Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.160 secunde)

Articole despre "maia sandu"

Maia Sandu și Alina Gorghiu, schimb de amabilități la prima întâlnire după ce Republica Moldova a obținut statutul de candidat UE

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 16:41
Maia Sandu și Alina Gorghiu, schimb de amabilități la prima întâlnire după ce Republica Moldova a obținut statutul de candidat UE
Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a declarat vineri, după întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că avut cu aceasta o discuţie amplă axată pe securitatea energetică, dar şi pe ajutorul politic şi economic pe care România îl va acorda statului vecin pentru a adera la Uniunea Europeană.

"Întâlnirea cu doamna preşedintă Maia Sandu a fost una extrem de bună, ca de obicei, îi mulţumesc pentru faptul că este prima vizită în România, după ce Republica Moldova a obţinut statutul de candidat la aderarea la UE.

A fost o discuţie amplă, legată de securitate energetică, legată de proiectul acesta bilateral cel mai important, şi anume, acela de ajutare a Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană, atât sprijin politic, cât şi sprijin tehnic, vor fi asigurate de Parlamentul României", a precizat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că i-a adresat Maiei Sandu invitaţia de a face parte din delegaţia Republicii Moldova, la următoarea şedinţă comună a parlamentelor, care se va desfăşura la Bucureşti.

"Am invitat-o să facă parte din delegaţia Republicii Moldova, în următoarea şedinţă comună a parlamentelor, care va avea loc aici.

În luna iunie a avut loc în Republica Moldova şi sunt convinsă că o şedinţă comună se va concretiza foarte curând, în România, după ce vom discuta agendă, calendar şi aşa mai departe", a încheiat Gorghiu.

Marcel Ciolacu are Covid. Liderul PSD și-a anulat întâlnirea cu Maia Sandu

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 13:30
Marcel Ciolacu are Covid. Liderul PSD și-a anulat întâlnirea cu Maia Sandu
Președintele PSD și al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și-a anulat întâlnirea de vineri, 29 iulie, cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu după ce acesta s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19.

Conform Digi24, Ciolacu a fost confirmat cu Covid-19. Totodată, este de așteptat să se anuleze și întâlnirea coaliției de guvernare.

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu se află vineri la București în contextul deciziei istorice adoptate la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Aceasta s-a văzut dimineață cu președintele Klaus Iohannis, unde, într-o declarație de presă comună, a declarat că Chișinăul dorește să cumpere gaze din România „cât mai curând”. Totodată, aceasta a subliniat că este îngrijorată de securitatea țării sale, având în vedere că este cea mai afectată, după Ucraina, de războiul inițiat de Rusia.

Ulterior, Maia Sandu urma să se întâlnească cu premierul Nicolae Ciucă, iar mai apoi cu președinții celor două camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu (Camera Deputaților) și Alina Gorghiu (Senat).

Maia Sandu la București: Vrem să cumpărăm gaze din România cât mai curând; Suntem îngrijorați de securitatea țării noastre VIDEO

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 12:17
Comenteaza acest articol | 29 comentarii
Maia Sandu la București: Vrem să cumpărăm gaze din România cât mai curând; Suntem îngrijorați de securitatea țării noastre VIDEO
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat vineri, 29 iulie, într-o vizită oficială la București, că cetățenii săi plătesc cel mai mare preț la energie din Europa raportat la venit și că Moldova dorește să cumpere gaz din România.

Maia Sandu a mulțumit sprijinului dat de România și a subliniat că, după Ucraina, Moldova este țara cea mai afectată de război.

Maia Sandu: Mă bucur să revin la București pentru a vă transmite personal sprijinul pe care România ni-l oferă în ultimii ani. Vă mulțumesc pentru ajutor. Apreciez consolidarea relațiilor dintre țările noastre. În iunie, parlamentele s-au coordonat într-o ședință comună, iar cooperarea este una foarte bună. Sunt convinsă că dialogul dintre instituțiile noastre se va intensifica și mai mult.

Vă mulțumim pentru faptul că ne-ați sprijinit în demersul nostru european. Suntem recunoscători României pentru vocea de la Bruxelles în susținerea Republicii Moldova. Sprijinul României este cu atât mai prețios cu cât el vine atunci când îl așteptăm mai mult.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a arunca zona noastră în incertitudine. După Ucraina, țara noastră este cea mai afectată de război. Inflația record datorată creșterii bruște a prețurilor la energie și carburanți pune presiune mare pe producătorii noștri, mulți dintre care au pierdut și piețele de desfacere din est. Suntem loviți și de secetă severă. Combinația de...

Maia Sandu explică necesitatea modernizării armatei basarabene: ”Dacă Rusia încearcă să vină peste noi, ne vom apăra cu sapa?”

Joi, 14 Iulie 2022, ora 17:25
Maia Sandu explică necesitatea modernizării armatei basarabene: ”Dacă Rusia încearcă să vină peste noi, ne vom apăra cu sapa?”
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat că țara sa este și va rămâne pașnică, însă a insistat, în actualul context al războiului din Ucraina, asupra necesității înzestrării armatei cu echipamente moderne.

”Noi nu vrem arme ca să mergem să luptăm împotriva vecinilor, aşa cum face Rusia. Noi vrem să fim în siguranţă la noi acasă şi vrem să nu ne atace nimeni. Chiar dacă sistemul nostru de apărare este într-o situaţie foarte proastă, dacă nu era această agresiune din partea Rusiei împotriva Ucrainei, probabil că nu am fi discutat prea mult despre necesitatea de echipare a armatei”, a declarat Maia Sandu miercuri seară într-o emisiune la postul public de televiziune, potrivit Deschide.md.

Ţinând cont de situaţia din Ucraina, autorităţile de la Chişinău trebuie să se gândească cum să apere cetăţenii în cazul în care se întâmplă o asemenea tragedie, a spus ea.

'”Sper foarte mult să nu ajungem acolo, dar nu depinde de noi. Dacă Rusia încearcă într-o zi să vină peste noi, ce facem? Trimitem armata cu sapa să ne apere? Repet, noi nu vrem să atacăm pe nimeni, nu vrem să ne implice nimeni în război, dar este o realitate pentru care trebuie să ne pregătim”, a subliniat Maia Sandu, evocând decizia Consiliului European din 30 iunie, prin care s-a decis oferirea unei asistenţe în cadrul Instrumentului European pentru Pace (IEP) în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul...

Maia Sandu a ajuns în România. Decizia istorică despre care va discuta cu președintele României VIDEO

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 07:20
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Maia Sandu a ajuns în România. Decizia istorică despre care va discuta cu președintele României VIDEO
Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a ajuns la Palatul Cotroceni, transmite Administrația Prezidențială.

Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi şefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În contextul întrevederii, Preşedintele României va reafirma sprijinul ferm al ţării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022.

Klaus Iohannis:Am avut multe discuții aplicate pe teme de interes bilaterale. Relația noastră apropiată este cu atât mai importantă în contextul regional dificil. În discuțiile de astăzi am abordat modalitățile în care efectele acestui război pot fi resimțite cât mai puțin de cetățenii Republicii Moldova. Am felicitat-o pe Maia Sandu pentru obținerea Republicii Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană. Este o reușită istorică. O reușită pentru care și România a luptat. A fost un obiectiv strategic de politică externă. Vă asigur că România va susține Republica Moldova prin toate pârghiile.

Republica Moldova va trebui să îndeplinească setul de obiective setat de Comisia Europeană. România va continua să vă fie alături.

România a sprijinit și demersurile...

Maia Sandu, declarație de forță la Chișinău: "Nu voi vinde o bucată de țară ca să avem jumătate de an gaz ieftin"

Joi, 14 Iulie 2022, ora 10:31
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Maia Sandu, declarație de forță la Chișinău: "Nu voi vinde o bucată de țară ca să avem jumătate de an gaz ieftin"
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-un interviu pentru o televiziune de la Chișinău că nu regretă faptul că nu a mers la Moscova pentru a negociat un preț mai bun la gazele naturale.

"Noi am obținut un contract pe care puteam să îl obținem, eu nu o să mă apuc să vând o bucată de țară doar ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin”, a declarat președintele Republicii Moldova la emisiunea "Bună Seara" de la Moldova 1, citată de Știri.md.

"Țara noastră este independentă și trebuie să ținem la acest lucru, da este greu acum, pentru toți, inclusiv că nu s-au dezvoltat alternative. Proiectele care le facem acum vor da rezultate peste 3-5 ani și cred că asta e important.

Acum trebuie să ne descurcăm pornind de la situația în care suntem”, a precizat Sandu, după care a întrebat retoric "de ce opoziția nu a negociat un contract pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci când prețul era avantajos", a mai adăugat Maia Sandu

Conform sursei citate, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova a publicat protocolul semnat cu Gazprom în urma negocierilor privind aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova, de la Sankt Petersburg.

Maia Sandu ajunge vineri la Palatul Cotroceni, în contextul candidaturii Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Joi, 28 Iulie 2022, ora 12:50
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Maia Sandu ajunge vineri la Palatul Cotroceni, în contextul candidaturii Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Preşedintele Klaus Iohannis o va primi, vineri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român, transmite Administraţia Prezidenţială.

Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi şefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În contextul întrevederii, Preşedintele României va reafirma sprijinul ferm al ţării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022.

Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Chişinăului, vor fi discutate evoluţiile regionale în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi modalităţile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia asistenţa multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă, şi vor fi discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe.

Totodată,...

Maia Sandu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. ”Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică în familia europeană” VIDEO

Luni, 27 Iunie 2022, ora 19:11
Maia Sandu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. ”Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică în familia europeană” VIDEO
Maia Sandu s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, luni, 27 iunie, după ce președinta Republicii Moldova a vizitat Borodeanka și Irpin, localități situate în apropierea capitalei Ucrainei.

„Avem nu doar o graniță comună cu Moldova, ci și valori și aspirații (comune n.r.). Astăzi mă întâlnesc cu președintele Maia Sandu! Solidaritatea dumneavoastră cu țara și poporul nostru este foarte importantă”, se arată în mesajul postat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„În discuția pe care am avut-o, la Kiev cu Președintele Volodymyr Zelenski și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.

Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm.

Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenskyy, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a...

Maia Sandu se află în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski: "Este o tragedie greu de pus în cuvinte"

Luni, 27 Iunie 2022, ora 14:30
Maia Sandu se află în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski: "Este o tragedie greu de pus în cuvinte"
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită în Ucraina luni, 27 iunie, la invitația președintelui Volodomir Zelenski.

Maia Sandu a vizitat deja câteva orașe din regiunea Kiev, după cum a anunțat într-o postare pe pagina sa de pe Facebook:

"Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană", a scris Maia Sandu.

Maia Sandu a devenit ”rapidistă”! Cadoul special primit de președintele Republicii Moldova FOTO

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 11:53
Maia Sandu a devenit ”rapidistă”! Cadoul special primit de președintele Republicii Moldova FOTO
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a primit din partea Clubului Aristocratic Rapid un tricou personalizat cu numărul 1, în semn de susținere pentru lupta pe care o dă țara vecină, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Într-o perioadă în care se concentrează pe eforturile țării sale de aderare la Uniunea Europeană și de eliminare a influenței rusești, Maia Sandu a primit cu zâmbetul pe buze inițiativa rapidiștilor.

”Am înmânat azi cadoul Clubului Aristocratic Rapid pentru doamna Maia Sandu. Acest tricou poartă simbolul luptei grele pentru un ideal. Este lupta pe care o dă acum si doamna Maia Sandu. Mulțumim corespondentei RFI Romania la Chișinău Valeria Vitu pentru ajutorul dat! Credit foto: Valeria Vitu”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Clubului Aristocratic Rapid.

Semnalul tras de Laura Codruța Koveși după vizita în Moldova. Șefa Parchetului European a mers la întâlnirea cu Maia Sandu cu steagul Ucrainei în piept

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 15:16
Semnalul tras de Laura Codruța Koveși după vizita în Moldova. Șefa Parchetului European a mers la întâlnirea cu Maia Sandu cu steagul Ucrainei în piept
Laura Codruța Kövesi, șefa Parchetului European, s-a aflat marți, 12 iulie, într-o vizită de lucru la Chișinău.

Koveși a semnat un comunicat după vizita la Chișinău:

„Sunt aici pentru a transmite un semnal: Parchetul European este pregătit să ajute autoritățile naționale din Republica Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană. Desigur, în limitele competențelor, expertizei noastre și a mandatului nostru", a spus șefa Parchetului European.

Koveși a vorbit și despre activitatea instituției pe care o conduce.

Parchetul European a început să funcționeze vara trecută. În primul an de activitate, acest organism independent al Uniunii însărcinat cu investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul UE:
📌 a înregistrat și analizat peste 4000 de sesizări,
📌 a înghețat bunuri provenite din infracțiuni de peste 259 milioane Euro
📌 a trimis în instanțe 28 de rechizitorii
📌 a obținut 4 condamnări definitive


„O sugestie din partea mea a fost nu doar să existe o cooperare cu Parchetul European, dar totodată să se inițieze procesul de armonizare a legilor moldovene cu cele europene, mai precis legislația privind prevenirea și combaterea corupției și a fraudei la interesele financiare ale Uniunii Europene.

În cursul zilei de mâine mă voi întâlni și cu responsabilii de coordonare a asistenței Uniunii Europene, procurorii din domeniul combaterii corupției și...

Maia Sandu a făcut o vizită la Vilnius. ”Lituania continuă să fie un exemplu de demnitate și curaj pentru țara noastră” VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 15:36
Maia Sandu a făcut o vizită la Vilnius. ”Lituania continuă să fie un exemplu de demnitate și curaj pentru țara noastră” VIDEO
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a facut astăzi, 6 iulie, o vizită în Lituania la invitația omologului său de la Vilnius, președintele Gitanas Nauseda, la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat, cu ocazia Zilei Statalității Republicii Lituania.

În mesajul de la eveniment, șefa statului a felicitat poporul lituanian cu ocazia sărbătorii naționale și a menționat relațiile strânse pe care cele două țări le-au menținut de-a lungul secolelor.

„Apreciem susținerea consecventă din partea Lituaniei pentru dezvoltarea democratică și integrarea europeană a Moldovei. Lituania continuă să fie un exemplu de demnitate și curaj pentru țara noastră”, a spus Președinta Maia Sandu în discursul rostit cu prilejul sărbătorii.

Maia Sandu împlinește 50 de ani. CV-ul impresionant al primei femei aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova

Marti, 24 Mai 2022, ora 12:54
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Maia Sandu împlinește 50 de ani. CV-ul impresionant al primei femei aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împlineşte marţi, 24 mai, 50 de ani.

Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Făleşti.

Ea a studiat la şcoala din satul Risipeni.

În 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management. Din 1995 până în 1998, a studiat la Academia de Administraţie Publică din Chişinău, obţinând titlul de Master în relaţii internaţionale.

În perioada iulie 1994 – martie 1998, Maia Sandu a activat în calitate de consultant, şef adjunct de direcţie, la Ministerul Economiei.

În perioada martie 1998 – august 2005, a lucrat în calitate de economist la Oficiul Băncii Mondiale de la Chişinău.

Din august 2005 până în iulie 2006, a fost director al Direcţiei generale politici macroeconomice şi programe de dezvoltare la Ministerul Economiei şi Comerţului.

Între 2006 şi 2009 a fost consultant în diferite proiecte în domeniul bunei guvernări şi reformei administraţiei publice.

În 2010, Maia Sandu a obţinut titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Harvard Kennedy School of Government. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington. De altfel, miercuri, 25 mai, ea va susţine discursul de absolvire al promoţiei 2022 la Harvard Kennedy School.

”Maia Sandu a devenit un exemplu impresionant pentru studenţii de la Harvard...

Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi

Vineri, 20 Mai 2022, ora 03:25
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se întreabă dacă poate fi o variantă de candidat și la București.

Popularitatea Maiei Sandu în România se poate observa și pe Facebook, acolo unde deși are de aproape patru ori mai puțin urmăritori decât Klaus Iohannis, informările liderului de la Chișinău sunt, în medie, mai apreciate decât cele ale lui președintelui român. Totodată, dacă Maia Sandu primește în comentarii laude și încurajări, Iohannis se confruntă cu valuri de critici.

Totodată, o diferență mare între cei doi lideri de stat se observă și la limbaj. Dacă Klaus Iohannis este blocat de aproape două mandate într-un discurs de lemn, Maia Sandu reușește să transmită emoție. Un exemplu în acest sens sunt discursurile de la aniversarea lui Mihai Eminescu din 15 ianuarie 2022:

Maia Sandu: „Cultura nu e numai spectacol, balet, ie sau colind; cultura e felul în care ne înțelegem pe noi înșine, felul în care îl înțelegem și îl acceptăm pe celălalt, felul în care vorbim și ne comportăm cu cei din jurul nostru, felul în care ne înțelegem potențialul și prezentăm această unicitate lumii întregi”.

Klaus Iohannis: „În contextul în care pandemia va continua, este necesară o abordare mai complexă a sprijinului statului în ceea ce privește sectorul...

Maia Sandu, optimistă că Republica Moldova va primi statutul de țară candidată la UE: ”Suntem determinați să parcurgem acest drum”

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 15:12
Maia Sandu, optimistă că Republica Moldova va primi statutul de țară candidată la UE: ”Suntem determinați să parcurgem acest drum”
Maia Sandu a salutat vineri, 17 iunie, recomandarea Comisiei Europene de a i se acorda Republicii Moldova statutul de ţară candidată la aderare la UE.

”Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului. Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în fața cetățenilor și ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârșitul anului 2022”, a scris președinta Republicii Moldova pe Facebook.

Maia Sandu a subliniat că este un moment important pentru viitorul țării și a dat asigurări că, deși procesul va fi dificil, liderii politici sunt hotărâți să urmeze acest drum.

”Mizăm pe faptul că, la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda țării noastre statutul de țară candidată. Este un moment important pentru viitorul Republicii Moldova și este speranța de care au nevoie cetățenii noștri. Știm că acest proces va fi unul complex, dar suntem determinați să parcurgem acest drum, al cărui obiectiv este ancorarea țării noastre în spațiul valoric european, pe calea progresului și a bunăstării”, a conchis Maia Sandu.

Recomandările C.E. pentru Republica Moldova

Comisia Europeană a recomandat vineri,...
  1. EXTRAORDINAR: CASA POPORULUI, construită conform unor ecuații matematico geometrice necunoscute. Un Proiect Misterios ascuns în cel mai mare Edificiu Administrativ al lumii
  2. Mesajul trimis de Simona Halep familiei că se retrage din tenis. "Nu mai pot să joc"
  3. Panourile solare, eficiente economic dar foarte toxice. De ce pot deveni o povară în viitor
  4. Superbolid de 370.000 de euro adus la RAR: "Întrebați-l pe dom' șofer dacă este mulțumit de ea, că nu prea văd să își cumpere lumea"
  5. Avertisment de la angajata unui hotel pentru cei care merg în vacanță: "Acele lucruri sunt curățate poate o dată pe an" VIDEO
  6. Vacanța unor români într-un hotel de 5 stele din Bulgaria: "Sora mea s-a trezit cu tocul de la ușă în cap". Reacția managerului
  7. Mărturie rară a unui agent dublu CIA-Stasi, activ în timpul Războiului Rece. "Îți fură identitatea și îți iau orice fărâmă de umanitate"
  8. Cătălin Botezatu, ținta ironiilor după ce a purtat o ținută extravagantă la Untold: ”Unchiu’ Nicu de la Găiești când se pregătește de sudură”
  9. Patrick Mouratoglou a părăsit-o pe Simona Halep în America pentru femeia vieții lui. Antrenorul se distrează cu o focoasă brunetă pe insula bogaților FOTO
  10. Proprietarul unui local din Grecia, acuzat că a încasat 560 de euro pentru o gustare rapidă. Rating devastator pe Tripadvisor