Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.136 secunde)

Articole despre "ministrul energiei"

Miniştrii energiei din UE au decis să respingă plafonarea preţului gazelor ruseşti. Soluția de avarie pe care au propus-o

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 21:45
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Miniştrii energiei din UE au decis să respingă plafonarea preţului gazelor ruseşti. Soluția de avarie pe care au propus-o
Miniştrii Energiei ai Uniunii Europene au respins vineri plafonarea preţului gazelor ruseşti, dar au însărcinat Bruxelles-ul să elaboreze propuneri, în câteva zile, pentru a limita veniturile producătorilor de energie din afara gazelor şi pentru a ajuta firmele de energie să rămână pe linia de plutire, transmite Reuters.

La o întâlnire de urgenţă de la Bruxelles, miniştrii au cerut Comisiei Europene să propună plafoane mai extinse pentru preţurile gazelor, dar executivul UE a considerat că o astfel de idee nu este fezabilă.

Ţările UE au susţinut, de asemenea, propunerea Executivului Uniunii de a oferi fonduri de urgenţă companiilor de energie care se confruntă cu cerinţe de garanţii în creştere şi au însărcinat Comisia să elaboreze astfel de măsuri.

”Toată lumea se grăbeşte să găsească o soluţie”, a spus ministrul suedez al Energiei Khashayar Farmanbar, în timp ce miniştrii sunt îngrijoraţi de impactul preţurilor vertiginoase ale energiei asupra gospodăriilor şi întreprinderilor.

Planul UE, care nu a fost încă concretizat, ar face ca guvernele să capteze veniturile în exces ale centralelor eoliene, nucleare şi pe cărbune, care îşi pot vinde în prezent energia la preţuri record, determinate de costul gazelor, şi să folosească banii pentru a reduce facturile consumatorilor.

Companiile de combustibili fosili ar trebui, de asemenea, să plătească ”o contribuţie de solidaritate”, se...

Miniștrii Energiei din UE vor discuta despre plafonarea prețului gazului. Când va avea loc întâlnirea

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 12:06
Miniștrii Energiei din UE vor discuta despre plafonarea prețului gazului. Când va avea loc întâlnirea
Miniştrii Energiei din UE vor discuta opţiunile pentru a ţine sub control creşterea preţurilor, inclusiv o plafonare a preţului gazului şi linii de credit de urgenţă pentru operatorii prezenţi pe piaţa energiei, se arată într-un document consultat de Reuters şi elaborat de Republica Cehă, ţara care asigură semestrul acesta preşedinţia Uniunii Europene.

În 9 septembrie este programată reuniunea miniştrii Energiei din UE pentru a discuta măsuri la nivelul blocului comunitar ca răspuns la creşterea preţurilor gazelor şi electricităţii, care afectează industria Europei şi majorează facturile gospodăriilor, după ce Rusia a redus livrările de gaze.

În document, consultat de Reuters, se arată că printre opţiunile luate în calcul de oficialii UE se află o plafonare a preţului gazului folosit pentru producerea electricităţii, sau scoaterea temporară a centralelor electrice pe bază de gaze naturale din actualul sistem UE de stabilire a preţurilor electricităţii.

De asemenea, miniştrii Energiei din UE vor lua în considerare oferirea urgentă de "un sprijin pan-european, sub forma unei linii de credit" pentru operatorii prezenţi pe piaţa energiei care se confruntă cu apeluri în marjă ridicate.

Duminică, Finlanda şi Suedia au anunţat că intenţionează să ofere garanţii de lichiditate de miliarde de euro companiilor din energie, în contextul preţurilor ridicate.

Orice politici de urgenţă ale UE vor trebui...

Ministrul Energiei l-a ”premiat” pe liderul AUR pentru propaganda rusă: ”A depăşit planul cincinal în doi ani şi jumătate”

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 19:30
Ministrul Energiei l-a ”premiat” pe liderul AUR pentru propaganda rusă: ”A depăşit planul cincinal în doi ani şi jumătate”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a acordat simbolic marți, 6 septembrie, medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a, liderului AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților, pentru că a reuşit să depăşească ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”.

”Pentru domnul George Simion, acum eu vă spun că am renunţat demult să îl mai iau în serios pe domnul George Simion. Nu de alta, dar dânsul tot vorbeşte şi nu a venit cu nicio propunere niciodată. Acum înţeleg că se va face o mare manifestare pe 2 octombrie. E în regulă, e dreptul fiecăruia să facă”, i-a replicat Virgil Popescu, marţi, lui George Simion de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa.

Liberalul a adăugat că Simion a depăşit ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, fapt pentru care îi acordă o medalie.
”Am văzut ieri o declaraţie a lui Dmitri Medvedev: "Nu staţi tăcuţi, Rusia poate auzi". Deci a circulat peste tot, a circulat în Bloomberg, absolut peste tot. Deci înţeleg că v-aţi făcut auzit şi vă veţi face auzit. Este un îndemn pe care domnul Medvedev vi l-a trimis şi tocmai pentru asta, domnule Simion, pentru că nu mai puteţi să mergeţi acolo să vă decoreze, eu vă înmânez, vă rog frumos, aici, Medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a. V-o las aici. Este o medalie care cred că vă onorează, pentru că aţi depășit planul...

PSD îl somează pe ministrul Energiei să găsească soluții care să oprească creşterea preţurilor la curent şi gaze

Marti, 23 August 2022, ora 11:24
PSD îl somează pe ministrul Energiei să găsească soluții care să oprească creşterea preţurilor la curent şi gaze
Deputatul PSD Mihai Weber i-a solicitat, marţi, ministrului Energiei să vină "urgent" cu soluţii care să oprească creşterea preţurilor la energie şi gaze, susţinând că "românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu", care este "total lipsit de idei" referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa aceste majorări.


"PSD a propus încă de anul trecut soluţia reglementării preţului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenţionării în condiţiile unui deficit bugetar în creştere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susţine această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze preţurile care deja nu mai au nicio justificare economică. (...) Ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul şi, prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze", a scris, pe Facebook, Mihai Weber, care este preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

El a arătat că majoritatea ţărilor din Europa au luat "zeci" de măsuri pentru a...

Reacția premierului după ce Ciolacu s-a abținut la votul de la moțiunea împotriva ministrului Energiei: ”E foarte posibil să fi greşit”

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 20:22
Reacția premierului după ce Ciolacu s-a abținut la votul de la moțiunea împotriva ministrului Energiei: ”E foarte posibil să fi greşit”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 7 septembrie, că este posibil ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fi greșit atunci când s-a abținut la votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

”Eu sigur nu am avut această informaţie până acum. E foarte posibil să fi greşit. Dacă nu a fost o eroare, atunci vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui”, a afirmat Nicolae Ciucă, după ce a fost întrebat cum vede semnalul dat de liderul PSD.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. S-au înregistrat 85 voturi ”pentru”, 191 ”contra” şi o abţinere.

Potrivit listei de vot final de pe site-ul Camerei Deputaţilor, singurul care s-a abținut de la vot a fost liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ministrul Energiei, despre stocul de gaze al României: „Am depăşit cifra de la 1 noiembrie anul trecut”

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 07:12
Ministrul Energiei, despre stocul de gaze al României: „Am depăşit cifra de la 1 noiembrie anul trecut”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că în momentul de faţă România are un stoc de gaze naturale de peste 75,6 la sută şi a preconizat că în luna noiembrie acesta va depăşi 80 la sută.

Virgil Popescu a dezvăluit, luni seară, la Digi24, că anul acesta a fost depăşit stocul de gaze comparativ cu luna noiembrie a anului trecut.

”În momentul de faţă am depăşit, avem 2,3 miliarde mc, adică 75,6%. Vreau să vă zic că am depăşit cifra de la 1 noiembrie anul trecut”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat cât va fi anul acesta la 1 noiembrie, ministrul a afirmat: ”Peste 80% va fi, cu certitudine, dar nu m-aş hazarda să spun cu cât, pentru că în momentul în care se duce şi timpul, temperatura scade şi suntem în septembrie, iar în septembrie creşte şi consumul, iar gazul care vine din import se înmagazinează mai puţin”.

Ministrul a adăugat că România va ţine lcururile sub control la iarnă.

ÎNtrebat dacă trecem cu bine peste iarnă, ministrul a răspuns: ”Sigur”.

Ministrul Energiei anunță o iarnă ”complicată”, dar exclude varianta ca populația să nu aibă acces la încălzire. Detalii despre stocurile de gaze

Joi, 14 Iulie 2022, ora 22:45
Ministrul Energiei anunță o iarnă ”complicată”, dar exclude varianta ca populația să nu aibă acces la încălzire. Detalii despre stocurile de gaze
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, 14 iulie, că iarna care urmează va fi una ”complicată”, dar a dat asigurări că țara noastră va atinge ținta privind umplerea a 80% din depozitele de gaze până în noiembrie.

Virgil Popescu a fost întrebat, joi, la Digi 24, cum înţelege declaraţia vicepremierului Kelemen Hunor care a afirmat că ne aşteaptă o iarnă grea.

”Este o iarnă, eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii, de la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze, în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile merg absolut normal. În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a precizat Virgil Popescu.

El a menţionat că România caută soluţii pentru a înlocui gazul rusesc.

”De asta mergem în diverse discuţii bilaterale în diverse ţări producătoare de gaze naturale pentru a suplini cantitatea de gaze de care are nevoie România pentru a înlocui gazul rusesc. România, din...

George Simion cere socoteală premierului și ministrului Energiei după ce a fost numit ”trompetă rusească”: ”Aştept nişte dovezi şi o acţiune responsabilă”

Luni, 11 Iulie 2022, ora 20:46
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
George Simion cere socoteală premierului și ministrului Energiei după ce a fost numit ”trompetă rusească”: ”Aştept nişte dovezi şi o acţiune responsabilă”
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat luni, 11 iulie, într-un comunicat de presă, că solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi premierului Nicolae Ciucă să-şi asume afirmaţia potrivit căreia liderul partidului, George Simion, ar fi ”trompetă rusească”.

AUR susţine că, în situaţia în care un ministru al guvernului are cunoştinţă despre agenţi de influenţă ai unei puteri străine, acesta are obligaţia de a informa autorităţile competente şi de a proteja interesele României.

”Se insinuează că aş fi agentul unei puteri străine, eu, care lupt din liceu pentru reîntregirea Basarabiei cu Patria-Mamă şi recâştigarea demnităţii României. Aştept nişte dovezi şi o acţiune responsabilă. Doar nu ne jucăm aşa, cu vorbele. Ministrul Energiei este obligat legal să facă anumite demersuri. De asemenea, premierul Ciucă trebuie să se hotărască dacă mai girează mult afirmaţiile şi acţiunile acestui om. Nu de altceva, dar ar putea fi acuzat de complicitate”, a declarat George Simion, citat într-un comunicat al AUR transmis, luni, Agerpres.

Potrivit AUR, ministrul Energiei l-a numit de mai multe ori pe George Simion ”trompetă rusească”, ultimul incident având loc cu o zi în urmă, când acesta l-a întrebat dacă a fost trimis de Vladimir Putin la Viena.

Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei

Luni, 27 Iunie 2022, ora 15:56
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple depusă de USR împotriva sa.

Acesta a explicat că se va afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Votul pe moţiune urmează să fie dat în plenul de miercuri al Camerei.

„Aş dori să vă aduc la cunoştinţă că începând cu data de 27 iunie 2022 mă voi afla la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Din nou, mă folosesc de această oportunitate pentru a vă asigura că din partea Ministerului Energiei veţi avea parte de toată deschiderea. Şi din partea mea, ca ministru al Emergiei, vreau să le transmit mulţumiri colegilor din Parlament pentru voturile din cadrul comisiilor de specialitate şi din plen prin care au fost aprobate decizii importante legate de viitorul energiei, legi prin care am venit în ajutorul cetăţenilor pentru a trece peste această periodă complicată de criză, dar şi pentru legile prin care facem paşi să ne întărim securitatea şi independenţa energetică”, precizează ministrul Energiei în informarea pe care a făcut-o către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

USR a anunţat, marţea trecută, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Purtătorul de...

Replica acidă a ministrului Energiei după ce a lipsit de la moțiunea depusă de USR: ”Criza nu trece doar dacă bateţi voi din picior”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 19:24
Replica acidă a ministrului Energiei după ce a lipsit de la moțiunea depusă de USR: ”Criza nu trece doar dacă bateţi voi din picior”
Virgil Popescu a transmis luni, 27 iunie, că nu a putut participa la dezbaterea moțiunii depuse de USR împotriva sa pentru că a participat la reuniunea Consiliului TTE - miniştrii Energiei din Uniunea Europeană.

El a criticat demersul USR și le-a cerut parlamentarilor din acest partid să aibă ”abordări constructive”

”În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR şi-au propus să îşi acopere dezastrul şi neputinţa politică prin ”vorbă multă şi scandal”. După ce săptămâna trecută au depus o moţiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greşită abordare, de-a dreptul! Se pare că pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă fugă! Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care daţi dovadă faţă de români! Era mai important să dezbatem o moţiune de câteva propoziţii, decât să particip şi să susţin poziţia României, pentru a avea politici unitare de a ieşi din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!”, a scris ministrul Energiei, luni, pe Facebook.

Ministrul le reproșează celor de la USR că, în realitatea, ”nu dau doi bani pe problemele reale ale românilor”

”Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetăţenilor, dar şi mediului de...

USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 17:23
USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”
USR a anunțat marți, 21 iunie, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Anunțul vine în contextul actualelor tensiuni din coaliție privind prețurile ridicate la carburanți.

”PSD, aveţi şansa şi să scăpaţi de Virgil Popescu, şi să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi. USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acest om nu mai trebuie să ocupe o funcţie publică nu de azi, ci din decembrie, când, în plină iarnă, milioane de români au fost obligaţi să plătească facturi uriaşe la energie, fără ca statul să ia vreo măsură”, a scris purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, pe Facebook.

El i-a invitat pe social-democrați să adopte proiectul USR.

”Dacă vor să reducă preţul la carburanţi, soluţia e simplă. Nu vă mai opuneţi proiectului USR de reducere a TVA-ului la carburanţi de la 19% la 5%! E un proiect depusă încă din urmă cu 5 luni. Am făcut repetate solicitări în Comitetul Liderilor de a introduce proiectul la vot, PSD, PNL şi UDMR s-au opus mereu. Fără TVA şi accize, un litru de benzină ar scădea de la 8.62 lei/litru la 5.35 lei/litru. Un litru de motorină ar scădea de la 9.18 lei/litru la 5.98 lei/litru. Adoptaţi proiectul USR. Votaţi moţiunea simplă USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu”, a mai scris Moșteanu.

Textul moțiunii intitulate ”Virgil Popescu...

Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani

Marti, 28 Iunie 2022, ora 14:53
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut că, după Ungaria, țara noastră va avea cel mai mic preţ din Europa.


Oficialul a subliniat că 25 de bani din această reducere vor fi susţinuţi de la bugetul de stat şi 25 de către operator şi şi-a exprimat convingerea că aceştia vor aplica OUG.

”Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanţe, toate ministerele, am lucrat împreună, s-a elaborat textul Ordonanţei de Urgenţă. Este vorba de acei 50 de bani pe litru (...). În urma acestui acestei scăderi, practic, România va avea un preţ, dacă nu mă înşel, la motorină, de un 1,7 euro şi un pic şi la benzină, 1,61 şi un pic. Va fi practic, după Ungaria, care are deja un preţ plafonat, cred că cel mai mic preţ din Europa. (...) 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanţe, iar 25 de bani vor fi susţinuţi ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Şi sunt convins, că să nu mă întrebaţi, sunt convins că marii operatori, marii deţinători de reţele de staţii de distribuţie, care sunt şi producători, au şi reţele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanţă”, a explicat Virgil Popescu.

El a precizat că cei 25 de bani, fiind reducere comercială, sunt deductibili, aşa cum prevede Codul fiscal,...

Ministrul Energiei anunță cât va câștiga statul în urma exploatării gazelor din Marea Neagră: ”Legea offshore va fi aprobată în parlament în maximum 2 săptămâni”

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 23:59
Ministrul Energiei anunță cât va câștiga statul în urma exploatării gazelor din Marea Neagră: ”Legea offshore va fi aprobată în parlament în maximum 2 săptămâni”
Virgil Popescu a declarat miercuri, 11 mai, că Legea offshore ar putea trece de parlament în maximum două săptămâni. Investițiile pentru exploatarea gazelor vor putea începe imediat cum președintele Klaus Iohannis o va promulga, a adăugat ministrul Energiei.

”În această sesiune parlamentară, liderii coaliţiei au promis că Legea offshore va fi aprobată şi trimisă la promulgare. Avem deja astăzi votul covârşitor pentru lege, în Senat şi sunt convins că într-o săptămână, maxim două, o vom avea aprobată şi în Camera Deputaţilor. Este posibil ca săptămâna viitoare să intre în comisii în Camera Deputaţilor, iar, dacă raportul comisiilor raportoare va fi gata, sigur că va intra în prima şedinţă de vot”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Virgil Popescu.

Întrebat care va fi raportul câştigurilor, ministrul a precizat: ”Pe ansamblu, total încasări pe care statul român le va avea din exploatarea gazelor din Marea Neagră, este 60 la sută, procent din total venituri, iar 40 la sută va evalua investitorul. Procentul se aplică la total venituri, minus investiţia recuperată. Deci ce rămâne după ce se recuperează investiţia. În fiecare lună se plătesc aceste lucruri. Se scade amortizarea, diferenţa se împarte, evident, impozitul pe venitul suplimentar şi acolo este o formulă de calcul care ia în calcul 40 la sută investiţie”.

Popescu a precizat că amortizarea depinde de valoarea...
  1. Vestea care redeschide lupta din PSD pentru candidatul la Cotroceni: Mircea Geoană suferă de o boală severă
  2. Are 24 de copii și trei neveste, dintre care două îi sunt verișoare! Cine e omul care a vrut Mondialul de fotbal în Qatar
  3. Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia
  4. Un român anunță câtă energie a produs în anul de când are instalație fotovoltaică: "Informație utilă mai ales pentru cine încearcă să ia o decizie"
  5. Tudor Chirilă, despre bijuteria arhitectonică lăsată în paragină la București: "Ar putea fi unul din punctele turistice de forță". Andreea Esca: "Mergeam aici cu ai mei"
  6. Locul care a impresionat-o pe una dintre miliardarele lumii: „Am fost peste tot, dar n-am văzut așa ceva!”
  7. Ponturi de aur pentru a crește eficiența caloriferelor și a economisi bani: "Tehnica este deosebit de utilă dacă sunt poziționate direct sub o fereastră"
  8. Cât consumă o mașină electrică înainte de venirea iernii: “Ce ne facem, fraților?”. Simulări privind autonomia "la rece"
  9. Cum funcționează soba "cu clopote" care rămâne caldă mult timp: "Stăm în mânecă scurtă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile"
  10. Cum a cerut șpagă o doctoriță de la pacienta pusă pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”