Rezultatele 1 - 15 din 64 (0.083 secunde)

Articole despre "nasterea sfantului ioan botezatorul"

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. De ce nu ar trebui să lucrezi în această zi

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 15:20
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. De ce nu ar trebui să lucrezi în această zi
În fiecare an, la 8 noiembrie, creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri. Este sărbătoarea pe care Biserica o dedică îngerilor.


Îngerii sunt duhuri slujitoare şi au fost creaţi de Dumnezeu mai înainte de om şi de lumea văzută, dar nu prin cuvânt, ci numai cât a gândit, Dumnezeu i-a creat, spune arhimandritul Ilie Cleopa (vol. "Predici la praznice împărăteşti şi sfinţi de peste an", arhimandrit Ilie Cleopa, 1996).

Soborul Sfinţilor Îngeri este sărbătorit în luna noiembrie, care este a noua lună după luna martie, întâia de la zidirea lumii, pentru că în număr de nouă sunt alcătuite şi cetele îngereşti, pe care le-a făcut cunoscute Sfântul Dionisie Areopagitul, ucenicul Sfântului Apostol Pavel.

În Legea Veche (Biblia - Vechiul Testament) cultul îngerilor a fost câteodată asimilat credinţelor păgâne şi eretice, aceşti fiind cinstiţi împreună cu soarele, luna şi stelele, despre care se credea că au suflet viu: "Şi au părăsit toate poruncile Domnului Dumnezeului lor şi au făcut chipurile turnate a doi viţei şi au aşezat Aşere şi s-au închinat la toată oştirea cerului şi au slujit lui Baal (IV Regi 17,16).

Dar şi în vremea Sfinţilor Apostoli, s-au aflat eretici care se lăudau cu mândrie că urmează îngerilor prin înfrânare şi prin viaţa lor cea curată şi învăţau a se da aceeaşi...

Sarbatori religioase - 23 februarie. Povestea Sfantului Sfintit Mucenic Policarp

Marti, 23 Februarie 2021, ora 07:08
Sarbatori religioase - 23 februarie. Povestea Sfantului Sfintit Mucenic Policarp
Ortodoxe
Sf. Sfintit Mc. Policarp, episcopul Smirnei; Sf. Gorgonia

Greco-catolice
Sf. ep. m. Policarp al Smirnei.

Romano-catolice
Sf. Policarp, ep. m.


Sfantul Sfintit Mucenic Policarp este pomenit in calendarul crestin ortodox la 23 februarie.

Slavitul si sfintitul marturisitor al lui Hristos, Policarp, era prin nastere si crestere fiu al cetatii Efesului.

Parintii sai erau bine credinciosi, foarte bogati si milostivi. Tatal sau se numea Pangratie, iar mama sa Teodora. Au fost denuntati pentru credinta lor, fiind torturati si mult chinuiti cu foamea, cu setea si cu alte patimiri rele. Teodora era atunci insarcinata cu Sfantul Policarp si a nascut copilul in temnita. In cele din urma Pangratie si Teodora au fost ucisi.

Pruncul a fost dus la o femeie bogata si crestina, cu numele Calista, care l-a botezat si l-a crescut cu toata purtarea de grija si sarguinta, fara sa spuna nimanui taina aceasta, asa cum insusi ingerul i-a aratat.

Cand a implinit 20 de ani, Sfantul Policarp a plecat, cu voia mamei sale sufletesti, sa il vada pe Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, care facea cunoscuta Evanghelia in alte parti ale Asiei.

S-a facut ucenic al Sfantului Evanghelist Ioan si, impreuna cu el, a umblat din loc in loc, din tara in tara si, avand multe suferinte, de foame, de sete, lipsa hainelor si multe alte stramtorari, propovaduia cuvantul Evangheliei lui Hristos, ca si un apostol.

Sfantul Policarp a urmat in scaunul episcopal al Smirnei Sfantului...

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 07:17
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 24 iunie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor si sub denumirea de Sanziene sau Dragaica.

Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron.

Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita... continuare

Dragaica - Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Marti, 24 Iunie 2008, ora 07:15
Dragaica - Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
Biserica Ortodoxa, serbeaza de obicei ziua mortii sfintilor, adica data tre-cerii lor spre cele ceresti, ca ziua lor de nastere. Numai Maica Domnului si Sf. Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula; ei au privilegiul de a li se sarbatori atat zamislirea (23 septembrie, 9 decembrie) si nasterea (8 septembrie, 24 iunie), cat si alte evenimente din viata lor (ca Buna-vestire, Aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul), pentru ca Sfanta Fecioara este cea dintai si cea mai mare decat toti sfintii, iar Sf. Ioan Botezatorul pentru ca, dupa proorocia facuta de in-gerul Gavriil... Continuare

Azi il sarbatorim pe Sfantul Ioan Botezatorul. Peste 2 milioane de romani ii poarta numele

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 07:31
Azi il sarbatorim pe Sfantul Ioan Botezatorul. Peste 2 milioane de romani ii poarta numele
Peste doua milioane de romani isi serbeaza onomastica, luni, cand este praznuit Sfantul Ioan Botezatorul. Traditia spune ca, in dimineata zilei de Sfantul Ion, oamenii trebuie sa se stropeasca cu agheasma, pentru a fi feriti de boli in timpul anului.

Potrivit Ministerului de Interne, peste doua milioane de romani poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul, cei mai multi fiind barbati.

Cele mai raspandite nume sunt Ioan, Ion, Ionut, Ioana, Ionela si Oana, alaturi de derivatele lor Nelu, Ivan, Jana, Ionuta, Nela, Onuta, Ionelia si Jan.

Crestinii il considera pe Sfantul Ioan Botezatorul cel mai mare dintre sfinti, dupa Fecioara Maria. In calendarul ortodox, el are trei zile de pomenire: 24 iunie - nasterea sa (sarbatoarea numita Dragaica sau Sanzienele), 7 ianuarie - ziua Sfantului Ioan ca botezator al Domnului si 29 august - taierea capului Sfantului Ioan.

Sfantul Ioan mai este numit si Inaintemergatorul, pentru ca este cel care a anuntat venirea lui Hristos. Parintii lui sunt preotul Zaharia si Elisabeta, care erau rude cu parintii Fecioarei Maria, Ioachim si Ana. Arhanghelul Gavriil i-a vestit lui Zaharia ca sotia sa va naste un fiu la batranete si se va chema Ioan. Zaharia nu a crezut acest lucru si a ramas mut pana cand Elisabeta a nascut.

Potrivit invataturilor religioase, Ioan a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Iisus Hristos.

Traditia spune ca, in dimineata zilei de Sfantul Ion, oamenii trebuie sa se stropeasca cu agheasma, pentru a...

Sfantul Ioan Botezatorul, traditii si obiceiuri

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 10:49
Sfantul Ioan Botezatorul, traditii si obiceiuri
Biserica noastra crestin-ortodoxa i-a inchinat Sfantului Ioan Botezatorul mai multe date la care este praznuit si-anume pe 23 septembrie se sarbatoreste zamislirea lui, in familia preotului Zaharia, mama sa Elisabeta fiind descendenta a semintiei lui Aaron.

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este sarbatorita in fiecare an pe 24 iunie, taierea capului pe 29 august, prima si a doua aflare a capului sunt praznuite pe 24 februarie, iar a treia pe 25 mai.

Pe 7 ianuarie, in fiecare an, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, nascut cu sase luni inaintea lui Iisus Hristos, in cetatea Orini. Venirea sa pe lume i-a fost vestita lui Zaharia de catre ingerul Gavriil dar, pentru ca nu a crezut spusele ingerului, Zaharia ramane mut pana la nasterea fiului sau.

Raspunsul la intrebarea cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?, il gasim la Evanghelistul Ioan (In 1, 34), care reda marturia Botezatorului: "Cel ce m-a trimis pe mine sa botez cu apa, Acela mi-a spus: Peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si ramanand peste El, Acesta este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si am vazut si marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu" (In 1, 33-34).

Misiunea pe pamant a Sfantului Ioan a fost aceea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi pe Acesta si a-L face cunoscut poporului lui Israel. Mesajul pe care Sfantul Ioan il transmitea era "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!"

Sfantul Ioan a fost un model al smereniei, un...

Descoperire marcanta: Ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, gasite?

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 12:52
Descoperire marcanta: Ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, gasite?
O descoperire religioasa importanta ar putea fi confirmata de testele efectuate de catre cercetatori asupra ramasitelor despre care se crede ca ar fi ale Sfantului Ioan Botezatorul. Acestea au fost gasite intr-o manastire de langa Marea Neagra, din Bulgaria.

Atunci cand arheologii au afirmat ca au gasit oasele lui Ioan Botezatorul printre ruinele unei vechi manastiri din Bulgaria, expertii au fost sceptici, potrivit Daily Mail.

Dar testele de datare cu carbon efectuate la Universitatea Oxford au furnizat dovezi stiintifice care pot sustine aceasta afirmatie extraordinara. Ramasitele au fost datate in secolul I d.Hr., timp in care se crede ca a trait profetul.

Cercetatorii s-au declarat "surprinsi" atunci cand au descoperit varsta vestigiilor, dar recunosc ca "doar dovada datarii nu poate certifica in totalitate ca oasele ar fi apartinut lui Ioan Botezatorul".

Un documentar TV pe aceasta tema va fi prezentat curand pe canalul National Geographic.

Ramasitele - fragmente din creier, maxilar, dintr-un brat si un dinte - au fost descoperite acum doi ani intr-un altar al unei vechi manastiri, pe o insula de la Marea Neagra.

Ele au fost pastrate in interiorul unei racle - o cutie in care se pastreaza sfintele moaste - la Sozopol, pe coasta de sud a Bulgariei. Indiciul-cheie al originii acestor relicve a fost gasit intr-o cutiuta, descoperita alaturi de racla.

Inscriptia de pe aceasta este in limba greaca: "Dumnezeule, salveaza-l pe robul tau Thomas. Sf. Ioan....

Sfantul Ioan Botezatorul

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 10:18
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Sfantul Ioan Botezatorul
In fiecare an, pe 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan.

Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus.

Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare
continuare

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul - obiceiuri si traditii

Luni, 29 August 2011, ora 07:17
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul - obiceiuri si traditii
In fiecare an, pe 29 august, biserica noastra crestin-ortodoxa praznuieste, cu tristete si evlavie, Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, zis si Inaintemergatorul, cel mai important profet al lui Iisus.

Ioan Botezatorul, adept si sustinator al lui Iisus Hristos, aduna in jurul lui multime de oameni dispusi sa-l urmeze in credinta si smerenie.

Irod, pe atunci rege al Iudeii, era suparat si ingrijorat, totodata, de puterea profetului pe care-l banuia ca ar vrea sa-i intoarca pe oameni impotriva lui. N-avea curaj sa-l ucida, dar l-a aruncat in inchisoare.

Cum se apropia ziua de nastere a lui Irod, Salomeea, fecioara care-i luase mintile, urma sa danseze pentru el numai ca aceasta l-a conditionat pe rege, promitandu-i sa danseze doar daca primeste in dar, pe tipsie de argint, capul profetului.

Dorinta lui Irod de a o vedea pe tanara feciora dansand a fost mai mare decat frica de a-l ucide pe profet si asa a ajuns cinstitul cap al Botezatorului pe tipsie, in mainile Irodiadei, mama Salomeei.

Irod, insa, se temea ca Botezatorul ar putea invia cum, de altfel, se mai intamplase, de aceea le-a poruncit ucenicilor sa-i ingroape numai trupul undeva, in Sevastia, iar capul a fost ingropat in curtea Irodiadei, la mare adancime.

Se spune ca, dupa un timp, sotia unui dregator al imparatului a dezgropat capul profetului si l-a ingropat la Ierusalim, in muntele Eleonului.

In calendarul popular, ziua de 29 august este numita Crucea Mica. In trecut, oamenii care...

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul - traditii si obiceiuri

Joi, 29 August 2013, ora 15:41
Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul - traditii si obiceiuri
Biserica ortodoxa romana comemoreaza in 29 august martiriul lui Ioan, zis Botezatorul, cel care a fost inaintemergatorul si prorocitorul venirii lui Mesia.

Dupa Maria, Ioan este considerat cel mai mare dintre sfinti. Astazi se tine post.

Nastere

Batranul preot Zaharia tamaia in templu cand i s-a aratat un inger care i-a vestit ca va avea un fiu ce se va numi Ioan (Yohanan in ebraica). Zaharia stia ca nevasta lui, Elisabeta, de asemenea in varsta, era stearpa si, de aceea, a primit vestea cu neincredere. Ingerul l-a pedepsit sa muteasca pana la sorocul nasterii.

Arhanghelul Gabriel i se arata Mariei si-i spune ca va naste pe Iisus si ca verisoara ei, Elisabeta, este insarcinata la randul sau.

Maria se duce la Zaharia acasa si, spune evanghelistul Luca, pruncul tresare in pantecele Elisabetei, ca si cand ar fi simtit prezenta lui Iisus, iar Elisabeta se umple de duh sfant si striga ca Maria si pruncul pe care il purta sunt binecuvantati.

La nastere, rudele familiei cer ca pruncul sa poarte numele Zaharia, dupa tata, dar batranului preot ii revine vocea si cere sa i se spuna Ioan, asa cum poruncise ingerul vestitor.

Viata

Despre copilaria prorocului nu se arata prea multe in Noul Testament. Stim doar ca, foarte de tanar, Ioan se retrage in pustiu, unde duce o viata ascetica - se spune ca se hranea cu lacuste si miere din stupurile salbatice - dedicata in intregime ascensiunii spirituale si comuniunii cu Dumnezeu.

Prin Duhul Sfant, Ioan primeste...

De Boboteaza, crestinii au parte de minuni

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 09:38
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
De Boboteaza, crestinii au parte de minuni
In fiecare an, pe 6 ianuarie crestinii celebreaza Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza.

De aceasta zi, sunt legate o serie de minuni pe care crestinii le traiesc, an de an. Una dintre acestea este apa care se sfinteste in aceasta zi si ramane nealterata.

Sarbatoarea Bobotezei este amintita din secolul al II-lea d.Hr. In primele secole d.Hr., Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului, pe 6 ianuarie.

Incepand cu secolul al IV-lea d.Hr., cele doua sarbatori au fost despartite; 25 decembrie fiind data stabilita pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.

Praznicul Bobotezei simbolizeaza reactualizarea momentului in care Iisus Hristos, la 30 de ani, vine la Iordan, se boteaza cu botezul pocaintei - a lui Ioan -, Cel fara de pacat, asumand pacatele intregii omeniri, pe care le va rascumpara prin scump sangele Sau, pe Golgota. Botezul Mantuitorului a fost lucrarea Sfintei Treimi: Tatal a marturisit despre El. "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit. Pe Acesta sa-l ascultati (Mt. 3, 17)". Duhul Sfant s-a pogorat in chip de porumbel peste El si Iisus a primit botezul lui Ioan.

Botezul lui Iisus Hristos in apele Iordanului, cunoscut in popor sub denumirea de "Teofanie", cuvant din limba greaca, avand sensul de "aratare" sau "descoperire", constituie unul dintre evenimentele importante ale crestinismului si marcheaza inceputul activitatii misionare a Mantuitorului, aceea de slujire a...

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si Sanzienele

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 12:26
Credinciosii ortodocsi, catolici si greco-catolici praznuiesc duminica nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, profetul care a descoperit cel dintai lumii ca Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu si care l-a botezat pe acesta in raul Iordan.

Considerat Inaintemergatorul Domnului, el este ultimul mare profet al Vechiului Testament, dar si cel care a facut trecerea spre perioada Noului Testament.

Scripturile ni-l infatiseaza drept un mare ascet, imbracat in haina de par de camila, cu cingatoare de piele, mancand lacuste si miere salbatica. El anunta venirea lui Iisus, spunand: "Vine in urma mea Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic, plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintelor. Eu v-am botezat pe voi cu apa, El insa va va boteza cu Duh Sfant".

Ioan Botezatorul s-a nascut in satul Ein-Kerem langa Ierusalim si este fiul Elisabetei (verisoara Mariei, mama lui Iisus) si al rabinului rural Zaharia. A venit pe lume cu aproximativ sase luni inaintea lui Iisus. Nu au copilarit impreuna, dar, dupa parerea unor autori, s-ar fi cunoscut in tinerete, petrecand probabil o anumita perioada impreuna la Qumran, unde ar fi primit o educatie eseniana comuna.

Predicator ascet, a activat numai in preajma raului Iordan. Predicile sale poarta amprenta radicalismului esenian, anuntand iminenta Apocalipsei si a Judecatii de Apoi, indemnand la pocainta, botez si ispasirea pacatelor.

L-a criticat public in mod repetat pe imparatul Irod Antipa pentru culpa de a se fi...

29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Crestinii trebuie sa tina post negru sau aspru, in care sunt permisi doar struguri si apa. Nu se bea vin rosu

Sambata, 29 August 2020, ora 07:41
29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Crestinii trebuie sa tina post negru sau aspru, in care sunt permisi doar struguri si apa. Nu se bea vin rosu
Biserica Ortodoxa cinsteste in fiecare an, pe 29 august, prin zi de post, Taierea Capului Sfantului Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului. Conform credintelor populare, in aceasta zi nu se bea vin rosu si nu se mananca varza. Postul din aceasta zi este unul aspru.

De asemenea, este recomandat ca sa nu se manance pepeni, dat fiind faptul ca forma acestora aduce aminte de cea a capului lui Ioan Botezatorul. Tot in aceasta zi, in unele regiuni rurale nu se foloseste cutitul, toata mancarea fiind rupta cu mana.

Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul - ultima mare sarbatoare din Anul Bisericesc


Taierea Capului Sf.Ioan Botezatorul este ultima mare sarbatoare din Anul Bisericesc. Biserica ortodoxa serbeaza de obicei ziua mortii sfintilor, adica data trecerii lor spre cele ceresti, ca ziua lor de nastere.

Numai Maica Domnului si Sfantul Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula.

Astfel, Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui - 23 septembrie; nasterea - 24 iunie; soborul lui - 7 ianuarie; taierea capului - 29 august; prima si a doua aflare a capului 24 februarie; a treia aflare a capului sau - 25 martie.

Extrem de interesant este faptul ca Sfantul Ioan Botezatorul nu este cinstit doar de confesiunile crestine, ci si de unele grupari gnostice (mandeeni, nazorei), unionisti si de musulmani, cei din urma detinand moaste ale sfantului pe care le pastreaza in moschei.

Desi ziua de pomenire a Taierii Capului Sfantului Ioan...

Duminica il sarbatorim pe Sfantul Ioan Botezatorul. Peste 2 milioane de romani ii poarta numele. Ce e bine sa faci azi

Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 07:28
Duminica il sarbatorim pe Sfantul Ioan Botezatorul. Peste 2 milioane de romani ii poarta numele. Ce e bine sa faci azi
Peste 2 milioane de romani - aproape 650.000 de femei si peste 1,3 milioane de barbati - poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul, serbandu-si, duminica, onomastica. Cele mai populare nume sunt Ioan, Ion, Ioana si Ionela, insa exista si derivate ale acestora, precum Jan, Ivan, Nela si Onuta.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), 2.033.809 de romani poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul. Dintre acestia, 642.246 sunt femei si 1.391.563 sunt barbati.

Cele mai populare nume sunt Ioan (486.083 de romani), Ion (378.999), Ionut (342.935), Ioana (380.978), Ionela (145.593) si Oana (72.185), insa exista si foarte multe derivate ale acestora, incepand cu Nelu (21.284 de romani), Ivan (peste 5.000) sau Jana (peste 5.000), Ionuta, Nela si chiar Onuta (135 de femei) sau Ionelia si Jan.

Biserica crestina il cinsteste pe Sfantul Ioan Botezatorul ca pe cel mai mare dintre sfinti, dupa Fecioara Maria. In calendarul ortodox are trei zile pomenire: 24 iunie - nasterea sa, (sarbatoarea numita Dragaica sau Sanzienele), 7 ianuarie, ziua Sfantului Ioan ca botezator al Domnului, si 29 august- taierea capului Sfantului Ioan.

Sfantul Ioan mai este numit si Inaintemergatorul, pentru ca este cel care a anuntat venirea lui Hristos. Parintii lui sunt preotul Zaharia si Elisabeta, care erau rude cu parintii Fecioarei Maria, Ioachim si Ana. Arhanghelul Gavriil i-a vestit lui Zaharia ca sotia sa va naste un fiu la batranete si se va chema Ioan. Zaharia nu a crezut acest...

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul - 5 detalii interesante din viata sa

Miercuri, 29 August 2012, ora 11:48
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul - 5 detalii interesante din viata sa
Astazi praznuim Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, unul dintre cei mai importanti sfinti ai religiei crestin ortodoxe si nu numai. Inaintemergatorul lui Iisus Hristos are un loc aparte in gandurile si sufletele credinciosilor, fiind "cel mai mare om nascut din femeie".

Proorocul anunta venirea lui Mesia, botezand oameni in apa Iordanului si criticandu-i pe cei pacatosi, inclusiv pe regele Irod, cel care se casatorise cu vaduva fratelui sau. Este binecunoscuta povestea potrivit careia, la o petrecere de la palat, Irodiada o sfatuieste pe fiica sa, Salomeea, ca in schimbul unui dans sa ii ceara lui Irod capul Sfantului Ioan Botezatorul.

In timp, oamenii au asociat acestei sarbatori numeroase traditii si superstitii pagane, uitand astfel de lucrurile cu adevarat importante referitoare la Sfantul Ioan Botezatorul.

Mai jos gasiti cateva detalii inedite referitoare la acest sfant deosebit de important, informatii oferite credinciosilor de Parintele Sofian Boghiu.

1. Parintii Sfantului Ioan Botezatorul, Zaharia si Elisabeta, mor la scurt timp de la nasterea pruncului Ioan care este ingrijit de o rudenie pana la varsta de 10 ani. Apoi, el pleaca in pustie, traind intr-o pestera vreme de mai bine de 20 de ani. Aceasta perioada are rol de purificare si de pregatire a Sfantului pentru misiunea de mai tarziu. Tocmai de aceea, in iconografia religioasa, Sfantul Ioan Botezatorul este prezentat ca un inger, imbracat doar intr-o haina din par de camila si inconjurat...
  1. Unde sunt extratereștrii: Astronomii au identificat locul unde s-ar putea ascunde VIDEO
  2. Spre noi țărmuri, Germania!
  3. Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO
  4. Cartea pe care nimeni nu a putut-o citi de 400 de ani : Secretul alchimiștilor dezlegat prin spargerea unui cifru
  5. ”Este extraterestru”. Creatură rară descoperită pe fundul oceanului, în imagini nemaivăzute VIDEO
  6. Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO
  7. Unii internauți cred că au văzut extratereștri pe Marte: Ultimele poze primite de NASA de la rover FOTO VIDEO
  8. Vietăți ce pot ucide oamenii cu o singură înțepătură: Descoperire incredibilă pe plajele din Marea Britanie VIDEO
  9. Cercetarea extraordinară care uimește lumea: Obiectul extraterestru, unde pot trăi 8 miliarde de oameni VIDEO
  10. Un OZN neașteptat observat deasupra Elveției: Apariție neobișnuită în plină noapte VIDEO