificile între cei doi vecini s-au complicat şi mai mult cu o săptămână în urmă, când guvernul kosovar a trimis unităţi speciale de poliţie în nord, o regiune populată de o majoritate de etnici sârbi care nu recunosc puterea de la Pristina.

Acuzând Pristina de 'provocare', Belgradul a ridicat nivelul de alertă al armatei sale în zona de frontieră. Potrivit unui corespondent AFP în zonă, Serbia a desfăşurat luni patru vehicule blindate la 2 km de un post de frontieră, în timp ce avioanele sale de vânătoare au survolat o zonă din apropierea graniţei, pentru prima oară după războiul sângeros între forţele sârbe şi separatiştii albanezi (1998-1999).

Luni, situaţia la frontiera dintre Serbia şi Kosovo era calmă, în pofida acestor mişcări militare, notează AFP.

Unităţi speciale kosovare au fost desfăşurate pentru a superviza decizia Pristinei...

Tensiuni la granița dintre Serbia și Kosovo. Preşedintele sârb susține că situaţia este foarte „gravă şi dificilă"

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 07:21
Tensiuni la granița dintre Serbia și Kosovo. Preşedintele sârb susține că situaţia este foarte „gravă şi dificilă"
Sârbii din nordul Kosovo au blocat luni drumurile în apropierea punctelor de trecere a frontierei cu Serbia, după ce autorităţile au interzis accesul maşinilor cu numere de înmatriculare sârbe în Kosovo, transmite Reuters.

Poliţia din Kosovo îi obligă pe toţi şoferii din Serbia să-şi scoată sau să ascundă plăcuţele maşinii şi să folosească plăcuţe de înmatriculare temporare, care sunt valabile 60 de zile şi costă 5 euro.

Serbia, care a pierdut controlul asupra Kosovo în 1999 după bombardamentele NATO, nu recunoaşte Kosovo şi nu a permis accesul maşinilor cu numere de înmatriculare din Kosovo în ţară.

Aproximativ 50.000 de sârbi care locuiesc în nordul Kosovo, care se învecinează cu Serbia, refuză să recunoască autorităţile de la Pristina şi, deoarece restricţiile au intrat în vigoare luni, zeci de maşini şi camioane au blocat drumurile în semn de protest.

Poliţia din Kosovo s-a desfăşurat în echipamente anti-revoltă pe măsură ce blocajele s-au amplificat.

Primul ministru kosovar, Albin Kurti, a declarat că măsura nu a fost luată pentru a afecta şoferii, ci este o măsură reciprocă împotriva Belgradului.

"Astăzi nu se întâmplă nimic ilegal sau discriminatoriu. La fel ca ieri, azi şi mâine, cetăţenii sârbi se vor deplasa liber şi în siguranţă", a spus Kurti în Parlament”.

Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat că situaţia este foarte "gravă şi dificilă"....

Civili sârbi și poliţişti kosovari răniți în urma unor ciocniri violente în nordul Kosovo

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 16:26
Civili sârbi și poliţişti kosovari răniți în urma unor ciocniri violente în nordul Kosovo
Poliţişti kosovari şi civili sârbi - al căror număr nu a fost făcut public deocamdată - au fost răniţi miercuri, 13 octombrie, în nordul Kosovo în timpul unor ciocniri separate, ca urmare a unor operaţiuni de combatere a activităţii de contrabandă efectuate de poliţia kosovară, transmite AFP.


Forţele de ordine kosovare au recurs la gaze lacrimogene, potrivit unor surse poliţieneşti şi medicale, într-un nou puseu de tensiune în relaţiile şi aşa acutizate între Belgrad şi fosta sa provincie, notează agenţia de presă citată.

Un sârb, grav rănit de glonţ, a fost spitalizat, în timp ce alţi civili sârbi au fost răniţi de pietre aruncate asupra lor, a declarat pentru agenţia de presă franceză Zlatan Elek, directorul spitalului din Mitrovica, oraş situat în nordul Kosovo şi divizat între sârbi şi albanezi kosovari.

Potrivit unui comunicat al poliţiei kosovare, şase dintre ofiţerii săi au fost de asemenea răniţi în urma acestor ciocniri.

Primul proces deschis pentru crime de razboi din Kosovo. Comandant acuzat de tortura si detentie arbitrara

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 07:43
Primul proces deschis pentru crime de razboi din Kosovo. Comandant acuzat de tortura si detentie arbitrara
In luna septembrie a acestui an urmeaza sa se deschida in fata unui tribunal special din Haga procesul unui fost comandant al gherilei de independenta albaneze, acuzat de crime de razboi comise in Kosovo in timpul razboiului de independenta, noteaza AFP.

Salih Mustafa, un fost comandant al Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK), este primul judecat de tribunalul care l-a inculpat si pe fostul presedinte al Kosovo (2016-2020) Hashim Thaci.

Salih Mustafa este acuzat de detentie arbitrara, tratament crud si tortura in cazul a cel putin sase civili intr-un centru de detentie in aprilie 1999, la Zllash, in Kosovo, precum si de uciderea unui prizonier.

Ca membru al UCK, el a fost activ in timpul razboiului in nordul Kosovo. Ulterior, a condus serviciile de informatii ale Fortei de Securitate a Kosovo, o forta usor armata provenita din UCK atunci cand aceasta din urma a fost demilitarizata.

Procesul lui Salih Mustafa va incepe la 15 septembrie, cu o luare de cuvant a procurorului si avocatului victimelor, a declarat tribunalul. Primii martori vor fi audiati cu incepere de la 20 septembrie.

Fostul presedinte kosovar si fost lider politic al UCK Hashim Thaci - care a demisionat la 5 noiembrie 2020 dupa inculparea sa - si alti trei suspecti se confrunta, de asemenea, cu acuzatii de crime de razboi si crime impotriva umanitatii care ar fi fost comise intre 1998 si 1999. Data procesului lor nu este inca cunoscut.

In conflictul din perioada 1998-1999, soldat cu 13.000 de...

Explicatiile unei rusini istorice. Cum a ajuns Romania sub Kosovo la handbal masculin. Ce spune selectionerul

Luni, 03 Mai 2021, ora 16:54
Explicatiile unei rusini istorice. Cum a ajuns Romania sub Kosovo la handbal masculin. Ce spune selectionerul
Antrenorul Rares Fortuneanu a declarat, dupa ce nationala de handbal masculin a ratat calificarea la CE2022, ca aceasta a fost pierduta la cele doua meciuri cu Kosovo, din care Romania a scos un singur punct din patru posibile, conform news.ro.

Tricolorii au fost invinsi, duminica seara, de Muntenegru, scor 23-19, in ultimul meci din grupa 8 preliminara a CE2022, astfel ca au incheiat grupa pe ultimul loc si au ratat turneul final.

"Am avut doua scenarii favorabile: victoria sau meciul egal, ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus in Muntenegru sa castigam, stiind ca ei au avut doua meciuri in patru zile. Am incercat sa pregatim faza defensiva si sa profitam de cele doua schimbari pe care ei le-au propus ca sa marcam goluri pe contraatac si faza a doua, lucru care nu a functionat asa cum trebuie.

Apararea a mers bine, dar nu am reusit sa inscriem pe contraatac. Acest lucru ne-a defavorizat, pentru ca pe faza ofensiva nu am reusit sa gasim solutii usoare. Ei au avut o aparare agresiva, ceea ce i-a favorizat si au avut impact pe linia noastra de 9 metri.

Echilibrul s-a rupt la inceputul reprizei a doua, pe greselile noastre individuale, care au fost in numar de 18. Toata repriza a doua a trebuit sa fim in urmarire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit sa nu facem greseli in atacul pozitional", a spus antrenorul Rares Fortuneanu.

"Calificarea s-a pierdut la cele doua meciuri cu Kosovo. Din pacate, este inca o campanie pentru Campionatul...

O femeie de 38 de ani a fost aleasa presedinte al Kosovo. Cine este Vjosa Osmani

Duminica, 04 Aprilie 2021, ora 22:22
O femeie de 38 de ani a fost aleasa presedinte al Kosovo. Cine este Vjosa Osmani
Jurista Vjosa Osmani a fost aleasa duminica, 4 aprilie, de catre deputati presedintele Kosovo, consacrand astfel instalarea la putere a unei noi generatii, hotarate sa puna capat coruptiei, informeaza AFP.

Vjosa Osmani, 38 de ani, cea mai populara personalitate politica din Kosovo, a obtinut 71 de voturi din partea celor 82 de deputati prezenti, mai mult decat cvorumul necesar, potrivit numaratorii oficiale.

Parlamentul kosovar s-a reunit initial sambata seara pentru a se pronunta asupra candidaturii lui Vjosa Osmani, dar parlamentari ai opozitiei si minoritatii sarbe au boicotat sesiunea, iar cvorumul necesar de 80 de deputati din totalul de 120 pentru validarea alegerilor nu a fost indeplinit.

Fostul presedintele din Kosovo a fost arestat in noiembrie 2020, la scurt timp dupa demisia din functie.

Vjosa Osmani este aliata noului prim-ministru reformist al Kosovo, Albin Kurti. Miscarea de stanga Vetevendosje (VV, Autodeterminare) a lui Kurti a castigat detasat alegerile legislative din februarie, cu peste 50% din voturi.

Recentele alegeri au confirmat prabusirea vechii garzi a fostilor comandanti separatisti din razboiul impotriva fortelor sarbe (1998-99), care au dominat viata politica mai bine de un deceniu.

Gheorghe Tadici nu poate sa doarma linistit dupa umilinta Romaniei la handbal: "Ne-a batut comuna Kosovo"

Luni, 15 Martie 2021, ora 15:08
Gheorghe Tadici nu poate sa doarma linistit dupa umilinta Romaniei la handbal: "Ne-a batut comuna Kosovo"
Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a fost invinsa de "comuna Kosovo" in preliminariile EURO 2022, facand referire la aria extrem de mica de selectie a selectionatei infiintate in urma cu doar sase ani.

"Nu stiu care e cuvantul mai grav, umilinta sau rusine. Ne-a batut comuna Kosovo... E ca si cum ar juca o comuna de la noi cu o echipa din Bucuresti", a spus antrenorul formatiei feminine HC Zalau.

Tadici a explicat ca infrangerea umilitoare cu Kosovo a fost cauzata de modul in care a fost gestionat handbalul romanesc masculin in ultimii zece ani.

"Problema este modul in care a fost gestionat handbalul masculin in ultimii 10 ani... Ma refer la faptul ca s-a jucat fara numar de straini, de abia de anul acesta s-a introdus obligatia de a avea doi romani in teren. Sa ne uitam care e viitorul handbalului masculin...

Stiti unde suntem cu juniorii si cu tineretul, adica anticamera echipei nationale? Va spun eu, in grupa a doua valorica, acolo suntem. Pentru prima data de 30 de ani incoace sau mai mult. Deci viitorul handbalului masculin nu suna bine atata timp cat realitatea este asta, ca suntem in grupa a doua valorica si cu juniorii, si cu tineretul", a precizat Gheorghe Tadici.

Echipa nationala masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa de selectionata Kosovo, cu 30-25 (16-12), duminica seara, in Sala Polivalenta ''Ioan Kunst-Ghermanescu'' din Bucuresti, in Grupa a 8-a din faza a...

Kosovo, a treia tara din lume care isi deschide ambasada din Israel la Ierusalim: "Angajamentul asumat in Biroul Oval este astazi respectat"

Luni, 15 Martie 2021, ora 07:41
Kosovo, a treia tara din lume care isi deschide ambasada din Israel la Ierusalim: "Angajamentul asumat in Biroul Oval este astazi respectat"
Kosovo si-a deschis duminica ambasada sa din Israel in Ierusalim, urmand exemplul SUA si al Guatemalei, care sunt singurele tari care au ambasade in acest oras al carui statut se afla in centrul conflictului israeliano-palestinian, transmite Reuters.

Kosovo, care este majoritar musulman, a promis sa isi stabileasca ambasada in Ierusalim, atunci cand a stabilit anul trecut relatii diplomatice cu Israelul, cu sustinerea Statelor Unite.

Ministerul de Externe din Kosovo a afirmat pe Twitter ca prin deschiderea ambasadei "angajamentul asumat in Biroul Oval este astazi respectat".

Israelul priveste noile legaturi cu Kosovo ca parte a unei normalizari mai largi a relatiilor cu state arabe si musulmane, in cadrul acordului intermediate de fostul presedinte american Donald Trump.

Wasel Abu Youssef, membru al comitetului executiv al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, a afirmat ca deschiderea ambasadei Kosovo in Ierusalim contravine rezolutiilor Natiunilor Unite si are rolul "sa slabeasca cauza palestiniana".

Nu a fost anuntata o data oficiala pentru ceremonia oficiala de deschidere.

Joi, Cehia a deschis un birou diplomatic in Ierusalim, o filiala a ambasadei sale din Tel Aviv, o masura criticata de palestinieni si de Liga Araba.

Statutul Ierusalimului este unul dintre cele mai dificile obstacole in calea unui acord de pace intre Israel si palestinieni, care, cu un sprijin international larg, vor ca Ierusalimul de Est, ocupat de Israel in razboiul din...

Presedintele federatiei de handbal, despre esecul rusinos cu Kosovo: "Umilinta e mult spus"

Luni, 15 Martie 2021, ora 14:05
Presedintele federatiei de handbal, despre esecul rusinos cu Kosovo: "Umilinta e mult spus"
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca infrangerea suferita de echipa nationala masculina a Romaniei in partida cu reprezentativa statului Kosovo este una dureroasa, precizand insa ca nu se poate vorbi de o umilinta.

"Umilinta este un cuvant greu si e mult spus. E prea mult din punctul meu de vedere. In schimb pot spune ca e o nefericire totala. Referitor la nationalele recent infiintate, sa nu uitam, Croatia a devenit independenta in 1995 si in 1996 a fost campioana olimpica. Adica in zona ex-iugoslava nu prea poti sa spui ca e o nationala nou-infiintata. Daca ne uitam si la ultimul Campionat Mondial, multe tari din fosta Iugoslavie au fost acolo. Dar in contextul actual este o infrangere care doare", a declarat Dedu.

El a precizat ca Romania mai are inca sanse de calificare la Campionatul European din 2022.

"Din punctul meu de vedere egalul din Kosovo a fost foarte greu de digerat, deci va imaginati cum este infrangerea de pe teren propriu. Cum privesc situatia in momentul de fata? A trecut, vom vedea ce s-a intamplat. Antrenorul echipei nationale m-a sunat de dimineata si mi-a spus ca va face o analiza. Sansele de calificare exista in continuare si, neputand da timpul inapoi, vom vedea ce putem face sa fie bine la final", a completat presedintele federatiei.

Intrebat daca postul selectionerului Rares Fortuneanu este in pericol dupa acest esec, Alexandru Dedu spus: "Nu sunt eu in masura sa dau...

Nationala de handbal masculin, rezultat rusinos in Kosovo. Repriza secunda de cosmar. Au scazut sansele de calificare la Euro

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 22:15
Nationala de handbal masculin, rezultat rusinos in Kosovo. Repriza secunda de cosmar. Au scazut sansele de calificare la Euro
Nationala de handbal masculin a Romaniei a remizat miercuri, la Pristina, cu reprezentativa Kosovo, scor 23-23 (14-9), in etapa a 3-a din grupa 8 preliminara a Campionatului Europan din 2022, conform news.ro.

Principalii marcatori tricolori au fost Grigoras si Neagu, cu cate 4 goluri.

In urma rezultatului, Romania ramane pe locul 2 in grupa 8, cu 3 puncte, dupa liderul Suedia, cu 6. Muntenegru este pe locul 3, cu 2 puncte, iar Kosovo pe locul 4, cu 1 punct.

Returul cu Kosovo va avea loc in 14 martie, la Bucuresti.

In primele doua etape, tricolorii au obtinut rezultatele: 30-33 cu Suedia si 36-27 cu Muntenegru. In ultimele doua meciuri ale grupei, Romania va juca in 28 aprilie, cu Suedia (la Sibiu), respectiv cu Muntenegru, in 2 mai (Podgorica).

Cele opt grupe de calificare sunt formate din cate patru echipe, in total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante.

Natiunile gazda, Ungaria si Slovacia, alaturi de campioana europeana Spania si finalista ultimei editii Croatia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele doua clasate din fiecare grupa, plus inca patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai buna linie de clasament. Acestea vor fi determinate intr-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt in total), in care se vor lua in calcul doar rezultatele obtinute cu formatiile de pe primele doua locuri din fiecare grupa.

Partidele de calificare se...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă ce are șanse să devină o mare putere europeană
  7. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  8. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  9. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  10. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă