Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.044 secunde)

Articole despre "mapn"

Epava unei drone ucrainene a fost găsită în apele teritoriale ale României. Anunțul MApN

Luni, 23 Mai 2022, ora 19:01
Epava unei drone ucrainene a fost găsită în apele teritoriale ale României. Anunțul MApN
Ministerul Apărării a anunțat luni, 23 mai, că o epavă a unei drone a fost găsită în apele teritoriale ale României, între Sulina şi Sfântu Gheorghe.

”Miercuri, 11 mai, Forţele Navale Române au fost sesizate cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Sursa citată a precizat că epava dronei a fost recuperată de o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

”Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord. Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai”, a mai precizat ministerul.

Instituţia a explicat că, la acest moment, sunt desfăşurate procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu...

Se înființează Grupul de Luptă al NATO în România. Țara noastră va fi păzită de sistemul de apărare antiaeriană MAMBA VIDEO/FOTO

Joi, 19 Mai 2022, ora 21:02
Se înființează Grupul de Luptă al NATO în România. Țara noastră va fi păzită de sistemul de apărare antiaeriană MAMBA VIDEO/FOTO
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat joi, 19 mai, contituirea Grupului de Luptă al NATO din România în luna mai. Franţa va disloca un detaşament de apărare antiaeriană în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia, se arată comunicat.

Batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), va forma Grupul de Luptă, integrând, prin rotaţie, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos.

Potrivit MApN, Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence - BGFP) din România se constituie prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO dislocate în ţara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung, ca urmare a conflictului militar declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

#Europe | Partenaire solidaire et crédible, la France déploie le système de défense sol-air MAMBA en Roumanie dans le cadre du renforcement de la posture dissuasive et défensive de l’#OTAN sur son flanc oriental. #WeAreNATO @NATO pic.twitter.com/Z3kLb3WbSu— Armée française - Opérations militaires (@EtatMajorFR) May 19, 2022

”La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în...

MApN reacționează după mesajele conspiraționiste anti-Zelenski promovate de o profesoară la Universitatea Armatei. Verificări privind intimidarea jurnaliștilor

Vineri, 18 Martie 2022, ora 20:46
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
MApN reacționează după mesajele conspiraționiste anti-Zelenski promovate de o profesoară la Universitatea Armatei. Verificări privind intimidarea jurnaliștilor
MApN a dispus verificări vineri, 18 martie, după ce un cadru universitar de la Colegiul National de Apărare a postat pe pagina sa de Facebook mesaje conspiraţioniste anti-Zelenski. Ministerul a transmis că se delimitează de astfel de afirmații.

Cazul a fost adus în atenția publică de G4Media, fiind vorba despre conferenţiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu, de la ”Universitatea Naţională de Apărare Carol I.”

În postările sale, profesoara a promovat teorii conspiraționiste, fake-news-uri și mesaje împotriva președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în contextul războiului declanșat de Rusia.

Într-una dintre postări, dă vina pentru război pe preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, şi lansează o teorie conspiraţionistă: ”De ce a eliberat (Zelenski n.r.) pușcăriașii cu experiență militară și i-a înarmat? Unde se află și ce fac pușcăriașii ăia? Unde se află armele alea? Prin niște state UE care trebuie destabilizate de ruși, cumva?”, a scris aceasta.

Potrivit jurnaliştilor, un cercetător la Colegiul Naţional de Apărare, Alexandru Cristian, a încercat să oprească publicarea articolului.

În timpul convorbirii telefonice, el a făcut trimitere la o ştire despre o persoană din Rusia care a avut opinii anti-Putin şi a fost găsită ulterior moartă într-un geamantan.
”Cu privire la opiniile exprimate pe un cont personal de socializare de doamna Alba Iulia Catrinel Popescu, cadru...

Fake-news demontat de MApN: Convoiul de vehicule militare americane care s-ar deplasa prin România către Ucraina

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 17:20
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Fake-news demontat de MApN: Convoiul de vehicule militare americane care s-ar deplasa prin România către Ucraina
Ministerul Apărării a informat joi, 28 aprilie, asupra unei știri false care circulă în mediul online.

Este vorba despre imagini și video cu blindate de luptă de tip Stryker care s-ar deplasa în România către Ungaria. Potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare, ar fi vorba despre tehnică militară americană care s-ar deplasa către Kiev.

MApN informează că, de fapt, este vorba despre blindate americane dislocate în România care se deplasează către Babadag pentru antrenamente.

„Vă semnalăm o nouă știre falsă, postată pe diferite platforme online în România și în alte țări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina”, transmite MApN.

„În filmarea pe care se bazează această dezinformare apar, într-adevăr, vehicule militare ale Armatei SUA. Acestea fac parte dintre cele dislocate de Regimentul 2 Cavalerie al SUA în Baza Mihail Kogalniceanu, la începutul acestui an.

Miercuri, 27 aprilie, vehiculele americane, însoțite, conform procedurilor naționale, de autospeciale ale Poliției Militare a Armatei României, s-au deplasat către Poligonul Babadag în vederea executării unor ședințe de tragere planificate anterior cu militari români și aliați”, se arată în comunicatul ministerului.


MApN mai precizează că vor mai fi văzute astfel de coloane de tehnică militară, și nu doar americane, fiind vorba despre ”activități de...

Recomandările MApN pentru românii care primesc ordine de înrolare false. Intenția din spatele acțiunilor diversioniste

Joi, 10 Martie 2022, ora 17:27
Recomandările MApN pentru românii care primesc ordine de înrolare false. Intenția din spatele acțiunilor diversioniste
Ministerul Apărării Naționale a semnalat noi tentative de răspândire de documente și informații false în legătură cu așa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor.

"Atenție la înștiințările false trimise în numele MApN!

Documentele care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, reprezintă falsuri. În legătură cu acestea, au fost sesizate autoritățile judiciare.

Precizăm cât se poate de clar că Ministerul Apărării Naționale nu solicită astfel de date persoanelor fizice sau juridice și nu trimite înștiințări către populație în formele în care sunt redactate aceste false adrese.

Singura situație în care cetăţenii încorporabili sau rezerviştii pot primi ordine de chemare pentru prezentarea la centrele militare este prevăzută de Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, care, la articolul 51, menționează că „centrele militare pot chema recruţii şi militarii rezervişti pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară o dată pe an”.

Această procedură nu vizează toți rezerviștii și se desfășoară în fiecare an, fără să aibă legătură cu situația de securitate din Ucraina. Aceste ordine de chemare sunt înmânate, conform prevederilor art. 45, alin. (1) lit. a) din aceeași lege, de către reprezentanții structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

Reiterăm faptul că în...

În ce situații devine obligatorie încorporarea în România. Mesajul transmis de MApN pentru demontarea știrilor false

Joi, 24 Februarie 2022, ora 17:46
În ce situații devine obligatorie încorporarea în România. Mesajul transmis de MApN pentru demontarea știrilor false
Mesajele care circulă online cu privire la încorporarea obligatorie a românilor cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani sunt false, avertizează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Oficialii Armatei Române au explicat care sunt cele trei scenarii în care încorporările devin obligatorii, conform legii.

MApN informează că temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.„În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2). Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus. Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, se arată în mesajul MApN.

Putin a ordonat trupelor sale să atace Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună...

Anunțul MApN despre minele ucrainene din Marea Neagră: ”Forţele Navale Române sunt pregătite să acţioneze cu mijloace de contracarare adecvate”

Luni, 21 Martie 2022, ora 18:34
Anunțul MApN despre minele ucrainene din Marea Neagră: ”Forţele Navale Române sunt pregătite să acţioneze cu mijloace de contracarare adecvate”
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis luni, 21 martie, că puitorul de mine şi plase ”Viceamiral Constantin Bălescu” a ieşit din portul militar Constanţa pentru a executa misiuni de cercetare în raioane maritime din apele teritoriale româneşti.

Până la ora trasmiterii știrii, nu au fost observate mine în aria de patrulare şi nici nu au fost primite informaţii de la nave comerciale în acest sens, potrivit sursei citate.

Dacă se vor constata astfel de situaţii, Forţele Navale Române sunt pregătite să acţioneze cu mijloace de contracarare adecvate.

MApN aminteşte că Direcţia Hidrografică Maritimă (DHM), autoritate naţională în domeniul hidrografiei, a emis, vineri, avizul referitor la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

Potrivit sursei menţionate, conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

În ultimii ani, Statul Major al Forţelor Navale a acţionat pentru dezvoltarea de capabilităţi de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, prin dotarea cu tehnică şi aparatură performantă (Nava Maritimă Hidrografică ”Cdor. Alexandru Cătuneanu”), prin dezvoltarea procedurilor operaţionale şi a deprinderilor unor echipe de militari (scafandri EOD, echipajele dragoarelor maritime, puitorului de mine), precum şi prin participarea unor structuri specializate la misiuni şi...

Gafă monumentală a MApN: Militarii care se ocupă de pagina de Facebook a Armatei au atribuit Crimeea Federației Ruse

Sambata, 05 Februarie 2022, ora 13:59
Comenteaza acest articol | 26 comentarii
Gafă monumentală a MApN: Militarii care se ocupă de pagina de Facebook a Armatei au atribuit Crimeea Federației Ruse
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a comis o gafă sâmbătă, 5 februarie, când a atribuit peninsula Crimeea Federației Ruse, într-o postare care avea menirea de a „demistifica” mituri despre Rusia.


Pe pagina de Facebook a MApN a apărut o postare, sâmbătă, la ora 12.42, intitulată „Scurtă lecție de geometrie…geopolitică”.

Cu albastru era reprezentat un cerc întreg, iar cu roșu unul din care lipsește 6%, iar în continuare explicația: „Doar 6% din lungimea totală a granițelor terestre ale Rusiei reprezintă granițe cu țări membre NATO. Afirmațiile repetate ale Rusiei referitoare la încercuirea sa de către NATO sunt un mit”.Numai că internauții care s-au uitat mai atent la harta Rusiei (evidențiată cu roșu) publicată de MApN au constatat că aceasta include și peninsula Crimeea (încercuită cu galben), a cărei anexare în 2014 este considerată o agresiune de către statele membre UE și NATO.

Postarea a fost ulterior corectată de către reprezentanții MApN.

MApN contrazice Rusia: ”Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene”

Miercuri, 09 Martie 2022, ora 22:25
MApN contrazice Rusia: ”Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene”
Ministerul Apărării Naționale a dezmințit miercuri seară, 9 martie, informația potrivit căreia pe teritorul țării noastre ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene.

”Afirmația este în totalitate falsă. Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene.
Cel mai probabil, se încearcă specularea exemplului aeronavei militare ucrainene Suhoi 27 care a solicitat, în 24 februarie - prima zi a invaziei ilegale a armatei ruse în Ucraina, aterizarea de urgență în România”, a transmis MApN într-un comunicat.
”Ministerul român al Apărării a comunicat cu maximă transparență situația acestei aeronave, care a fost gestionată cu respectarea strictă de către autoritățile române a normelor legislative naționale și internaționale aplicabile în astfel de situații, fapt cunoscut, cu siguranță, de reprezentanții Federației Ruse. Aeronava a fost returnată autorităților ucrainene, fără armament la bord și, evident, nu se mai află pe teritoriul României”, mai precizează sursa citată.

MApN subliniază că și situația celor 14 elicoptere ucrainene civile, neînarmate, a fost comunicată în mod transparent și oportun.
”Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 14 elicoptere configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță...

Incident la baza Mihail Kogălniceanu: o aeronavă MiG-21 LanceR a avut probleme în timpul unui zbor de antrenament. Precizările MApN

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 20:36
Incident la baza Mihail Kogălniceanu: o aeronavă MiG-21 LanceR a avut probleme în timpul unui zbor de antrenament. Precizările MApN
Ministerului Apărării Naționale a informat marți, 12 aprilie, că o aeronavă MiG-21 LanceR a înregistrat o problemă minoră legată de funcţionarea trapelor trenului de aterizare, în timpul unui zbor de instrucţie.

Aeronava, care aparține Bazei 86 Aeriene Borcea, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 17:50, precizează sursa citată.

După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluţionare a cazului special, în concordanţă cu manualele de exploatare a aeronavei, şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18:50.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment, anunţă MApN.

Suma pe care ar putea să o primească un soldat voluntar în România. Ce prevede cel mai nou proiect al MApN

Sambata, 05 Martie 2022, ora 11:43
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Suma pe care ar putea să o primească un soldat voluntar în România. Ce prevede cel mai nou proiect al MApN
Ministerul Apărării Naţionale a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să aibă din nou militari în termen, dar pe bază de voluntariat.


Armata caută tineri, pe care ar urma să-i și plătească, potrivit stirileprotv.ro.

Cei interesaţi, bărbaţi și femei vor urma un stagiu de instruire de 4 luni după care vor intra în rezerva operaţională gata să apere ţara, dacă va fi nevoie.

„Vrem să introducem şi un alt statut, un alt concept: Militar în termen voluntar. Cei care vor să satisfacă serviciul militar, dar să nu aibă un contract după aceea cu Armata. Evident că avem nevoie de o diverisifcare a soluţiilor de completare a bazei de date pentru că evident cei care au executat serviciul militar obligatoriu ies uşor, uşor din evidenţe, pentru că cei care au executat serviciul militar că militari în termen ies din evidenţe la 55 de ani″⁣, a declarat Constantin Spanu, purtătorul de cuvânt al MApN, potrivit sursei citate.

După absolvire, militarii voluntari ar urma să primească o îndemnizaţie cât trei salarii medii brute, ceea ce la nivelul anului 2022 ar însemna peste 18.000 de lei, mai scrie sursa citată.

Declarații siropoase la schimbul de portofolii de la MApN. Ciucă: Mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine / Dîncu: Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 08:41
Declarații siropoase la schimbul de portofolii de la MApN. Ciucă: Mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine / Dîncu: Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, a declarat vineri, 26 noiembrie, la ceremonia de preluare a conducerii ministerului de către Vasile Dîncu, că se desparte de instituţia care a fost a doua familie pentru el, vorbind despre eforturile făcute în ceea ce priveşte învăţământul militar, dotarea Armatei cu echipamente şi tehnică militară şi pentru îndeplinirea standardelor care rezultă din statutul României de stat membru NATO.


”Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteaptă doar să le spuneţi ce misiune au”, i-a spus Ciucă, vizibil emoţionat, succesorului său la MApN, Vasile Dîncu, subliniind cât de important este entuziasmul oamenilor.

La rândul său, Dîncu l-a elogiat pe Ciucă, spunând că va prelua toate proiectele pe care le are MApN şi dând asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii. El a precizat că va fi interesat de calitatea vieţii şi de modul de viaţă al oamenilor.

”Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine”, a afirmat Ciucă la începutul discursului său.

Vasile Dîncu a dat asigurări că va fi cea mai bună interfaţă cu societatea civilă şi că va fi preocupat de calitatea vieţii oamenilor.

Bărbații arși în timpul exploziei de la Buzău vor fi tranportați la spitale din Germania cu o aeronavă a MApN

Vineri, 20 August 2021, ora 11:01
Bărbații arși în timpul exploziei de la Buzău vor fi tranportați la spitale din Germania cu o aeronavă a MApN
Două dintre cele patru victime ale exploziei de marţi seară, de la Potoceni, județul Bucău, vor fi transportate la spitale din Germania, a anunțat MApN.

Ambii pacienți au fost diagnosticați cu arsuri și vor fi tratați în unități medicale de specialitate din Hanovra și Hamburg.

Transportul răniților se va face cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, iar zborul este programat pentru vineri, 20 august pe ruta Otopeni – Timișoara – Hanovra – Hamburg – Otopeni, potrivit MAPN.

”Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MAPN.

Deflagraţia în care cei doi au fost răniți s-a produs în timp ce un instalator încerca să racordeze centrala termică la gaze, în casa unor soţi care abia se mutaseră în noua locuinţă. Patru oameni au fost grav răniţi, iar trei dintre ei au ajuns marţi seară la Terapie Intensivă.

Una dintre victime, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, iar cea de-a doua victimă, în vârstă de 51 de...

Parada de Ziua Aviației a fost anulată, după aterizarea forțată a elicopterului american. Prima reacție a MApN

Joi, 15 Iulie 2021, ora 12:07
Parada de Ziua Aviației a fost anulată, după aterizarea forțată a elicopterului american. Prima reacție a MApN
Ministerul Apărării Naționale a anunțat joi, 15 iulie, că a anulat parada pentru Ziua Aviației, după ce un elicopter militar al armatei SUA a aterizat forțat în centrul Bucureștiului.

”Ne pregătim pentru Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene.

Chiar în aceste momente se desfășoară antrenamentul dinaintea sărbătoririi acestui eveniment, în data de 20 iulie”, transmitea MApN, cu câteva ore înainte de incident.

Ulterior, potrivit mai multor surse din domeniu, în birourile ministerului s-a căzut de acord ca întreaga ceremonie programată de Ziua Aviației să fie anulată.

Un anunț oficial în acest sens ar urma să fie făcut în cursul zilei de joi, 15 iulie.„Elicopterul aparține forțelor SUA. În momentul în care au constatat defecțiunea tehnică și că pierd din altitudine, au decis să aterizeze forțat într-un loc pe care îl consideră sigur. Am securizat zona, se dirijează circulația, astfel încât după toate procedurile tehnice elicopterul să fie transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare la care vor participa și specialiști ai MApN și proprietarii elicopterului”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Un elicopter militar a aterizat forțat joi, 15 iulie, in jurul orei 10.30, în Piața Charles de Gaulle din București.

Este vorba despre un elicopter Black Hawk, aparținând armatei SUA.

Traficul este îngreunat în zonă și mai mulți stâlpi de iluminat au fost...

Cum s-au "certat" judecatorii militari pentru pedeapsa unui locotenent MApN care a provocat un accident conducand baut un Audi A6

Vineri, 14 Mai 2021, ora 03:15
Cum s-au "certat" judecatorii militari pentru pedeapsa unui locotenent MApN care a provocat un accident conducand baut un Audi A6
Curtea Militara de Apel Bucuresti a pronuntat recent sentinta finala in dosarul unui locotenent MApN care s-a urcat baut la volanul unui Audi A6 si a provocat un accident fara victime. In prima faza, Tribunalul Militar Bucuresti a respins acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de procuror cu locotenentul, considerand pedeapsa prea blanda. In apel, acordul a fost validat.

Iunie 2019. In jurul orei 2.00, politistii din Patarlagele, judetul Buzau au observat autoturismul marca Audi A6 care mergea dinspre Patarlagele catre Buzau. La un moment dat, soferul aflat la volanul masinii Audi A6 a pierdut controlul volanului si a intrat pe sensul opus, unde a intrat intr-un stalp de beton si s-a rasturnat.

Dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, soferul, locotonent in cadrul MApN, a fost depistat cu o alcoolemie de 2,06 g la mie la prima testare si 1,91g la mie la a doua testare. Astfel, pe numele barbatului, la vremea respectiva sublocotenent, a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

S-a urcat baut la volan ca sa se intalneasca cu prietena

Cu ocazia anchetei, locotenentul a declarat ca fiind in timpul liber, dupa terminarea programului de serviciu, a mers la domiciliul sau din satul Furtunesti, unde impreuna cu tatal sau si o cunostinta, au consumat bauturi alcoolice.

"Inculpatul a declarat ca a consumat bauturi alcoolice constand in bere, 2-3 pahare de vin, in cantitate totala de aproximativ 600 ml, in...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  5. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  6. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  7. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  8. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  9. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  10. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere