Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.097 secunde)

Articole despre "litoral romanesc"

Incidentul din Polonia: cum se poate apăra România

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 20:00
Incidentul din Polonia: cum se poate apăra România
România nu a convocat o reuniune de urgență a CSAT și nici nu s-a grăbit cu reacțiile oficiale, dar și-a declarat prin mai multe canale solidaritatea cu Varșovia.

„Este puţin probabil să fi fost trasă din Rusia", a precizat azi dimineață la prima oră președintele american Joe Biden, înainte de raportul final al experților care va arăta exact traiectoria și proveniența rachetei care a lovit spațiul polonez, deci spațiul Alianței Nord Atlantice. De altfel, Varșovia a invocat aseară eventualitatea activării Articolului 4 din Tratatul NATO, care precizează că „Părțile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este amenințată integritatea teritorială, independența politică sau securitatea vreuneia dintre Părți”. Altfel spus, ar putea fi vorba despre o reuniune a miniștrilor Apărării sau chiar a liderilor statelor membre ale Alianței. Acest articol a fost aplicat la două zile după invazia rusă în Ucraina, pe 24 februarie 2022, la cererea statelor din flancul estic al NATO.

Aseară, Kievul a acuzat Rusia de atacul asupra Poloniei, în urma căruia au murit doi civili, și a cerut imediat prin vocea ministrului de Externe o reuniune de urgență a NATO cu participarea Ucrainei. Franța a încercat să tempereze lucrurile, spunând că e nevoie de „cea mai mare prudență” atunci când se evaluează originea rachetei care a aterizat în Polonia și insistând că „multe țări au...

Copii obligați să cerșească pe litoralul românesc. Din grupare făceau parte inclusiv părinții minorilor

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 15:31
Copii obligați să cerșească pe litoralul românesc. Din grupare făceau parte inclusiv părinții minorilor
Patru persoane au fost reţinut de procurorii constănţeni, după ce au obligat să cerşească opt minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, aceştia acţionând în Mangalia, Neptun, Jupiter şi Venus.


Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii DIICOT Constanţa au reţinut patru persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei, faptele având loc în lunile iulie şi august 2022.

“Membrii grupului infracţional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a opt minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani şi abuzând de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat, i-au transportat şi controlat, succesiv, pe raza municipiului Mangalia şi staţiunilor Neptun, Jupiter şi Venus, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forţat (vânzarea ambulantă de suveniruri pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) şi al obligării la practicarea cerşetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi. Unul dintre inculpaţi a acţionat îndeosebi pe linia coordonării, controlării şi îndrumării celorlalţi membri, contabilizând sumele de bani obţinute de către minorii traficaţi şi realizând aprovizionarea cu suvenirurile pe care minorii le...

Nouă hoteluri de pe litoralul românesc, scoase la licitație de un fond de investiții. Unitățile de cazare se află chiar pe plajă

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 11:56
Nouă hoteluri de pe litoralul românesc, scoase la licitație de un fond de investiții. Unitățile de cazare se află chiar pe plajă
Nouă hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie de fondul de investiţii Transilvania Investments.

Propunerea va fi discutată în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni, din 29 noiembrie.

Transilvania Investments deţine în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga ţară, sectorul ospitalităţii acoperind 25% din portofoliul fondului.

”Nouă importante hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-şi repoziţiona portofoliul pe care îl deţine în sectorul ospitalităţii. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni”, anunţă fondul, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deţinute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiţii pe termen lung în acest domeniu şi de a maximiza randamentul acestora.

”Alături de echipa de consultanţi implicată, fondul de investiţii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte...

Black friday în turism: vacanțe pentru sezonul următor de la 26 de lei pe noapte pe litoralul românesc. Condițiile care trebuie îndeplinite

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 17:49
Black friday în turism: vacanțe pentru sezonul următor de la 26 de lei pe noapte pe litoralul românesc. Condițiile care trebuie îndeplinite
Campania Black Friday din luna noiembrie s-a extins de la electronice și electrocasnice la o gamă variată de produse și servicii.

Inclusiv la vacanțe sunt campanii promoționale de Black Friday.

Pentru litoralul românesc, mai multe hoteluri din stațiunile de la mare oferă, pentru vara viitoare, sejururi cu reduceri și de 60%. Singura condiție este ca vacanțele să fie cumpărate în intervalul 10-13 noiembrie, potrivit europafm.ro.

„Cumpărat în această perioadă, un sejur de cinci nopți la un hotel de două stele costă de la 260 de lei camera dublă, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare pentru o singură persoană costă 26 de lei”, a declarat un reprezentant al unei platforme.

„La o unitate de 3 stele din Jupiter, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă 89 de lei/camera dublă. Tot la 3 stele, dar în stațiunea Mamaia, prețurile pe noapte pornesc de la 129 de lei camera dublă, pachet ce include cazare și mic dejun”, scrie sursa citată.

Cei care optează pentru variantele all inclusive pot rezerva de Black Friday un pachet la o unitate de cazare de 3 stele din Mamaia cu tarife pornind de la 340 de lei/camera dublă/noapte.

Peste 120 de hoteluri de pe litoralul românesc participă la campania de Black Friday.

Fără baruri pe plajele noi de pe litoralul românesc. "Nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ"

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 10:24
Fără baruri pe plajele noi de pe litoralul românesc. "Nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ"
Hotelierii nu vor mai putea amplasa baruri pe porțiunile noi de plajă de pe litoralul românesc.

Pe plajele extinse nu se va putea construi nimic timp de cinci ani, iar hotelierii cer soluții de la ministerul Mediului. Concret, proiectul privind extinderea plajelor de pe litoral presupune ca România să aibă peste 200 de hectare noi de nisip, potrivit Antena 3.

Totuși, în acest interval de cinci ani cât durează dezvoltarea proiectului, hotelierii nu vor putea exploata economic porțiunile noi.

"Ce facem cu plajele în 2023 este o urgenţă imediată, pentru că sunt pachete deja puse în vânzare pentru vacanțele pe Litoral 2023. Este nevoie de beach-baruri pe plajă, înțelegem, da, nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ", spune Corina Martin - patronatul turistic, potrivit sursei citate.

"Pentru beach-baruri înțeleg că este o problemă pe plan local, că există posibilitatea construirii lor fără plan de urbanism, acolo probabil va trebui să găsim împreună cu Ministerul Dezvoltării o excepţie de la regula generală, să asigurăm construcţii temporare, pe perioadă scurtă, care să servească aceastui scop", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Există o iniţiativă de a muta plajele din administrarea Guvernului la primarii staţiunilor. Totuşi, întrucât realizarea unui plan urbanistic zonal este în desfăşurare, primarii vor sa mai astepte.

"Voi fi unul din semnatari....

Cum arată litoralul românesc după 3 zile de furtuni. „Alge adunate în minivacanță, cât într-o lună” FOTO

Joi, 18 August 2022, ora 11:43
Cum arată litoralul românesc după 3 zile de furtuni. „Alge adunate în minivacanță, cât într-o lună” FOTO
Reprezentanții Apele Române Dobrogea-Litoral au transmis joi, 18 august, într-o postare pe Facebook, faptul că litoralul românesc s-a confruntat cu o cantitate foarte mare de alge.

După 3 zile în care au fost furtuni, algele s-au înmulțit pe litoral.

Specialiștii spun că au strâns aproape trei mii de tone de alge.

„Alge adunate în minivacanță, cât într-o lună

🌿În minivacanța de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor 🌊care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării și le-au adus la mal.

🚜În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge și aceeași cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022.
🏖Pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță.

💧Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, gestionează plajele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de km, cuprins între localitățile Corbu și Vama Veche, aparținând de 10 primării (Unități Administrativ-Teritoriale)”, au transmis reprezentanții...

Turistul care a mai dat o șansă litoralului românesc: ”E așa cum îmi aduceam aminte. Aglomerat, scump, țipete, hore”

Luni, 29 August 2022, ora 10:12
Turistul care a mai dat o șansă litoralului românesc: ”E așa cum îmi aduceam aminte. Aglomerat, scump, țipete, hore”
O româncă a decis să mai dea o șansă litoralului românesc, după ani de zile în care nu a mai fost la mare în țara noastră, în speranța că s-a schimbat ceva. Totuși, a rămas cu un gust amar, susținând că totul e exact așa cum își aduce aminte.


A ales să meargă în Saturn pentru că, spune ea, este o stațiune despre care a auzit numai de bine. A fost dezamăgită atât de atmosferă, cât și de mâncare.

”Nu am mai fost pe litoralul patriei de mulți ani. Am mai încercat în urmă cu 2 ani pentru un weekend în Năvodari, un eșec total. Acum sunt în Saturn, mi l-a lăudat toată lumea. Este așa cum îmi aduceam aminte de când eram mică: aglomerat, scump, țipete, hore, țânțari pe pereți.

Hotelul este vechi, cu pretenții de 3 stele. Piscina mare și curată. Mâncarea de la hotel foarte bună. 15 lei un pahar de suc la dozator. Hamsii cleioase, pizza bună. Un "domn" cu 2 farfurii pline de cârnăciori la micul dejun”, a scris femeia pe grupul de Facebook Forum Litoral România.

Mai mulți români i-au recomandat alte destinații de pe litoralul românesc, susținând că Saturn nu este o alegere bună.

”Încercați Mamaia Nord, Costinești, Vadu, Corbu, o să vă placă cu siguranță!”

”O recomandare proastă, Saturn”, au scris doi români.

Turist care a mai dat o șansă litoralului românesc: "Te ia durerea de cap, nu mai vin vreodată. Asta este hoție"

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 16:41
Turist care a mai dat o șansă litoralului românesc: "Te ia durerea de cap, nu mai vin vreodată. Asta este hoție"
Sezonul estival se apropie de final, însă unii turiști își fac abia acum vacanța la mare datorită prețurile anunțate în cadrul programului Litoralul pentru toți.

Este cazul unui român care a ajuns în luna septembrie la mare și se plânge de prețurile mari pe care le-a găsit la cazare și de plajele neîntreținute, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Am zis să dăm o ultimă șansă litoralului românesc să vedem dacă s-a schimbat ceva. Dezolant. 2 săptămâni am căutat cazare, prețuri de te ia durerea de cap. Un apartament 2 camere între 250 și 500/noapte, în extra sezon.

În condițiile în care litoralul (Mamaia) este gol, dacă găsești 50 de pers pe o rază de 1 km, iar cei întâlniți jumătate ucraineni. Dar să revenim la punctele plus și minus.

Păi pe plus ar fi că plajele sunt goale ai unde sta, sezlongurile (am dat și 6 ron pe unul cu umbrela și măsuță) goale și ele.

Restaurantele, nu trebuie să atepti prea mult să vină masă, dar nici prea multe nu mai au.

În minus, plaja, dacă găsești un metru 2 de nisip e ok, în rest scoici cât cuprinde, știu le aduce marea, nu voi cei ce aveți în grijă plajele, dar totuși, asta în zona summerland.

În zona Flora, cazino am găsit nisip fin.

Cazarea ce să zic, pozele cred că sunt făcute acum câțiva ani, și interesul este să îți ia banii.

Două prosoape la 3 persoane, unul era deja rupt.

Comisioane pentru plata cu card de...

Turistă după vacanța pe litoralul românesc: "Nu recomand această stațiune pentru o familie cu copil mic. Mi-am făcut niște răni incredibile"

Sambata, 27 August 2022, ora 09:44
Turistă după vacanța pe litoralul românesc: "Nu recomand această stațiune pentru o familie cu copil mic. Mi-am făcut niște răni incredibile"
Sezonul estival se apropie de final, însă sunt turiști care își fac în continuare planul de vacanță. De obicei, vremea rămâne caldă și pe parcursul lunii septembrie, prețurile scad, iar cei care nu au copii ce încep școala pleacă în concediu.

Românii care și-au încheiat vacanțele își împărtășesc impresiile pe grupurile dedicate.

Este cazul unei mame care după zilele petrecute în Eforie Nord nu recomandă această stațiune celor care au copii mici, după cum a scris pe Facebook.

"Bună dimineața, nu recomand concediu de familie cu copil mic în Eforie Nord sub nicio formă.

Nu ai acces cu căruciorul peste tot, pe plajă trebuie să cobori scări și pe unde se poate coborî e îmbulzeală mare sau trec mașini.

E foarte multă lume, manele pe plajă, șezlonguri atât de apropiate de mal încât își bagă ăia picioarele în apă (imaginați-vă cu cărucior într-o mână, copilul în alta, trecând prin apă, că nu poți să treci de șezlong).

Te obligă să iei 2 șezlonguri adică 100 lei la zi, loc de cearceaf, cum zic ei, doar dacă te duci cu noaptea în cap, că toți stau îmbulziți plus și în apă.

Străzile! Vai de ele străzi. Jeg, peturi, sparte. Ce mai! O adevărată splendoare să umbli cu căruciorul.

Pe faleză, servire în sictireală, plus manele sau sârbe aferente.

Unde a meritat e la centru de recuperare Techirghiol! Acolo un maaare DA. 30 lei intrarea sau 10 intrări 200 lei....

Cât te costă un weekend pe litoralul românesc în minivacanța de Sf. Maria. Peste 200.000 de turiști sunt așteptați la mare

Joi, 11 August 2022, ora 23:40
Cât te costă un weekend pe litoralul românesc în minivacanța de Sf. Maria. Peste 200.000 de turiști sunt așteptați la mare
Românii vor avea parte de un weekend prelungit datorită zilei libere acordată luni, 15 august, când este sărbătorită Sfânta Maria. O bună parte dintre ei vor profita de ocazie pentru o fugă pe litoralul românesc, iar hotelierii se așteaptă să funcționeze la capacitate maximă.


Mai exact, pe litoralul românesc sunt așteptați peste 200.000 de turiști în intervalul 13-15 august, potrivit unei analize realizate de un tur-operator, adică cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival.

Potrivit aceleiași analize, se rezervă mai ales pachete de trei nopți de cazare, de vineri până luni.

Cât te costă minivacanța de Sf. Maria pe litoralul românesc

Am selectat intervalul 12-15 august, pentru doi adulți, iar cele trei nopți de cazare pornesc de la câteva sute de lei și ajung să depășească 5.000 de lei, în funcție de stațiune și hotel. De asemenea, numărul ofertelor disponibile este scăzut, semn că previziunile privind gradul ridicat de ocupare sunt realiste.

Mamaia

Hotel 5 stele - 5.247 de leiHotel 4 stele - 1.575 de leiHotel 4 stele - 3.040 de leiHotel 4 stele - 1.902 leiHotel 4 stele - 3.300 de leiHotel 3 stele - 885 leiHotel 3 stele - 2.037 leiHotel 3 stele - 1.456 de leiÎnchiriere apartament două camere - 2.481 de leiÎnchiriere apartament două camere - 1.170 de lei

Eforie Nord

Hotel 5 stele - 5.999 de leiHotel 4 stele - 2.397 de leiHotel 4 stele - 1.650 de leiHotel 4 stele - 2.310 leiHotel 3 stele -...

Turistă pe litoralul românesc: "Un exemplu de prețuri rezonabile și mâncare bună". Ce a mâncat de 100 de lei

Luni, 15 August 2022, ora 12:20
Turistă pe litoralul românesc: "Un exemplu de prețuri rezonabile și mâncare bună". Ce a mâncat de 100 de lei
În timp ce mulți turiști au abandonat litoralul românesc și au ales vacanțele în Bulgaria, Grecia sau Turcia, unii români se declară mulțumiți de prețurile de la noi.


Este cazul unei femei care a publicat pe Facebook felurile de mâncare de la masa de prânz și nota de plată.

"Aș dori să fac o postare ca și informare pentru cei care vor să vină la mare. Am mâncat azi în Saturn la o autoservire (meniul zilei nu au), locația este una nouă (anul trecut nu era, DOAR TERASA Antik).

Am pus poză cu mâncarea de prânz ce am consumat și poză cu bonul cu prețuri.

Această postare este pentru a da un exemplu de preturi rezonabile și mâncare bună (de aceea am pus și poza cu mâncarea să se vadă calitatea/porția). Nu pentru a mă plânge că e scump, dimpotrivă. Înainte să înceapă cârcotașii cu comentarii răutăcioase", a scris femeia pe pagina Am fost acolo, de pe Facebook.

Alți români mulțumiți

Cele mai multe dintre comentarii sunt pozitive.

"Indiferent de preț, faptul că există bon fiscal este lăudabil, când localuri cu pretenții trimit la masă nota de plată, e adevărat, tipărită, dar nu este document fiscal. Dar probabil că cei de la ANAF nu mănâncă în localuri unde se practică nota de plată, în loc de bon fiscal, căci cu siguranță ar fi observat!"

"15 lei la ciorba mi se pare preț normal, nici bun, nici rău."

"E mâncare bună, ieftină și variată în Saturn."

"Ieftin, piept de...

Lider al patronatului din turism: ”Nu aș spune că sunt prețuri exagerate la ora actuală pe litoralul românesc”

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 06:11
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Lider al patronatului din turism: ”Nu aș spune că sunt prețuri exagerate la ora actuală pe litoralul românesc”
Litoralul românesc a atras multe critici în ultima perioadă după ce s-au viralizat în mediul online note de plată uriașe, prețuri de 200 de lei pentru întinderea unui cearceaf pe plajă, sau parcarea în Mamaia care duce la 100 de lei pe zi.


Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a explicat pentru Ziare.com că astfel de cazuri semnalate sunt excepții care au panicat turiștii și că litoralul românesc este accesibil pentru toate buzunarele.

”Turiștii au fost panicați de anumite știri care au prezentat excepții - prețuri exagerat de mari, parcarea 100 lei / zi în Mamaia etc. Litoralul românesc are prețuri pentru toate buzunarele, de la mici la foarte mari. Românii sunt panicați și de prețul benzinei. Păcat că mulți hotelieri au investit în modernizare, au apărut investiții noi, dar turiștii încă nu iau decizia de a rezerva. Este posibil să asistăm la mai multe rezervări last minute decât de obicei pentru litoralul românesc, deși înscrierile timpurii sunt cea mai bună variantă”, explică Traian Bădulescu.

Consultantul în turism spune că există o scădere față de anul precedent, însă nu este vorba despre calitatea slabă a serviciilor, sau a prețurilor exagerate, ci de faptul că în acest an nu au mai existat aproape deloc restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus, drept urmare mulți turiști au preferat...

Care este cea mai mare problemă a litoralului românesc: "Nu mai poate genera amintiri frumoase”

Luni, 18 Iulie 2022, ora 17:17
Care este cea mai mare problemă a litoralului românesc: "Nu mai poate genera amintiri frumoase”
Este primul sezon estival în care numărul turiștilor care își fac concediul pe litoralul din România scade.

Principala cauză este creșterea prețurilor. În ultimele săptămâni s-au dezbătut în mediul online prețurile la șezlonguri si pentru parcări.

Într-o încercare disperată de a salva a doua jumătate a sezonului, în unele stațiuni au scăzut prețurile la parcare.

Omul de afaceri Mohammad Murad a făcut o analiză a acestui sezon estival, afirmând că este cel mai slab din ultimii 30 de ani. El a precizat că în ultima săptămână au fost pe litoral 80 – 90.000 de turişti, iar în aceeaşi perioadă a anului trecut erau 140.000. Murad a mai afirmat că hotelierii nu au crescut preţurile, în condiţiile în care tarifele la alimente şi utilităţi s-au mărit.

Jurnalistul Lucian Mîndruță a venit cu o nouă abordare a cauzelor pentru care românii aleg destinații din alte țări. Acesta crede că cea mai mare problemă a litoralului românesc este faptul că nu mai poate genera amintiri frumoase, după cum a scris într-o postare pe pagina sa de pe Facebook:

"Cred că cea mai mare problema a litoralului românesc e faptul că nu mai poate genera amintiri frumoase.

El însuși, fără niciun ajutor. Fără să te îndrăgostești, fără să vezi primii pași pe nisip ai copilului…
Doar el, de la restaurant la hotel și până la plajă.
Sunt câteva locuri bune și frumoase - dar marea majoritate par făcute doar...

Primarul Constanţei reclamă o campanie împotriva litoralului românesc. Cauzele ”obiective” ale scăderii numărului turiștilor invocate de Vergil Chiţac

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 16:40
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Primarul Constanţei reclamă o campanie împotriva litoralului românesc. Cauzele ”obiective” ale scăderii numărului turiștilor invocate de Vergil Chiţac
Primarul Constanței, Vergil Chiţac, a reacționat vineri, 14 iulie, în urma plângerilor turiștilor referitoare la condițiile de pe litoralul românesc.

Edilul a acuzat o companie lansată împotriva litoralului românesc, susținând că scăderea numărului turișilor are cauze ”obective”.

Vergil Chiţac a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se propagă în aceste zile ideea conform căreia Mamaia a devenit nefrecventată şi nefrecventabilă.

”Se propagă în media în zilele acestea ideea conform căreia staţiunea Mamaia a devenit nefrecventată şi nefrecventabilă. Eu leg asta într-un context mai general al unei campanii, din punctul meu de vedere vizibile, îndreptată împotriva litoralului românesc. Da, e cumva în vortexul asta Constanţa pentru că, ştiţi foarte bine, Constanţa a fost denumită de-a lungul timpului perla litoralului românesc. Deci nu e vizată numai Mamaia, ci întreg litoralul românesc”, a precizat Chiţac.

Edilul consideră că există o scădere a turismului în toată ţara, nu doar pe litoral.

”Scăderea turismului este în toată ţara şi are cauze obiective. S-au deschis graniţele faţă de anul trecut, dacă, bineînţeles, facem comparaţia cu anul trecut. Turiştii au de ales şi alte zone: Bulgaria, Turcia, Grecia. Deci oferta pentru ei este mai largă. Am trăit şi trăim într-o criză economică generată de război, generată de pandemie. Este calculat de către...

Micul dejun la un hotel de pe litoralul românesc. "Parcă-i farfurie de pomană"

Joi, 28 Iulie 2022, ora 20:09
Micul dejun la un hotel de pe litoralul românesc. "Parcă-i farfurie de pomană"
În plin sezon estival, turiștii care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul din România se plâng în continuare de serviciile de care au parte. Este cazul unei familii care și-a petrecut concediul într-un hotel din Eforie Nord care a primit același mic dejun timp de 4 zile, mai puțin pentru copil, care nu a primit mâncare dimineața, după cum a relatat mama acestuia, într-o postare pe Facebook:

"Nu suntem genul de oameni care lasă recenzii proaste, dar acum nu se mai poate. Am fost cazați la Hotel Casa Ani din Eforie Nord, am vorbit cu doamna la telefon, i-am spus că suntem 3 perechi + 1 copil de 3 ani. Totul bine și frumos, ne-a spus că acum în preț este inclus și micul dejun.

Precizez că acum doi ani am mai fost la ei și nu aveau încă restaurant, îți găteai tu. Era perfect!

Când mi-a zis că a crescut prețul, dar este inclus micul dejun a fost și mai perfect, bucurându-ne că nu plecăm cu stomacul gol pe plajă. A fost totul perfect până ne-am dus dimineața să mâncăm.

Un mic dejun (cel din poză) de nu aveai ce să mănânci. Același mic dejun a fost toate cele 4 zile (astăzi schimbase în loc de ou și crenvurști a pus cașcaval pane).

A doua zi m-au anunțat că copilul nu primește mic dejun, deoarece nu am plătit pentru el. I-am spus domnului "patron", care era foarte arțăgos, s-o pus pe ceartă, că nu mi se pare normal. Eu am plătit exact cât mi-a zis soția dânsului pe cameră.

Bineînțeles...
  1. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  2. Fost lider din lumea interlopă a ajuns profesor de matematică la liceu. Colegii de catedră au intrat în grevă
  3. Experiența unui român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: "Vă poate fi de real folos"
  4. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  5. De ce nu ar trebui să vă spălați niciodată blugii: "Puneți-i într-o pungă etanșă înainte de a-i pune în congelator peste noapte"
  6. Țeapa luată de un român după ce a cumpărat o mașină: "Există și riscul să explodeze în trafic cu tot cu copii după noi. Vânzătorul ne-a și blocat între timp"
  7. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  8. Tudor Chirilă, despre bijuteria arhitectonică lăsată în paragină la București: "Ar putea fi unul din punctele turistice de forță". Andreea Esca: "Mergeam aici cu ai mei"
  9. Horia Moculescu a aflat decizia fostei soții și a rămas șocat: ”Serios? A făcut asta?”
  10. S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară